-
Ο χρήστης Stefakos έγραψε:
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά για τα Fiat έχω αρνητική εντύπωση και δε τα εμπιστεύομαι ιδιαίτερα.
Το picanto έχει τα θετικά οτι στην ίδια τιμή με τα άλλα έρχεται στα 1.2 και με 7 χρόνια εγγύηση. Από την άλλη... δε μου πολυ-αρέσει
το panda ειναι ισως το καλυτερο μικρο πολης αυτη την στιγμη. ειναι και πολυ δοκιμασμενο. αν εχει αυτοματο ειναι μια πολυ καλη περιπτωση κατα την γνωμη μου.
οσον αφορα το Picanto οντως τα 7 χρονια εγγυησης ειναι δελεαρ. για τα τελη μην το κανεις πολυ θεμα. στην ελλαδα ζουμε αυτα αλλαζουν συνεχεια...
-
Και το panda αρχαιολογία είναι πλέον(από το 2003-4 κυκλοφορεί).Και αυτό υπολείπεται από το picanto.Αν έβγαινε το κα αυτόματο
-
Το Panda έχει ημιαυτόματο. Ικανοποιητικό για νορμάλ χρήση στην αυτόματη λειτουργία. Προσωπικά το έβαζα πάντα στο ημιαυτόματο και άλλαζα όταν ήθελα εγώ και όχι όταν ήθελε αυτό αυτό.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Τα panda,ka,i10,spark δεν βγαίνουν σε αυτόματο.Το picanto το καινούριο είναι 3 αιώνες(το είδες το καινούριο ή μιλάς για το παλιό,το νέο είναι πανέμορφο από κοντά) μπροστά από τα c1-aygo-107.Μπες μέσα και θα καταλάβεις.Χάλια ποιότητα τα τρίδυμα,πιο στενά,πιο αδύναμα εκτός πόλης σαν 1000άρια,με χειρότερο εξοπλισμό,χάλια ηχομόνωση,σκληρή ανάρτηση,μικρότερη εγγύηση και παλία πλέον.Το picanto υπερτερεί παντουΙσχύουν αυτά που λες για το Πικάντο ΑΛΛΑ....όπως είχε πει μέλος με μεγάλη εμπειρία στα αυτόματα(νομίζω ο sv2), .Και το Πικάντο νομίζω έχει ενα παλιό 4άρι.
-
Σήμερα είδα Renault Twingo και Suzuki Alto. Το 1ο είναι αρκετά εντυπωσιακό πρέπει να πω, με παρόμοια τιμή, αλλά στα συν οτι είναι στα 1.2. Το Alto είναι στα ίδια κι αυτό πάνω κάτω, αλλά παρατήρησα μια διαφορά στα χαρακτηριστικά: έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και περισσότερες εκπομπές διοξειδίου, σημαντικό για οικολογικούς λόγους, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν το κόστος βενζίνης και τα τέλη κυκλοφορίας που θα βασίζονται στο τελευταίο.
Επίσης παρατήρησα οτι και το Picanto έχει ψηλή κατανάλωση και εκπομπές διοξειδίου...
Το Fiat Panda δε μου άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ! Καμία σχέση με την παλιά έκδοση.. Κάτι που προέκυψε στο άσχετο όμως: είδα το 500αρακι το οποίο ενώ είναι πιο ακριβό σε συνολική τιμή, βγαίνει ελάχιστα παραπάνω με δόσεις γιατι έχει το μισο επιτόκιο απο όλα τα άλλα! Με λίγα λόγια, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, οπότε μπορείτε να σχολιάσετε και αυτό το μοντέλο
Κρίμα αν όντως δε βγαίνει το Ford Ka σε αυτόματο.. Δε ξέρω αν μου έχει ξεφύγει καμια άλλη μάρκα...
-
Το 500αρακι να ξερεις παταει στο ιδιο σασι με το ΚΑ Αν το παρεις, κανε την επεκταση εγγυησης, εχουν ακουστει καποια παραπονα για το dualogic. Απο τα οσα αναφερεις παντως εγω θα κοιτουσα τα twingo, 500 κ micra (με CVT ) αν ηθελα 5θυρο
-
Οσον αφορά την παραπάνω τετράδα, βλέπω μια γενική απόρριψη προς Peugeot, Citroen, Toyota. Εντάξει, λίγο ως πολύ το aygo έχει απορριφθεί καθώς είναι ίδιο με τα άλλα 2 και πιο ακριβό. Αλλά θέλω να ξέρω για ποιο λόγο οι περισσότεροι έχετε αρνητικές απόψεις γι αυτά!Μιλώντας αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό μου, μετά από 3μερη σχεδόν συμβίωση με δύο C1, οι εντυπώσεις μου έχουν ως εξής:
-
Ποιότητα (εμφανής, όχι αξιοπιστία που πρέπει να είναι σκυλί) yatabazza. Τα πάντα τρίζουν και φωνάζουν. Μάλιστα στο ένα που είχα όταν ήσουν στο ρελαντί (σε φανάρια δηλαδή) οι κραδασμοί του κινητήρα κουνούσαν κάτι (που προφανώς είχε βγει από τη θέση του) μέσα στην πόρτα του οδηγού και αυτό χτυπούσε με δύναμη και ΠΟΛΥ θόρυβο... Σαν ν' ακούς hardcore τσόντα με παρτούζα 5-6 σκελετών ένα πράγμα... Γενικά, πάρα πολύ φτήνια (και το συγκρίνω με αυτοκίνητα της κατηγορίας του) και όχι η αντίστοιχα χαμηλή τιμή. Να μην μιλήσω για ηχομόνωση που στα 100 πρέπει να φωνάζεις για ν' ακουστείς από τον αέρα και τους λοιπούς θορύβους και στα 50 απολαμβάνεις κραδασμό και φασαρία 3κύλινδρου made in Japan και ήχο κύλισης Michelin Energy!
-
Κινητήρας: Καλός και πρόθυμος (και λογικά οικονομικός), αλλά το κιβώτιο Ε Ι Ν Α Ι Π Α Ρ Α Π Ο Λ Υ Μ Α Α Α Α Α Α Κ Ρ Υ και κυριολεκτικά θάβει το μοτέρ... Κάτι κραδασμούς τους καταπίνω... Από επιδόσεις φυσικά (λόγω κιβωτίου) είναι λίιιιιιιιιιιιιιιγο της υπομονής...
-
Φρένα: η μετριότητα της μετριότητας. Δεν ξέρω σε αντοχή τι λένε, αλλά με τη δύναμη που έχουν μόνο ένας με αυτοκτονικές τάσεις θα τα πιέσει...
-
Χώροι: μέτριοι, όχι τίποτα το ιδιαίτερο για την κατηγορία, όχι και ιδιαίτερα στριμόκωλο όμως (για το μέγεθός του πάντα).
-
Ανάρτηση: Πολύ καλή αν θέλεις να το πας σε στροφιλίκι στο βουνό (κρατάει, δεν γέρνει πολύ, είναι προοδευτικό), αλλά με τίμημα την άνεση (που είναι πιο σκληρό απ' όσο θα το ήθελα).
Είναι λοιπόν ένα αυτοκίνητο πόλης με ανάρτηση που νιώθει άβολα στην πόλη, κιβώτιο που πνίγει το μοτέρ (αλλά σε ταξίδια κρατάει χαμηλά τις στροφές, για να μπορείς να ακούς ΚΑΙ τον αέρα ΚΑΙ τον δρόμο ΕΚΤΟΣ από το μοτέρ) και σε τιμή που δεν θα το χαρακτήριζες ευκαιρία... Δηλαδή το μισό (φρένα, ηχομόνωση, μοτέρ) είναι για πόλη και το άλλο μισό (κιβώτιο, ανάρτηση) είναι για έξω από την πόλη... Όπως λέει και συνφορουμίτης:
-
-
Το twingo δε βγαίνει σε 5θυρο. Ο τύπος στην αντιπροσωπεία εντωμεταξύ είχε μια απάντηση για όλα, κι έτσι ισχυρίστηκε οτι τα 5θυρα είναι πιο ασφαλή απο τα 3θυρα καθώς έχουν λιγότερα χωριστά κομμάτια και άρα είναι πιο γερά. Αμφιβάλλω κατα πόσο υπάρχει διαφορά..
Επίσης είπε κάτι άλλο: με αφορμή οτι η εγγύηση τους είναι 2 χρόνια, κι οτι σε άλλες εταρείες είναι περισσότερο, είπε οτι οι εγγυήσεις είναι πάντα 2 χρόνια κι αν θες την επεκτείνεις. Αυτό που έχουν άλλοι με περισσότερα χρόνια εξαρχής, στο χρεώνουν στην τιμή του αυτοκινήτου, ή στο βγάζουν σε άλλα άσχετα έξοδα, του τύπου μεταφορικά, έξοδα προετοιμασίας κ.ο.κ. Η αλήθεια είναι πως τέτοια έξοδα τα παρατήρησα σε μερικούς, π.χ. toyota..
Είδα το micra στο δρόμο και έχει παρόμοιο σχήμα με το 500αρακι. Μήπως κι αυτό έχει το ίδιο σασι? Μήπως τελικά όλα σε 2-3 εργοστάσια φτιάχνονται?
-
Μάλλον ανάποδα ήθελες να τα πεις για τα 3θυρα και τα 5θυρα.
Το τραγικό νέο Μίκρα, δεν έχει καμία σχέση με την Fiat.
-
Ναι ναι, ανάποδα προφανώς
Μόλις συνειδητοποίησα οτι δε μου τα παν ολα σωστά στην renault.. Μου έδωσαν φυλλάδιο για την έκδοση miss sixty του twingo που είχαν στην έκθεση και μου είπαν οτι τα χαρακτηριστικά είναι ίδια με την έκδοση που με ενδιαφέρει. Μόνο που τα νούμερα που έχει είναι για μηχανοκίνητο, όχι αυτόματο.. για το οποίο αλλάζουν σημαντικά (όσον αφορά τις καταναλώσεις). Πόσο με εκνευρίζει όταν μου λένε μ*****ς..
-
Μελέτησα λίγο τα κιβώτια, κυρίως οσον αφορά τη διαφορά μεταξύ κλασικού αυτόματου και CVT. Το 2ο φαίνεται πως λειτουργεί πιο ομαλά αφού δεν έχει τις κλασικές 'σκάλες'. Όμως αποσο διάβασα, είναι περιορισμένο σε αντοχές.. αν ζοριστεί με το γκάζι.. :S Επίσης, θεωρητικά θα έπρεπε να έχει μικρότερη κατανάλωση, αλλά πρακτικά δεν φαίνεται κατι τέτοιο.
Σημείωση: τα c1, 107, aygo, twingo, 500 έχουν κιβώτιο 5 ταχυτήτων, ενώ τα άλλα (picanto, alto) έχουν 4 ταχύτητες.
Νομίζω πως πλεον ένα test drive είναι που χρειάζεται
-
Μπορεί κάποιος να μου εξηγησει ακριβώς ποια είναι η διαφορά των αυτόματων κιβωτίων που υπάρχουν? Ας πούμε, κανονικό αυτόματο, αυτόματο σειριακό, ημιαυτόματο, CVT, είναι αυτά που υπάρχουν..
Τα κλασικά αυτόματα είναι αυτά με μετατροπέα ροπής αν δεν κάνω λάθος. Ο διπλός συμπλέκτης (τα DSG) σε ποια είναι? Το αυτόματο σειριακό με το ημιαυτόματο τι διαφορά έχουν και πως είναι η ονομασία τους (αν έχουν άλλη)?
Το CVT διάβασα και κατάλαβα πως λειτουργεί, αλλά δεν βγάζω άκρη με τις συγκρίσεις γιατι πάντα υπάρχουν τα συν και πλην και οι προσωπικές απόψεις...
-
Α, ξέχασα να αναφέρω οτι ψάχνω για αυτόματο κιβώτιο! Το λέω σε περίπτωση που απο μόνο του αυτο φέρει διαφορές στην απόδοση των μοντέλων.. ευχαριστώ και πάλι!Stefako, δεν οδηγώ αυτόματο ούτε γνωρίζω τα χαρακτηριστικά του. Όμως πιστεύω ότι όπως είναι αξιόπιστο ένα κλασικό παραδοσιακό 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, το ίδιο αξιόπιστο είναι και το κανονικό αυτόματο κιβώτιο 4 ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη και paddles στο τιμόνι. Αφού το θες για μέσα στην Αθήνα, νομίζω ότι σου κάνει. Τώρα όσον αφορά στα αυτοκίνητα, κάνε test drive και πάρε αυτό με τη μεγαλύτερη εργοστασιακή εγγύηση (εννοείται ότι προτεραιότητα έχει η ασφάλεια...αερόσακοι και καλοδεχούμενο το esp)...
-
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για όλες τις απόψεις και τη βοήθεια σας. Δε θα σας πρήξω άλλο
Μόνο κατι τελευταίο... Σε όσες αντιπροσωπείες έχω ρωτήσει μέχρι τώρα, δεν υπάρχει δυνατότητα test drive με αυτόματο!! Αυτό είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα καθώς δε γίνεται να μην δοκιμάσω κατι πριν το πάρω, ειδικά αν πρόκειται για ολόκληρο αμάξι! Και σαφώς το να δοκιμάσω μηχανοκίνητο δεν είναι το ίδιο.. Μήπως έχετε καμια πρόταση?!
-
βρες μεταχειρισμενο απο καμια μαντρα πηγαινε ως ενδιαφερομενος και καντο test drive
Σύγκριση σε μικρή κατηγορία (αυτ/το πόλης)