-
Για οσους εγραψαν οτι τα παλια αυτοκινητα ηταν πιο γρηγορα, οτι οι οδηγοι φετος πηγαιναν συντηρητικα κλπ...
Γυμνο 2 (2009, 26.28km):
E. NOVIKOV 18:51.2
Γυμνο 2 (2011, 26.28km):
S. LOEB 18:11.6Κλενια 2 (2009, 17.25km):
J. LATVALA 11:21.8
Κλενια 2 (2011, 17.41km):
J. LATVALA 11:20.0Νεα Πισσια (2009, 11.3km):
M. WILSON 8:16.2
Νεα Πισσια 1 (2011, 11.37km):
J. LATVALA 8:15.1Θηβα 2 (2009, 23.76km):
M. HIRVONEN 16:59.5
Θηβα 2 (2011, 23.6km):
S. OGIER 16:39.5Τα συμπερασματα δικα σας...
-
Για οσους εγραψαν οτι τα παλια αυτοκινητα ηταν πιο γρηγορα, οτι οι οδηγοι φετος πηγαιναν συντηρητικα κλπ...
Γυμνο 2 (2009, 26.28km):
Γυμνο 2 (2011, 26.28km):
Θηβα 2 (2011, 23.6km):
-
Γυμνο 2 (2009, 26.28km):
Γυμνο 2 (2011, 26.28km):
Θηβα 2 (2011, 23.6km):
-
Η σύγκριση των χρόνων όπως τους παραθέτεις δεν είναι χρήσιμοι για συμπεράσματα.Ιδίως η σύγκριση Novikov-Loeb είναι παρόμοια Λεμόνι-Μπανάνα διότι ο Ρώσος είναι 3 κλάσεις χαμηλότερα από τον Γάλλο.Εμένα πάντως μου φάνηκαν αργά και χωρίς 'χαρακτήρα'.Και σήμερα που είδα στους Αγ.Θεοδώρους δεν εντυπωσιάστηκα.Και το θέμα είναι ότι και άλλοι έλεγαν τα ίδια.
-
Μα αφου ηταν ο ταχυτερος σε εκεινη την διαδρομη ο Novikov σε σχεση με ολους τους αλλους, ποιον θες να βαλω;
Και επισης, πως αλλιως μπορεις να κανεις συγκριση;
-
Και εγω θα συμφωνησω οτι απο κοντα δε μου φανηκαν τα νεα wrc τοσο δυνατα και τοσο θεαματικα.
Ψιλοαποοητευτηκα, ενω απο πλευρα θεαματος το ιδιο με τα παλαια wrc μου φανηκαν απλα χαζοσπιναραν περισσοτερο.
Απο ηχο ωραια, αλλα τα s2000 πιο ωραια! -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Μα αφου ηταν ο ταχυτερος σε εκεινη την διαδρομη ο Novikov σε σχεση με ολους τους αλλους, ποιον θες να βαλω;Και επισης, πως αλλιως μπορεις να κανεις συγκριση;
Έχεις δίκιο,αλλά αν τότε ο Loeb και οι άλλοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα ή για λόγους τακτικής δεν έτρεξαν όσο μπορούσαν,λάθος συμπέρασμα βγαίνει.Ύστερα μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα ελαστικά,σε θερμοκρασίες κι ένα σωρό άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τον αγώνα.Στην Ασωπία το 2007 είχα συναντήσει έναν της Subaru όπου με ένα ειδικό θερμόμετρο,μέτραγε τη θερμοκρασία του δρόμου και έστελνε τα στοιχεία στην ομάδα για να κάνουν τις ανάλογες ρυθμίσεις στα ελαστικά κλπ απ'ότι μου είπε.Περπατούσε όλη την Ε.Δ και σε συγκεκριμένα σημεία έπαιρνε μέτρηση.Είναι αυτονόητο ότι οι παράγοντες μεταβάλλονται.
Από θέαμα προσέφεραν,αλλά και πάλι οι συγκρίσεις με παλαιότερα είναι εις βάρος των σύγχρονων αυτοκινήτων.
-
Είδα 10 Ε.Δ. το τριήμερο. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ θέαμα, ένα από τα 4-5 καλύτερα Ακρόπολις που έχω δει από το 1987 που τα παρακολουθώ. Πολλά πληρώματα στα WRC και στα S2000 πήγαιναν αέρα μέχρι την τελευταία στροφή της τελευταίας Ε.Δ.
Απίστευτα περάσματα με 6η των 5 μεγάλων στο Ελευθεροχώρι και στην κορυφογραμμή των Αγ. Θεοδώρων. Ο Hirvonen στη Θήβα δεν ξέρει ούτε αυτός πώς πέρασε. Ο Tanak δεν υστερούσε σε τίποτα από τους 5 και μακάρι να πάρει σύντομα WRC στα χέρια του. Παρόλο που ήταν το Ακρόπολις με τις λιγότερες συμμετοχές ήταν ίσως το πιο 'γεμάτο' από άποψη θεάματος γιατί ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν περίπου 20 καθαρόαιμα αγωνιστικά αυτοκίνητα που να πηγαίνουν τόσο γρήγορα.
Ο Λάμπρος ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Το λέω μόνο βάσει όσων είδα, χωρίς καν να ξέρω τους χρόνους του. Είναι ο Έλληνας με τη μικρότερη διαφορά από τους ξένους, απ' όλους τους Έλληνες που έχω δει τα τελευταία 24 χρόνια. Έχασε ελάχιστα μόνο στα κομμάτια 5ης και 6ης που είδα ενώ σε όλα τα μέτρια και κλειστά κομμάτια ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους καλύτερους ξένους, με τα ελάχιστα αφήματα, τα ελάχιστα φρένα, τα ίδια χλμ εισόδου και εξόδου, χωρίς περιττά γυρίσματα και τέλειο κοντρόλ. Χίλια μπράβο και μακάρι να βρεθεί κανένα μπάκετ γι' αυτό τον άνθρωπο, έστω και στο IRC ή στα S2000.
Και του χρόνου.Υ.Γ. Όσον αφορά αυτούς που λένε για το θέαμα, ρε παιδιά, επιτέλους, το 90% των θεατών δεν ξέρει να επιλέξει σε ποιο κομμάτι να κάτσει ή βαριέται να περπατήσει μέχρι να βρει το σωστό κομμάτι. Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας για να κάτσετε στις ανηφόρες των Αγ. Θεοδώρων δείτε μήπως υπάρχει και τίποτε άλλο (έστω και από τις ισοϋψείς γραμμές του χάρτη). Αφήστε τα κλειστά κομμάτια και κάποια φορά επιλέξτε κομμάτια με κεκτημένες ταχύτητες, όπου τα αυτοκίνητα μένουν αρκετά στο γκάζι και δε βρίσκονται πολύ ώρα στα φρένα, όπου η κλίση είναι σύμμαχος του θεάματος και όπου δεν είναι το πρώτο μέλημα των οδηγών να μην 'χαζολογήσουν' με περιττά γυρίσματα. Το κυριώτερο, περπατήστε.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Μα αφου ηταν ο ταχυτερος σε εκεινη την διαδρομη ο Novikov σε σχεση με ολους τους αλλους, ποιον θες να βαλω;
Και επισης, πως αλλιως μπορεις να κανεις συγκριση;
Έχεις δίκιο,αλλά αν τότε ο Loeb και οι άλλοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα ή για λόγους τακτικής δεν έτρεξαν όσο μπορούσαν,λάθος συμπέρασμα βγαίνει.Ύστερα μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα ελαστικά,σε θερμοκρασίες κι ένα σωρό άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τον αγώνα.Στην Ασωπία το 2007 είχα συναντήσει έναν της Subaru όπου με ένα ειδικό θερμόμετρο,μέτραγε τη θερμοκρασία του δρόμου και έστελνε τα στοιχεία στην ομάδα για να κάνουν τις ανάλογες ρυθμίσεις στα ελαστικά κλπ απ'ότι μου είπε.Περπατούσε όλη την Ε.Δ και σε συγκεκριμένα σημεία έπαιρνε μέτρηση.Είναι αυτονόητο ότι οι παράγοντες μεταβάλλονται.
Από θέαμα προσέφεραν,αλλά και πάλι οι συγκρίσεις με παλαιότερα είναι εις βάρος των σύγχρονων αυτοκινήτων.
Φετος λοιπον σχεδον σε ολες τις χωρες και σε ολες τις διαδρομες τους οι θερμοκρασιες ειναι καλυτερες, οι οδηγοι πιεζουν και ολοι οι παραγοντες ειναι υπερ τους σε αντιθεση με περσι/προπερσι που ολα ηταν στραβα και ολοι πηγαιναν χαλαρα.
Μαλιστα. -
Αυτό το συμπέρασμα είναι δικό σου,δεν απορρέει από την άποψή μου.Δεν σύγκρινα θερμοκρασίες,ούτε μίλησα για 'πίεση' από πλευράς οδηγών κλπ.Απλώς επικαλέστηκα παράγοντες που πιθανόν να επηρεάζουν.Δεν έχω στοιχεία για τους παράγοντες αυτούς ώστε να κρίνω.Ούτε εσύ έχεις,πέρα από τους χρόνους,για να κρίνεις αν είναι πιο γρήγορα.Δυστυχώς,η αίσθηση που έχουν οι περισσότεροι είναι ότι τα φετεινά wrc δεν έχουν καμία σχέση με τα παλαιότερα.Ακόμα και εργαστηριακά να δίνουν τα ίδια νούμερα σε ιπποδύναμη,ροπές κλπ,η αίσθηση,αυτή που καταλαβαίνει ο κόσμος,είναι διαφορετική και υποδεέστερη.
-
Ενα ακομα Ακροπολις περασε στην ιστορια,το τριακοστο μου
Θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στους φιλους θεατες για την αψογη σταση τους κατα τη διαρκεια του αγωνα.
Ενα τεραστιο ευχαριστω στον φιλο μου Περικλη, ηταν το δεξι μου χερι σε Κλενια κ Power stage αλλα κ το αλλο μου φιλαρακι τον Νικολα στο πρωτο του Ακροπολις επεσε στα βαθια και κολυμπησε
Και του χρονου! -
Για εμενα υποδεεστερη η αισθηση δεν ειναι. Ειναι πιο νευρικα, ακουγονται πιο ωραια γιατι τα σκυλιαζουν μεχρι τον κοφτη (αυτο αλλωστε λεγαμε οτι ηταν το ωραιο με τα S2000, τωρα το κανουν και τα WRC). Τωρα αν δεν σ'αρεσει εσενα και σε υπολοιπους το οτι δεν δουλευουν μεχρι τις 5000 rpm και το οτι δεν ειναι 2λιτρα και μεγαλα αυτοκινητα, αυτο ειναι προσωπικη αποψη. Εμενα μ'αρεσει που ειναι μικροτερα και πιο συμμετοχικα.
Επισης εχει ειπωθει κι απο διαφορους οδηγους οτι στα κομματια που περνιουνται με 4η και κατω ειναι εμφανως πιο γρηγορα απο τα παλια και στα πιο γρηγορα δεν χανουν και πολυ. Κι αν το δεις φαινεται σε χρονους ιδιων διαδρομων που εγιναν τα τελευταια χρονια και φετος. Να ηταν σε εναν αγωνα να πω οτι οκ, μπορει να ηταν οι συνθηκες, αλλα πλεον δειχνουν οτι σχεδον παντου κινουνται τουλαχιστον το ιδιο γρηγορα, αν οχι πολυ πιο γρηγορα οπως πχ στο Γυμνο. -
Αυτό το συμπέρασμα είναι δικό σου,δεν απορρέει από την άποψή μου.Δεν σύγκρινα θερμοκρασίες,ούτε μίλησα για 'πίεση' από πλευράς οδηγών κλπ.Απλώς επικαλέστηκα παράγοντες που πιθανόν να επηρεάζουν.Δεν έχω στοιχεία για τους παράγοντες αυτούς ώστε να κρίνω.Ούτε εσύ έχεις,πέρα από τους χρόνους,για να κρίνεις αν είναι πιο γρήγορα.Δυστυχώς,η αίσθηση που έχουν οι περισσότεροι είναι ότι τα φετεινά wrc δεν έχουν καμία σχέση με τα παλαιότερα.Ακόμα και εργαστηριακά να δίνουν τα ίδια νούμερα σε ιπποδύναμη,ροπές κλπ,η αίσθηση,αυτή που καταλαβαίνει ο κόσμος,είναι διαφορετική και υποδεέστερη.Eπειδη εχω συγκρινει τους χρονους των wrc vs 1,6 wrc σε ολες τις ιδιες ειδικες που εχουν γινει μεχρι τωρα σε ολους τους αγωνες του παγκοσμιου πρωταθληματος,ειναι ετσι οπως σου τα λεει ο Billopoulos
Ειναι πολυ λιγες οι ειδικες που τα παλια ηταν ταχυτερα.Προχειρα χωρις να μετρησω μια προς μια,θα ελεγα ενα 80/20 υπερ της νεας γενιας.Αυτο αφορα σε ολες τις επιφανειες που εχουν αγωνιστει(χιονι/χωμα)Σε μερικες ειδικες μαλιστα ειναι εντυπωσιακη η διαφορα,αλλα δεν θα σταθω στο απολυτο νουμερο,μιας και δεν μπορεις να ξερεις και τις υπολοιπες μεταβλητες που μπορουν να παιξουν ρολο.
Οπτικα ναι εχουν διαφορα σε πολυ κλειστα κομματια,οταν προσπαθουν να επιταχυνουν απο εξοδους φουρκετων κλπ,αλλα για να ειναι ταχυτερα μαλλον πρεπει να κερδιζουν καπου αλλου.Σε γρηγορα κομματια παντως δειχνουν να περνουν πολυ γρηγορα και θεαματικα.
Σε 1-2 χρονια που θα εχουν φτασει σε αντιστοιχο επιπεδο εξελιξης με τα παλαιας κοπης,θα ειναι σημαντικα γρηγοροτερα. -
Και στο θέμα 'ήχος' πάλι υποδεέστερα είναι.Δεν είναι τυχαίο ότι όταν πέρασε ο Βραζιλιάνος και ο Ψύλος με τα EVO και ο Ζούνης με το Impreza έλεγαν οι περισσότεροι 'αυτός είναι ήχος'.Τώρα αν τα κάνουν και ουρλιάζουν σαν γατιά,σε κάποιους μπορεί να αρέσει,σε εμένα όχι.Κι εδώ προσωπικές απόψεις και προτιμήσεις εκφράζουμε.
-
Ο χρήστης CHRISTOS KOUTRAS έγραψε:
Θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στους φιλους θεατες για την αψογη σταση τους κατα τη διαρκεια του αγωνα.Συγγνώμη αλλά δε συμμερίζομαι την άποψη σας,όσον αφορά τη σημερινή Ε.Δ Άγιοι Θεόδωροι και το σημείο που βρέθηκα φυσικά,διότι ενώ υπήρχαν σε μια στροφή κορδέλες με ταμπέλα 'Απαγορεύεται η παραμονή εδώ,κίνδυνος διακοπής' (αυτό ήταν το νόημα,ίσως όχι η ακριβής διατύπωση) ήταν εκεί κόσμος αλλά-το κυριότερο-και κριτές.Προφανώς εγώ που πέρασα από το σημείο και δεν κάθισα εκεί,αλλά πήγα πιο πάνω πίσω από ένα πλέγμα,ήμουν κορόιδο.Και μου άρεσε όταν βγήκα από το πλέγμα,πού ήταν 4μ από το δρόμο,για 50 πόντους,προκειμένου να αποφύγω τα κεφάλια κάποιων που ήταν πιο μπροστά,εκτός πλέγματος,ένας κριτής μου είπε 'πήγαινε πίσω από το πλέγμα'.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Υ.Γ. Όσον αφορά αυτούς που λένε για το θέαμα, ρε παιδιά, επιτέλους, το 90% των θεατών δεν ξέρει να επιλέξει σε ποιο κομμάτι να κάτσει ή βαριέται να περπατήσει μέχρι να βρει το σωστό κομμάτι. Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας για να κάτσετε στις ανηφόρες των Αγ. Θεοδώρων δείτε μήπως υπάρχει και τίποτε άλλο (έστω και από τις ισοϋψείς γραμμές του χάρτη). Αφήστε τα κλειστά κομμάτια και κάποια φορά επιλέξτε κομμάτια με κεκτημένες ταχύτητες, όπου τα αυτοκίνητα μένουν αρκετά στο γκάζι και δε βρίσκονται πολύ ώρα στα φρένα, όπου η κλίση είναι σύμμαχος του θεάματος και όπου δεν είναι το πρώτο μέλημα των οδηγών να μην 'χαζολογήσουν' με περιττά γυρίσματα. Το κυριώτερο, περπατήστε.
+1
Να προσθέσω επίσης ότι σε κάθε Acropolis από την ημέρα που έγινε αυτό το site υπάρχουν δεκάδες αρνητικά σχόλια για το θέαμα, την οργάνωση, την επιλογή κέντρου του αγώνα με τελικό συμπέρασμα 'πως το καταντήσατε', 'το χειρότερο όλων των εποχών'.
Εθνικό μας σπορ η γκρίνια. -
Ανοιξα αυτό το θέμα για την αγωνιστική πλευρά του Ακρόπολις 2011 διότι το παλιό που είχαμε για κάποιο άγνωστο λόγο εξαφανίστηκε (το ψάχνουμε στα άδυτα της ΡΗΡΒΒ ) [Mod]
-
Ενας λόγος που τα καινούργια είναι ταχύτερα από τα παλιά είναι τα λάστιχα, απ΄ό,τι λένε από τις ομάδες τα Michelin είναι σημαντικά καλύτερα από τα Pirelli (που ήταν βασικά γερά αλλά όχι τόσο γρήγορα)
-
Κατά τη γνώμη μου το φετινό Ακρόπολις ήταν απλώς καλό σε θέαμα.
Καθώς μένω μόνιμα στην Κορινθία, έχω πάρα πολύ καλή εικόνα των διαδρομών που αφορούσαν τη δεύτερη και τρίτη μέρα. Έχω περάσει ο ίδιος με εκτός δρόμου αυτοκίνητο από το Κεφαλάρι, απ το Γυμνό και απ τα Πίσσια. Ήξερα λοιπόν πού να σταθώ και τι να δω σε αρκετά μεγάλο βαθμό...
Παρόλα αυτά το θέαμα νομίζω οτι ήταν υποδεέστερο από κάποιες εποχές. Όχι κακό ή λίγο, αλλά τα νέα wrc δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακά κατά τη γνώμη μου. Είναι αρκετά 'ενός όγκου' και κάπως ψηλά, με αποτέλεσμα να χάνεται αρκετό μέρος απ το θέαμα. Από την άλλη πιστεύω οτι ο τρόπος οδήγησης όσο πάει και αλλάζει - γίνεται λιγότερο θεαματικός εκ των πραγμάτων. Τολμώ να πω οτι στις επίσημες δοκιμές της Φορντ στα Τρίκαλα, όπου είχα πάει, ενδεχομένως τα περάσματα να ήταν πιο οριακά. Ίσως είναι η ιδέα μου, αλλά είναι λογικό να γίνεται συντήρηση του αυτοκινήτου για έναν ολόκληρο αγώνα...
Κάτι άλλο που με απογοητευσε αρκετά ηταν ο ήχος. Δεν κάνουν τον ίδιο ήχο με παλιά και αυτό φάνηκε ειδικά όταν περνούσαν να Fabia και ακούγονταν σε όλο το βουνό!
Επίσης δυσάρεστο είναι που τελικά είδαμε και πάλι δύο αυτοκίνητα...Μακάρι του χρόνου με Mini και Polo να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον!
Η οργάνωση απ την άλλη ήταν πολύ καλή, υπήρχαν ενημερώσεις για τις προσβάσεις, υπήρχαν κριτές που έκαναν καλά τη δουλειά τους, νομίζω οτι ήταν ένα καλά οργανωμένο (όπως τουλάχιστον το είδα εγώ) Ακρόπολις, κάτι άλλωστε που δεν είναι νέο...παραδοσιακά τα πάμε αρκετά καλά!
Ο κόσμος ήταν σε μερικά σημεία κακός. Στέκονταν σε επικίνδυνα σημεία, μετακινούνταν κατά τη διάρκεια της ειδικής...κλασικό παράδειγμα ο οδηγός/θεατής που άφησε το αυτοκίνητό του (γιατί έτσι γούσταρε) σε σημείο που έκλεινε δρόμο διαφυγής στο Κεφαλάρι ΙΙ και παρόλο που ο άνθρωπος της ΕΛΠΑ οριώταν, τον έγραψε κανονικά...
Συμφωνώ πάντως οτι οι ειδικές θέλουν περπάτημα, πολύ περπάτημα. Για κάποιον που θέλει να προλάβει να δει 7-8 ΕΔ δεν είναι εύκολο, αφού δε θα προλάβει να το κάνει, αλλά η επιλογή του σημείο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και αξίζει να δώσει κανείς λίγη περισσότερη σημασία!
Τέλος ένα μπράβο στο Λάμπρο, που παρόλη την ατυχία του ήταν πολύ γρήγορος και θεαματικός! Μακάρι να τράβηξε την προσοχή που του αξίζει! επίσης ένα μπράβο στο φίλο μου το Νίκο!
-
Εμένα πάντως μου φάνηκαν αργάΣτο 'αργα' δεν υπαρχει 'μου φανηκαν', οι χρονοι που παρατεθηκαν μιλαν απο μονοι τους.
Να μου πεις οτι δεν ειναι τοσο θεαματικα ΟΚ, εκει χωραει υποκειμενικη κριση.
Ράλλυ Ακρόπολις 2011 [νέο θέμα]