-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άστα Χρήστο... Οι 163 βαθμοί που μας ρίχνει η RB τσούζουν....άμα παίρνει συνέχεια άλλος την pole position, και αν θυμηθεί τον περσυνό του εαυτό ο Φέττελ κατι γίνεται
αλλά πάλι δύσκολο -
Αλλος ενας πολυ καλος αγωνας. Εχουμε χορτασει φετος.
Ο Λιουις φοβερος σε ολον τον αγωνα. Ειδικα στις μονομαχιες εδειξε σε ολους (και στον εαυτο του ) πως (πρεπει να) γινεται η δουλεια.
Ο Φετελ ηταν κακος αλλα και παλι βγηκε σχετικα αλωβητος.
Με την τερατωδη φετινη αξιοπιστια* και με τους ανταγωνιστες του να κοβουν συνεχεια βαθμους ο ενας απο τον αλλον, δεν χανει τον τιτλο αν δεν 'αυτοκτονησει'.- Κανω λαθος ή η εγκαταλειψη του Μπατον απο υδραυλικα ηταν η πρωτη φετος για τους πρωτους 5 απο μηχανικο λογο;;;
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Το ίδιο ακριβώς συνέβη στο pit stop του Vettel στην Αγγλία. Δεν είδα εκεί να πέφτετε για να τους φάτε. Οι Ιταλοί σας φταίνε πάντα...
Εμμέσως πλήν σαφώς, συγκρίνεις την Ferrari (και την όποια ιστορία της στη F1), με την 'Εταιρεία Αναψυκτικών'!!!
Εσύ, τουλάχιστον, θά 'πρεπε να αποφεύγεις τέτοιου είδους συγκρίσεις!Αυτά δεν είναι δικά μου λόγια, είναι λόγια του Χάμιλτον, τον οποίο και αντιπαθώ. Από εκεί και πέρα όλες μα όλες οι ομάδες είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα κάνουν τέτοια λάθη. Συνέβη και στην McLaren πρόσφατα. Ή μήπως κι αυτή αναψυκτικά βγάζει;
Συνολική απόδοση pit stops: 'Fernando lost a total of 1.00.440 in the pit lane for his three stops, three tenths of a second better than Vettel, five tenths better than Schumacher and 1.4 seconds better than Hamilton. It’s true that Felipe had a total time of 1.02.432 and the problem at his last pit stop cost him a position. But a glance elsewhere shows Webber was not very quick either (1.02.063), further confirmation that perfection is always difficult to reach in any area.'
http://www.ferrari.com/English/Formula1 ... parts.aspx
Ο SD επίσης δήλωσε ότι τι μπουλόνι είχε πρόβλημα και ότι δεν ήταν θέμα του μηχανικού.
-
Αυτά δεν είναι δικά μου λόγια, είναι λόγια του Χάμιλτον, τον οποίο και αντιπαθώ. Από εκεί και πέρα όλες μα όλες οι ομάδες είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα κάνουν τέτοια λάθη. Συνέβη και στην McLaren πρόσφατα. Ή μήπως κι αυτή αναψυκτικά βγάζει;Συμφωνώ ότι όλες οι ομάδες κάποια στιγμή θα κάνουν τέτοια λάθη,
αλλά η Ferrari, φέτος, έχει ξεπεράσει κατά πολύ το... 'κάποια στιγμή'! (κατά τη γνώμη μου, απαράδεκτο για τη Ferrari).
Τη σύγκριση με την RBR, εσύ την έκανες (και μην κολλάμε στη... 'χαριτομενιά' του Λούη, αλλού είναι η ουσία, στον 'χρόνο παρουσίας στο... σπορ'....... -
Καταπληκτικος αγωνας εγινε στην Γερμανια και το χαρηκα!
Ο Αλονσο για εμενα ηταν ο ποιο αχωνευτος οδηγος ομως πλεον βλεπω οτι εχει οριμασει πολυ στην οδηγηση του και κανει τρομερους αγωνες, -
Ο Μάσσα έκανε καλή εμφάνιση. Με τέτοιους αγώνες είναι ότι πρέπει για 2ος οδηγός.
Γιατί δε δοκίμασε κανείς 2 πιτ στοπ; Δεν έκατσα να το σκεφτώ πολύ, αλλά ίσως να έβγαζε καλό αποτέλεσμα. Η μαλακή άντεχε καλά και η σκληρή δε μου φάνηκε πολύ αργή. Φυσικά το 'μου φάνηκε' είναι πολύ γενικό... απλά ο Λούης έκανε και fastest lap με το σκληρό νομίζω.
-
Ενδιαφέρουσα κουβέντα αυτή, Lord, αλλά μετά από λίγη σκέψη νομίζω ότι είναι αρκετά αισιόδοξο να θεωρήσουμε πως η μεσαία γόμα θα ήταν το ίδιο αποτελεσματική από το μέσο κιόλας του αγώνα. Τα λίγα καύσιμα στο τέλος και το στρώσιμο της πίστας με γόμα 50 γύρων αγώνα κολάκεψαν αρκετά τα μεσαία.
-
Προσπαθώ να βρώ δεδομένα για πρόχειρους υπολογισμούς.
Βλέπω εδώ: http://www.f1fanatic.co.uk/statistics/2 ... test-laps/
Τα μαλακά άντεξαν σε Βέμπερ και Φέτελ στο 2ο και 3ο στιντ αντίστοιχα για πάνω από 20 γύρους. Αλόνσο και Χάμιλτον έκαναν στίντ με τα μαλακά ~20 γύρων. Επίσης βλέπουμε πως το πρώτο στιντ είναι πιο κοντό, άρα προφανώς τρώει τα λάστιχα λόγω βάρους, πίστας κτλ.
Η σκέψη για 2 πιτ-στόπ είναι:
- Μαλακά ελαστικά στο τελευταίο στιντ το οποίο θα είναι 22-24 γύροι. Δίνω λίγο παραπάνω γύρους καθότι είδαμε ότι προς το τέλος κράτανε πιο πολύ τα λάστιχα. 2ο στιντ πάλι με μαλακά για 20-22 γύρους. Οπότε μας μένει το πρώτο αναγκαστικά με τα μεσαία και για πάνω-κάτω 15 γύρους. Πιστεύω πως δε θα ήταν τα μεσαία πάνω από 1 δευτερόλεπτο πιο αργά από τα μαλακά. Χάνεις 15sec αλλά κερδίζεις 20 του πιτ στοπ.
Στο παραπάνω λίνκ βάλτε το γυρολόγιο του Webber. Ξηλώνουμε το τελευταίο στιντ που είναι 2-4 γύροι, τους μοιράζουμε στα 2 προηγούμενα και τον ξεκινάμε με μεσαία γόμα. Λέτε με βαρύ το αμάξι να έχανε πάνω από 1sec στο γύρο;
Επίσης μας συμφέρει στην αρχή του αγώνα να είμαστε αργοί γιατί μπορεί να καθυστερήσουμε κάποιον από πίσω μας και επίσης δεν κολλάμε πίσω απο κάποιον που είμαστε πιο γρήγοροι και δε μπορούμε να τον περάσουμε. Και στους 3 πρώτους γύρους δεν έχει και DRS...
Αυτό με έτρωγε από προχθες, το πα και δε με τρώει άλλο πια.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Ο Μάσσα έκανε καλή εμφάνιση. Με τέτοιους αγώνες είναι ότι πρέπει για 2ος οδηγός.Γιατί δε δοκίμασε κανείς 2 πιτ στοπ; Δεν έκατσα να το σκεφτώ πολύ, αλλά ίσως να έβγαζε καλό αποτέλεσμα. Η μαλακή άντεχε καλά και η σκληρή δε μου φάνηκε πολύ αργή. Φυσικά το 'μου φάνηκε' είναι πολύ γενικό... απλά ο Λούης έκανε και fastest lap με το σκληρό νομίζω.
Η σκληρή ήταν γρήγορη με χαμηλά fuel loads. Δε ξέρουμε τη συμπεριφορά της με μισογεμάτα. ...λογικά τη δοκίμασαν στα free της Παρασκευής, όπου και 'παίζουν' με τα fuel loads.
Οι χρόνοι κατέβηκαν λόγω fuel loads και όχι σκληρών ελαστικών και γιαυτό έκανε ο Λούης fastest.
Η σκληρή γόμα σε θερμοκρασία πίστας 16 βαθμών, πολύ δύσκολα να δουλέψει σωστά.
-
Το ίδιο ακριβώς συνέβη στο pit stop του Vettel στην Αγγλία. Δεν είδα εκεί να πέφτετε για να τους φάτε. Οι Ιταλοί σας φταίνε πάντα...Ελα βρε Αλέξανδρε που μας φταίνε οι Ιταλοί.Γιατί να καθυστερήσουν 1,5 δεύτερο στο PS?.......Eίναι δικαιολογημένο σε μια ομάδα που επι χρόνια δίδασκε χρόνους στα pit?......
Aσε τωρα γιατί μόνοι τους στη φερράρι θα φαγωθούν στο τέλος.
Ασε που αναγκαστικά μετά το ps έπεσα στη πισίνα για δροσιά...... -
Στο τελευταίο πιτ του Μάσσα, δε φταίνε οι Ιταλοί, αλλα το προβληματικό wheel nut.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Γιατι επι εποχης Σουμαχερ - Τοντ και Σια τετοια 'καρυδωματα' ειταν σαφως πολυ σπανιωτερα ομως????
-
Χμ... ισως θα μου πεις τωρα που το σκεφτομαι, στους 'βουλκανιζατεραδες' δεν υπηρχε τοση πιεση καθοτι ετσι κι αλλιως αποκλειεται να χρειαζοταν καν να κανουν κατω απο 5 λογω ανεφοδιασμου βενζινας...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Γιατι επι εποχης Σουμαχερ - Τοντ και Σια τετοια 'καρυδωματα' ειταν σαφως πολυ σπανιωτερα ομως????Διόρθωστε με αν κάνω λάθος, αλλα έχω την αίσθηση ότι τα μπουλωνια έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Ίσως τα καινούρια να είναι πιο πολύπλοκα, γιαυτο βλέπουμε συχνά προβλήματα.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Στο τελευταίο πιτ του Μάσσα, δε φταίνε οι Ιταλοί, αλλα το προβληματικό wheel nut.Sent from my iPad using Tapatalk
Οι Ιταλοί φταίνε που τα έφτιαξαν κι αυτά! Τι θες τώρα;
-
...Χαλάρωσε.....Ισως βγει σε καλό στον επόμενο αγώνα.
-
Εγώ χαλαρός είμαι και ξέρω ότι αυτά συμβαίνουν στους αγώνες. Παλιά βλέπαμε και πυρκαϊές στους ανεφοδιασμούς. Εσείς βλέπω να παίρνετε κεφάλια με το παραμικρό λαθάκι στα πιτς...
-
Εκπληκτικός αγώνας και πολλά συγχαρητήρια στον Χάμιλτον για το ρεσιτάλ που έδωσε.
Σημείωσε ακόμα και τον ταχύτερο γύρο με τα ενδιάμεσαΟ χρήστης lack έγραψε:
Τι έγινε έμεινε απο καύσιμο;
Ίσος να ήθελαν να αφήσουν λίγο καυσιμο για τους ελέγχους που κάνει η FIA. Δεν πιστεύω οτι έμειναν απο καυσιμο, θα ήταν τραγικό, συν οτι μπορεί να πάρουν δώρο και καμία ποινή για αυτό.
Για τον Χάμιλτον πάντως πέρυσι που έσπρωχνε το μονοθέσιο μετά το τέλος των κατατακτήριων στον Καναδά, υπήρξε ένα θεματάκι και νομίζω έπεσε πρόστιμο τελικά. Τέσπα, θεωρώ ότι δε θα πρέπει να υπάρχει κάποια ποινή, αρκεί να εξασφαλίζεται το δείγμα που θέλει η FIA για τους ελέγχους που κάνει.
ΑΟΥΤΣ! ΑΥΤΟ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ!
Το ερώτημα είναι τι pace θα έχουν οι McLaren. Και με τι κόστος σε καύσιμο
Άλλος τελικά έμεινε από καύσιμα στο τέλος.
Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς
Σόρρυ παίδες... γιατί μιλάμε για αλλαγή κανονισμών? Τα EBD επιτρέπονται κανονικά πάλι. Η κουβέντα γίνεται για τη σταθερή χαρτογράφηση μεταξύ δοκιμαστικών και αγώνα? Αυτή για την οποία η Red Bull δεν έβγαλε ποτέ κουβέντα, γιατί ισχυριζόταν ότι δεν είναι εκεί το μυστικό της και της έδωσε και τη νίκη για πλάκα στη Valencia?
Αν στο Silverstone υπήρχε αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων λόγω απαγόρευσης (μερικής) των EBD, στο Nurburgring ό,τι είδαμε ήταν καθαρό και ξάστερο και είχε να κάνει με την εξέλιξη μέσα στη σαιζόν.
Κατ'εμέ ευτυχώς που γυρίσαμε στο καθεστώς Βαλένθιας γιατί φάνηκε τελικά ότι από το EBD η McLaren έχει τα μεγαλύτερα οφέλη. Και στο κάτω κάτω έπεσε χρήμα για την εξέλιξή του. Δε μπορεί ξαφνικά να το κόβεις στη μέση της χρονιάς (κι εφόσον οι RB7 παραμένουν γρήγορες και χωρίς αυτό )
...
Γιατί δε δοκίμασε κανείς 2 πιτ στοπ; Δεν έκατσα να το σκεφτώ πολύ, αλλά ίσως να έβγαζε καλό αποτέλεσμα. Η μαλακή άντεχε καλά και η σκληρή δε μου φάνηκε πολύ αργή. Φυσικά το 'μου φάνηκε' είναι πολύ γενικό... απλά ο Λούης έκανε και fastest lap με το σκληρό νομίζω.Μα η πλειοψηφία είναι που έκανε 2 πιτ στοπ με πιο κερδισμένο τον Sutil φυσικά.
Δες εδώ από το site της Pirelli: http://www.pirelli.com/mediaObject/pire ... iginal.pdf -
Από τους κορυφαίους έκαναν όλοι 3. Μάλλον μια χαρά δούλεψαν τα 2 πιτ στόπ. Προφανώς στις μεγάλες ομάδες δεν υπάρχει κάποιος με προσωπικότητα και εμπιστοσύνη και όλοι πάνε στη σίγουρη λύση...
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Από τους κορυφαίους έκαναν όλοι 3. Μάλλον μια χαρά δούλεψαν τα 2 πιτ στόπ. Προφανώς στις μεγάλες ομάδες δεν υπάρχει κάποιος με προσωπικότητα και εμπιστοσύνη και όλοι πάνε στη σίγουρη λύση...Εδώ συμφωνούμε!
Βασικά περίμενα να το ρισκάρει τουλάχιστον η Mercedes, έστω για το 1 μονοθέσιο. Περίμενα ο Brawn να κάνει μια τέτοια κίνηση... Κρίμα που προτίμησε να ακολουθήσει την ίδια στρατηγική με τους 'μεγάλους'. Για φέτος τουλάχιστον είναι δεδομένο ότι δε μπορεί να τους κοντράρει στα ίσια και με την επιλογή του δε θα μπορούσε παρά να τερματίσει πίσω τους και τελικά πίσω και από τον Σούτιλ που τρέχει με τον ίδιο κινητήρα σε υποδεέστερη ομάδα.
2011 German Grand Prix-Nürburgring