-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Με τόσες μπούρδες που έχουν γραφτεί εδώ έχω χάσει και το λογαριασμό ποιός λέει τι. Το να συγκρίνεις Alfa με Hyundai δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Αφού θα έχεις οδηγήσει κιόλας δεν θα πρεπε να λες κάτι τέτοιο.Σοβαρά? Γράφουμε μπούρδες εδω?
-
Με τόσες μπούρδες που έχουν γραφτεί εδώ έχω χάσει και το λογαριασμό ποιός λέει τι. Το να συγκρίνεις Alfa με Hyundai δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Αφού θα έχεις οδηγήσει κιόλας δεν θα πρεπε να λες κάτι τέτοιο.Mα δεν τα συνέκρινα. Έγραψα απλά ότι αν έχεις την εντύπωση οτι τα περιθώρια πλευρικής προσφυσης ανάμεσα σε δύο σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγάλη διαφορά τότε κάνεις μεγάλο λάθος.
Ορίστε και μερικά αποτελέσματα μετρήσεων σε πίστα.
Το περιοδικο Drive είχε πραγματοποιήσει μία δοκιμή στις Σέρρες με τα παρακάτω αυτοκίνητα.
Ferrari 430, Corvette C6, Porsche 911 4S Gemballa, BMW M5
EVO9 Impeza STi2,5 Mazda 6 MPS
Leon TFSI, Golf GTi, A3 3.2 quattro
Colt CZT Fiesta ST, Smart fourfour Brabus και
S4 avant.Δεν μετρήθηκαν μόνο χρόνοι στην πιστα αλλά και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως οι πλευρικές επιταχύνσεις, οι χρόνοι σε μερικές επιλεγμένες στροφές κ.λ.π.
Θα αναφέρω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για να αποδείξω το πόσο μικρές είναι οι διαφορές στο κράτημα ακόμα και ανάμεσα σε υπεραυτοκίνητα όπως η ferrari η porsche η Μ5 και η Corvette σε σχέση με απλά καθημερινά αυτοκίνητα.Κ1-Κ2
Corvette C6 8.9
Impreza 8.95
EVO IX 9.2
F 430 9.25
Mazda 6 MPS 9.3
MX5 9.45
TT sport (το παλιό) 9,5
Golf Gti 9.5
Fiesta ST 9.8K5
F430 6.4
Porsche 6.45
Corvette 6.45
Impeza 6.6
TT sport 6.65
MX-5 6.65
M5 6.7
EVO IX 6.8
Golf Gti 6.85
Mazda 6 MPS 7
Fiesta ST 7.1K6-K7-K8
EVO IX 7.9
F430 8.15
Corvette 8.2
STi 8.2
Porsche 8.35
TT 8.35
M5 8.5
Golf GTi 8.5
6 MPS 8.5
Fiesta ST 8.75K10
F430 6.35
Porsche 6.35
EVO IX 6.4
Smart forfour 6.45 !!!!!!!!!!
M5 6.5
STi 6.55
TT 6.6
Corvette 6.65
Golf Gti 6.7
6 MPS 6.7
Fiesta ST 7K13
F430 7.45
STi 7.55
Corvette 7.6
EVO IX 7.6
Porsche 7.65
TT 7.75
M5 7.85
6 MPS 7.9
Golf GTI 8
Fiesta ST 8.35Φυσικά δεν παρέθεσα όλους τους χρόνους για όλα τα αυτοκίνητα αλλά κάποιους που τους θεωρώ ενδεικτικούς.
Βλέπεις από τα παραπάνω πόσο μικρές είναι οι διαφορές ακόμα και με αυτά τα αυτοκίνητα και μάλιστα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπως είναι μία πίστα με πολύ καλή άσφαλτο και τη δυνατότητα να επιλέγεις την ιδανική γραμμή κ.λ.π. Στο δημόσιο δρόμο αυτές οι διαφορές αμβλύνονται ακόμα περισσότερο.
Αναλογίσου τώρα πόσο απειροελάχιστες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα καθημερινά αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας. Το να βγαίνεις να λες ότι ένα Golf GT δε στρίβει σε σχέση με μία 147 δεν είναι και τόσο λογικό.
Άλλο δεν έχει αίσθηση, άλλο δεν είναι ρυθμίσιμο και άλλο δεν στρίβει ή δεν κρατάει.
Παρατήρησε επίσης το πως διαφοροποιούνται τα αποτελέσματα ανάλογα με τη στροφή.
Έτσι απαντώ και στο σχόλιο 'υπερβολές' του Σπύρου... -
Προφανώς το 'στρίβειν' έχει πολλές προεκτάσεις. Πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που αναφέρεις. Δεν τους είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία.
Αν λάβουμε υπ'όψη μας τον παράγοντα KW (για παράδειγμα) τότε και ένα matiz ανεβάζει κατακόρυφα την πρόσφυση του. Έχοντας οδηγήσει ford, toyota, renault και τελικά Alfa μπορώ να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ τους. Όλα τους στρίβουν, δλδ έχουν καλό κράτημα (όχι το toyota!!!) αλλά βγάζουν τελείως διαφορετική αίσθηση. Ειδικά το renault αν είχε το τιμόνι της alfa με τις 2 στροφές θα ήταν ποίημα.
GT δεν έχω οδηγήσει αλλά δεν υπάρχει τεστ που να έχω διαβάσει και να μην το χαρακτηρίζει 'νερουλό' ή μάλλον καλύτερα χωρίς να σε προδιαθέτει για να πας πιο γρήγορα.
Και κάτι για το spiro που λέγαμε σε άλλο topic. Άλλο να μπαίνεις με πολλά και να βγαίνεις με περισσότερα (147) και άλλο να μπαίνεις με λίγα τα οποία λόγω ροπάκλας και μικρού βάρους έχουν γίνει πααάρα πολλά λίγο μετά την έξοδο (FR).
kouk καταλαβαίνεις ότι σε καμμία περίπτωση δεν γενικεύω αλλά ρίξε μια ματιά στα 10 προηγούμενα post. Να ήταν αστεία τουλάχιστον να έλεγα εντάξει... -
Και κάτι για το spiro που λέγαμε σε άλλο topic. Άλλο να μπαίνεις με πολλά και να βγαίνεις με περισσότερα (147) και άλλο να μπαίνεις με λίγα τα οποία λόγω ροπάκλας και μικρού βάρους έχουν γίνει πααάρα πολλά λίγο μετά την έξοδο (FR).που τα λεγαμε αυτα?
Αν δεις διαγραματα απο τα Μεγαρα θα εκπλαγεις για το ποσο μικρες ειναι οι διαφορες ταχυτητας μεταξυ των 2 αυτων αυτοκινητων στις εισοδους των στροφων. Και τα 2 εχουν πολυ καλο κρατημα (ικανοτητα αναπτυξης πλευρικης προσφυσης), ανεξαρτητα το τι λεει ο καθε πορωμενος...
Δες και αυτα που εγραψε ο Meco παραπανω για τις Σερρες.
Εννοειται οτι το FR (οπως και καθε δυνατο προσθιοκινητο) θελει προσοχη στην εξοδο, την ιδια ωρα που με την 147 εισαι με τερμα γκαζι. Δεν μου αρεσει το FR και δε το θεωρω και κατι ιδιετερο.
-
Meco, ίσως δεν κατάλαβα απ'όσα γράφτηκαν, αλλά διαυκρίνισε αν μπορείς:
τα νούμερα που παραθέτεις δίπλα σε κάθε μοντέλο τί αφορούν? -
το χρονο που χρειαζεται καθε αυτοκινητο για να μπει-βγει απο καθε στροφη. Οσο μικροτερος ειναι ο χρονος, τοσο γρηγοροτερα στριβει.
-
http://www.supercars.net/Pics?vpf2=y&gI ... 829726&l=l
http://www.supercars.net/Pics?vpf2=y&gI ... 829726&l=aρε παιδια να ρωτησω κατι,μηπως ξερετε ποιο ειναι αυτο το αμαξι?παλια gtv?το εχω δει να τρεχει κ σε ελληνικους αγωνες.(οχι το συγκεκριμμενο)μιλαμε εχω κολλησει,ειναι πανεμορφο!
λογικα θα ναι πισωκινητο αφου ειναι πιο φαρδια τα πισω λαστιχα.οι παλιες alfa ηταν πισωκινητες ε?γιατι ειναι τωρα στο 'λαθος' αξονα?σορρυ μπορει να σας φαινεται γελοια-ασχετη η ερωτηση αλλα ρωτας κ μαθαινεις. -
GTAM
-
Με το συγκεκριμένο μοντέλο μεγάλος
-
Εξαιτίας αυτού του μοντέλου μας τα πρήζουν ακόμα οι Alfisti, 30 χρόνια μετά!
No offence, έτσι; Είναι απ' τα αγαπημένα μου!
-
τωρα θα σας τα πρηζουμε για αλλο μοντελο
-
Δεν έχεις άδικο charmak...
-
GTAM κυκλοφορουν καθολου,η ηταν μονο για αγωνες?ποσο θα κανει μια,αμαξι 30 χρονων ειναι..βεβαια τεχνικα χαρακτηριστικα δεν ξερω καθολου..
-
ουπς το ψαξα λιγο κ ουτε 40 δεν εχουν φτιαχτει?!
τουλαχιστον ειναι μια σιγουρα στην ελλαδα!εχει κανεις καμια φωτο?μια ασπρη ειναι νομιζω,στο πρωταθλημα αναβασεων,στην κατηγορια με τα ιστορικα.δεν ξερω ποιος την οδηγει. -
Ο χρήστης vassilis88 έγραψε:
ουπς το ψαξα λιγο κ ουτε 40 δεν εχουν φτιαχτει?!
τουλαχιστον ειναι μια σιγουρα στην ελλαδα!εχει κανεις καμια φωτο?μια ασπρη ειναι νομιζω,στο πρωταθλημα αναβασεων,στην κατηγορια με τα ιστορικα.δεν ξερω ποιος την οδηγει.Pέπλικα είναι και την οδηγεί ο Σωτήρης Ρόκος με πολύ αξιόλογα αποτελέσματα...
Γνήσια έχει οδηγήσει τη δεκαετία του 70 ο Γιάννης 'Μαύρος' Μειμαρίδης,ενώ παραλλαγές και όχι Gtam έχουν οδηγήσει πολλοί σπουδαίοι Έλληνες οδηγοί αγώνων
-
Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη πρέπει νάναι giulia sprint GTA ή κάποια 'GTοειδής' ρέπλικα...
GTAm ήταν 1750 και 2000
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
http://img209.imageshack.us/my.php?image=gtamix5.jpgWOW!!!
H GTV διπλα τι εκδοση ειναι? -
Παιδια κατα πασα πιθανοτητα απο βδομαδα θα ανταλλαξω την 166 με μια GT 2.0...Το αμαξι ειναι απλα φοβερο !!!!!!!!!
Στερουσε σε δυναμη οριακα
μετην 166super που εχω αλλα στριβει μακραν καλυτερα..!!!!!!! -
σάφως πιο σπορ η Gt, πιο γρήγορη και κατά πολύ καλύτερη στο ''στρίψειν''
-
Αχ αυτές οι παλιές οι Αλφα.....
ΑLFA ROMEO FORUM