-
Ο χρήστης van έγραψε:
Είναι κρίμα διοτι ολοι οι 'VATANEN' εχασαν μια ευκαιρία να παίξουν με τα παιχνιδάκια τους και με την παρέα τους χωρίς το αγχος της βαθμοθηρείας και του Πρωταθλήματος...Αλλωστε οπως λέει και ο κυρ Τάσος...: Αλλο το 'Πρωταθλητής' και άλλο το 'Πρώτος αθλητής'...
Καλά, εδώ διαβάζω αλλού οτι σε αγώνα regularity, κάποιος που χάθηκε στην διαδρομή και πήρε πολλούς βαθμούς ποινής εγκατέλειψε γιατι δεν θα έπαιρνε λέει καλή θέση στο Πρωτάθλημα....
Απο την άλλη αγαπητέ VAN νομίζω οτι είναι λίγο υπερβολικό να 'την λέμε' σε όσους δεν ήρθαν, προφανως είχαν τους δικούς τους λόγους και στο κάτω κάτω αυτοί έχασαν...
Να προσθέσω επίσης στα + του αγώνα (εκτός απο τα μαγιουδάκια ) οτι η άψογη χρονομέτρηση έγινε χωρίς να πληρώσουμε ενοίκιο για τους σένσορες...
-
Δε θα απαντήσω καθόλου στην αναφορά σας περί επικίνδυνων σημείων, είναι προφανές ότι έχουμε εντελώς διαφορετική αντίληψη για το πού είναι πιθανό να βγει ένα αγωνιστικό. Το κακό είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβεβαιώθηκε η δική μου αντίληψη. Θα απαντήσω όμως στα εξής:
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
- Το 107 ήρθε για μανούβρα, ‘κόλλησε’ για δυο περάσματα, στο τέλος με άκουσε…..
- Σίγουρα η παρεμβολή σου, βοήθησε την γλώσσα μου, που είχε μαλλιάσει… πάντα οι κριτές χρειάζονται την βοήθεια θεατών για να ‘νουθετούν’ στραβόξυλα.
- Δεν επέτρεψα σε κανέναν, χαζός δεν ήμουν. Μα άλλο το να παρακαλείς, και άλλο να σε ακούν. Μάλιστα στην εκεί παρέα ήταν και αγωνιζόμενος….. αυτός με άκουγε λιγότερο από τους άλλους. Ευτυχώς δεν συνέβη κάτι το τραγικό!.
Το 107 έκατσε σταματημένο για τουλάχιστον 7-8 περάσματα. Και ακόμα και αφότου οι επιβαίνοντες άκουσαν εμένα όπως επίσης άκουσαν τη δική σας παράκληση να φύγουν, συνέχισαν να κάθονται εκεί για άλλα 5-6 λεπτά.
Έχω παρακολουθήσει αγώνες στο εξωτερικό, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία. Εκεί δε μαλλιάζει η γλώσσα του κριτή. Ο κριτής λέει κάτι και είτε τον ακούν είτε σταματάει τον αγώνα. Πιστέψτε με, τον ακούν. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αν μου ανταπαντήσετε ότι οι Έλληνες έχουν τη γαϊδουριά ως πολιτισμικό χαρακτηριστικό θα συμφωνήσω μαζί σας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ως αγωνιζόμενος απαιτώ από τους κριτές ασφαλείας να έχουν την αυστηρότητα ενός Γερμανού ή Ιταλού κριτή.- Κατ έμενα ότι κολόνα και αν υπάρχει, δεξιά και αριστερά στην ‘πίστα’, είναι επικίνδυνο θέμα. Εάν παρατήρησες ήταν εκατοντάδες….. δεν μπορούσαν να καλυφτούν. Το ΔΣ της φίλης ΑΛΑ είναι όλοι τέως και νυν αγωνιζόμενοι, άρα γνωρίζουν, μα είναι θέμα και εάν γίνετε. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα καλώδια ήταν όλα νέας μορφής, και οι κολόνες λεπτές ξύλινες, που αποκεφαλίζονται για πλάκα…..
Σε όλο το μήκος της διαδρομής υπάρχουν περίπου 7-8 κολώνες που είναι σε πραγματικά επικίνδυνα σημεία. Γι' αυτές μιλάω, όχι για όλες.
- Και για να τελειώσουμε το θέμα. Εάν πρόσεξες ήμουν υπεύθυνος σε δυο κοπάνες, που απείχαν 50 μέτρα η μια από την άλλη. Είχα αφήσει λιπών την Αθανασία σαν ενδιάμεσο, είναι άψογη, και εγώ έτρεχα επάνω κάτω. Σίγουρα από της 8 το πρωί μέχρι της 4 το απόγευμα στο ήλιο και με την ‘σαλιάρα’, 8 συνεχείς ώρες, είναι δοκιμασία…. Στα μέσα της τρίτης μπούκλας, και ενόσω ήμουν στην πρώτη κοπάνα με κόσμο, βλέπω έναn με κράνος να σπρώχνει την Αθανασία. Την απόσταση την κάλυψα σε δευτερόλεπτα!!!... είχε μπει εμπρός από το μηχανάκι του, σύριζα με την κορδέλα, αυτός με το παιδί του και την γυναίκα του, και ενόσω περνούσαν τα αγωνιστικά, προσπαθούσε να σηκώσει την κορδέλα και να φύγει προς τον τερματισμό ο μαλάκας. Έβριζε χυδαία, αυτό δεν το ανέχτηκα. Έσπρωξα την μηχανί του πίσω, και έφαγα δυο!. Βεβαία για να καταγραφή πόσες μάζεψε, χρειάζεται λογιστή….. μα ο κόσμος που τον ‘μάζεψε’ και τον ευχαριστώ, ήταν όλοι κριτές χωρίς σαλιάρα!!!.... δεν είναι πάντα έτσι. Και δεν είναι υπερβολή να πω ότι σώθηκε ο αγώνας.
Αν παρατηρήσατε, έγραψα στα συν του αγώνα τη σύρραξη που έγινε στο δεύτερο σκέλος για να μη μπει μέσα στην Ε.Δ. ο αλητήριος που σας έβριζε. Δυστυχώς όμως δεν κρατήσατε την ίδια αυστηρή στάση με τους ανεύθυνους που κάθονταν στα φρένα της δεξιάς στροφής.
-
Ο χρήστης van έγραψε:
Ασε που ηταν ετσι φτιαγμένο το κλίμα που και 'σνομπ' να ήθελες να το παίξεις απλά δεν μπορούσες...με ολα τα ωραία 'κοριτσάκια'... με τα μινι μαγιουδάκια... ...που βολτάριζαν στο SP.
-
Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου (Α.Λ.Α.) Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Οργανωτική Επιτροπή του 23ου ΑΤΤΙΚΟΥ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ RONDE θέλουν με αυτή την επιστολή να ευχαριστήσουν:
Tους Αγωνιζομένους , που έλαβαν μέρος στον αγώνα μας και εμπιστεύτηκαν τις οργανωτικές μας ικανότητες και κόσμησαν την διαδρομή της Μαυροσουβαλας με το κέφι και την ικανότητα τους. Ελπίζουμε να φτάσαμε τουλάχιστον στο ελάχιστο των προσδοκιών σας και το 23ο ΑΤΤΙΚΟ να είναι μια ευχάριστη και διασκεδαστική ανάμνηση για σας.
Τους άρχοντες του αγώνα (Παρατηρητή ΕΘΕΠΑ-Αγωνοδίκες-Τεχνικούς Εφόρους-Συνεργείο Κριτών –ενδιάμεσων-φυλάκων διαδρομής) , ΙRON TEAM –Γιώργο Διονυσόπουλο ΕΛΠΑ τον ιατρό του αγώνα Νίκο Παππά και όλους που από την πλευρά της οργάνωσης βοήθησαν , στην πραγματοποίηση αυτού του Αγώνα.
Την Δημαρχία Ωρωπού , χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση της οποίας , δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει έτσι, σωστά , ο Αγώνας μας , σ’ αυτήν την “hot” ημερομηνία.
Τους χορηγούς του αγώνα της Λέσχης μας:
S E A J E T S
ELIN ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΜR.KTEO SCORPIOS SECURITY ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ RACING EXHAUST ALKYONIS HOTEL RED BEACH BAR ΩΡΩΠΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΟΛΙΜΑΤΣΗ
**Τους Θεατές και τις ομάδες **των συμμετεχόντων που στόλισαν με την παρουσία τους και την καλοπροαίρετη κριτική τους , τους χώρους του αγώνα μας.
Πολλοί μας είπαν μετά τον αγώνα, ότι ΠΕΤΥΧΕ! …….ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ, αυτό εσείς θα το κρίνετε και εμείς θα το μάθουμε στην επόμενη διοργάνωση της Λέσχης μας ,που θέλουμε να σας δούμε όλους εκεί!!!
Σας ευχαριστούμε για το χαμόγελο που μας χαρίσατε !!
Από την ΑΛΑ
-
Κάλε μου φίλε, μια λέσχη απαλλαγμένε από βαρίδια, με μόνον φίλους μας πλέων, έκανε αυτό που αξίζει. Απέδειξε περίτρανα, ότι πάντα μπορούσε και δεν την αφήναν…..
Καλή επιλογή, σωστή σχεδίαση, καλή αστυνόμευση, μεγάλος και πυκνός έλεγχος, ακαριαίες και ορθές αποφάσεις.
Και…. Σάντουιτς και νερό στο τέλος της πρώτης μπούκλας. Και πίτσα και νερό, στο τέλος της δεύτερης. Μας σκeπτόντουσαν εμάς στο βουνό, γι’ αυτό και τους αγαπάμε. Καλή σχεδίαση, καλή οργάνωση, άνετος χώρος SP, θάλασσα για μια βουτιά, απόλυτη γαστρονομική κάλυψη στην παραλία. Αρκετός κόσμος στο βουνό.
Αυτά έγραψα και αυτά εννοώ, και δεν γλύφω τον παλαίω μου οδηγό και φίλο. Βεβαίως και όλους τους άλλους στην ΑΛΑ, που σαν φίλοι και συνεργάτες επί 30+ χρόνια ζήσαμε αξέχαστες ώρες και δόξες.Τα σημαντικότερο ομως που θα ηθελα να σταθώ είναι δύο βασικά θέματα: Ο πόλεμος που δέχτηκε η ΑΛΑ και ο Αγώνας της - και η 'στημένη'-προκατηλημένη-κατευθυνόμενη-εσκεμένη επίθεση απο οδηγούς-Καραϊσκάκηδες.
Στο πρώτο θέμα, μου εκανε και μου κάνει ακόμα απίστευτη εντύπωση η αντιμετώπιση που είχε η νέα ΑΛΑ απο την αρχή του σπορ, απο τους οδηγούς, απο θεσμικά πρόσωπα, απο τρικλωποδιές...μέχρι και πρίν απο τον αγώνα.Μήπως γιατι τα μαγαζιά των κουμπαροκολλητών μας δεν 'δούλεψαν'?Μήπως γιατι δεν θέλουμε - τώρα που υπήρξε η ευκαιρία, να μην ξαναγεννηθεί μια δυνατή λέσχη στην Αθήνα? Για να ξεπληρωθούν τα 'γραμμάτεια'? ή μήπως θέλουμε να σβήσει η λέσχη με το παρελθόν της?Ποιος ειναι ο λόγος τελικά?
Είπαμε... Η ΑΛΑ άλλαξε και γεννήθηκε κάτι καινούριο...με νέα και ορεξάτα μυαλά που γνωρίζουν απο μέσα και απ'έξω...
Επρεπε να το στηρίξουμε ολοι.Οχι να το θάβουμε!
Συγγνώμη Βασιλάκη αγόρι μου……
ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!!....
Τα λεν στην πεθερά για να τα ακούει η νύφη!!.
Προφάσεις εν αμαρτία. Έτυμα αυτοκίνητα από παλαιά μελή της ΑΛΑ δεν φάνηκαν ούτε και ήρθαν για θέαμα. Πόσο θα κόστιζε μια ανάβαση, συγγνώμη RONDE!!!!?. 10 λίτρα βενζίνα και μια ψωροσυμμετοχή για τον παχυλό κορβανά τους?.
Αξίζουν περισσότερα τα χρήματα από την ευχαρίστηση που θα έδιναν στα παιδιά της ΑΛΑ και στους θεατές?. Μα και αυτοδιαφήμιση θα έκαναν στο SP, που σίγουρα έχουμε να τους δούμε……. μέχρι σημείου να αρχίζουμε να τους ξεχνάμε!!!!.... έμπυροι οδηγοί, με τέλια στημένα αυτοκίνητα και εξοπλισμό. Βλέπετε η λέσχη δεν είναι σφραγίδα, να ψάχνει για ‘λαγούς’ και ‘τζάμπα’ συμμετοχές……
Κάλε μου Βασίλη, ο Τάσος έχει στης φλέβες του βενζίνα, και όχι λογιστικά βιβλία, αραιωμένα συμφέροντα και μπόλικη κακία….«Μπορει να ζω απο (και για ) τους αγωνες, αλλα δεν εχω θεσει σε κινδυνο με τις πραξεις μου κανεναν και ποτε.»
Είναι δυστυχώς, προνόμιο όσων προσφέρουν πολύ, να κάνουν και λάθη……. Αυτά που ανέφερες δεν έγιναν έτσι…... οποίος δεν αποδίδει και το παίζει ‘δήθεν’ δεν κάνει λάθη….. προς θεού, δεν αναφέρομαι στο πρόσωπο σου.
στο Κ που ηταν το προβλημα ησασταν εσεις....
Μηπως θα επρεπε να κρεμασετε και το καρτελακι του κριτη μαζι με τα γαντια του οδηγου και το καρτελακι του τεχνικου εφορου?
Φίλε, το καρτελάκι στο δίνουν. Σήμερα παρέλαβα το καινούργιο με αριθμό 647…….. κάτι θα ξέρουν οι ιδικοί και η αρχή του σπορ.
Μα εάν ρίξεις μια ματιά στους ρόλους μου, όλοι ήταν σε δύσκολα σημεία, όπου ήταν αναμενόμενες οι δυσκολίες. Οι ιδικοί, οι γνώστες, οι σχετικοί, με επιλέγουν. Σίγουρα γνωρίζουν αυτό που όλοι οι υπόλοιποι, που κρίνουν εκ του ασφαλούς, δεν γνωρίζουν. Οι αγαπητοί τσιφ, μου δείχνουν εμπιστοσύνη.Αλλο το 'Πρωταθλητής' και άλλο το 'Πρώτος αθλητής'...
Εύστοχη ατάκα, να την μελετήσουν ορισμένοι….
Καλά, εδώ διαβάζω αλλού οτι σε αγώνα regularity, κάποιος που χάθηκε στην διαδρομή και πήρε πολλούς βαθμούς ποινής εγκατέλειψε γιατι δεν θα έπαιρνε λέει καλή θέση στο Πρωτάθλημα....
Απο την άλλη αγαπητέ VAN νομίζω οτι είναι λίγο υπερβολικό να 'την λέμε' σε όσους δεν ήρθαν, προφανως είχαν τους δικούς τους λόγους και στο κάτω κάτω αυτοί έχασαν...
Να σου πω και κάτι άλλο να γελάσεις Δημήτρη μου…… ορισμένοι πήραν εκκίνηση την Κυριακή το πρωί στα καμένα, έστριψαν στο πρώτο στενό αριστερά και άμεσος αριστερά, και πήγαν στο ξενοδοχείο, διότι στους οδηγούς υπήρχε προσφορά SPA!!!!!.....
Τώρα «τους τα λεμέ», διότι είναι φίλοι, και γεμίζατε της συμμετοχές…. για να παίρνουν πρωταθλήματα και πρωτοκλασάτες θέσεις…. Κατά συνέπια θέλουμε και την ‘αύρα’ τους, όταν εμείς την χριζόμαστε. Και μια of topic ερώτηση, το αμάξι σου ήταν πρώτη αγορά ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ?.«Ως αγωνιζόμενος απαιτώ από τους κριτές ασφαλείας να έχουν την αυστηρότητα ενός Γερμανού ή Ιταλού κριτή.»
Φίλε μου, απαιτείς το αυτονόητο….. για Ιταλία Γαλλία Ισπανία Γερμανία…. Μα εκεί υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια η οδική παιδία. Εδώ είχα θεατές που «…ήρθαν γιατί τους είπαν….» και ρωτούσαν τι θα δούναι!!!!..... όταν τους εξήγησα σκασμένος στα γέλια, (δεν μπορούσε να κρατηθεί η ομήγυρη….), «ααααα, θα περάσουν τα ραλια…»!!!...
Και για να σοβαρευτώ: γνωρίζεις πολλούς φύλακες και κριτές, που για να σώσουν την ιδική, θα έπαιζαν μπουνιές με τον τσόγλανο με την τρικαβαλη! μηχανή, και κάτι ακόμα χειρότερο που έκανα?. Εάν περνούσε, ήταν θέμα λεπτού, να ήταν πεθαμένοι…… και λαβε υπόψη σου ότι στο στήθος μου υπάρχει 40 πόντους σαρανταποδαρούσα……. Μα είμαι τρελός και λυσσάρης, και για να χαλάσει ένας αγώνας από το πόστο μου, πρέπει ο αίτιος να περάσει από το πτώμα μου. Δεν φοβάμαι, κακός σκύλος…… ήμουν και άτυχος, η παρέα που πάντα έχω, ήταν κάτω για μπάνιο. Σου υπέδειξα τον λόγο που βασικά με επιλέγουν, είμαι ταμαχιάρης με το πόστο μου. Επιτυγχάνω με το 100%?, όχι πάντοτε. Υπάρχουν και ανυπέρβλητες δυσκολίες, μα και σαφείς οδηγίες….. σίγουρα δεν έχω το αλάθητο του πάπα…. Είναι φορές που ζητώ βοήθεια από τον κόσμο, όντας σκασμένος. Είναι επιβεβλημένο και ανθρωπιστικό, η Βοήθεια προς τον κριτή. Όταν βλέπετε την οργάνωση να χαμογελά, να ξέρετε ότι το στομάχι της είναι σφιγμένο μέχρι να γίνει και η απονομή…. Και εγώ το ξέρω.«Σε όλο το μήκος της διαδρομής υπάρχουν περίπου 7-8 κολώνες που είναι σε πραγματικά επικίνδυνα σημεία. Γι' αυτές μιλάω, όχι για όλες»
Προς θεού δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να απαντήσω, μα θα πω την γνώμη μου. Οι κολόνες ήταν σύριζα με το οδόστρωμα. Για να υπάρχει επαρκής ασφάλεια, χρειάζονται δεμένα λάστιχα με ακτίνα 1,5 μετρά τουλάχιστον. Θα έκαναν S το σημείο. Σίγουρα ο δρόμος ήταν στενός.
Για την κακιά έγραψα: Το πλεονέκτημα είναι ότι τα καλώδια ήταν όλα νέας μορφής, και οι κολόνες λεπτές ξύλινες, που αποκεφαλίζονται για πλάκα….. μακριά από εσάς!!!....Φιλικά για όλους, γιατί η επιτυχία του αγώνα κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν δεδομένη από την γνώστη από παλιά απόδοση των εμπλεκομένων, και του αποτελέσματος.
Οδηγέ μου παλιέ, είσαστε άψογοι. Χαρά μου να συμμετέχω από το δικό μου μετερίζι.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Και μια of topic ερώτηση, το αμάξι σου ήταν πρώτη αγορά ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ?.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Όχι.. πριν το πάρω ήταν σχολη οδηγών (τυχερό αυτοκίνητο, σχολή οδηγών μέχρι τα 28 του χρόνια και μετά μέχρι σήμερα που κλείνει τα 40 'αγωνιστικο' . Η καρότσα δεν έχει πειραχτεί, έχει κάνει 5 Ιστορικά Ακρόπολις άραφτη χωρίς κιχ )
Του Μομφεράτου το πέτυχα πριν 5-6 χρονια παρατημένο σε ένα χωραφι στο Πόρτο Ραφτη.... Λογικά πρέπει να πετάχτηκε - αποσύρθηκε...
-
Κάλε μου φίλε, μια λέσχη απαλλαγμένε από βαρίδια, με μόνον φίλους μας πλέων, έκανε αυτό που αξίζει. Απέδειξε περίτρανα, ότι πάντα μπορούσε και δεν την αφήναν…..
Καλή επιλογή, σωστή σχεδίαση, καλή αστυνόμευση, μεγάλος και πυκνός έλεγχος, ακαριαίες και ορθές αποφάσεις.
Και…. Σάντουιτς και νερό στο τέλος της πρώτης μπούκλας. Και πίτσα και νερό, στο τέλος της δεύτερης. Μας σκeπτόντουσαν εμάς στο βουνό, γι’ αυτό και τους αγαπάμε. Καλή σχεδίαση, καλή οργάνωση, άνετος χώρος SP, θάλασσα για μια βουτιά, απόλυτη γαστρονομική κάλυψη στην παραλία. Αρκετός κόσμος στο βουνό.
Αυτά έγραψα και αυτά εννοώ, και δεν γλύφω τον παλαίω μου οδηγό και φίλο. Βεβαίως και όλους τους άλλους στην ΑΛΑ, που σαν φίλοι και συνεργάτες επί 30+ χρόνια ζήσαμε αξέχαστες ώρες και δόξες.Τα σημαντικότερο ομως που θα ηθελα να σταθώ είναι δύο βασικά θέματα: Ο πόλεμος που δέχτηκε η ΑΛΑ και ο Αγώνας της - και η 'στημένη'-προκατηλημένη-κατευθυνόμενη-εσκεμένη επίθεση απο οδηγούς-Καραϊσκάκηδες.
Στο πρώτο θέμα, μου εκανε και μου κάνει ακόμα απίστευτη εντύπωση η αντιμετώπιση που είχε η νέα ΑΛΑ απο την αρχή του σπορ, απο τους οδηγούς, απο θεσμικά πρόσωπα, απο τρικλωποδιές...μέχρι και πρίν απο τον αγώνα.Μήπως γιατι τα μαγαζιά των κουμπαροκολλητών μας δεν 'δούλεψαν'?Μήπως γιατι δεν θέλουμε - τώρα που υπήρξε η ευκαιρία, να μην ξαναγεννηθεί μια δυνατή λέσχη στην Αθήνα? Για να ξεπληρωθούν τα 'γραμμάτεια'? ή μήπως θέλουμε να σβήσει η λέσχη με το παρελθόν της?Ποιος ειναι ο λόγος τελικά?
Είπαμε... Η ΑΛΑ άλλαξε και γεννήθηκε κάτι καινούριο...με νέα και ορεξάτα μυαλά που γνωρίζουν απο μέσα και απ'έξω...
Επρεπε να το στηρίξουμε ολοι.Οχι να το θάβουμε!
Συγγνώμη Βασιλάκη αγόρι μου……
ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!!....
Τα λεν στην πεθερά για να τα ακούει η νύφη!!.
Προφάσεις εν αμαρτία. Έτυμα αυτοκίνητα από παλαιά μελή της ΑΛΑ δεν φάνηκαν ούτε και ήρθαν για θέαμα. Πόσο θα κόστιζε μια ανάβαση, συγγνώμη RONDE!!!!?. 10 λίτρα βενζίνα και μια ψωροσυμμετοχή για τον παχυλό κορβανά τους?.
Αξίζουν περισσότερα τα χρήματα από την ευχαρίστηση που θα έδιναν στα παιδιά της ΑΛΑ και στους θεατές?. Μα και αυτοδιαφήμιση θα έκαναν στο SP, που σίγουρα έχουμε να τους δούμε……. μέχρι σημείου να αρχίζουμε να τους ξεχνάμε!!!!.... έμπυροι οδηγοί, με τέλια στημένα αυτοκίνητα και εξοπλισμό. Βλέπετε η λέσχη δεν είναι σφραγίδα, να ψάχνει για ‘λαγούς’ και ‘τζάμπα’ συμμετοχές……
Κάλε μου Βασίλη, ο Τάσος έχει στης φλέβες του βενζίνα, και όχι λογιστικά βιβλία, αραιωμένα συμφέροντα και μπόλικη κακία….«Μπορει να ζω απο (και για ) τους αγωνες, αλλα δεν εχω θεσει σε κινδυνο με τις πραξεις μου κανεναν και ποτε.»
Είναι δυστυχώς, προνόμιο όσων προσφέρουν πολύ, να κάνουν και λάθη……. Αυτά που ανέφερες δεν έγιναν έτσι…... οποίος δεν αποδίδει και το παίζει ‘δήθεν’ δεν κάνει λάθη….. προς θεού, δεν αναφέρομαι στο πρόσωπο σου.
στο Κ που ηταν το προβλημα ησασταν εσεις....
Μηπως θα επρεπε να κρεμασετε και το καρτελακι του κριτη μαζι με τα γαντια του οδηγου και το καρτελακι του τεχνικου εφορου?
Φίλε, το καρτελάκι στο δίνουν. Σήμερα παρέλαβα το καινούργιο με αριθμό 647…….. κάτι θα ξέρουν οι ιδικοί και η αρχή του σπορ.
Μα εάν ρίξεις μια ματιά στους ρόλους μου, όλοι ήταν σε δύσκολα σημεία, όπου ήταν αναμενόμενες οι δυσκολίες. Οι ιδικοί, οι γνώστες, οι σχετικοί, με επιλέγουν. Σίγουρα γνωρίζουν αυτό που όλοι οι υπόλοιποι, που κρίνουν εκ του ασφαλούς, δεν γνωρίζουν. Οι αγαπητοί τσιφ, μου δείχνουν εμπιστοσύνη.Αλλο το 'Πρωταθλητής' και άλλο το 'Πρώτος αθλητής'...
Εύστοχη ατάκα, να την μελετήσουν ορισμένοι….
Να σου πω και κάτι άλλο να γελάσεις Δημήτρη μου…… ορισμένοι πήραν εκκίνηση την Κυριακή το πρωί στα καμένα, έστριψαν στο πρώτο στενό αριστερά και άμεσος αριστερά, και πήγαν στο ξενοδοχείο, διότι στους οδηγούς υπήρχε προσφορά SPA!!!!!.....
Τώρα «τους τα λεμέ», διότι είναι φίλοι, και γεμίζατε της συμμετοχές…. για να παίρνουν πρωταθλήματα και πρωτοκλασάτες θέσεις…. Κατά συνέπια θέλουμε και την ‘αύρα’ τους, όταν εμείς την χριζόμαστε. Και μια of topic ερώτηση, το αμάξι σου ήταν πρώτη αγορά ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ?.«Ως αγωνιζόμενος απαιτώ από τους κριτές ασφαλείας να έχουν την αυστηρότητα ενός Γερμανού ή Ιταλού κριτή.»
Φίλε μου, απαιτείς το αυτονόητο….. για Ιταλία Γαλλία Ισπανία Γερμανία…. Μα εκεί υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια η οδική παιδία. Εδώ είχα θεατές που «…ήρθαν γιατί τους είπαν….» και ρωτούσαν τι θα δούναι!!!!..... όταν τους εξήγησα σκασμένος στα γέλια, (δεν μπορούσε να κρατηθεί η ομήγυρη….), «ααααα, θα περάσουν τα ραλια…»!!!...
Και για να σοβαρευτώ: γνωρίζεις πολλούς φύλακες και κριτές, που για να σώσουν την ιδική, θα έπαιζαν μπουνιές με τον τσόγλανο με την τρικαβαλη! μηχανή, και κάτι ακόμα χειρότερο που έκανα?. Εάν περνούσε, ήταν θέμα λεπτού, να ήταν πεθαμένοι…… και λαβε υπόψη σου ότι στο στήθος μου υπάρχει 40 πόντους σαρανταποδαρούσα……. Μα είμαι τρελός και λυσσάρης, και για να χαλάσει ένας αγώνας από το πόστο μου, πρέπει ο αίτιος να περάσει από το πτώμα μου.Στο Ακροπολις, γλυτωσε ο αγωνας (στο ποστο σου) για 3 (τρια!!!) δευτερολεπτα.Αν ειχε γινει η στραβη, ακομη για εμας θα μιλουσε ο κοσμος ολος!!!
Δεν φοβάμαι, κακός σκύλος…… ήμουν και άτυχος, η παρέα που πάντα έχω, ήταν κάτω για μπάνιο. Σου υπέδειξα τον λόγο που βασικά με επιλέγουν, είμαι ταμαχιάρης με το πόστο μου.
Σε επελεγαν Αντωνη, δεν σε επιλεγουν !!! Μην κανεις λαθος τους χρονους. Απο τα πρωτα που μαθαινουμε στο σχολειο !!!
Επιτυγχάνω με το 100%?, όχι πάντοτε. Υπάρχουν και ανυπέρβλητες δυσκολίες, μα και σαφείς οδηγίες…..
Την καραμελα για τις σαφεις οδηγιες, αστην καλυτερα ,γιατι θα γυρισει boomerang εναντιον σου.
σίγουρα δεν έχω το αλάθητο του πάπα…. Είναι φορές που ζητώ βοήθεια από τον κόσμο, όντας σκασμένος. Είναι επιβεβλημένο και ανθρωπιστικό, η Βοήθεια προς τον κριτή. Όταν βλέπετε την οργάνωση να χαμογελά, να ξέρετε ότι το στομάχι της είναι σφιγμένο μέχρι να γίνει και η απονομή…. Και εγώ το ξέρω.
«Σε όλο το μήκος της διαδρομής υπάρχουν περίπου 7-8 κολώνες που είναι σε πραγματικά επικίνδυνα σημεία. Γι' αυτές μιλάω, όχι για όλες»
Προς θεού δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να απαντήσω, μα θα πω την γνώμη μου. Οι κολόνες ήταν σύριζα με το οδόστρωμα. Για να υπάρχει επαρκής ασφάλεια, χρειάζονται δεμένα λάστιχα με ακτίνα 1,5 μετρά τουλάχιστον. Θα έκαναν S το σημείο. Σίγουρα ο δρόμος ήταν στενός.
Για την κακιά έγραψα: Το πλεονέκτημα είναι ότι τα καλώδια ήταν όλα νέας μορφής, και οι κολόνες λεπτές ξύλινες, που αποκεφαλίζονται για πλάκα….. μακριά από εσάς!!!....Φιλικά για όλους, γιατί η επιτυχία του αγώνα κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν δεδομένη από την γνώστη από παλιά απόδοση των εμπλεκομένων, και του αποτελέσματος.
Οδηγέ μου παλιέ, είσαστε άψογοι. Χαρά μου να συμμετέχω από το δικό μου μετερίζι.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αρκεί λέμε Πείτε τα με ΡΜ ή και καθόλου, πάντως όχι εδώ. [Mod]
-
Φίλε, το καρτελάκι στο δίνουν. Σήμερα παρέλαβα το καινούργιο με αριθμό 647…….. κάτι θα ξέρουν οι ιδικοί και η αρχή του σπορ.Κάνεις λάθος. Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα πια, το καρτελάκι το αγοράζεις 30 ευρώ.
Και κάτι σχετικό. Μερικές φορές δεν αρκεί ο @@δάτος κριτής για να ηρεμήσουν οι θερμόαιμοι, πρέπει να είναι αντίστοιχα @@άτος και ο αλυτάρχης. Όταν πχ του πει ο κριτης στο Ελενίτ οτι γίνεται ο χαμός από κόσμο που δεν κάθεται σε σωστά σημεία, να κόψει μαχαίρι την ανάβαση και να μην την ξαναξεκινήσει αν δεν επανέλθει η τάξη. Όχι απλά να τον παροτρύνει να τους μαζέψει (με τι; με την γκλίτσα;), λες και δεν εχει προσπαθήσει ήδη, για να έχει φτάσει στο σημείο να το πει και στο vhf.
-
Ο χρήστης regnartS έγραψε:
Κάνεις λάθος. Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα πια, το καρτελάκι το αγοράζεις 30 ευρώ.
Και κάτι σχετικό. Μερικές φορές δεν αρκεί ο @@δάτος κριτής για να ηρεμήσουν οι θερμόαιμοι, πρέπει να είναι αντίστοιχα @@άτος και ο αλυτάρχης. Όταν πχ του πει ο κριτης στο Ελενίτ οτι γίνεται ο χαμός από κόσμο που δεν κάθεται σε σωστά σημεία, να κόψει μαχαίρι την ανάβαση και να μην την ξαναξεκινήσει αν δεν επανέλθει η τάξη. Όχι απλά να τον παροτρύνει να τους μαζέψει (με τι; με την γκλίτσα;), λες και δεν εχει προσπαθήσει ήδη, για να έχει φτάσει στο σημείο να το πει και στο vhf.
Εγώ δεν θα γράψω ότι κανείς λάθος.
Μα θα σου εξηγήσω γιατί τα έδωσα. Άνθρωπος σοβαρός από εδώ μέσα, συζητώντας με πρωτοκλασάτο οδηγό αγώνων, και εξηγώντας την εγκύκλιο της αρχής του σπορ, του υπε… «σιγά μην πληρώνω εγώ την ασφάλεια σας….». Κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα, με έτυμα αυτοκίνητα που έχει μεγάλης κλάσης, πρέπει να χαλάσει τουλάχιστον 5000ε χωρίς βλάβες!!!!..... θεώρησα υποτιμητικό, να δώσει έστω και 1ε για έμενα……. Για έμενα που τρέχω εγώ!!!!, το σοη μου!!!..... και έσπευσα να πληρώσω……….
Για την άλλη παράγραφο σου, συμφωνώ απόλυτα.
Μα οι καιροί είναι δύσκολοι. Το κόστος του κριτή ασφαλείας, μετακυλά στην οργάνωση, που εκκινεί το σπρώχνει προς το παράβολο και τους πατρονους. Όλοι ζούμε με επικυριαρχία ΓΑΠ&ΔΝΤ… εάν υπήρχαν στο ελενιτ 10 φύλακες, τα πράγματα θα ήταν απλουστέρα!. Σίγουρα η έννομος τάξης δεν εξουσιοδοτείτε από την αστυνομία στον κριτή!. Ο κριτής δεν έχει χειροπέδες και όπλο!. Άρα και (απαντώντας σε άλλον φίλο) ο μπάτσος είναι απαραίτητος σε ορισμένα σημεία. Εάν τους ζητήσεις επιτακτικά, να σου στείλουν μπάτσους, δεν θα ξανά κανείς αγώνα, γιατί δεν θα σου δίνουν άδεια……. Βλέπε ακυρωμένο αγώνα της ΑΛΑ. Τελικά ποιον βρίζατε?. «….να μην τους ξανά δώσουν αγώνα» γράφατε…..
Επανερχόμενος και συγκεκριμένα στην ριτσώνα, δεν υπάρχουν κοπάνες, και όταν γίνει μεγάλη κοιλιά, οι θεατές βγαίνουν στον δρόμο, και τότε γίνετε Βατερλό.
Πολλές φορές σχολιάζουμε την οργάνωση, είναι δύσκολη δουλεία. Εάν δεν γίνει η δεύτερη μπούκλα, θα πρέπει να επιστραφούν χρήματα που ήδη έχουν πληρωθεί. Οι φερέλπιδες αγωνιζόμενοι, θα οργιάσουν. Η λέσχη τίθεται υπό αίρεση….
Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Και μην μου πεις πόσο αξίζει μια ζωή, γιατί θα σε ρωτήσω….. του νόμιμου?, η του βλάκα?!!!..... η αποτίμηση έχει δυο τιμές, σε ευρώ και σε….. κλοτσιές.
‘Και το θύμα ο κριτής’!!!!..... και όχι ο πελάτης! – οδηγός.
Έτσι όπως τα γράφεις, είναι ο ορθόδοξος τρόπος, ο νόμιμος, ο θεσμοθετημένος. Μα και τα χρήματα στα επικουρικά ταμεία έχουν πληρωθεί μέχρι δεκάρας, μα τα κόψανε ο ΓΑΠ& το ΔΝΤ… (το βιολί μου εγώ……). Τέλος…. πάω πλατέα……
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
και κατι ουσιαστικο για τον αγωνα.....τελικα μεν δικαιως φαγαμε 70'',αλλα αδικως φαγαμε εξτρα 60''.......και προεκυψε να ειμαστε πισω κατα 1 λεπτο και 10''....
εμεις πηραμε τον χρονο που φυγαμε νωριτερα (60'') απο τον ονομαστικο χρονο της ειδικης ,δλδ ωρα αφιξης μειον θεωρητικη ωρα εκκινησης 5:36,5 +60'' 6:36,5 συν τα 10'' της λανθασμενης εκκινησης 6:46,5,αλλα μας δωσανε και αλλα 60''......,
ας προσεχαμε στον αγωνα διπλα και τριπλα αλλη φορα.....μια για την βλακεια μας στην εκκινηση, και μια για 'υπερποινη' που φαγαμε αδικως.....
τσαμπα χασαμε τις θεσεις.....
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
και κατι ουσιαστικο για τον αγωνα.....τελικα μεν δικαιως φαγαμε 70'',αλλα αδικως φαγαμε εξτρα 60''.......και προεκυψε να ειμαστε πισω κατα 1 λεπτο και 10''....εμεις πηραμε τον χρονο που φυγαμε νωριτερα (60'') απο τον ονομαστικο χρονο της ειδικης ,δλδ ωρα αφιξης μειον θεωρητικη ωρα εκκινησης 5:36,5 +60'' 6:36,5 συν τα 10'' της λανθασμενης εκκινησης 6:46,5,αλλα μας δωσανε και αλλα 60''......,
ας προσεχαμε στον αγωνα διπλα και τριπλα αλλη φορα.....μια για την βλακεια μας στην εκκινηση, και μια για 'υπερποινη' που φαγαμε αδικως.....
τσαμπα χασαμε τις θεσεις.....
Και εγώ αλλα και ο Ριζικάρης ζητήσαμε πιεστικά από το συμβούλιο αγωνοδικών να διευκρινιστεί αν το σωστό είναι 10'' ή 60''+10''. Η ξεκάθαρη απάντηση που πήραμε ήταν 70''.
-
Δημήτρη, αν θέλεις κάνε λίγο πιο σαφές αυτό που γράφεις.
Ο σένσορας θεωρητικά ξεκίνησε να μετράει τη στιγμή που πραγματικά έφυγες και όχι τη στιγμή που θα έπρεπε να φύγεις. Τα 60' επιπλέον των 10' είναι ποινή, δεν είναι για να 'αναιρέσουν' το ότι έφυγες 60' νωρίτερα.Εσύ δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι στο πρώτο σκέλος όπου έφτασες και τον μπροστινό σου έκανες καθαρό χρόνο ειδικής, χωρίς ποινές κ.λπ., 5.36.5 και αδίκως σου πρόσθεσαν άλλα 60'; (ώστε τα αποτελέσματα να λένε 6.36.5)
Ιδού και το αντίστοιχο σημείο από τον Γενικό Κανονισμό Ράλλυ:
33.6 ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η λανθασμένη εκκίνηση, ειδικά η εκκίνηση πριν δοθεί σήμα, επιφέρει τις παρακάτω ποινές:
1η παράβαση 10 δευτερόλεπτα
2η παράβαση 1 λεπτό
3η παράβαση 3 λεπτά
Επιπλέον παραβάσεις: Στη κρίση των αγωνοδικών
Αυτές οι ποινές δεν αποκλείουν βαρύτερες κυρώσεις από τους αγωνοδίκες, αν το κρίνουν απαραίτητο.33.6 ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Η λανθασμένη εκκίνηση, ειδικά η εκκίνηση πριν δοθεί σήμα, επιφέρει τις παρακάτω ποινές:
1η παράβαση 10 δευτερόλεπτα συν τον χρόνο που εκκίνησε νωρίτερα
2η παράβαση 1 λεπτό συν τον χρόνο που εκκίνησε νωρίτερα
3η παράβαση 3 λεπτά συν τον χρόνο που εκκίνησε νωρίτερα
Επιπλέον παραβάσεις: Στη κρίση των αγωνοδικών
Αυτές οι ποινές δεν αποκλείουν βαρύτερες κυρώσεις από τους αγωνοδίκες, αν το κρίνουν απαραίτητο. -
Ο χρήστης agalanop έγραψε:
Δημήτρη, αν θέλεις κάνε λίγο πιο σαφές αυτό που γράφεις.
Ο σένσορας θεωρητικά ξεκίνησε να μετράει τη στιγμή που πραγματικά έφυγες και όχι τη στιγμή που θα έπρεπε να φύγεις.................................................................................Απ' οτι γνωρίζω ,και αν κάνω λάθος ας το ξεκαθαρίσει ο IRON Sideris , o transponder 'διαβάζεται' MONO στον τερματισμό ,ο χρόνος εκκίνησης λογίζεται ως ο γραμμένος στο καρνέ και το φωτοκύτταρο ειναι μόνο για jump start .
Όσο αφορά τα 60' + 10' (δυστυχώς για τον Δημήτρη και είναι ΚΡΙΜΑ!!!) ήταν απόλυτα σωστά με βάση το:33.6 ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
1η παράβαση 10 δευτερόλεπτα συν τον χρόνο που εκκίνησε νωρίτερα -
Μα όταν κάνεις jump start δεν πρέπει να ξέρει το σύστημα πόσο νωρίτερα έφυγες; Προφανώς και καταγράφεται ο πραγματικός χρόνος εκκίνησης, γι' αυτό και έχει νόημα το 'συν το χρόνο που εκκίνησε νωρίτερα'.
Διαβάστε λίγο τη διαφορετική εκδοχή του Κανονισμού για Διεθνή και Εθνικά Ράλλυ. Στα Διεθνή η ποινή είναι πράγματι 10'. Οπότε στον πραγματικό χρόνο που κάνεις προσθέτεις 10'.
Στα Εθνικά όμως λέει ότι προσθέτεις 10' συν το χρόνο που έφυγες νωρίτερα, άρα άλλα 60' στην περίπτωσή μας. Και αυτά είναι ποινή. Δεν είναι απλώς για να αναιρέσουν το ότι έφυγες νωρίτερα ώστε να 'διορθωθεί' ο χρόνος. Αλλιώς δε θα είχε καμία διαφορά από τους Διεθνείς!
Κανένα λάθος δε βλέπω προσωπικά.Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω κανένα συμφέρον με το θέμα ούτε εμπλέκομαι στη χρονομέτρηση, κι εγώ συμμετέχων ήμουν (συνοδηγός), απλώς προσπαθώ να κααταλάβω τι θέλει να πει ο Δημήτρης.
Από αυτό που λέει καταλαβαίνω ότι ο πραγματικός χρόνος διάσχισης της ειδικής, ο χρόνος που θα έπιανε ο συνοδηγός του με ένα χρονόμετρο χειρός δηλαδή από την αφετηρία ως τον τερματισμό, πέρα από αφαιρέσεις/προσθέσεις/υπολογισμούς είναι 5.36.5. Τότε μάλιστα, πράγματι του έχουν κλέψει 60'! -
ο χρόνος που θα έπιανε ο συνοδηγός του με ένα χρονόμετρο χειρός πέρα από αφαιρέσεις/προσθέσεις/υπολογισμούς ήταν 6.36.5.
Αυτό που αναρωτηθήκαμε και εγώ και ο Ριζικάρης ήταν αν η ποινή που γράφεται στον γενικό κανονισμό RALLY SPINT (και όχι στον Γ.Κ.RALLY) ερμηνευόταν σαν 10'' πριν ή μετά τη διόρθωση του πραγματικού χρόνου εκκίνησης.
Αυτό σημαίνει ότι αφού γνωρίζαμε τον πραγματικό του χρόνο (σαν να μην έγινε ποτέ jump start), τι ποινή θα έπρεπε να επιβάλουμε...10 ή 10+60?
-
ο κανονισμος λεει να παρεις +10'' συν τον χρονο που εφυγες νωριτερα,προστιθεμενος στον χρονο ειδικης
χρονος ειδικης διαδρομης στους ελληνικους αγωνες θεωρειται ο χρονος που προκυπτει απο την πραξη ωρα αφιξης μειον ωρα εκκινησης.
στους διεθνεις αγωνες,στον κανονισμο,για την ιδια παραβαση, agalanop γραφει μονο το +10,φανταζομαι ο λογος ειναι γιατι εκει ο χρονος της ειδικης χρονομετριεται αυτουσιος και οχι βαση αφαιρεσης.
agalanop θα εχεις προσεξει ως συνοδηγος οτι στο καρνε σου γραφουν την ωρα αφιξης σου στον τερματισμο,και απο κατω με την αφαιρεση σου γραφουν τον χρονο που εκανες την ειδικη,για αυτο πολλες φορες λεμε ,πχ στον κριτη που γραφει τον χρονο οτι εκανε λαθος στην αφαιρεση και εβαλε ενα λεπτο παραπανω ,κλπ
θα ηταν ποντιο να παρω 2 φορες τον εξτρα χρονο που εφυγα νωριτερα.....για αυτο και δεν γραφει ο κανονισμος πουθενα ποση ωρα νωριτερα εφυγες,δεν τους νοιαζει,απλα στον χρεωνει ο κανονισμος ως λανθασμενη εκκινηση,ειτε φυγεις -1δευτερο ειτε φυγεις -2 λεπτα....
ετσι και αλλιως μειονεκτημα εχεις(αυτοματα με το +10 και επιπλεον επειδη πιανεις τον μπροστινο σου ή αλλου βρισκεις την σκονη του μπροστινου σου ,κλπ,κλπ....)εκτος και αν ξερεις agalanop γιατι να θελει (εκτος οπως ισχυριζομαι απο τον (υποθετω) διαφορετικο τροπο χρονομετρησης στους διεθνεις και στους ελληνικους αγωνες)ο συντακτης των κανονισμων να επιβαρυνει παραπανω τον ελληνα απο τον ξενο....εκτος και να ειμαστε παραπανω χεραδες ,οποτε καλυπτουμε τα παντα χαχαχαχαχαχα
υγ. το οτι καταγραφεται ο χρονος ,οπως λες agalanop ειναι για να γνωριζουν ποτε εφυγα.....οχι για να γραψουν τον χρονο της ειδικης.....ο χρονος της ειδικης ειναι αυτο που εγραψα,δεν ειπαν πχ τυχαια απο τα μικροφωνα 5.36,5,αυτο προκυπτει απο την αφαιρεση,μετα παιρνω τις ποινες μου!!!;)
-
Ο χρήστης IRON Sideris έγραψε:
Αυτό που αναρωτηθήκαμε και εγώ και ο Ριζικάρης ήταν αν η ποινή που γράφεται στον γενικό κανονισμό RALLY SPINT (και όχι στον Γ.Κ.RALLY) ερμηνευόταν σαν 10'' πριν ή μετά τη διόρθωση του πραγματικού χρόνου εκκίνησης.
Αυτό σημαίνει ότι αφού γνωρίζαμε τον πραγματικό του χρόνο (σαν να μην έγινε ποτέ jump start), τι ποινή θα έπρεπε να επιβάλουμε...10 ή 10+60?
προφανως πριν......θα ηταν ποντιο μετα......
τον πραγματικο χρονο πως τον γνωριζατε?,γιατι αν ειναι οπως το λεω,ο ονομαστικος χρονος ειδικης ειναι αυτο που λεω εγω(η αφαιρεση της ωρας,για αυτο κιολας προεκυψε να ξερετε 5.36,5 και οχι 6.36,5 ...),αρα στο 5.36,5 επρεπε να προσθεσουντις ποινες.....φανταζομαι εχω δικιο,αν θελετε κυριε Σιδερη το επιβεβαιωνετε. -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
προφανως πριν......θα ηταν ποντιο μετα......
τον πραγματικο χρονο πως τον γνωριζατε?,γιατι αν ειναι οπως το λεω,ο ονομαστικος χρονος ειδικης ειναι αυτο που λεω εγω(η αφαιρεση της ωρας,για αυτο κιολας προεκυψε να ξερετε 5.36,5 και οχι 6.36,5 ...),αρα στο 5.36,5 επρεπε να προσθεσουντις ποινες.....φανταζομαι εχω δικιο,αν θελετε κυριε Σιδερη το επιβεβαιωνετε.Το 5.35,6 προέκυψε από την προβλεπόμενη ώρα εκκίνησης 10.28. Όταν στο σύστημα καταχωρήσαμε τον πραγματικό χρόνο εκκίνησης (10.27) τότε το αποτέλεσμα έγινε 6.35,6. Κατόπιν αυτού μας ζήτησαν οι αγωνοδίκες να σου προσθέσουμε το ένα λεπτό του jump start και τα 10''.
-
με αλλα λογια 'κακως' βαλατε αλλη ωρα εκκινησης......
χρονος ειδικης agalanop (και λοιποι )
ειναι για να το πω εντελως απλα ο χρονος που παιρνεις στο τελος της ειδικης αν δεν εχουν σφαλματα τα χρονομετρα...εκει λεει να προσθεσεις την ποινη ο κανονισμος.
'εμεις' ,οπως λεει και ο κυριος Σιδερης,επεμβηκαμε στον τροπο χρονομετρησης κατα μια εννοια.....
-
Εφόσον ο Γενικός Κανονισμός δεν αναφέρει ακριβή τρόπο χρονομέτρησης και δε διευκρινίζει ότι αυτός διαφέρει μεταξύ διεθνών και εθνικών αγώνων, είναι λογικό να δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
Έτσι όπως τα λες, αφού δηλαδή σου ανακοίνωσαν/κατέγραψαν χρόνο 5.36.5, σημαίνει ότι πράγματι δεν έλαβαν καθόλου υπόψιν τους την πρόωρη εκκίνση και ότι το 'συν το χρόνο που εκκίνησε νωρίτερα' υπάρχει πράγματι για να φέρει το χρόνο σου στα ίσα του και όχι ως επιπλέον ποινή.
Όπως περιγράφει παραπάνω ο κ. Σιδέρης, αλλάζοντας τον χρόνο εκκίνησης από 10.28 σε 10.27 ουσιαστικά σου πρόσθεσε τα 60' και μετά μπήκαν άλλα 60' (λανθασμένα) συν τα 10' ποινής.
Άρα έχεις απόλυτο δίκιο.Ευχαριστώ για την πλήρη ανάλυση, να ξεστραβωνόμαστε κι εμείς και να έχουμε το νου μας στο μέλλον.
Προσωπικά πάντως μου φαίνεται περίεργο να μη μπορεί ο αισθητήρας του jump start να ενημερώνει το σύστημα πόσα sec νωρίτερα έφυγες ώστε στον τερματισμό να σου ανακοινώνουν τον πραγματικό σου χρόνο και όχι τον 'κουφό'.
Επίσης, μια που λες για την αφαίρεση που κάνουν για να σου γράψουν το χρόνο στο καρνέ, πρέπει να παρατηρήσω ότι στο συγκεκριμένο αγώνα τουλάχιστον υπήρχε στο stop και οθόνη που σου έδειχνε τον χρόνο που έκανες πριν πάρεις πίσω γραμμένο το καρνέ. Άρα το σύστημα ήξερε πότε ξεκινούσες και υπολόγιζε το χρόνο της Ε.Δ. μόνο του, δεν περίμενε να κάνει κάποιος άνθρωπος την αφαίρεση στο χέρι.
(εκτός και αν όταν είσαι στην ειδική περνάει κάποιος χειροκίνητα στο σύστημα ότι ξεκίνησες π.χ. στις 10.27. Αν υπάρχει όμως καθυστέρηση και φεύγουν όλοι π.χ. 5 λεπτά αργότερα θα κάτσει να περάσει πάλι τους χρόνους εκκίνησης από την αρχή; Κάποιος που έχει επαφή με το θέμα να μου λύσει την απορία; )
Ε, αυτό το σύστημα κάλλιστα μπορεί να λαμβάνει υπόψιν του την πραγματική ώρα εκκίνησης και όχι τη θεωρητική.
Αλήθεια, μήπως θυμάσαι εσύ ή ο συνοδηγός σου με σιγουριά τι χρόνο έγραφε η οθόνη αυτή στο πέρασμα του 5.36.5?Όλες αυτές οι παρεξηγήσεις θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί βέβαια αν απλώς ο κανονισμός ήταν λίγο πιο σαφής και ξεκάθαρος. Τσάμπα είναι οι λέξεις στο Word, σίγουρα μπορούν να γραφτούν 2-3 διευκρινιστικές προτάσεις παραπάνω...
23ο ΑΤΤΙΚΟ ΡΑΛΛΥ RONDE 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011