-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σκορτσαρει, αλλα το σημαντικο ειναι οτι ισως χρειαστει να κατεβασεις/κανεις ελιγμο κτλ, αρα δεν μπορεις να εχεις απασχολημενο το αριστερο στο φρενο.γιατι δεν μπορεις να κανεις ελιγμο οταν φρεναρεις με το αριστερο?
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Ξαναλέω καλά κάνει όποιος εξασκείται. Αλλά να πάει κάθε μέρα, όλη μέρα σε μια αλάνα/πάρκινγκ/οτιδήποτε χωρίς κίνηση να δοκιμάσει ότι θέλει-όπως θέλει. Δεν είναι κάθε φορά που βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι ευκαιρία για εξάσκηση.- πολλα!
Ακριβώς έτσι!
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Εγώ από τότε που με θυμάμαι μου βγαίνει μηχανικά να πατήσω με το δεξί μέρος του παπουτσιού το γκάζι όταν κατεβάζω ταχύτητα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Είναι σα να λέμε ότι το να πιάνεις το τιμόνι στη θέση 9 και τέταρτο αντί 10 και 10 είναι επικίνδυνο... Τέλος πάντων είμαστε off-topic, κι εγώ έχω μπερδευτεί λίγο με το πού είναι το πρόβλημα και συνεχίζεται η αντιπαράθεση.
Παρεμπιπτόντως στις μοτοσυκλέτες πχ είναι όχι απλά σημαντικό, αλλά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για να μη σκοτωθείς το να κάνεις rev-matching στα κατεβάσματα. Αλλιώς αν μπλοκάρει στιγμιαία ο πίσω τροχός μάλλον έφυγες πετώντας Εγώ στο αυτοκίνητο απλά το βλέπω ως συντήρηση και λιγότερη φθορά του συμπλέκτη το καλό rev-matching αφού όταν τον αφήνω δεν 'τρίβεται' για να φέρει το μοτέρ στις σωστές στροφές αλλά το βρίσκει ήδη εκεί και απλά κουμπώνει κατευθείαν. -
Φυσικα και εχεις λιγοτερη φθορα στη μεταδοση αλλα και τα κατεβασματα γινονται τοσο ομαλα χωρις τρανταγματα κλπ
Το Nissan 370z το εχει και σαν στανταρ εξοπλισμο πατωντας ενα κουμπακι κανει ακριβως αυτη την τεχνικη...ο,τι δηλ δεν μπορει να κανει ο Nikos! με την bmw του
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Φυσικα και εχεις λιγοτερη φθορα στη μεταδοση αλλα και τα κατεβασματα γινονται τοσο ομαλα χωρις τρανταγματα κλπΤο Nissan 370z το εχει και σαν στανταρ εξοπλισμο πατωντας ενα κουμπακι κανει ακριβως αυτη την τεχνικη...ο,τι δηλ δεν μπορει να κανει ο Nikos! με την bmw του
Ναι, το εμαθα μετα!
Ετοιμος ημουν να τους την επιστρεψω...
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
σκορτσαρει, αλλα το σημαντικο ειναι οτι ισως χρειαστει να κατεβασεις/κανεις ελιγμο κτλ, αρα δεν μπορεις να εχεις απασχολημενο το αριστερο στο φρενο.
γιατι δεν μπορεις να κανεις ελιγμο οταν φρεναρεις με το αριστερο?
γιατι ο ελιγμος μπορει να προυποθετει και γκαζι, το οποιο αν ειχες 6η και εχεις πεσει στα 60χαω, δεν εχεις...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σκορτσαρει, αλλα το σημαντικο ειναι οτι ισως χρειαστει να κατεβασεις/κανεις ελιγμο κτλ, αρα δεν μπορεις να εχεις απασχολημενο το αριστερο στο φρενο.
γιατι δεν μπορεις να κανεις ελιγμο οταν φρεναρεις με το αριστερο?
γιατι ο ελιγμος μπορει να προυποθετει και γκαζι, το οποιο αν ειχες 6η και εχεις πεσει στα 60χαω, δεν εχεις...
αν και αν και αν.....Μπορω να σου βρω απειρες θεωρητικες περιπτωσεις που ενω φρεναρεις με το δεξι μπορει να τρακαρεις,γιατι κοιταγες τον κωλο της γκομενας,γιατι αναβες τσιγαρο,γιατι πηγες να πιασεις το μπουκαλι με το νερο που επεσε,γιατι εκεινη την ωρα πηγες να πιεις μια γουλια απο το μπουκαλακι με το νερο κλπ.
Εγω παντως σε 25 χρονια οδηγησης,οταν προσπαθουσα να μαθω το φρενο με το αριστερο δεν κινδυνεψα ουτε να τρακαρω ουτε τιποτα.Προσεκτικη επιλογη τοπου και χρονου και η εξασκηση γινοταν.
-
Δε νοείται αριστερόφρενο, όταν είσαι υποχρεωμένος να κατεβάσεις σχέση. Τότε είναι όντως επιτηδευμένο, δηλαδή άσκοπο.Το αριστερόφρενο αποσκοπεί στο να σου γλυτώσει δέκατα με το να μην υποχρεώνεσαι να μετακινείς το ίδιο πόδι από το φρένο στο γκάζι, όταν πρέπει να μειώσεις ρυθμό, χωρίς να κατεβάσεις σχέση. Σε μας που έχουμε κωλο-ηλεκτρόγκαζα. Γιατί στους ντιζάτους βοηθάει και σε σημαντικότερα πράματα ισορροπίας ρύγχους.
Σε περίπτωση trail είναι εφικτό, όταν στρίβεις αριστερά, ώστε το αριστερό σου πόδι να μπορεί να πάει και να κρατηθεί πάνω από το φρένο λόγω φυγοκέντρου. Όταν στρίβεις δεξιά, κλάφ' τα... Το χρειάζεσαι το αριστερό σου πόδι, για να σε στηρίζει, στηριζόμενο στο footrest, οπότε δεν παίζει εκεί τέτοια τεχνική. Εκτός κι αν έχεις μπάκετ/ζώνες, οπότε όλα οκ.
Τώρα βέβαια, το δε νοείται αριστερόφρενο, όταν πρόκειται να κατεβάσεις σχέση, σχετικό είναι... Ας αναζητήσει, όποιος θέλει, σχετικό βίντεο του ινστρούχτορα Andy Walsh, να τον δει να αριστεροφρενάρει και να μυτοτακουνάρει (δεν πείραξε;) και το ξανασυζητάμε...
Πάλι καλά που δεν έκανε και διπλή αποσύμπλεξη, ν' αυτοκτονήσω...
-
Και μπακετ/ζωνες να εχεις το ποδι θελει δυναμη για να μεινει σταθερο στο πενταλ. Και κυριως οταν θα τελειωσει/νει η στροφη που η αδρανεια θα στο γυρναει πισω.
Αριστερο φρενο σε καποια αμαξια δεν εχει νοημα (νομιζω, εχω ακουσει κλπ) καθως πατωντας φρενο ακυρωνουν καθε υπονοια για γκαζι. Αρα τζαμπα κρατας το δεξι στο πενταλ, σωστα;
-
Στα περισσότερα ηλεκτρόγκαζα, ναι, μετά από 1''-2'' νεκρώνει το γκάζι.
-
http://www.youtube.com/watch?v=AflP8VsMCOk και
τα 2 μερη της διαδρομής #2 Σέρρες Βροντού προς Νευροκόπι άνάποδα από όπως παρουσιάστηκε στο θέμα.
-
ωραιος!
επιτελους ενα βιντεο με γρηγορη οδηγηση στο φορουμ.
-
(ναι καλά γρήγορη οδήγηση...)
Σε ένα σημείο βρίζω τα παπούτσια μου που δε πετυχαίνω κανένα heel and toe της προκοπής και στο τελος του 2ου βίδεο έχει φύγει όλη η υποβοήθηση του τιμονιού άκλαφτη. Μόνιμο πρόβλημα με τα ST. μετά από συνεχές στρίψιμο και επειδή το σωληνάκι του υδραυλικου κρεμαγιέρας δε περνά μπροστά από το ψυγείο να ψύχεται κάπως, ξερνιέται και το τιμόνι γίνεται σε μερικές στιγμές 'πολλά βαρύ'
-
Ωραίος Jim!
Μαμά το ST?
-
Μηχανή ναι, ανάρτηση kw, καθίσματα sparco imola.
-
Πολύ ωραίο βίντεο και με τέλεια εικόνα!
-
Μα καλα και αυτο το σωληνακι δε μπορεις να το πατενταρεις καπως???
Παντος το στιβεις το fiesta συγχαρητηρια!!!
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=AflP8VsMCOk καιτα 2 μερη της διαδρομής #2 Σέρρες Βροντού προς Νευροκόπι άνάποδα από όπως παρουσιάστηκε στο θέμα.
ΠΡΕΠΕΙ να μου πεις πώς στο καλό τη στήριξες την κάμερα και δεν τρέμει καθόλου! Και τι κάμερα είναι;; Πολύ ωραίο τεχνικά το βίντεο, δίνει ωραία αίσθηση της ταχύτητας! Τα δικά μου βγαίνουν κατακουνημένα και σα να πηγαίνω περίπατο ακόμη κι αν πάω του σκοτωμού
-
ως εξής:
Τρίποδο με την SLR (καλά οτιδήποτε κάμερα κάνει)
τα 2 πόδια ακουμπάνε στο κάθισμα (αριστερά και δεξιά στα αυτιά) που σε κρατάνε στη θέση σου, εκατέρωθεν του.... πωπού και το 3ο ειναι εκτεταμμένο και 'κοντράρει' στο πατάκι του συνοδηγού. μετά το ρυθμιστικό του ύψους (το 'χειριστήριο' του τριπόδου το περνάω μέσα από την τρύπα του καθίσματος για ζώνες (= το χώρισμα του καθίσματος για προσκέφαλο) και όλο αυτό το δένω με τη ζώνη και κάνω το κάθισμα να σκύβει προς τα μπροστά για να κοντράρει χωρίς να κουνάει.
Κακά τα ψέματα βοηθάει και ο ευρυγώνιος φακός που 'βλέπει' πολλά από σχετικά μπροστά τοποθέτηση του όλου σετ. Θα φωτογραφίσω το εγχείρημα κάποια φορά
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
ως εξής:Τρίποδο με την SLR (καλά οτιδήποτε κάμερα κάνει)
τα 2 πόδια ακουμπάνε στο κάθισμα (αριστερά και δεξιά στα αυτιά) που σε κρατάνε στη θέση σου, εκατέρωθεν του.... πωπού και το 3ο ειναι εκτεταμμένο και 'κοντράρει' στο πατάκι του συνοδηγού. μετά το ρυθμιστικό του ύψους (το 'χειριστήριο' του τριπόδου το περνάω μέσα από την τρύπα του καθίσματος για ζώνες (= το χώρισμα του καθίσματος για προσκέφαλο) και όλο αυτό το δένω με τη ζώνη και κάνω το κάθισμα να σκύβει προς τα μπροστά για να κοντράρει χωρίς να κουνάει.
Κακά τα ψέματα βοηθάει και ο ευρυγώνιος φακός που 'βλέπει' πολλά από σχετικά μπροστά τοποθέτηση του όλου σετ. Θα φωτογραφίσω το εγχείρημα κάποια φορά
Ευχαριστώ για την απάντηση
Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
Βάλτε ένα βίντεο από το αυτοκίνητο σας!