-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
ο κανονισμος λεει να παρεις +10'' συν τον χρονο που εφυγες νωριτερα,προστιθεμενος στον χρονο ειδικηςχρονος ειδικης διαδρομης στους ελληνικους αγωνες θεωρειται ο χρονος που προκυπτει απο την πραξη ωρα αφιξης μειον ωρα εκκινησης.
στους διεθνεις αγωνες,στον κανονισμο,για την ιδια παραβαση, agalanop γραφει μονο το +10,φανταζομαι ο λογος ειναι γιατι εκει ο χρονος της ειδικης χρονομετριεται αυτουσιος και οχι βαση αφαιρεσης.
agalanop θα εχεις προσεξει ως συνοδηγος οτι στο καρνε σου γραφουν την ωρα αφιξης σου στον τερματισμο,και απο κατω με την αφαιρεση σου γραφουν τον χρονο που εκανες την ειδικη,για αυτο πολλες φορες λεμε ,πχ στον κριτη που γραφει τον χρονο οτι εκανε λαθος στην αφαιρεση και εβαλε ενα λεπτο παραπανω ,κλπ
θα ηταν ποντιο να παρω 2 φορες τον εξτρα χρονο που εφυγα νωριτερα.....για αυτο και δεν γραφει ο κανονισμος πουθενα ποση ωρα νωριτερα εφυγες,δεν τους νοιαζει,απλα στον χρεωνει ο κανονισμος ως λανθασμενη εκκινηση,ειτε φυγεις -1δευτερο ειτε φυγεις -2 λεπτα....
ετσι και αλλιως μειονεκτημα εχεις(αυτοματα με το +10 και επιπλεον επειδη πιανεις τον μπροστινο σου ή αλλου βρισκεις την σκονη του μπροστινου σου ,κλπ,κλπ....)εκτος και αν ξερεις agalanop γιατι να θελει (εκτος οπως ισχυριζομαι απο τον (υποθετω) διαφορετικο τροπο χρονομετρησης στους διεθνεις και στους ελληνικους αγωνες)ο συντακτης των κανονισμων να επιβαρυνει παραπανω τον ελληνα απο τον ξενο....εκτος και να ειμαστε παραπανω χεραδες ,οποτε καλυπτουμε τα παντα χαχαχαχαχαχα
υγ. το οτι καταγραφεται ο χρονος ,οπως λες agalanop ειναι για να γνωριζουν ποτε εφυγα.....οχι για να γραψουν τον χρονο της ειδικης.....ο χρονος της ειδικης ειναι αυτο που εγραψα,δεν ειπαν πχ τυχαια απο τα μικροφωνα 5.36,5,αυτο προκυπτει απο την αφαιρεση,μετα παιρνω τις ποινες μου!!!;)
Δημητρη,
Ο Ελληνικος κανονισμος εχει αλλαξει εδω και περιπου τρια χρονια, μετα απο δικη μου παρεμβαση σε αγωνοδικες καποιου ραλλυ.
Λαμβανοντας υπ'οψιν τον παλιο κανονισμο (1η παραβαση = ποινη 10') εθεσα στους αγωνοδικες το εξης υποθετικο σεναριο.
Ειμαι σε εναν αγωνα, στην τελευταια ε.δ. 5' (πεντε) δευτερολεπτα πισω απο τον πρωτο. Στην εκκινηση της τελευταιας ε.δ. κανω jump start (επιτηδες) και φευγω 30' πριν απο την ωρα μου. Στον τερματισμο παιρνω απο τους αγωνοδικες ποινη 10' και κερδιζω τον αγωνα !!!!!
Θα ηταν δικαιο αυτο ? Και βεβαια οχι.
Με την καινουργια προσθηκη στον κανονισμο, μια τετοια περιπτωση εχει πλέον εξαληφθει.Φιλικα,
'el-em'
-
Μα δε νομίζω ότι είπε κανείς πως είναι άδικος ο κανονισμός. Ασαφής είναι, οπότε οδηγεί σε λάθη όπως αυτό που έπαθε ο Δημήτρης.
Άρα Λώρη, στους διεθνείς αγώνες η χρονομέτρηση γίνεται με διαφορετικό τρόπο; Εκεί το σύστημα ξέρει πότε πήρες εκκίνηση;
-
Ο χρήστης agalanop έγραψε:
Εφόσον ο Γενικός Κανονισμός δεν αναφέρει ακριβή τρόπο χρονομέτρησης και δε διευκρινίζει ότι αυτός διαφέρει μεταξύ διεθνών και εθνικών αγώνων, είναι λογικό να δημιουργούνται παρεξηγήσεις....Για την τάξη και μόνο...τα SPRINT έχουν δικό τους γενικό κανονισμό. Αν ανατρέχεις στον Γ.Κ.των RALLY οδηγήσε σε λάθος συμπεράσματα.
Όπως περιγράφει παραπάνω ο κ. Σιδέρης, αλλάζοντας τον χρόνο εκκίνησης από 10.28 σε 10.27 ουσιαστικά σου πρόσθεσε τα 60' και μετά μπήκαν άλλα 60' (λανθασμένα) συν τα 10' ποινής.
Άρα έχεις απόλυτο δίκιο.Στα 2 προηγούμενα ποστ αυτό που περιέγραψα ήταν αυτό ακριβώς....και έγινε κατ' εντολήν.
Προσωπικά πάντως μου φαίνεται περίεργο να μη μπορεί ο αισθητήρας του jump start να ενημερώνει το σύστημα πόσα sec νωρίτερα έφυγες ώστε στον τερματισμό να σου ανακοινώνουν τον πραγματικό σου χρόνο και όχι τον 'κουφό'.
Επίσης, μια που λες για την αφαίρεση που κάνουν για να σου γράψουν το χρόνο στο καρνέ, πρέπει να παρατηρήσω ότι στο συγκεκριμένο αγώνα τουλάχιστον υπήρχε στο stop και οθόνη που σου έδειχνε τον χρόνο που έκανες πριν πάρεις πίσω γραμμένο το καρνέ. Άρα το σύστημα ήξερε πότε ξεκινούσες και υπολόγιζε το χρόνο της Ε.Δ. μόνο του, δεν περίμενε να κάνει κάποιος άνθρωπος την αφαίρεση στο χέρι.
(εκτός και αν όταν είσαι στην ειδική περνάει κάποιος χειροκίνητα στο σύστημα ότι ξεκίνησες π.χ. στις 10.27. Αν υπάρχει όμως καθυστέρηση και φεύγουν όλοι π.χ. 5 λεπτά αργότερα θα κάτσει να περάσει πάλι τους χρόνους εκκίνησης από την αρχή; Κάποιος που έχει επαφή με το θέμα να μου λύσει την απορία; )Στον συγκεκριμένο αγώνα, το σύστημα κατέγραφε τον αισθητήρα μόνο στον τερματισμό. Ο πραγματικός χρόνος (10.27) μεταδόθηκε εγκαίρως, αλλά όταν ο κριτής του STOP πήρε το καρνέ και είδε γραμμένο το 10.28 άλλαξε τον χρόνο στο σύστημα (λάθος-έδειξε το 5.35,6) και στα επόμενα δευτερόλεπτα ξαναάλλαξε στο 10.27 όπως του είχε υποδειχθεί αρχικά και αποκαταστάθηκε το 6.35,6. Για το αν έπρεπε να χρεωθούν επιπλέον 10 ή 10+60 τα ξαναείπαμε.
-
Να ρωτησω αρχικα κατι??Το 5.36,περαν ολων των αλλων, ειναι ενας χρονος εφικτος να εχει γινει??Περα απο ποινες κτλπα!Ειναι εφικτο στο συγκεκριμενο ραλλυ Σπριντ καποιος να εκανε 5.36 οταν το ταχυτερο πληρωμα εκανε στο καλυτερο περασμα του 6.11?35 δευτερολεπτα κατω δηλ??Γιατι εμενα μου φαινεται λιγο υπερβολικο!
Περαν τωρα της χαζης αποροιας με βαση την λογικη,αφου υπαρχει συγκεκριμενη ωρα εκκινησης για καθε πληρωμα,αν πχ εγω πρεπει να ξεκινησω 10.01 και κανω την ειδικη πχ σε 4 λεπτα,στον τερματισμο θα φτασω 10.05!Ετσι θα βγει οτι εκανα 4 λεπτα!Αν ομως εγω, αντι για 10.01 ξενικησω αντικανονικα στις 10.00,ενα λεπτο πιο νωρις δηλ,και κανω παλι 4 λεπτα να τερματισω την ειδικη,θα φτασω στον τερματισμο 10.04 και δεδομενο οτι η καταγραφομενη-σωστη ωρα εκινησης μου ηταν 10.01, θα βγει οτι εκανα 3 λεπτα την ειδικη!Εγω ομως δεν θα εχω κανει 3 λεπτα!4 θα εχω κανει παλι!Αρα, θα ειναι λογικο στα 4λεπτα να και τις 2 ποινες.Τσαμπα μπερδευομαστε! -
Απ΄ ότι βλέπω στους πίνακες των αποτελεσμάτων, ο χρόνος του Α΄ σκέλους, προφανώς διαμορφώθηκε κάπως έτσι :
Πραγματικός χρόνος κάλυψης της ειδικής…05:26:50
Α΄ κυμαινόμενη ποινή.........................00:60:00
Β΄ σταθερή ποινή..............................00:10:00
ΣΥΝΟΛΟ........................................ 06:36:50Δεν νομίζω να υπήρξε κανένα πρόβλημα με την σωστή εφαρμογή του κανονισμού.
Απ΄ότι παρατηρώ σε πολλά παιδιά εδώ μέσα δημιουργούνται απορίες και παρανοήσεις σχετικά με την πραγματική ώρα εκκίνησης.
Δεν έχει καμία σημασία πόσο νωρίτερα εκκινεί το πλήρωμα, διότι αυτός ο χρόνος του χρεώνεται ως ποινή (Α΄). Απεναντίας ο ίδιος χρόνος υπολογίζεται κανονικά στον υπολογισμό της ειδικής.
Και είναι εύκολο να υπολογιστεί με τα δύο παράλληλα χρονόμετρα που έχει ο αφέτης, το πρώτο ενεργοποιείται με την διακοπή της δέσμης του φωτοκύτταρου και το δεύτερο με χειροκίνητο τρόπο. -
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Απ΄ ότι βλέπω στους πίνακες των αποτελεσμάτων, ο χρόνος του Α΄ σκέλους, προφανώς διαμορφώθηκε κάπως έτσι :Πραγματικός χρόνος κάλυψης της ειδικής…05:26:50
ΣΥΝΟΛΟ........................................ 06:36:50Δεν νομίζω να υπήρξε κανένα πρόβλημα με την σωστή εφαρμογή του κανονισμού.
Απ΄ότι παρατηρώ σε πολλά παιδιά εδώ μέσα δημιουργούνται απορίες και παρανοήσεις σχετικά με την πραγματική ώρα εκκίνησης.
Δεν έχει καμία σημασία πόσο νωρίτερα εκκινεί το πλήρωμα, διότι αυτός ο χρόνος του χρεώνεται ως ποινή (Α΄). Απεναντίας ο ίδιος χρόνος υπολογίζεται κανονικά στον υπολογισμό της ειδικής.
Και είναι εύκολο να υπολογιστεί με τα δύο παράλληλα χρονόμετρα που έχει ο αφέτης, το πρώτο ενεργοποιείται με την διακοπή της δέσμης του φωτοκύτταρου και το δεύτερο με χειροκίνητο τρόπο.δυστυχως δεν ειναι ετσι.....εκανα 5.36.5(υποθετικο)
θα επρεπε συν τον χρονο(κυμαινομενο,οπως λες) να παρω 60''
συν 10 σταθερο....
συνολο επρεπε να λεει 6.46.50
τα υπολοιπα σωστα τα λες,δλδ δεν εχει σημασια ποσο νωριτερα εφυγα
επειδη πατε να μπειτε σε λεπτομερειες(δεν αναφερομαι σε σας κυριε μιχαλη,που απο οτι καταλαβαινω πιασατε ακριβως τι εγινε,περα απο το γεγονος οτι δεν φαινεται η ποινη στον χρονο μου στο πρωτο σκελος,ενω θα επρεπε..) και πολλοι (Λογικο....εδω εγω το συζηταω κανα-2 μερες,ενω επρεπε να το ξεκαθαρισω εκεινη την ωρα!!!!)
μπερδευεστε με το 60'' που μοιαζει σαν ατοφια ποινη,ενω θα μπορουσε να ηταν πχ . 5.50.5 συν 46'' αν εφευγα 46 '' νωριτερα και οχι στρογγυλα 60
εχω την εντυπωση λοιπον και αυτο παλι ο κυριος σιδερης μπορει να μας το επιβεβαιωσει οτι πρακτικα το φωτοκυτταρο γραφει μονο jump start,γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εφυγα 01 και οχι 00,αρα 59'' πριν,απλα εκεινη την ωρα δεν με ενοιαξε,οποτε καταλαβαινω οτι το στρογγυλο 60 προκυπτει περισσοτερο απο τη μαρτυρια τη δικη μας και της κριτου αφετηριας,παρα απο καποιο χρονομετρο.......
το σιγουρο ειναι οτι απο τα προηγουμενα γραφομενα ο χρονος αναγραφης ειναι το 5.36.5, η αλλαγη της ωρας μας εκκινησης ειναι επεμβαση στο συστημα.......(δλδ αν εφευγα οχι ακριβως αλλα αλλη ωρα με καποιο δευτερο αποκλιση,ισως και το συστημα να μην το δεχεται,παλι αυτο μπορει να μας το λυσει ο κυριος Σιδερηςπερα απο τις τεχνικες λεπτομερειες μετρησης που ποσως με ενδιαφερουν,η ουσια ειναι οτι τσαμπα πηρα τα 60''............
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ίγουρα για να κρίνεις πρέπει να γνωρίζεις.
Σίγουρα τον θεατή τον βάζεις μέσα από την κορδέλα που οριοθέτησε σωστά η οργάνωση. Βγήκε κανείς απέξω?.
Μήπως το αυτοκίνητο δεν ήταν «παρκαρισμένο», μα έκανε μανούβρα για να φύγει?.
Σαν αγωνιζόμενος, πρέπει να γνωρίζεις περί ‘τσαρουχώματος’, δεν το περιμένεις από αγωνιζόμενο…..
Και έμπαση περιπτώσει, εσύ που ήσουν γνώστης, γιατί δεν πήγες να βοηθήσεις?.
Το «εντελώς», είναι υποκειμενικό. Η λέξι «τραγικό», χρησιμοποιείτε σε τραγικές καταστάσεις……
Σε περιπτώσεις που οι κορδέλες, με μεγάλη τάση υπερβολής, τοποθετήθηκαν σε μεγάλη απόσταση από τον δρόμο, δεν βάστηξαν κανέναν θεατή, καταπατήθηκαν. Πράγμα που στον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε.
Στα πλην του αγώνα, πρέπει να γράφεις αυτά που φταίει η λέσχη, και όχι το ότι πρωτοκλασάτοι με έτοιμα αυτοκίνητα δεν καταδέχτηκαν τον αγώνα…… και σίγουρα τα λάθος «πατήματα» δεν χρεώνονται στον αγώνα, μην τρελαθούμε……
Σε πληροφορώ, ότι ήταν πόλοι οι θεατές για την ημέρα και τον μήνα που έγινε ο αγώνας, μα υπήρχαν πολλές προσβάσεις θεατών και ήταν διασκορπισμένοι.
Ελπίζω του χρόνου, να υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές που θα είναι περισσότερες, διότι πήραν δήγμα γραφής!!!....+ μια, εσένα.- Η κορδέλα της οργάνωσης είναι για να κλείνει το δρόμο και δεν αφαιρεί την ευθύνη από όποιον κάθεται εκεί.
- Το κίτρινο Πεζό 107 των περαστικών δεν έκανε μανούβρα. Αυτό που γράφετε δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Είχε κάτσει σβησμένο στην κορδέλα επί 15' περίπου επειδή, ορθώς, το σταματήσατε από το να μπει στην Ε.Δ. Οι επιβαίνοντες ήταν καθισμένοι μέσα στο αυτοκίνητο και παρακολούθησαν περίπου 7-8 περάσματα και έφυγαν όταν εκείνοι θέλησαν, μόλις 5' πριν βγει το 106. Δίπλα από το κίτρινο Πεζό υπήρχαν τουλάχιστον 10 θεατές πεζοί.
- Εγώ ήμουν που σας βοήθησα να μην έχουμε νεκρό, αλλά όπως θα γνωρίζετε δεν έχω καμία άλλη αρμοδιότητα εκτός από το να μιλήσω στον κριτή ασφαλείας εφόσον είναι αυτός παρών. Επίσης, αν παρατηρήσατε, φρόντισα να σας μιλήσω αρκετά φωναχτά ώστε να ακουστούν αυτά που σας έλεγα από τους θεατές και τους επιβαίνοντες στο κίτρινο 107, μπας και βάλουν μυαλό από μόνοι τους. Η αλήθεια είναι ότι μόνο 1-2 κουνήθηκαν και οι περισσότεροι εξ αυτών μετακινήθηκαν μόνο όταν τους το ζητήσατε/παρακαλέσατε εσείς αφότου αποχώρησα από το σημείο.
- Μετά την έξοδο του αγωνιστικού επιτρέψατε ξανά σε άλλοτε δύο και άλλοτε τέσσερα άτομα να ξανακαθίσουν στο σημείο εξόδου. Το ίδιο είχε γίνει και μετά την παρολίγο έξοδο που είχε ένα 1400άρι πριν βγει το 106. Επίσης σας επεσήμανα εκείνη τη στιγμή ότι ως κριτής ασφαλείας αν γινόταν το κακό θα είχατε ποινική ευθύνη για το γεγονός ότι κάθονταν εκεί και μου είπατε ότι το γνωρίζατε. Γι' αυτούς τους λόγους, θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω να χαρακτηρίζω 'τραγικό', από κάθε άποψη, το γεγονός ότι συνέχισαν να κάθονται θεατές εκεί.
- Το αν αναμένεις ή όχι από έναν αγωνιζόμενο να 'τσαρουχώσει' όταν έχει αργήσει στα φρένα το αφήνω στην κρίση όσων μας διαβάζουν. Το συγκεκριμένο σημείο ήταν ένα 'S' 4ης όπου στην έξοδο μετά από πολύ λίγα μέτρα υπήρχε στροφή 3ης με κάμποσα φρένα. Οι οδηγοί όταν έβγαιναν από το 'S' είχαν ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου να δουν τη στροφή και να προλάβουν να φρενάρουν, πολλές φορές με το αυτοκίνητο να μην έχει ισιώσει πλήρως μετά την έξοδο από το 'S'. Ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο, κάτι που σας επεσήμανα επίσης. Το αν η επικινδυνότητα ενός σημείου είναι 'υποκειμενική', όπως γράφετε, το αφήνω να σχολιαστεί από όσους μας διαβάζουν.
Πέραν αυτού, όμως, υπάρχει ο γενικός κανόνας που υποτίθεται ότι ξέρουν όλοι οι κριτές ασφαλείας και θεατές, δηλαδή ότι δεν καθόμαστε ποτέ στην 'ευθεία' των φρένων. Αν αυτό δεν το γνωρίζει κάποιος, καλά θα κάνει να μην έρχεται στους αγώνες. Προσωπικά, ως αγωνιζόμενος, δε θέλω την ώρα που τρέχω να υπάρχουν στο βουνό άνθρωποι που δε γνωρίζουν αυτό το στοιχειώδη κανόνα. - Στα συν και τα πλην αναφέρομαι γενικά στον αγώνα και, φυσικά, όχι στα θέματα του οργανωτή. Το μόνο 'πλην' που αφορά την οργάνωση είναι η έλλειψη προστατευτικών ελαστικών σε πραγματικά επικίνδυνες κολώνες στις εξόδους στροφών.
- Και εμένα με ενόχλησε η απουσία συμμετοχών, όπως ενόχλησε τον van. Ο λόγος που δε συμμετείχα ήταν μηχανικό πρόβλημα υψηλού κόστους και δε μου άρεσε καθόλου που ήμουν θεατής και όχι 'από μέσα' σε αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό, πανέμορφο και πάμφθηνο αγώνα δίπλα στην Αθήνα.
Προς van: Εκεί μέσα τα 'μεγάλα' δεν κέρδισαν το Γκίκα με το Πόλο, θα κερδηθεί ο Ζάχος με το R2 και ο Αμαξό με το 205;
Προς Antonis team,
Αγαπητε,
Εχω μαθει στην ζωη μου, οταν κανω μια μα@@κια, (δευετερη συνεχομενη) ταπεινα να 'λουφαζω' και να μην προσπαθω να βγω και απο πανω. Εσυ πιστεψες οτι με ενα 'γλυψιμο' στην Λεσχη και με μια επιθεση στον αυτοπτη μαρτυρα, οτι 'καθαρισαμε'.
Ε οχι, κυριε παντογνωστη και επικινδυνε. Μεχρι εδω και μη παρεκει. Αν δεν το καταλαβαινεις, εχεις γινει λιαν επικινδυνος και αυτο πολυ συντομα (σου υπογραφω οτι) θα σταματησει.Προς scn,
Ευτυχως, (?) αυτο που εκανε στο Ακροπολις, ηταν πολυ πιο σοβαρο και πολυ συντομα δεν θα ξανα πλησιασει στους αγωνες μας.
Υπομονη, οπως εχω ηδη ξανα γραψει.Φιλικα,
'el-em'
Δεν περίμενα από την γραφίδα σου, να ξέρει να κρίνει. Δεν υπήρξες ποτέ κριτής. Μια ζωή ήσουν σκιά, και ως τέτοια ενεργείς. « μα@@κια, (ξέχασες το ‘λ’!) «λουφάζω» «γλείψιμο» «καθαρίσαμε», αυτί είναι η παιδία σου. Έχω πόδια και μυαλό, και δεν έχω ξυλοπόδαρα, ούτε ζω στην σκιά των άλλων.
(σου υπογράφω ότι), δεν έχεις υπογραφή, μα μια καλλικατζούρα υποβασταζόμενη.
Τίποτα λάθος δεν έχω κάνει. Εξηγώ και με καταλαβαίνουν. Παίρνω άδεια από εκεί που πρέπει, και τους στηρίζω στην προσπάθεια τους.
Δεν είμαι γλοιώδης, υπόγειος, υποχθόνιος, και σίγουρα δεν εκβιάζω καταστάσεις….. εγώ δεν κάνω κακό στο σπορ. Σίγουρα δεν έχω το παπικό αλάθητο, μα η ‘παλάντζα’ γέρνει θετικά.
Λυπάμαι που με αναγκάζεις να απαντώ δημοσίως.
Μα δεν μπορείς να διασύρεις άνευ αντικειμένου, έναν άνθρωπο που επί 49 χρόνια έχει προσφέρει πολλά στο σπορ, ενόσω εσύ ζεις από αυτό…. Έτσι τουλάχιστον δείχνεις από της πράξεις σου.
Antonis-teamΜπες τωρα επικινδυνε στο site http://www.omae-epa.gr και διαβασε την ανακοινωση για την συνεδριαση της 07.07.11, για να διαπιστωσεις το ποσο 'σκια' ειμαι καθως και για το κατα ποσον η υπογραφη μου ειναι 'καλικατζουρα υποβασταζομενη' οπως την χαρακτηρισες!!!!
Οσο αφορα σε αυτα που πιο πανω εχεις γραψει, τωρα που εισαι ενας απλος θεατης, θα σου απαντησω ως ακολουθως.- Και κριτης εχω κανει και πτυχιο αλυταρχου και αγωνοδικου εχω, εδω και 10 χρονια και τρεχω απο το 1981.
- Οπως σου απεδειξα, δεν εχω την αναγκη να ζω στην σκια κανενος αλλου.
- Δεν πηρες ποτε αδεια απο κανεναν αλλον και δεν εκτελουσες εντολες κανενος (που τοσο ευκολα εξεθεσες τους ανθρωπους που σε εμπιστευθηκαν) , κανοντας τα απαραδεκτα λαθη που εκανες!
- Για να σου αφαιρεθουν δια βιου τα δυο πτυχια που ειχες, μαλλον το μεταφραζω οτι εν τελει εκανες κακο στο σπορ.
5.Μαλλον δεν διεσυρα ΑΝΕΥ αντικειμενου κανεναν ανθρωπο που εχει προσφερει επι 49 χρονια στο σπορ! Μπορει να εχεις βαλει και εσυ καποιο λιθαρακι, αλλα πλεον δεν πρεπει να βρισκεσαι στους κολπους των αγωνων.
Αυτα, και καλο στεγνωμα απο το 'σφουγγαρισμα' που εφαγες.
'el-em'
Υ.Γ. Μην το συνεχισεις και αστο να τελειωσει εδω το θεμα, γιατι πιστευω οτι αρκετα ρεζιλι εγινες.
-
περα απο τις τεχνικες λεπτομερειες μετρησης που ποσως με ενδιαφερουν,η ουσια ειναι οτι τσαμπα πηρα τα 60''............Σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες....το σύστημα μπορεί να δεχθεί ότι του πεις. Μπορεί να καταγράψει αυτόματα την εκκίνηση ή να καταχωρηθεί με το χέρι (όπως και έγινε) σύμφωνα με τις αναφορές των κριτών της αφετηρίας και τις εντολές των αγωνοδικών (όπως και έγινε).
Στην ουσία...στα αποτελέσματα του 1ου σκέλους αναφέρεται ο πραγματικός χρόνος με ένα αστεράκι. Στην παραπομπή του αστερακιού επεξηγείται η ποινή που δώθηκε από τους αγωνοδίκες (όχι αυτόματα από το σύστημα ούτε με εντολή του αλυτάρχη).
-
Απ΄ ότι βλέπω στους πίνακες των αποτελεσμάτων, ο χρόνος του Α΄ σκέλους, προφανώς διαμορφώθηκε κάπως έτσι :
Πραγματικός χρόνος κάλυψης της ειδικής…05:26:50
Και είναι εύκολο να υπολογιστεί με τα δύο παράλληλα χρονόμετρα που έχει ο αφέτης, το πρώτο ενεργοποιείται με την διακοπή της δέσμης του φωτοκύτταρου και το δεύτερο με χειροκίνητο τρόπο.δυστυχως δεν ειναι ετσι.....εκανα 5.36.5(υποθετικο)
θα επρεπε συν τον χρονο(κυμαινομενο,οπως λες) να παρω 60''
συν 10 σταθερο....
συνολο επρεπε να λεει 6.46.50
τα υπολοιπα σωστα τα λες,δλδ δεν εχει σημασια ποσο νωριτερα εφυγα
επειδη πατε να μπειτε σε λεπτομερειες(δεν αναφερομαι σε σας κυριε μιχαλη,που απο οτι καταλαβαινω πιασατε ακριβως τι εγινε,περα απο το γεγονος οτι δεν φαινεται η ποινη στον χρονο μου στο πρωτο σκελος,ενω θα επρεπε..) και πολλοι (Λογικο....εδω εγω το συζηταω κανα-2 μερες,ενω επρεπε να το ξεκαθαρισω εκεινη την ωρα!!!!)
μπερδευεστε με το 60'' που μοιαζει σαν ατοφια ποινη,ενω θα μπορουσε να ηταν πχ . 5.50.5 συν 46'' αν εφευγα 46 '' νωριτερα και οχι στρογγυλα 60
εχω την εντυπωση λοιπον και αυτο παλι ο κυριος σιδερης μπορει να μας το επιβεβαιωσει οτι πρακτικα το φωτοκυτταρο γραφει μονο jump start,γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εφυγα 01 και οχι 00,αρα 59'' πριν,απλα εκεινη την ωρα δεν με ενοιαξε,οποτε καταλαβαινω οτι το στρογγυλο 60 προκυπτει περισσοτερο απο τη μαρτυρια τη δικη μας και της κριτου αφετηριας,παρα απο καποιο χρονομετρο.......
το σιγουρο ειναι οτι απο τα προηγουμενα γραφομενα ο χρονος αναγραφης ειναι το 5.36.5, η αλλαγη της ωρας μας εκκινησης ειναι επεμβαση στο συστημα.......(δλδ αν εφευγα οχι ακριβως αλλα αλλη ωρα με καποιο δευτερο αποκλιση,ισως και το συστημα να μην το δεχεται,παλι αυτο μπορει να μας το λυσει ο κυριος Σιδερηςπερα απο τις τεχνικες λεπτομερειες μετρησης που ποσως με ενδιαφερουν,η ουσια ειναι οτι τσαμπα πηρα τα 60''............
Δημήτρη, μετά τις διευκρινήσεις τις δικές σου και του Παναγιώτη, αντιλαμβάνομαι καλύτερα το ιστορικό του περιστατικού...
Ο χρόνος που αναγράφεται στο πρώτο σκέλος 06:36:50 είναι ο πραγματικός χρόνος της ειδικής. Με υποσημείωση κάτω αριστερά επισημαίνεται η πρόσθετη ποινή χρόνου των 70 '. Άρα στο πρώτο σκέλος χρεώθηκες συνολικά 07:46:50.
Ένα ζήτημα ίσως να δημιουργείται κατά το πόσο καταγράφηκε η ακριβής ώρα εκκίνησης από τον αφέτη, δηλ. υπήρχαν και ήταν ανοιχτά τα φωτοκύτταρα, ήταν έτοιμος και πάτησε το χειροκίνητο χρονόμετρο ?
Επίσης η ποινή των 60' που σου επιβλήθηκε από τους Αγωνοδίκες, δημιουργεί την πεποίθηση σε άσχετους του περιστατικού (όπως εγώ) ότι εσύ ξεκίνησες την ειδική ένα λεπτό πριν ακριβώς από την προβλεπόμενη ώρα !!! Απ ΄ότι υποψιάζομαι όμως αυτό το γεγονός εσύ το αμφισβητείς, εκτιμώντας ότι έφυγες νωρίτερα μόνο σε τμήμα του λεπτού ...
Τέλος πάντων, Δημήτρη, η ταχύτητά σου είναι αδιαμφισβήτητη και απ΄όλους μας αναγνωρισμένη. Η κουβέντα που κάνουμε εδώ μέσα είναι για να βελτιώσουμε όλοι μας τις γνώσεις και τις θέσεις μας, σχετικά με την σωστή εφαρμογή των κανονισμών.
-
αρα στην ουσια εγινε τρελη παρατυπια των αγωνοδικων,εφοσον δεν λεει πουθενα στο γ.κ.ραλλυσπριντ,αν καποιος κανει λανθασμενη εκκινηση,να του αλλαξουμε την ωρα εκκινησης και να βαλουμε την ωρα που πραγματικα εκκινησε,ωστε πλεον να φαινεται ο πραγματικος χρονος.
επισης οπως ειπα νωριτερα ,τελικα οντως συμφωνα με τις μαρτυριες (και οχι βαση καταγραφης καποιου χρονομετρου) μπηκε στρογγυλο 60 και οχι 59 πχ......(που εγω ναι ειμαι σιγουρος οτι το νουμερο ειναι τουλαχιστον 59,αλλα παλι επι της ουσιας ποσως με ενδιαφερει,αφου και με 60 λιγοτερα sec,η θεση μας ειναι ακριβως πισω απο τον ζαχο....)
κυριε μιχαλη,δεν διαφωνω ,οτι εδω συζηταμε περι γνωσης κανονισμων ,εφαρμογης των κλπ και οχι περι οδηγησης....
η οδηγηση ειναι μονο στο δρομο και οχι γραπτως ή με υποθεσεις.
εμας ουτως η αλλως (δλδ και με 6.46.5) ειχε αχρηστευθει(απο εμας στην ουσια με την πατατα της λανθασμενης εκκινησης)ο αγωνας,απο την αλλη παντα μια δευτερη θεση γενικης ειναι καλυτερη απο μια 7η.......ε, και εδω που τα λεμε 70'' για λανθασμενη εκκινηση(που επαναλαμβανω οτι επιτηδες ο κανονισμος δεν λεει ποσο λανθασμενη,δλδ ποσο νωριτερα εφυγε καποιος,γιατι ειναι λογικο να μην ενδιαφερει τον αγωνα αυτο το πραγμα,δεν επηρεαζει τον αγωνα-δεν τον καθυστερει,αντιθετα στον κανονισμο θεωρειται πολυ πιο αυστηρο-σοβαρο η καθυστερηση της ειδικης με υπαιτιοτητα του οδηγου,γιατι σαφως ετσι καθυστερειται ο αγωνας!!)
-
Δημήτρη καλό κουράγιο.
Από τα γραφόμενα παραπάνω νομίζω ότι κανένας δεν έχει καταλάβει πλήρως ποιο είναι το πρόβλημα. Ο κ. Ευφραίμογλου πιστεύει ότι η συζήτηση γίνεται για 2-3 sec και ο κ. Σιδέρης μάλλον θεωρεί το θέμα λήξαν αφού 'Για το αν έπρεπε να χρεωθούν επιπλέον 10 ή 10+60 τα ξαναείπαμε'. Ελπίζω τουλάχιστον να καταλάβει κάποιος αυτό που γράφεις με bold τώρα, που είναι και το ζουμί.Και βοήθειά μας να μην κάνουμε ποτέ το λάθος και εκκινήσουμε πρόωρα, αφού τελικά ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει έναν ασαφή κανονισμό...
Ο χρήστης IRON Sideris έγραψε:
Εφόσον ο Γενικός Κανονισμός δεν αναφέρει ακριβή τρόπο χρονομέτρησης και δε διευκρινίζει ότι αυτός διαφέρει μεταξύ διεθνών και εθνικών αγώνων, είναι λογικό να δημιουργούνται παρεξηγήσεις....
Για την τάξη και μόνο...τα SPRINT έχουν δικό τους γενικό κανονισμό. Αν ανατρέχεις στον Γ.Κ.των RALLY οδηγήσε σε λάθος συμπεράσματα.
Στο συγκεκριμένο θέμα ο Γενικός Κανονισμός Sprint είναι ακριβώς ίδιος με τον Γενικό Κανονισμό Εθνικών Ράλλυ. Παρέθεσα και τον κανονισμό για τα Διεθνή Ράλλυ ώστε να δούμε τις διαφορές μεταξύ τους. Στον μεν γράφει '10' και στον δε '10 συν τον χρόνο που εκκίνησε νωρίτερα'. Αν καταλάβουμε γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά και ξεκαθαρίσουμε αν το 'συν το χρόνο που εκκίνησε νωρίτερα' είναι επιπλέον ποινή ή διόρθωση αυτομάτως θα λυθούν όλες μας οι απορίες.
-
Ο χρήστης agalanop έγραψε:
Δημήτρη καλό κουράγιο.
Από τα γραφόμενα παραπάνω νομίζω ότι κανένας δεν έχει καταλάβει πλήρως ποιο είναι το πρόβλημα. Ο κ. Ευφραίμογλου πιστεύει ότι η συζήτηση γίνεται για 2-3 sec και ο κ. Σιδέρης μάλλον θεωρεί το θέμα λήξαν αφού 'Για το αν έπρεπε να χρεωθούν επιπλέον 10 ή 10+60 τα ξαναείπαμε'. Ελπίζω τουλάχιστον να καταλάβει κάποιος αυτό που γράφεις με bold τώρα, που είναι και το ζουμί.Και βοήθειά μας να μην κάνουμε ποτέ το λάθος και εκκινήσουμε πρόωρα, αφού τελικά ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει έναν ασαφή κανονισμό...
Εφόσον ο Γενικός Κανονισμός δεν αναφέρει ακριβή τρόπο χρονομέτρησης και δε διευκρινίζει ότι αυτός διαφέρει μεταξύ διεθνών και εθνικών αγώνων, είναι λογικό να δημιουργούνται παρεξηγήσεις....
Για την τάξη και μόνο...τα SPRINT έχουν δικό τους γενικό κανονισμό. Αν ανατρέχεις στον Γ.Κ.των RALLY οδηγήσε σε λάθος συμπεράσματα.
Στο συγκεκριμένο θέμα ο Γενικός Κανονισμός Sprint είναι ακριβώς ίδιος με τον Γενικό Κανονισμό Εθνικών Ράλλυ. Παρέθεσα και τον κανονισμό για τα Διεθνή Ράλλυ ώστε να δούμε τις διαφορές μεταξύ τους. Στον μεν γράφει '10' και στον δε '10 συν τον χρόνο που εκκίνησε νωρίτερα'. Αν καταλάβουμε γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά και ξεκαθαρίσουμε αν το 'συν το χρόνο που εκκίνησε νωρίτερα' είναι επιπλέον ποινή ή διόρθωση αυτομάτως θα λυθούν όλες μας οι απορίες.
ακριβως οπως το λες ,το ζουμι ειναι οτι παρατυπα οι αγωνοδικες αλλαξαν την ωρα εκκινησης μας!!!!!!!!
οποτε ουσιαστικα ο κανονας αμα ερμηνευτει οπως το λεει,παιρνει την ποινη που λεω!!!!!!
60'' επιπλεον δωρο,πλεον του γεγονοτος οτι δεν ειναι 60 κατ εμε αλλα 59(η και 58...)και δεν υπηρχε χρονομετρηση για αυτο,αλλα μονο μαρτυρια!!!!!!υγ.θελω να πιστευω οτι πλεον και ο κυριος μιχαλης και ο κος παναγιωτης,αλλα και λοιποι αναγνωστες ,σχετικοι με τους αγωνες ,εχουν καταλαβει αυτο που εγραψα και το λαθος που εχει γινει!
-
Αυτα, και καλο στεγνωμα απο το 'σφουγγαρισμα' που εφαγες.
'el-em'
Υ.Γ. Μην το συνεχισεις και αστο να τελειωσει εδω το θεμα, γιατι πιστευω οτι αρκετα ρεζιλι εγινες.
Λάμπεις ολόκληρος. Κατάφερες να πείσεις αυτούς που με γνωρίζουν, να πάρουν αποφάσεις που δεν έπρεπε κατά την γνώμη μου να πάρουν.
Κέρδισες μια μάχη, μα ο πόλεμος μένετε…. Άνοιξες τους ασκούς του εώλου, πιστεύω ότι εσένα θα συμπαρασύρει στο τέλος. Η αλήθεια, χωρίς την υπέρμετρη κακία, και τον υπέρμετρο εγωισμό σου, θα λάμψει στο τέλος.
46 χρόνια προσπάθειες, δεν «σφουγκαριζοντε» δια μιας, και μάλιστα από της υστερικές παρατηρήσεις και ενέργειες, δηκτικού άτομου, που ενεργεί για εαυτό και μόνον και όχι για το σύνολο και το συμφέρον των αγώνων.
Η αγωνιστική κοινότητα, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η δική σου, δεν θα αισθάνεται όμορφα με της πράξεις σου και της υπαγορευόμενες σαθρά, δηκτικά και ατεκμηρίωτα, αποφάσεις που με υπεροδήγηση έκανες. Η αμαύρωση του αγωνιστικού τοπίου, έχει τον Εφιάλτη της.
Οι παλαιοί έλεγαν…. «την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανένας»!.
Πήρα θάρρος, χωρίς να υπολογίσω κόστος, και σε έδηξα, τώρα σε ξέρουν……Συγγνώμη mod που είμαι of topic (?). Εάν νομίζεις ότι η απάντηση μου, πρέπει να πάει σε άλλη ενότητα, και όχι σε αυτήν που κατάφορα εθίγην, πες μου σε παρακαλώ να το κάνω.
Antonis-team. -
Δημήτρη καλό κουράγιο.
ακριβως οπως το λες ,το ζουμι ειναι οτι παρατυπα οι αγωνοδικες αλλαξαν την ωρα εκκινησης μας!!!!!!!!
οποτε ουσιαστικα ο κανονας αμα ερμηνευτει οπως το λεει,παιρνει την ποινη που λεω!!!!!!
60'' επιπλεον δωρο,πλεον του γεγονοτος οτι δεν ειναι 60 κατ εμε αλλα 59(η και 58...)και δεν υπηρχε χρονομετρηση για αυτο,αλλα μονο μαρτυρια!!!!!!υγ.θελω να πιστευω οτι πλεον και ο κυριος μιχαλης και ο κος παναγιωτης,αλλα και λοιποι αναγνωστες ,σχετικοι με τους αγωνες ,εχουν καταλαβει αυτο που εγραψα και το λαθος που εχει γινει!
Δημητρη οποτε αν καταλαβα καλα σου χρεωσανε δηλαδη 2 φορες τον χρονο που υποτη8εται οτι εφυγες νωριτερα απο την εκκινηση. Σωστα?
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Δημήτρη καλό κουράγιο.
Δημητρη οποτε αν καταλαβα καλα σου χρεωσανε δηλαδη 2 φορες τον χρονο που υποτη8εται οτι εφυγες νωριτερα απο την εκκινηση. Σωστα?
ΑΚΡΙΒΩΣ........!
-
Υπάρχει στο carne de route, ο χρόνος που πρέπει να φτάσει και να περάσει το αγωνιστικό και 3 -4 έως 59’’, για σιγουριά. (τον βγάζει το πλήρωμα). Φτάνοντας στο ΣΕΧ χτυπιέστε ρολόι. Επαληθεύετε του λογού το αληθές του πληρώματος, και γράφετε ο χρόνος εκκίνησης μετά τον προπορευόμενο. Αυτό λαμβάνετε υπόψη στην εκκίνηση της ιδικής διαδρομής, και γίνετε η αντίστροφη μέτρηση. Όταν ξεκινά το αυτοκίνητο, ο βρόγχος στο έδαφος, δίνει αυτόματα τον χρόνο της εκκίνησης. Συνήθως χτυπιέται από την εκκίνηση και με το χέρι η εκκίνηση σε κορδέλα. Περνώντας το αγωνιστικό το flying, τελειώνει ο χρόνος που χρεώνετε ‘ποινή’, και αθροιζόμενες όλες οι ‘ποινές’, βγαίνει ο νικητής που έχει τους λιγότερους βαθμούς ‘ποινής’.
Υπάρχουν περιπτώσεις που ενόσω υπάρχει δίλεπτο πχ, με διαταγή του αλυτάρχη, το ΣΕΧ μπορεί να μεγαλώσει αυτόν τον χρόνο προσθέτοντας ΟΚ. Από εκκινεί την στιγμή, οι πράξεις που κάνει το πλήρωμα, για να αναφέρει τον χρόνο που πρέπει να μπει στο επόμενο ΣΕΧ, έχουν σαν ένδειξη τον χρόνο με ΟΚ. Εάν δεν υπάρχει ΟΚ, τότε οι λογαριασμοί είναι με χρόνους που γραφεί το carne. Εάν μπεις στο σεχ γρηγορότερα, η φύγεις στην εκκίνηση γρηγορότερα, αυτά αναφέρονται στην γραμματεία – αλυτάρχη, και πιάνουν δαυλιά οι αγωνοδίκες. Εάν φύγεις γρηγορότερα, άμεσα σου βάζουν ποινή, ολόκληρο το επόμενο λεπτό που δεν περίμενες 60’’ + ως πρώτη φόρα που το κανείς 10’’. Χρόνος της ιδικής που έτρεξες, δεν αλλοιώνετε, μα προστίθενται στο ΤΕΛΟΣ του αγώνα οι υπόλοιπες προίκες. Αυτό είναι η δουλειά των αγωνοδικών. Είναι και ο λόγος που τα αποτελέσματα δεν βγαίνουν ακαριαία, με τον τερματισμό του τελευταίου, και την λήξη του χρόνου στο PF.
Τι δεν έγινε έτσι?.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Υπάρχει στο carne de route, ο χρόνος που πρέπει να φτάσει και να περάσει το αγωνιστικό και 3 -4 έως 59’’, για σιγουριά. (τον βγάζει το πλήρωμα). Φτάνοντας στο ΣΕΧ χτυπιέστε ρολόι. Επαληθεύετε του λογού το αληθές του πληρώματος, και γράφετε ο χρόνος εκκίνησης μετά τον προπορευόμενο. Αυτό λαμβάνετε υπόψη στην εκκίνηση της ιδικής διαδρομής, και γίνετε η αντίστροφη μέτρηση. Όταν ξεκινά το αυτοκίνητο, ο βρόγχος στο έδαφος, δίνει αυτόματα τον χρόνο της εκκίνησης. Συνήθως χτυπιέται από την εκκίνηση και με το χέρι η εκκίνηση σε κορδέλα. Περνώντας το αγωνιστικό το flying, τελειώνει ο χρόνος που χρεώνετε ‘ποινή’, και αθροιζόμενες όλες οι ‘ποινές’, βγαίνει ο νικητής που έχει τους λιγότερους βαθμούς ‘ποινής’.
Υπάρχουν περιπτώσεις που ενόσω υπάρχει δίλεπτο πχ, με διαταγή του αλυτάρχη, το ΣΕΧ μπορεί να μεγαλώσει αυτόν τον χρόνο προσθέτοντας ΟΚ. Από εκκινεί την στιγμή, οι πράξεις που κάνει το πλήρωμα, για να αναφέρει τον χρόνο που πρέπει να μπει στο επόμενο ΣΕΧ, έχουν σαν ένδειξη τον χρόνο με ΟΚ. Εάν δεν υπάρχει ΟΚ, τότε οι λογαριασμοί είναι με χρόνους που γραφεί το carne. Εάν μπεις στο σεχ γρηγορότερα, η φύγεις στην εκκίνηση γρηγορότερα, αυτά αναφέρονται στην γραμματεία – αλυτάρχη, και πιάνουν δαυλιά οι αγωνοδίκες. Εάν φύγεις γρηγορότερα, άμεσα σου βάζουν ποινή, ολόκληρο το επόμενο λεπτό που δεν περίμενες 60’’ + ως πρώτη φόρα που το κανείς 10’’. Χρόνος της ιδικής που έτρεξες, δεν αλλοιώνετε, μα προστίθενται στο ΤΕΛΟΣ του αγώνα οι υπόλοιπες προίκες. Αυτό είναι η δουλειά των αγωνοδικών. Είναι και ο λόγος που τα αποτελέσματα δεν βγαίνουν ακαριαία, με τον τερματισμό του τελευταίου, και την λήξη του χρόνου στο PF.
Τι δεν έγινε έτσι?.
ΑΝΤΩΝΗΣ.βασικα μου ζητατε να ξαναγραψω αυτα που εγραψα........διαβαστε απλως αυτα που εχω ηδη γραψει......
επισης εγω δεν μιλαω για ΣΕΧ,αλλα για εκκινηση,η παραβαση που εκανα λεγεται λανθασμενη εκκινηση (ή jump start στα αγγλικα) δειτε εκεινη την παραγραφο των κανονων και οχι περι ΣΕΧ. -
Η κουβέντα που κάνουμε εδώ μέσα είναι για να βελτιώσουμε όλοι μας τις γνώσεις και τις θέσεις μας, σχετικά με την σωστή εφαρμογή των κανονισμών.
Μιχάλης
Ορμώμενος από αυτό, παρέθεσα ότι παρέθεσα. Η κρίση των αγωνοδικών τα λαμβάνει όλα υπόψη.
Πότε έφτασες, τι χρόνους σου δώσαμε από το σεχ. Πότε εσύ ξεκίνησες, πότε τερμάτισες. Πάντα από την θέση των συνοδηγών, ελέγχουμε τι μας έγραψαν, γιατί γίνονται και λάθη!.ε, και εδω που τα λεμε 70'' για λανθασμενη εκκινηση(που επαναλαμβανω οτι επιτηδες ο κανονισμος δεν λεει ποσο λανθασμενη,δλδ ποσο νωριτερα εφυγε καποιος,γιατι ειναι λογικο να μην ενδιαφερει τον αγωνα αυτο το πραγμα,δεν επηρεαζει τον αγωνα-δεν τον καθυστερει,αντιθετα στον κανονισμο θεωρειται πολυ πιο αυστηρο-σοβαρο η καθυστερηση της ειδικης με υπαιτιοτητα του οδηγου,γιατι σαφως ετσι καθυστερειται ο αγωνας!!)
είτε η προπορεία είναι 3’’ η 59’’ , η ποινή είναι στάνταρ, δεν είναι αναλογική. Η βραδυπορία είναι ανθρώπινη, βλάβες λάστιχα κλπ. Εξετάζετε με άλλο πρίσμα. Η προπορεία εθίστε να εξετάζετε εκ του πονηρού. Άσε που αλλοιώνει τον ρυθμό που επιτάσσει η σχεδίαση του αγώνα. Και εάν ο προπορευόμενος ήταν αργότερος?. Τότε τι θα εγένετω?.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
εσεις μιλατε για ΣΕΧ,εγω μιλαω για εκκινηση ειδικης.
-
Με βάση τον κανονισμό εχει δίκιο ο Αμαξόπουλος αλλά είναι εκτός λογικής. Υπάρχει κενό γιατί δεν αναφέρει ότι σου αλλάζουν την ώρα εκκίνησης. Με βάση το καρνέ έκανε 5:36 + ποινές, αλλά ο πραγματικός χρόνος ειδκής ειναι 6:36
23ο ΑΤΤΙΚΟ ΡΑΛΛΥ RONDE 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011