-
Μιας και αναφέρθηκε το αγγλικό Evo (και για να μαθαίνει κάτι και ο spy1551 να μην γράφει κουταμάρες ) ας ρίξουμε μια ματιά στο car data και στην επιμέρους αξιολόγηση κάθε μοντέλου:
Αξιολόγηση Gti
Αξιολόγηση BreraΤι ξέρουν οι αγγλάρες από γρήγορα αυτοκίνητα και γρήγορη οδήγηση ε; Εκτός εαν θεωρείτε και αυτή την αξιολόγηση πληρωμένη.
Έπειτα για την τελευταία παράγραφο του προηγούμενου μου ποστ, ας μας ενημερώσει ο αγαπητός GB που έχει πρόσβαση σε στοιχεία, το πελατολόγιο της Brera τι ηλικίας είναι; Πιστεύετε πως ηλικιακά ο μέσος όρος των ιδιοκτητών τους είναι 20-30 χρονών; Εγώ θα έλεγα πως ο μέσος όρος μάλλον προσεγγίζει ηλικίες που θα ήθελαν να νιώσουν μια 2η νεότητα.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Μου θυμίζει το συγκριτικό της Brera στο TG, όλοι τη κατακρίνανε με ορθολογικά κριτήρια αλλά στο τέλος καταλήξανε ότι τους άρεσε. Εν τέλη αυτό είναι λογικό γιατί οι άνθρωποι αποφασίζουμε σε μεγάλο βαθμό με βάση το συναίσθημα.
Η αληθεια ειναι οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο εφτασε να χαρακτηριζεται στα ορθολογικα κριτηρια για τα πανηγυρια. Περιφερθηκε απο δω και κει να συγκρινεται με Γκολφωειδη, εφτασε ενα Grand Tourer να κατηγορειται γιατι δεν γεννηθηκε GTI. Εχουμε διαβασει πραματα και θαυματα. Τα 260 αλογα εγιναν λιιιιγα. Το αμαξι δε στριβει λεει γιατι γερνει. Και ποσα αλλα να πρωτοθυμηθω....
Αααα ειναι και ασχημηΓια πήγαινε 2 σελίδες πίσω να δεις ποιος ξεκίνησε αυτή την σύγκριση...
Έπειτα η Brera σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί value for money. Κοστίζει πολλά, χωρίς να διακρίνεται ιδιαίτερα σε κάποιον τομέα (όπως και αρκετά ακόμα μοντέλα της κατηγορίας της).
-
εγω δε μπορω να καταλαβω τι προφιλ θελει να προωθησει η φιρμα?? λεει ο gb οτι η brera ειχει το σκοπο του Grand Tourer,απο την αλλη οταν ηταν ακομη πρωτοτυπο υποσχονταν ενα σκασμο αλογα και τερατωδεις επιδοσεις,εκαναν το κοσμο να εχει μεγαλες προσδοκειες,και το μονο που τελικα εγινε ηταν η σχετικη διατηρηση του σχηματος...
τωρα εβγαλαν τη μιτο η οποια παρα την υπαρξη της abarth(η οποια αν δε κανω λαθος εχει ως σκοπο τις απολυτες επιδοσεις) μας λενε οτι ειναι πολυ πιο σπορ απο το αντιστοιχο punto,οποτε ξαφνικα θυμηθηκαν τις επιδοσεις και το σπορ pedigree τους..και σε ρωτω αγαπητε μπουσο,αν η AR δεν ηταν εταιρεια επιδοσεων γιατι δεν αφηνε τη μπρερα στη λαντσια??η οποια αν δε κανω λαθος εχει αναλαβει αυτο το ρολο
απο τη στιγμη που ειναι αλφα μοιραια θα συγκριθει με τα αντιστοιχα γκολφω-ΤΤ(τα οποια αν τα χεις καβαλησει μια χαρα τουριστικο χαρακτηρα εχουν!).οταν το αυτοκινητο ειναι πιο αργο απο τα αντιστοιχα ανταγωνιστικα, ξαφνικα το θεωρουμε grand tourer??
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μου θυμίζει το συγκριτικό της Brera στο TG, όλοι τη κατακρίνανε με ορθολογικά κριτήρια αλλά στο τέλος καταλήξανε ότι τους άρεσε. Εν τέλη αυτό είναι λογικό γιατί οι άνθρωποι αποφασίζουμε σε μεγάλο βαθμό με βάση το συναίσθημα.
Η αληθεια ειναι οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο εφτασε να χαρακτηριζεται στα ορθολογικα κριτηρια για τα πανηγυρια. Περιφερθηκε απο δω και κει να συγκρινεται με Γκολφωειδη, εφτασε ενα Grand Tourer να κατηγορειται γιατι δεν γεννηθηκε GTI. Εχουμε διαβασει πραματα και θαυματα. Τα 260 αλογα εγιναν λιιιιγα. Το αμαξι δε στριβει λεει γιατι γερνει. Και ποσα αλλα να πρωτοθυμηθω....
Αααα ειναι και ασχημηΓια πήγαινε 2 σελίδες πίσω να δεις ποιος ξεκίνησε αυτή την σύγκριση...
Έπειτα η Brera σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί value for money. Κοστίζει πολλά, χωρίς να διακρίνεται ιδιαίτερα σε κάποιον τομέα (όπως και αρκετά ακόμα μοντέλα της κατηγορίας της).
And as Jeremy (Clarkson) said: 'Alfa's depreciate as fast as they accelerate'.
-
And as Jeremy (Clarkson) said: 'What Alfa has made is 14 feet of Art..' Oπως επισης λεει ο αγγλαρας (που δεν εχει σημασια βεβαια τι λεει ο καθενας αλλα μιας και το πιασαμε) 'αν η τογιοτα ειναι ο εγκεφαλος η αστον μαρτιν ειναι το προσωπο η καντιλακ το στομαχι και η Αλφα η καρδια και η ψυχη..' Κοινως,το loop κλεινει εδω και καταληγουμε σ αυτο που καταληγουμε παντα.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
And as Jeremy (Clarkson) said: 'What Alfa has made is 14 feet of Art..' Oπως επισης λεει ο αγγλαρας (που δεν εχει σημασια βεβαια τι λεει ο καθενας αλλα μιας και το πιασαμε) 'αν η τογιοτα ειναι ο εγκεφαλος η αστον μαρτιν ειναι το προσωπο η καντιλακ το στομαχι** και η Αλφα η καρδια και η ψυχη..**' Κοινως,το loop κλεινει εδω και καταληγουμε σ αυτο που καταληγουμε παντα.Κοινώς μια έκλυση προς τους ρομαντικούς...in other words...'αγοράστε μας γιατί χανόμαστε'
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Έπειτα η Brera σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί value for money. Κοστίζει πολλά, χωρίς να διακρίνεται ιδιαίτερα σε κάποιον τομέα (όπως και αρκετά ακόμα μοντέλα της κατηγορίας της).Εγω θεωρω οτι μια Brera 3.2 JTS Q4 αξιζει οσο πρεπει να αξιζει. Αν σκεφτει οτι ενα TT-S με διλιτρο κινητηρα εχει αρχικη τιμη πολυ πιο πανω απο την 6κυλινρη Brera τοτε ειναι μαλλον φθηνη.
Το δεν διακρινεται σε καποιο τομεα το λες εσυ και καποιοι σαφως επηρεασμενοι απο τον Τυπο.
Πρωτα απο ολα διακρινεται για την σχεδιαση της. Ενα σχημα που θα μπορουσε να στεγαζε μηχανικα μερη ενος supercar συμβαδιζοντς απο την τωρινη εξωτερικη της εμφανιση διχως επιπλεον πινελιες. Σιγουρα πολλοι μαρκετινιστες το εχουν αφισα στο δωματιο τους.Η τυπολογια των αναρτησεων της ειναι η κορυφαια και πλεον η ΜΥ08 εχει αλουμινενια μερη οπως ψαλιδα κλπ αλλα και κουφιες αντιστρεπτικες μειωνοντας το βαρος, αρα και την αναρτωμενη μαζα.
Φρενα Brembo υπερανω κριτικης ακομη και σε entry level εκδοση 2.2 λιτρων.
Πραγματικη 4κινηση 3 διαφορικων με το κεντρικο να ειναι Torsen C generation με συνεχης κινηση και στους 4 τροχους και κατανομη σαφως πισωκινητη με 42/58%.
Ποιοτητα υλικων και συναρμολογησης που δεν θα δυσαρεστησει κανεναν.
Αν τα παραπανω δεν κανουν ενα Grand Tourer οπως η Brera ξεχωριστο, τοτε εχει τελειως διαφορετικη αντιληψη για την πραγματικη αυτοκινηση.
-
Εγω θεωρω οτι μια Brera 3.2 JTS Q4 αξιζει οσο πρεπει να αξιζει. Αν σκεφτει οτι ενα TT-S με διλιτρο κινητηρα εχει αρχικη τιμη πολυ πιο πανω απο την 6κυλινρη Brera τοτε ειναι μαλλον φθηνη.ΤΤ-S: Quattro, 272 άλογα και ροπή από άλλο πλανήτη
Το δεν διακρινεται σε καποιο τομεα το λες εσυ και καποιοι σαφως επηρεασμενοι απο τον Τυπο.
Πρωτα απο ολα διακρινεται για την σχεδιαση της. Ενα σχημα που θα μπορουσε να στεγαζε μηχανικα μερη ενος supercar συμβαδιζοντς απο την τωρινη εξωτερικη της εμφανιση διχως επιπλεον πινελιες. Σιγουρα πολλοι μαρκετινιστες το εχουν αφισα στο δωματιο τους.Ναι, ναι...σίγουρα!
Η τυπολογια των αναρτησεων της ειναι η κορυφαια και πλεον η ΜΥ08 εχει αλουμινενια μερη οπως ψαλιδα κλπ αλλα και κουφιες αντιστρεπτικες μειωνοντας το βαρος, αρα και την αναρτωμενη μαζα.
Πόσα κιλά 'έχασε' όμως...12-15?
Φρενα Brembo υπερανω κριτικης ακομη και σε entry level εκδοση 2.2 λιτρων.
Νομίζω δεν έχει standar brembo (τουλάχιστον αυτό που είχα οδηγήσει)...αλλά λογικό δεν είναι? Πόσα κιλά ζυγίζει? ...1470 μήπως?
Πραγματικη 4κινηση 3 διαφορικων με το κεντρικο να ειναι Torsen C generation με συνεχης κινηση και στους 4 τροχους και κατανομη σαφως πισωκινητη με 42/58%.
Τι απώλειες έχει?
Ποιοτητα υλικων και συναρμολογησης που δεν θα δυσαρεστησει κανεναν.
MANGO...δικό σου.
Αν τα παραπανω δεν κανουν ενα Grand Tourer οπως η Brera ξεχωριστο, τοτε εχει τελειως διαφορετικη αντιληψη για την πραγματικη αυτοκινηση.
Άρα το 99.5% την αγοράς που δε την έχει, δεν έχει ιδέα από αυτοκίνηση...
-
παιδια η brera εχει τρομερη ποιοτητα εσωτερικου για να μαστε δικαιοι,δεν εχει σχεση με 156,μιτο και τις υπολοιπες πλαστικουρες..
μπουσο κολπα με αλουμινια στην αναρτηση για ελαφρυτερη μη αναρτωμενη μαζα ειχει και το ΤΤ και το δικο μου(αντιγραφαρες για ακομα μια φορα..) +οτι το ΤΤ εχει κυριως αλουμινενιο σασι (αυτο πως σου φαινεται για τα επιπλεον λεφτα που κανει?)
μπορεις σε παρακαλω να μου απαντησεις στο προηγουμενο μου ποστ για το προφιλ της φιρμας???
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
And as Jeremy (Clarkson) said: 'What Alfa has made is 14 feet of Art..' Oπως επισης λεει ο αγγλαρας (που δεν εχει σημασια βεβαια τι λεει ο καθενας αλλα μιας και το πιασαμε) 'αν η τογιοτα ειναι ο εγκεφαλος η αστον μαρτιν ειναι το προσωπο η καντιλακ το στομαχι** και η Αλφα η καρδια και η ψυχη..**' Κοινως,το loop κλεινει εδω και καταληγουμε σ αυτο που καταληγουμε παντα.
Κοινώς μια έκλυση προς τους ρομαντικούς...in other words...'αγοράστε μας γιατί χανόμαστε'
Έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο νοτιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου της Έτνας στη Σικελία, συνοδευόμενη από έκλυση λάβας, έγινε γνωστό από το Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας του Παλέρμο.
Η έκρηξη με την έκλυση λάβας είχε αναγγελθεί από μία αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας του ηφαιστείου τις προηγούμενες εβδομάδες.
Η λάβα κατευθύνεται προς μία ακατοίκητη περιοχή και δεν παρουσιάζει κανέναν κίνδυνο. «Έχει αρχίσει να μειώνεται», δήλωσε στο τέλος της ημέρας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος του Ινστιτούτου.
Η τελευταία έκρηξη, που κράτησε λιγότερο από δέκα ώρες, είχε λάβει χώρα στον ίδιο νοτιοανατολικό κρατήρα στις 23 Νοεμβρίου 2007. Η προηγούμενη έκρηξη το Σεπτέμβριο είχε οδηγήσει στο κλείσιμο του αεροδρομίου της Κατάνια λόγω της εκτόξευσης λάβας και ενός σύννεφου από στάχτη.
Η τελευταία μεγάλη θεαματική έκρηξη του σικελικού ηφαιστείου, που φθάνει τα 3.295 μέτρα, έγινε το καλοκαίρι του 2001
-
- Η ροπη δεν ειναι απο αλλο πλανητη. Εσυ εισαι UFO απο αλλο πλανητη, καλως ηλθες στη Γη λοιπον.
Και τελος παντων 30Nm δεν ειναι χαος αλλα δικαιολογημενα για υπερτροφοδοτηση.
-Περι γουστου, ουτε και εκει εχουμε σημειο επαφης. Εμενα μου αρεσουν τα κομψα σχηματα τα περισσοτερα δε φερουν το scudetto στη μασκα, εσενα σου αρεσει ο παπουτσωμενος γατος.
-εχασε 25 κιλα στα χαρτια αλλα μετρημενα σε ζυγαρια ειναι περισσοτερα(ανατρεξε σε 2-3 μηνες παλαιοτερο τευχος 4Τ που ειχε παρουσιαση την ΜΥ08), αλλα περα απο αυτο προκειται για κερδος σε αναρτωμενη μαζα, αν αυτο δεν σου λεει κατι κατσε και μαθε και μετα αν απορεις.
-Εχει Standard 4pot Brembo ακομη και η 159 1.9 JTS. Αλλα ακομη και το super mini της φιρμας εφοδιαζεται με 4pot brakes. Παραδοση λεγεται αυτο...
-210 ιππους στους τροχους απεδωσε ενος κολλητου μου η 3.2 Q4. Παρομοια αποδοση τους τροχους αποδιδει και ενος αλλου φιλου μαμα Evo9
-Το mango ειναι το αμορε σου? Δεν ειναι ντροπη, πληροφοριακα η Mito βγηκε Gay Car of the year, καιρος για αλλαγες? http://ledorga.free.fr/commun/election_ ... hp?lang=fr
-Το τελευταιο ειναι μια πραγματικοτητα.
- Η ροπη δεν ειναι απο αλλο πλανητη. Εσυ εισαι UFO απο αλλο πλανητη, καλως ηλθες στη Γη λοιπον.
-
And as Jeremy (Clarkson) said: 'What Alfa has made is 14 feet of Art..' Oπως επισης λεει ο αγγλαρας (που δεν εχει σημασια βεβαια τι λεει ο καθενας αλλα μιας και το πιασαμε) 'αν η τογιοτα ειναι ο εγκεφαλος η αστον μαρτιν ειναι το προσωπο η καντιλακ το στομαχι** και η Αλφα η καρδια και η ψυχη..**' Κοινως,το loop κλεινει εδω και καταληγουμε σ αυτο που καταληγουμε παντα.
Κοινώς μια έκλυση προς τους ρομαντικούς...in other words...'αγοράστε μας γιατί χανόμαστε'
Η ερμηνεια ειναι δικη σου,δε συμφωνω με αυτη..για την ακριβεια διαφωνω οσο δεν παει αλλα οπως βλεπω κι απ το επομενο ποστ σου δεν αξιζει τον κοπο να σου πω κατι παραπανω γι αυτο το θεμα.. Σημασια εχει οτι βλεπεις πολλα πραγματα λαθος.. Θα μου πεις τωρα οτι κι εγω το ερμηνευω με τον τροπο μου..δε θα προσπαθησω να σε πεισω ουτε γι αυτο.
-
Άρα το 99.5% την αγοράς που δε την έχει, δεν έχει ιδέα από αυτοκίνηση...
το καλύτερο επιχειρημα που θα μπορούσε να πει κάποιος
οχτάχρονος
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παιδια η brera εχει τρομερη ποιοτητα εσωτερικου για να μαστε δικαιοι,δεν εχει σχεση με 156,μιτο και τις υπολοιπες πλαστικουρες..μπουσο κολπα με αλουμινια στην αναρτηση για ελαφρυτερη μη αναρτωμενη μαζα ειχει και το ΤΤ και το δικο μου(αντιγραφαρες για ακομα μια φορα..) +οτι το ΤΤ εχει κυριως αλουμινενιο σασι (αυτο πως σου φαινεται για τα επιπλεον λεφτα που κανει?)
μπορεις σε παρακαλω να μου απαντησεις στο προηγουμενο μου ποστ για το προφιλ της φιρμας???
Για το αλουμινενιο σασι θα εβλεπες τα αρνητικα αν ησουν κατοικος ΗΠΑ και το ασφαλιζες.
Θεωρω οτι το εψαξε πολυ καλα η Audi για να το περασει στην αγορα. Εγω εχω αμφιβολια για την αντοχη στην συγκοληση μεταξυ ατσαλιου και αλουμινιου.Το προφιλ της εταιριας δεν ειναι σιγουρα αυτο που νομιζεις. Σιγουρα δεν ειναι το φθηνο γκαζι των Alfa 33 διχως να θελω να μειωσω το εν λογω αυτοκινητο.
-
[quote='Giuseppe Busso']
Σιγουρα δεν ειναι το φθηνο γκαζι των Alfa 33 quote]βρωμόγκαζο βέβαια, από τη 1.4 μέχρι την 1.7 16v ήταν πυραυλάκι...
Κάτι 318και 320 τις εποχής δν ξέραν που να κρυφτούν -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Σιγουρα δεν ειναι το φθηνο γκαζι των Alfa 33 quote]
βρωμόγκαζο βέβαια, από τη 1.4 μέχρι την 1.7 16v ήταν πυραυλάκι...
Κάτι 318και 320 τις εποχής δν ξέραν που να κρυφτούνΓιατι ξερουν σημερα ?
-
Ποσες φορες να το πω..
Ο κολλητος μου εχει μπρερα.. 2,2 ! Λεει το εχει παει με προγραμμα 200 αλογα, αλλα την εφαγε απο μια 320 αυτοματη και με ΠΟΛΥ βαρος.. Αρα για μενα ειναι τραγικα ψοφια για 45Κ ευρω εφοσον θεωρω το δικο μου αργο!
Να πω οτι παει στο συνεργειο για το παραμικρο ? Οτι βαζει λαδια συνεχεια οτι οτι... Και οτι το μοτερ του διαλυθηκε και του το αλλαξαν ?
Για τα καθισματα που τα νιωθεις σαν κουνιστες πολυθρονες(μαλλον οταν τα βιδωνε ο gianfranco farinatore τρισμεγιστος μηχανικος του milano,ετρωγε focaccia di salmon και ακουγε τη ντιβα της prima di musica malena bellinisimi,και του φυγε το κατσαβιδι λιγους ποντους)..Να πω για τα δερματα που στην πλευρα του οδηγου(που κανει το πολυ 10Κ χλμ το χρονο) ειναι ξεφτυσμενα?
Να πω για την ανυπαρκτη πλευρικη στηριξη των καθισματων ? Για την τουριστικη ρυθμιση της αναρτησης που κανει την παλιο320 να δειχνει supercar?
Ρε συ Qsis,σοβαρα πως εχεις βγαλει το συμπερασμα οτι το εσωτερικο της Brera ειναι ποιοτικο ? ειναι για τον μπουσσο...
Ρε Νικο εκεινο εκει το ΑΜΕΑ, τι ζορι τραβαει μαζι σου ?
-Το mango ειναι το αμορε σου? Δεν ειναι ντροπη, πληροφοριακα η Mito βγηκε Gay Car of the year, καιρος για αλλαγες?
Ρε συ μηπως σου κολλανε γιατι νομιζουν οτι τα χουμε και ζηλευουν ?
-
MANGO,
τι μοντελο ειναι και ποσα χλμ εχει?
Γνωριζεις σε ποιον εβαλε το προγραμμα? -
Ειναι για το πεος η μπρερα..αφου του χαλασε του φιλαρακου του μανγκο παει,τελειωσε,μην την παρετε.Αφου εγινε κι αυτο,μακρυα απο αλφα.
Καλυτερα να δωσετε 25000 ευρω για τον πυραυλο 116 να χετε και το κεφαλι σας ησυχο. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Καλυτερα να δωσετε 25000 ευρω για τον πυραυλο 116 να χετε και το κεφαλι σας ησυχο.
Να μη δωσουμε δηλαδη 13.000.000 δραχμες για να παρουμε ... ξερεις τι...?
ΑLFA ROMEO FORUM