-
Πραγματι, εκπληκτικο το αφιερωμα και τα σχετικα βιντεο!
-
Εξαιρετικό το mini αφιέρωμα Busso
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Εξαιρετικό το mini αφιέρωμα Busso+1
-
-
Και με μοτερ 4691 cc 90° V8
-
Καλησπέρα σας!!! Εντός ολίγον ημερών καλός μου φίλος θα αγοράσει μια μεταχειρισμένη 147! Μοντελο 2002 με 130000χλμ. Η ερώτηση γνωστη: Τι πρέπει να προσέξει? Εκτός απο ιμάντα χρονισμού, γιατί είναι τόσο απαραιτητη η αλλαγη και όλων των υπολοίπων ιμαντων? Με το μεταβλητό τι ακριβώς πρέπει τα ελεγχθει? Γενικά ποια ειναι τα αδυναμα σημεία της?
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Καλησπέρα σας!!! Εντός ολίγον ημερών καλός μου φίλος θα αγοράσει μια μεταχειρισμένη 147! Μοντελο 2002 με 130000χλμ. Η ερώτηση γνωστη: Τι πρέπει να προσέξει? Εκτός απο ιμάντα χρονισμού, γιατί είναι τόσο απαραιτητη η αλλαγη και όλων των υπολοίπων ιμαντων? Με το μεταβλητό τι ακριβώς πρέπει τα ελεγχθει? Γενικά ποια ειναι τα αδυναμα σημεία της?Οποιοδήποτε αμάξι 130 χιλιάδων χιλιομέτρων κι αν αγοράσεις θα είναι όλο ένα αδύναμο σημείο....
Δυστυχώς έτσι είναι. Τραβάς λαχείο.
Το κυριότερο που κοιτάς όταν αγοράζεις ένα αμάξι 130 χιλ. χλμ είναι να παραμένει ασφαλές στην ενεργητική του συμπεριφορά, δηλαδή λάστιχα, αναρτήσεις, φρένα, πλαίσιο, τιμόνι για τυχόν διαρροές. Τώρα η μηχανή τι τα κλάσει τι όχι, το ίδιο κάνει. Με 500 ευρώ την πετάς και βάζεις άλλη μεταχειρισμένη.Στα λέω ωμά κάπως αλλά είναι η αλήθεια. Γνώμη μου είναι να δώσει ο καλός φίλος τα λεφτά του για να πάρει όσο τον δυνατόν λιγότερο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και πιο καινούριο, και όχι ένα αμάξι σαράβαλο. Εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ μια 147 έτοιμη για τον Άγιο Πέτρο. Καλά ξεμπερδέματα
-
Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Δυστηχώς τα λεφτά που μπορεί να διαθέσει είναι περιορισμένα και με το συγκεκριμένο μοντέλο έχει έρωτα! Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός με τον όρο σαράβαλο? Τα λάστιχα λογικά θα αλλαχτούν. Οι αναρτήσεις αν κριθεί απαραίτητο και αυτες. Μέχρι στιγμής πάντως οδηγάει ενα daewoo lanos με 250000 χλμ. Δε φαντάζομαι να είναι χειρότερη.
Το αυτοκινητο είναι αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/378674/
-
Φαντάζομαι θα θέλει να διώξει και το daewoo γι αυτό κοιτάει σε μάντρα; Ούτως ή άλλως επειδή δεν πρόκειται να γλιτώσει φοβερό ποσό, καλύτερα να το σκοτώσει μόνος του και να πάει σε κάποιον ιδιώτη να παζαρέψει κάποια τιμή κοντά στο budget του. Αν έμενε Αθήνα και δεν είχε θέμα με τα τέλη 2λιτρου υπήρχε κάτι με τα μισά χλμ στην τιμή αυτή.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Δυστηχώς τα λεφτά που μπορεί να διαθέσει είναι περιορισμένα και με το συγκεκριμένο μοντέλο έχει έρωτα! Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός με τον όρο σαράβαλο? Τα λάστιχα λογικά θα αλλαχτούν. Οι αναρτήσεις αν κριθεί απαραίτητο και αυτες. Μέχρι στιγμής πάντως οδηγάει ενα daewoo lanos με 250000 χλμ. Δε φαντάζομαι να είναι χειρότερη.Το αυτοκινητο είναι αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/378674/
5000 χιλιάρικα μου έπαιρνε την δικιά μου 147 αντιπρόσωπος της VW για να πάρω το Scirocco.
Αν αυτή την δίνει 5.200, τότε την δική μου έπρεπε να την γυρεύω 10 ακατέβατα....
Είμαι υπερβολικός πάντως γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια. Από μασκαρεμένα εώς μπαλωμένα αμάξια, ίσα ίσα να πουληθούν, και ξαφνικά τρέχεις και δεν φτάνεις.
Γνώμη μου, να αφήσει τους έρωτες για όταν του τα φέρει καλύτερα η ζωή, και τότε ας κάνει το κέφι του....
Το Lanos αξίζει όσο 2 καθρέπτες της 147....Η 147 στα ανταλλακτικά της έχει τιμές με γεύση mascarpone....
Εϊμαι αρνητικός σε μια τέτοια αγορά. Ο λόγος είναι ότι Alfa Romeo και οικονομική στενότης δεν πάνε μαζί. -
Υπαρχουν ανθρωποι που μεσα σε 5 χρονια φτανουν αυτο τον αριθμο χιλιομετρων και οπως ειναι λογικο ειναι σχεδον ολα ταξιδια.. Το πουλανε λοιπον γιατι με το ρυθμο που γραφουν χιλιομετρα αν το κραταγαν μια 10ετια δε θα μπορουσαν να το πουλησουν οταν ο αλλος ακουγε τα χιλιομετρα σα νουμερο..
Πες λοιπον οτι εισαι αναμεσα σε μια 147 τετοιας χρησης με 120000km και μια ιδιας χρονιας και ιδιας συντηρησης με 50000km αλλα δουλεμενη ως επι το πλειστον σε αστικο-ημιαστικο περιβαλλον... Το σημαντικο επισης ειναι οτι σε πολλα λειτουργικα μερη του αυτοκινητου μετρανε οι ωρες λειτουργιας και οχι τα χιλιομετρα...Τα χιλιομετρα σα νουμερο δε λενε παντα την αληθεια..Συνηπολογιστε οτι καλυτερα να εχει 135000km παρα 110000km και να ερχεται το μεγαλο service..Το εργο το εχω δει οταν αγορασα τη δευτερη zx..Η πρωτη αγοραστηκε με 67000km σε ηλικια τοτε περιπου 10 ετων και η δευτερη με 121000km και 13,5 ετων.. Η δευτερη απο την αρχη εχει σαφως καλυτερη αισθηση σα σασσι,κιβωτιο και γενικα σαν αμαξι απο εικονα και ουσια.. Απο αξιοπιστια δε προλαβε να βγει συμπερασμα καθοτι η πρωτη εμεινε μαζι μας για 9.000km...
Θεωρω λοιπον οτι μια 147 με 130kkm με σωστη συντηρηση,ατρακαριστη και λογικη τιμη δλδ οχι 7500 αλλα οχι και 4000 αλλα καπου στα 5500-6500 και μεχρι '04 αλλα οχι και η πρωτη που ηρθε ειναι υποψηφια να σου βγει αστερι και αξιζει.. Και οταν ο φιλος ρωταει αδυνατο σημειο εννοει που 'ποναγε' η 147 απο μονη της ή οταν δε τη συντηρουσες.. Και φυσικα οταν παιρνεις αμαξι με 130000km δε περιμενεις ουτε να σου βγαζει μοτερ ή κιβωτιο αλλα ουτε και να μην αλλαξεις αμορτισερ καποια στιγμη ή μια τρομπα βενζινης στις 200000km..
Η αποψη μου.
edit το αμαξι του λινκ παραπανω δε θα το κοιταζα...
Π.χ.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1160264/ -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Οποιοδήποτε αμάξι 130 χιλιάδων χιλιομέτρων κι αν αγοράσεις θα είναι όλο ένα αδύναμο σημείο....
Δυστυχώς έτσι είναι. Τραβάς λαχείο.
Το κυριότερο που κοιτάς όταν αγοράζεις ένα αμάξι 130 χιλ. χλμ είναι να παραμένει ασφαλές στην ενεργητική του συμπεριφορά, δηλαδή λάστιχα, αναρτήσεις, φρένα, πλαίσιο, τιμόνι για τυχόν διαρροές. Τώρα η μηχανή τι τα κλάσει τι όχι, το ίδιο κάνει. Με 500 ευρώ την πετάς και βάζεις άλλη μεταχειρισμένη.Στα λέω ωμά κάπως αλλά είναι η αλήθεια. Γνώμη μου είναι να δώσει ο καλός φίλος τα λεφτά του για να πάρει όσο τον δυνατόν λιγότερο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και πιο καινούριο, και όχι ένα αμάξι σαράβαλο. Εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ μια 147 έτοιμη για τον Άγιο Πέτρο. Καλά ξεμπερδέματα
Υπερβάλλεις συναλφίστα! 'Εχω 135.000χλμ και μόνο ριμάδι δεν είναι!! Αν δεν ήταν και τα τσογλάνια που μου την έχουν χαρακώσει θα έλεγες ότι έχει τα μισά χρόνια. Όλα είναι θέμα συντήρησης. Πχ έχω αλλάξει 2 φορές πατάκια, μια φορά λεβιέ (μαζί τη βάση για να εξαφανιστεί ο τζόγος), τώρα θα αλλάξω τιμόνι και τα κουμπάκια των παραθυρων και όποιος μπαίνει μέσα ντρέπεται να καθίσει. Καλά μηχανικά δεν το συζητάω καν...πετάει όπως την πρώτη μέρα και έχω αλλάξει μόνο ένα θερμοστατη και ένα αισθητήρα στροφών (ούτε καν ψαλίδια )! Γενικότερα (φτου φτου) το αμάξι μου δίνει την εντύπωση ότι με την ίδια φροντίδα θα πάει για άλλα τόσα χρόνια και χλμ χωρίς καμία πτώση της απόδοσης σε κανένα τομέα!
-
Οταν λέω που πάσχει ενοώ τι να προσέξει. Ποια είναι τα αδύνατα σημεια του μοντελου γενικά. Το daewoo θα το κρατησει. Κατεληξε σε αυτη γιατί είναι δυνατή η χρηματοδότηση. Οι ιδιώτες τα θέλουν μετρητα.
-
Το κύριο θέμα που δεν είναι εμφανές είναι αλλαγή ιμάντων ανά 3 (πες 4 αν δεν κάνει πολλά χλμ) χρόνια και άλλα εμφανή είναι η κατάσταση του μεταβλητού (λογικά θα έχει αλλάξει οπότε δεν θα έχει πρόβλημα) και τα ψαλίδια.
Αν δεν βρει ικανοποιητικά στοιχεία για το ιστορικό του αυτοκινήτου μπορεί να παζαρέψει κανά 500αρικο ακόμα κάτω για να πάει να κάνει ένα καλό φρεσκάρισμα και να είναι πιο σίγουρος.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ να μπει στο alfisti για να δει κυριολεκτικά τα πάντα για το αμάξι, καθώς και πού μπορεί να βρει φτηνότερες της αντιπροσωπείας εναλλακτικές για το φρεσκάρισμα που λέω. -
Ψαλίδια και μπουζί θα έλεγα εγω αν δεν τα έχει αλλάξει γιατί ειναι και τα μόνα ακριβά , ειδικά οι ιμάντες . Αν δεν εχουν αλλαχτεί μπορεις να το παζαρέψεις και να αφαιρεθουν απο την τιμή πώλησης.
-
-
Δεν τσουλανε σε πωλησεις τα μοντελα της φιρμας.H Mito δεν ειναι ουτε καν στην δεκαδα της κατηγοριας του,τα ιδια ισχυει και για την Giulietta που οι πωλησεις της ειναι ακομα χαμηλες αλλα ειναι φυσιολογικο γιατι περιμενουν αρκετοι τις παραγγελιες τους.Aπο Αγγλια μερια υπαρχουν αρκετα παραπονα για την Giulietta οσο αφορα την λειτουργια start & stop,τριγμοι καμπινας(μαλιστα την αποκαλουν κουδουνιστρα στο αγγλικο alfa romeo club),ενω υπαρχουν και προβληματα με το κιβωτιο.Μακαρι αυτα τα προβληματα νεοτητας να ξεπεραστουν και να ανεβει και αλλο η εταιρια στο κομματι αξιοπιστια.
-
Μακάρι, ας το ελπίσουμε...
-
Fiat Chairman: Alfa Romeo is not for sale
Luca Ciferri
Automotive News -- January 10, 2011 - 11:00 am ETFiat will not sell its Alfa Romeo unit and plans to relaunch the brand in the United States in late 2012, top Fiat executives said today.
“We would not sell Alfa even if we were offered tons of money,” Fiat Chairman John Elkann told reporters at the Detroit auto show.
Fiat and Chrysler CEO Sergio Marchionne said: “Alfa is part of Fiat's operational perimeter and we've already invested too much to get rid of it.”
Volkswagen AG is rumored to be pursuing Alfa Romeo. Ferdinand Piech, VW supervisory board chairman, said last March that VW is interested in Alfa, but in no hurry to buy it.
Today in Detroit, Marchionne confirmed that Alfa plans to return to the United States by the end of 2012. He said the midsized Giulia sedan most likely would be the first Alfa model sold here because it is based on a platform that meets U.S. safety standards.
“Our plan is to build the Giulia in the Mirafiori plant,' in Turin, Italy, Marchionne said.
But if workers do not approve an agreement Fiat has reached with several of its Italian unions, Marchionne said “the car would be built in North America.”
Alfa models could be produced in Chrysler plants in Sterling Heights, Mich., or Brampton, Ontario, Marchionne said.
Alfa's Giulietta compact hatchback, based on Fiat's Compact architecture, will come to the United States when it is refreshed in 2014.
http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/a ... /110119982
-
Γνωριζει κανεις απο πρωτο χερι το συγκεκριμενο αυτοκινητο? Ειναι πολλους μηνες απουλητο και εχει κατρακυλισει και η τιμη του, ενω απο τις φωτο τουλαχιστον μοιαζει..
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/910606/
ΑLFA ROMEO FORUM