-
Γεια σας!!!
Είμαι υποψήφιος αγοραστής των 2 αυτοκινήτων.
Έχω διαβάσει όλα τα θέματα που αφορούν τα 2 αυτοκίνητα αλλά το κακό είναι ότι είναι παλιότερα.
Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για τα 2 αυτοκίνητα με τα σημερινά δεδομένα (εξοπληστικά πακέτα , κινητήρες , οδηγική συμπεριφορά εντός και εκτός , κατανάλωση κλπ).
Ευχαριστώ πολύ!!! -
Γεια σας!!!
Έχω διαβάσει όλα τα θέματα που αφορούν τα 2 αυτοκίνητα αλλά το κακό είναι ότι είναι παλιότερα.
Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για τα 2 αυτοκίνητα με τα σημερινά δεδομένα (εξοπληστικά πακέτα , κινητήρες , οδηγική συμπεριφορά εντός και εκτός , κατανάλωση κλπ).
Ευχαριστώ πολύ!!! -
Γεια σας!!!
Ευχαριστώ πολύ!!! -
Αν θές τετρακίνηση οπωσδήποτε και αφού μπορείς και πετρέλαιο dacia duster 1.5 dci laureate .Αν δεν σε νοιάζει κ τόσο η τετρακίνηση πολύ καλά και τα yeti 1.4 tsi-qashqai 1.6.Τώρα από τα άλλα 2 ανάλογα τις ανάγκες σου.Πιο off-road το terios(αν και υπερτιμημένο,23000€ πάει το πλούσιο με εκπτώσεις) από το sx4 αλλά κανένα δεν με τρελαίνει.
-
Και τα δύο πολύ κατωτερα τον προηγούμενων αυτοκινητων που είχες. Αν είναι απαραίτητη η 4κίνηση καλώς (ουσιαστικά το Terios). Aλλιώς κοίτα κατι άλλο ... που τουλάχιστον δεν θα σου φέρει μελαγχολία στην Εθνική Οδό.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Αν θές τετρακίνηση οπωσδήποτε και αφού μπορείς και πετρέλαιο dacia duster 1.5 dci laureate .Αν δεν σε νοιάζει κ τόσο η τετρακίνηση πολύ καλά και τα yeti 1.4 tsi-qashqai 1.6.Τώρα από τα άλλα 2 ανάλογα τις ανάγκες σου.Πιο off-road το terios(αν και υπερτιμημένο,23000€ πάει το πλούσιο με εκπτώσεις) από το sx4 αλλά κανένα δεν με τρελαίνει.Καταρχήν το dacia δεν το επιλέγω με τίποτα για το λόγο οτι είναι renault.
Εχω δόσει όρκο οτι απο τη renault δεν θα ξαναπεράσω ούτε απο απ' έξω.
Είχα καεί με το προηγούμενο αυτοκίνητο μου και ήταν και ο λόγος που το πούλησα!!!
Θα ήθελα να έχει τετρακίνηση για κάποιες αποδράσεις
Η τιμή του terios με μια προσφορά που τρέχει τώρα ειναι 21500 και του sx4 19000. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και τα δύο πολύ κατωτερα τον προηγούμενων αυτοκινητων που είχες. Αν είναι απαραίτητη η 4κίνηση καλώς (ουσιαστικά το Terios). Aλλιώς κοίτα κατι άλλο ... που τουλάχιστον δεν θα σου φέρει μελαγχολία στην Εθνική Οδό.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!
Σε τι είναι κατώτερα απο τα προηγούμενα αυτοκίνητα που είχα????
Είναι εντελώς άλλη φιλοσοφία!!
Τι άλλα αυτοκίνητα σε αυτή τη κατηγορία προτείνεις που να μην φέρνουν μελαγχολια στην Εθνική οδό??? -
Νόμιζα πως είναι αυτονόητο. Κατωτερα σε θέμα επιδόσεων και συμπεριφοράς, εκτός αν έχεις σκοπό να μην πατησουν άσφαλτο ... πράγμα αδύνατο. Απλώς η 'αλλη φιλοσοφία' σε αυτα τα 4κίνητα είναι αρκετά έντονη στην χρήση. Αν μιλάγαμε για τα 2λιτρα 4κίνητα SUVs η 'άλλη φιλοσοφία' θα ήταν μικρότερη ως προς τις επιδόσεις, την οδική συμπεριφορά, την ποιότητα κύλισης κλπ.
Περιορισμένοι χώροι, περιορισμένη άνεση (οδική συμπεριφορά) εντός δρόμου, θορυβώδης κινητήρες, καταναλωση σε 4wd λειτουργία.
Αναφερομαι στα 2κίνητα crossovers Asx, ix35, Sportage, Qashqai κλπ που με την αποσταση απο το έδαφος και τα μεγάλα και φαρδιά λάστιχα τους μπορούν να φτασουν αρκετά πολλές φορές λίγο πιο έξω απο την άσφαλτο και μηχανικά προσφέρουν καλές επιδόσεις. -
Ποιος ο λόγος να πας σε καινούργιο; 20000 ευρώ τέτοια εποχή δεν τα δίνει κανείς. Υπάρχουν πληθώρα επιλογών μέχρι τα 15000 σε μεταχειρισμένα (2000 κυβικά βέβαια και άνω), 4-5 ετών , σαν καινούργια. Βέβαια μπορεί το κόστος απόκτησής τους να είναι μικρό και η διατήρησή τους ακριβή (τέλη, βενζίνες, ασφάλειες κλπ), αλλά αλλιώς είναι να οδηγείς ένα nissan qaskai ή ένα δίλιτρο στον αυτοκινητόδρομο κι αλλιώς το terios.
-
Γεια χαρα και απο μενα.Με το terios εχεις την αισθηση του τζιπ περισσοτερο(δεν θα εχεις επιφυλαξεις για δραση εκτος)αντιτιμο η συμπεριφορα στην ασφαλτο,θορυβος-κλισεις στις στροφες.Επισης δεν εχεις esp εκτος αν δωσεις 24000.Δεν ξερω και το stock εδω στην Ελλαδα απο ποτε ειναι; αν δεν σε ενοχλει πχ αν το αμαξι ειναι κατασκευασμενο 1,5 χρονο πριν.Απο την αλλη παιρνεις κατι πιο συμβατικο και πιο πολιτισμενο για το δρομο 120 αλογα και δισκοφρενα πισω.Συνοπτικα: αν εκτος δρομου εχεις απαιτησεις terios απο μενα
-
Οι απαιτήσεις μου εκτός δρόμου δεν είναι και τρέλες!!
Το sx4 το έχω κάνει test drive και ήταν μια χαρά σε θέμα οδηγικής συμπεριφοράς και θορύβου στην καμπίνα, το μόνο θέμα που έχω με το sx4 είναι ο χώρος αποσκευών!!!270 λίτρα είναι πολύ λίγο όταν το terios έχει 380!!!!!!
Για μένα είναι πολύ σημαντικός ο χώρος αποσκευών λόγω μεγαλόσωμου σκύλου!! Αυτή τη βδομάδα θα κάνω test drive και το terios για να δω όλα αυτά που λέτε αν με ενοχλούν!!
Λογικό είναι να υπάρχουν αυτοκίνητα καλύτερα απο τα 2 συγκεκριμένα!!!
Το ιδανικό θα ήταν ένα δίλιτρο που να μην έχεις κανένα θέμα ούτε θορύβου ουτε οδηγικής συμπεριφοράς!!
Ποιός πληρώνει όμως τέλοι κυκλοφορίας , ασφάλειες κ.λ.π κερατιάτικα!! -
Ο χρήστης nik13 έγραψε:
Το sx4 το έχω κάνει test drive και ήταν μια χαρά σε θέμα οδηγικής συμπεριφοράς και θορύβου στην καμπίνα, το μόνο θέμα που έχω με το sx4 είναι ο χώρος αποσκευών!!!270 λίτρα είναι πολύ λίγο όταν το terios έχει 380!!!!!!
Για μένα είναι πολύ σημαντικός ο χώρος αποσκευών λόγω μεγαλόσωμου σκύλου!! Αυτή τη βδομάδα θα κάνω test drive και το terios για να δω όλα αυτά που λέτε αν με ενοχλούν!!
Το ιδανικό θα ήταν ένα δίλιτρο που να μην έχεις κανένα θέμα ούτε θορύβου ουτε οδηγικής συμπεριφοράς!!
Ποιός πληρώνει όμως τέλοι κυκλοφορίας , ασφάλειες κ.λ.π κερατιάτικα!!Βγαζεις την εταζιερα και στον καθρεφτη σου θα εχεις τη φατσουλα του σκυλου σου.
-
Μεταξύ των δύο υπάρχει χαοτική διαφορά στο κόστος αγοράς.
Από την μία το SX4 ξεκινά κάπου εκεί στα 16000euro ενώ το Terios από 20000 και πάει ακόμα ποιο ψηλά...αν μπουν δυο-τρία αξεσόρια...Φυσικά μιλάμε για Terios 1.5 γιατί το άλλο, το 1.3 μάλλον δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά.
Οπότε εφόσον δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για off-road και οργώματα μάλλον το οικονομικό θα παίξει το μεγαλύτερο ρόλο... Γιατί τα 5000euro ή και τα 6000euro διαφορά, είναι ποσό που μπορεί να χρησιμοποιεί για κόστος χρήσης...
-
Εμένα πάντως τα δημοσιεύματα στο forum για τους οικολογικούς συμπλέκτες στα Suzuki και η χρήση 2wd ως βασική και η χρήση Auto και 4wd ως επικουρική μόνο για λίγο και στα δύσκολα με επιρρέασαν στην γνωμη μου για το SX4 και ιδίως στο Sedici που για κάποιους λόγους (εμφανιση, aftersales κλπ) το θεωρώ καλύτερο!
Από την άλλη το Terios πουλάει πολύ ακριβά κάποια καλά χαρακτηριστικά του.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή! -
Ο χρήστης trail-rated έγραψε:
Γεια χαρα και απο μενα.Με το terios εχεις την αισθηση του τζιπ περισσοτερο(δεν θα εχεις επιφυλαξεις για δραση εκτος)αντιτιμο η συμπεριφορα στην ασφαλτο,θορυβος-κλισεις στις στροφες.Επισης δεν εχεις esp εκτος αν δωσεις 24000.Δεν ξερω και το stock εδω στην Ελλαδα απο ποτε ειναι; αν δεν σε ενοχλει πχ αν το αμαξι ειναι κατασκευασμενο 1,5 χρονο πριν.Απο την αλλη παιρνεις κατι πιο συμβατικο και πιο πολιτισμενο για το δρομο 120 αλογα και δισκοφρενα πισω.Συνοπτικα: αν εκτος δρομου εχεις απαιτησεις terios απο μενα+1 Επιτέλους και μια απάντηση σχετική με το thread.
-
Suzuki Vitara 1.6 3d μήπως σου κάνει καλύτερα;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μεταξύ των δύο υπάρχει χαοτική διαφορά στο κόστος αγοράς.
Από την μία το SX4 ξεκινά κάπου εκεί στα 16000euro ενώ το Terios από 20000 και πάει ακόμα ποιο ψηλά...αν μπουν δυο-τρία αξεσόρια...Φυσικά μιλάμε για Terios 1.5 γιατί το άλλο, το 1.3 μάλλον δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά.
Οπότε εφόσον δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για off-road και οργώματα μάλλον το οικονομικό θα παίξει το μεγαλύτερο ρόλο... Γιατί τα 5000euro ή και τα 6000euro διαφορά, είναι ποσό που μπορεί να χρησιμοποιεί για κόστος χρήσης...
Η τιμές που τρέχουν τώρα είναι sx4 GLX 19055 και terios sx plus 21575!!!
Η διαφορά τους είναι 2500 ευρω οχι 5000-6000!!!! -
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Suzuki Vitara 1.6 3d μήπως σου κάνει καλύτερα;Είναι 3πορτο και με μικρό χώρο αποσκευών!!!
-
Παντως φιλε μου,αν ηταν να αγοραζα τωρα αυτ\το παλι το ιδιο θα επαιρνα,ζυγιζοντας τα θετικα και τα αρνητικα του.Ισως εριχνα και μια ματια στο duster το ντιζελ.
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Ποιός πληρώνει όμως τέλοι κυκλοφορίας , ασφάλειες κ.λ.π κερατιάτικα!!Βγαζεις την εταζιερα και στον καθρεφτη σου θα εχεις τη φατσουλα του σκυλου σου.
Οχι απλά φατσούλα!!!!!!
Κεφάλα!!!!!!!!
Daihatsu Terios 2011 VS Suzuki Sx4 2011.Ποιο να διαλέξεις???