-
Ετσι ειχα παρει το Σαξο το 97 ( )
Δανειο, αλλα χωρις παρακρατηση κυριοτητας
Ειναι θεμα αντιπροσωπου και τραπεζας (μαλλο ν κι εκαθαριστικου ) -
καλησπέρα, να ρωτήσω και γω κάτι σχετικά με περίπτωση που μου τυχαίνει. αγορά αυτοκινήτου που ακόμα το χρωστάει με διακανονισμό τράπεζας, λόγο αδυναμίας πληρωμής δόσεων θέλει να το δώσει. σ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει παρακράτηση κυριότητας απο την τραπεζα? αν ναι μπορει να γίνει η μεταβίβαση σε μένα που το θελω και να αναλαβω το χρεος τον δοσεων μεχρι να αποπληρωθεί κ η κυριοτητα να επελθει σε μενα? εγκυμονει κινδυνους? πολλες ερωτησεις πολλες απορίες..
ευχαριστώ για το χρονο σας! -
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι:
Πριν λίγους μήνες ξοφλήσαμε το αυτοκίνητο της γυναίκας μου, στο οποίο όταν αγοράστηκε (μεταχειρισμένο) έγινε παρακράτηση κυριότητας. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε, προκειμένου να γίνει άρση της παρακράτησης κυριότητας; Δεν ενδιαφερόμαστε να πουλήσουμε το αυτοκίνητο (προς το παρόν), απλά για να είναι όλα σωστά και τακτοποιημένα.
Ευχαριστώ!
-
Να πάρεις την άρση της παρά κράτησης απο εκεί που το αγορασες. Και μετά στο υπουργείο για να σου αλλάξουν την άδεια να μην έχει παρακράτηση
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
-
Ο χρήστης Eliaskat έγραψε:
Να πάρεις την άρση της παρά κράτησης απο εκεί που το αγορασες. Και μετά στο υπουργείο για να σου αλλάξουν την άδεια να μην έχει παρακράτησηSent from my iPhone using Tapatalk - now Free
απο εκει που το αγορασε, ή απο την τράπεζα που εδωσε το δανειο;
αδεια δεν θα αλλαξουν (μαλλον), απλα θα γραψουν πανω στηνπαλια οτι εγινε αρση της παρακρατησης...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Να πάρεις την άρση της παρά κράτησης απο εκεί που το αγορασες. Και μετά στο υπουργείο για να σου αλλάξουν την άδεια να μην έχει παρακράτηση
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
απο εκει που το αγορασε, ή απο την τράπεζα που εδωσε το δανειο;
αδεια δεν θα αλλαξουν (μαλλον), απλα θα γραψουν πανω στηνπαλια οτι εγινε αρση της παρακρατησης...
Από την τράπεζα έχω χαρτί ότι εξοφλήθηκε το δάνειο. Άρα πρέπει να πάρω τηλ. στο Χανιαδάκη να ρωτήσω αν χρειάζεται να περάσω πρώτα και από αυτούς, ή αν πάω κατευθείαν στο υπουργείο φαντάζομαι.
-
Η τράπεζα δεν παρακρατεί κυριότητα (εκτός κι αν είναι η ίδια που πουλάει το αυτοκίνητο). Μόνο ο πωλητής μπορεί να κάνει παρακράτηση κυριότητας, δηλαδή η αντιπροσωπεία/έμπορος. Πρέπει να πάρεις το εξοφλητήριο από την τράπεζα και να το δείξεις στον έμπορο για να σου δώσει ένα χαρτί που λέει ότι σου παραχωρεί την κυριότητα.
Κανονικά μετά από άρση παρακράτησης δίνουν καινούργια άδεια, αλλά πλέον σε αρκετά παραρτήματα υπουργείων συγκοινωνιών έχουν έλλειψη από τα πράσινα χαρτιά αδειών, και προς το παρόν βάζουν μια σφραγίδα 'ΔΙΕΓΡΑΦΗ' στην παλιά άδεια
-
Καλησπέρα σας,
Βρήκα ένα αυτοκίνητο που με ενδιαφέρει για αγορά από ιδιώτη. Αφού το είδα και το οδήγησα ο πωλητης μου είπε ότι είχε πάρει δάνειο από μια τράπεζα γιατί δεν είχε να πληρώσει τον εκτελωνισμό του αυτοκινητου (το αυτοκίνητο είναι γερμανικό το οποιο έχει ελληνικές πινακίδες πλεον) αλλα δεν γνωρίζω τι τύπο δανείου πήρε.
Για να αγοράσω εγώ λοιπόν το αυτοκίνητο πρέπει μου είπε να πάμε στην τράπεζα να πληρώσω το υπόλοιπο (6000euro) και μόλις βγει η άρση κυριότητας να μου το μεταβιβάσει.Επισης μου είπε ότι μετά την τράπεζα μπορώ να πάρω το αμάξι σπίτι μου για να μην ανήσυχω αλλα πιστευω και πάλι μπορεί να δηλώσει κλοπή η οτιδήποτε άλλο.
Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν με 'ζεστό' χρήμα μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να καλυφτώ ώστε μην του ξεπληρώσω το δάνειο και μετά μείνω χωρίς τα χρήματα μου και χωρίς αμάξι?
παρακαλώ την αποψη σας και αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τις διαδικασιες.
-
Ο χρήστης alex84 έγραψε:
Καλησπέρα σας,Βρήκα ένα αυτοκίνητο που με ενδιαφέρει για αγορά από ιδιώτη. Αφού το είδα και το οδήγησα ο πωλητης μου είπε ότι είχε πάρει δάνειο από μια τράπεζα γιατί δεν είχε να πληρώσει τον εκτελωνισμό του αυτοκινητου (το αυτοκίνητο είναι γερμανικό το οποιο έχει ελληνικές πινακίδες πλεον) αλλα δεν γνωρίζω τι τύπο δανείου πήρε.
Για να αγοράσω εγώ λοιπόν το αυτοκίνητο πρέπει μου είπε να πάμε στην τράπεζα να πληρώσω το υπόλοιπο (6000euro) και μόλις βγει η άρση κυριότητας να μου το μεταβιβάσει.Επισης μου είπε ότι μετά την τράπεζα μπορώ να πάρω το αμάξι σπίτι μου για να μην ανήσυχω αλλα πιστευω και πάλι μπορεί να δηλώσει κλοπή η οτιδήποτε άλλο.
Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν με 'ζεστό' χρήμα μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να καλυφτώ ώστε μην του ξεπληρώσω το δάνειο και μετά μείνω χωρίς τα χρήματα μου και χωρίς αμάξι?
παρακαλώ την αποψη σας και αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τις διαδικασιες.
Επικίνδυνη κατάσταση. Αφού το έχει εξοφλήσει με τα δικά σου χρήματα μπορεί να το κάνει οτιδήποτε π.χ. να το πωλήσει σε τρίτον. ¨Η ακόμη να είναι έντιμος αλλά να τον πατήσει τραίνο και να μην προλάβει να μεταβιβάσει. Το να δώσει το αμάξι χωρίς μεταβίβαση άδειας δε σημαίνει τίποτε από πλευράς κυριότητας. Ειδικά σε πονηρούς καιρούς δεν θα το έκανα. Ρώτησε δικηγόρο αν υπάρχει κάποια φόρμουλα εξασφάλισης. Προσωπική άποψη, ΜΑΚΡΙΑ...
-
Ειδες στην αδεια του να λεει 'παρακρατηση κυριοτητας';
Το λεω γιατι ο λογος που πηρε το δανειο δεν εχει να κανει με την αγορα του αυτοκινητου, οποτε δυσκολο η τραπεζα να ζητησε για ενεχειρο ανεκτελωνιστο αυτοκινητο.
Βρες αλλο. -
Δεν μπορει να γραφτει ενα ιδιωτικο συμφωνητικο που να λεει ακριβως τι θελουν να κανουν?
Ο Α θα προβει στις απαραιτητες ενεργειες για την αρση της παρακρατησης και τη μεταβιβαση της κυριοτητας στον Β μολις ο Β πληρωσει Χ ευρω στον Α, τα οποια θα χρησιμοποιηθουν για την αποπληρωμη του δανειου για το οποιο εχει γινει παρακρατηση κυριοτητας απο τον ταδε. Τα χ ευρω δινονται απο τον Β στον Α ακριβως και αποκλειστικα για αυτο το σκοπο.
Και να μπει και μια ρητρα του τυπου 'για καθε μερα μετα την αποδειξη της πληρωμης των Χ ευρω, που δεν γινονται οι παραπανω ενεργειες, ο Α θα πληρωνει στον Β ταδε ευρω'.
Αυτα τα δυο μαζι με την παραδοση του αυτοκινητου και μια ελεγξιμη πληρωμη (πχ μεσω τραπεζης, καταθεση σε λογαριασμο που θα εχει τα στοιχεια του καταθετη και στην 'αιτιολογια' θα λεει οτι ειναι για ακριβως αυτο το πραγμα), νομιζω τον εξασφαλιζουν μια χαρα. Αν ο πωλητης δεν ειναι λαμογιο, δεν θα εχει κανενα προβλημα να το κανει αυτο.
-
Πολλα μπορει να εχουν γινει, αλλα ειναι ρισκο και μαλιστα μεγαλο. Μιλαμε για ανθρωπο που δεν ειχε να εκτελωνισει το αυτοκινητο του, χωρις ρευστοτητα.
Εχω προβει τα τελευταια χρονια σε 4 αγοραπωλησιες μς ιδιωτες, ειτε ως αγοραστης, ειτε σαν πωλητης. Παντα η διαδικασια ηταν η ιδια: Τραπεζα για καταθεση του μισου ποσου, συγκοινωνιων για μεταβιβαση, τραπεζα για υπολοιπα. Ολα την ιδια μερα. Το μεσημερι πριν κλεισουν οι τραπεζες ο αγοραστης εφευγε με την αδεια στο χερι. -
Σχετικά με την παρακράτηση αδείας....
Σε κουβέντα με οδηγό οδικής βοήθειας που έκανε κατασχέσης οχημάτων για τράπεζες , μου είπε ότι κάποιοι με γνωστό σε υπουργείο αλλαζαν απο 'μέσα' την παρακράτηση σε ππλήρη κυριότητα ενώ χρωστούσαν οπότε η τράπεζα δεν μπορούσε να πάρει το όχημα οταν κοκκινιζε το δάνειο.....
Μάλλον τους έρχονταν πιο φτηνά να λαδώσουν τον υπάλληλο από το να αποπληρώσουν το δάνειο....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Σχετικά με την παρακράτηση αδείας....Σε κουβέντα με οδηγό οδικής βοήθειας που έκανε κατασχέσης οχημάτων για τράπεζες , μου είπε ότι κάποιοι με γνωστό σε υπουργείο αλλαζαν απο 'μέσα' την παρακράτηση σε ππλήρη κυριότητα ενώ χρωστούσαν οπότε η τράπεζα δεν μπορούσε να πάρει το όχημα οταν κοκκινιζε το δάνειο.....
Μάλλον τους έρχονταν πιο φτηνά να λαδώσουν τον υπάλληλο από το να αποπληρώσουν το δάνειο....
Και μετά η τράπεζα και ας μην είχε την παρακράτηση έκανε ασφαλιστικά μέτρα και του το έπαιρνε ούτως ή άλλως και τον φόρτωνε και με ένα σωρό δικαστικά έξοδα...
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Σχετικά με την παρακράτηση αδείας....Σε κουβέντα με οδηγό οδικής βοήθειας που έκανε κατασχέσης οχημάτων για τράπεζες , μου είπε ότι κάποιοι με γνωστό σε υπουργείο αλλαζαν απο 'μέσα' την παρακράτηση σε ππλήρη κυριότητα ενώ χρωστούσαν οπότε η τράπεζα δεν μπορούσε να πάρει το όχημα οταν κοκκινιζε το δάνειο.....
Και πως γινόταν η άρση αφου δεν υπήρχε έγγραφο απο την τράπεζα;Δεν μπορουσε η υπηρεσία να βρει τον υπάλληλο και να τον .. ;
Φούμαρα; -
Τι φούμαρα, αφου ότι δηλώσεις είσαι , χώρια που σφραγίδα αμα έχεις στο χαρτί είσαι καλυμμένος......
Αγορά μεταχειρισμένου με παρακράτηση κυριότητας