-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Έχεις ανεβεί στο hornet; Δε σου είναι μικρό; ( είμαι λίγο ψηλότερος και με -10kg)Γενική απορία: test ride, μπορείς να κάνεις σε αντιπροσωπείες; Αν ναι, εγώ θα έκανα οπωσδήποτε ένα naked και ένα on-off.
Ή αν έχεις φίλους με δίκυκλα, ζήτα μία αναγνωριστική βόλτα.Οχι δεν έχω ανέβει...τόσο μικρό?
Θα προσπαθήσω εάν και δύσκολο εδώ...
-
τώρα άμα σου πω οτι το περίμενα πως θα έχει BMW τι θα μου πεις.
μπορείς να κοιτάξεις για 1150gs στα 3500-4μαξ για μοντέλο του 2002-2003 και με λίγα σχετικά χλμ.
γενικά δεν ξέρω τι παίζει καθόλου στην Κύπρο (λογικό) αλλά νομίζω πρέπει να λάβεις υπόψιν και το παράγοντα υποστήριξη. να δεις τι παίζει απο συνεργεία και ανταλλακτικά. -
Τα ταξιδια στην Κύπρο με γυμνό εκ των πραγματων δεν είναι κουραστικά, επειδή εκεί ξεχνάς τις 160άρες, τα όρια είναι χαμηλά και αυστηρά.
Άρη όταν βρεθείς Αθήνα έχεις test ride.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τα ταξιδια στην Κύπρο με γυμνό εκ των πραγματων δεν είναι κουραστικά, επειδή εκεί ξεχνάς τις 160άρες, τα όρια είναι χαμηλά και αυστηρά.Άρη όταν βρεθείς Αθήνα έχεις test ride.
Σωστό....τα 120 (100 το κανονικό όριο σε δρόμο τύπου αττικης οδού) είναι απαράβατο όριο και τα μπλόκα παντού
-
ε τοτε μήπως να πάρεις κανα σκουτερ καλό, 300cc και πάνω να κάνεις τη δουλειά σου χαλαρός....
-
τωρα υπαρχει κ ντυμενο χορνετ το cbrf κοντα στα 10 χιλιαρικα βεβαια με abs ομως
καλη ιδεα κ το μαξι σκουτερ εχουν κ καλη προστασια απο αερα κ ανετη θεση οδηγου συνοδηγου αλλα νομιζω τελειως διαφορετικη απο την αισθηση μιας κανονικης μηχανης ακομα κ χαμηλου κυβισμου
-
Ο χρήστης georgebest2 έγραψε:
τωρα υπαρχει κ ντυμενο χορνετ το cbrf κοντα στα 10 χιλιαρικα βεβαια με abs ομωςκαλη ιδεα κ το μαξι σκουτερ εχουν κ καλη προστασια απο αερα κ ανετη θεση οδηγου συνοδηγου αλλα νομιζω τελειως διαφορετικη απο την αισθηση μιας κανονικης μηχανης ακομα κ χαμηλου κυβισμου
Είπαμε θέλω να πραγματοποιήσω κι ένα όνειρο...να οδηγώ μια πραγματική μοτοσυκλέτα
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πέρα από το οτι δεν είχες στην κατοχή σου μοτοσυκλέτα ως τώρα, τι εμπειρία έχεις από μεγάλες μηχανές?
Καμμία...αν εξαιρέσεις κάτι βόλτες πριν από 10 χρόνια (στα 18-19) με 250άρια και 400άρια φίλων
Mήπως τότε -και με δεδομένο τη σωματική σου διάπλαση- να ξεκίναγες με ένα on-off 600άρι-650άρι, να συνηθίσεις και το γκάζι?
Όπως λέει και ο κυριαζής 'στο μυαλό μου είσαι'....
Αγαπητέ φίλε, μήπως να κοιτούσες κάτι πιο στα οδηγικά μέτρα σου? Τα gsxr και τα gs1200 (πχ) σαφώς δεν σε κάνουν οδηγό. Επειδή έχεις κ οικογένεια και θα έπρεπε να σκέφτεσαι 2η φορά, κοίτα ένα μηχανάκι που να κάνεις τη δουλειά σου και να γυρνάσ ασφαλής σπίτι σου το βράδυ και άσε τα 4κύλινδρα 600άρια-σφαίρες.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πέρα από το οτι δεν είχες στην κατοχή σου μοτοσυκλέτα ως τώρα, τι εμπειρία έχεις από μεγάλες μηχανές?
Καμμία...αν εξαιρέσεις κάτι βόλτες πριν από 10 χρόνια (στα 18-19) με 250άρια και 400άρια φίλων
Mήπως τότε -και με δεδομένο τη σωματική σου διάπλαση- να ξεκίναγες με ένα on-off 600άρι-650άρι, να συνηθίσεις και το γκάζι?
Όπως λέει και ο κυριαζής 'στο μυαλό μου είσαι'....
Αγαπητέ φίλε, μήπως να κοιτούσες κάτι πιο στα οδηγικά μέτρα σου? Τα gsxr και τα gs1200 (πχ) σαφώς δεν σε κάνουν οδηγό. Επειδή έχεις κ οικογένεια και θα έπρεπε να σκέφτεσαι 2η φορά, κοίτα ένα μηχανάκι που να κάνεις τη δουλειά σου και να γυρνάσ ασφαλής σπίτι σου το βράδυ και άσε τα 4κύλινδρα 600άρια-σφαίρες.
Είχα την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο σφαίρα το Hornet, ειδικά στις χαμηλές....όμως επειδή σκέφτομαι και 2η και 3η φορά θα αρχίσω να ψάχνω και για κανένα v-strom ή CBF 600...δυσκολα τα πράγματα όμως, στην εφημερίδα σήμερα το μόνο που είχε σς σωστή τιμή ήταν ένα KLE 500 τπυ 07 με 4500€, από την άλλη γίνεται χαμός από κάτι ER6n κάτι Hornet και φυσικά Z.
Στο ιντερνετ τώρα βρίσκω αυτα....
http://www.buysellmoto.com/layouts/inde ... ot_id=5699
http://www.buysellmoto.com/layouts/inde ... ot_id=5132
http://www.buysellmoto.com/layouts/inde ... ot_id=6045
http://www.buysellmoto.com/layouts/inde ... ot_id=5974
-
Το ΚΛΕ το ξεχνάς (δεν έχει φρένα και αναρτήσεις), το TIGER (παλιό 955) το ξεχνάς (δε δουλεύει πλέον, προσπαθεί να την ξεοφορτωθεί), το TRANSALP μάλιστα, το MULTISTRADA είναι αυτό με τις σκοτώστρες που σου έγραψε πιο πάνω ο φίλος.
-
KTM LC640?
http://motokinisis.com/vehicles/view/ktm-2005-lc4-640
Αν και να πω την αλήθεια μου όλα τα on-off είναι απαίσια στην όψη...θα ξενερώνω κάθε πρωί!!!
YAMAHA XJ6?
-
χορνετ κ τρανσαλπ εχει βγαλει προσφορα η χοντα σε κατι στοκ που εχει.Το χορνετ χωρις abs παιζει λιγο πανω απο τα 6 χιλιαρικα το θεωρω πολυ καλο vfm
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Το ΚΛΕ το ξεχνάς (δεν έχει φρένα και αναρτήσεις), το TIGER (παλιό 955) το ξεχνάς (δε δουλεύει πλέον, προσπαθεί να την ξεοφορτωθεί), το TRANSALP μάλιστα, το MULTISTRADA είναι αυτό με τις σκοτώστρες που σου έγραψε πιο πάνω ο φίλος.προσυπογράφω.
Επίσης, το KTM είναι εντελώς καγκουρομηχάνημα. Τα ER6n και Hornet είναι αξιόλογα μηχανάκια, αλλά ίσως δεν σου κάτσουν καλά από άποψη εργονομίας (ειδικά το ER6, που είναι ακόμα πιο μαζεμένο). Τώρα η Κύπρος είναι μικρό νησί με ζεστό κλίμα, οπότε μην σε απασχολεί και τόσο η ανεμοκάλυψη. (Σε αντίθεση με εδώ πάνω ας πούμε, που δεν ξέρω αν παλεύεται με γυμνό ο χειμώνας... ).
Κάνε μια βόλτα με τα CBF600, XJ6/Diversion, ίσως και με το Bandit. Και τα 3 έχουν παραπλήσιο χαρακτήρα, πρόκειται για οικονομικά, sensible μηχανάκια. Συνήθως έχουν φτηνότερα περιφερειακά (αναρτήσεις/φρένα), χαλύβδινο πλαίσιο (-->βαρύτερα), πιο 'ράθυμη' και σταθερή γεωμετρία αναρτήσεων και πιο 'χαλαρούς' κινητήρες (συνήθως προέρχονται από προηγούμενες γενιές supersport, ρυθμισμένοι για περισσότερη ροπή χαμηλά). Όχι ότι τους λείπει δύναμη, φυσικά. Το Transalp έχει παραπλήσια φιλοσοφία, προσεγγίζοντας το μοντέλο χρήσης από τη σκοπιά του on-off. Το ίδιο και για το V-Strom, που το θεωρώ καλύτερο από το Transalp.
Αν διαλέξεις Honda (είτε Hornet, είτε CBF), απέφυγε τα παλιότερα μοντέλα με καρμπυρατέρ γιατί έχουν δυσανάλογα μεγάλη κατανάλωση.
-
Δες για κανα 1/2κύλινδρο on off max ~600cc. Kάνε μια γύρα να δεις τι σε βολεύει (βάρος/υψος κλπ).
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Επίσης, το KTM είναι εντελώς καγκουρομηχάνημα.
Διαφωνώ.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Το ΚΛΕ το ξεχνάς (δεν έχει φρένα και αναρτήσεις), το TIGER (παλιό 955) το ξεχνάς (δε δουλεύει πλέον, προσπαθεί να την ξεοφορτωθεί), το TRANSALP μάλιστα, το MULTISTRADA είναι αυτό με τις σκοτώστρες που σου έγραψε πιο πάνω ο φίλος.τι είναι το μουλτιστράντα?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το ΚΛΕ το ξεχνάς (δεν έχει φρένα και αναρτήσεις), το TIGER (παλιό 955) το ξεχνάς (δε δουλεύει πλέον, προσπαθεί να την ξεοφορτωθεί), το TRANSALP μάλιστα, το MULTISTRADA είναι αυτό με τις σκοτώστρες που σου έγραψε πιο πάνω ο φίλος.
τι είναι το μουλτιστράντα?
Ελα ντε, σαν να λες τις Φερραρι σκοτωστρες
-
Το ducati multistrada 620 δηλαδή είναι Ferrari;
-
φερράρι δεν ξέρω αν είναι σκοτώστρα πάντως δεν είναι ... καιρό είχα να ακούσω αυτή τη λέξη... και η γιαγιά μου την έκοψε...
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Το ducati multistrada 620 δηλαδή είναι Ferrari;Οχι, αλλα για τους μηχανοβιους καποια μοντελα της Ducati, ειναι οτι oi Ferrari στα αυτοκινητα.
Παντως,απο περιφεριακα, ολα τα Ducati ειναι αλλου,οποτε σκοτωστρα Ducati δεν υπαρχει. -
Ανέβηκα σήμερα στο Hornet...δεν οδήγησα όμως.
Δεν μου φάνηκε μικρό για μένα...ειδικά όταν μετά ανέβηκα στην Transalp και η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά ήταν το μήκος.
Hornet άλλα παρεμφερή