-
γι' αυτό υπάρχουν οι ειδικοί..
έκαστος στος είδος του...
φυσικά και δεν μπορούμε να είμαστε παντογνώστες αλλά για τον λόγο αυτό υπάρχουν αυτοί οι χώροι συνομιλίας για να δεις τι λεει ο κόσμος ,γι' αυτό μπήκα κι εγώ εδώ ...για να αφουγκραστώ ένα κοινό που δεν έχει να κάνει με την πώληση του συστήματος και ίσως να έχει προσέξει κάτι που να μου διαφεύγει εμένα
αλλά το να λες ότι πρέπει να πάει στον εισαγγελέα κάτι νέο που διαφημίζετε γιατί σίγουρα θα καταστρέψει το όχημα σου είναι λίγο υπερβολικό κατά την γνώμη μου!!!! -
Πρέπει να πάει στον εισαγγελέα γιατί λέει ψέμματα και παραπλανεί.
-
Υδρογόνα, μαγνήτες, φουρφούρια κλπ. είναι απάτες και μέχρι να μάθει ο κάθε ένας (αγοράζοντας το προϊόν) ότι είναι απάτη, οι πωλητές θα θησαυρίσουν και μετά άντε τους βρεις.
Γι αυτό υπάρχει το κράτος και επεμβαίνει πριν εξαπατήσουν όλο τον κόσμο.
-
To θέμα με έχει προβληματίσει και εμένα τον ίδιο. Τελικά συμπέρανα βλέποντας και ένα σύστημα από κοντά και μιλώντας με αρκετούς, τόσο που το εγκατέστησαν όσο και με φίλο που τα τοποθετεί ότι μπορεί να κάνει κάποια πολύ μικρή μείωση στην κατανάλωση που πάντοτε εξαρτάται από τον ίδιο τον κινητήρα... (πόσο οικονομικός είναι..) και την λύση. Γενικά όμως υπαρχουν αρκετές περιπτώσεις που δεν έχει κάνει και πολλά πράγματα. Επίσης μου έχουν πει ότι οι διαφορές από σύστημα σε σύστημα είναι ιδιαιτέρα σημαντικές (είδος κυψέλης, έλεγχος τάσης-έντασης, εγκέφαλος, ηλεκτρολύτης, σημείο έγχυσης υδρογόνου κτλ).
Ο φίλος που τοποθετεί μου είπε να περιμένω και να μην βάλω γιατί ακόμα 'πειραματίζονται τα μαστόρια' με το σύστημα και δεν θα το πρότεινε σε δικούς του ανθρώπους ακόμα. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η έγχυση υδρογόνου μπορεί να οδηγήσει σε ραγίσματα και σε φθορές σε χάλυβες υψηλής αντοχής.. όπως αυτούς των κινητήρων
Δείτε για παράδειγμα εδώ: http://www.virginia.edu/ms/faculty/gang ... roofed.pdf.
Η αστοχία με το υδρογόνο συμβαίνει επειδή το άτομο του υδρογόνου είναι πολύ μικρό και επηρεάζει την κρυσταλλική δομή των κραμμάτων...(δεν μιλάω διαστημικά πράγματα..) Γενικά σε εξοπλισμό που διαχειρίζεται υδρογόνο, προτιμούνται επινικελομένοι χάλυβες και άλλα σχετικά υλικά ειδικά σχεδιασμένα για αύτο..Απο την άλλη, στους 4τροχούς που δοκιμάσανε 'ενα σύστημα σε ένα Ι30 λένε ότι έκανε καμία 20-25% οικονομία ... και είχε τελικά το Ι30 κανά 2 ίππους παραπανω στις μεσαίες στροφές, ενώ είναι και πιο γεμάτη καμπύλη..Η μέγιστη ιπποδύναμη μεταβλήθηκε ελάχιστα. Το σύστημα που είχανε αυτοί τραβούσε πολύ λίγο ρεύμα και νομίζω ότι ήταν καθαρού υδρογόνου, δούλευε με πολύ μικρές εντάσεις..... και από όσο θυμαμαί δεν ήταν υδροξείλιου..Γενικά φαίνεται ότι μπορεί να βελτιώνει λίγο την κατανάλωση. Το μεγάλο ερώτημα γιατί οι κατασκευαστές δεν το ενσωμάτωσαν, απαντιέται από το γεγονός ότι κανείς δεν εγγυάται την μακροζωϊα του συστήματος. Γενικά τα τροφοδοτικά και οι λύσεις που έχω δει είναι εντελώς πρόχειρες και παρακινδυνευμένες.. άλλωστε τα συμφέροντα στο κόσμο του πετρελαίου είναι μεγάλα και φιμώνουν κάθε νέα τεχνολογία....
-
Ο χρήστης golden lady έγραψε:
Καλέ μου άνθρωπε (ADriver)(δανείζομαι την έκφραση του αείμνηστου Θανάση Βέγγου)
από την στιγμή που όπως λες καταλαβαίνεις από τεχνολογία και μπορείς να εξηγήσεις με επιστημονικό τρόπο κάποια πράγματα εγώ φιλίκα προτείνω να ηρεμήσεις....
δεν είναι δυνατόν να κατασκεύασε η BMW το πρώτο καθαρά υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο το 2007 και να μην έχει καμία άλλη εφαρμογή το υδρογόνο στο αυτοκίνητο πέραν από την πλήρη αντικατάσταση της βενζίνης...
καλό θα ήταν ίσως να ενημερωθούμε για όλες τις λεπτομέριες και από εκεί και πέρα να κρίνουμε(σύμφωνα με τις γνώσεις που διαθέτει ο καθένας μας)
δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι που κι εγώ δεν έχω πειστεί 100% αλλά σκέφτομαι επίσης ότι από τη στιγμή που εφαρμόζονται τα συστήματα αυτά στην Ελλάδα εδώ και 2 χρόνια περίπου ,άσχετα που εμείς τώρα αρχίσαμε να το ψάχνουμε, και στην Αμερική εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον αν γινόταν κάτι τόσο τραγικό, όσο το να κατασταφεί πραγματικά ένα όχημα δεν θα ακουγόταν???
τότε πράγαμτι δεν θα είχε φτάσει το θέμα στον εισαγγελέα???Δεν έχει απολύτως καμία σχέση η υδρογονοκίνηση με τα συστήματα ηλεκτρόλυσης. Στη μία περίπτωση υπάρχει αποθήκη καυσίμου (υδρογόνου), την οποία γεμίζουμε από πρατήριο.
Στην άλλη παράγουμε μέρος του καυσίμου χρησιμοποιώντας ρεύμα από το ίδιο το αυτοκίνητο. Και το αυτοκίνητο παίρνει αυτό το ρεύμα από τον ... αιθέραΞεκαθάρισέ τα λίγο στο μυαλό σου.
-
Εμένα δεν μου απάντησε κανείς. Πατάς το κουμπί και πάει η στιγμιαία στο trip computer από το 8 στο 6, ή όχι? Σε σταθερή πορεία με σταθερό γκάζι.
Επίσης μέτρησε κανείς θερμοκρασίες καυσαερίων με πυρόμετρο σε αυτά τα τεστ, ώστε να δούμε πόσο επιπλέον ταλαιπωρείται ο κινητήρας όταν του φτωχαίνεις το μίγμα 20% ?
-
Τώρα περιμένεις σοβαρή απάντηση;
-
Οχι Αστερη δεν ειναι ετσι , με το που το ανάψεις , λεμε τώρα, αποκτας μεγαλύτερη ροπή οπότε πχ σε μια ανηφόρα χρειάζεσαι λιγότερο ανοιγμα τις πεταλούδας για να πιάσεις τα ίδια χλμ.
-
Την έχει δείξει καμιά δυναμομέτρηση αυτήν την αύξηση ροπής σε κάνα τεστ?
Τον εγκέφαλο τότε και τον λάμδα γιατί τον πειράζουνε? Η αυτόματη αύξηση της ροπής δεν είναι αρκετή για να κάνει οικονομία?
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Οχι Αστερη δεν ειναι ετσι , με το που το ανάψεις , λεμε τώρα, αποκτας μεγαλύτερη ροπή οπότε πχ σε μια ανηφόρα χρειάζεσαι λιγότερο ανοιγμα τις πεταλούδας για να πιάσεις τα ίδια χλμ.Άρα λες πως γίνεται αυτό που ρωτάει ο Aστέρης.
-
Τι βλακείες είναι αυτά με τα υδρογόνα? Το δικό μου το αυτοκίνητο ήταν 'ματιασμένο' και έκαιγε 15% παραπάνω... Σήμερα ο βενζινάς μου το ξεμάτιαξε και η κατανάλωση έπεσε από 10λ στα 8.5λ εντός πόλης...
Ερώτηση κρίσεως: Φταίει το 'ξεμάτιασμα' ή ότι είδα την τιμή της βενζίνης στο βενζινάδικό?
ΥΓ. Το παραπάνω νούμερο βελτίωσης της κατανάλωσης είναι πραγματικό. Εντός πόλης όταν οδηγώ οικονομικά (οι από πίσω μάλλον βρίζουν ) κάπου τόσο πέφτει.. και χωρίς υδρογόνο..
ΥΓ2. Το παραπάνω δεν είναι offtopic αλλά θέλει να δείξει το placebo effect πάνω στο οποίο βασίζονται όλες αυτές οι 'πατέντες' που μειώνουν την κατανάλωση. Προφανώς όταν κάποιος βάζει ένα συστημα μείωσης της κατανάλωσης αρχίζει να οδηγά πιο οικονομικά (υποσυνείδητα - ή όχι - επειδή θέλει να δει αποτελέσματα) με αποτέλεσμα να βλέπει όντως. Δε νομίζω κάποιος να βάζει αυτό το σύστημα και μετά να το λιώνει... Να μη αναφέρω ξανά όσα έχουν ήδη αναφερθεί (πχ. άτομα που δεν μέτρησαν ποτέ κατανάλωση βλέπουν μείωση,κτλ)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οχι Αστερη δεν ειναι ετσι , με το που το ανάψεις , λεμε τώρα, αποκτας μεγαλύτερη ροπή οπότε πχ σε μια ανηφόρα χρειάζεσαι λιγότερο ανοιγμα τις πεταλούδας για να πιάσεις τα ίδια χλμ.
Άρα λες πως γίνεται αυτό που ρωτάει ο Aστέρης.
Όχι λεμε , αυξηση της ροπης έχουμε , οχι της ιπποδυναμης. Στο κάτω κάτω , στο DNA ή στο SPort που έχουν κάποια μοντέλα , οταν το επιλέξεις δεν σημαινει οτι καπάκι πας με παραπάνω ταχύτητα. Απλά αντιδράει πιο άμεσα σε αλλαγές τις πεταλούδας. Σε ανηφορα πχ για να διατηρήσεις 80 χλμ θες , υποθετικά 60% ανοιγμα πεταλούδας , με υδρογόνο 50% για να κάνεις το ίδιο ή πιο πρακτικά , αντί με 3 γεμάτη , πάς με 4η χαλαρα......
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
ΥΓ2. Το παραπάνω δεν είναι offtopic αλλά θέλει να δείξει το placebo effect πάνω στο οποίο βασίζονται όλες αυτές οι 'πατέντες' που μειώνουν την κατανάλωση.
δε νομίζω πως οι δοκιμαστές του περιοδικού καταλαβαίνουν από placebo effect
επίσης, στο τεστ δεν αναφέρεται πως γίνεται επέμβαση στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου -
Άρα δηλαδή η ροπή είναι ανεξάρτητη της ιπποδύναμης;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Θα σου συστήσω wikipedia αμα διψας για γνώση...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άρα δηλαδή η ροπή είναι ανεξάρτητη της ιπποδύναμης;Sent from my GNex using smoke signals.
Δεν τα καταλαβαίνεις, εσύ ξέρεις:
ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ = ΡΟΠΗ Χ ΣΤΡΟΦΕΣΑλλά αυτή η ιπποδύναμη είναι από την ροπή της βενζίνης.
Η παραπανίσια ροπή που παράγεται από την παρουσία υδρογόνου,
εξάγεται από τον χωροχρόνο και ως εκ τούτου δεν επηρεάζει την ιπποδύναμη. (Ντέσμοντ Τούτου). -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Θα σου συστήσω wikipedia αμα διψας για γνώση...Δεν θέλω την wikipedia, την δική σου γνώση θέλω μιας και φαίνεται ότι το κατέχεις το θέμα.
-
Είσαι είρων ή νομίζω?
-
Όχι ακόμα, περιμένω να μου απαντήσεις.
-
Πάντως το βιβλίο του J.B. Heywood 'Internal combustion engine fundamentals' που από οτι μου έχουν πει είναι σαν την βίβλιο για τους κινητήρες λέει οτι ισχύς = ροπή Χ στροφές δεν ξέρω εσείς τι λέτε.
Βέβαια δεν λέει τίποτα για ροπή από καύση υδρογόνου.
Γεννητρια υδρογονου (hho )