-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Στο jeep έπρεπε να βγάλεις τον μισό μπροστά προφυλακτήρα. Έβγαινε, δε το έκανα όμως ποτέΕίχε τέτοια μαγκιά; Καλή φάση. Στο δικό μου Land Rover οι 35+++ μοίρες είναι με τον κανονικό προφυλακτήρα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Επειδή είπες ότι δεν θα έβαζες τα παιδιά σου σε Skoda, που μου φάνηκε περίεργο, δεδομένου πόσο καλό και ασφαλές οικογενειακό είναι το Kodiaq.
Χαίρομαι που περάσατε καλά!!! Αν και σίγουρα θα φτάνατε εκεί και με το Jeep.
Είπα άλλο. Ότι δεν θα έβαζα τα παιδιά μου σε SKODA, ΑΝ μπορούσα να έχω και να βελτιώνω και να συντηρώ ένα Evo για προσωπική ευχαρίστηση.
Και η αδερφός μου σε skoda τα βάζει.Τώρα εκεί που πήγα σήμερα με το ντατσουν, δεν πήγαινε το jeep. Καθαρά και μόνο λόγο διαδρομής ανάρτησης, και γωνίας προσέγγισης. Υπάρχει ένα κομμάτι του δρόμου που από τα νεροφαγωματα, δεν το περνάς. Προφανώς καλύτερο αμάξι το jeep, αλλά το ντατσουν έπαιζε μπάλα στο στοιχείο του.
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το σχόλιο για το skoda.
Γιατί λες δε θα έβαζες τα παιδιά σου σε skoda?
Είναι λίγο παρεξηγησιμο το σχόλιο αυτό οπότε εξήγησε το πλιζ.
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
Εβγαιναν και εργοστασιακά με 350 άλογα και εκδοσεις με μικρή παραγωγή κοντα στα 400 άλογα.
Όλα όμως με εξαιρετική συμπεριφορα.
Τα φτιαγμενα ήταν στα 700 με 800 άλογα.Υπήρχαν πολλές εκδόσεις των κινητήρων του απο το εργοστάσιο.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εβγαιναν και εργοστασιακά με 350 άλογα και εκδοσεις με μικρή παραγωγή κοντα στα 400 άλογα.
Όλα όμως με εξαιρετική συμπεριφορα.
Τα φτιαγμενα ήταν στα 700 με 800 άλογα.Υπήρχαν πολλές εκδόσεις των κινητήρων του απο το εργοστάσιο.
Ακριβώς.
Έβγαιναν fq300, fq360, fq400.
-
Κάνεις λάθος. Από το εργοστάσιο έβγαιναν με 280 άλογα το πολύ. Τα 400 άλογα ήταν 'εξέλιξη' (tune) της Αγγλικής αντιπροσωπείας, με τεράστιο lag και γελοία οδηγησιμότητα. ΜΟΝΟ ότι βγαίνει από τις πύλες του εργοστασίου είναι ΜΑΜΑ!!!
https://www.evo.co.uk/mitsubishi/evo/10 ... vo-x-fq400
Μιλάμε για πειραγμένο αυτοκίνητο δηλαδή, με διαφορετικό τούρμπο κλπ.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Επειδή είπες ότι δεν θα έβαζες τα παιδιά σου σε Skoda, που μου φάνηκε περίεργο, δεδομένου πόσο καλό και ασφαλές οικογενειακό είναι το Kodiaq.
Είπα άλλο. Ότι δεν θα έβαζα τα παιδιά μου σε SKODA, ΑΝ μπορούσα να έχω και να βελτιώνω και να συντηρώ ένα Evo για προσωπική ευχαρίστηση.
Και η αδερφός μου σε skoda τα βάζει.Τώρα εκεί που πήγα σήμερα με το ντατσουν, δεν πήγαινε το jeep. Καθαρά και μόνο λόγο διαδρομής ανάρτησης, και γωνίας προσέγγισης. Υπάρχει ένα κομμάτι του δρόμου που από τα νεροφαγωματα, δεν το περνάς. Προφανώς καλύτερο αμάξι το jeep, αλλά το ντατσουν έπαιζε μπάλα στο στοιχείο του.
Δεν καταλαβαίνω που μπορεί να γίνει παρεξήγηση. Το έγραψα και το ξαναγράφω ότι είναι μαγκιά σου, που κανείς αυτό που δεν τολμούν οι περισσότεροι.
Και εγώ αν δεν είχα τώρα τα δίδυμα, μάλλον θα είχα κανένα range rover.
Αλλά άλλαξε το σύμπαν γύρω μου, και το πως θέλω να τα μεγαλωσω, που τα 70κ€ που κάνει το range μεταχειρισμένο, είναι ένα μέρος του ιδιωτικού σχολείου π.χ..
Εκει που δεν με ένοιαζε πλέον να αναπτύξω τη δουλειά μου, σκέφτομαι να την επεκτείνω, ώστε στο μελλον να είναι όσο πιο εξασφαλισμενοι γίνεται. Κοινώς τα προσωπικά μου θέλω, είναι στο ψυγείο. -
Με αυτήν την εννοια ναι σωστά.
Πάντως έπαιρνε το ο.κ για τις αλλαγες απο το εργοστάσιο τότε και το πωλούσαν έτσι ως καινούργιο.
Στο λινκ πιο πάνω με αυτην την συγκριση σε μια πιο κλειστη πίστα π.χ vairano, το 'μικρό' evo ήταν 1,4 δευτερα πιο αργο απο την Ferrari 575M Maranello f1.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω που μπορεί να γίνει παρεξήγηση. Το έγραψα και το ξαναγράφω ότι είναι μαγκιά σου, που κανείς αυτό που δεν τολμούν οι περισσότεροι.
Και εγώ αν δεν είχα τώρα τα δίδυμα, μάλλον θα είχα κανένα range rover.
Αλλά άλλαξε το σύμπαν γύρω μου, και το πως θέλω να τα μεγαλωσω, που τα 70κ€ που κάνει το range μεταχειρισμένο, είναι ένα μέρος του ιδιωτικού σχολείου π.χ..
Εκει που δεν με ένοιαζε πλέον να αναπτύξω τη δουλειά μου, σκέφτομαι να την επεκτείνω, ώστε στο μελλον να είναι όσο πιο εξασφαλισμενοι γίνεται. Κοινώς τα προσωπικά μου θέλω, είναι στο ψυγείο.Ναι βρε, το μαγκιά μου το κατάλαβα και ΟΚ, καλά όλα αυτά που αναφέρεις για τις προσωπικές σου επιλογές αλλά εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω το σχόλιο 'δε θα έβαζα τα παιδιά μου ΣΕ Skoda'.
Όλο αυτό μεταφράζεται ως εξής. 'Μαγκιά σου που βάζεις παιδιά σου σε σκόντα, εγώ δε θα τα έβαζα'. Και ψάχνω το γιατί.
@ Αλέξανδρε, δεν είδα το 'εργοστασιακό' απαντούσα από κινητό. Βελτιωμένα στην Αγγλία ήταν όμως είχαν εγγύηση.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Με αυτήν την εννοια ναι σωστά.Πάντως έπαιρνε το ο.κ για τις αλλαγες απο το εργοστάσιο τότε και το πωλούσαν έτσι ως καινούργιο.
Στο λινκ πιο πάνω με αυτην την συγκριση σε μια πιο κλειστη πίστα π.χ vairano, το 'μικρό' evo ήταν 1,4 δευτερα πιο αργο απο την Ferrari 575M Maranello f1.
Προφανώς και αυτή είναι η σωστή σύγκριση. Μαμά με μαμά!!!
Επίσης δεν υπάρχει μικρό και μεγάλο Evo. Υπάρχει εργοστασιακό και πειραγμένο. Ξαναλέω, υπάρχουν Ferrari και Lamborghini twin turbo με 1500 και 2000 άλογα. Καμία σχέση με μαμά αυτοκίνητα και για μένα είναι ντροπή να τα αναφέρω καν αυτά τα ανοσιουργήματα. Στην τελική η μαγκιά φαίνεται στους αγώνες. Πόσα Πρωταθλήματα F1 έχεις κύριε; Πόσα Le Mans? Εκεί φαίνεται αν ξέρεις από ταχύτητα και πίστες.To Vairano είναι μια πολύ κλειστή πίστα με στροφές 2ας-3ης. Σε μια λίγο πιο σωστή, όπως το Οσερλσλέμπεν, η διαφορά ήταν 5'': https://en.wikipedia.org/wiki/Motorspor ... chersleben
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Για το μξ η λυση στο ταξιδι ειναι να εισαι ανοιχτος! Αααχχχχ, τσαμπα το εδωσα κ εγω κογω οικογενειας.
Το σκεφτηκα το εβο, αλλα 15 καταναλωση κ 1η/2α δεν μου πηγαινε + τα υπολοιπα εξοδα. Το μετανιωσα ....και οχι (μαζι).
Ο νικος το εχει σαν παιχνιδι, ουτε κυριο ουτε τπτ. Τα εξοδα (αγορα, συντηρηση, βελτιωση) ειναι πολλα αλλα μπορει να τα καλυψει οποτε ...κολοκυθοπιτα! (Εγω ζηλευω)15 κατανάλωση με λίγη τύχη. Πες 17 για να είσαι μέσα και στο ξύλο 25+.
Ο τρόμος των οικολόγων και συμβολή στο global warming.
Ναι, έχει συγκεκριμένο φάκελο λειτουργίας το έβο, δεν είναι και δε μπορώ να το έχω για καθημερινό. Χρειάζεσαι έναν ανθρωπομεταφορέα/χαμάλη για όλα τα υπόλοιπα.
Αν βάλεις στην άκρη τις βελτιώσεις (ένα 3000άρο περίπου) πέρα από τέλη ασφάλειες (ένα 1200άρι το χρόνο) χρειάζεσαι και ένα 500άκο για συντήρηση το χρόνο (δυο αλλαγές λαδιών + τακάκια) συν βενζίνες και κάθε δυο χρόνια λάστιχα, δίσκους και υγρά διαφορικών (150 + 50 τοποθέτηση) και σασμάν (150 + 100 τοποθέτηση και teach-in). Μαζεύονται αρκετά αλλά δεν είναι νομίζω ακριβότερο από κάποιο άλλο ειδικό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ναι βρε, το μαγκιά μου το κατάλαβα και ΟΚ, καλά όλα αυτά που αναφέρεις για τις προσωπικές σου επιλογές αλλά εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω το σχόλιο 'δε θα έβαζα τα παιδιά μου ΣΕ Skoda'.
Όλο αυτό μεταφράζεται ως εξής. 'Μαγκιά σου που βάζεις παιδιά σου σε σκόντα, εγώ δε θα τα έβαζα'. Και ψάχνω το γιατί.
Το 'γιατί'... Αν υποθέσουμε ότι διαθέτεις ένα x μπάτζετ για αυτοκίνητα το χρόνο, βλέπω το μεγαλύτερο μέρος να πηγαίνει στην προσωπική σου διασκέδαση μέσω αυτού, παρά στη συνολική του χρήση από την οικογένεια. Επίσης στο μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεων χρησιμοποιείς το skoda.
Αυτό για εμένα είναι λάθος. Δηλαδή εφόσον τα οικονομικά μου το επιτρέπουν, θα αγόραζα ένα καλύτερο αυτοκίνητο για την οικογένεια, παρά θα έκανα τη κ@υλα μου.
Δεν είναι, ότι το εταιρικό σου είναι μια E-class ή κανένα Χ5, οπότε θα έβλεπα με άλλο μάτι την λογική που έχεις για το evo. Και μη μου πεις ότι και με το skoda μια χαρά τη μεταφέρεις την οικογένεια. Προφανώς. Οποιοδήποτε καινούριο αυτοκίνητο δύσκολα θα είναι κακό. Και δε μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν του αρέσουν τα αυτοκίνητα, άρα αδιάφορο (γιατί έχω συγγενή με πάρα πολλά λεφτά, που οδηγάει focus του 1998). Θες όπου skoda να βάλουμε seat; Το ίδιο θα σου έλεγα.
Με λίγα λόγια, θα προσπαθούσα να δώσω στα παιδιά μου, τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και πολυτέλεια και άνεση με τα διαθέσιμα χρήματα που θα είχα για αυτοκίνητο. -
Κυριάκο νομίζω ότι παραλογίζεσαι. Η ασφάλεια είναι περίπου η ίδια σε ένα Kodiaq και σε μια Χ3. Η Χ3 στρίβει καλύτερα, ΟΚ, αλλά ως εκεί.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ναι βρε, το μαγκιά μου το κατάλαβα και ΟΚ, καλά όλα αυτά που αναφέρεις για τις προσωπικές σου επιλογές αλλά εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω το σχόλιο 'δε θα έβαζα τα παιδιά μου ΣΕ Skoda'.
Το 'γιατί'... Αν υποθέσουμε ότι διαθέτεις ένα x μπάτζετ για αυτοκίνητα το χρόνο, βλέπω το μεγαλύτερο μέρος να πηγαίνει στην προσωπική σου διασκέδαση μέσω αυτού, παρά στη συνολική του χρήση από την οικογένεια. Επίσης στο μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεων χρησιμοποιείς το skoda.
Αυτό για εμένα είναι λάθος. Δηλαδή εφόσον τα οικονομικά μου το επιτρέπουν, θα αγόραζα ένα καλύτερο αυτοκίνητο για την οικογένεια, παρά θα έκανα τη κ@υλα μου.
Δεν είναι, ότι το εταιρικό σου είναι μια E-class ή κανένα Χ5, οπότε θα έβλεπα με άλλο μάτι την λογική που έχεις για το evo. Και μη μου πεις ότι και με το skoda μια χαρά τη μεταφέρεις την οικογένεια. Προφανώς. Οποιοδήποτε καινούριο αυτοκίνητο δύσκολα θα είναι κακό. Και δε μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν του αρέσουν τα αυτοκίνητα, άρα αδιάφορο (γιατί έχω συγγενή με πάρα πολλά λεφτά, που οδηγάει focus του 1998). Θες όπου skoda να βάλουμε seat; Το ίδιο θα σου έλεγα.
Με λίγα λόγια, θα προσπαθούσα να δώσω στα παιδιά μου, τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και πολυτέλεια και άνεση με τα διαθέσιμα χρήματα που θα είχα για αυτοκίνητο.Όπα Κυριάκο, άκου.
Τα παιδιά μου και η ασφάλειά τους είναι πάνω απ'όλα.-
Θεωρώ αφελές να πιστεύεις ότι με ένα αυτοκίνητο σαν το Kodiaq δεν έχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και άνεση. Με τι θα πρέπει να κυκλοφορούμε δηλαδή? Με S-Class ή με κανένα θωρακισμένο τζιπ?
Καταλαβαίνεις ότι είναι αστείο.
Επίσης, το Kodiaq δεν είναι δικό μου, είναι εταιρικό. Είναι παροχή και το επέλεξα με γνώμονα την οικογένεια και την άνεση αυτής. Είναι απίστευτο το πόσο άνετο, ήσυχο, ασφαλές και ποιοτικό είναι. Ναι, δεν έχει πρίμιουμ σήμα (στα @@ μου βασικά το σήμα, ποτέ δε με ενδιέφερε) αλλά δεν είναι κάρο, Κυριάκο μου.
Το επέλεξα ως το καλύτερο δυνατό όχημα για την οικογένεια μεταξύ διαφόρων επιλογών (αν έχουν σημασία για σένα, στις αναλύω).
Προτείνω να κάνεις μια παύση. Να πάρεις μια ανάσα και να ξαναδιαβάσεις όλα αυτά και να το ξανασκεφτείς.
-
Το ότι δεν είναι ασφαλές για την οικογένεια το kodiaq είναι τουλάχιστον υπερβολή.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Προτείνω να κάνεις μια παύση. Να πάρεις μια ανάσα και να ξαναδιαβάσεις όλα αυτά και να το ξανασκεφτείς.
-
Φυσικά, υπάρχουν με 2000 ίππους λαμπο, αλλά δεν πωλούνται ως καινούργια απο αντιπροσωπεία, με το ο.κ του μαμα εργοστασίου και με εργοστασιακή εγγυηση κτλ.
Είναι τεράστια διαφορα αυτή κατα την άποψη μου.
Αρα, ως πελάτης είχες δυνατότητα να αγοράσεις και με 350 και με 400 άλογα το evo. Τώρα αν το r&d και τα επι μερους μέρη κατασκευάστηκαν στην μιτσουμπίσι ή όχι τον πελάτη δεν τον πολυενδιαφέρει, εφόσον τα ελέγχει η εταιρεία και τα πουλά ολοκληρωμένα.
Άλλωστε τα 'μικρά' evo είχαν θέματα με την φορολογία και τους ρύπους στην Ιαπωνία για αυτο και ήταν φιμωμένα, σε αγορές όμως του εξωτερικού το άφηναν ελεύθερο να φτάσει στα 350 και 400 άλογα που ήταν εν αρχή ο σκόπος τους.
Άλλωστε και τα M ήταν βελτιωτικός οίκος στην αρχή.
Ειδάλλως, και evo με 1000 άλογα υπάρχει.
Δεν συγκρίνω εταιρίες όπως ferrari μιτσουμπα κτλ, λέω πως είναι το καλύτερο σπορ σενταν που τα κάνει όλα και μάλιστα με λίγα σχετικά χρήματα σε σύγκριση με τα πολυτελή του είδους.
Εμπαινε ο άλλος με αυτοκίνητο των 55-60 χιλ σε πίστα με 350-400 άλογα, γυρναγε πιο γρηγορα απο μια ferrari 575 gtc και με τα υπόλοιπα 150 χιλ ευρω αγόραζε ένα σπιτι με κήπο και μετα επαιρνε και τα παιδια απο το σχολειο ή πήγαινε για ψωνια στο σουπερμαρκετ.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Το ότι δεν είναι ασφαλές για την οικογένεια το kodiaq είναι τουλάχιστον υπερβολή.Δεν έγραψα ΠΟΥΘΕΝΑ αυτό, άσχετα αν υπάρχει προσπάθεια να πάει η συζήτηση εκεί.
Εγώ θα έτρωγα παντόφλα αν κυκλοφορούσα ακόμα με το mx5, αλλά είχα τα παιδιά στο skoda. Άσε που δε θα το έκανα ποτέ, πριν δω την παντόφλα στον αέρα.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Αν αυτό χαλάει κάποιους, να μην γράφουμε αντίλογο ή τί σκεφτόμαστε(και αυτό δεν πάει στον Νίκο).
Νίκο δικά σου τα γένια, δικά σου και τα χτένια. Ο αδερφός μου με κοροϊδεύει που έδωσα το jeep για το datsun.... Ο καθένας έχει τα κριτήριά του.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Το ότι δεν είναι ασφαλές για την οικογένεια το kodiaq είναι τουλάχιστον υπερβολή.H υπερβολή της υπερβολής βασικά. Δε νομίζω ότι υστερεί σε ασφάλεια από ένα σύγχρονο premium.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Φυσικά, υπάρχουν με 2000 ίππους λαμπο, αλλά δεν πωλούνται ως καινούργια απο αντιπροσωπεία, με το ο.κ του μαμα εργοστασίου και με εργοστασιακή εγγυηση κτλ.Ούτε εκεί ίσχυε αυτό. Το 2000 ζούσα στην Αγγλία και έβγαιναν αυτά τα FQ. Είχαν 10.000 provisions για να το αγοράσεις. Καμία σχέση με το κανονικά μαμά αυτοκίνητο πάντως!!!
Αρα, ως πελάτης είχες δυνατότητα να αγοράσεις και με 350 και με 400 άλογα το evo. Τώρα αν το r&d και τα επι μερους μέρη κατασκευάστηκαν στην μιτσουμπίσι ή όχι τον πελάτη δεν τον πολυενδιαφέρει, εφόσον τα ελέγχει η εταιρεία και τα πουλά ολοκληρωμένα.
Δεν ισχύει, δες παραπάνω.
λέω πως είναι το καλύτερο σπορ σενταν που τα κάνει όλα και μάλιστα με λίγα σχετικά χρήματα σε σύγκριση με τα πολυτελή του είδους.
Και λανθάνεις.
Εμπαινε ο άλλος με αυτοκίνητο των 55-60 χιλ σε πίστα με 350-400 άλογα, γυρναγε πιο γρηγορα απο μια ferrari 575 gtc και με τα υπόλοιπα 150 χιλ ευρω αγόραζε ένα σπιτι με κήπο και μετα επαιρνε και τα παιδια απο το σχολειο ή πήγαινε για ψωνια στο σουπερμαρκετ.
Σου έδειξα παραπάνω ότι αυτό δεν ισχύει.
-
Εγώ πάλι έχω καταλάβει ότι αν είχα 60 χιλ και έμπαινα στην αντιπροσωπεία και έλεγα θέλω το FQ 400, δεν θα το αγόραζα;
Πως ξέρουμε ότι δεν εξελίχθηκε απο Ιάπωνες μόνο για την συγκεκριμένη αγορά μια τέτοια έκδοση και κατόπιν επέτρεψαν την μετατροπή εξαρτημάτων της στο επίσημο δίκτυο τους;
Ο.κ δεν βγήκε απο εργοστάσιο έτσι, αλλά έτσι πωλούνταν στο καταναλωτή με επίσημο ομολογκασιόν και εταιρική εγγύηση.
Τσπ.
Γύρναγε ακόμα και το τελειως εργοστασιακό για πλακα σε ρυθμούς σουπερκαρ και μετα πήγαινες και σουπερμαρκετ με την οικογένεια.
Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!