-
αυτο το θεμα με τα προβολακια με εχει απασχολησει...προσωπικα δε με ενοχλουν αυτα τα στανταρ εργοστασιακα που εχουν τα αμαξια...
αντιθετα με τα ξενον εχω μεγαλο προβλημα...
το πισω φως ομιχλης ειναι απιστευτα ενοχλητικο...
δεν αναβω πλεον προβολακια αλλα δε με πειραζουν...αντιθετα τα ξενον παρα πολλων ειναι καργα επικινδυνα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
δεν αναβω πλεον προβολακια αλλα δε με πειραζουν...Δεν ξέρω που οδηγείς και που μένεις, όμως εδώ στην Πάτρα στον παραλιακό δρόμο που πάει στο λιμάνι (όπου ο ο δρόμος δεν έχει και την καλύτερη πρόσφυση και γυαλίζει πάρα πολύ όταν βρέχει) ή στο δρόμο της παλιάς Εθνικής προς Αίγιο, άμα σου τύχει τύπος εν ώρα βροχής με προβολάκια από απέναντι,μάλλον θα αλλάξεις άποψη για το 'σπορ'
Όσο για τα εργοστασιακά προβολάκια που λες, πχ του yaris t-sport ή του Ignis μη μου πεις ότι δεν φωτίζουν όπου νά ναι (δηλαδή διάχυτα που είναι και ο σκοπός τους) και δεν ενοχλούν τους απέναντι και μπροστά!Τέσπα...Το θέμα είναι να χρησιμοποιούμε στο δρόμο (και όχι μόνο) αυτό που είναι κατάλληλο για τις αντίστοιχες συνθήκες οδήγησης και όχι ό,τι εμείς νομίζουμε ότι είναι καλύτερο-σωστό και ό,τι άλλο μας φωτίσει ο θεός.-
ΥΓ:Σε περιόδους νύχτας χωρίς βροχές ή νερά στο δρόμο όντως δεν είναι τόσο ενοχλητικά τα προβολάκια
-
δε θυμαμαι τα αμαξια που αναφερεις αλλα το μονο προβλημα που ειχα συνηθως απο προβολακια ηταν κατι κακιας ωρας που βαζανε κατι τυποι με τα κλασικα καγκουρικα ριφλεξ...
δε θυμαμαι να με χει πειραξει εργοστασιακη κατασκευη..
τεσπα κλαιν μαιν ζητημα...εκεινο που κανει κακο ειναι κακορυθμισμενα φωτα και εκεινο το πισω φως ομιχλης..
-
Ο χρήστης bill_viper έγραψε:
Τεσπα τα προβολακια δεν εχουν να κανουν με τις λακουβες, αυτο ειναι τουλαχιστον αστειο να το συζηταμε.
Όσο αστείο είναι ν'απαντά η συγκεκριμένη μερίδα χρηστών...
Όσο αστείο είναι να 'κράζεις' κάποιον από κάτι που πέταξε ένας χωρίς καν να έχει δει...
**Όσο αστείο είναι να 'κράζεις' μέσα σε φόρουμ επειδή δεν έχεις τα guts **εκείνη τη στιγμή να κατεβάσεις το παράθυρο και να πεις στον άλλον 'που πας ρε φίλε με τα προβολάκια', δεν μαμιέται κι ας μην τα έχεις δει, έτσι για να σου φύγει η κάψα..
Όσο αστείο είναι να προσδίδεις 'κοσμητικά' επίθετα στον άλλον μέσω ενός φόρουμ...
Όσο αστείο είναι ν'απαντά κάποιος ο οποίος στο avatar του έχει ανοιχτά προβολάκια...αν μπω μεθαύριο και πω 'αα, ο τάδε ήταν με ανοιχτά τα προβολάκια'...
Όσο αστείο είναι απόψεις του στυλ 'αα, επειδή δεν το έπαθα εγώ δεν το'χεις πάθει εσύ'..
Όσο αστείο είναι να προσπαθείς να το αποδείξεις μαθηματικά σε μια πόλη στην οποία η μέση ταχύτητα είναι 20-25km/h.
Εκτιμώ τα παιδιά tazio και leonp που έγραψαν τις απόψεις τους δίχως ειρωνία, και χωρίς να προσάπτουν χαρακτηρισμούς αριστερά και δεξιά.
Nαι θα καθομαι εγω καθε 500 μετρα να κυνηγαω τον καθε παρτακια να του πω οτ ιμε γκαβωνει με τα φωτα του, που στο φιναλε δεν θα καταλαβει και τι του λεω. Τποτιθεται οτι εδω μεσα γραφουν ατομα τα οποια εχουν μια οδηγικη παιδεια, και θα καταλαβουν 2 πραγματα. Τωρα αν θες να συνεχισεις να λες οτι σε βοηθανε να αποφευγεις τις λακουβες, πες μας και τι θα γινει αν γκαβωσεις καποιον και ξυσει/ακουμπησει το αμαξι του καπου. Το να μεταθετης το προβλημα σου σε καποιον αλλο ωστε να το λυσεις ειναι ασχημο. Δλδ τοσοι Ελληνες που δεν τα αναβουν τα προβολακια καθε βδομαδα για ισιωμα ζαντας ειναι?
Τελος και να μην τα ξαναναψεις δεν πιστευω οτι θα αλλαξει κατι, τι να τα αναβουν 15000 αμαξια τι 14999.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
δεν αναβω πλεον προβολακια αλλα δε με πειραζουν...
Δεν ξέρω που οδηγείς και που μένεις, όμως εδώ στην Πάτρα στον παραλιακό δρόμο που πάει στο λιμάνι (όπου ο ο δρόμος δεν έχει και την καλύτερη πρόσφυση και γυαλίζει πάρα πολύ όταν βρέχει) ή στο δρόμο της παλιάς Εθνικής προς Αίγιο, άμα σου τύχει τύπος εν ώρα βροχής με προβολάκια από απέναντι,μάλλον θα αλλάξεις άποψη για το 'σπορ'
+1 και βάζω και το δρόμο από Πύργο προς Πάτρα.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Εγω θα συμφωνησω με τον bill_viper καθως εχω το ιδιο προβλημα και τα χρησιμοποιω κι εγω **αφου βεβαιως εχω πειστει οτι με τη φωνειτοτητα τους και την κλιση τους **δεν ενοχλω τον μπροστα,πλαι,πισω,διαγωνιο μου.Γι αυτο και κατανοω τι εννοει ο φιλος bill.Αυτοι που διαφωνουν να σκεφτουν ΠΟΣΟΙ ειναι αυτοι που πραγματικα ενοχλουν με τα xenon που ηταν extra 1200 ευρω στη μερσεντα και τυφλωνουν 19 φορες χειροτερα απ ό,τι ενα αμαξι με προβολακια ανοιχτα.Η επισης αυτοι που εχουν εντελως αρρυθμιστα τα κανονικα φωτα τους και σε τυφλωνουν και αυτα.Ξαναλεω οτι εχω πειστει (νομιζω κι ο φιλος bill) οτι δεν ενοχλω καθως δεν εχουν μεγαλη ενταση φωτος.Επομενως οποιος θελει να με πει ζωο η βλακα απο το φορουμ μπορει,χεστηκα πραγματικα...
μιλάμε έδωσες στον λαό επιχειρήματα...
εμ, ολυμπιακάκιας είσαι... -
Εγω δεν ειπα για ποιο λογο τα χρησιμοποιω και δεν με ενδιαφερει να πεισω καποιον για να δωσω επιχειρηματα οπως λες..Απλα δε μου αρεσε ο τροπος με τον οποιο αντιμετωπιστηκε ο φιλος bill και ειπα κατι το οποιο κανω εγω και ειμαι σιγουρος οτι δεν ενοχλει κανεναν.-Επιχειρηματα να δωσω για ποιο λογο αραγε;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Εγω δεν ειπα για ποιο λογο τα χρησιμοποιω και δεν με ενδιαφερει να πεισω καποιον για να δωσω επιχειρηματα οπως λες..Απλα δε μου αρεσε ο τροπος με τον οποιο αντιμετωπιστηκε ο φιλος bill και ειπα κατι το οποιο κανω εγω και ειμαι σιγουρος οτι δεν ενοχλει κανεναν.-Επιχειρηματα να δωσω για ποιο λογο αραγε;
αγαπητέ φίλε, μόλις στην προηγούμενη σελίδα εγώ κ άλλοι 2-3 είπαμε πως μας ενοχλούν τα προβολάκια...
απορώ πως είσαι τόσο σίγουρος ότι τα προβολάκια, τόσο τα δικά σου, όσο κ των άλλων, δεν ενοχλούν...τέλος πάντων... κάνετε ό,τι θέλετε...
αν κανείς δεν καταλαβαίνει, ανάβεις το κόκκινο φως, κ μετά μόλις σε περάσει την μεγάλη σκάλα... αυτή είναι η λύση...
μόλις του άναψα τη μεγάλη σκάλα, άρχισε να τρέχει μέσα στο βουνό σαν κλεφτοσυκάς για να ξεφύγει, ενώ παντού είχε χιόνια στις πλαγιές... αυτός ρίσκαρε τις στροφές... -
Για να το λεω σημαινει οτι το εχω δοκιμασει αρκετες φορες.Αν ημουν απο πισω σου και σε ενοχλουσα καλα θα εκανες να μου κανεις το ιδιο και χειροτερα.Δε διαφωνω σ αυτο..
-
pasxos να πεις την πατεντα που εκανες κα ιστους υπολοιπους να χεστης στο ταληρο τοτε.
Εχουμε φτασει πλεον να διαπραγματευομαστε τα αυτονοητα...τι να πω. -
Δυστυχως,όλοι οι άνθρωποι δεν εχουνε την ίδια ευαισθησία στο φως.Υπάρχουν πολλοί που ειναι πραγματικα φωτοευαίσθητοι,οι οποίοι τυφλώνονται ακομα και χωρις πρόσθετα προβολάκια.
Υπάρχει πάντως μια παλια μελέτη,η οποία επεσημενε τοτε το εξής:
Οι οδηγοί που αντιμετωπίζουν δυνατα φωτα,κινούνται (χωρις να το καταλαβαινουν) προς την πηγη τους.
Που σημαινει ότι,εαν τον τυφλώνεις,τον κατευθυνεις κατα πάνω σου.
Ειναι ελαχιστες οι μοίρες που στριβει το τιμόνι ο οδηγός που τυφλώνεται,αλλα,αμα ειναι αρκετες για μια συγκρουση,τοτε θα την πληρωσετε κι οι δυο ακριβα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
pasxos να πεις την πατεντα που εκανες κα ιστους υπολοιπους να χεστης στο ταληρο τοτε.
Εχουμε φτασει πλεον να διαπραγματευομαστε τα αυτονοητα...τι να πω.Δεν εχω κανει μια πατεντα τραγικη ρε γκει. Ειπαμε οτι τα δικα μου δεν εχουν μεγαλη ενταση φωτος; Ελεος.Και δεν νομιζω να διαπραγματευεται κανεις.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δυστυχως,όλοι οι άνθρωποι δεν εχουνε την ίδια ευαισθησία στο φως.Υπάρχουν πολλοί που ειναι πραγματικα φωτοευαίσθητοι,οι οποίοι τυφλώνονται ακομα και χωρις πρόσθετα προβολάκια.Υπάρχει πάντως μια παλια μελέτη,η οποία επεσημενε τοτε το εξής:
**Οι οδηγοί που αντιμετωπίζουν δυνατα φωτα,κινούνται (χωρις να το καταλαβαινουν) προς την πηγη τους.
Που σημαινει ότι,εαν τον τυφλώνεις,τον κατευθυνεις κατα πάνω σου.
Ειναι ελαχιστες οι μοίρες που στριβει το τιμόνι ο οδηγός που τυφλώνεται,αλλα,αμα ειναι αρκετες για μια συγκρουση,τοτε θα την πληρωσετε κι οι δυο ακριβα.**
+oo
Κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. -
-
Πανέμορφο τοπίο και γίνεται ακόμη ομορφότερο με το Vitara, εκεί που του αρμόζει να βρίσκεται!
-
xtkz
πού είναι? κάτι μου θυμίζειεκεί πρέπει να ναι τα τζιπ και όχι στο Κολωνάκι
-
Eιναι στα Ορη Λιδωρικιου, νοτια της Γκιωνας. Εχω βαλει κ αλλες φωτογραφιες απο το ιδιο μερος κατα καιρους. Οχι πολλες ομως.
-
Αυτό είναι το Yaris που οδηγώ τον τελευταίο καιρό. Όσοι έχουν πάει στρατό ξέρουν πόσο απίστευτα χρήσιμο είναι -οποιοδήποτε- αυτοκίνητο. Το yaris αυτό το έχουμε 3-4 χρόνια και έως τώρα τα μόνα προβλήματα που έχει παρουσιάσει είναι τα εξής δύο:
-
έφυγε το ένα τάσι (σε κάποια στροφή στην πολύ ενδιαφέρουσα οδηγικά διαδρομή Αλεξ/λη - Δέροιο - Μεταξάδες)
-
η τσιμούχα στην πόρτα του οδηγού δεν κάνει καλή επαφή και θέλει άλλαγμα. Το αποτέλεσμα είναι ένας θόρυβος απο τα 140χαω και επάνω που αν κατέβει το παράθυρο 0.5mm σταματάει.
Το Yaris ταξιδεύσε αρκετά άνετα και εντυπωσιακά γρήγορα για τα κυβικά του (1.0l). Μπορεί να κρατάει άνετα 150χαω στον αυτοκινητόδρομο και ταξιδεύοντας με την ταχύτητα αυτή καίει 8,2lt/100km. Με μικρότερη ταχύτητα ταξιδιού (~120-130) η κατανάλωση πέφτει περίπου στα 7lt/100km.
Τον Μάρτιο του έβαλα λάστιχα Bridgestone Turanza 185/60-14 αντί για τα άθλια GoodYear (175/70-14). Πολλοί λαστιχάδες μου έλεγαν πως το αυτοκίνητο θα σέρνεται απο το υπερβολικό πλάτος (των +10 χιλιοστών και αν), πως δεν θα καταφέρνει να τα ζεστάνει (!) λόγω μικρής ιπποδύναμης κλπ. Το τραγικό είναι πως όσοι τα έλεγαν όλα αυτά μου πρότειναν 'οικολογικά' λάστιχα (πχ michelin energy) με τα οποία έχω τραγική εμπειρία και θεωρώ πλήρως ακατάλληλα (για να μην πω επικίνδυνα) για την ελληνική άσφαλτο.
Τελικά με τα Turanza το Yaris απέκτησε πολύ καλύτερη ελκτική και πλευρική πρόσφυση και αν και με αρκετά μαλακές αναρτήσεις κρατάει πολύ καλά στον δρόμο και είναι πολύ διασκεδαστικό σε ορεινές κλειστές διαδρομές, ειδικά αν σκίζει κανείς τον κινητήρα του σε υψηλές στροφές.
-
-
Που χαθηκες εσυ ;Απολυθηκες ή ακομα;
-
Ακόμααααα.........
Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!