Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αγορά Scooter 50 cc
    1. Home
    2. Μοτοσικλέτα
    3. Αγορά Scooter 50 cc
    • 1
    • 2
    • 3
    • 2 / 3
    Μοτοσικλέτα
    12
    59
    1379
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      costaslio last edited by

Ο χρήστης crider έγραψε:

Εγώ ξέρω διότι έχω δοκιμάσει πάρα πολλά 50άρια δίχρονα πάνε από 70 έως 100 χιλ/ώρα!!!
      Αν πηγαίνουν λιγότερα θέλει έλεγχο στα ΄΄μπαλάκια΄΄ αν δε τα βάλεις σωστά δεν πάνε αν τα βάλεις όμως σωστά σκιζουν!!!!
      Τα δε φτιαγμένα 80άρια;;;; (50άρια στα χαρτιά) άστο καλύτερα!!!!!!

Χμμ θα με βόηθαγες πολύ αν μου έλεγες μερικά μοντέλα που να είναι κοντά στα 90 km/h !!

Gillera Runner , piaggio !!!!!
      Πάρε ένα , φθηνά είναι και απόλαυσε οδήγηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        stormold last edited by

Ο χρήστης costaslio έγραψε:

Στο εμπόριο υπάρχουν αλλά η τροχαία δεν βγάζει άδεια και πινακίδα.

Ρε φίλε θα μας τρελλάνεις , ρωτά η τροχαία πόση τελική βγάζει το 50άρι;;
        Η το κάνουν βόλτα για να το δοκιμάσουν;;
        ...

Δεν αναφέρομαι σε (παράνομα) πειραγμένα, ούτε σε μεταχειρισμένα που πουλιούνται χωρίς ανανεωμένη άδεια.

Αναφέρομαι σε καινούρια 50άρια που στα χαρτιά ταξινόμησης αναφέρονται τα στοιχεία και ότι πληρούν προϋποθέσεις για άδεια μοτοποδηλάτου 50cc.
        Όλοι οι (σωστοί) επίσημοι έμποροι το αναφέρουν αυτό και το δείχνουν στον υποψήφιο πελάτη. Και αυτά τα χαρτιά τα προσκομίζεις στην Τροχαία και τα ελέγχει πριν σου 'εγκρίνει' την άδεια κυκλοφορίας. Τουλάχιστον τα δικά μου και όλων των υπολοίπων στην δική μου Τροχαία τα έλεγξαν και μάλιστα έπιασα και κουβέντα με τον υπάλληλο της τροχαίας για αυτό το θέμα.

Αυτά λοιπόν τα μοτοποδήλατα (σκούτερ/παπάκια) ρητά και κατηγορηματικά έχουν ταχύτητες έως 45km/h. Όλα τα υπόλοιπα είτε είναι παράνομα πειραγμένα, είτε παρανομεί ο έμπορας και δίνει πειραγμένα χαρτιά.

Απλό.

• S
          stormold last edited by

Ο χρήστης limited_one έγραψε:
          Όταν το 1997 στα 17 μου αγόρασα ένα piaggio NTT 50cc είχε τελική περίπου 90χλμ στο κοντέρ.
          Αν τώρα βάζουν κόφτες απλά μετα την αγορα του μοτοποδηλάτου τον παρακάμπτεις.

Αυτό είπα και εγώ παραπάνω. Κόφτες και ανέβασμα στα 72cc ή 80cc ή 90cc.

Εδώ όμως ξεκινούν άλλες συζητήσεις. Γιατί τις τελευταίες 30 μέρες αυτό έψαχνα για το KYMCO.
          Να το πάω στα 80cc. Αλλά χάος η υπόθεση και πολύ μπέρδεμα και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.

• limited_one
            limited_one moderator last edited by

Οπότε η αγορα scooter με περισσότερα κυβικά είναι μονόδρομος!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • S
              stormold last edited by

Ναι, αν και εφόσον κάποιος αναζητά επιδόσεις και θέλει να κάνει μεγάλες διαδρομές και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Για κάποιον που θέλει να πηγαίνει στο μπακάλικο της γειτονιάς και εκεί γύρω στο σπίτι του τότε και με το 50άρι καλύπτεται.
              Εγώ πάντως πρόβλημα δεν είχα.

Πάντως ομολογώ ότι το KYMCO ήδη μου λείπει... Εργαλείο...
              Τώρα έμπλεξα με τα ιταλικά. Καλά ξεμπερδέματα...

• C
                costaslio last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:

Στο εμπόριο υπάρχουν αλλά η τροχαία δεν βγάζει άδεια και πινακίδα.

Ρε φίλε θα μας τρελλάνεις , ρωτά η τροχαία πόση τελική βγάζει το 50άρι;;
                Η το κάνουν βόλτα για να το δοκιμάσουν;;
                ...

Δεν αναφέρομαι σε (παράνομα) πειραγμένα, ούτε σε μεταχειρισμένα που πουλιούνται χωρίς ανανεωμένη άδεια.

Αναφέρομαι σε καινούρια 50άρια που στα χαρτιά ταξινόμησης αναφέρονται τα στοιχεία και ότι πληρούν προϋποθέσεις για άδεια μοτοποδηλάτου 50cc.
                Όλοι οι (σωστοί) επίσημοι έμποροι το αναφέρουν αυτό και το δείχνουν στον υποψήφιο πελάτη. Και αυτά τα χαρτιά τα προσκομίζεις στην Τροχαία και τα ελέγχει πριν σου 'εγκρίνει' την άδεια κυκλοφορίας. Τουλάχιστον τα δικά μου και όλων των υπολοίπων στην δική μου Τροχαία τα έλεγξαν και μάλιστα έπιασα και κουβέντα με τον υπάλληλο της τροχαίας για αυτό το θέμα.

Αυτά λοιπόν τα μοτοποδήλατα (σκούτερ/παπάκια) ρητά και κατηγορηματικά έχουν ταχύτητες έως 45km/h. Όλα τα υπόλοιπα είτε είναι παράνομα πειραγμένα, είτε παρανομεί ο έμπορας και δίνει πειραγμένα χαρτιά.

Απλό.

Πριν λίγο καιρό δοκίμασα ένα πιατζιο τυφόν 50άρι δίχρονο και χωρίς να το ζορίσω είδα στο κοντέρ 55 χιλιόμετρα, ήταν χωρίς πινακίδες και έβγαλε κανονικά !!! Επίσης στο 50άρι μαλαγκούτι που είχα ανανέωνα κάθε χρ'ονο κανονικά την άδεια το μόνο που ζήταγαν ήταν να υπάρχει ασφάλεια σε ισχύ και έβλεπα 90 με 100 στο κοντέρ!!!!

Να το....

• S
                  stormold last edited by

Ο χρήστης costaslio έγραψε:
                  Πριν λίγο καιρό δοκίμασα ένα πιατζιο τυφόν 50άρι δίχρονο και χωρίς να το ζορίσω είδα στο κοντέρ 55 χιλιόμετρα, ήταν χωρίς πινακίδες και έβγαλε κανονικά !!! Επίσης στο 50άρι μαλαγκούτι που είχα ανανέωνα κάθε χρ'ονο κανονικά την άδεια το μόνο που ζήταγαν ήταν να υπάρχει ασφάλεια σε ισχύ και έβλεπα 90 με 100 στο κοντέρ!!!!

Τα ίδια λέμε ρε φίλε.
                  Και εγώ στο 4χρονο Kymco έβλεπα 55 με 60 χιλιόμετρα στο κοντέρ. Αλλά αυτά είναι στο κοντέρ. Υπάρχει απόκλιση.
                  Και άδεια έβγαλα και όλα. Και δεν το είχα πειράξει καθόλου.

Όσο για το δίχρονο Malagutti φαντάζομαι ότι αγοράσθηκε την εποχή όπου τα 50άρια ήταν χωρίς κόφτες και φιμωμένα.
                  Δεν αμφισβητώ αυτά που γράφεις.

• M
                    mad_max_geo last edited by

Ο χρήστης Storm έγραψε:
                    Μα πως γίνεται ένα νόμιμο μοτοποδήλατο να έχει τελική 100Km/h όταν ρητά ο νόμος αυτό το απαγορεύει;

Από την άλλη ο νόμος απαγορεύει να βγάζουν άδεια και πινακίδα όσα μοτοποδήλατα είναι πάνω από 4KW ισχύ (5,4ps).
                    Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα όλοι οι 16άρηδες θα αγόραζαν 50άρια σαν αυτό:
                    http://www.derbi.com/int/index.php?opti ... Itemid=349
                    ή αυτό:
                    http://www.aprilia.com/en-US/Model/7530 ... rview.aspx

Περίεργα πράγματα.

Γιατι ποιος σου ειπε οτι απαγορευεται?

• S
                      stormold last edited by

Το γράφω παραπάνω. Στην τροχαία. Ο υπεύθυνος για τα διπλώματα και τις άδειες. Ελέγχουν τα χαρτιά ταξινόμησης και αν διαπιστώσουν ότι δεν αφορά μοτοποδήλατο 50cc κάτω από 4kw ισχύ δεν βγάζουν λέει άδεια κυκλοφορίας.
                      Θα πρέπει να βγάλουν λέει στο υπουργείο κανονική πινακίδα.

Από ότι κατάλαβα η κάθε τροχαία έχει την δική της φιλοσοφία. Και ακόμη και σήμερα που ήμουν σε μεγάλη εμπορία σκούτερ και μηχανών ούτε αυτοί ήξεραν. Για τα 50άρια υπεύθυνος για πινακίδες είναι ο πελάτης. Αυτός βρίσκει την άκρη.

Βασικά λίγο με ενδιαφέρει πλέον. Δεν ασχολούμαι άλλο. Τέλος.

• M

Εγω ειχα την εντυπωση πως παιζουν ρολο μονο τα κυβικα στα 50αρια.

• C
                          coupeas last edited by

Σήμερα παίρνω ενα δίχρονο 50ρι... http://youtu.be/36JUoDV8IIw (το ίδιο) το οποίο ειναι φθηνό (1350 ευρώ) έχει τελική 57 μίλια ,ABS και το μονο που θέλει ειναι μπουζακι και καλό λαδάκι στο τεπόζιτο λαδιού.(γεμισμα κάθε 6 με 7 τεπόζιτα βενζίνας)
                          Τωρα απο προβλήματα δεν μπορώ να ξέρω.Πάντως ειναι πολύ γρηγορο και πολύ καλό στη συμπεριφορά του.Και καλή εμφάνιση .
                          Το προτείνω στο φίλο μας.

Να πω οτι τα 60km/h που λέει ειναι μίλια και οχι χιλιόμετρα.

• 106s16
                            106s16 last edited by

Το καλύτερο ever, scooter στα 50cc είναι το derbi gp1 racing ή revolution, έχει τον ίδιο πολύ καλό δίχρονο κινητήρα της piaggio που φοράει και το υπερτημιμένο gillera το ίδιο 17,5 καρπυλατέρ και έχει τις ίδιες επιδόσεις, πραγματική τελική 80 ΚΜ/Ω, κοντερ +90, αλλά πολύ καλύτερο πλαίσιο αλουμινίου και με αλουμινένιο ψαλίδι (πρώτη διαφορά από τα gillera, derbi gp1 open 50cc), κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και μετάδοση στον πίσω τροχό με αλυσίδα (δεύτερη διαφορά από gillera, derbi gp1 open 50cc), πίσω τροχός 14 ιντσών (τρίτη διαφορά 13 ίντσες τα gillera, derbi gp1 open 50cc), μεγαλύτερους δίσκους εμπρός πίσω και τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας (τέταρτη διαφορά από τα gillera, derbi gp1 open 50cc), συν τις ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις συν το ότι δεν είναι σούπα, μοναδικό μειονέκτιμα το μικρότερο ρεζεβουάρ 7 λίτρα έναντι 11 λίτρων.
                            Καινούργιο είχε 2800Ε αλλά το σταμάτησε η derbi και πουλάει πλέον μόνο το gp1 open, έχω δε ότι υπάρχει στοκ κάπου σε έναν έμπορο στην Ξάνθη, άλωστε όλα ήταν κατασκευής (αρ.πλαισίου το 2005) βέβαια υπάρχουν και μτχ σε καλές τιμές.

• 106s16
                              106s16 last edited by

Ο χρήστης coupeas έγραψε:
                              Σήμερα παίρνω ενα δίχρονο 50ρι... http://youtu.be/36JUoDV8IIw (το ίδιο) το οποίο ειναι φθηνό (1350 ευρώ) έχει τελική 57 μίλια ,ABS και το μονο που θέλει ειναι μπουζακι και καλό λαδάκι στο τεπόζιτο λαδιού.(γεμισμα κάθε 6 με 7 τεπόζιτα βενζίνας)
                              Τωρα απο προβλήματα δεν μπορώ να ξέρω.Πάντως ειναι πολύ γρηγορο και πολύ καλό στη συμπεριφορά του.Και καλή εμφάνιση .
                              Το προτείνω στο φίλο μας.

Να πω οτι τα 60km/h που λέει ειναι μίλια και οχι χιλιόμετρα.

Δεν παίζει ούτε σε γκρεμό να έχει τελική 97ΚΜ/Ω και τα 60 ΚΜ/Ω πάλι πολά είναι από κινέζικο αερόψυκτο, καλύτερα προτίμησε κάτι σε gillera, derbi,piaggio.

• C
                                coupeas last edited by

Σήμερα που το πήρα κανονικά γεμισα με 5 ευρώ εκανα 15 χιλ στη πόλη και δεν κουνηθηκε ο δείκτης.Οσο και να στρωθεί ο κινητήρας τα 96χιλ δεν θα τα δω.Τα 72 ήταν εφικτα σημερα και τιποτα παραπάνω.Αρα φιλε 106 έκανα λάθος.Ο κατασκευαστης λέει για μιλια και με ξεγελασε.Κορεατης μάγκας δηλ.
                                Οπότε αν σκεφτούμε ότι εχει 1350 ευρώ ,με συναγερμό ,τηλεχειριστηριο στο starter,ειδοποίηση στο καντραν για κλήση κινητού τηλεφώνου,φρενα με abs,πολύ καλά φώτα (μπλέ σαν χενον....λέμε τώρα) καλή οδική συμπεριφορά εως σπορτιφ ,χωρους κατω απο σελα ,καλή και ανετη ''καβαλα'',όμορφο και εντυπωσιακό,οικονομικό και με περιορισμένο θόρυβο και καπνό ,μάλλον ειναι λίγα.
                                μέχρι κατσαβίδια κατω απο τη σέλα για λασκαρίσματα (Παναίαμ )...έχει!
                                Τωρα τι θα γινει στη πορεία.......έ ...εδώ θα είμαι να σου πώ φίλε !..

• 106s16
                                  106s16 last edited by

Καλορίζικο και καλοτάξιδο, το στρώσιμο είναι μεγάλης σημασίας και πάντα μονοκάβαλο και καλό λαδάκι castrol TTS ή Motul 710, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα:http://www.scooterclubhellas.gr

• M

Το keeway αν δεν εισαι πανω απο 1,80 καλο ειναι. Ρατσιστικο μηχανακι.

• C
                                      coupeas last edited by

Πραγματικά τα 1,85 μου δεν είναι και ότι καλύτερο για το μηχανάκι.Ομως ουτε και εκνευριστικό.Τωρα το στρωσιμο τι να πω......Όταν αντε να πάει 70χιλ τι στρωσιμο να κάνεις.Απλά όταν ξεκινώ πρωί και κρύο ,περιμένω 1 με 2 λεπτά να ζεσταθεί.
                                      Πάντως παιδιά δεν καίει τίποτα .Οταν άφησα τη ''ρουφηχτρα''(κουπέ) και καβάλησα το σκούτερ,(περασμενη Κυριακή) δεν έχω καν σκεφτεί ότι υπάρχει πρατήριο.Ας πάει με 20!......Σώθηκα!!
                                      Για να είμαι και απόλυτα σαφής τα πλαστικά του τιμονιού οταν πέφτω σε λακούβα τρίζουν.Εντάξει δεν ειναι και ποιότητα.Μην τα θέλουμε όλα!..

• 106s16
                                        106s16 last edited by

Εγώ με το gp1 μέσα στην πόλη με μικρές διαδρομές των 2-3 ΚΜ έχω 3.5-3.8 λιτρα/100ΚΜ και σε μικρά ταξιδάκια των 30-50 ΚΜ με 3/4 του γκαζιού (60-70 ΚΜ/Ω πραγματική ταχύτητα) έχω 3,0 λίτρα/100ΚΜ.

• M

Ο χρήστης coupeas έγραψε:
                                          Πραγματικά τα 1,85 μου δεν είναι και ότι καλύτερο για το μηχανάκι.Ομως ουτε και εκνευριστικό.Τωρα το στρωσιμο τι να πω......Όταν αντε να πάει 70χιλ τι στρωσιμο να κάνεις.Απλά όταν ξεκινώ πρωί και κρύο ,περιμένω 1 με 2 λεπτά να ζεσταθεί.
                                          Πάντως παιδιά δεν καίει τίποτα .Οταν άφησα τη ''ρουφηχτρα''(κουπέ) και καβάλησα το σκούτερ,(περασμενη Κυριακή) δεν έχω καν σκεφτεί ότι υπάρχει πρατήριο.Ας πάει με 20!......Σώθηκα!!
                                          Για να είμαι και απόλυτα σαφής τα πλαστικά του τιμονιού οταν πέφτω σε λακούβα τρίζουν.Εντάξει δεν ειναι και ποιότητα.Μην τα θέλουμε όλα!..

Αφου ειναι παμφτηνο πως θα ηταν και καλο ποιοτικα.Τελοσπαντων το εχω παρει το συγκεκριμενο μηχανακι και τα ποδια μου εβρισκαν στο τιμονι οταν τα εβαζα απανω.Επισης εχω να πω πως ειναι παλιοσκυλο.

• C
                                            coupeas last edited by

Θα κάνω λίγο υπομονή ακόμα μιας και ειναι καινούριο και εχει εγγύηση και μετα θα του βάλω ενα κιτ malossi variator να τελειώνω .Για να μην του βαλω φωτιά........Τέσσερις μηχανες είχα .Πως καταντησα έτσι με το 50ρι ούτε και γω ξέρω.... ......Ισως και να το αγαπήσω......

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ