-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
τα ελαφρια αυτοκινητα μας τελειωσαν, σε λιγο τα 150 αλογα θα κινουν οριακα τα αυτοκινητα
Exεις μεινει πισω , εχουν ξεκινησει ηδη οι εταιριες και ψαχνονται πολυ με το θεμα αυτο, φυσικα με το μικροτερο δυνατο
κοστος για εναν επιπλεον λογο που συνδεεται με την υβριδικη-αναγκαια τεχνολογια και το σημαντικο βαρος των μπαταριων
το οποιο αν και χαρις την εξελιξη της τεχνολογιας εχει καπως περιοριστει, εντουτοις δεν εχει φτασει την αντιστοιχη εξελιξη μειωσης του συνολικου ογκου που εχει καταφερει αντιστοιχα σε ενα επιτρεπτο κοστος για ευρεια παραγωγη...
Ηδη η νεα γενια της 3σρας λεγεται απο εγκυρες πηγες οτι θα ειναι ελαφρυτερη, το ιδιο ισχυει και για την Mercedes
και φυσικα προσπαθειες κανει και η Audi με την γνωστη χρηση αλουμινιου στο σασι, κατι που ειδαμε και σε project
που αφορουσε το 2λιτρο Α5 coupe, με σημαντικη απωλεια βαρους...
Sorry για το offtopic.μιλαω για πιο νορμαλ πραγματα, το σασι του ΤΤ δεν αφορα τον περισσοτερο κοσμο , επιπλεον προσθετει σημαντικο κοστος στη κατασκευη , κατι που σε ενα premium κουπε συγχωρειται (και πληρωνεται φυσικα απο αυτους που μπορουν να διαθεσουν το ποσο και ενδεχομενως να το εκτιμησουν -πραγμα σπανιο βεβαια οταν ο κοσμος γουσταρει τις χοντρες slk και Ζ4 - ), σε ενα σουπερμινι ομως ειναι ανεφικτο
οταν μου λες οτι αυτοκινητα τυπου κορσα, κλιο κτλ εφτασαν τα 4 μετρα τα 100 αλογα φαινονται λιγα, τα 120 (που καποτε μιλουσες για γρηγορο αυτοκινητο) οριακα και τα 150 θεωρουνται ικανοποιητικα
το ιδιο ισχυει και για τα μικρομεσαια
τα 120 ειναι το πλεον οριακο (στα 100 και 90 αλογα πλεον μιλαμε για ταφο) και μερικα απο τα καινουρια ουτε με 140 δε πανε (βλεπε νεο αστρα που αν δε κανω λαθος ειναι γουρουνι και με αυτα τα αλογα δεν παει το κακομοιρο )
τα υβριδικα μη μου τα αναφερεις καν, ξερεις οτι βγαζω σπυρακια με αυτες τις γελοιοτητες
αυτο που θελω να πω παντως ειναι πώς σκατα θα μειωθει το βαρος?
τροποι υπαρχουν δε λεω, αλλα κοστιζουν , δεν ειναι ευκολο να εφαρμοστουν σε αμαξακια μαζικης παραγωγης
ο κοσμος ομως θελει το 4μετρο του μινι και καλα κανει, αλλα αυτο πώς θα γινει ελαφρυ και παραλληλα ασφαλες, ησυχο, στιβαρο σε λογικο κοστος?δεν ειμαι τοσο αισιοδοξος για το μελλον και θα με πιασει χειροτερη απαισιοδοξια μολις βγει το νεο A3 και ειναι και αυτο χοντρο γουρουνι οπως ολα τα νεα μικρομεσαια
πλεον εχει χαθει το μετρο....
-
Guys I think you' re missing the point here...
Οι γραβατογιακάδες που ηγούνται του gruppo είναι φανερό ότι απλά δεν γουστάρουν τη δουλειά τους. Είναι απλοί τεχνοκράτες που θα προτιμούσαν να εργάζονται σε μια χρηματιστηριακή ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα παρά σε μια φθίνουσα αυτοκινητοβιομηχανία και μας το αποδεικνύουν σε κάθε τους απόφαση ή προϊόν που παρουσιάζουν. Ότι βλέπουμε από το gruppo μοιάζει με μια απέλπιδα προσπάθεια απλά να παραχθεί κάποιο έργο. Αυτά που κατηγορούμε για την Alfa απλά ισχύουν και για τη Fiat, Lancia, Maserati οπότε το πρόβλημα είναι συνολικό και όχι μόνο για την Alfa Romeo. -
εγω φιλε στεφανε πιστευω οτι θελουν να αντιμετωπισουν τον ανταγωνισμο με λαθος τροπο
πχ θελουν να βγαλουν μια 159 που να ειναι πιο γερμανικη..
ειλικρινα πες μου, ποιος θελει να αγορασει κατι τετοιο?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω φιλε στεφανε πιστευω οτι θελουν να αντιμετωπισουν τον ανταγωνισμο με λαθος τροποπχ θελουν να βγαλουν μια 159 που να ειναι πιο γερμανικη..
Ακριβώς.Ο Qsis έχει δίκιο.Τα ίδια κάνουν και οι Γάλλοι.Ο αγοραστής ναι μεν θέλει ποιότητα αλλά οι κακομοίρηδες οι Γαλλο-Ιταλοί έχασαν το δάσος ψάχνωντας το δέντρο καθώς τείνουν να απομακρυνθούν από χαρακτηριστηκά που τους καθιέρωσαν ως κατασκευαστές.Γι αυτό ναι να ανεβάσουν την ποιότητα αλλά τα λοιπά χαρακτηριστηκά ας τα φήσουν ως ήταν και ας σταματήσουν να αντιγράφουν τους Γερμανούς σε όλα.
-
Εγώ πιστεύω ότι δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα 'αυτοκίνητο' και είναι απλοί διεκπεραιωτές. Πρόκειται για ανθρώπους που προσελήφθησαν μόνο και μόνο για να τρέξουν μια πολυεθνική εταιρία. Είτε έχουν να κάνουν με τη Fiat τη Nestle την Coca-Cola και δεν ξέρω κι εγώ ποια άλλη, είναι το ίδιο και το αυτό γι' αυτούς. Ζουν και εργάζονται και σε μια χώρα με ιδιαίτερη κουλτούρα και έχουν γίνει κάτι σαν έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον...
-
To point ειναι οτι ο κοσμος ειναι ηλιθιος. Αν ειχε η 159 το σημα της BMW μια χαρα θα πουλουσε
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
εγω φιλε στεφανε πιστευω οτι θελουν να αντιμετωπισουν τον ανταγωνισμο με λαθος τροπο
Ακριβώς.Ο Qsis έχει δίκιο.Τα ίδια κάνουν και οι Γάλλοι.Ο αγοραστής ναι μεν θέλει ποιότητα αλλά οι κακομοίρηδες οι Γαλλο-Ιταλοί έχασαν το δάσος ψάχνωντας το δέντρο καθώς τείνουν να απομακρυνθούν από χαρακτηριστηκά που τους καθιέρωσαν ως κατασκευαστές.Γι αυτό ναι να ανεβάσουν την ποιότητα αλλά τα λοιπά χαρακτηριστηκά ας τα φήσουν ως ήταν και ας σταματήσουν να αντιγράφουν τους Γερμανούς σε όλα.
Αυτό που λέτε παιδιά είναι πολύ απλοϊκό. Ναι μεν η τακτική της αντιγραφής του επιτυχημένου ανταγωνιστή μας είναι η πιο συνηθισμένη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αυτό το πρόβλημα νομίζω. Και στην τελική αν ήθελαν να αντιγράψουν τα γερμανικά αυτοκίνητα ας έκαναν το ίδιο και με τις γερμανικές τακτικές marketing, product placement κτλ. Το να φτιάξεις αυτοκίνητα (όσο καλά κι αν είναι) και δεν μπορείς να τα προωθήσεις (ή ακόμα και να τα ξεχνάς) είναι απλά pathetic!!
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
To point ειναι οτι ο κοσμος ειναι ηλιθιος. Αν ειχε η 159 το σημα της BMW μια χαρα θα πουλουσεΚαλά της BMW.Αν έγραφε μπροστά VW θα είχε γεμίσει ο τόπος και θα μιλάγαμε για το υπέρτατο αυτοκίνητο
-
To point ειναι οτι ο κοσμος ειναι ηλιθιος. Αν ειχε η 159 το σημα της BMW μια χαρα θα πουλουσεΤο ηλίθιος θα το άλλαζα με το 'άσχετος' ή απλά 'αδιάφορος' περί των αυτοκινητιστικών θεμάτων...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
To point ειναι οτι ο κοσμος ειναι ηλιθιος. Αν ειχε η 159 το σημα της BMW μια χαρα θα πουλουσε
Το ηλίθιος θα το άλλαζα με το 'άσχετος' ή απλά 'αδιάφορος' περί των αυτοκινητιστικών θεμάτων...
Ετσι συμπεριφερεται και στις μαρκες ρουχων π.χ. και πολλων αλλων προιοντων. Ειναι απλα ηλιθιος, επιπολαιος και επιφανειακος. Κοιταξε ποιοι κυβερνουν στις διαφορες χωρες και αναλογως κρινε ποσους ηλιθιους εχει η καθε χωρα
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αυτό που λέτε παιδιά είναι πολύ απλοϊκό. Ναι μεν η τακτική της αντιγραφής του επιτυχημένου ανταγωνιστή μας είναι η πιο συνηθισμένη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αυτό το πρόβλημα νομίζω. Και στην τελική αν ήθελαν να αντιγράψουν τα γερμανικά αυτοκίνητα ας έκαναν το ίδιο και με τις γερμανικές τακτικές marketing, product placement κτλ. Το να φτιάξεις αυτοκίνητα (όσο καλά κι αν είναι) και δεν μπορείς να τα προωθήσεις (ή ακόμα και να τα ξεχνάς) είναι απλά pathetic!!
Εν μέρει είναι πρόβλημα καθώς όταν το κάνεις αυτό κάποιος που έχει γνώση θα πει αφού απο την κοινωνία είναι πιο αποδεκτά τα Γερμανικά ,ειδικά στην εποχή που ζούμε όπου το κύρος αγοράζετε, πάω και παίρνω Γερμανικό κι όχι την κακή αντιγραφή του από άλλον κατασκευαστή.Βεβαίως σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει και με το marketing αυτό είναι βέβαιο καθώς με την παθητική αντιμετώπιση κάποιον αυτοκινήτων απλά κατάφεραν οι χαρτογιακάδες των εταιρειών να τα κάψουν σαν προιόντα ενώ ήταν πολύ αξιόλογα ενώ αλλά τα οποία αν και ποιο μέτρια με σωστή προώθηση πουλάνε αρκετά καλά.
-
To point ειναι οτι ο κοσμος ειναι ηλιθιος. Αν ειχε η 159 το σημα της BMW μια χαρα θα πουλουσεΔεν πουλάνε μόνο για το σήμα και το όνομα οι bmw .
-
ειστε υπερβολικοι με το μαρκετινγκ, μπορω να βρω απειρα παραδειγματα μη γερμανικων αυτοκινητων (και ιταλικων ) που ζμπρωχνονται απο τον τυπο
δεν ειναι εκει το θεμα, το θεμα ειναι το παρελθον (σε ο,τι αφορα την αξιοπιστια και μην πει κανεις οτι ηταν μια χαρα οι 33 , 75 και alfsud ) , η ελλειπης γκαμα και σε οτι αφορα τους αλφιστι που δεν δινουν σημασια σε ολα αυτα ο χαρακτηρας που χανεται
αν παρουμε για παραδειγμα τη χωρα μας, οι αλφα παντα πουλουσαν (ειδικα μεχρι εποχης 156-147 , ειχε γιομισει ο τοπος)
μετα και οι ιδιοι οι υποστηρικτες σταματησαν να υποστηριζουνγια μενα ειναι προφανες οτι η εταιρεια προσπαθησε να κερδισει καποιο νεο κοινο(ανεπιτυχως θα ελεγα), χανοντας το παραδοσιακο της
πρωτε επρεπε να εξασφαλισει οτι θα διατηρησει αυτο και μετα να κοιταξει να ανοιχτει και σε αλλους
επισης ο ανταγωνισμος απο ολες τις κατευθυνσεις βελτιωθηκεειναι απλα τα πραγματα νομιζω
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Δεν πουλάνε μόνο για το σήμα και το όνομα οι bmw .
Δε πειράζει...άστον να νομίζει ότι ισχύει αυτό...
-
http://www.thetruthaboutcars.com/2010/0 ... rs-is-fwd/
-
http://www.thetruthaboutcars.com/2010/03/do-80-percent-of-bmw-1-series-drivers-really-think-their-cars-is-fwd/Kαι τι σχεση εχει με το φορουμ της AR ?
-
http://www.thetruthaboutcars.com/2010/03/do-80-percent-of-bmw-1-series-drivers-really-think-their-cars-is-fwd/Είμαι σίγουρος οτι αν βγώ στο δρόμο (όχι εδώ μέσα ή στο αλφίστι) και ρωτήσω τυχαία οδηγούς AR, το 80% δεν θα ξέρει τι είναι διπλά ψαλίδια...
το 90% όσων έχουν Mac τι σημαίνει OpenCL και IPS pannel... κοκ...
Thats how it works... -
Αυτό μου θυμίζει μια παπαριά που είχε γράψει ο μέγας μάγιστρος της αυτοκίνησης Χαρίτος πριν κάποια χρόνια στο Drive περί ιταλικών αυτοκινήτων. Έλεγε (ανάμεσα σε άλλα) ότι όποιος έχει αμάξι που ο κινητήρας του έχει κατασκευαστεί στην Ιταλία είναι άνθρωπος ανώτερου επιπέδου, έχει γούστο, έχει παιδεία, έχει totis ποιότης, έχει τα αγαθά του Ισαάκ κλπ.
Και στο επόμενο τεύχος έστειλε ένας επιστολή που έλεγε ότι είδε τυχαία στο δρόμο το Σεφερλή στο τιμόνι μιας 146... -
'ο μέγας μάγιστρος'...
-
Γιατί ρε τι έχει ο Σεφερλής?? Έχει και ωραία γκόμενα...
Youtube Video
ΑLFA ROMEO FORUM