Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
ο κανονισμος λεει να παρεις +10'' συν τον χρονο που εφυγες νωριτερα,προστιθεμενος στον χρονο ειδικηςχρονος ειδικης διαδρομης στους ελληνικους αγωνες θεωρειται ο χρονος που προκυπτει απο την πραξη ωρα αφιξης μειον ωρα εκκινησης.
στους διεθνεις αγωνες,στον κανονισμο,για την ιδια παραβαση, agalanop γραφει μονο το +10,φανταζομαι ο λογος ειναι γιατι εκει ο χρονος της ειδικης χρονομετριεται αυτουσιος και οχι βαση αφαιρεσης.
agalanop θα εχεις προσεξει ως συνοδηγος οτι στο καρνε σου γραφουν την ωρα αφιξης σου στον τερματισμο,και απο κατω με την αφαιρεση σου γραφουν τον χρονο που εκανες την ειδικη,για αυτο πολλες φορες λεμε ,πχ στον κριτη που γραφει τον χρονο οτι εκανε λαθος στην αφαιρεση και εβαλε ενα λεπτο παραπανω ,κλπ
θα ηταν ποντιο να παρω 2 φορες τον εξτρα χρονο που εφυγα νωριτερα.....για αυτο και δεν γραφει ο κανονισμος πουθενα ποση ωρα νωριτερα εφυγες,δεν τους νοιαζει,απλα στον χρεωνει ο κανονισμος ως λανθασμενη εκκινηση,ειτε φυγεις -1δευτερο ειτε φυγεις -2 λεπτα....
ετσι και αλλιως μειονεκτημα εχεις(αυτοματα με το +10 και επιπλεον επειδη πιανεις τον μπροστινο σου ή αλλου βρισκεις την σκονη του μπροστινου σου ,κλπ,κλπ....)εκτος και αν ξερεις agalanop γιατι να θελει (εκτος οπως ισχυριζομαι απο τον (υποθετω) διαφορετικο τροπο χρονομετρησης στους διεθνεις και στους ελληνικους αγωνες)ο συντακτης των κανονισμων να επιβαρυνει παραπανω τον ελληνα απο τον ξενο....εκτος και να ειμαστε παραπανω χεραδες ,οποτε καλυπτουμε τα παντα χαχαχαχαχαχα
υγ. το οτι καταγραφεται ο χρονος ,οπως λες agalanop ειναι για να γνωριζουν ποτε εφυγα.....οχι για να γραψουν τον χρονο της ειδικης.....ο χρονος της ειδικης ειναι αυτο που εγραψα,δεν ειπαν πχ τυχαια απο τα μικροφωνα 5.36,5,αυτο προκυπτει απο την αφαιρεση,μετα παιρνω τις ποινες μου!!!;)
Δημητρη,
Ο Ελληνικος κανονισμος εχει αλλαξει εδω και περιπου τρια χρονια, μετα απο δικη μου παρεμβαση σε αγωνοδικες καποιου ραλλυ.
Λαμβανοντας υπ'οψιν τον παλιο κανονισμο (1η παραβαση = ποινη 10') εθεσα στους αγωνοδικες το εξης υποθετικο σεναριο.
Ειμαι σε εναν αγωνα, στην τελευταια ε.δ. 5' (πεντε) δευτερολεπτα πισω απο τον πρωτο. Στην εκκινηση της τελευταιας ε.δ. κανω jump start (επιτηδες) και φευγω 30' πριν απο την ωρα μου. Στον τερματισμο παιρνω απο τους αγωνοδικες ποινη 10' και κερδιζω τον αγωνα !!!!!
Θα ηταν δικαιο αυτο ? Και βεβαια οχι.
Με την καινουργια προσθηκη στον κανονισμο, μια τετοια περιπτωση εχει πλέον εξαληφθει.
Φιλικα,
'el-em'