-
Στο σημείο που πήγα εγώ (στο 5,6χλμ) δεν υπήρχε μέρος για να δεις περάσματα λόγο της πυκνής βλαστησης( καλό ) στον πολύ στενό δρόμο. Βέβαια μετα απο αρκετό περπάτημα και ψάξιμο ,λίγο πριν τον 6ο ενδιάμεσο βρήκα κάποιο σημείο. Οδηγικά πάντως πρέπει να είναι εκπληκτική η ειδική.
Δυστηχώς τα περάσματα δεν ήταν πολύ 'ψυχομένα' εκτός 5- 6 πληρωμάτων. Κόσμο δεν είχε καθόλου . -
τελος του ραλλυ ροντε(μακαρι του χρονου να οιοθετηθουν κανονικα ραλλυ ροντε 4 περασματα,μετρανε τα τρια καλυτερα ,ωστε να εχει ουσιαστικη διαφορα και αλλο ενδιαφερον,απο τα ραλλυ σπριντ- ραλλυ!)
ωραια οργανωση ,μπραβο στην ΑΛΑ για πολλους λογους!!!!!
του χρονου ακομα καλυτερα ειτε λεγεται ραλλυ ροντε ειτε ραλλυ ,ειτε οτιδηποτε!εμεις δυστυχως δεν ειχαμε αυτοσυγκεντρωση και ειχαμε εμπνευση στην εκκινηση του πρωτου σκελους να φυγουμε στο 2λεπτο αντι για το 3λεπτο που μας δωσανε......
οποτε το πρωτο σκελος πηγε ολο στραφι.....συζητηση με μινωα μεχρι την αλλαγη πορειας ,γιατι μα μου....
προσπερασαμε και το ΝR 12,(κανανε δεξια οσο πιο γρηγορα γινοταντε,ευχαριστουμε!)
οποτε πλεον ο αγωνας για εμας τελειωσε εκει....με κερασακι 70 '' ποινη (δικαιως)
ετσι στα αλλα δυο σκελη απλως εκτος ουσιαστικης ψυχολογιας οδηγησαμε σε ενα ρυθμο που να αποφυγουμε απολυτως οποιο γεγονος μπορει να στοιχιζε σε καποιου ειδους ζημιας ,και φυσικα χωρις καποιο κινητρο,εκτος απο την παντα διαθεση μας να διασκεδασουμε εμεις και οι θεατες,οι οποιοι ηταν αρκετοι στο πρωτο σκελος,πολλοι στο δευτερο και λιγοι στο τριτο.....συγχαρητηρια σε ολους οσους τερματισανε,καλη επανοδο στους εξοδουχους κλπ.....
και μπραβο στον σπυρο πουντο που σιγουρα οδηγησε με το ν2 106 πολυ καλα ,για να βγουν αυτοι οι χρονοι!προσωπικα κραταω οτι πλεον τερματισαμε με το 205!!!! και οτι περασαμε πολυ ευχαριστα με την ομαδα μας, ΑPR ,τον κυριο Ιαβερη με τα διαφορα χιουμοριστικα-καυστικα σχολια! (ως 0 οδηγησε το 106 του κυριακοπουλου!)και λοιπους στο σερβις και περιξ!!
και παλι μπραβο στη λεσχη!(παρολο που ειμαι απο τους ανθρωπους που θεωρω δεδομενο οτι καποια πραγματα πρεπει να γινονται,στην ελλαδα,ειδικα σημερα της απαισιοδοξιας,χρειαζεται να επιβραβευεις τις προσπαθειες τετοιου ειδους(τοποθεσια hot για αυτη τη περιοδο,προσβασεις θεατων,ενδιαφερον για τους αγωνιζομενους κλπ,κλπ,κλπ)
-
φωτο στα ποιο κατω λινκ.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 0758214817
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 0758214817 -
Πολύ καλός αγώνας!!
Κατ' αρχήν συγχαρητήρια στην ΑΛΑ και σε όλους τους ανθρώπους της που δεν πτοήθηκε απο την ημερομηνια και τον χώρο και τελικά κατάφερε να μαζέψει αρκετό 'ασχετο' με τους αγώνες κόσμο... Επίσης συγχαρητήρια για μια πολύ καλή διοργάνωση: Ο διαδρομή βελτιώθηκε όσο μπορούσε (*), ο κόσμος, αρκετός στα 2 πρώτα περάσματα, φάνηκε να είναι σε καλά σημεία, καλό σπικάζ στο service park, ταχύτατη πληροφόρηση αποτελεσμάτων, γενικά όλα ήταν πολύ καλά και πιστεύω οτι τράβηξαν το ενδιαφέρον του κόσμου... Για του χρόνου το μόνο που θα πρότεινα θα ήταν η ύπαρξη ΣΕΧ και στο service park (δεν ξέρω αν αυτό επιτρέπεται - προβλέπεται απο τους κανονισμους - προδιαγραφές των rally sprint) έτσι ώστε να μην αναγκαζόμαστε να περιμένουμε στον ντάλα ήλιο στην αφετηρία της ειδικής.
Εμείς διασκεδάσαμε πολύ, ευχαριστηθήκαμε οδήγηση σε μια απο τις πολύ αγαπημένες μας διαδρομες, το μοτέρ δούλεψε πολύ καλά, αλλά δυστυχώς στο τρίτο πέρασμα στην αρχή το πίσω δεξί ψαλίδι αποφασισε να πάρει διαζύγιο απο τον πείρο του μετά απο 40 χρόνια συνεργασίας και να μας αφήσει την Datsuna με τετραδιεύθυνση αναγκάζοντας μας να πάμε απλώς σιγά σιγα προς τον τερματισμό.. τουλάχιστον δεν ενοχλήσαμε κανένα συναθλητή...
Συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαιτερα στους αρκετους ιστορικούς που συμμετείχαν (είτε τερμάτισαν είτε εγκατέλειψαν) αλλά και στους θεατές που αντεξαν τις υψηλές θερμοκρασίες....
Και του χρόνου (και με κάτι νυχτερινό!!!)
(*) δεν μου έχει ξανασυμβεί να με σταματάει κατα την διάρκεια των αναγνωρίσεων (ευγενέστατος) άνθρωπος της οργάνωσης
και να με ρωτάει πως μου φάνηκε η ασφάλεια της διαδρομής και τι πιστευω οτι θα χρειαζόταν επι πλέον.... μπράβο! -
Θάναι πολύ κοινότυπο να επαναλάβω και εγώ τα καλά λόγια για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ (με κεφαλαία γράμματα) , ειδικά όταν οι δυό προλαλήσαντες 'Μήτσοι' κάλυψαν σχεδόν τα πάντα για αυτόν τον πολύ ωραίο και πολύ ευχάριστο αγώνα.
Το κύριο συστατικό θεωρώ ότι ήταν ότι ολοι φύγαμε από τον Ωρωπό με μιά ευχάριστη ανάμνηση από μια απαιτητική ειδική πού δεν χόρτανες να κάνεις οχι τρείς αλλά ..δεκατρείς φορές , και μιά οργάνωση από άτομα με ένα γνήσιο χαμόγελο στα προσωπά τους.
Ελπίζω νάμαστε ολοι καλά του χρόνου να ξανακατέβουμε στον Ωρωπό ( Δήμο πλήζ , κάντο άνοιξη ή φθινόπωρο !! ) για 'ενα πρωταθληματικό Ronde (3+1), που να συμπεριλαμβάνεται και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών ( ακούει η ΕΠΑ;)
Kαι πάλι ΜΠΡΑΒΟ σ΄όλους !! -
http://www.youtube.com/watch?v=bNfeQBLFU5g
1ο κμ περιπου της ειδικης....στην οποια ΔΕΝ φυγαμε στην ωρα μας -
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Θάναι πολύ κοινότυπο να επαναλάβω και εγώ τα καλά λόγια για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ (με κεφαλαία γράμματα) , ειδικά όταν οι δυό προλαλήσαντες 'Μήτσοι' κάλυψαν σχεδόν τα πάντα για αυτόν τον πολύ ωραίο και πολύ ευχάριστο αγώνα.
Το κύριο συστατικό θεωρώ ότι ήταν ότι ολοι φύγαμε από τον Ωρωπό με μιά ευχάριστη ανάμνηση από μια απαιτητική ειδική πού δεν χόρτανες να κάνεις οχι τρείς αλλά ..δεκατρείς φορές , και μιά οργάνωση από άτομα με ένα γνήσιο χαμόγελο στα προσωπά τους.
Ελπίζω νάμαστε ολοι καλά του χρόνου να ξανακατέβουμε στον Ωρωπό ( Δήμο πλήζ , κάντο άνοιξη ή φθινόπωρο !! ) για 'ενα πρωταθληματικό Ronde (3+1), που να συμπεριλαμβάνεται και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών ( ακούει η ΕΠΑ;)
Kαι πάλι ΜΠΡΑΒΟ σ΄όλους !!
Κάλε μου φίλε, μια λέσχη απαλλαγμένε από βαρίδια, με μόνον φίλους μας πλέων, έκανε αυτό που αξίζει. Απέδειξε περίτρανα, ότι πάντα μπορούσε και δεν την αφήναν…..
Καλή επιλογή, σωστή σχεδίαση, καλή αστυνόμευση, μεγάλος και πυκνός έλεγχος, ακαριαίες και ορθές αποφάσεις.
Και…. Σάντουιτς και νερό στο τέλος της πρώτης μπούκλας. Και πίτσα και νερό, στο τέλος της δεύτερης. Μας σκωπτόντουσαν εμάς στο βουνό, γι’ αυτό και τους αγαπάμε.
Μεγάλε ΙΚΑΡΕ, χιαστήκαν να περάσουν αρκετά χρόνια υπονόμευσης, για να δήξουν ξαλαφρωμένοι οι εναπομείναντες, ότι είναι γνήσια τεκνά σου, και οι γνώσεις σου, η εκάστοτε τακτική σου, κληρονομήθηκαν επάξια. Δεν πέθαναν. Φτιάξτε και έναν αγώνα που να φέρει το όνομα του.
Καλή σχεδίαση, καλή οργάνωση, άνετος χώρος SP, θάλασσα για μια βουτιά, απόλυτη γαστρονομική κάλυψη στην παραλία. Αρκετός κόσμος στο βουνό.
Κάποιου του ξίνισε το χώμα στο SP, να βάλετε πλακάκια του χρόνου!!!!!.....Κάρολε….. ο φίλος μας χρειάζεται βουκέντρα!!!.... λιγότερα κόκκινα!!!.....
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
από scn » 03/07/11 17:11
Χρειάστηκε παρέμβαση θεατή για να μετακινήσει ο κριτής ασφαλείας τους θεατές από εντελώς επικίνδυνο σημείο (η πρώτη διχάλα μετά την είσοδο στην κοιλάδα) και να αποφευχθεί μετά από 15' πολύ σοβαρό ατύχημα όταν πήγε ευθεία στα φρένα ένα 106 εκεί ακριβώς που πριν λίγο στέκονταν θεατές και ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Το τραγικό είναι ότι 20' μετά την έξοδο του 106 ο κριτής επέτρεψε ξανά σε θεατές να κάτσουν σε αυτό το σημείο.
Σίγουρα για να κρίνεις πρέπει να γνωρίζεις.
Σίγουρα τον θεατή τον βάζεις μέσα από την κορδέλα που οριοθέτησε σωστά η οργάνωση. Βγήκε κανείς απέξω?.
Μήπως το αυτοκίνητο δεν ήταν «παρκαρισμένο», μα έκανε μανούβρα για να φύγει?.
Σαν αγωνιζόμενος, πρέπει να γνωρίζεις περί ‘τσαρουχώματος’, δεν το περιμένεις από αγωνιζόμενο…..
Και έμπαση περιπτώσει, εσύ που ήσουν γνώστης, γιατί δεν πήγες να βοηθήσεις?.
Το «εντελώς», είναι υποκειμενικό. Η λέξι «τραγικό», χρησιμοποιείτε σε τραγικές καταστάσεις……
Σε περιπτώσεις που οι κορδέλες, με μεγάλη τάση υπερβολής, τοποθετήθηκαν σε μεγάλη απόσταση από τον δρόμο, δεν βάστηξαν κανέναν θεατή, καταπατήθηκαν. Πράγμα που στον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε.
Στα πλην του αγώνα, πρέπει να γράφεις αυτά που φταίει η λέσχη, και όχι το ότι πρωτοκλασάτοι με έτοιμα αυτοκίνητα δεν καταδέχτηκαν τον αγώνα…… και σίγουρα τα λάθος «πατήματα» δεν χρεώνονται στον αγώνα, μην τρελαθούμε……
Σε πληροφορώ, ότι ήταν πόλοι οι θεατές για την ημέρα και τον μήνα που έγινε ο αγώνας, μα υπήρχαν πολλές προσβάσεις θεατών και ήταν διασκορπισμένοι.
Ελπίζω του χρόνου, να υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές που θα είναι περισσότερες, διότι πήραν δήγμα γραφής!!!....+ μια, εσένα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Και αφού πέρασε μια ολόκληρη μέρα και θεωρώ οτι πλέον εχουν κατασταλλάξει τα πράγματα στο μυαλό μου, και επιπλέον μιας και εχω πολλές μέρες να γράψω(λόγο μετακόμισης...), ήρθε η στιγμή να πώ αλήθειες και σκέψεις...
Ο Αγώνας ήταν πάρα πολύ ωραίος και ξεκούραστος και οι οργάνωση εκανε τα πάντα για να μην αγχώσει κανεναν.Πραγγματικά ολοι ενιωθαν οτι ήταν σε διαδικασία γιορτούλας-εκδρομής - σοβαρών δοκιμών΄και αγωνιστικής εξελίξης και πουθενά δεν βγήκε ο κομπλεξισμός που διακρίνει το αθλημά μας.Υπεύθυνοι για αυτή την νοοτροπία σίγουρα ήταν η Λέσχη και τα 'νέα' μέλη της.Πουθενά δεν υπήρχε το 'φασιστικό' Ελάτε να...κάνετε αυτό ή το αλλο...Ολα κυλούσαν ομαλά και χωρίς αγχος. Μπράβο στην ΑΛΑ.Μπράβο στο καινούριο, και απο οτι φαίνεται γεμάτο ορεξη και ιδέες, ΔΣ.
Πολύ σωστή, επίσης, η απόφαση του ΔΣ να χρησιμοποιήσουν τον 'Ιαβέρη' ως πλοηγό...Αλλωστε ποιος θα ήταν εμπειρότερος και ικανότερος?Κρίμα που δεν τον χρησιμοποίησαν περισσότερο και δεν του ανέθεσαν περισσότερες πρωτοβουλείες...πιστεύω οτι και αυτά τα μικρά λαθάκια απο θέμα θεατών, θα ειχαν εξαλειφθεί.
Το εξυπνότερο ολων βέβαια, οτι η γραμματεία ήταν στο κέντρο του SERVICE PARK και σε μεγάλη οθόνη οι χρόνοι online απο την Iron Team. Πολύ καλό το σύστημα με τα Wifi αποτελέσματα στο laptop του καθενός - χωρίς σύνδεση σε ιντερνετ.Και βέβαια ουτε ιχνος σνομπισμού, αφού οι ανθρωποι της ερχονταν σε κάθε τέντα και τοποθετούσαν τους σενσορές τους.Είναι ολες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και που αισθάνεσαι οτι τελικά μερικοί εκτιμούν οτι τους τίμησες με την συμμετοχή σου.Τα σημαντικότερο ομως που θα ηθελα να σταθώ είναι δύο βασικά θέματα: Ο πόλεμος που δέχτηκε η ΑΛΑ και ο Αγώνας της - και η 'στημένη'-προκατηλημένη-κατευθυνόμενη-εσκεμένη επίθεση απο οδηγούς-Καραϊσκάκηδες.
Στο πρώτο θέμα, μου εκανε και μου κάνει ακόμα απίστευτη εντύπωση η αντιμετώπιση που είχε η νέα ΑΛΑ απο την αρχή του σπορ, απο τους οδηγούς, απο θεσμικά πρόσωπα, απο τρικλωποδιές...μέχρι και πρίν απο τον αγώνα.Μήπως γιατι τα μαγαζιά των κουμπαροκολλητών μας δεν 'δούλεψαν'?Μήπως γιατι δεν θέλουμε - τώρα που υπήρξε η ευκαιρία, να μην ξαναγεννηθεί μια δυνατή λέσχη στην Αθήνα? Για να ξεπληρωθούν τα 'γραμμάτεια'? ή μήπως θέλουμε να σβήσει η λέσχη με το παρελθόν της?Ποιος ειναι ο λόγος τελικά?
Είπαμε... Η ΑΛΑ άλλαξε και γεννήθηκε κάτι καινούριο...με νέα και ορεξάτα μυαλά που γνωρίζουν απο μέσα και απ'έξω...
Επρεπε να το στηρίξουμε ολοι.Οχι να το θάβουμε!Το δεύτερο θέμα , είναι οι οδηγοί...Ολα αυτά τα @ρχ!δ!@ που απο το Facebook εβγαιναν και εγγραφαν να μην πάμε στον αγώνα γιατι θα σκοτωθούμε, είναι επικίνδυνη διαδρομή, ή δεν τους αρεσαν τα μπαλλώματα και αλλες μ@λ@κίες...ΟΥΣΤ, παπαγαλάκια του κερατά...Κοντηλοφόροι της δεκάρας...Περάστε αυριο απο τα γραφεία να πάρετε την εκπτωσούλα σας...Αη σιχτήρ.
Τέλος εντύπωση μου εκανε οτι πολλά 'ονοματα' (ραλλυ-μαν απο την Αθήνα) απαξίωσαν τον αγώνα με την απουσία τους.Τι εγινε ρε παιδιά? Οτι δεν ειναι πρωταθληματικό δεν το τρέχουμε? 'Είμαστε μόνο για high class' αγώνες? Δεν ήταν μια καλή και οικονομική ευκαιρία να ζεσταθούν τα χέρια, να ρυθμιστούν τα αυτοκίνητα και να γράψει χιλιόμετρα το αγωνιστικό κοντέρ? Θα πάμε ΔΕΘ, λέει ο ενας, θα πάμε Αχαιός, ο Αλλος...
Ο κυρ Τάσος, ήταν εκεί απο τις 08:30 το πρωί και ήθελε και αλλο.Φαινόταν στα μάτια του. Αλλα ξέχασα... εχουμε ανέβει επίπεδο... -
Ο χρήστης van έγραψε:
Και αφού πέρασε μια ολόκληρη μέρα ................... Αλλα ξέχασα... εχουμε ανέβει επίπεδο...+10000000000
-
Γεια σας και από έμενα, όντως η λέσχη προσπάθησε πολύ και νομίζω ότι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι δεδομένου και της θερινής περιόδου.
Η ειδική μας άρεσε πάρα πολύ είχε κόσμο στα 2 περάσματα που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε. Στα του αγώνα μας τώρα, στο πρώτο πέρασμα ξεκινήσαμε σβέλτα και αφού πήγαμε να αγοράσουμε δυο γωνιακά μεν αχρείαστα δε, οικοπεδάκια χαλαρώσαμε και απλά κάναμε την ειδική ελέγχοντας ουσιαστικά πόσο γλιστράει και τις σημειώσεις. (κρίμα για τον Παπαδημητρίου jr – Κολοβό που στον πρώτο τους αγώνα εγκατέλειψαν στο 4km, εύγε για την αντίδραση τους). Ο χρόνος καλός, πρώτη μας φορά 11οι γενικής…
Στο δεύτερο σκέλος κράταγε ασφαλώς καλύτερα αλλά δεν πιέσαμε ιδιαίτερα αφού είχαμε κτίσει καλή διαφορά και απλά θέλαμε να το χαρούμε χωρίς να γλιστράμε συνεχώς! Όπως και έγινε τελικά όλα τα πληρώματα της μικρής κατηγορίας που είδαμε μετά το stop το χαρήκαμε! Στο τρίτο σκέλος ξεκινήσαμε για να σπάσουμε το 6.50 μέχρι το 3,8km περίπου της ειδικής όπου μείναμε και από τις 2 τρόμπες βενζίνης… συγνώμη στα πληρώματα που φρενάραμε αλλά δεν μπορούσαμε να μετακινήσουμε το αυτοκίνητο. Μικρό το κακό οπότε πάμε δυνατά για Δωδώνη!
Χίλια μπράβο στους Καλογηρα-Βασιλειου, Παπαθανασοπουλο-Γαλανο και Μαργετη-Μπογδανο! Χάρηκα που σας γνώρισα παιδιά!
Φιλικά, Ανδρέας Βίγκος -
Ο χρήστης van έγραψε:
Και βέβαια ουτε ιχνος σνομπισμού, αφού οι ανθρωποι της ερχονταν σε κάθε τέντα και τοποθετούσαν τους σενσορές τους.Είναι ολες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και που αισθάνεσαι οτι τελικά μερικοί εκτιμούν οτι τους τίμησες με την συμμετοχή σου.Πολύ σωστό.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ίγουρα για να κρίνεις πρέπει να γνωρίζεις.
Σίγουρα τον θεατή τον βάζεις μέσα από την κορδέλα που οριοθέτησε σωστά η οργάνωση. Βγήκε κανείς απέξω?.
Σαν αγωνιζόμενος, πρέπει να γνωρίζεις περί ‘τσαρουχώματος’, δεν το περιμένεις από αγωνιζόμενο…..
Το «εντελώς», είναι υποκειμενικό. Η λέξι «τραγικό», χρησιμοποιείτε σε τραγικές καταστάσεις……
Σε περιπτώσεις που οι κορδέλες, με μεγάλη τάση υπερβολής, τοποθετήθηκαν σε μεγάλη απόσταση από τον δρόμο, δεν βάστηξαν κανέναν θεατή, καταπατήθηκαν. Πράγμα που στον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε.
Στα πλην του αγώνα, πρέπει να γράφεις αυτά που φταίει η λέσχη, και όχι το ότι πρωτοκλασάτοι με έτοιμα αυτοκίνητα δεν καταδέχτηκαν τον αγώνα…… και σίγουρα τα λάθος «πατήματα» δεν χρεώνονται στον αγώνα, μην τρελαθούμε……
Σε πληροφορώ, ότι ήταν πόλοι οι θεατές για την ημέρα και τον μήνα που έγινε ο αγώνας, μα υπήρχαν πολλές προσβάσεις θεατών και ήταν διασκορπισμένοι.
Ελπίζω του χρόνου, να υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές που θα είναι περισσότερες, διότι πήραν δήγμα γραφής!!!....+ μια, εσένα.- Η κορδέλα της οργάνωσης είναι για να κλείνει το δρόμο και δεν αφαιρεί την ευθύνη από όποιον κάθεται εκεί.
- Το κίτρινο Πεζό 107 των περαστικών δεν έκανε μανούβρα. Αυτό που γράφετε δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Είχε κάτσει σβησμένο στην κορδέλα επί 15' περίπου επειδή, ορθώς, το σταματήσατε από το να μπει στην Ε.Δ. Οι επιβαίνοντες ήταν καθισμένοι μέσα στο αυτοκίνητο και παρακολούθησαν περίπου 7-8 περάσματα και έφυγαν όταν εκείνοι θέλησαν, μόλις 5' πριν βγει το 106. Δίπλα από το κίτρινο Πεζό υπήρχαν τουλάχιστον 10 θεατές πεζοί.
- Εγώ ήμουν που σας βοήθησα να μην έχουμε νεκρό, αλλά όπως θα γνωρίζετε δεν έχω καμία άλλη αρμοδιότητα εκτός από το να μιλήσω στον κριτή ασφαλείας εφόσον είναι αυτός παρών. Επίσης, αν παρατηρήσατε, φρόντισα να σας μιλήσω αρκετά φωναχτά ώστε να ακουστούν αυτά που σας έλεγα από τους θεατές και τους επιβαίνοντες στο κίτρινο 107, μπας και βάλουν μυαλό από μόνοι τους. Η αλήθεια είναι ότι μόνο 1-2 κουνήθηκαν και οι περισσότεροι εξ αυτών μετακινήθηκαν μόνο όταν τους το ζητήσατε/παρακαλέσατε εσείς αφότου αποχώρησα από το σημείο.
- Μετά την έξοδο του αγωνιστικού επιτρέψατε ξανά σε άλλοτε δύο και άλλοτε τέσσερα άτομα να ξανακαθίσουν στο σημείο εξόδου. Το ίδιο είχε γίνει και μετά την παρολίγο έξοδο που είχε ένα 1400άρι πριν βγει το 106. Επίσης σας επεσήμανα εκείνη τη στιγμή ότι ως κριτής ασφαλείας αν γινόταν το κακό θα είχατε ποινική ευθύνη για το γεγονός ότι κάθονταν εκεί και μου είπατε ότι το γνωρίζατε. Γι' αυτούς τους λόγους, θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω να χαρακτηρίζω 'τραγικό', από κάθε άποψη, το γεγονός ότι συνέχισαν να κάθονται θεατές εκεί.
- Το αν αναμένεις ή όχι από έναν αγωνιζόμενο να 'τσαρουχώσει' όταν έχει αργήσει στα φρένα το αφήνω στην κρίση όσων μας διαβάζουν. Το συγκεκριμένο σημείο ήταν ένα 'S' 4ης όπου στην έξοδο μετά από πολύ λίγα μέτρα υπήρχε στροφή 3ης με κάμποσα φρένα. Οι οδηγοί όταν έβγαιναν από το 'S' είχαν ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου να δουν τη στροφή και να προλάβουν να φρενάρουν, πολλές φορές με το αυτοκίνητο να μην έχει ισιώσει πλήρως μετά την έξοδο από το 'S'. Ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο, κάτι που σας επεσήμανα επίσης. Το αν η επικινδυνότητα ενός σημείου είναι 'υποκειμενική', όπως γράφετε, το αφήνω να σχολιαστεί από όσους μας διαβάζουν.
Πέραν αυτού, όμως, υπάρχει ο γενικός κανόνας που υποτίθεται ότι ξέρουν όλοι οι κριτές ασφαλείας και θεατές, δηλαδή ότι δεν καθόμαστε ποτέ στην 'ευθεία' των φρένων. Αν αυτό δεν το γνωρίζει κάποιος, καλά θα κάνει να μην έρχεται στους αγώνες. Προσωπικά, ως αγωνιζόμενος, δε θέλω την ώρα που τρέχω να υπάρχουν στο βουνό άνθρωποι που δε γνωρίζουν αυτό το στοιχειώδη κανόνα. - Στα συν και τα πλην αναφέρομαι γενικά στον αγώνα και, φυσικά, όχι στα θέματα του οργανωτή. Το μόνο 'πλην' που αφορά την οργάνωση είναι η έλλειψη προστατευτικών ελαστικών σε πραγματικά επικίνδυνες κολώνες στις εξόδους στροφών.
- Και εμένα με ενόχλησε η απουσία συμμετοχών, όπως ενόχλησε τον van. Ο λόγος που δε συμμετείχα ήταν μηχανικό πρόβλημα υψηλού κόστους και δε μου άρεσε καθόλου που ήμουν θεατής και όχι 'από μέσα' σε αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό, πανέμορφο και πάμφθηνο αγώνα δίπλα στην Αθήνα.
Προς van: Εκεί μέσα τα 'μεγάλα' δεν κέρδισαν το Γκίκα με το Πόλο, θα κερδηθεί ο Ζάχος με το R2 και ο Αμαξό με το 205;
-
Συγχαρητήρια και από εμένα για τον πολύ ωραίο αγώνα. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψε ο van περί φιλικού και χαλαρού κλίματος. Κανένα άγχος, καμία σνομπ συμπεριφορά (για τεχνικό έλεγχο και σένσορες δεν πήγαμε, ήρθαν αυτοί) και γενικότερα μια ατμόσφαιρα που περισσότερο θύμιζε μια παρέα φίλων σε trackday. (ελπίζω να μη δείξει κανείς το σνομπισμό του εκλαμβάνοντας αρνητικά αυτό το σχόλιο)
Η ειδική πράγματι ήταν γλιστερή σε μερικά σημεία αλλά δεν πειράζει, έτσι είναι τα rally και προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπήρχε κάποιο πραγματικά επικίνδυνο σημείο.Το αυτοκίνητο δυστυχώς δε μας άφησε να το χαρούμε όσο θα θέλαμε. Και στα δύο πρώτα σκέλη περίπου στο 9ο km της Ε.Δ. έκανε κάποιες διακοπές, έσβησε, ακινητοποιούμασταν τελείως και αφού ξανάπαιρνε με την 3η-4η μιζιά συνεχίζαμε κανονικά. Παρόλα αυτά καταφέραμε έναν καλό χρόνο (6.45.1) και μια καλή θέση στο 2ο πέρασμα.
Στο 3ο σκέλος δυστυχώς το κακό παράγινε, το αυτοκίνητο έσβησε και μας άφησε στη μέση μιας παρατεταμένης ανηφορικής δεξιάς χωρίς καθόλου χώρο στην άκρη, μέχρι που 5-6 λεπτά μετά ξαναπήρε επιτρέποντάς μας να φτάσουμε στον τερματισμό. Ελπίζω να μην κόψαμε πολύ τα επόμενα πληρώματα (Νο 21 και 22) στα οποία έδειχνα το ΟΚ.Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους συναθλητές που τίμησαν και απόλαυσαν τον αγώνα και να κράξω αυτούς που δημιούργησαν προβλήματα στο δρόμο κατεβαίνοντας όλη την απλή στο αντίθετο (όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ριζικάρης από τα μεγάφωνα) και αυτούς που επειδή τρέχουν σε φιλικό αγώνα θεωρούν ότι η ασφάλειά τους είναι λιγότερο σημαντική και τρέχουν με εσώρουχα Calvin Klein, Billabong, Zara και λοιπές ομολογκέ φίρμες...
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Ελπίζω του χρόνου, να υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές που θα είναι περισσότερες, διότι πήραν δήγμα γραφής!!!....+ μια, εσένα.- Η κορδέλα της οργάνωσης είναι για να κλείνει το δρόμο και δεν αφαιρεί την ευθύνη από όποιον κάθεται εκεί.
- Το κίτρινο Πεζό 107 των περαστικών δεν έκανε μανούβρα. Αυτό που γράφετε δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Είχε κάτσει σβησμένο στην κορδέλα επί 15' περίπου επειδή, ορθώς, το σταματήσατε από το να μπει στην Ε.Δ. Οι επιβαίνοντες ήταν καθισμένοι μέσα στο αυτοκίνητο και παρακολούθησαν περίπου 7-8 περάσματα και έφυγαν όταν εκείνοι θέλησαν, μόλις 5' πριν βγει το 106. Δίπλα από το κίτρινο Πεζό υπήρχαν τουλάχιστον 10 θεατές πεζοί.
- Εγώ ήμουν που σας βοήθησα να μην έχουμε νεκρό, αλλά όπως θα γνωρίζετε δεν έχω καμία άλλη αρμοδιότητα εκτός από το να μιλήσω στον κριτή ασφαλείας εφόσον είναι αυτός παρών. Επίσης, αν παρατηρήσατε, φρόντισα να σας μιλήσω αρκετά φωναχτά ώστε να ακουστούν αυτά που σας έλεγα από τους θεατές και τους επιβαίνοντες στο κίτρινο 107, μπας και βάλουν μυαλό από μόνοι τους. Η αλήθεια είναι ότι μόνο 1-2 κουνήθηκαν και οι περισσότεροι εξ αυτών μετακινήθηκαν μόνο όταν τους το ζητήσατε/παρακαλέσατε εσείς αφότου αποχώρησα από το σημείο.
- Μετά την έξοδο του αγωνιστικού επιτρέψατε ξανά σε άλλοτε δύο και άλλοτε τέσσερα άτομα να ξανακαθίσουν στο σημείο εξόδου. Το ίδιο είχε γίνει και μετά την παρολίγο έξοδο που είχε ένα 1400άρι πριν βγει το 106. Επίσης σας επεσήμανα εκείνη τη στιγμή ότι ως κριτής ασφαλείας αν γινόταν το κακό θα είχατε ποινική ευθύνη για το γεγονός ότι κάθονταν εκεί και μου είπατε ότι το γνωρίζατε. Γι' αυτούς τους λόγους, θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω να χαρακτηρίζω 'τραγικό', από κάθε άποψη, το γεγονός ότι συνέχισαν να κάθονται θεατές εκεί.
- Το αν αναμένεις ή όχι από έναν αγωνιζόμενο να 'τσαρουχώσει' όταν έχει αργήσει στα φρένα το αφήνω στην κρίση όσων μας διαβάζουν. Το συγκεκριμένο σημείο ήταν ένα 'S' 4ης όπου στην έξοδο μετά από πολύ λίγα μέτρα υπήρχε στροφή 3ης με κάμποσα φρένα. Οι οδηγοί όταν έβγαιναν από το 'S' είχαν ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου να δουν τη στροφή και να προλάβουν να φρενάρουν, πολλές φορές με το αυτοκίνητο να μην έχει ισιώσει πλήρως μετά την έξοδο από το 'S'. Ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο, κάτι που σας επεσήμανα επίσης. Το αν η επικινδυνότητα ενός σημείου είναι 'υποκειμενική', όπως γράφετε, το αφήνω να σχολιαστεί από όσους μας διαβάζουν.
Πέραν αυτού, όμως, υπάρχει ο γενικός κανόνας που υποτίθεται ότι ξέρουν όλοι οι κριτές ασφαλείας και θεατές, δηλαδή ότι δεν καθόμαστε ποτέ στην 'ευθεία' των φρένων. Αν αυτό δεν το γνωρίζει κάποιος, καλά θα κάνει να μην έρχεται στους αγώνες. Προσωπικά, ως αγωνιζόμενος, δε θέλω την ώρα που τρέχω να υπάρχουν στο βουνό άνθρωποι που δε γνωρίζουν αυτό το στοιχειώδη κανόνα. - Στα συν και τα πλην αναφέρομαι γενικά στον αγώνα και, φυσικά, όχι στα θέματα του οργανωτή. Το μόνο 'πλην' που αφορά την οργάνωση είναι η έλλειψη προστατευτικών ελαστικών σε πραγματικά επικίνδυνες κολώνες στις εξόδους στροφών.
- Και εμένα με ενόχλησε η απουσία συμμετοχών, όπως ενόχλησε τον van. Ο λόγος που δε συμμετείχα ήταν μηχανικό πρόβλημα υψηλού κόστους και δε μου άρεσε καθόλου που ήμουν θεατής και όχι 'από μέσα' σε αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό, πανέμορφο και πάμφθηνο αγώνα δίπλα στην Αθήνα.
Προς van: Εκεί μέσα τα 'μεγάλα' δεν κέρδισαν το Γκίκα με το Πόλο, θα κερδηθεί ο Ζάχος με το R2 και ο Αμαξό με το 205;
Προς Antonis team,
Αγαπητε,
Εχω μαθει στην ζωη μου, οταν κανω μια μα@@κια, (δευετερη συνεχομενη) ταπεινα να 'λουφαζω' και να μην προσπαθω να βγω και απο πανω. Εσυ πιστεψες οτι με ενα 'γλυψιμο' στην Λεσχη και με μια επιθεση στον αυτοπτη μαρτυρα, οτι 'καθαρισαμε'.
Ε οχι, κυριε παντογνωστη και επικινδυνε. Μεχρι εδω και μη παρεκει. Αν δεν το καταλαβαινεις, εχεις γινει λιαν επικινδυνος και αυτο πολυ συντομα (σου υπογραφω οτι) θα σταματησει.Προς scn,
Ευτυχως, (?) αυτο που εκανε στο Ακροπολις, ηταν πολυ πιο σοβαρο και πολυ συντομα δεν θα ξανα πλησιασει στους αγωνες μας.
Υπομονη, οπως εχω ηδη ξανα γραψει.Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
- Σίγουρα ο υπεύθυνος ήμουν εγώ. Σίγουρα η κορδέλα είναι ορόσημο της διαδρομής των αγωνιζομένων. Σίγουρα έπρεπε να είχα κορδέλα, για να κορδελιάσω την ασφαλή θέση των θεατών….. δεν είχα.
- Το 107 ήρθε για μανούβρα, ‘κόλλησε’ για δυο περάσματα, στο τέλος με άκουσε…..
- Σίγουρα η παρεμβολή σου, βοήθησε την γλώσσα μου, που είχε μαλλιάσει… πάντα οι κριτές χρειάζονται την βοήθεια θεατών για να ‘νουθετούν’ στραβόξυλα.
- Δεν επέτρεψα σε κανέναν, χαζός δεν ήμουν. Μα άλλο το να παρακαλείς, και άλλο να σε ακούν. Μάλιστα στην εκεί παρέα ήταν και αγωνιζόμενος….. αυτός με άκουγε λιγότερο από τους άλλους. Ευτυχώς δεν συνέβη κάτι το τραγικό!.
- Από το 4…πας στο 6….. συνεχίζω εκεί φίλε μου.
- Η άσφαλτος ήταν ολισθηρή. Δεν νομίζω ότι η οδική συμπεριφορά, κατά 80%, σε ικανοποίησε στα περάσματα….. η πλαγιολίσθηση ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Σίγουρα δεν ήταν ανάβαση, μα υπήρχε και συνοδηγός. Επομένως έπρεπε να ήταν γραμμένα ΟΛΑ. Σίγουρα στην ευθεία των φρένων, μόνον ένας μ@λ@κ@ς θα καθόταν!!!... μα βρες μου την ευθεία των φρένων…. Έμπαιναν ορισμένοι από έξω – έξω, ο της τρέλας γέννημα!. Έμπαιναν από μέσα έξω, ανορθόδοξο. Και έμπαιναν από έξω μέσα. Γράψε μου λιπών κάλε μου φίλε, σε έναν οδηγό άγονων από το 1964 έως και το 2002, (που έκανα καρδιά), πιες είναι οι γραμμές του τσαρουχοματος?. Η θέση που καθόσουν εσύ, ήταν πολύ περισσότερο επικίνδυνη από την θέση που εγώ καθόμουν 100+ μέτρα από κέντρο στροφής. Δυστυχώς φίλε μου, θες δεν θες, δεν μπορείς να έχεις θεατές που υπήρξαν αγωνιζόμενοι….. εδώ δεν υπάρχουν σεμινάρια αγωνιζομένων, και όπως διαπίστωσες, ορισμένα «περάσματα» και όχι περάσματα, σε καράφλιαζαν. Σίγουρα χρειάζονται μεγαλύτερη ενημέρωση οι θεατές μα και η ύπαρξη μπάτσου.
- Κατ έμενα ότι κολόνα και αν υπάρχει, δεξιά και αριστερά στην ‘πίστα’, είναι επικίνδυνο θέμα. Εάν παρατήρησες ήταν εκατοντάδες….. δεν μπορούσαν να καλυφτούν. Το ΔΣ της φίλης ΑΛΑ είναι όλοι τέως και νυν αγωνιζόμενοι, άρα γνωρίζουν, μα είναι θέμα και εάν γίνετε. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα καλώδια ήταν όλα νέας μορφής, και οι κολόνες λεπτές ξύλινες, που αποκεφαλίζονται για πλάκα…..
Είμαι πολύ λυπημένος, που διαβάζω έναν αγωνιζόμενο να γραφεί, «υψηλού κόστους»….. όχι δεν ήταν υψηλού κόστους, η αφαίμαξη από την ληστρική συμπεριφορά του ΓΑΠ+ΔΝΤ σου απαγόρευσε να τρέχεις. Παλιότερα δεν είχες ζημίες?. Μα δεν έκλεβαν τους κόπους σου….. - Και για να τελειώσουμε το θέμα. Εάν πρόσεξες ήμουν υπεύθυνος σε δυο κοπάνες, που απείχαν 50 μέτρα η μια από την άλλη. Είχα αφήσει λιπών την Αθανασία σαν ενδιάμεσο, είναι άψογη, και εγώ έτρεχα επάνω κάτω. Σίγουρα από της 8 το πρωί μέχρι της 4 το απόγευμα στο ήλιο και με την ‘σαλιάρα’, 8 συνεχείς ώρες, είναι δοκιμασία…. Στα μέσα της τρίτης μπούκλας, και ενόσω ήμουν στην πρώτη κοπάνα με κόσμο, βλέπω έναn με κράνος να σπρώχνει την Αθανασία. Την απόσταση την κάλυψα σε δευτερόλεπτα!!!... είχε μπει εμπρός από το μηχανάκι του, σύριζα με την κορδέλα, αυτός με το παιδί του και την γυναίκα του, και ενόσω περνούσαν τα αγωνιστικά, προσπαθούσε να σηκώσει την κορδέλα και να φύγει προς τον τερματισμό ο μαλάκας. Έβριζε χυδαία, αυτό δεν το ανέχτηκα. Έσπρωξα την μηχανί του πίσω, και έφαγα δυο!. Βεβαία για να καταγραφή πόσες μάζεψε, χρειάζεται λογιστή….. μα ο κόσμος που τον ‘μάζεψε’ και τον ευχαριστώ, ήταν όλοι κριτές χωρίς σαλιάρα!!!.... δεν είναι πάντα έτσι. Και δεν είναι υπερβολή να πω ότι σώθηκε ο αγώνας.
Τα ευτράπελα της ιδιότητας!!!.
Νομίζω ότι λήξαμε το θέμα. Δεν σου επιτρέπω να ξανά κανείς τον θεατή…. Γι’ αυτό από πλατέα!, θα αγωνίζομαι κόντρα στους υπονομευτές μας…..
Να είσαι καλά.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Προς Antonis team,
Αγαπητε,
Εχω μαθει στην ζωη μου, οταν κανω μια μα@@κια, (δευετερη συνεχομενη) ταπεινα να 'λουφαζω' και να μην προσπαθω να βγω και απο πανω. Εσυ πιστεψες οτι με ενα 'γλυψιμο' στην Λεσχη και με μια επιθεση στον αυτοπτη μαρτυρα, οτι 'καθαρισαμε'.
Ε οχι, κυριε παντογνωστη και επικινδυνε. Μεχρι εδω και μη παρεκει. Αν δεν το καταλαβαινεις, εχεις γινει λιαν επικινδυνος και αυτο πολυ συντομα (σου υπογραφω οτι) θα σταματησει.Προς scn,
Ευτυχως, (?) αυτο που εκανε στο Ακροπολις, ηταν πολυ πιο σοβαρο και πολυ συντομα δεν θα ξανα πλησιασει στους αγωνες μας.
'el-em'
Δεν περίμενα από την γραφίδα σου, να ξέρει να κρίνει. Δεν υπήρξες ποτέ κριτής. Μια ζωή ήσουν σκιά, και ως τέτοια ενεργείς. « μα@@κια, (ξέχασες το ‘λ’!) «λουφάζω» «γλείψιμο» «καθαρίσαμε», αυτί είναι η παιδία σου. Έχω πόδια και μυαλό, και δεν έχω ξυλοπόδαρα, ούτε ζω στην σκιά των άλλων.
(σου υπογράφω ότι), δεν έχεις υπογραφή, μα μια καλλικατζούρα υποβασταζόμενη.
Τίποτα λάθος δεν έχω κάνει. Εξηγώ και με καταλαβαίνουν. Παίρνω άδεια από εκεί που πρέπει, και τους στηρίζω στην προσπάθεια τους.
Δεν είμαι γλοιώδης, υπόγειος, υποχθόνιος, και σίγουρα δεν εκβιάζω καταστάσεις….. εγώ δεν κάνω κακό στο σπορ. Σίγουρα δεν έχω το παπικό αλάθητο, μα η ‘παλάντζα’ γέρνει θετικά.
Λυπάμαι που με αναγκάζεις να απαντώ δημοσίως.
Μα δεν μπορείς να διασύρεις άνευ αντικειμένου, έναν άνθρωπο που επί 49 χρόνια έχει προσφέρει πολλά στο σπορ, ενόσω εσύ ζεις από αυτό…. Έτσι τουλάχιστον δείχνεις από της πράξεις σου.
Antonis-team -
Προς Antonis team,
Αγαπητε,
'el-em'
Δεν περίμενα από την γραφίδα σου, να ξέρει να κρίνει. Δεν υπήρξες ποτέ κριτής. Μια ζωή ήσουν σκιά, και ως τέτοια ενεργείς. « μα@@κια, (ξέχασες το ‘λ’!) «λουφάζω» «γλείψιμο» «καθαρίσαμε», αυτί είναι η παιδία σου. Έχω πόδια και μυαλό, και δεν έχω ξυλοπόδαρα, ούτε ζω στην σκιά των άλλων.
(σου υπογράφω ότι), δεν έχεις υπογραφή, μα μια καλλικατζούρα υποβασταζόμενη.
Τίποτα λάθος δεν έχω κάνει. Εξηγώ και με καταλαβαίνουν. Παίρνω άδεια από εκεί που πρέπει, και τους στηρίζω στην προσπάθεια τους.
Δεν είμαι γλοιώδης, υπόγειος, υποχθόνιος, και σίγουρα δεν εκβιάζω καταστάσεις….. εγώ δεν κάνω κακό στο σπορ. Σίγουρα δεν έχω το παπικό αλάθητο, μα η ‘παλάντζα’ γέρνει θετικά.
Λυπάμαι που με αναγκάζεις να απαντώ δημοσίως.
Μα δεν μπορείς να διασύρεις άνευ αντικειμένου, έναν άνθρωπο που επί 49 χρόνια έχει προσφέρει πολλά στο σπορ, ενόσω εσύ ζεις από αυτό…. Έτσι τουλάχιστον δείχνεις από της πράξεις σου.
Antonis-teamΕπειδη σε κρινω σαν αστειο, δεν προκειται να σου κανω την χαρη και να σου απαντησω στα επι μερους.
Κανε υπομονη και θα δεις η 'σκια' τι μπορει να κανει, οταν εχει το δικιο με το μερος της.
Μπορει να ζω απο (και για ) τους αγωνες, αλλα δεν εχω θεσει σε κινδυνο με τις πραξεις μου κανεναν και ποτε.'el-em'
-
- Η άσφαλτος ήταν ολισθηρή. Δεν νομίζω ότι η οδική συμπεριφορά, κατά 80%, σε ικανοποίησε στα περάσματα….. η πλαγιολίσθηση ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Σίγουρα δεν ήταν ανάβαση, μα υπήρχε και συνοδηγός. Επομένως έπρεπε να ήταν γραμμένα ΟΛΑ. Σίγουρα στην ευθεία των φρένων, μόνον ένας μ@λ@κ@ς θα καθόταν!!!... μα βρες μου την ευθεία των φρένων…. Έμπαιναν ορισμένοι από έξω – έξω, ο της τρέλας γέννημα!. Έμπαιναν από μέσα έξω, ανορθόδοξο. Και έμπαιναν από έξω μέσα. Γράψε μου λιπών κάλε μου φίλε, σε έναν οδηγό άγονων από το 1964 έως και το 2002, (που έκανα καρδιά), πιες είναι οι γραμμές του τσαρουχοματος?. Η θέση που καθόσουν εσύ, ήταν πολύ περισσότερο επικίνδυνη από την θέση που εγώ καθόμουν 100+ μέτρα από κέντρο στροφής. Δυστυχώς φίλε μου, θες δεν θες, δεν μπορείς να έχεις θεατές που υπήρξαν αγωνιζόμενοι….. εδώ δεν υπάρχουν σεμινάρια αγωνιζομένων, και όπως διαπίστωσες, ορισμένα «περάσματα» και όχι περάσματα, σε καράφλιαζαν. Σίγουρα χρειάζονται μεγαλύτερη ενημέρωση οι θεατές μα και η ύπαρξη μπάτσου.
Κυριε Αντωνη διαβαζω ξαναδιαβαζω ολα τα ποστ και ολα που λενε οι αλλοι παντα ειναι λαθος και μονο εσεις σωστος. Anyway δεν θα σχολιασω τα υπολοιπα παρα μονο αυτο.
1)Προφανως εννοει την ευθεια που ερχεται το αυτοκινητο και πεφτει στα φρενα... Ολο το πλατος λοιπον του δρομου. Δεν εννοει την ευθεια τροχια που θα ακολουθησει το αμαξι μπλοκαρισμενο στα φρενα.
2)Το γλυστερο οδοστρωμα ειναι και αυτο μια ιδιαιτεροτητα του Ραλλυ. Για αυτο και λεγεται ραλλυ και οχι σιρκουι.
3)Οι γραμμες που ακολουθει το καθε πληρωμα ειναι δικο του θεμα. Οχι του κριτη η του θεατη. Αν γουσταρει να πηγαινει με το πλαι, μεσα -εξω- μεσα, εξω-μεσα εξω ειναι δικο του θεμα. Εχει δικια του αντιληψη και φυσικα δικο του ρυθμο και κανει τον αγωνα του. Οποτε τα σεμιναρια κλπ στους οδηγους αστα καλυτερα και κοιτα να κανετε σεμιναρια για κριτες.
4)Τσαρουχωμα μπορει να γινει απο το οποιοδηποτε πληρωμα. Κανεις δεν ειναι αλαθανστος διαολε. Ουτε καν οι επαγγελμιτιες οδηγοι των εργοστασιακων ομαδων. Και συνηθως οταν ενας οδηγος πιεσει παραπανω για τον χ,ψ,ω λογο θα κανει λαθος. Για αυτο ειναι λοιπον οι κριτες. Για να προφυλαξουν τον κοσμο να μην καθεται σε ενα σημειο οπου μετα απο λαθος η οτιδηποτε αλλο μπορει να βγει το αυτοκινητο απο την πορεια του, και να παρει κοσμο στον λαιμο του.... Μηπως να σου θυμισω εκεινη την αιματοβαμενη Ριτσωνα η το πιο προσφατο νεκρο παιδακι σε αυτοκινητιστικη παιδεια....
5)Μπατσο δεν θες. Σωστο κριτη θες. Και στην τελικη αν δεν σε υπακουει καποιος θεατης καλεσε τον αλυταρχη, διεκοψε την ειδικη επειδη ενας μ@λα@κ@ς δεν συμορφωνεται. Οταν οι αλλοι δουνε οτι καθυστερουνε λογο του μ@λ@κ@ και φαει την γιουχα του ειμαι σιγουρος οτι θα συμμορφωθει. Εκτως αν οι θεατες ειναι ζωα και δεν καταλαβαινουν. Οποτε παλι καλα που την διεκοψες γιατι τα ζωα αντιδρουν χωρις λογικη και δεν ξερεις τι μπορει να γινει.
6)Δεν ξερω γιατι αλλα σε 2-3 θεματα για ραλλυ που εγινε αναφορα για καποιο προβλημα σχετικα με την ασφαλεια, ο κριτης στο Κ που ηταν το προβλημα ησασταν εσεις....
Μηπως θα επρεπε να κρεμασετε και το καρτελακι του κριτη μαζι με τα γαντια του οδηγου και το καρτελακι του τεχνικου εφορου?Σας παρακαλώ πολύ να μην συνεχιστεί σε προσωπικό επίπεδο το ζήτημα, είμαι σίγουρος ότι το Αττικό είχε πολύ πιο ενδιαφέροντα για όλους ζητήματα. Ευχαριστώ [Mod]
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Δεν είναι θέμα αν θα κέρδιζε ο Βασίλης ή ο Δημήτρης ή ο Γύζης ή ο οποιοσδήποτε...
Απλούστατα, ήταν μια καλή ευκαιρία να μας δεί ο κόσμος, και κατα την διάρκεια του αγώνα, αλλα και μετά, την ωρα της παραλίας και του μπάνιου...Ηταν μια καλή ευκαιρία να δει ο κόσμος οτι οι αγώνες δεν ειναι για 'Αλητες-τεντιμπόηδες'...Και βέβαια ενα μεγάλο μπράβο στην ΑΛΑ, που τόλμησε και επιτέλους δεν 'κρυφτήκαμε' για να μην ενοχλήσουμε...
Ασε που ηταν ετσι φτιαγμένο το κλίμα που και 'σνομπ' να ήθελες να το παίξεις απλά δεν μπορούσες...με ολα τα ωραία 'κοριτσάκια'... με τα μινι μαγιουδάκια... ...που βολτάριζαν στο SP.Είναι κρίμα διοτι ολοι οι 'VATANEN' εχασαν μια ευκαιρία να παίξουν με τα παιχνιδάκια τους και με την παρέα τους χωρίς το αγχος της βαθμοθηρείας και του Πρωταθλήματος...Αλλωστε οπως λέει και ο κυρ Τάσος...: Αλλο το 'Πρωταθλητής' και άλλο το 'Πρώτος αθλητής'...
23ο ΑΤΤΙΚΟ ΡΑΛΛΥ RONDE 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011