-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
Στα αυτοκίνητα πώς σβήνει η μηχανή? Δέν έχουν κλαπέτο, τουλάχιστον τα παλιότερα που είχαν μηχανικές αντλίες?
με το κλειδι σβηνει, για τα πολυ παλαια δεν ξερω
Απο το χειρογκαζο; Αν το βαλεις στο μηδεν τοτε δεν δινει καθολου πετρελαιο οποτε σβηνει.
-
Δείτε μια την EGR μήπως έχει κάπνα και χρειάζεται καθάρισμα. Μετά τις υποπιέσεις από την αντλία κενού μήπως κάποια είναι βουλωμένη και δε μπορεί να ελέγξει τα πτερύγια του VGT turbo. Αυτά για αρχή....
Επίσης αν μπορεί να ελεγχεί και η αντλία που έχει στο τεπόζιτο για παροχή...Αν δεν είναι αρκετή δεν πάει το αμάξι. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mad Max, σκέψου λιγο πριν προτείνεις κάτι ασχετο.Sent from my Tab using a pigeon.
Ηλεκτρογκαζο δεν ειναι?
-
Ξεκίνα από αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_engine.
Ακόμα και αν ξεχάσουμε ότι αγνοείς στοιχειώδη πράματα, ο άνθρωπος έχει πρόβλημα στο αυτοκίνητό του και εσύ του προτείνεις sprint booster; Αν πονούσες επειδή σου χε κοπεί το χέρι θα έπαιρνες panadol;
-
Οχι βεβαια ντεπον.
Περα απο τη πλακα δεν ηξερα πως τα πετρελαια δεν εχουν πεταλουδα γκαζιου.Βεβαια με το σπριντ μπουστερ μπορει να βελτιωθουν τα πραγματα μιας και δε βρισκουν τιποτα.
-
Το sprint booster τι θα βελτιώσει ακριβώς, για πες.
Τι πρέπει να σου πω παραπάνω για να καταλάβεις ότι γράφεις βλακείες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το sprint booster τι θα βελτιώσει ακριβώς, για πες.Τι πρέπει να σου πω παραπάνω για να καταλάβεις ότι γράφεις βλακείες;
Την αποκριση του γκαζιου.
-
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΓΚΑΖΙΟΥ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΤΟ sprint booster ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΣΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΓΚΑΖΙΟΥ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΤΟ sprint booster ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΣΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Και πως μπορει να βελτιωθει η αποκριση?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Και πως μπορει να βελτιωθει η αποκριση?μονο με προγραμμα στον εγκεφαλο. ανεβαζει πιεση η αντλια πετρελαιου και η τουρμπινα.
ή πιο απλα κρατας τις στροφες σου πανω απο τις 2500, εαν θελεις να 'παιζεις'. πιο χαμηλα αργει να επιταχυνει οχι επειδη εχει αργη 'αποκριση', αλλα επειδη αργει να φουσκωσει η τουρμπινα.
-
Τα sprint booster δουλεύουν σε βενζίνη και σε μερικά πετρέλαια.
Το θέμα όμως είναι ότι το αμάξι έχει βλάβη, αντί ο άνθρωπος να φτιάξει τη βλάβη θα βάλει sprint booster?
Τραγική συμβουλή. -
η egr εχει γινει delete (οπως κανουν στο εξωτερικο) απο τον εγκεφαλο εδω πολυ αρκετο καιρο.Το σωλινακι υποπιεσης ειναι κανονικα , η πιεση κρατιεται μεχρι τις 4000 και μετα πεφτει. Η τουρμπινα πιστευω γυρναει κανονικα.Φιλτρο πετρελαιου εχει αλλαχτει.Το μονο που μενει ειναι η αντλια στο ρεζερβουαρ , γνωριζει κανεις αν εχει προφιλτρο εκει;
Παντως οταν ηταν να μπει προγραμα για δοκιμη αυξασαμε πολυ το καυσιμο με τον προγραματιστη αλλα το αυτοκνιητο δεν ελεγε να ανταποκριθει σε αυτο , η αντλια υψηλης απο 160.000kpa που την πηγαμε στα 170.000 ανεβηκε κανονικα αλλα το καυσιμο δεν ανεβηκε οποτε η δυναμη εμεινε ιδια . Αρα να κοιταξω για αντλια χαμηλης στο ρεζερβουαρ?DPF δεν εχω , ουτε μαυριλα σε foul load
-
Εννοείς ότι το αμάξι έχει πρόγραμμά; Τότε πέρα από την αντλία δεν μπορώ να προτείνω κάτι άλλο. Μπορεί να είναι και θέμα εγκεφάλου. Έχει και αβάνς πχ που ενδεχομένως να είναι αλλοιωμένο...
-
Το αμαξι ειναι μαμα απο τοτε που αρχισε να κανει νερα.Το προγραμα βγηκε για αλλο λογο ασχετο.Οταν επαθε αυτο το προβλημα νομιζα οτι ηταν θεμα εγκεφαλου αλλα δωσαμε καυσιμο και δεν ανταποκρινοταν και μου ειπε πως πρεπει να ειναι θεμα καυσιμου - γενικα συστηματος ψεκασμου. Αλλα πως μπορει μερικα πρωινα να δουλευει ρολοι και αλλες φορες να μην πηγαινει..
Θα ανοιξω αυριο η μεθαυριο την αντλια να δω την κατασταση της κι γενικα αν εχει καποιο προφιλτρο και ισως να την αλλαξω αφου δεν ξερει κανεις που ειναι το προβλημα -
Για να μη σου λέω βλακείες, δε μου έτυχε κάτι παρόμοιο ούτε σε πελάτη ούτε στα δικά μου (έχω δύο τέτοια Multijet). Για την προαντλία είχα ακούσει μια περίπτωση σε κάποια καινούργια Mercedes. Δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις γιατί έτσι όπως μου τα λες για κάποια τέτοια χαζομάρα μου ακούγεται.
-
Η αντλια ειναι καθαρη και δουλευει σωστα...Τωρα τι αλλο μπορει να ειναι?
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Εννοείς ότι το αμάξι έχει πρόγραμμά; Τότε πέρα από την αντλία δεν μπορώ να προτείνω κάτι άλλο. Μπορεί να είναι και θέμα εγκεφάλου. Έχει και αβάνς πχ που ενδεχομένως να είναι αλλοιωμένο...avans...σε πετρελαιο??
η προπορεια εχει να κανει με την αναφλεξη, μονο που τα πετρελαια δεν εχουν μπουζι
-
Και αβάνς έχει και ρετάρντ ανάλογα τον τύπο και το σύστημα του αυτοκινήτου στο πότε θα ψεκάσει το πετρέλαιο...
-
Ο χρήστης vlous έγραψε:
Η αντλια ειναι καθαρη και δουλευει σωστα...Τωρα τι αλλο μπορει να ειναι?Πού βρίσκεσαι να φέρω το δικό μου και να δοκιμάζουμε πράγματα;
-
ΜΙα πληροφια που ισως βοηθησει...Τον χειμωνα τα πρωινα δουλευε κανονικα το αυτοκινητο.Μηπως να ειναι αισθητηρας θερμοκρασιας κινητηρα?
*Το αμαξι το ειδε και αλλος μηχανικος χωρις ομως αποτελεσμα
Τριπολη μενω..
Ευχαριστω
Αποκριση γκαζιου Diesel