-
Το πηρα αποφαση και θελω να το μοιραστω με το φορουμ, αλλα και να με διαφωτισουν οσοι ξερουν σε καποια πράγματα!! (το παρακολουθω καθημερινα απο το '06 αλλα δεν πολυγραφω...)
Προτου ξεκινησω να προλαβω απαντησεις του στυλ 'παρε elan'. Οχι οτι δεν το σκεφτηκα αλλα ειναι πολυ κιμπαρικο για μενα!
Σοβαρα τωρα. Θα παρω MX-5 NC και θα δωσω την Alfa. Ψαχνω για '06-'07 1.8 οχι base.
Εχω καταληξει. Μην προτεινετε άλλα.. το σκεφτομαι εδω και καιρο. εψαχνα πιο πριν mr2 αλλα οσο κι αν το γουσταρω οταν μπηκα μεσα δεν το αντεξα. Δεν θα ειμαι συνεχεια πιστα η σε αναβασεις, οποτε θελω και τις ανεσεις μου και κυριως ενα ωραιο εσωτερικο. Αλλωστε ειμαι συνηθισμανος απο την 147.
Θα το παρω μεχρι τελη Σεπτεμβρίου (δωρο γενεθλιων στον εαυτό μου!)
Ερωτησεις προς κατοχους.- Πόσο καιει? (η αλφα καιει 8lt/100km σε χαλαρο ταξιδι 110-140, ~9.5 σε μικτο ταξιδι βουνο αυτοκινητοδρομος πατημα, 10-11 στην πολη)
- Τι να προσεξω ιδιαιτερα οταν θα παω να δω ενα? βρισκω πλεον σε πολυ χαμηλες τιμες (
-
Το πηρα αποφαση και θελω να το μοιραστω με το φορουμ, αλλα και να με διαφωτισουν οσοι ξερουν σε καποια πράγματα!! (το παρακολουθω καθημερινα απο το '06 αλλα δεν πολυγραφω...)
Προτου ξεκινησω να προλαβω απαντησεις του στυλ 'παρε elan'. Οχι οτι δεν το σκεφτηκα αλλα ειναι πολυ κιμπαρικο για μενα!
Σοβαρα τωρα. Θα παρω MX-5 NC και θα δωσω την Alfa. Ψαχνω για '06-'07 1.8 οχι base.
Εχω καταληξει. Μην προτεινετε άλλα.. το σκεφτομαι εδω και καιρο. εψαχνα πιο πριν mr2 αλλα οσο κι αν το γουσταρω οταν μπηκα μεσα δεν το αντεξα. Δεν θα ειμαι συνεχεια πιστα η σε αναβασεις, οποτε θελω και τις ανεσεις μου και κυριως ενα ωραιο εσωτερικο. Αλλωστε ειμαι συνηθισμανος απο την 147.
Ερωτησεις προς κατοχους.- Πόσο καιει? (η αλφα καιει 8lt/100km σε χαλαρο ταξιδι 110-140, ~9.5 σε μικτο ταξιδι βουνο αυτοκινητοδρομος πατημα, 10-11 στην πολη)
- Τι να προσεξω ιδιαιτερα οταν θα παω να δω ενα? βρισκω πλεον σε πολυ χαμηλες τιμες (
-
-
Δυστυχώς η Alfa πιάνει δεν πιάνει 4.000€. Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω και η δικιά μου είναι και του 2003. Κάνε την καρδιά σου πέτρα και δώστην και πάνε για άλλα. Το MΧουδάκι είναι από τα λίγα αυτοκίνητα (γήινα) για το οποία θα έδινα την Alfa αλλά θα κοίταγα αποκλειστικά 2λιτρο. Το 1.8 είναι ημίμετρα κατά τη γνώμη μου και σίγουρα πλέον λόγω τελών τα 2λιτρα θα έχουν πολύ πεσμένες τιμές. 6αρι κιβώτιο συν μπλοκέ = πισωκίνητο roadster όπως πρέπει να είναι.
-
Για ασφάλεια κουκούλας είναι περίεργη φάση. Ο ασφαλιστής μου που συνεργάζεται με διάφορες (μεγάλες) εταιρείες μου λέει οτι καμία δεν ασφαλίζει κουκούλα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δυστυχώς η Alfa πιάνει δεν πιάνει 4.000€
+1
Μπορείς να βάλεις την αγγελία για τόσα αλλά δεν θα φύγει.. Στα 3,5k είναι πιο ρεαλιστική τιμή..
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Για ασφάλεια κουκούλας είναι περίεργη φάση. Ο ασφαλιστής μου που συνεργάζεται με διάφορες (μεγάλες) εταιρείες μου λέει οτι καμία δεν ασφαλίζει κουκούλα.Δεν ισχύει αυτό /
-
Πες μας και το ισχύει ντε!
-
Πάντως φίλος μου με S2000 είχε βρει ασφαλιστική η οποία ασφάλιζε κουκούλα . Μόλις τον ξαναδώ θα σας πω λεπτομέρειες
-
την Αλφα σκοτωσε την. Ετσι κι αλλιως με λιγο ψαξιμο θα βρεις φτηνο Μαζντα οποτε δε θα χασεις και πολλα.
-
Πες μας και το ισχύει ντε!Η Εθνική κάνοντας μικτή ασφάλεια σου καλύπτει και την κουκούλα.
Δεν γνωρίζω (και κατά 90% δεν υπάρχει) ασφαλιστική που να ασφαλίζει μόνο κοκούλα, χωρίς μικτή.
-
Εθνική δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα. Ακούγεται οτι θα κλείσουν κι'άλλες μικρές.
-
Πες μας και το ισχύει ντε!έχεις απάντηση με PM , ας μην χαλάσουμε το thread του φίλου .
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δυστυχώς η Alfa πιάνει δεν πιάνει 4.000€. Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω και η δικιά μου είναι και του 2003. Κάνε την καρδιά σου πέτρα και δώστην και πάνε για άλλα. Το MΧουδάκι είναι από τα λίγα αυτοκίνητα (γήινα) για το οποία θα έδινα την Alfa αλλά θα κοίταγα αποκλειστικά 2λιτρο. Το 1.8 είναι ημίμετρα κατά τη γνώμη μου και σίγουρα πλέον λόγω τελών τα 2λιτρα θα έχουν πολύ πεσμένες τιμές. 6αρι κιβώτιο συν μπλοκέ = πισωκίνητο roadster όπως πρέπει να είναι.Δυστυχως σε αυτην τη φαση δε μπορω να κοιταξω για διλιτρο. Αν μπορουσα οντως αξιζει. Οι τιμες τους ειναι εφαμιλες των 1.8. Παντως μπλοκε αποτι εχω διαβασει μπαινει πολυ φθηνα και στο 1.8.
Οσο για τα 4.000 τοσο μαλλον θα τη βαλω αφου αλλαξα και λαστιχα πριν 1 μηνα (continental pc2). και βλεπουμε...τι να πουν και οι ιδιοκτητες S2K η 350Ζ που πιανουν οσο ενα πιο καινουργιο ΜΧ-5??Η Εθνική κάνοντας μικτή ασφάλεια σου καλύπτει και την κουκούλα.
Δεν γνωρίζω (και κατά 90% δεν υπάρχει) ασφαλιστική που να ασφαλίζει μόνο κοκούλα, χωρίς μικτή.
Κι εγω εχω ακουσει για την εθνικη. απλα ελεγα για ασφαλιση σε φαση κακοβουλη πραξης. οχι μικτη δλδ κανω εγω την πατατα και περαν της απαλλαγης με αποζημιωνεις. Δεν αξιζει μικτη σε αμαξι ~10.000Ε κατα τη γνωμη μου...
-
Ο χρήστης 147chem έγραψε:
Θα το παρω μεχρι τελη Σεπτεμβρίου (δωρο γενεθλιων στον εαυτό μου!)Εγώ απλά θα σου προτείνω να το οδηγήσεις πρώτα γιατί δεν είναι πολύ γρήγορο αλλά αποζημιώνει με την οδική συμπεριφορά του.
- Πόσο καιει? (η αλφα καιει 8lt/100km σε χαλαρο ταξιδι 110-140, ~9.5 σε μικτο ταξιδι βουνο αυτοκινητοδρομος πατημα, 10-11 στην πολη)
Πόλη με νορμάλ σταμάτα/ξεκίνα και χαζοπαντιλίκια (ε όλο και καμιά πλατεία θα πετύχεις, μια γλιστερή στροφούλα, κλπ ) ==> ~10
Ταξίδι χαλαρό 100-120 μπορεί να σου κάψει υπερβολικά λίγο αν μπορείς όμως να πηγαίνεις τόσο ==>~7
Ταξίδι νορμάλ 120-160 ==>~8 - 8.5
Να προσέξεις ότι θα πρόσεχες σε οποιοδήποτε άλλο. Στούκες, μην βουίζει κανένα διαφορικό (σπάνιο), κανένα ρουλεμάν (από κανένα χτύπημα κλπ). Επίσης καλό είναι να βρεις κανένα με αρκετά έξτρα πάνω που φυσικά ΔΕΝ θα τα πληρώσεις ούτε το 30% της αξίας τους (την τρώει ο προηγούμενος)
- Εχω παρκινγκ (σε πιλωτη), αλλα δε θα παρκαρω φυσικα μονο εκει... θα πηγαινω και καμια βολτα. οποτε το ερωτημα ειναι: οι ασφαλιστικες ασφαλιζουν κουκουλα? και αν ναι ποσο παραπανω θα πληρωσω? δε με ενδιαφερει μικτη με τιποτα. Ανησυχω λιγο καθως γνωστου μου boxster 987 οταν την παρκαρε μια φορα εξω και οχι στο παρκινγκ του, του εκαναν ζημια 5000 (του εσκισαν κουκουλα και 18αρια λαστιχα με μαχαιρι). Τελικα τον αποζημιωσε η ασφαλιστικη.
Υπάρχουν ασφαλιστικές όπως η εθνική που ασφαλίζουν κουκούλες αλλά πολλοί έχουν αποζημιωθεί στα πλαίσια της 'μερικής κλοπής' αφού υπάρχουν καλύψεις για 'ζημιά που προκλήθηκε κατά την κλοπή'. (πχ ιντεραμέρικαν)
Γνώμη μου βρες ένα που να χει μπλοκέ και 2-3 πράγματα με νορμάλ συντήρηση και χλμ. Καλύτερα καμιά ειδική έκδοση όπως niseko/svp που θα χουν και esp. Ότι θέλεις ρώτα.
-
Παντως μπλοκε αποτι εχω διαβασει μπαινει πολυ φθηνα και στο 1.8.Δε νομίζω τάκη. Στα na/nb ναι.
-
Η Εθνική κάνοντας μικτή ασφάλεια σου καλύπτει και την κουκούλα.
Κι εγω εχω ακουσει για την εθνικη. απλα ελεγα για ασφαλιση σε φαση κακοβουλη πραξης. οχι μικτη δλδ κανω εγω την πατατα και περαν της απαλλαγης με αποζημιωνεις. Δεν αξιζει μικτη σε αμαξι ~10.000Ε κατα τη γνωμη μου...
Δε γίνεται αυτό.
Το κακόβουλες ενέργειες μπαίνει πακέτο με την μικτή και όχι μόνο του (τουλάχιστον πριν 2 χρόνια που λόγω mr2 το είχα ψάξει). -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εγώ απλά θα σου προτείνω να το οδηγήσεις πρώτα γιατί δεν είναι πολύ γρήγορο αλλά αποζημιώνει με την οδική συμπεριφορά του.
Το ξέρω. Σαφως για roadster δε βαζει φωτια στο δρομο ειδικα τωρα που τα αλογα εχουν γινει στραγάλια. Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να εισαι στο διθεσιο roadster σου και να σε περνουν απο πανω φορτωμενα scirocco, mito κλπ. Αλλα τι να κανουμε... Δε μπορουμε να τα εχουμε ολα. Τα εχω σκεφτει γτ σιγουρα θα ηθελα κατι πιο γρηγορο. Αλλα με 10.000 πανω κατω η γρηγορο μπροστοκινητο παιρνεις πχ focus RS mkI αλλα ΔΕΝ με ενδιαφερει αλλο hatchback, θελω roadster, ή coupe αλλα σε αυτη τη φαση μονο roadster ή πιο σβελτο σκληροτραχηλο/παλιο roadster πχ mr2/MG TF. Αλλα ουτε εμπειρια απο πισω κινηση εχω ουτε θελω πλαστικα fisher price οπως το MG.
Οποτε η μονη λυση ειναι για μενα (οχι συμβιβασμος) mx5 NC 1.8. Γιατι:-
Ειναι πισωκινητο και το βλεπω σα 'σχολειο'. Δε θα επαιρνα πχ S2K να τρομαξω στην πρωτη βολτα και να πηγαινω σαν κοτα η να το πουλησω. Καλυτερα ΜΧ-5 πρωτα και σε κανα δυο χρονια βλεπουμε...
-
Για μενα ειναι σβελτο. Σαφως ειναι πιο αργο απο το ΤΤ 2.0TFSI roadster που ειναι το πιο γρηγορο που εχω οδηγησει (για ικανο χρονικο διαστημα) γενικα (νοικιασμενο για 3μερες Γερμανια), αλλα ειναι μια καλη αναβαθμιση απο την 147 (9.5 εναντι 11.3 kg/hp, 8.4 εναντι 11.3 0-100, 22.5 εναντι 33.0 0-160). Οποτε θα ειναι αρκετα πιο γρηγορο απτην 147 το φανταζομαι σα διλιτρη 147. Αρα θα δω διαφορα προς τα πανω.
-
Ειναι ομορφο (οχι οσο αλλα roadster η το fl) αλλα πλεον το συνηθισα και μου αρεσει ακομη κιαν καρτουνιζει λιγο αυτη η εκδοση και κατα τη γνωμη μου οχι τοσο σπορ εμφανισιακα οπως το nbfl. Αλλα εχει ωραιο εσωτερικο σημαντικο για μενα.
Να προσέξεις ότι θα πρόσεχες σε οποιοδήποτε άλλο. Στούκες, μην βουίζει κανένα διαφορικό (σπάνιο), κανένα ρουλεμάν (από κανένα χτύπημα κλπ). Επίσης καλό είναι να βρεις κανένα με αρκετά έξτρα πάνω που φυσικά ΔΕΝ θα τα πληρώσεις ούτε το 30% της αξίας τους (την τρώει ο προηγούμενος)
Καλως η κακως αυτο ειναι κανονας στην αγορα μεταχειρισμενων. Κι εγω θα λουστω αυτα που εβαλα. Γενικα δεν ειναι οτι φοβαμαι τα μεταχειρισμενα, αλλωστε την αλφα μεταχειρισμενη την πηρα και στα 70.000χλμ που της εχω κανει (7 χρονια) δεν εχει ζητησει ΤΙΠΟΤΑ εκτος απο τα προγραματισμενα εκτος απο μια αντιστρεπτικη και ψαλιδια, αναμενομενα ομως αυτα... Ουτε κολλημα με τα χλμ εχω βλεπω η αλφα παει πραγματικα καλυτερα η εστω το ιδιο αποτι 50000χλμ πριν. Ουτε καν τριζει (καθολου) παρα τα koni/eibach. Οποτε ποσο μαλλον το mx5 (που σιγουρα οχι τυχαια εχει φημη αξιοπιστου). Τα χλμ περισσοτερο τα κοιταζω για τη μεταπωληση παρα για μενα.
Γνώμη μου βρες ένα που να χει μπλοκέ και 2-3 πράγματα με νορμάλ συντήρηση και χλμ. Καλύτερα καμιά ειδική έκδοση όπως niseko/svp που θα χουν και esp. Ότι θέλεις ρώτα.
Σιγουρα καλο ειναι να εχει μπλοκε, ενω απο εξοπλισμο σε χαμηλη τιμη βρισκεις και high ακομη που οσο ναναι μετραει... Καλο θα ηταν να εχει esp αλλα δε θελω να παρω 1.8 πιο ακριβο απο 2.0 και εκτος των αλλων βγαινω εκτος budget αφου ουτως η αλλως ειναι υπερβαση αυτες τις μερες ακομη κι αυτο που κανω (Φεβρουαριο μαλλον παω στρατο)...
Μην αρχισει ομως κανεις μην το κανεις και προσεχε κλπ. Το εχω παρει αποφαση και τα λεφτα αυτα πραγματικα μου ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ. απλα δε θελω να δωσω παραπανω.
Οσο για την ασφαλιστικη... ευχαριστω για τις απαντησεις, αλλα θα το ψαξω μαλλον τοτε, δεν επηρεαζει την αποφαση μου...δε μενω και στην πλ. θεατρου... και το μχ δεν ειναι ελιζ (βεβαια δεν ειναι και punto cabrio...)
-
-
Όπως σου είπε και ο xenos, προτίμησε κάποια έκδοση με esp, αν μπορείς να βρεις κάποια καλή και οικονομική.
-
+1
Το πήρα απόφαση!! ΜΧ-5