Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Σε οσα ποστ κανω εδω μεσα εχω στο νου μου την Αλφα ως κλαδο μιας εταιριας που κατασκευαζει και πουλα αυτοκινητα μεχρι τις 40Κ το πολυ ευρω που κοστιζει μια giulietta qv με οσα εξτρα υπαρχουν.Δε λαμβανω υποψην μου φυσικα την 8c.Eπομενως η συγκριση αυτοματως γινεται με τον (αμεσο) ανταγωνισμο που υπαρχει μεχρι τις 40Κ ευρω.
Aυτή είναι λογική second tier - slow follower ή απλά στυγνή παραδοχή της ρήσης Marchionne 'όσο καλά και να το φτιάξω....θα αγοράσουν BMW'.
Ακόμα και αν δεχθούμε αυτή τη λογική, δεν υπονόησα ποτέ τον ανταγωνισμό καλά και σώνει με τις extreme sport κατασκευές στο D segment,πολύ δε περισσότερο στα E και F segments.Μιλάω για το αυτονόητο:αυτό που φτιάχνεις...φτιάξτο ολοκληρωμένο.
Μπορει να ειναι λογικη slow follower,εν τουτοις βλεπω σαν ανεκδοτο,στην παρουσα φαση και για αρκετα χρονια,να μπορει ο SM να κατασκευασει (αρα και να σπρωξει απειρα κονδυλια) κατι που θα ανηκει στην κατηγορια (αξιας η εστω τιμης) των 50Κ+ ευρω.Απ τη στιγμη που δε μπορει να γινει κατι τετοιο γιατι να μην ασχοληθουμε με αυτα που εχουμε και θα εχουμε αντι να ασχολουμαστε μ αυτα που ΘΑ μπορουσαμε να εχουμε.Επομενως καταληγουμε οντως στο να φτιαξει ενα οσο πιο αρτιο συνολο εναντι του ανταγωνισμου.Το γιατι δεν ειναι,κατα τη γνωμη μου,το εξηγησα αλλα δε θα μπορουσα να ζητησω αυτη τη στιγμη και πολλα παραπανω απο αυτον,ισως λιγα παραπανω.
Εσυ τωρα το προχωρας και πας σε ανωτερη κατηγορια τιμης απο αυτη που μπορει να πουλησει η αλφα.Αυτοματως δεν υπαρχει θεμα προς συζητηση αφου ειναι νεκρη (τουλαχιστον) σε αυτη την κατηγορια.Σαφως και ο πελατης μετα την τοπ πχ μπρερα 3.2 δε θα αρκεστει στην G θα στραφει κατα...audi (το πιθανοτερο για μενα) μερια.Κατι τετοιο ομως δεν ειναι απαραιτητα κακο για την εταιρεια.Δε θα πουλουσε ετσι κι αλλιως τιποτα.
Γι' αυτό και έκανα διαχωρισμό ανάμεσα σε προϊόν αξίας 50Κ και τιμής 50Κ.Και να είσαι σίγουρος ότι αν το αυτοκίνητο έχει αξία 50Κ μπορεί να πουληθεί και σε αυτή την τιμή.Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν ο σχεδιασμός γίνεται στο πόδι (πχ. δεν περιορίζεις τον V6 καγκουρώ στα 260 άλογα.....επειδή διαλύεται το πίσω διαφορικό,δεν προσφέρεις την τετρακίνηση και τα αυτόματα κιβώτια σε μια μόνο έκδοση,δεν σκέφτεσαι ότι το να πάρεις έναν έτοιμο κινητήρα από το ράφι της αποθήκης σου για να τον ομολογκάρεις σε ένα μοντέλο σου κοστίζει 10εκ. ευρώ με το καλημέρα)και όταν οι φιλοδοξίες σου είναι να μαζέψεις τα ψίχουλα από το τραπέζι του γερμανικού ανταγωνισμού.
Άρα καταλήγουμε στα λόγια του Ghidella:η εταιρεία δεν μπορεί να παράξει αυτοκίνητα της μεγαλομεσαίας κατηγορίας και πάνω,γιατί αποτελεί μέρος του βιομηχανικού οικοδομήματος μιας χώρας που δεν είναι μαθημένη στην κατασκευή τέτοιων αυτοκινήτων.
Και το πλέον αποκαρδιωτικό είναι ότι ακόμα και σήμερα,που η συμμαχία με την Chrysler δίνει την ευκαιρία να μειωθούν τα κόστη παραγωγής και το Torino να βγει από τον 'επαρχιωτισμό' του,υπάρχει η λιγότερη δυνατή διάθεση για κάτι τέτοιο.
Επειδη μιλαμε για μια κατηγορια που το 70% των αγοραστων της G ή της μιτο (τυχαιο ποσοστο 'βασισμενο' στην οποια λογικη μπορει να εχει σα νουμερο) δε θα ξοδεψουν πανω απο 25-26Κ ευρω για την αγορα τους,τι περιθωριο κερδους μπορει να εχει απο ενα MAX 30% που θα παρει ή την τετρακινητη ή την ΤCT ή την 3.2 (λεμε τωρα);Γιατι μην ξεχνας οτι το ποσοστο αυτων που θα παρουν και την 4κινητη και την 3,2 και την αυτοματη (αν υπηρχε κατι τετοιο) ειναι αστειο....Κι αυτο δεν ισχυει επειδη δεν μπορει να το κανει,απλα δε μπορει να το κανει τωρα.Μονο η 1er (rwd ok) και το γκολφ μπορουν. Εχει πρωτεραιοτητα κατι αλλο που αυτος θεωρει οτι πρεπει να γινει πρωτα,οσο κι αν δεν αρεσει σε μας οσο κι αν εμεις που διαφωνουμε,οταν θα αποτυχει το σχεδιο του θα ζητωκραυγαζουμε απο ικανοποιηση.Κακα τα ψεματα (tm) μεχρι εκει μπορει η αλφα και μεχρι εκει ειναι,με εκλαμψεις επιδειξης δυναμης οπως η 159.Αργοτερα βλεπουμε.Ειτε υπο την ομπρελα της φιατ,ειτε της vw,ειτε της κινας.
Επισης αν σκεφτεις το ουνα φατσα ουνα ρατσα (κατα μια απλοποιημενη εννοια) τα λογια ghidella αποτελουν ψηγμα σοφιας.
Τελος μπορει να φαινεται οτι δεν υπαρχει καμια διαθεση εκμεταλλευσης της συμφωνιας με την DC αλλα προσωπικα θα περιμενω να δω ακομα κι αν ειμαι σιγουρος οτι παλι τα ιδια σκατα θα δω.Κι αυτο δε με κανει ζωο που περιμενω να δω κατι χαλια που οταν θα φορεσει το visconti θα το εξυμνησω.Απλα ξερω να εκτιμω αυτο που μου προσφερει αυτη τη στιγμη η εταιρια οπως ξερω να εκτιμω κι αυτο που προσφερει η vw πχ.Και το προιον της αλφα μεχρι τωρα με ικανοποιει οχι με τεραστια διαφορα αλλα στα σημεια.Οταν και αν παψει κι αυτο τοτε θα τα χωσω κι εγω σα γνησιος προδοτης αντιαλφιστα..