-
Εντελως φιλικα οχι αλλο με τα καρτ, μαγκια σας, αλλα δε σας κανει ταγους της αυτοκινησης.
Δεν ειναι για ολους τα g αυτοσκοπος, ουτε τους κανει χειροτερους η καλυτερους οδηγους a priori.Το να στριβεις μια m3 ή ενα sti στην πεντελη για μενα προσωπικα ειναι απιστευτα μεγαλυτερη ηδονη.
Οπως και το να πηγαινω με το αμαξι ενα χλμ μες στην πολη αυτοκτονια.Περαν ολων των ανωτερω, η εξασκηση και η χρηση πιο advanced τεχνικων οπου ειναι ασφαλες και γενικοτερα η βελτιωση των ικανοτητων μου ειναι μερος της απολαυσης, χωρις παντα να προσφερει κατι συγκεκριμενο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εντελως φιλικα οχι αλλο με τα καρτ, μαγκια σας, αλλα δε σας κανει ταγους της αυτοκινησης.
Δεν ειναι για ολους τα g αυτοσκοπος, ουτε τους κανει χειροτερους η καλυτερους οδηγους a priori.Το να στριβεις μια m3 ή ενα sti στην πεντελη για μενα προσωπικα ειναι απιστευτα μεγαλυτερη ηδονη.
Οπως και το να πηγαινω με το αμαξι ενα χλμ μες στην πολη αυτοκτονια.Περαν ολων των ανωτερω, η εξασκηση και η χρηση πιο advanced τεχνικων οπου ειναι ασφαλες και γενικοτερα η βελτιωση των ικανοτητων μου ειναι μερος της απολαυσης, χωρις παντα να προσφερει κατι συγκεκριμενο
Εσυ ξεκίνησες τη κουβέντα για το κάρτ, στην οποία δεν ήθελα να μπω και σου έστειλα πμ.
Σου είπα τίποτα απο όλα αυτα που γράφεις παραπάνω?
Η εξάσκηση τετοιων τεχνικων θα πρέπει να γίνεται σε λογικα και ασφαλή πλαίσια για όλους και οι δημόσιοι δρόμοι δεν είναι αυτα. Πηγαινε σε μια πιστα και λιωσε τη μυτη/τακουνι σου. Γνώμη μου.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εξάσκηση δηλαδή σε δημόσιους δρόμους?Μιλάμε σοβαρά τώρα?
Σε λίγο θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ότι δεν ξεπερνάμε τα όρια ταχύτητας στην Ελλάδα...
-
Ε, αυτο σου λεμε, εφοσον δεν θετεις σε κινδυνο τους αλλους κλαιν, μας επιασαν οι ντροπες.
Γα τα υπολοιπα σου εξηγω οτι εφοσον στα @ για τα g και τα καρτ, κι εκει βρισκω, βρισκει απολαυση, εκει θα οδηγησω ετσι.
Στο μονο που μπορεις να κανεις κουβεντα ειναι το αν ειμαι επικινδυνος, ολα τα υπολοιπα ειναι ακυρα. -
Για να καταλάβω, επικίνδυνοι είμαστε με το συγχρονισμό των στροφών στα κατεβάσματα;
-
Επικινδυνοι??
ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ
-
Η θανατικη ποινη πρωτα αφορουσε μυτοτακουνιτες και μετα δολοφονους.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για να καταλάβω, επικίνδυνοι είμαστε με το συγχρονισμό των στροφών στα κατεβάσματα;για να μην το κανουν ολοι, αρα ειναι επικινδυνο
μονο σε πιστα να το δοκιμασειςτο οτι ολα τα καλα αυτοματα το κανουν απο μονα τους τα καθιστα επισης επικινδυνα???
-
Δεν έγραψα ούτε ότι είναι επικίνδυνο, ούτε ότι κι εγώ δεν έχω κάνει μαλακίες στους δρόμους. Και τον εαυτό μου βάζω μέσα.
Έγραψα ότι δεν είναι σωστό να κάνουμε εξάσκηση οποιασδήποτε τεχνικής σε δημόσιους δρόμους.
Το λάθος δεν αργεί να έρθει? Και τότε τι δικαιολογία θα βρεις να πεις στον άλλον?
-
Και που θα κάνουμε εξάσκηση;
Ο δάσκαλος οδήγησης σε δημόσιο δρόμο δεν σε έμαθε να οδηγείς; -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δεν έγραψα ούτε ότι είναι επικίνδυνο, ούτε ότι κι εγώ δεν έχω κάνει μαλακίες στους δρόμους. Και τον εαυτό μου βάζω μέσα.Έγραψα ότι δεν είναι σωστό να κάνουμε εξάσκηση οποιασδήποτε τεχνικής σε δημόσιους δρόμους.
Το λάθος δεν αργεί να έρθει? Και τότε τι δικαιολογία θα βρεις να πεις στον άλλον?
το να συγχρονιζεις τις στροφες ειναι το ιδιο επικινδυνο με το να αναβεις το φλας πριν στριψεις. Να μην αναβουμε ουτε φλας τοτε σε δημοσιο δρομο
συγχρονισμος δεν γινεται μονο με μυτη-τακουνι που βλεπεις στο βιντεο! Σε παρα πολλα αυτοκινητα μαλιστα δεν μπορεις να κανεις μυτη-τακουνι λογω της θεσης των πεταλ.
-
Όλες οι τεχνικές, από τις απλούστερες ως τις πλέον περίτεχνες, στο δρόμο εξασκούνται, μέχρι να γίνουν κτήμα μας.
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε ανεξέλιγκτοι ως οδηγοί.Ούτε, βέβαια, σημαίνει ότι θα πάμε κυριακάτικα με λιακάδα λιμανάκια να προπονήσουμε επιθετικές γραμμές με αριστερό trail.
Θα 'ταν κουτό να υποστηρίξω ότι είμαι παντού νομότυπος από τη στιγμή που 'ψάχνομαι' με την εξέλιξή μου ως οδηγού. Προφανώς παρατυπώ/παρανομώ κάποιες φορές.
Μπορώ όμως, να υποστηρίξω ότι, ως εχέφρων, φροντίζω να παίρνω τα μέτρα μου, στο βαθμό που μου αναλογεί, ώστε να ελαχιστοποιώ ρίσκα - όσο, ξαναλέω, καθίσταται αυτό δυνατό.
Ναι, το σωστό είναι όλα αυτά να εξασκούνται/τελειοποιούνται εντός πιστός. Απλά, και για Ελλάδα μιλώντας, αυτό είναι εκτός πραγματικότητας.
Ζούμε σε χώρα που απεχθάνεται μετά βδελυγμίας το Motorsport και με στενοχώρια διαπιστώνω ότι αυτό το σκεπτικό έχει σε κάποιο βαθμό μολύνει τη σκέψη και αρκετών enthousiasts/purists ακόμα...
Όσο για τα καρτ (περιστασιακός καρτίστας τυγχάνω - μεγάλη η εμπειρία/σχολείο
- μην τα ξαναλέμε), ας θυμόμαστε όλοι: Από κει ΞΕΚΙΝΑΝΕ όλα. Δεν περιορίζονται όλα εκεί και μετά καμένη γη όπου αλλού.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Σε λίγο θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ότι δεν ξεπερνάμε τα όρια ταχύτητας στην Ελλάδα...
Κάνουμε τέτοια πράματα?
Κυριολεκτικα πέφτω απο τα σύννεφα
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Η θανατικη ποινη πρωτα αφορουσε μυτοτακουνιτες και μετα δολοφονους.το να κανεις εξασκηση στο ποση δυναμη θα βαλεις στο αριστερο σου ποδι ενω πατας φρενο ειναι επικινδυνο?
και εαν συγχρονησεις τις στροφες σε κατεβασμα?
-
Το φρενάρισμα με το αριστερό κι εγώ το θεωρώ επικίνδυνο σε δημόσιο δρόμο. Μύτη τακούνι κτλ, αν ο άλλος δεν μπερδεύει τα πόδια του στα πεντάλ δεν μ απασχολεί. Θα ήθελα πολύ πάντως να δω κάποιον να κάνει φρενάρισμα πανικού με το αριστερό πηγαίνοντας στη δουλειά του.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Θα ήθελα πολύ πάντως να δω κάποιον να κάνει φρενάρισμα πανικού με το αριστερό πηγαίνοντας στη δουλειά του.χωρις abs? αν ναι εχεις θεμα,εαν εχεις abs δεν βρισκω διαφορα απο την στιγμη που μιλαμε για φρενο πανικου ακα τσαρουχωμα.Εαν πατησω φρενο με το αριστερο θα σταματησει αργοτερα αποτι εαν πατησω με το δεξι?
για μενα παντως δεν ειναι επικινδυνο,μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ΕΞΑΣΚΗΣΗ και οχι να μειωσεις τον χρονο απο σπιτι -δουλεια.
Ουτε v-box εχεις κουμπωσει,ουτε οριακα θα στριψεις ενω ερχετε αλλος απο απεναντι ουτε τιποτα τραβηγμενο.
Απλα οταν θα βρεις λιγο λασκα απο κινηση,θα προσπαθησεις να συνηθισεις την πιεση που απαιτει το πενταλ του φρενου με το αριστερο,χρησιμοποιωντας το για να κοψεις ταχυτητα κλπ. -
φρεναρισμα πανικου δυσκολο γιατι ισως χρειαστει να πατησεις συμπλεκτη
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
χωρις abs? αν ναι εχεις θεμα,εαν εχεις abs δεν βρισκω διαφορα απο την στιγμη που μιλαμε για φρενο πανικου ακα τσαρουχωμα.Εαν πατησω φρενο με το αριστερο θα σταματησει αργοτερα αποτι εαν πατησω με το δεξι?
για μενα παντως δεν ειναι επικινδυνο,μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ΕΞΑΣΚΗΣΗ και οχι να μειωσεις τον χρονο απο σπιτι -δουλεια.
Ουτε v-box εχεις κουμπωσει,ουτε οριακα θα στριψεις ενω ερχετε αλλος απο απεναντι ουτε τιποτα τραβηγμενο.
Απλα οταν θα βρεις λιγο λασκα απο κινηση,θα προσπαθησεις να συνηθισεις την πιεση που απαιτει το πενταλ του φρενου με το αριστερο,χρησιμοποιωντας το για να κοψεις ταχυτητα κλπ.Και με abs και χωρίς. Εκείνη την ώρα το δικό μου αριστερό είναι στον συμπλέκτη για να μη σβήσει το αυτοκίνητο ώστε να έχω τη δυνατότητα, αν βρεθεί χώρος να κάνω ελιγμό. Εκτός κι αν κάποιος έχει 2 αριστερά πόδια, αυτό δεν μπορεί να το κάνει με το αριστερό στο φρένο. Ξαναλέω καλά κάνει όποιος εξασκείται. Αλλά να πάει κάθε μέρα, όλη μέρα σε μια αλάνα/πάρκινγκ/οτιδήποτε χωρίς κίνηση να δοκιμάσει ότι θέλει-όπως θέλει. Δεν είναι κάθε φορά που βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι ευκαιρία για εξάσκηση.
-
οταν φρεναρετε με abs σας σβηνει το μοτερ?
-
σκορτσαρει, αλλα το σημαντικο ειναι οτι ισως χρειαστει να κατεβασεις/κανεις ελιγμο κτλ, αρα δεν μπορεις να εχεις απασχολημενο το αριστερο στο φρενο.
Βάλτε ένα βίντεο από το αυτοκίνητο σας!