-
Γιατί είσαι υβριστικος και εριστικός; Δεν μπορείς να συζητήσεις;
Ανέφερα τους τομεις που είναι πολύ καλό έως άριστο. Το ρεζουμε ολων αυτών το κάνει το υπέρτατο. Διότι με 16-17.000 ευρώ που κοστίζε το turbato και 14.500 το mhev έχεις εξαιρετική κατανάλωση ( πολύ σημαντικός τομέας για τα αυτοκίνητα πόλης Μ υψηλό συντελεστή), μεγάλους χώρους σε μικρό μήκος, πολύ καλή οδική συμπεριφορά πολύ κοντά στο κορυφαίο της κατηγορίας (fiesta), έξτρα αίσθηση καρτιγκ, πολύ καλό εξοπλισμό ασφαλείας, μακροζωία μηχανικών μερών, ωραίο design κτλ.
Αν βγάλεις από αυτά την κατανάλωση τότε μάλλον το υπέρτατο γίνεται το fiesta διότι είναι πολύ καλό και αυτό αλλά έχει πολύ υψηλή κατανάλωση μέσα στην πόλη.
Αν βγάλεις την οδική αίσθηση και κατανάλωση τότε το υπέρτατο γίνεται το c3Αν βγάλεις την τιμή και όλα τα παραπάνω τότε γίνεται το audi a1.
Αν όμως τα βάλεις όλα μέσα στην αξιολόγηση σου τότε βγάζεις ως νικητή ένα αυτοκίνητο πόλης που τα κάνει σχεδόν όλα πάρα πολύ καλά και κάποια άριστα.
Αυτό θα είναι ( μέσα φυσικά από τους συμβιβασμους) το υπέρτατο μικρό πόλης. -
Μη ξεχνάς ότι όπως ειπανκαθετε ανάμεσα σε δύο κατηγορίες. Τιμολόγιακα ανήκει πιο πολύ στο a seg, ενώ στο μήκος είναι ελάχιστα πιο μεγάλο σε βαθμό που να μην έχουν ουσιαστικό πλεονέκτημα τα a seg, ενώ εσωτερικά έχει χώρους ισους αλλα και μεγαλύτερους από πολλά του b seg.
Οδηγικά είναι σαφέστατα ανώτερο του a seg. Και από τα πιο ενδιαφέροντα του b seg.Αν το swift κόστιζε 20.000 ευρώ σαφέστατα δεν θα το θεωρούσα υπέρτατο. Μάλλον το Yaris hybrid θα έλεγα.
-
Ως υπέρτατο μικρό για κανένα λόγο δε θα πήγαινε το μυαλό μου στο swift. Ίσως yaris (προς θεού, όχι GR) και έπειτα fiesta.
Κατά τ άλλα είναι η κατηγορία με το μεγαλύτερο ανταγωνισμό οπότε πολύ δύσκολα να κερδίσει κάποιο με διαφορά.
Και από μένα άτοπος ο χαρακτηρισμός υπέρτατο για το swift. -
υπερτατο μικρό δεν μπορει να χαρακτηριστεί κανένα σε καμία κατηγορία.
Ολα έχουν θετικά και αρνητικά.
Προφανώς και το Swift είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές αλλα δεν μπορείς να το πεις σε καμία περιπτωση υπέρτατο. πολύ καλό ναι , υπέρτατο είναι κάτι που υπερτερεί σε όλα σε σύγκριση με τα άλλα.........................
Το DACIA πιο value για τα χρήματα, το fabia πιο πρακτικό, τo fiesta πιο σπορτιφ, το c3 πιο άνετο, το polo πιο ωραίο εσωτερικό, το 208 πιο όμορφο εξωτερικά, το yaris πιο οικονομικό κτλ κτλ κτλ κτλ........
-
Μη ξεχνάτε και την τιμη! Στο yaris για να πάρεις στην ουσία το ίδιο αυτοκίνητο με ελαφρώς καλύτερη ηχομόνωση τροχασμου πρέπει να δώσεις +3.000 ευρώ αν δεν κάνω λάθος.
Οπότε χάνει ένα βασικό στοιχείο της κατηγορίας "αυτοκίνητο πόλης". Το κόστος κτήσης.
Κατά τα άλλα ναι είναι πολύ καλό στην έκδοση yaris hybrid.Γενικά όλα τα υπόλοιπα είναι 4 μέτρα και όχι 3,80. Εχει διάφορα!!
Καλά δεν μιλάω για το προηγούμενο γιαρις, μόνο το diesel άξιζε στο προηγούμενο μοντέλο.
Το fiesta είναι πάρα πολύ καλό αλλά χανει κυρίως σε κατανάλωση, βασικά στοιχεία ενός αυτοκινήτου που κινείται στην πόλη κτλ.
Τα γαλακια.... μέτρια αλλά πεντάμορφα.
Το κλιο πάρα πολύ καλό, πράγματι αλλά πάρα πολύ στενάχωρο μέσα, βαρύ για τον κινητήρα του με κάπως βαριά αίσθηση και αρκετά ακριβό πλέον.
Τεσπά, για αυτό είμαστε διαφορετικοί για να έχουμε διαφορετικές απόψεις.
Υπόψιν τα έχω οδηγήσει ολα τα μικρά αυτής της κατηγορίας και όχι μόνο για 20-30 λεπτά.
Αν ζήσετε με ένα swift για μια εβδομάδα τότε μόνο θα καταλάβετε τι εννοώ. Είναι σαν καρτακι, το φοράς σαν γάντι, καίει αέρα και έχει από τους μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους. Ότι χρειάζεσαι για την πολη. Όλα τα υπόλοιπα θα σας φαίνονται αχρειαστα μεγάλα, ενεργοβορα, βαρετά και βαριά (μόνο το φιέστα σου προσφέρει αντάξια ή και λιγο καλυτερη ευχαρίστηση σε στροφές αλλά όχι αυτήν την καρτισια αισθηση)
Ααα για να είμαι αντικειμενικός κοπαναει σε εγκάρσιες λακούβες
Το dacia είναι η νέα Κούλα.
-
@lap said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Μη ξεχνάτε και την τιμη! Στο yaris για να πάρεις στην ουσία το ίδιο αυτοκίνητο με ελαφρώς καλύτερη ηχομόνωση τροχασμου πρέπει να δώσεις +3.000 ευρώ αν δεν κάνω λάθος.
Οπότε χάνει ένα βασικό στοιχείο της κατηγορίας "αυτοκίνητο πόλης". Το κόστος κτήσης.
Κατά τα άλλα ναι είναι πολύ καλό στην έκδοση yaris hybrid.Γενικά όλα τα υπόλοιπα είναι 4 μέτρα και όχι 3,80. Εχει διάφορα!!
Καλά δεν μιλάω για το προηγούμενο γιαρις, μόνο το diesel άξιζε στο προηγούμενο μοντέλο.
Το fiesta είναι πάρα πολύ καλό αλλά χανει κυρίως σε κατανάλωση, βασικά στοιχεία ενός αυτοκινήτου που κινείται στην πόλη κτλ.
Τα γαλακια.... μέτρια αλλά πεντάμορφα.
Το κλιο πάρα πολύ καλό, πράγματι αλλά πάρα πολύ στενάχωρο μέσα, βαρύ για τον κινητήρα του με κάπως βαριά αίσθηση και αρκετά ακριβό πλέον.
Τεσπά, για αυτό είμαστε διαφορετικοί για να έχουμε διαφορετικές απόψεις.
Υπόψιν τα έχω οδηγήσει ολα τα μικρά αυτής της κατηγορίας και όχι μόνο για 20-30 λεπτά.
Αν ζήσετε με ένα swift για μια εβδομάδα τότε μόνο θα καταλάβετε τι εννοώ. Είναι σαν καρτακι, το φοράς σαν γάντι, καίει αέρα και έχει από τους μεγαλύτερους χώρους. Όλα τα υπόλοιπα θα σας φαίνονται αχρειαστα μεγάλα, ενεργοβορα, βαρετά και βαριά (μόνο το φιέστα σου προσφέρει αντάξια ή και λιγο καλυτερη ευχαρίστηση σε στροφές αλλά όχι αυτήν την καρτισια αισθηση)
Το dacia είναι η νέα Κούλα.
Α χαχαχα οποίος καταφέρει να αλλάξει άποψη στον φιλο Lap για το swift από μένα ένα μπουκαλάκι στα μπουζουκια
-
axaaxaxx ευτυχώς που είσαι και αντικειμενικός
-
Αφού το πλερωσαμε.... Τώρα το τρώμε στη μάπα...
ΧαχαχαχαΣε ποιον στα μπουζούκια;;; Σε σκυλαδικο;
Όλα τα οδήγησα Άλεξ... Από φίλους και εταιρικά. Τα ξεσκισα.... Τότε βέβαια δεν είχε έρθει το σημερινό 208 και yaris.
Όταν οδήγησα το swift, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο ήταν σε ταχύτητες πόλης το πιο ήσυχο!!!!! Όλα τα άλλα ήταν τρικιλυνδρα. Η σουζουκαρα τετρακιλινδρη. Νιώθεις τη διαφορά. Μέχρι τα 60-70 ήταν το πιο ήσυχο από όλα. Μετά ανεβαίνει σκαλοπάτι το σκασμενο.
Και μόλις είπα να το στρίψω.....έλεγα "τι λες τώρα;;;;"
Καρτακι κανονικό. Βιδωνε το μπροστινό μέρος και γλυστραγε την ουρά....
Το πειρα. Και μετά η αλήθεια είναι ότι με ξενέρωσε σε θόρυβο τροχασμου στα ταξίδια και σε κάτι λακουβες με τα χαμηλοπροφιλα ελαστικά.
Σε όλα τα άλλα όμως ακόμα το θαυμάζω.
Έχει λεπτομέρειες που κανένα άλλο δεν έχει. Έχει κάθετη κολώνα και μπαίνεις όρθιος χώρις να σκύβεις. Δηλαδή αν το χρησιμοποιείς πολλές φορές την ημέρα σε ξεκουράζει ο τρόπος εισόδου μέσα στο αυτοκίνητο. Πουθενά δεν θα το δεις αυτό.
Λόγω καλού ατμοσφαιρικού και mhev σύστημα μπαίνεις στα στενά με 3 σχέση και δεν κατεβάζεις σε δευτέρα σχεση και ΔΕΝ ΡΕΤΑΡΕΙ. Τα τρικιλυνδρα τρέμουν ολόκληρα αν μπεις με 3η σχέση.
Επίσης τα τρικιλυνδρα απαιτούν συνεχώς αλλαγές σχέσης μέσα στην πόλη και στα στενά. Το Σουζούκι πολύ λιγότερες.Έχει τετράγωνο σχήμα το παρκάρεις παντού.
Το yaris δεν το κρύβω ότι είναι πάρα πολύ καλό. Αλλά η τιμή είναι κάπως. Θες 18.500-20.000 για αυτοκίνητο πόλης!!!!!!
Τεσπά άντε σταματώ...
-
Αφού το πλερωσαμε.... Τώρα το τρώμε στη μάπα...
ΧαχαχαχαΣε ποιον στα μπουζούκια;;; Σε σκυλαδικο;
Όλα τα οδήγησα Άλεξ... Από φίλους και εταιρικά. Τα ξεσκισα.... Τότε βέβαια δεν είχε έρθει το σημερινό 208 και yaris.
Όταν οδήγησα το swift, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο ήταν σε ταχύτητες πόλης το πιο ήσυχο!!!!! Όλα τα άλλα ήταν τρικιλυνδρα. Η σουζουκαρα τετρακιλινδρη. Νιώθεις τη διαφορά. Μέχρι τα 60-70 ήταν το πιο ήσυχο από όλα. Μετά ανεβαίνει σκαλοπάτι το σκασμενο.
Και μόλις είπα να το στρίψω.....έλεγα "τι λες τώρα;;;;"
Καρτακι κανονικό. Βιδωνε το μπροστινό μέρος και γλυστραγε την ουρά....
Το πειρα. Και μετά η αλήθεια είναι ότι με ξενέρωσε σε θόρυβο τροχασμου στα ταξίδια και σε κάτι λακουβες με τα χαμηλοπροφιλα ελαστικά.
Σε όλα τα άλλα όμως ακόμα το θαυμάζω.
Έχει λεπτομέρειες που κανένα άλλο δεν έχει. Έχει κάθετη κολώνα και μπαίνεις όρθιος χώρις να σκύβεις. Δηλαδή αν το χρησιμοποιείς πολλές φορές την ημέρα σε ξεκουράζει ο τρόπος εισόδου μέσα στο αυτοκίνητο. Πουθενά δεν θα το δεις αυτό.
Το yaris δεν το κρύβω ότι είναι πάρα πολύ καλό. Αλλά η τιμή είναι κάπως. Θες 18.500-20.000 για αυτοκίνητο πόλης!!!!!!
Αφού με ξέρεις πως είμαι λίγο πειραχτήρι ρε φίλε, καλά κάνεις και υποστηρίζεις την αγορά σου(για να το πήρες πάει να πει πως τα ζύγισες σου άρεσε και το πήρες.
Υ. Γ Όσο για τα μπουζούκια θεωρώ μεγαλύτερο χαβαλέ θα είχε σε σκυλάδικο και για μένα λόγω καταγωγής ακόμα καλύτερη επιλογή τ Αγριμια αλλά... -
Τι διάολο! Μόνο εγώ κατάλαβα σκωπτικό ύφος με καλοπροαίρετη διάθεση υπερβολής στο χαρακτηρισμό "υπέρτατο". Παρεπιπτόντως το swift αξίζει κολακευτικούς χαρακτηρισμούς από αυτούς που αξιολογούν ως σημαντικά τα χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει. Γι' αυτούς που αξιολογούν άλλα πράγματα ως σπουδαία, υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα. Δεν είπε κανείς ότι είναι μονόδρομος! ...Υπέρτατο το είπε ο άνθρωπος!
-
Μάλλον δεν έπρεπε να πω "υπέρτατο αυτοκίνητο πόλης"
Πως να το πω... Πιο ολοκληρωμένο;;; Πάντα για αυτοκίνητο πόλης μιλάω.Μολις βγει σε αυτοκινητόδρομο για να ταξιδεύεις με 150-160 χλμ/ώρα τότε αρχίζεις να βρίσκεις θεματακια. Για εμενα όχι φοβερα σημαντικά αλλά όντως μπορείς να βρεις.
Εννοείται δεν ακυρώνω όλα τα αυτοκίνητα. Απλά εντοπίζω πως τα θετικά του swift εξυπηρετούν πολύ καλά τον ρόλο αυτοκίνητο πόλης.
-
lap το swift είναι απλά ένα πολύ καλό αυτοκίνητο πόλης. Μέτριο σε πολλά πράγματα. Κορυφαίο σχεδόν σε κανέναν τομέα.
Είναι σεβαστό ότι το αγαπάς γιατί το έχεις, ετσι πρέπει να συμβαίνει αλλά................... κορυφαίο δεν είναι.
Μη με παρεξηγείς και γω σε αυτό κατέληξα να κατευθύνω την γυναίκα να πάρει ασχετα που μετά αλλαξε γνώμη και δεν πήρε κανένα γιατι αποφάσισε ότι δεν είναι καλή ώρα να πάρει αμάξι και θα περιμένει.
-
Δεν παρεξηγώ όταν υπάρχει σεβασμός στη συζήτηση για αυτό και απαντώ γιατί θέλω να δείξω το σκεπτικό μου και γιατί σας σέβομαι.
Στην οικογένεια και στο περιβάλλον μου έχουμε αρκετά πιο ακριβά αυτοκίνητα. Προσωπικά έχω οδηγήσει όχι μια και δυο φορές αλλά αρκετές φορές αυτοκίνητα που ίσως κανείς δεν έχει οδηγήσει ( ξέρει λεπτομερείες ενας συμφορουμιτης)
Οπότε καταλαβαίνω τι σημαίνει καλό αυτοκίνητο.
Αν και δεν σας κρύβω πως και στα θηρία με τα πολλά εκατοντάδες άλογα μετά από ένα όριο χάνεται η αίσθηση της ευχαρίστησης και επέρχεται ο φόβος.Στο να πηγαίνω σουπερμάρκετ, καφέ, γραφείο, γυμναστήριο κτλ πραγματικά αν ζήσετε με ένα σουφτ θα με καταλάβετε.
Αν κάνετε ταξίδια ( που και αυτά τα έκανα πάνω κάτω όλη την Ελλάδα.....χμμμμ μάλλον όχι) εγώ πάλι άνετα θα είμαι, άλλωστε έχω βρει το κόλπο με τον ανεμιστήρα του κλιματιστικού. -
Δεν παρεξηγώ όταν υπάρχει σεβασμός στη συζήτηση για αυτό και απαντώ γιατί θέλω να δείξω το σκεπτικό μου και γιατί σας σέβομαι.
Στην οικογένεια και στο περιβάλλον μου έχουμε αρκετά πιο ακριβά αυτοκίνητα. Προσωπικά έχω οδηγήσει όχι μια και δυο φορές αλλά αρκετές φορές αυτοκίνητα που ίσως κανείς δεν έχει οδηγήσει ( ξέρει λεπτομερείες ενας συμφορουμιτης)
Οπότε καταλαβαίνω τι σημαίνει καλό αυτοκίνητο.
Αν και δεν σας κρύβω πως και στα θηρία με τα πολλά εκατοντάδες άλογα μετά από ένα όριο χάνεται η αίσθηση της ευχαρίστησης και επέρχεται ο φόβος.Στο να πηγαίνω σουπερμάρκετ, καφέ, γραφείο, γυμναστήριο κτλ πραγματικά αν ζήσετε με ένα σουφτ θα με καταλάβετε.
Αν κάνετε ταξίδια ( που και αυτά τα έκανα πάνω κάτω όλη την Ελλάδα.....χμμμμ μάλλον όχι)Δεν μιλώ μόνο για αυτά που είναι πιο σπορτίφ στην κατηγορία. Εγω πχ θα δελεαζόμουν πολύ από το FABIA που έχει πολύ καλή εκμετάλευση χώρων και ωραίο εσωτερικό
το swift θα το έπαιρνα λόγω τιμής και τι προσφέρει για τα χρήματα αλλά το εσωτερικό του και τον κινητηρα χωρις turbo δεν θα τον χώνευα εύκολα με χαλάνε λίγο. Το καινούργιο santero θα ήταν ο main ανταγωνιστης του και μάλλον θα έχανε ομως αν ήθελα να πάρω το μεγιστο από τα χρήματα που πληρώνω.
-
Έρχεται νέο swift το 2022. Δείτε και αυτό. Λογικά θα έρθει ως υβριδικο
Το Φαμπιά τώρα όντως φαίνεται πολύ καλό.
Θα το δω και αυτό.
Το προηγούμενο το έχει φίλος.
Σταθερο στα 160 χλμ ώρα αλλά για αυτοκίνητο πόλης....χμμμμ δεν ξέρω.
Εγώ χτυπούσα το γόνατο μου στο ταμπλό και δεν χωρούσα άνετα.
Αλλά οκ γενικα δεν το λες και κακο αυτοκίνητο. Έχει αρκετά θετικά -
Απλυτο το λες. Ειδικά αν το συγκρίνεις με τη σημερινή ατμόσφαιρα. Ψηλό όμως για να σου δημιουργεί πρόβλημα (suv γαρ) νομίζω δεν το λες. Μάλλον τόσο όσο να μην βρίσκεις στις κακοτεχνίες... -
-
This post is deleted! -
Αναγκαίο κακό το πλύσιμο.
-
@dgrgtc said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:
Άντε πάλι πλύσιμο το αλάτι από κάτω....
Πολύ ωραία φώτο, χαλάλι το πλυσιμο
Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!