-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
είναι κρίμα να ζούμε την ληστεία του αδηφάγου κράτους που κάποτε μας προέτρεψε να αγοράσουμε Αυτό το αμάξιΠως ακριβώς σε προέτρεψε το κράτος να αγοράσεις αυτό το αμάξι;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πολύ πιο τραγική είναι η πλειοψηφία του κόσμου που σιπωηλά αποδέχεται αυτή την φορολογία με βάση τα κ.εκ.
Όντως είναι να αγανακτεις, αλλα απ την άλλη τι κανείς...
Μήπως να διαδηλώσεις?
Θα πήγαινα να σπάσω τη γιαγιά σου στο ξύλο αλλά είμαι επαναστάτης του πληκτρολογίου
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πολύ πιο τραγική είναι η πλειοψηφία του κόσμου που σιπωηλά αποδέχεται αυτή την φορολογία με βάση τα κ.εκ.
Μήπως να διαδηλώσεις?
Θα πήγαινα να σπάσω τη γιαγιά σου στο ξύλο αλλά είμαι επαναστάτης του πληκτρολογίου
Αν την δείρεις με το πληκτρολόγιο;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
είναι κρίμα να ζούμε την ληστεία του αδηφάγου κράτους που κάποτε μας προέτρεψε να αγοράσουμε Αυτό το αμάξι
Πως ακριβώς σε προέτρεψε το κράτος να αγοράσεις αυτό το αμάξι;
Δεν τον προέτρεψε άμμεσα αλλά όταν το αγόραζε δεν τον είχε προειδοποιήσει πως το συγκεκριμένο τεχνικό χαρακτηριστικό θα φορολογηθεί τόσο βάναυσα.
Σήμερα πχ το κράτος με την σκανδαλωδώς ευνοϊκή φορολογία του προς όσα αυτοκίνητα έχουν μεγάλη ειδική ισχύ, έμμεσα προτρέπει τους αγοραστές προς αυτά.
Δες τα τέλη κυκλοφορίας μίας Mercedes E250CGI και μιας BMW 525. Προφανέστατα το κράτος σε προτρέπει να αγοράσεις το ένα από τα δύο επιβάλλοντας αυθαίρετα στο άλλο 3πλάσια τέλη κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μήπως να διαδηλώσεις?
Τόσοι αγανακτισμένοι αγωνιστές υπάρχουν, γιατί να μπω εγώ στον κόπο?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μήπως να διαδηλώσεις?
Α, δεν ξέρω, εσύ είπες να σπάσεις την γιαγιά του στο ξύλο, δεν προσφέρθηκε κανένας αγανακτισμένος.
-
Που θες να καταλήξεις?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
είναι κρίμα να ζούμε την ληστεία του αδηφάγου κράτους που κάποτε μας προέτρεψε να αγοράσουμε Αυτό το αμάξι
Δεν τον προέτρεψε άμμεσα αλλά όταν το αγόραζε δεν τον είχε προειδοποιήσει πως το συγκεκριμένο τεχνικό χαρακτηριστικό θα φορολογηθεί τόσο βάναυσα.
Σήμερα πχ το κράτος με την σκανδαλωδώς ευνοϊκή φορολογία του προς όσα αυτοκίνητα έχουν μεγάλη ειδική ισχύ, έμμεσα προτρέπει τους αγοραστές προς αυτά.
Δες τα τέλη κυκλοφορίας μίας Mercedes E250CGI και μιας BMW 525. Προφανέστατα το κράτος σε προτρέπει να αγοράσεις το ένα από τα δύο επιβάλλοντας αυθαίρετα στο άλλο 3πλάσια τέλη κυκλοφορίας.
Δε διαφωνώ σε αυτά που γράφεις, αλλά το ρήμα 'προτρέπω' είναι ατυχής επιλογή.
Επίσης το παράδειγμα που αναφέρεις δείχνει ακριβώς το αντίθετο, ότι το ελληνικό κράτος πάντα σε απέτρεπε να αγοράσεις πολλά κυβικά.
Και φυσικά είναι άλλη μια περίπτωση που εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο 'φταίνε οι άλλοι, ποτέ εγώ'. -
Αν κάποιος αγόρασε το 2002 πχ ένα 3λιτρο αυτοκίνητο με 30χιλ ευρώ και σήμερα έχει αυτά τα παλαβά τέλη σε τι ακριβώς φταίει?
Εκτός αν εννοείς πως φταίει επειδή δεν είχε προβλέψει την παράλογη αυτή φορολογία η οποία ξαναλέω βασίζεται στην ευρεία αυτή αποδοχή της συγκεκριμένης πεποίθησης. Εσύ έμμεσα αν κατάλαβα καλά, λες 'καλά να πάθει αφού αγόρασε αμάξι με ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ' θεωρώντας το 'μεγάλο'.
Το ελληνικό κράτος για κάποια χρόνια είχε ελαχιστοποιήσει τον συσχετισμό της φορολογίας με τον κυβισμό που είναι και το λογικό. Το ότι επανήρθε με αυτό τον αισχρό τρόπο δεν είναι κάτι που όφειλε να είχε προβλέψει ο κάθε αγοραστής.
Αν μεθαύριο (λέμε τώρα) τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση την ειδική ισχύ όσοι σήμερα αγοράζουν μικρού κυβισμού υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες θα πληγούν βάναυσα. Αντίστοιχα το κράτος τους προτρέπει σήμερα να αγοράσουν τέτοια αυτοκίνητα (προτρέπει επειδή τα ευνοεί προκλητικά).
Και φυσικά είναι άλλη μια περίπτωση που εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο 'φταίνε οι άλλοι, ποτέ εγώ'.Συγκεκριμένα και ξεκάθαρα φταίνε ο/οι υπουργοί που επιβάλλουν την συγκεκριμένη φορολογία με βάση τα κυβικά. Έμμεσα φυσικά φταίνε όσοι τους ψήφισαν, πιο έμμεσα όσοι ψήφισαν την παράταξη αυτή κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μήπως να διαδηλώσεις?
Ε στείλτης ένα μεηλ με μπούρδες, της έχω πάρει iPad
-
Δε διαφωνώ σε αυτά που γράφεις, αλλά το ρήμα 'προτρέπω' είναι ατυχής επιλογή.
Επίσης το παράδειγμα που αναφέρεις δείχνει ακριβώς το αντίθετο, ότι το ελληνικό κράτος πάντα σε απέτρεπε να αγοράσεις πολλά κυβικά.
Και φυσικά είναι άλλη μια περίπτωση που εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο 'φταίνε οι άλλοι, ποτέ εγώ'.Για τον ίδιο λόγο που εξανιστανται κάποιοι για το ότι δεν είναι επιχειρηματικά υγιές να αλλάζει το φορολογικό σύστημα κάθε χρόνο, ο πολίτης μπορεί να εξανισταται με τέτοιου είδους φοροεπιδρομες
-
Εσυ συμφωνεις με την σύνδεση της φορολογίας με τα κ.εκ?
-
ΙΚΕ το θέμα μου είναι οτι δεν τον προέτρεψε κανένας να αγοράσει ούτε τρίλιτρο ούτε γενικά αυτοκίνητο.
Ήταν μια προσωπική επιλογή, τόσο απλά.
Δηλαδή το κράτος του είπε μην πάρεις 1400 ή 2500, πάρε καλύτερα 3λιτρο; Και γιατί όχι 4λιτρο; -
ΟΚ, αν θες βάλε 'δεν τον απέτρεψε' αντί για προέτρεψε. Την δεδομένη χρονική στιγμή πάντα.
Το κράτος του είπε τότε πως δεν έχει σημασία πόσα λίτρα είναι το αυτοκίνητό σου (και πολύ σωστά έκανε). Ένα 4λιτρο toyota κόστιζε λιγότερο από ένα 1.8λιτρο mercedes. Το πρώτο βιάζεται κατά συρροή σήμερα φορολογικά, το δεύτερο όχι.
Εσένα σου φαίνεται δίκαιο αυτό? Η -όποια- φορολογία με βάση τα κ.εκ? Ναι ή όχι?
-
Όχι δεν θεωρώ δίκαιη τη φορολογία με κ.εκ, αλλά αυτό έχει αλλάξει πλέον.
-
Πως έχει αλλάξει δηλαδή?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πως έχει αλλάξει δηλαδή?Είχα στο μυαλό μου μόνο τα τέλη. Ok, δεν έχει αλλάξει και δεν το θεωρώ δίκαιο.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εσυ συμφωνεις με την σύνδεση της φορολογίας με τα κ.εκ?Προφανως κι όχι και δεν κατακρινω μόνο αυτο αλλα και την γελοία τακτική του να αλλάζω το φορολογικο με γνώμονα πως να τα πάρω απ τους περισσοτερους
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εσυ συμφωνεις με την σύνδεση της φορολογίας με τα κ.εκ?Εγω δεν συμφωνώ αλλα αποδέχομαι το γεγονός ότι έπρεπε με κάποιο τρόπο να γίνεται η κλιμακωτη χρέωση. Ας πούμε αν γινόταν με βάση τα άλογα θα με ενοχλούσε. Με βάση τους ρύπους έχει μια καλύτερη¨ λογική αλλα και πάλι θα δημιουργουσε άλλες αδικίες ενδεχομένως λιγότερες βέβαια.
Εσυ ποιο τρόπο θεωρείς πιο δίκαιο? στην Γερμανία και στην Αγγλία πως πάνε τα τέλη? με βάση ποιο κριτήριο?
-
Ειλικρίνα, τα κ.ε. Είναι εντελώς κουφο απορώ γιατί συνεχίζουμε να το κουβεντιαζουμε
Και πόσο μάλλον όταν δε μιλάμε μόνο για τέλη αλλα και για έκτακτη εισφορά, που υποτίθεται ότι πρέπει να βαρύνει τους ¨εχοντες¨
Αλλαγή κινητήρα με μικρότερο