-
Οι καντινιέρηδες δεν είναι παρανομοι ούτε φοροφυγάδες..Διαθετουν άδειες και φορολογούνται τεκμαρτα...
Οι μικροπωλητες μπορει να ειναι παρανομοι καθώς με τον Νόμο,άδεια μικροπωλητη δινεται μονο σε Έλληνες υπηκόους ή ομογενεις...Έτσι,Κινεζοι,Αφρικανοι ,Πακιστανοι ειναι παρανομοι...
Εξάλλου οι εκδήλωση των αγανακτισμενων δεν ηταν να επιβαλλουν την ευταξια απεναντι στους καντινιερηδες...Αλλα αυτοι οι 'αγανακτισμενοι' που ηταν όλα αυτα τα χρόνια που η χωρα πήγαινε κατα διαόλου??Μήπως ειναι τρεντυ σημερα να βγαινεις να διαδηλώνεις μεσω του fb?όπως να ταίζεις ενα παιδί στην Αφρική με το πάτημα ενάος κουμπιού?ή δημοσιοι υπάλληλοι που θίχθηκαν από τις περικοπές?Και πού ήταν η αλληλεγγύη μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων τις τελευταίες δεκαετίες όταν ο Δ.Υ επαιρνε σχεδόν τον διπλασιο μισθό του ιδιωτικού?Είδατε ποτέ η ΑΔΕΔΥ,η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,ΤΑΠ-ΟΤΕ,Σωματείο Σιδγροδρομικών ,Σωματεια κρατικών τραπεζών κλπ να συμπαρίστανται στους ιδιωτικους υπαλλήλους που εργαζονται κατω απο αθλιες συνθηκες εργασιας και συμπεριφορας απο την εργοδοσια και τους ρουφιανους υπαλλήλους που υπαρχουν σε εργοαστασια και σούπερ-μάρκετς??? -
Δε βλέπω αντίλογο, άρα θα θεωρήσω οτι συμφωνείτε.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δε βλέπω αντίλογο, άρα θα θεωρήσω οτι συμφωνείτε.Δεν παιζεσαι ρε
-
Σχετικα με τη συγκεντρωση στο Συνταγμα (περασα , χθες, για λιγο απο κει) και χωρις ,προφανως, να μπορω να προβλεψω τι θα γινει στο μελλον (για παραδειγμα ,η εξεγερση του 1905 στη Ρωσια ξεκινησε απο μια πορεια διαμαρτυριας που ζητουσε απο τον τσαρο , σαν πατερα της Ρωσιας, να τους λυσει τα προβληματα. Δεν εννοω ,βεβαια , οτι θα προκυψει απαραιτητα εξεγερση.) :
- Θετικο το οτι αρκετος κοσμος βγηκε σε δημοσιο χωρο για να συζητησει μπας και προκυψει κατι.
- Αρκετος κοσμος και αρκετα συνθηματα ηταν απολιτικ. Και εννοω οτι υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ του να υπερβαινεις θετικα τις υπαρχουσες ιδεολογικες διαφορες κινητοποιωντας ανθρωπους κατω απο καποιο προταγμα και του να υπερβαινεις τις διαφορες αφαιρωντας οποιοδηποτε προταγμα.
-
το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω, διαβάζοντας στα γρήγρα τις 13 σελίδες του τοπικού και ακούγοντας λίγο φίλους που πήγαν είναι ότι προφανώς αυτά που ονειρεύονται κάποιοι για το με ποιές προϋποθέσεις μπορούν να κατεβούν σε μία διαμαρτυρία βρίσκονται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας τους
Πάντα θα μας βρωμάει κάτι, ήδη μάλιστα αναφέρθηκε απο κάποιους, μα περιμένουν με το να κάθονται έτσι να καταφέρουν κάτι?
Δλδ τί θέλετε να κάνουν, μήπως ντου με μολότωφ στη βουλή?
Περί απολιτίκ ατμόφαιρας. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι απολιτικ ή ανοργάνωτη (πολύ φοβαμαι ότι είναι το πρώτο) αλλά μόνο και μόνο ότι υπάρχει μια συλλογικότητα, μια προσπάθεια ζύμωσης είναι θετικό
flame bait: ας βοηθήσει λίγο και η πεφωτισμένη πρωτοπορεία (gto ακούει )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Oxι βέβαια,λουκάνικα θα καπνίσουν?
Με καλάσνικοφ
Να είναι ΟΛΟΙ μέσα όμως.
Αν δεν μπορούν μόκο και στα σπίτια γιατί έτσι επαναστάσεις δεν γίνονται,η μόνη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ δύναμη που έχει ο πολίτης είναι η ψήφος.
Κι επειδή είμαι πεπεισμένος ότι αν αύριο γίνουν εκλογές το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα πάρουν και πάλι το 70% να πα να πνιγεί και η χώρα και το μ@@@ι που την έβγαζε,χέστηκα αν αύριο τα πάρουν όλα οι Γερμανοί,αδιαφορώ πλήρως αν πάρουν τα πετρέλαια οι Αμερικάνοι (ναι αυτά που πριν είκοσι χρόνια φάνταζαν ως λαικισμός και παραφιλολογία),αδιαφορώ αν μπουκάρουν οι Τούρκοι στα νησιά. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω, διαβάζοντας στα γρήγρα τις 13 σελίδες του τοπικού και ακούγοντας λίγο φίλους που πήγαν είναι ότι προφανώς αυτά που ονειρεύονται κάποιοι για το με ποιές προϋποθέσεις μπορούν να κατεβούν σε μία διαμαρτυρία βρίσκονται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας τουςΠάντα θα μας βρωμάει κάτι, ήδη μάλιστα αναφέρθηκε απο κάποιους, μα περιμένουν με το να κάθονται έτσι να καταφέρουν κάτι?
Περί απολιτίκ ατμόφαιρας. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι απολιτικ ή ανοργάνωτη (πολύ φοβαμαι ότι είναι το πρώτο) αλλά μόνο και μόνο ότι υπάρχει μια συλλογικότητα, μια προσπάθεια ζύμωσης είναι θετικό
flame bait: ας βοηθήσει λίγο και η πεφωτισμένη πρωτοπορεία (gto ακούει )
Παντως εγω εφαγα οση ελευθερη ωρα ειχα στον ζουγκλα και ακουσα πολυ κοσμο να μιλαει..
Προσπερναω το πως το μεθοδευει ο τριανταφυλλοπουλος ολο αυτο..Προσπαθουν να το χρησιμοποιησουν ως βαλβιδα ασφαλειας..Βγειτε καθηστε θα βαρεθειτε..Μην αφησετε να αρθρωθει και πολιτικος λογος(μονο εθνικοι υμνοι και τα τοιαυτα)..Επισης ειναι αστειοα τα πραγματα που λεγονται για συνδικατα κλπ..
Δεν υπολογισαν βεβαια και τη συνελευση,την οποια σημερα δεν αφησαν τον ζουγκλα να την μεταδωσει αλλα χτες και πιστευω περισσοτερο σημερα ειπωθηκαν σοβαρα πραγματα..Βεβαια απο οσο ειδα πολλοι κατεβαινουν απλα να κατσουν στο γρασιδι η να τραγουδανε με τα ΜΑΤ τον εθνικο υμνο..Νταξει επιλογες ειναι αυτες-δικαιολογουνται.
-
ωχ παναϊα μ΄
όσο του κόβει του καθενός, τί να κάνουμε
-
wannabe, κολλας στι λεξεις φιλε μου, υπηρχε συνθημα 'ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ' χθες και σημερα, ενω δεν ξερω αν ειδες τη φωτογραφια που εβαλα χθες
Το θεμα ειναι οτι βγηκαμε στο δρομο μονοι μας, κι οχι ως 'προβατα' με λυκους για ηγετες (απεργοι 1ας μερας- συνδικαλιστες ;)) δεν το βλεπεις θετικα αυτο?? Τελοσπαντων, ο καθενας ας πραξει οπως θελει δε θα χαλασουμε τις καρδιες μας, εγω παντως θα φωναζω και για εσας
Σημερα μας τα ψιλοχαλασε η βροχη, μετα τις 9 που εκλεισαν τα μαγαζια βρηκαμε ρυθμο ενω η βροχη που ηρθε αργοτερα δε μας πτοησε.
Μερικες φωτογραφιες
ελληνικες σημαιες για να ερθει ο nozomi
(με το που 'ανοιξαν οι ουρανοι' αρχισε να ακυγεται ' γ...εται ο καιρος, και ο πρωθυπουργος'! ) -
Η κλασσική συνταγή των κομματόσκυλων , είναι ότι δεν ελέγχουμε το απαξιώνουμε .
Ετσι το ιστορικό κατέβασμα των πολιτών από μόνων τους , τους τρόμαξε και άρχισαν την αντιδημοκρατική προπαγάνδα που είναι μαθημένοι να κάνουν .Δεν είναι απολιτίκ οι συγκεντρώσεις , ακομματίκ είναι . Και υπάρχει διαφορά .
Τα κόμματα και τα κομματόσκυλα αποδείχτηκαν ανάξια της πατρίδας και πρέπει να πληρώσουν το τίμημα .1.000.000 άνεργοι και άλλοι τόσοι φαλιρισμένοι έμποροι και επαγγελματίες , είναι καλή μαγιά γιά να αλλάξουν τα πάντα .
-
Πέστε, ρε Πατρινοί: ΣΚ πάμε Πάτρα?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.lay-out.gr/ellada/24658αγανάκτηση...
Ψέμα-ψέμα-ψέμα! Ο λογαριασμός νεότητας δίνει στο παιδί του υπαλλήλου ένα ποσό της τάξης των 5 Κ περίπου ευρώ όταν φτάσει σε μια ηλικία ή όταν μπει σε μια σχολή. ΚΑΝΕΝΑ 60άρι (ή 120αρι επειδή είμαστε 2 αδέρφια) δεν τσίμπησε ο πατέρας μου όταν πήρε σύνταξη, αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Και σαφώς δεν έδινε μόνο το ποσό που αναφέρεται κάθα μήνα. Αλλά νομίζω οτι ξεφευγουμε από το θέμα μας.
Οι Ελληνάρες έβγαλαν πανώ 'Ξυπνήστε τους Γάλλους'
Ε είμαστε ανεκδιήγητοιΤο μόνο φάουλ imo της χθεσινής διαδήλωσης, καθώς οι Γάλλοι αποδεδειγμένα μας έχουν βάλει τα γυαλιά πολλές φορές στο παρελθόν, παραλύοντας το Παρίσι για λόγους λιγότερο σημαντικούς από τη δική μας κατάντια.
Κατά τα άλλα δε βλέπω που είναι το κακό στο οτι 'αντιγράψαμε τους Ισπανούς' Εφόσον αυτό που έκαναν ήταν σωστό, γιατί να μην το κάνουμε και εμείς? Κόψτε την γκρίνια, αυτό το χτεσινό σκηνικό δεν το έχει ξαναδει η χώρα, ούτε καν σε πιο 'αθώες' εποχές, όπου τα κομματα και τα συνδικάτα έψαχναν να τσιμπήσουν λίγη δόξα (και λίγα ψηφαλάκια βεβαίως) και καπέλωναν τις αγνές αντιδράσεις του λαού, ο οποίος δε γουστάρει να φωνάζει για την πάρτη του ο βολεμένος και τεμπέλης συνδικαλΗστής. Ακόμα και εκείνη η τεράστια συγκέντρωση που είχε γίνει πριν χρόνια για το Μακεδονικό, υποκινούμενη ήταν, τι να λέμε τώρα. Προσωπικά, επειδή αναγουλιάζω με τους ουρακοτάγκους που χοροπηδάνε με ένα πανώ ή ένα πλακάτ στα χέρια και επαναλαμβάνουν τα τελευταία 453 χρόνια το 'νό-μος το δί-κιο του ε-ργά-τη' ή τους άλλους που ψοφάνε για πασαρέλα και φασαρίες, απέφευγα να πατήσω το πόδι μου σε τέτοια σκηνικά. Χτες και προχτές όμως πήγα και έκατσα, όπως έκαναν και τόσοι άλλοι σαν εμένα και αν αυτό δεν το θεωρείτε κέρδος, τότε εθελοτυφλείτε. Για μένα και μόνο το γεγονός οτι ο Ριζοσπάστης δεν αφιέρωσε ούτε μονόστηλο στο χθεσινό του εξώφυλλο και το Mega στο νυχτερινό δελτίο αναφέρθηκε στη συγκέντρωση για 30 δευτερόλεπτα, δείχνοντας μαλιστα πλάνο από φάση που δεν είχε μαζευτεί ακόμα όλος ο κόσμος για να φανούν λίγοι, είναι κέρδος. Αποδεικνύει περίτρανα οτι όλο αυτό τους τσούζει, είναι πολύ πιο σημαντικό απ΄οσο πιστεύετε οι περισσότεροι εδώ μέσα.
Στα της εκδήλωσης τώρα: ο ίδιος πάνω κάτω κόσμος με προχτες είχε μαζευτεί χτες και υπάρχει η αίσθηση οτι αν δεν ήταν χάλια ο καιρός, θα ήταν διπλάσιος ο αριθμός. Η διαφορά ήταν στον περισσότερο ενθουσιασμό, στο οτι ήταν πιο πολλοί μαζεμένοι μπροστά στη βουλή (ενώ προχτες ήταν πιο απλωμένοι) και στα περισσότερα και πιο ευρηματικά συνθήματα. Βεβαίως ακολούθησε και συνέλευση δίπλα στο συντριβάνι, όπου ανάθεμα και αν έχουμε δει ποτέ τόσο πολιτισμένο κλίμα σε ανάλογες συνελευσεις σε σχολές, συγκεντρώσεις σωματείων κτλ.
Εγώ πάντως θα ξαναπάω. Και σήμερα και αύριο και όσο κρατήσει, έστω και για μια ώρα κάθε φορά. Οι στείροι αρνητές των πάντων, keep καναπέδ-ing.
-
Ενδιαφέρον άρθρο (διαβάστε το και μην κολλάτε ποιος το έχει γράψει).
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ενδιαφέρον άρθρο (διαβάστε το και μην κολλάτε ποιος το έχει γράψει).Θα ερχόμουν κι εγώ αν…
ήμουν σίγουρος ότι κανείς δεν θα με αναγνώριζεfixed
-
Σαφώς και έχει νόημα ποιος το έχει γράψει Κώστα. Υπάρχουν 2 λόγοι για να μην τον πάρω στα σοβαρά:
α) είναι ειδικός στον τομέα της επικοινωνίας, άρα ειδικός στο να λέει ψέμματα, να παραπληροφορεί, να αβαντάρει ή να θαβει κάποιο γεγονός κατά πώς τον συμφέρει.
β) δουλεύει στο Mega. -
Ε ναι. Στη παλιά κακή ελλάδα, όλοι βλέπουν προβλήματα μόνο στα επαγγέλματα των άλλων.
Και ο κύριος εδώ, όλως περιέργως από την εξίσωση ξέχασε πολιτικούς και δημοσιογράφουςΊσως αυτός να είναι ο πόνος του, να μας πείσει ότι όλα είναι ήδη καλά, οι κακοί θίχτηκαν, δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω διαμαρτυρίας.
Εγώ πάντως τον προσκαλώ σε ένα πάρτι όπως το θέλει, αρκεί να φέρει την Τρέμη και τον Πρετεντέρη μαζί του
Είμαι σίγουρος ότι θα λάβουν την υποδοχή που τους αρμόζει -
Καλά όλα αυτά, όμως στις σχολές ο κομματισμός ενισχύεται αντί να υποχωρεί, ο φανατισμός το ίδιο, η λεκτική και έμπρακτη βία κυριαρχεί, σημασία έχει να μπεις και όχι το πότε και πως θα βγεις. Και μιλάω για τις σχολές γιατί εκεί μέσα βρίσκεται η νέα γενιά, αυτή που θα βγάλει τους μελλοντικούς ηγέτες (με ευρεία έννοια) της χώρας.
Τι να περιμένεις δηλαδή; Δουλειά, φαντασία, δημιουργικότητα; Αν υποθέσουμε (που μάλλον έτσι είναι) ότι οι περισσότεροι διαδηλωτές-αγανακτισμένοι είναι νέοι περί τα 20 (+-5), τότε περιμένουμε από μια καμένη γενιά, που μεγάλωσε μέσα στην ευκολία του χρήματος-μάνα εξ ουρανού, να ανασκουμπωθεί και να γίνει η μηχανή της ανάπτυξης;Η ταπεινή μου γνώμη: Όχι, δυστυχώς όχι. Όχι, οι περισσότεροι δεν είναι ικανοί να κάνουν κάτι, μόνο να γκρινιάζουν και να ζητάνε και άλλα έχουν μάθει. Δεν φταίνε αυτοί -αν και νομίζω ότι θα έπρεπε να είχαν ξυπνήσει τώρα πια-, έτσι διαπαιδαγωγήθηκαν από τον περίγυρό τους, από τους πολιτικούς που ανέδειξαν οι νεόπλουτοι γονείς τους, από τα ΜΜΕ, από τους διάφορους κόλακες.
Η γενιά που θα σηκώσει τη χώρα από χάμω θα είναι η επόμενη, αυτή που θα μεγαλώσει μέσα στην κρίση. Που θα της φαίνεται φυσιολογικό το να ξοδεύει μόνο όσα έχει, που δεν θα ζητάει να ζήσει με δανεικά και -οπωσδήποτε- αγύριστα. Που θα θέλει να παράγει και θα μπορεί να το κάνει, αφού δεν θα υπάρχουν καλοί άνθρωποι να μοιράσουν λεφτά και καθισιό.
Άντε να δούμε. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σαφώς και έχει νόημα ποιος το έχει γράψει Κώστα. Υπάρχουν 2 λόγοι για να μην τον πάρω στα σοβαρά:
α) είναι ειδικός στον τομέα της επικοινωνίας, άρα ειδικός στο να λέει ψέμματα, να παραπληροφορεί, να αβαντάρει ή να θαβει κάποιο γεγονός κατά πώς τον συμφέρει.
β) δουλεύει στο Mega.Σἀυτό συμφωνώ Κώστα, γι αυτό έκανα και το σχόλιο στην παρένθεση Το ενδιαφέρον που βρίσκω είναι ότι πρέπει να έχουμε και να προτείνουμε και κάποια λύση, όχι μόνο να προβάλουμε το πλήθος.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ενδιαφέρον άρθρο (διαβάστε το και μην κολλάτε ποιος το έχει γράψει).Γελοίο άρθρο από υπαλληλάκο που φοβάται μην χάσει τον μισθουλάκο του που παίρνει γιά να στηρίζει προδότες πολιτικούς .
Λέει ποιό είναι το όραμα αυτών που κατεβαίνουν .
Μα απλό . Να πάνε φυλακή τα αφεντικά του που είναι κρατικοδίαιτα , δεν πληρώνουν εισφορές , εκμαυλίζουν τον λαό , υποστηρίζουν τους προδότες πολιτικούς και πολλά ακόμα .Ασε που να κατηγορεί ότι φταίει η οικοδομή γιά την μη-ανάπτυξη , ο υπαλληλάκος του εθνικού εργολάβου είναι αστείο .
Επίσης να ξαναέλθει ο πατριωτισμός στην χώρα και οι πατριώτες πολιτικοί που υπάρχουν μέσα σε όλα τα κόμματα , αλλά τους τρώνε τα λαμόγια .
Είπαμε , ότι δεν ελέγχουμε το συκοφαντούμε . Κλασσική παλαιοκομματική άποψη .
Είτε έρθει το 1909 , είτε το 1922 και τα δύο στο Γουδί κατέληξαν .
Ελπίζω μαζί με τους πολιτικούς να φάνε χώμα και μερικά τσιράκια τους , που γράφουν και άρθρα οι γκαιμπελίσκοι . -
Γιατί επίσης ξέχασε ο κMEGA να γράψει, πως δυο-τρία ήταν τα συνθήματα που είχαν το μεγαλύτερο παλμό και προκαλούσαν συντονισμό του κόσμου.
Το ένα εξ αυτών ήταν 'αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι' και δεν αναφέρονταν στους δημόσιους υπαλλήλους
Αγανακτισμένοι Έλληνες