-
Και μενα αρκετοί μου φαίνονται...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και μενα αρκετοί μου φαίνονται...Δεν ξέρω αν φταίει ότι έκανα σχετικά μικρή διαδρομή σε κίνηση αλλά κι εμένα μου φάνηκαν πολλοί....όταν σταμάτησα στο γκαράζ άρχισε να δουλεύει το βεντιλαντέρ
-
Aπλά παρακολούθα το και έχε το νου σου.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Δεν ξέρω αν φταίει ότι έκανα σχετικά μικρή διαδρομή σε κίνηση αλλά κι εμένα μου φάνηκαν πολλοί....όταν σταμάτησα στο γκαράζ άρχισε να δουλεύει το βεντιλαντέρ
χειμώνα το βεντιλατερ?? από υγρά πως πας ?? διαρροές? μπόλικοι βαθμοί για ι4 σε χαλαρή βόλτα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν ξέρω αν φταίει ότι έκανα σχετικά μικρή διαδρομή σε κίνηση αλλά κι εμένα μου φάνηκαν πολλοί....όταν σταμάτησα στο γκαράζ άρχισε να δουλεύει το βεντιλαντέρ
χειμώνα το βεντιλατερ?? από υγρά πως πας ?? διαρροές? μπόλικοι βαθμοί για ι4 σε χαλαρή βόλτα
Διαρροές δεν υπάρχουν, λάδια στο σχετικό τζαμάκι που κοίταξα έχει...τα υπόλοιπα δεν ξέρω πως να τα ελέγξω...
Anyway την Τετάρτη τελικά θα κάνω service οπότε εαν υπάρχει θέμα θα φανεί.
Πάντως σε ξένα fora μιλάνε για συνηθισμένες θερμοκρασίες
-
Τζαμάκι? Ποιο τζαμάκι?
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Διαρροές δεν υπάρχουν, λάδια στο σχετικό τζαμάκι που κοίταξα έχει...τα υπόλοιπα δεν ξέρω πως να τα ελέγξω...
Anyway την Τετάρτη τελικά θα κάνω service οπότε εαν υπάρχει θέμα θα φανεί.
Πάντως σε ξένα fora μιλάνε για συνηθισμένες θερμοκρασίες
πες μου οτι δεν εννοείς τα υγρά φρένων ???
το τελευταίο χορνετ δεν έχει βέργα?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τζαμάκι? Ποιο τζαμάκι?Στο κάτω μέρος του κινητήρα έχει ένα στρογγυλό τζάμι γύρω από το οποίο έχει χαραγμένες γραμμές...εαν φέρεις την μηχανή σε όρθια θέση βλέπεις την ποσότητα του λαδιού αλλά και το χρώμα κλπ
κάτι παρόμοιο....
Youtube Videoκαι ακόμα καλύτερο παράδειγμα....
Youtube Video -
Α, μάλιστα. Καλή φάση.
-
Τι λέτε για vs. Hornet με γυμνό Fazer? Στα 600 πάντα. Πρέπει να είναι ίσαμε ένα χιλιάρικο φθηνότερο το Γιαμάχα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τι λέτε για vs. Hornet με γυμνό Fazer? Στα 600 πάντα. Πρέπει να είναι ίσαμε ένα χιλιάρικο φθηνότερο το Γιαμάχα.Φίλος μου έχει πει ότι το χόρνετ είναι πιο γρήγορο. Από εκεί και πέρα για το fz που γνωρίζω, δεν βγάζει ιδιαίτερα προβλήματα (πέραν των ρουλεμάν λαιμού κ του kill switch) αλλά είναι θέμα γούστου. Εμένα το γυμνό fz δεν μου αρέσει καθόλου η μούρη του.
-
Τι λέτε για vs. Hornet με γυμνό Fazer? Στα 600 πάντα. Πρέπει να είναι ίσαμε ένα χιλιάρικο φθηνότερο το Γιαμάχα.Στο αισθητικό μέρος προτιμώ σαφώς το Χορνετ (για αυτό και το αγόρασα), ως προς την λειτουργία έχω διαβάσει ότι τα Γιαμαχα έχουν ένα σκαλοπάτι στη απόδοση ενώ τα Χορνετ είναι σαφώς πιο γραμμικά, και η γραμμικότητα τους είναι απίστευτη από την μικρή εμπειρία μου.
-
Τι λέτε για vs. Hornet με γυμνό Fazer? Στα 600 πάντα. Πρέπει να είναι ίσαμε ένα χιλιάρικο φθηνότερο το Γιαμάχα.Fazer ποιάς χρονιάς; Υποθέτω μιλάμε για το τρέχον μοντέλο 2004+. Επίσης να ξέρεις ότι από μια χρονιά κι έπειτα (2007 αν θυμάμαι καλά), το μοντέλο χωρίστηκε σε 2 εκδόσεις. Η σκέτη έχει detuned κινητήρα με -20hp ενώ η κανονική κυκλοφορεί πλέον με το όνομα S2.
Στα γυμνά, το Hornet είχε πιο κλασσική εμφάνιση (πλέον έγινε κι αυτό 'φουτουριστικό'), το FZ ήταν ανέκαθεν ολίγον τι σκατόφατσα. To Fazer με fairing είναι πιο ολοκληρωμένο ΙΜΟ. Σε κάθε περίπτωση (εκτός από το 'μικρό' που περισσότερο κοντράρει το πιο ήπιο CBF), ο κινητήρας του είναι ΙIRC πιο δυνατός, αλλά έχει εντελώς ηλίθια καμπύλη απόδοσης.
Δες εδώ:
τα αγγλικά περιοδικά (που δεν μασάνε τα λόγια τους), το θάψανε κυρίως γι αυτό το λόγο.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τι λέτε για vs. Hornet με γυμνό Fazer? Στα 600 πάντα. Πρέπει να είναι ίσαμε ένα χιλιάρικο φθηνότερο το Γιαμάχα.
Στο αισθητικό μέρος προτιμώ σαφώς το Χορνετ (για αυτό και το αγόρασα), ως προς την λειτουργία έχω διαβάσει ότι τα Γιαμαχα έχουν ένα σκαλοπάτι στη απόδοση ενώ τα Χορνετ είναι σαφώς πιο γραμμικά, και η γραμμικότητα τους είναι απίστευτη από την μικρή εμπειρία μου.
Είναι όντως ..μικρή!
-
Τι λέτε για vs. Hornet με γυμνό Fazer? Στα 600 πάντα. Πρέπει να είναι ίσαμε ένα χιλιάρικο φθηνότερο το Γιαμάχα.Αν και το Hornet είναι made-in-Japan, τότε το προτιμάς. Ειδικά για την έκδοση μετά το '07. Αλλιώς αφήνεις το παλιο-ιταλικό παρτάλι και παίρνεις το Yamaha. Το καλύτερο made-in-Italy Honda είναι χειρότερο από το χειρότερο made-in-Japan Honda.
Η γενική ιδέα είναι πώς είναι περίπου τα ίδια, αν εξαιρέσεις ποιότητα και αισθητική.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Στο αισθητικό μέρος προτιμώ σαφώς το Χορνετ (για αυτό και το αγόρασα), ως προς την λειτουργία έχω διαβάσει ότι τα Γιαμαχα έχουν ένα σκαλοπάτι στη απόδοση ενώ τα Χορνετ είναι σαφώς πιο γραμμικά, και η γραμμικότητα τους είναι απίστευτη από την μικρή εμπειρία μου.
Είναι όντως ..μικρή!
Ας με συγχωρήσει η μεγαλειότητα σας, δεν θα ξαναγράψω εφόσον την έχω μικρή (την εμπειρία)
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Fazer ποιάς χρονιάς; Υποθέτω μιλάμε για το τρέχον μοντέλο 2004+. Επίσης να ξέρεις ότι από μια χρονιά κι έπειτα (2007 αν θυμάμαι καλά)*, το μοντέλο χωρίστηκε σε 2 εκδόσεις. Η σκέτη έχει detuned κινητήρα με -20hp ενώ η κανονική κυκλοφορεί πλέον με το όνομα S2.**
- = καλά θυμάσαι
** = το s2 έχει επίσης καλύτερη σέλα, 4πίστονες δαγκάνες, άλλα όργανα (πολύ καλύτερα), λίγο διαφορετικό ψαλίδι και απ ότι λένε κάποιοι διαφορετικές ρυθμίσεις.
- = καλά θυμάσαι
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Είναι όντως ..μικρή!
Ας με συγχωρήσει η μεγαλειότητα σας, δεν θα ξαναγράψω εφόσον την έχω μικρή (την εμπειρία)
Γιατί ποιος είπε ότι την έχει ..μεγάλη και σου απαγορεύει να γράψεις;
-
Είναι όντως ..μικρή!
Γιατί ποιος είπε ότι την έχει ..μεγάλη και σου απαγορεύει να γράψεις;
Χαίρομαι που συμφωνείς ότι το post σου ήταν αχρείαστο...
Στα περι Hornet τώρα....
προγραμματισμένα:
αλλάχθηκαν λάδια
καθαρίστηκε, λιπάνθηκε και τεντώθηκε η αλυσίδα (τρομερή αλλαγή από σκουριασμένη σε σχεδόν καινούρια)
μπήκαν τα Metzeler M5
Σύνολο 360€έκτακτα μετά από έλεγχο
τσιμούχες στις εμπρός αναρτήσεις με αλλαγή του λαδιού 100€
πίσω τακάκι 35€Σούμα ενα 500αρικο και έγινε πρώτο....
Τελικά η θερμοκρασία φτάνει τους 100 όταν είναι σταματημένο για λίγα λεπτά αλλά δεν είναι πρόβλημα.
-
Αν και το Hornet είναι made-in-Japan, τότε το προτιμάς. Ειδικά για την έκδοση μετά το '07. Αλλιώς αφήνεις το παλιο-ιταλικό παρτάλι και παίρνεις το Yamaha. Το καλύτερο made-in-Italy Honda είναι χειρότερο από το χειρότερο made-in-Japan Honda.
Η γενική ιδέα είναι πώς είναι περίπου τα ίδια, αν εξαιρέσεις ποιότητα και αισθητική.
Hornet άλλα παρεμφερή