-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Υπό την μορφή, της προ καύσης παραγωγής καυσίμου αερίου, με ίδια δύναμη του κινητήρα, είναι ασύμφορο οικονομικά.
Είχα περιγράψει παλιά, ένα σύστημα που την ηλεκτρόλυση την έκανε το ίδιο το μοτέρ, χωρίς απόλυα ενέργειας – βενζίνας. Και αυτό εστιάζετε, στην υπό υψηλή θερμοκρασία και πίεση, διάσπαση των μορίων, υγρασιασμένου εισερχόμενου αέρα. Κατά συνέπεια, είχα μια επί πλέον ποσότητα δωρεάν υδρογόνου προς καύση, και μια επί πλέον ποσότητα οξυγόνου που συντελεί σε αυτήν. VIX 1982!!!!!.Α.
Αυτή η υψηλή θερμοκρασία και πίεση από που προήλθε; Όχι από τη βενζίνη που καίμε;
Τέσπα, τα λέει φίλος παραπάνω για τον ψεκασμό νερού.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
......
Έχεις γράψει τεράστια κατεβατά για τα κατορθώματά σου, βάλε καμια φωτογραφία να τα καμαρώσουμε. Βάλε μερικές φωτογραφίες από αγωνιστηκά που έχεις φτιάξει, από κινητήρες που έχεις βελτιώσει, από αυτοκίνητα κόντρας κλπ.
Δώσε φωτογραφίες να γουστάρουμε
Όχι σε αυτό το θέμα όμως....[mod]
Αγαπητέ mod άσε τον antonis-team να βάλει φωτογραφίες και μετά καντο split, κάντο sticky, κάντο ότι θες, μην στερείς στον κόσμοτα την ευκαιρία αυτή.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Επίσης , μιλάμε για το ρεύμα και το πώς αυτό μπορεί αν κόψει . Οκ , ναι συμφωνω αλλα αυτό σε εργαστηριακές συνθήκες. Στο αυτοκίνητο πάντως, το δυναμό παράγει περισότερο ρεύμα από αυτόπου χρειάζεταιγια τις ανάγκες πέρα από αυτό που χρειάζεται αλλιώς κάθε φορά που θα ανοίγαμε ραδιο ή υαλοκαθαριστήρες θα επρπεπε να κάνουμε πετάλι για να δουλέψουν . Επειδή δε βλέπω κάτι τετοιο , θεωρώ ότι δεν ειναι κακό αυτό το , μικρό περισευουμενο ρεύμα να το χρησιμοποιούμε για την παραγωγή αερίου που να βοηθάει στην καλύτερη κάυση. Απλά τα πράγματα.....
Το περίσσευμα ρεύματος που το βρήκες στο αυτοκίνητο;
Και που πάει όταν είναι κλειστό το ράδιο;..Εκει που πάει και το ρεύμα που δε χρησιμοποιείς πχ οταν κλείνεις το θερμοσιφωνά σου...
-
ε ναι, γι' αυτό άλλωστε όλες οι οικολογικές οργανώσεις, η ΔΕΗ, ο ΔΕΣΜΗΕ, προτείνουν:
Αφήνετε ΟΛΕΣ τις ηλεκτρικές συσκευές ανοιχτές, στο max!
Μην αφήνετε το ρεύμα να πάει χαμένο! -
Ο εγκάθετος θέλει να πει πως για να έχεις ρεύμα, πρέπει να έχεις και κάτι που το καταναλώνει, σωστά;
Κοινώς, αν έχω ανοιχτά φώτα, τραβάω πχ 10Α, αν ανοίξω και τους υαλοκαθαριστήρες, χρειάζομαι άλλα 10Α, σύνολο 20Α, κ.ο.κ.Η τάση είναι σταθερή εννοείται.
Αν βάλω και μια γεννήτρια υδρογόνου, θέλω άλλα 10Α , κ.ο.κ
(οι τιμές είναι τυχαίες...).
Όσο λοιπόν δεν ζητάω παραπάνω ρεύμα, δεν καταναλώνω και βενζίνη για να το παράγω. Οπότε, αν βάλω μια γεννήτρια υδρογόνου, τότε καταναλώνω.
Απλό δεν είναι;
Επίσης, το πιο κεφαλαιώδες δεν είναι τελικά αν η παραγωγή υδρογόνου γίνεται... τσάμπα (που ΔΕΝ γίνεται προφανώς! ), αλλά κατά πόσον όντως βελτιώνεται η καύση με δαύτο! Ούτε για το τελευταίο έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις.
Οπότε, μην απορείτε που κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν πλάκα, μέχρι στιγμής, δεν έχει γραφτεί τίποτε που ν' αποδεικνύει πως αυτό το πράγμα δουλεύει.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Και που πάει όταν είναι κλειστό το ράδιο;..Εκει που πάει και το ρεύμα που δε χρησιμοποιείς πχ οταν κλείνεις το θερμοσιφωνά σου...
-
Όσο μεγαλώνουν οι καταναλώσεις, τόσο μεγαλύτερη δυσκολία στην περιστροφή παρουσιάζει η τροχαλία του δυναμό (λόγω αυτεπαγωγής) και συνεπώς το δυναμό 'κλέβει' πιό πολύ ισχύ απο τον κινητήρα του αυτοκινήτου.
Δέν υπάρχει δωρεάν γέυμα...
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Επίσης , μιλάμε για το ρεύμα και το πώς αυτό μπορεί αν κόψει . Οκ , ναι συμφωνω αλλα αυτό σε εργαστηριακές συνθήκες. Στο αυτοκίνητο πάντως, το δυναμό παράγει περισότερο ρεύμα από αυτόπου χρειάζεταιγια τις ανάγκες πέρα από αυτό που χρειάζεται αλλιώς κάθε φορά που θα ανοίγαμε ραδιο ή υαλοκαθαριστήρες θα επρπεπε να κάνουμε πετάλι για να δουλέψουν . Επειδή δε βλέπω κάτι τετοιο , θεωρώ ότι δεν ειναι κακό αυτό το , μικρό περισευουμενο ρεύμα να το χρησιμοποιούμε για την παραγωγή αερίου που να βοηθάει στην καλύτερη κάυση. Απλά τα πράγματα.....
Η ίδια φάση είναι και εδώ. Όταν κλείνεις το θερμοσίφωνα το ρεύμα που τραβάς απο τα καλώδια της ΔΕΗ είναι λιγότερο οπότε η τουρμπίνα στην Πτολεμαίδα δουλεύει με λιγότερο ζόρι λόγω αυτεπαγωγής και καίει λιγότερο λιγνήτη.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ο εγκάθετος θέλει να πει πως για να έχεις ρεύμα, πρέπει να έχεις και κάτι που το καταναλώνει, σωστά;
Κοινώς, αν έχω ανοιχτά φώτα, τραβάω πχ 10Α, αν ανοίξω και τους υαλοκαθαριστήρες, χρειάζομαι άλλα 10Α, σύνολο 20Α, κ.ο.κ.Η τάση είναι σταθερή εννοείται.
Όσο λοιπόν δεν ζητάω παραπάνω ρεύμα, δεν καταναλώνω και βενζίνη για να το παράγω. Οπότε, αν βάλω μια γεννήτρια υδρογόνου, τότε καταναλώνω.
Απλό δεν είναι;
Επίσης, το πιο κεφαλαιώδες δεν είναι τελικά αν η παραγωγή υδρογόνου γίνεται... τσάμπα (που ΔΕΝ γίνεται προφανώς! ), αλλά κατά πόσον όντως βελτιώνεται η καύση με δαύτο! Ούτε για το τελευταίο έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις.
Οπότε, μην απορείτε που κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν πλάκα, μέχρι στιγμής, δεν έχει γραφτεί τίποτε που ν' αποδεικνύει πως αυτό το πράγμα δουλεύει.
Καλέ μου φιλέ, στο αυτοκίνητο, υπάρχουν πολλές καταναλώσεις, μα μόνον μια πηγή παραγωγής και μια πηγή εναποθήκευσης. Όταν η τελευταία έχει ‘γεμίσει’, τότε η παραγωγή μένει σε υπολανθάνουσα κατάσταση, υποεργαζόμενη και απλός ‘τσοντάροντας’!. Τότε και η κατανάλωση βενζίνας μειώνετε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, τίποτα απόκρυφο χρίζοντας ανάγκη περεταίρω μελέτης!.
Όταν ανοίξουμε μια κατανάλωση, τότε ζητάμε μεγαλύτερη συμπλήρωση διαφυγούσας εναποθηκευόμενης ενέργειας, και τότε ενεργοποιείτε το τμήμα παραγωγής για να ‘τσοντάρει’ στον συσσωρευτή, επί χρήμασι!.
Μα το αντικείμενο της ενότητας, δεν είναι ο τρόπος λειτουργίας, της ηλεκτρικής εγκατάστασης του αυτοκινήτου. Ούτε είναι ο χώρος παράθεσης ασχέτων προς το αντικείμενο φωτώ. Και οπωσδήποτε δεν είναι χώρος «πλάκας».
Με την τελευταία φράση σου, οριοθετείς το αντικείμενο της ενότητας, και σε αυτό συνεχίζω!.
Σίγουρα όπως περιέγραψα, κυκλοφορεί στο μιαλο μου περίπλου 36 χρόνια!. Δεν το ‘λιθοβόλησα’ εξ αρχής, διότι η επιστήμη προχωρεί. Πράγματα που τότε τίθεντο υπό αίρεση, σήμερα ‘δουλεύουν’ και αποδίδουν, με συμφέρουσα τιμή.
Δεν σταμάτησα να ψάχνομαι και να φτιάχνω μικροκατασκευές. Και εδώ θα ρωτήσω: ποιος το 1962 στο σκάφος του είχε πάνελ ηλιακής ενέργειας και ανεμογεννήτρια?....
Όταν λιπών είδα τον έγκριτο συνάδελφο, Κώστα Βάτσο, να περιγράφει στην ‘φάτσα μπούκα’ μια τέτοια συσκευή, ψάχτηκα….
Δεν είμαι από αυτούς που ‘τσιμπάω’ η ‘χάβω’ το αγκίστρι όπως οι χάνοι…. Μα δεν μηδενίζω κανέναν ψαχνόμενο.
Έτσι πήγα στον εν Αθήναις αντιπρόσωπο – πωλητή. Μου εξήγησε όσο μπορούσε καλά, με λόγια που του είπαν, τα περί συσκευής και αποτελεσμάτων.
Μα το πρώτο πρόβλημα που ανέκυψε για εμένα, ήταν η υπερβολή κατά την γνώμη μου πάντοτε.
Ζήτησα να φέρει (1500m το μαγαζί του από το δικό μου), ένα αυτοκίνητο με την συσκευή, η έναν πελάτη του να το μετρήσω για να το προωθήσω.
Έχει περάσει 1,5 χρόνος, και δεν έχει γίνει αυτό….
Εξ ου…. Και ψύλλοι στα αυτιά μου μπήκανε!.
Πόση είναι και εάν είναι η οικονομία καυσίμου?.
Αυτό συντελεί στην επαύξηση της ιppοδύναμης?.(αυτό με ενδιαφέρει κυρίως).
Μα πόση φθορά, επιφέρει στον κινητήρα?. Διότι μαζί με το νεράκι του θεού, βάζει και κάποια άλλα πράγματα…..
Απορίες και ερωτήματα, και είναι κουταμάρα μια επένδυση, υπό αμφιβολία…..
Ίσως δεν παράθεσα περισσότερα στην παράθεση σου, μα νομίζω ότι ανέλισσα ορισμένα έτι περισσότερο.
Φιλικά
Α. -
Απλό δεν είναι;
Καλέ μου φιλέ, στο αυτοκίνητο, υπάρχουν πολλές καταναλώσεις, μα μόνον μια πηγή παραγωγής και μια πηγή εναποθήκευσης. Όταν η τελευταία έχει ‘γεμίσει’, τότε η παραγωγή μένει σε υπολανθάνουσα κατάσταση, υποεργαζόμενη και απλός ‘τσοντάροντας’!. Τότε και η κατανάλωση βενζίνας μειώνετε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, τίποτα απόκρυφο χρίζοντας ανάγκη περεταίρω μελέτης!.
Όταν ανοίξουμε μια κατανάλωση, τότε ζητάμε μεγαλύτερη συμπλήρωση διαφυγούσας εναποθηκευόμενης ενέργειας, και τότε ενεργοποιείτε το τμήμα παραγωγής για να ‘τσοντάρει’ στον συσσωρευτή, επί χρήμασι!.
Μα το αντικείμενο της ενότητας, δεν είναι ο τρόπος λειτουργίας, της ηλεκτρικής εγκατάστασης του αυτοκινήτου. Ούτε είναι ο χώρος παράθεσης ασχέτων προς το αντικείμενο φωτώ. Και οπωσδήποτε δεν είναι χώρος «πλάκας».
Με την τελευταία φράση σου, οριοθετείς το αντικείμενο της ενότητας, και σε αυτό συνεχίζω!.
Σίγουρα όπως περιέγραψα, κυκλοφορεί στο μιαλο μου περίπλου 36 χρόνια!. Δεν το ‘λιθοβόλησα’ εξ αρχής, διότι η επιστήμη προχωρεί. Πράγματα που τότε τίθεντο υπό αίρεση, σήμερα ‘δουλεύουν’ και αποδίδουν, με συμφέρουσα τιμή.
Δεν σταμάτησα να ψάχνομαι και να φτιάχνω μικροκατασκευές. Και εδώ θα ρωτήσω: ποιος το 1962 στο σκάφος του είχε πάνελ ηλιακής ενέργειας και ανεμογεννήτρια?....
Όταν λιπών είδα τον έγκριτο συνάδελφο, Κώστα Βάτσο, να περιγράφει στην ‘φάτσα μπούκα’ μια τέτοια συσκευή, ψάχτηκα….
Δεν είμαι από αυτούς που ‘τσιμπάω’ η ‘χάβω’ το αγκίστρι όπως οι χάνοι…. Μα δεν μηδενίζω κανέναν ψαχνόμενο.
Έτσι πήγα στον εν Αθήναις αντιπρόσωπο – πωλητή. Μου εξήγησε όσο μπορούσε καλά, με λόγια που του είπαν, τα περί συσκευής και αποτελεσμάτων.
Μα το πρώτο πρόβλημα που ανέκυψε για εμένα, ήταν η υπερβολή κατά την γνώμη μου πάντοτε.
Ζήτησα να φέρει (1500m το μαγαζί του από το δικό μου), ένα αυτοκίνητο με την συσκευή, η έναν πελάτη του να το μετρήσω για να το προωθήσω.
Έχει περάσει 1,5 χρόνος, και δεν έχει γίνει αυτό….
Εξ ου…. Και ψύλλοι στα αυτιά μου μπήκανε!.
Πόση είναι και εάν είναι η οικονομία καυσίμου?.
Αυτό συντελεί στην επαύξηση της ιppοδύναμης?.(αυτό με ενδιαφέρει κυρίως).
Μα πόση φθορά, επιφέρει στον κινητήρα?. Διότι μαζί με το νεράκι του θεού, βάζει και κάποια άλλα πράγματα…..
Απορίες και ερωτήματα, και είναι κουταμάρα μια επένδυση, υπό αμφιβολία…..
Ίσως δεν παράθεσα περισσότερα στην παράθεση σου, μα νομίζω ότι ανέλισσα ορισμένα έτι περισσότερο.
Φιλικά
Α.+1
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
..Εκει που πάει και το ρεύμα που δε χρησιμοποιείς πχ οταν κλείνεις το θερμοσιφωνά σου...
Που παει δηλαδη;
-
........Αγαπητέ Αντώνη βάλε μερικές φωτογραφίες για όσα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ περιγράφεις!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
........
Αγαπητέ Αντώνη βάλε μερικές φωτογραφίες για όσα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ περιγράφεις!
για να του κλεψεις την τεχνογνωσια και να βγαλεις μερικα τρις $ ;;;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
........
Αγαπητέ Αντώνη βάλε μερικές φωτογραφίες για όσα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ περιγράφεις!
Αρκετα με την ειρωνια δε νομιζεις;
-
Ποιά ειρωνία;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ποιά ειρωνία;
Αυτήν που εμένα μεν με αφήνει αδιάφορο, μα που γνωρίζεις καλά ότι διώχνουν, αυτούς που χρειάζεται το forum….
Και δεν είναι δυνατόν, να έχω δεκάδες ερωτήσεις στο προσωπικό μου mail, όταν θα ήταν πλέον εποικοδομητικό, να γίνονται μέσα στης ενότητες.
Φρόντισα και έμαθα, ότι το γεγονός που συμβαίνει σε εμένα, συμβαίνει και σε άλλους φίλους και γνώστες διαφόρων ειδικοτήτων.
Σίγουρα, το να απαντάς σε μια ενότητα, όσο εύστοχα μπορεί ο καθένας, δεν είναι βίτσιο….
Μα είναι βίτσιο να πετάει λάσπη, κάποιος στον ανεμιστήρα.
Οπωσδήποτε εσύ είσαι mod, εσύ διαχειρίζεσαι, εσύ έχεις και την πίτα και το μαχαίρι. Εμείς τι έχουμε?. Απλός την διάθεση ενημέρωσης ένθεν και ένθεν.
Να είσαι καλά.
Καλό σου βράδυ.
Ευχαριστώ για την ανοχή σου στο πρόσωπο μου….
Α. -
Είσαι σοβαρός άνθρωπε μου;!
Δεν ξέρεις που σου παν τα 4, δίνεις συμβουλές και θα πάρεις στον λαιμό σου κανέναν που θα πιστέψει αυτα που γράφεις!
Γράφεις οτι σου κατέβει λες και έχεις πιεί δεν ξέρω εγώ τι...
Και τολμάς να λές για ειρωνίες;!!! -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Είσαι σοβαρός άνθρωπε μου;!
Δεν ξέρεις που σου παν τα 4, δίνεις συμβουλές και θα πάρεις στον λαιμό σου κανέναν που θα πιστέψει αυτα που γράφεις!
Γράφεις οτι σου κατέβει λες και έχεις πιεί δεν ξέρω εγώ τι...
Και τολμάς να λές για ειρωνίες;!!!
Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς οξυγόνο κάποια λεπτά, χωρίς νερό μέρες , χωρίς τροφή εβδομάδες και χωρίς ηθικούς φραγμούς μια ολόκληρη ζωή!, και σίγουρα εσύ δεν έχεις!.
Και αναρτιέμαι, με ξέρεις?. Έχεις παραθέσει επάνω μου τεκμηριωμένο αντίλογο?.
Η εύκολη λύση των παπαγάλων, λάσπη στον ανεμιστήρα….
Σίγουρα δεν μας είπες πως βγάζεις το ψωμάκι σου…..
Α. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ποιά ειρωνία;ως mod θα επρεπε να έχεις banαρει ολους οσους δεν έχουν βγάλει ούτε το σχολείο και ειρωνευονται τον antonis-team (βλ. ΙΚΕ)
ο άνθρωπος έχει γνώσεις -και φαινεται-
δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος να ειρωνεύεται. πέφτει το επίπεδο του forum
:coolface:
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ποιά ειρωνία;
ως mod θα επρεπε να έχεις banαρει ολους οσους δεν έχουν βγάλει ούτε το σχολείο και ειρωνευονται τον antonis-team (βλ. ΙΚΕ)
ο άνθρωπος έχει γνώσεις -και φαινεται-
δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος να ειρωνεύεται. πέφτει το επίπεδο του forum
:coolface:
+1
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το όσα διαδραματίζονται στο παρόν τοπικό κ αντικρίζω με θαυμασμό (για μια ακόμα φορά) τον περίσσιο χλευασμό και ειρωνεία σε όλο τις το μεγαλείο.
Το θεωρώ το λιγότερο θρασυδειλία ''καλυπτόμενοι'' πίσω από πληκτρολόγια να λιθοβολούμε να χλευάζουμε ειρωνευόμαστε και τα συναφή
Πραγματικά σας το λέω δεν διαφέρουμε και πολύ απο τα καγκουροφόρουμ που ομολογούμενος το επίπεδο κρατιέται κάπου εδώ.(δεν έχω κάτι με δαύτα απλά δεν με αντιπροσωπεύουν)
Αν γράφει μπουρδες και παραπαρολογίες ο antonis (και ο κάθε Αντωνης) απλά αντικρούστε και αφοπλίστε τον με επιχειρήματα.Κάντε διάλογο όχι ''πολεμο'' γαμώτο!
Γεννητρια υδρογονου (hho )