-
μια χαρά ξεκίνησαν τα παιδιά με 5 απαστράπτουσα μερτσεντε το όνειρο του κάθε ελληνα.
καλά έκανε μια ψυχή και αρνήθηκε την φωτογράφιση του ιστορικού του. -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
μια χαρά ξεκίνησαν τα παιδιά με 5 απαστράπτουσα μερτσεντε το όνειρο του κάθε ελληνα.
καλά έκανε μια ψυχή και αρνήθηκε την φωτογράφιση του ιστορικού του.Αυτό σε χάλασε; (ζηλεύετε, εεεε; )
Παιδιά, είναι απίστευτο και καμία σχέση με το γερμανικό (μέχρι και οι μεταφράσεις είναι με google translator ένα πράμα )!!!! Εγώ δηλώνω συνδρομητής από τώρα, πάντως (εξαιρετικό toilet reading)!!!Aroulis, για τη Βιαμάξ δεν ξέρω αν θα γράψει αλλά το ότι η Βιαμάξ θα γράψει από μόνη της είναι σίγουρο, ειδικά μετά το άρθρο για τις ιστορικές πινακίδες!
-
προς το παρον οτι καλυτερο εχω διαβασει σε σχεση με τα υπολοιπα...
-
Γιατί ζητάτε απο ένα περιοδικό κλασικών αυτοκινήτων να είναι αντικειμενικό? Σε τί? Πρόκειται να παρουσιάσει καινούρια μοντέλα? Ή μήπως, έχετε άγχος μήπως βγάλει το δικό σας μοντέλο ρημάδι?
Ακριβώς αυτή είναι η ένστασή μου, η θεματολογία ενός τέτοιου περιοδικού δεν πρέπει να ακολουθεί αυτή ενός για σύγχρονα αυτοκίνητα (που στην χώρα μας απευθύνεται στον άσχετο που θέλει να ψωνίσει 'αμάξι'). Κανείς δε θέλει να διαβάσει ούτε αν ο σκαραβαίος ήταν ένα θρυλικό αυτοκίνητο και γιατί (για 22η εκατομυριοστή φορά...) ούτε συγκριτικά μεταξύ αυτοκινήτων 40ετίας για να αποφασίσει αν θα αγοράσει 2CV ας πούμε ή Μίνι...
Να παρουσιάσει μια αναπαλαίωση, ναι, αλλά έχετε δεί τον τρόπο με τον οποίο το κάνουν τα ξένα περιοδικά? Σε συνέχειες τριών ή τεσσάρων τευχών πολλές φορές. Σιγά μη γίνει κάτι τέτοιο εδώ, και αν γίνει θα είναι α) γεμάτο παπαρολογίες και ανακρίβιες β) ο κάτοχος του αυτοκινήτου θα ζητήσει 'κατιτις' για να τους δώσει στοιχεία και φωτογραφικό υλικό και βέβαια γ)
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το μονο κακο ειναι οι φατσες των μπαρμπαδων και καθε κατοχου σαπακιου στην Ελλαδα που θα ζητανε 2 χιλιαρικα επειδη 'το αμαξι αυτο το εχουν βαλει και στο περιοδικο με τις αντικες'..Μετάφραση του γερμανικού Auto Bild δε χρειάζομαι, διαβάζω και το αυθεντικό.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Γιατί ζητάτε απο ένα περιοδικό κλασικών αυτοκινήτων να είναι αντικειμενικό? Σε τί? Πρόκειται να παρουσιάσει καινούρια μοντέλα? Ή μήπως, έχετε άγχος μήπως βγάλει το δικό σας μοντέλο ρημάδι?Γιατί παντού στον κόσμο τα περιοδικά ιστορικού αυτοκινήτου καθορίζουν την τοπική αγορά και μάλιστα με δυο τρόπους:
α) Άμεσος, με την έκδοση πινάκων τιμών (όπου βλέπεις ξεκάθαρα το στοχευμένο εθνικό προσανατολισμό-μια ολκλόκληρη βιομηχανία κρύβεται πίσω από το σκαραβαίο ή το 2cv, απο μάστορες μέχρι ανταλλακτικατζήδες και λεσχάρχες).
β) Έμμεσος, με την εκτενέστερη παρουσίαση/διαφήμιση.
(Δεν ξεχνώ με τίποτα_και διορθώστε με αν κάνω λάθος οι παλαιοί_ 2000-2001, για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να το εξηγήσω όλα τα εγγλέζικα, γερμανικά και ιταλικά περιοδικά έκαναν εκτενή και αναλυτικά αφιερώματα στις παγόδες w113, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες οι τιμές στους να αυξηθούν υπέρογκα!).Να παρουσιάσει μια αναπαλαίωση, ναι, αλλά έχετε δεί τον τρόπο με τον οποίο το κάνουν τα ξένα περιοδικά? Σε συνέχειες τριών ή τεσσάρων τευχών πολλές φορές. Σιγά μη γίνει κάτι τέτοιο εδώ, και αν γίνει θα είναι α) γεμάτο παπαρολογίες και ανακρίβιες β) ο κάτοχος του αυτοκινήτου θα ζητήσει 'κατιτις' για να τους δώσει στοιχεία και φωτογραφικό υλικό και βέβαια γ)
Τα Ελληνικά άρθρα είναι καλύτερα γραμμένα, πάντως... αν και δεν απευθύνονται σε αυτόν που ξέρει αλλά σε κάποιον που θέλει να χαζέψει λίγες φωτογραφίες και να περάσει ευχάριστα λίγη ώρα.
Δεν είναι κακό...Μετάφραση του γερμανικού Auto Bild δε χρειάζομαι, διαβάζω και το αυθεντικό.
Μου φάνηκαν λίγες σχετικά οι μεταφράσεις (και άλλα αντί άλλων).
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
καλά έκανε μια ψυχή και αρνήθηκε την φωτογράφιση του ιστορικού του.Αυτό σε χάλασε; (ζηλεύετε, εεεε; )
Παιδιά, είναι απίστευτο και καμία σχέση με το γερμανικό (μέχρι και οι μεταφράσεις είναι με google translator ένα πράμα )!!!! Εγώ δηλώνω συνδρομητής από τώρα, πάντως (εξαιρετικό toilet reading)!!!Aroulis, για τη Βιαμάξ δεν ξέρω αν θα γράψει αλλά το ότι η Βιαμάξ θα γράψει από μόνη της είναι σίγουρο, ειδικά μετά το άρθρο για τις ιστορικές πινακίδες!
ριξε μια ματια εδω να δεις τι εγραψα.
https://www.facebook.com/pages/AUTO-BIL ... 6847256698 -
facebook.com/Συγγνώμη ΑLPINE μου αλλά είμαι γέρος, δεξιός και με αναχρονιστικές απόψεις για την τεχνολογία αυτής της μορφής.....
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Συγγνώμη ΑLPINE μου αλλά είμαι γέρος, δεξιός και με αναχρονιστικές απόψεις για την τεχνολογία αυτής της μορφής.....
και εγώ μια από τα ίδια είμαι αλλά δεν εχω κανένα πρόβλημα με τα παρακλάδια της CIA.
' ξεκίνημα με άστρο λαμπρό, το όνειρο του κάθε μπατίρη,εργάτη,οικοδόμου,απατεώνα Ελληνα για να νιώσει ολοκληρωμένος.Μπραβο καλα ξεκινατε'. -
' ξεκίνημα με άστρο λαμπρό, το όνειρο του κάθε μπατίρη,εργάτη,οικοδόμου,απατεώνα Ελληνα για να νιώσει ολοκληρωμένος.Μπραβο καλα ξεκινατε'.
ΕΥΤΥΧΩΣ που όποιος δεν είναι κομπλεξικός τα βλέπει αντικειμενικά τα πράγματα και τα λέει με το όνομά τους!! Μπράβο στο συντάκτη του παραπάνω μηνύματος!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
' ξεκίνημα με άστρο λαμπρό, το όνειρο του κάθε μπατίρη,εργάτη,οικοδόμου,απατεώνα Ελληνα για να νιώσει ολοκληρωμένος.Μπραβο καλα ξεκινατε'.
ΕΥΤΥΧΩΣ που όποιος δεν είναι κομπλεξικός τα βλέπει αντικειμενικά τα πράγματα και τα λέει με το όνομά τους!! Μπράβο στο συντάκτη του παραπάνω μηνύματος!
μα εγώ είμαι ο συντάκτης του παραπάνω μηνύματος και δεν είμαι καθόλου κομπλεξικός μα καθόλου.
απλά αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (μαζι με το bmw).
είμαι λάθος η δεν τα βλέπω σωστά τα πράγματα. -
Σήφη εγώ δεν βλέπω κανένα μήνυμά σου στο facebook....
-
εδω ειναι σα σχολιο https://www.facebook.com/pages/AUTO-BIL ... =1&theater
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Συγγνώμη ΑLPINE μου αλλά είμαι γέρος, δεξιός και με αναχρονιστικές απόψεις για την τεχνολογία αυτής της μορφής.....
Να μαντέψω πως δεν χρησιμοποιείς ούτε windows ούτε το google?
Εγώ έχω την εξής απορία, πολλοί από εσάς έχετε φοβερές γνώσεις, νομίζω πως κρίνουμε τα περιοδικά με υπερβολική επιείκια. Το θέμα είναι αν το διαβάζεις σου προσφέρει κάτι? Μαθαίνεις κάτι νέο? Και επίσης σημαντικό το εμπιστεύεσαι?
Δεν αρκεί να το διαβάζεις και να λες καλά τα λέει και πως θα είναι ενδιαφέρον για κάποιο τρίτο. Θα πρέπει να ανεβάσουμε τον πύχη σαν αναγνώστες.
Προσωπικά μετά από δεκαετίες (!) σταμάτησα τον προηγούμενο μήνα να παίρνω 4Τ που ήταν και το τελέυταίο ελληνικό περιοδικό αυτοκινήτου που διάβαζα, αν δεν σας προσφέρει σαν περιεχόμενο τίποτα μη το χαϊδεύετε, δεν υπάρχει λόγος να το αγοράζετε καν.
My 0.02euro
-
με τιμη που ειναι η μιση απο τον ανταγωνισμο ειναι λογικο να μην υπαρχουν μεγαλες απαιτησεις αρκει να μην καταντησει οπως τα υπολοιπα περιοδικα του ομιλου με τα ιδια και τα ιδια και τα 3/4 του περιοδικου με τα (ιδια)τεχνικα χαρακτηριστικα τιμες κτλ
Στην εποχη της κρισης παντως 3!!!!περιοδικα με ιστορικα στην μικρη μας Ελλαδα πιστευω ειναι υπερβολη κυριως οταν βλεπεις τον ανταγωνισμο ο ενας να πουλαει το bmw του για να βγαλει το επομενο τευχος (στο ιστορικο ακροπολης το ειδα)και ο αλλος να προσπαθει (υποθετω ξερωντας )να μαζεψει συνδρομες για ενα πολυ ενδιαφερον κατα την γνωμη μου ακριβο ομως τευχος (δεν εχει διαφημισεις)
Ελπιζω να επιβιωσουν και τα 3 !!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Να μαντέψω πως δεν χρησιμοποιείς ούτε windows ούτε το google?
Πέρα από τη δουλειά (και με το ζόρι) οπουδήποτε αλλού προτιμώ άλλες λύσεις.. Google; Ωχ;
(σόρρυ, που λένε κιόλας, ρε ΙΚΕ, πειράζει που δε μου αρέσει σαν ιδέα; Άλλωστε εγώ ποτέ δεν είπα πως δεν είμαι κομπλεξάρας...)Εγώ έχω την εξής απορία, πολλοί από εσάς έχετε φοβερές γνώσεις, νομίζω πως κρίνουμε τα περιοδικά με υπερβολική επιείκια. Το θέμα είναι αν το διαβάζεις σου προσφέρει κάτι? Μαθαίνεις κάτι νέο? Και επίσης σημαντικό το εμπιστεύεσαι?
Δεν αρκεί να το διαβάζεις και να λες καλά τα λέει και πως θα είναι ενδιαφέρον για κάποιο τρίτο. Θα πρέπει να ανεβάσουμε τον πύχη σαν αναγνώστες.
Προσωπικά μετά από δεκαετίες (!) σταμάτησα τον προηγούμενο μήνα να παίρνω 4Τ που ήταν και το τελέυταίο ελληνικό περιοδικό αυτοκινήτου που διάβαζα, αν δεν σας προσφέρει σαν περιεχόμενο τίποτα μη το χαϊδεύετε, δεν υπάρχει λόγος να το αγοράζετε καν.
Μα περιμένεις να μαζέψεις γνώσεις από ένα περιοδικό μαζικής κυκλοφορίας; Αν καταφέρει να σου δώσει κάποια ερεθίσματα, έχει καλώς... από εκεί και πέρα... no pain no gain.
Για τη δουλειά του (το πρωί) είναι μια χαρα!! -
Το 'μαζικής' είναι σχετικό βέβαια αλλά φυσικά και μπορείς να μαζέψεις γνώσεις από ένα περιοδικό. Από επιστημονικές δημοσιεύσεις μέχρι το glamour υπάρχει όλο το φάσμα, ο καθένας επιλέγει. Η απορία μου είναι με ποια λογική κάποιος ενώ κρίνει ανεπαρκές και ανούσιο το περιεχόμενο ενός περιοδικού το επαινεί σαν καλή προσπάθεια κλπ. Είναι γενικής φύσεως και αναφέρεται κυρίως σε υποκατηγορίες ενός ευρύτερου χώρου όπως τα κλασσικά αυτοκίνητα ή τα τετρακίνητα εκτός δρόμου κ.α.
ΥΓ. Το 'δεν έχω facebook' είναι το νέο 'δεν έχω κινητό' το οποίο ήταν το νέο 'δεν έχω τηλεόραση'
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΥΓ. Το 'δεν έχω facebook' είναι το νέο 'δεν έχω κινητό' το οποίο ήταν το νέο 'δεν έχω τηλεόραση'Ή το έχεις και όπως λέει και ο Πανούσης, με το ίδιο κουμπί που το άνοιξες μπορείς και να το κλείσεις...
ΥΓ το μεγάλο πρόβλημα με την τεχνολογία, αγαπητέ, είναι όταν γίνεται 'προσβάσιμη' στις μάζες που ούτε την καταλαβαίνουν ούτε θέλουν να την καταλάβουν. Και η πλάκα είναι ότι γίνονται οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της!!! Έτσι, ναι, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κινητό που πρέπει να το αλλάζουμε κάθε 6 μήνες, χωρίς τηλεόραση που πρέπει να είναι HD και σε λίγο χωρίς facebook.
οφ τοπικ τέλος. -
Απόλυτα σεβαστή η άποψή σου, αν και μάλλον διαφωνώ, ελπίζω να μην πήρες στραβά το ποστ μου, ήταν απόπειρα αστεϊσμού
-
Ούτε εγώ έχω facebook, ούτε θέλω να αποκτήσω.
Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ.
Και το κινητό μου το χω εδώ και 2+ χρόνια, το ίδιο.Από την μία ΙΚΕ μπορεί να ξεκινήσουμε να κράζουμε και να αποδοκιμάσουμε κάθε μέτρια προσπάθεια δημιουργίας ενός περιοδικού για το κλασικό αυτοκίνητο και να καταλήξουμε όπως πριν χωρίς να έχουμε κανένα.
Από την άλλη μπορεί να το κριτικάρουμε ευπρεπώς και διπλωματικός, και να καταφέρουν οι δημιουργεί του να το βελτιώσουν σε ένα χ ανεχτό επίπεδο.
Από τη μία λοιπόν θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα κλειστό 'club' οι των 'κλασικών', καθώς μπορεί πλέον να υπάρχει το ιντερνετ που τα προσφέρει όλα, αλλά δυστυχώς ο καθής λέει το μακρύ του και το κοντό του δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αντίθετα σε ένα περιοδικού χ επιπέδου (που ακόμα το ψάχνουμε ) θα μπορούμε να διαβάζουμε και να ενημερωνόμαστε χωρίς να φοβόμαστε ότι μας παραπληροφορούν και τέλος πάντων θα μπορεί να δώσει τον 'σπιθίρά' ώστε κάποιος να ασχοληθεί με το χώρο κτλ.
Για τις γνώσεις που λες, συγνώμη αλλά είναι αδύνατο σε ένα περιοδικό να γίνει μία πλήρης παρουσίαση ενός μοντέλου ή μιας εταιρείας, με όλα τα ιστορικά στοιχεία και όλα τα παρασκήνια. Για αυτό αγοράζεις βιβλία για την εταιρεία και τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν και εντρυφείς περισσότερο. Όμως ένα καλό άρθρο σε ένα περιοδικό μπορεί να σου κινήσει την περιέργια για να το ψάξεις και να ασχοληθείς.
Πάντως τώρα που έχω διαβάσει τα περισσότερα άρθρα, πιστεύω ότι θέλει δουλίτσα.
Μέχρι τώρα, έχοντας διαβάσει τα τρία υπάρχοντα περιοδικά του χώρου (χωρίς σταθερή διανομή...) και το all time classic που έβγαινε πριν χρόνια, μου λείπουν τρομερά τα δύο πρώτα τεύχη του Autosport... -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Ούτε εγώ έχω facebook, ούτε θέλω να αποκτήσω.
Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ.
Και το κινητό μου το χω εδώ και 2+ χρόνια, το ίδιο.Και εγώ ~3 χρόνια το έχω
Από την μία ΙΚΕ μπορεί να ξεκινήσουμε να κράζουμε και να αποδοκιμάσουμε κάθε μέτρια προσπάθεια δημιουργίας ενός περιοδικού για το κλασικό αυτοκίνητο και να καταλήξουμε όπως πριν χωρίς να έχουμε κανένα.
Συμφωνώ απόλυτα, δεν είπα να κράζουμε, απλώς όχι να χαϊδεύουμε. Και αν δεν υπάρχει περιοδικό το θεωρώ ισάξιο με το να υπάρχουν 2082087407 περιοδικά που να είναι για πέταμα.
Για τις γνώσεις που λες, συγνώμη αλλά είναι αδύνατο σε ένα περιοδικό να γίνει μία πλήρης παρουσίαση ενός μοντέλου ή μιας εταιρείας, με όλα τα ιστορικά στοιχεία και όλα τα παρασκήνια. Για αυτό αγοράζεις βιβλία για την εταιρεία και τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν και εντρυφείς περισσότερο. Όμως ένα καλό άρθρο σε ένα περιοδικό μπορεί να σου κινήσει την περιέργια για να το ψάξεις και να ασχοληθείς.
Συμφωνώ επίσης, προφανώς για οποιοδήποτε θέμα έχουν την αξία τους και το ρόλο τους τα βιβλία κ.α. αλλά και τα περιοδικά. Διαφώνησα με την γενική απαξίωση των περιοδικών. Περιοδικό είναι και το AMS, είναι και το Nature.
AutoBild Classic - το ειδατε? πως σας φανηκε?