-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δικό σου το κείμενο; Αν όχι link στην πηγήΔεν είναι αστείο, η πηγή όντως χρειάζεται. [mod]
Δικό μου.
Αν ήταν ξένο φυσικά και θα έβαζα πηγή. -
Έτσι όπως έβλεπα πριν λίγο πλάνα από Σύνταγμα με κόσμο, προβολείς, φωταψίες και το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη άδειο (σαν πίστα με την ορχήστρα πίσω στα σκοτάδια) μου κανε λίγο σε σκηνικό μπιζούκια, να αρχίσουν να κάνουν λίγο ταμ ταμ ταμ τα ντραμς και να βγει κανάς Ρέμος να αρχίσει το σκυλοσουξέ και ο λαός από κάτω να αρχίσει το παραλήρημα και τα λουλούδια...
-
Ειναι θετικο οτι ο κοσμος μπορει να διαμαρτυρηθει χωρις μολοτοφ και χωρις καπέλωμα.
Αλλα αν καποιος πιστευει οτι το πιτσι-πιτσι στις πλατειες θα καλυτερεψει το βιοτικο του επιπεδο,κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι ηλιθιος,πιο πιθανο ειναι να βρεξει βατράχια και μάνα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έτσι όπως έβλεπα πριν λίγο πλάνα από Σύνταγμα με κόσμο, προβολείς, φωταψίες και το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη άδειο (σαν πίστα με την ορχήστρα πίσω στα σκοτάδια) μου κανε λίγο σε σκηνικό μπιζούκια, να αρχίσουν να κάνουν λίγο ταμ ταμ ταμ τα ντραμς και να βγει κανάς Ρέμος να αρχίσει το σκυλοσουξέ και ο λαός από κάτω να αρχίσει το παραλήρημα και τα λουλούδια...Το μπαλέτο θα βγει πριν ή μετά;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειναι θετικο οτι ο κοσμος μπορει να διαμαρτυρηθει χωρις μολοτοφ και χωρις καπέλωμα.
Αλλα αν καποιος πιστευει οτι το πιτσι-πιτσι στις πλατειες θα καλυτερεψει το βιοτικο του επιπεδο,κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι ηλιθιος,πιο πιθανο ειναι να βρεξει βατράχια και μάνα.Από τη στιγμή που έχουμε γλιτώσει από τις μολότοφ και το ξύλο με τα ΜΑΤ, αυτομάτως έχει καλυτερεύσει το βιοτικό μας επίπεδο. Άρα δεν είμαστε και τόσο ηλίθιοι...
-
Παρεμπιπτόντως, αύριο θα κατέβω κι εγώ με μεγαλούτσικη παρέα.
-
Και πολυ καλα θα κανεις!!! Σημερα κι εγω για πρωτη φορα ημουν με 4 ακομα ατομα!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
τη γελοία εκπομπή ESC στην ΕΡΤ (ένα παράδειγμα από τα πολλά)
Έχω λινκ
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2231378#p2231378
Παντως ΙΚΕ, όπως είδες, αν και σε γενικές γραμμές ο συλλογισμός σου είναι σωστός, καταρρέι απο ένα ατυχέστατο παραδειγμα που χρησιμοποίησες. Δεν είναι ευκολο λοιπόν να ταυτιστούμε όλοι....
Δεν μπορεί σαν πολίτης να διπλοπαρκάρεις (το ελλάσων παράπτωμα αν το δεις μεμονωμένα) και να μουτζώνεις μετά τη βουλή. Είναι γελοίο, είναι υποκρισία.
Εδω επίσης διαφωνώ....Οχι ως προς το παράδειγμα, αλλα ως προς την ουσία του. Αν το κράτος δεν έχει φροντίσει να σου παρέχει χωρους στάσης ή στάθμευσης, έχεις καθε δικαίωμα να διπλοπαρκάρεις και μετά να μουτζώνεις τη Βουλή. Δεν είναι καθόλου υποκρισία....
-
Σεβαστή η διαφωνία σου και χαίρομαι που σε κάποια έστω σημεία συμφωνείς αλλά το παράδειγμα μου υπογραμμίζει αυτό που πιστεύω είναι και η ουσία του προβλήματος. Πιο αναλυτικά αναφέρεται σε δύο σημεία:
- Οι λεπτομέρειες έχουν σημασία, μπορεί το -ένα- διπλοπαρκάρισμα να φαίνεται ασήμαντο αλλά κάθε ασήμαντη μικροενόχληση ή αστείας βαρύτητας παρασιτική λειτουργία γίνεται λαίλαπα όταν υιοθετείται καθολικά από όλους. Κάθε μας πράξη σε κοινωνικό επίπεδο θα πρέπει να περνάει από το ερώτημα 'αν έπρατταν όλοι έτσι τι θα γινόταν?'. Είναι θέμα νοοτροπίας.
2.'Το κράτος ας φροντίσει'. Εμείς είμαστε το κράτος. Η κυβέρνηση και οι δημόσιοι λειτουργοί είναι υπάλληλοί μας που διορίστικαν από εμάς για να κάνει ο καθένας τους μια συγκεκριμένη δουλειά. Αν ο υπάλληλός σου δεν κάνει τη δουλειά του σωστά δεν καταστρέφεις την επιχείρισή σου 'για να μάθει', φροντίζεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να κάνει σωστά τη δουλειά του ή επιλέγεις άλλον.
ΥΓ. Βλέπω από όλο και περισσότερους που ήταν ενθουσιασμένοι προχθές πως 'ο λαός ξυπνάει' να αντιλαμβάνονται πως αυτό δεν είναι παρά ένα άσκοπο μπούγιο και τιποτα περισσότερο. Φυσικά υπάρχουν πολλοί (μάλλον περισσότεροι) που αισθάνονται πως οι συγκεντρώσεις αυτές είναι κάποιο σημαίνον επίτευγμα. Βλέπω όμως μία προσγείωση από όσο μπορώ να διακρίνω.
-
Πού το διέκρινες αυτο ρε συ?
-
Είναι προσωπική εικόνα και πολύ πιθανό να κάνω λάθος, απλώς βλέπω σε σχόλια στο twitter ή στο facebook και αλλού, πολλοί που ήταν ενθουσιασμένοι προχθές έχουν -πλέον- πολύ κριτική στάση.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Σεβαστή η διαφωνία σου και χαίρομαι που σε κάποια έστω σημεία συμφωνείς αλλά το παράδειγμα μου υπογραμμίζει αυτό που πιστεύω είναι και η ουσία του προβλήματος. Πιο αναλυτικά αναφέρεται σε δύο σημεία:- Οι λεπτομέρειες έχουν σημασία, μπορεί το -ένα- διπλοπαρκάρισμα να φαίνεται ασήμαντο αλλά κάθε ασήμαντη μικροενόχληση ή αστείας βαρύτητας παρασιτική λειτουργία γίνεται λαίλαπα όταν υιοθετείται καθολικά από όλους. Κάθε μας πράξη σε κοινωνικό επίπεδο θα πρέπει να περνάει από το ερώτημα 'αν έπρατταν όλοι έτσι τι θα γινόταν?'. Είναι θέμα νοοτροπίας. Εγω πάντως δεν εννοώ πως είναι ασήμαντο το διπλοπαρκάρισμα, ή για να το επεκτείνω, δεν θεωρώ ασήμαντα διάφορα μικρά φαινομενικά παραπτώματα. Σε ενα αλλο αντίστοιχο παράδειγμα, θα σου έλεγα πως αν και μικρό κι ασήμαντο αλλα ουσιώδες, είναι να αφήνουμε και τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ μας όταν είμαστε ακινητοποιημένοι με τα οχήματά μας στα φανάρια ή στο μποτιλιάρισμα και να μην κολλάμε ο ενας πίσω απο τον αλλον. Το σωστό και ασφαλές αυτό είναι....Μπορείς να διανοηθείς όμως τί πολλαπλάσιο κυκλοφοριακό χάος θα υπήρχε αν όλοι ημαστε σωστοί και τυπικοί ως προς αυτό ειδικά στις μεγαλουπολεις της χώρας μας....??? Σε τετοια μπουρδέλα δρόμους, σε πολεις με ρυμοτομία του κώλου, μπορεί κανείς να επιβάλλει στους οδηγούς να είναι σωστοί και τυπικοί κι αν οχι, να αρχίσει η τροχαία να τους πλακώνει όλους στα πρόστιμα...?? Κι αν ναι, τί ακριβώς θα πετύχει..?? Μηπως μια απολυτη ακινησία στους δρόμους...? Θα εχει δικαίωμα ο πολιτης μετά να βγάινει και να μουτζώνει....?
2.'Το κράτος ας φροντίσει'. Εμείς είμαστε το κράτος. Η κυβέρνηση και οι δημόσιοι λειτουργοί είναι υπάλληλοί μας που διορίστικαν από εμάς για να κάνει ο καθένας τους μια συγκεκριμένη δουλειά. Αν ο υπάλληλός σου δεν κάνει τη δουλειά του σωστά δεν καταστρέφεις την επιχείρισή σου 'για να μάθει', φροντίζεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να κάνει σωστά τη δουλειά του ή επιλέγεις άλλον. Οχι..! Δεν είμαστε εμεις το κράτος.....Λέγεται συχνά αυτό και είναι λάθος. Παλιά το πιστευα κι εγω, όμως αλλαξα γνώμη. Εμεις είμαστε οι πολίτες...Το κράτος αποτελείται απο τους Δημόσιους λειτουργούς (που εμεις βέβαια εκλέγουμε) και απο τους Δ.Υ του. Αλοίμονο αν πιστεύουμε οτι έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε όλους αυτούς που εκλέγουμε σε οποιαδήποτε θέση (κεντρική κυβέρνηση, Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές) και να ταυτιζόμαστε απόλυτα σε όλα τα ζητήματα μαζί τους...!!!! Αλοίμονο αν νομίζουμε ή εχουμε την απαίτηση να μας εκπροσωπήσουν σε όλα τα θέματα και μάλιστα ψηφίζοντάς τους κάθε 4 χρόνια!! Αν δηλαδή εγω γουστάρω και συμφωνώ εστω σε όλα με τον Αρη Σταθάκη και τον ψηφίσω και τον βάλει ο άλλος υφυπουργό Τουρισμού (λέμε τώρα), τί νόημα εχει...?? Αν πάλι τον ψηφίσεις εσυ κι εστω οτι τον βάζει σε θέση σχετική με το αντικείμενό του κι έρθει και μου επιβάλλει ας πούμε δακτυλιο στη Λαρισα, επειδή την μπέρδεψε με την Αθηνα, εγω θα πρέπει να το δεχτώ....?? Ασχετα τα παραδείγματά μου, αλλα είναι κι αργά, μετα βίας γράφω πόσο μάλλον να σκεφτώ, αλλα πιστεύω να καταλαβαίνεις τί εννοώ....
Τους δε υπαλλήλους μου που αναφέρεις, γνωρίζεις οτι τους αξιολογώ 'καθημερινά' ή τεσπά σε καμμία περιπτωση καθε.... 4 χρόνια. Εχω επίσης τη δυνατότητα, οπως λες, να τους φέρω 'στα μέτρα μου', να κάνουν τη δουλειά όπως κρίνω εγω, να τους μάθω τί χρειάζεται η επιχείρησή μου συμφωνα με αυτό που κρίνω εγω σωστό κι αν δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειές μου, να τους αντικαταστήσω. Πριν τους προσλάβω δε, τους περνάω απο συνέντευξη, παίρνω βιογραφικά, μαθαίνω κριτικές, τους παίρνω δοκιμαστικά για ενα χρονικό διάστημα κλπ... Ποια τα μέσα ή τα 'εργαλεία' για να κάνει ο πολίτης κάτι αντιστοιχο γι΄αυτους που τον κυβερνάνε, πολύ δε περισσότερο για τους Δ.Υ..!? ! ? !
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
τη γελοία εκπομπή ESC στην ΕΡΤ (ένα παράδειγμα από τα πολλά)
Έχω λινκ
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2231378#p2231378
δεν αρέσουν σε όλους το ίδια αλλιώς θα είμασταν σοβιετική κοινωνία τύπου Β. Κορέας.
ΥΓ. εμμένω ότι μου αρέσει πολύ ειδικά την ώρα που οι άλλοι παίζουν επαναλήψεις των επαναλήψεων ω επαναλήψεις.
'ένας αγανακτημένος τηλεθεατής'
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν αρέσουν σε όλους το ίδια αλλιώς θα είμασταν σοβιετική κοινωνία τύπου Β. Κορέας.
ΥΓ. εμμένω ότι μου αρέσει πολύ ειδικά την ώρα που οι άλλοι παίζουν επαναλήψεις των επαναλήψεων ω επαναλήψεις.
'ένας αγανακτημένος τηλεθεατής'
+1
-
Άντε, να το πάρει το ποτάμι: Η πίεση στους ιθαγενείς πολιτικούς θα αυξάνεται προοδευτικά. Ήδη τον ΓΑΠ τον έχουν κάνει φωσφορούχο γιο-γιο: Time is up του λέει ο Ρεν σαν σε τηλεπαιχνίδι! Μετά θα τους βάλουν να περπατήσουν σε κάρβουνα, σκατά, τεντωμένο σχοινί... Θα αιωρείται συνεχώς η απειλή του πισωγυρίσματος στη δραχμή. Μοιραία το εδώ πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει όπως στην Τουρκία που έφυγαν όλοι σε μια νύχτα. Αυτό προσπαθούσε να γλιτώσει ο Πάγκαλος με το 'μαζί τα φάγαμε': Απευθυνόταν στους Ευρωπαίους μπας και επιμερίσει ευθύνες και τον λυπηθούν. Ταυτόχρονα θα έχουν ξεπουληθεί όλα με δικές τους επιτροπές. Τότε θα μας γυρίσουν στη δραχμή και με όρους μπανανίας θα δουλεύετε γι' αυτούς. Αφού σε 20-30 χρόνια, πάρουν τα δικά τους 280 δις που κλέψανε (αλήθεια που είναι η Γιάννα οεο;), θα επιστρέψουμε στο 1946.
Βασικά πρόκειται για ένα τεράστιο reboot. Για να πει ο καμαριεράκιας δια τηλεοράσεως 'είστε μες τα σκατά'...
Μόνη λύση είναι η μετανάστευση. Η Ελλάδα, για τα επόμενα 40 χρόνια, δεν έχει μέλλον. Τελεία.
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα κάποιων εδώ μέσα με το συγκεκριμένο κίνημα!
Για πρώτη, ίσως, φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά αυτής της χώρας βγήκαν στους δρόμους πολίτες κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτου κόμματος να διαδηλώσουν για την αδικία που γίνεται εις βάρος της χώρας. Για την καταστροφή και το ξεπούλημα της χώρας θα έλεγα εγώ!
Μέχρι τώρα οι μόνοι που έβγαιναν στους δρόμους ήταν αυτοί που εξυπηρετούσαν δικά τους συμφέροντα, είτε κομματικά είτε προσωπικά είτε συντεχνιακά κ.λ.π.
Για εκείνους δεν γινόταν τόσες κουβέντες και τόση κριτική ενώ υποστηρίζανε το στενό προσωπικό τους συμφέρον!
Τώρα που βγαίνουν στους δρόμους αχρωμάτιστοι με μόνο σκοπό το συμφέρον της χώρας, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που το κατακρίνουν αυτό και το γελοιποποιούν!
Προφανώς κάποιο προσωπικό συμφέρον θα υποστηρίζουν αυτοί!
Ίσως βολεύονται από την τώρα κατάσταση της χώρας!
Ίσως ανήκους είτε σε αυτούς που τα αρπάξανε και τα αρπάζουν ακόμη, είτε στις μεγάλες καρέκλες, ελιτε στους 'βολεμένους' είτε στους κωλοσφουγγάριους των πολιτικών που τους δίνουν ψωμί για να καλύπτουν τις ρεμούλες τους...
Σε κάθε περίπτωση δεν βλέπω που είναι το κακό να βγαίνει ο λαός στους δρόμους και να διαδηλώνει ειρηνικά για το καλό της χώρας του;
Και οι δικοί μας πολιτικοί και οι Ευρωπαίοι πρέπει να το δουν αυτό και να είναι πολύ προσεχτικοί με τις πολιτικές τους.
Όσο για αυτούς που μιλάνε για ηλεκτρονική 'ανώδυνη' μόδα ας κοιτάξουν λίγο προς την Αραβία, και ας έχουν στο μυαλό τους ότι το 'ανώδυνη' γίνεται πολύ εύκολα επώδυνη και κάποιοι καρεκλάδες γίνονται πολύ έυκολα λίπασμα!
Να εύχονται όλοι αυτοί να μην 'Ξυπνήσουν' οι οικογενειάρχες γιατί άλλο είναι να αγωνιζεσαι για το 'κεκτημένο' και την κομματική σημαία και άλλο για το παιδί σου που πεινάει.
Στην δεύτερη περίπτωση πολλοί από εμάς δεν θα είχαμε κανέναν ενδοιασμό να φτάσουμε στα άκρα ...
Επειδή όμως αυτά τα άκρα τα είδαμε (στον εμφύλιο), ας ακούσουν και αυτοί τον κόσμο. -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα κάποιων εδώ μέσα με το συγκεκριμένο κίνημα!Το πρόβλημα βρίσκεται ότι ο κόσμος αποδίσει τις ευθύνες για την κατάσταση της χώρας στους πραγματικούς υπεύθυνους, δηλαδή στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Υπεύθυνοι δεν είναι μόνον οι πολιτικοί που έβλαψαν την χώρα με τις πράξεις τους,
υπεύθυνοι είναι ΚΑΙ οι πολιτικοί που έβλαψαν τη χώρα με την απραξία τους. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...μια ταπα στην 'εξατμιση' θελει αυτος...Όχι πριν προηγηθεί μια βαθιά κολονοσκόπηση...
_
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Άντε, να το πάρει το ποτάμι: Η πίεση στους ιθαγενείς πολιτικούς θα αυξάνεται προοδευτικά. Ήδη τον ΓΑΠ τον έχουν κάνει φωσφορούχο γιο-γιο: Time is up του λέει ο Ρεν σαν σε τηλεπαιχνίδι! Μετά θα τους βάλουν να περπατήσουν σε κάρβουνα, σκατά, τεντωμένο σχοινί... Θα αιωρείται συνεχώς η απειλή του πισωγυρίσματος στη δραχμή. Μοιραία το εδώ πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει όπως στην Τουρκία που έφυγαν όλοι σε μια νύχτα. Αυτό προσπαθούσε να γλιτώσει ο Πάγκαλος με το 'μαζί τα φάγαμε': Απευθυνόταν στους Ευρωπαίους μπας και επιμερίσει ευθύνες και τον λυπηθούν. Ταυτόχρονα θα έχουν ξεπουληθεί όλα με δικές τους επιτροπές. Τότε θα μας γυρίσουν στη δραχμή και με όρους μπανανίας θα δουλεύετε γι' αυτούς. Αφού σε 20-30 χρόνια, πάρουν τα δικά τους 280 δις που κλέψανε (αλήθεια που είναι η Γιάννα οεο;), θα επιστρέψουμε στο 1946.Βασικά πρόκειται για ένα τεράστιο reboot. Για να πει ο καμαριεράκιας δια τηλεοράσεως 'είστε μες τα σκατά'...
Μόνη λύση είναι η μετανάστευση. Η Ελλάδα, για τα επόμενα 40 χρόνια, δεν έχει μέλλον. Τελεία.
Θα βόηθαγε τις προβλέψεις του μέλλοντος που αναφέρεις να τις τεκμηρίωνες κάπως για να μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε και εμείς οι λοιποί.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα κάποιων εδώ μέσα με το συγκεκριμένο κίνημα!
Το πρόβλημα βρίσκεται ότι ο κόσμος αποδίσει τις ευθύνες για την κατάσταση της χώρας στους πραγματικούς υπεύθυνους, δηλαδή στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Υπεύθυνοι δεν είναι μόνον οι πολιτικοί που έβλαψαν την χώρα με τις πράξεις τους,
υπεύθυνοι είναι ΚΑΙ οι πολιτικοί που έβλαψαν τη χώρα με την απραξία τους.Οι πολιτικοί καθορίζουν τους νόμους και είναι υπεύθυνοι για την σωστή δόμηση του κράτους ώστε αυτοί να εφαρμόζονται.
Οι πολίτες, σε ένα σωστά δομημένο κράτος θα μάθαιναν να εφαρμόζουν σωστά τους νόμους. Όπως γίνεται σε πολλές χώρες στον κόσμο.
Όταν, στην Ελλάδα, ο μαλάκας είναι αυτός που τηρεί τους νόμους, που εργάζεται 8ωρο, που κόβει αποδείξεις, που δεν κλέβει την εφορία, που πληρώνει πάντα τις κλεψιές των άλλων με φόρους - περικοπές κ.λ.π. τι περιμένεις να παραμένει ... ο μαλάκας;
Αγανακτισμένοι Έλληνες