-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άποψη σου, με την οποία πολλοί όπως βλέπεις διαφωνούν. Μην πας να μας την περάσεις όμως και ως αντικειμενική αλήθεια. Από εκεί και πέρα ομοιότητες και διαφορές έχουν όλα τα αυτοκίνητα.Διαβασε ξενα φορα και ποστ στο Facebook και δες αν ειναι μοναχα δικια μου αποψη.......Ο περισσοτερος κοσμος το βλεπει, εσυ γιατι οχι ? Εξαλλου εφοσον δεν το θεωρεις 'κακο' να αντιγραφει πολλα σημεια απο αλλα αυτοκινητα γιατι προσπαθεις να το 'αντικρουσεις' με τετοιο σθενος ?
-
Έχω διαβάσει άπειρες απόψεις που διαφωνούν μαζί σου. Εσύ γιατί επιμένεις τόσο δεν καταλαβαίνω. Είπες ότι βρίσκεις κοινά σημεία με άλλα οχήματα. Με γειά σου με χαρά σου. Δεν θα καθόμαστε όμως να τα ακούμε αυτά χωρίς να φέρουμε αντίλογο.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Άποψη σου, με την οποία πολλοί όπως βλέπεις διαφωνούν. Μην πας να μας την περάσεις όμως και ως αντικειμενική αλήθεια. Από εκεί και πέρα ομοιότητες και διαφορές έχουν όλα τα αυτοκίνητα.
Διαβασε ξενα φορα και ποστ στο Facebook και δες αν ειναι μοναχα δικια μου αποψη.......Ο περισσοτερος κοσμος το βλεπει, εσυ γιατι οχι ? Εξαλλου εφοσον δεν το θεωρεις 'κακο' να αντιγραφει πολλα σημεια απο αλλα αυτοκινητα γιατι προσπαθεις να το 'αντικρουσεις' με τετοιο σθενος ?
Τι λες μωρε.. και ξενα φορα και φβ και τα παντα ολα κοιταω οσο εχω χρονο... προφανως και παντα θα υπαρχει μια μεριδα να κραξει απλα για να κραξει, μια μεριδα με ακριβο γερμανικο που τον τσαγιασε μια alfa και απο τοτε βαλθηκε να τη μισησει (γελα οσο θες,ξερω πολλους τετοιους ) οπως και μια αντικειμενικη μεριδα στην οποια θεωρω και ανηκω αναγνωριζοντας οτι το αμαξι εχει μεν πιο ουδετερη σχεδιαση και λιγοτερο 'alfa' σε σχεση με μια 10ετια πριν ή την απερχομενη 159 αλλα δε παυει να φωναζει ALFA ROMEO, να μην εχει αντιγραψει αλλα μοιραια να εχει καποια στοιχεια 'παγκοσμιας' σχεδιασης αφου αλλωστε θα απευθυνθει και στο αμερικανικο κοινο και διεκδικει επαξια και μεριδα πωλησεων απο γερμανικα μεγαθηρια οποτε πρεπει να 'πιασει ' και το εκει κοινο. Ακομα και η γραμματοσειρα του 'giulia' ειναι ουδετερη-αυστηρη αποφευγωντας 'καλλιγραφιες' ιταλικου κοινου και μονο...
ΠΟΤΕ δεν ειχε αναγκη αντιγραφης η alfa romeo με πολυ προσφατο παραδειγμα την giulietta ,εκτος αν μας πεις οτι μοιαζει με κατι.. εδω βεβαια μας ειπες οτι η 4c μοιαζει με Lotus.. θα κοκκινησει το κουτελο μου δλδ..
Τη μονη γκρινια που μπορω να δεχτω ειναι την αυστηρη κριτικη καβλωμενων alfisti που παραδοσιακα ειναι ιδιαιτερα απαιτητικοι αλλα ακομα και αυτοι ειναι ιδιαιτερα εντυπωσιασμενοι overall.Συμφωνω απολυτα με τον Δια.
-
Τα σέβη μου Νονούλη.
-
Γεια χαρα Αλεξανδρε!
-
Πραγματικα οδηγαω 16 χρονια κοντα (με διπλωμα εστω), γρηγορη Alfa με ολη την σημασια της λεξεως δεν εχω δει μεχρι σημερα......Οποτε καποιος να τα εσκασε σε Γερμανικο γρηγορο και να τον κερασε τσαι Alfa το θεωρω λιγο απιθανο.....Παλι καλα που βγηκε η Giulia τωρα και επιτελους η Alfa θα εχει ενα πραγματικα γρηγορο αυτοκινητο.
Οσα για τα υπολοιπα αυτο που βλεπω ειναι πως παραδεχεσαι νονε πως εχουν παρει σχεδιαστικες λεπτομερειες απο αλλες εταιρειες γιατι στοχευουν να παρουν μεριδιο της αγορας απο αυτες αλλα ταυτοχρονα το αμαξι φωναζει Alfa Romeo και ας ειναι φτιαγμενο πανω στο σασι της Ghibli........Αντε να δω τι αλλο θα ακουσω
-
Μπορεις να συνεχισεις να ερμηνευεις αυτα που γραφω οπως σε βολευουν...εδω θα μαι να γελαω..παρακαλω το μικροφωνο σε σενα...
Στη wiki μπορεις να διαβασεις για επιδοσεις των gtv tb κ 3.0 κ 3.2 κ της αντιστοιχης spider ,75 turbo america, 155 q4, 166 2.0t 2.5 κ 3.0, 164 tb και 3.0 , 156 2.5 και κυριως των μεγιστων νεκροταφειων 147 και 156 GTA βαριεμαι κιολας ξεχναω κι αλλους πολλους ταφους,επιταφειους και κινουμενα φερετρα..
Πωπω τι μαλακες φτιαξαν alfa romeo πανω σε MASERATI
-
Μιλαμε για Γρηγορα αυτοκινητα η Σχετικα γρηγορα αυτοκινητα ?
Με 3.2 Alfa εχω ασχοληθει αρκετες φορες στον δρομο, δεν τις λες γρηγορες (καλως η κακως) και σιγουρα ακομα και ενα Golf GTI ειναι πιο γρηγορο. Διαφωνεις ? Εκτος αν μιλας για οχι 'μαμα' αυτοκινητα που εκει το παμε αλλου.Ναι μωρε σιγα, πατωμα Maserati, μηχανη προελευσης Ferrari, πινελιες απο BMW, Infinity και Audi αλλα ειναι 100% Alfa Romeo.........Γελα οσο θελεις, μαζι σας γελανε και οι πετρες
-
-
Σήμερα μάθαμε ότι είναι κακό να μοιράζεσαι τεχνολογία με Maserati στο σασί. Αύριο θα ακούσουμε πως είναι κακό που ο κινητήρας έχει την συμβολή της Ferrari!!!
-
Το '91 αυτον μολις ειχε βγαλει το διπλωμα τον πατησε απο πανω 33αρι 1.7 τετραπεταλουδο, δεν εξηγειται αλλιως...
-
Μην μπερδευεστε, η VW δεν θα βγαλει κατι 'μοναδικο' και θα αρχισει τις βλακειες περι ιστοριας κλπ κλπ κλπ, θα βγαλει κατι και αυτο ηταν. Η Αλφα ομως πονταρει πολυ στην ιστορια της προμοταροντας ενα αυτοκινητο που πρακτικα χρησιμοποιει μηχανικα μερη απο αλλες μαρκες της μαμας εταιρειας και σχεδιαστικα μερη απο εντελως ξενα αυτοκινητα.
Χαιρομαι παντως για την 'ησυχια' περι των 'επιδοσεων'......
-
Είναι ΤΙΜΗ να έχεις μηχανικά μέρη Maserati και τεχνογνωσία Ferrari. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό...
Πάντως δεν έχουν τίποτα κακό οι επιδόσεις των προηγούμενων Alfa. Η GT 3.2 ας πούμε έχει παρόμοιες επιδόσεις με την 330 μου. Ποιός σου είπε ότι υπολείπεται;
-
Ειπα εγω οχι ? Εγω απλα λεω πως δεν εχει κατι ΚΑΘΑΡΑ Alfa πανω της......Ελληνικα γραφω νομιζω....
Αστειευεσαι φυσικα....Η 330 δεν θεωρειται ΓΡΗΓΟΡΟ αυτοκινητο....Αν θεωρεις την 330 γρηγορη τι να πει η Μ2/Μ3/Μ4/Μ5/Μ6 ? Το οτι μια εταιρεια δεν εχει 1 γρηγορο αυτοκινητο πιο γρηγορο απο ενα 'απλο' Golf GTI ειναι τραγικο.....Πιο τραγικο ειναι πως ποτε δεν ειχε κατι τοσο γρηγορο αν θυμαμαι καλα, μαμα και φυσικα για χρηση δρομου......
Καποιοι θα πουν πως η Fiat εχει την Ferrari για αυτο αλλα δεν ισχυει....Το Golf GTI ειναι πιο γρηγορο απο ολες τις Alfa προ 4C-Giulia και κοστιζει 30.000ε...Μια Ferrari κοστιζει 10 φορες αυτα.... -
-
Αστειευεσαι φυσικα....Η 330 δεν θεωρειται ΓΡΗΓΟΡΟ αυτοκινητο....Αν θεωρεις την 330 γρηγορη τι να πει η Μ2/Μ3/Μ4/Μ5/Μ6 ?Αυτές είναι ακόμα πιο γρήγορες. Αλλά μια χαρά γρήγορο είναι κι ένα αυτοκίνητο με 0-100 σε 6'.
Το Golf GTI ειναι πιο γρηγορο απο ολες τις Alfa προ 4C-Giulia
Όχι δεν είναι. Υπήρχαν οι V6 αλλά και η Giulietta QV. Αλλά η Alfa δεν είχε εδώ και χρόνια το αντίστοιχο μιας Μ ή μιας AMG. Αν αυτό λες, έχεις δίκιο. Δεν χρειάζεται όμως να έχει ένα αυτοκίνητο 400 άλογα για να είναι σβέλτο και ενδιαφέρον οδηγικά. Αρκούν και λιγότερα. Η Alfa δεν είχε εντολή να είναι στην κατηγορία των Μ και για αυτό δεν έβγαζε κάτι τόσο γρήγορο. Υπήρχαν οι Maserati και ακόμα πιο πάνω οι Ferrari για τέτοιες καταστάσεις. Έτσι έκρινε η Fiat και έτσι έπραττε.
Η Alfa λοιπόν πήρε εντολή να πάει σε αυτή την κατηγορία τώρα. Ποίο είναι το πρόβλημα;
-
Η Alfa λοιπόν πήρε εντολή να πάει σε αυτή την κατηγορία τώρα. Ποίο είναι το πρόβλημα;Ακριβως αυτο...
-
Αστειευεσαι φυσικα....Η 330 δεν θεωρειται ΓΡΗΓΟΡΟ αυτοκινητο....Αν θεωρεις την 330 γρηγορη τι να πει η Μ2/Μ3/Μ4/Μ5/Μ6 ?
Αυτές είναι ακόμα πιο γρήγορες. Αλλά μια χαρά γρήγορο είναι κι ένα αυτοκίνητο με 0-100 σε 6'.
Το Golf GTI ειναι πιο γρηγορο απο ολες τις Alfa προ 4C-Giulia
Όχι δεν είναι. Υπήρχαν οι V6 αλλά και η Giulietta QV. Αλλά η Alfa δεν είχε εδώ και χρόνια το αντίστοιχο μιας Μ ή μιας AMG. Αν αυτό λες, έχεις δίκιο. Δεν χρειάζεται όμως να έχει ένα αυτοκίνητο 400 άλογα για να είναι σβέλτο και ενδιαφέρον οδηγικά. Αρκούν και λιγότερα. Η Alfa δεν είχε εντολή να είναι στην κατηγορία των Μ και για αυτό δεν έβγαζε κάτι τόσο γρήγορο. Υπήρχαν οι Maserati και ακόμα πιο πάνω οι Ferrari για τέτοιες καταστάσεις. Έτσι έκρινε η Fiat και έτσι έπραττε.
Η Alfa λοιπόν πήρε εντολή να πάει σε αυτή την κατηγορία τώρα. Ποίο είναι το πρόβλημα;
0-100 σε 6 δευτερα ? Δειξε μου για πια Alfa μιλας των τελευταιων 10-15 ετων.......
Και ποιος μιλησε για M και AMG ? Τα αναφερα γιατι απλα η 330 θεωρειται οκ σε επιδοσεις αλλα δεν το λες ΓΡΗΓΟΡΟ αυτοκινητο...
Εγω αναφερα ξεκαθαρα ενα απλο και 'φτωχο' Golf GTI....Δειξε μου ποια Alfa εχει καλυτερο 0-100 και μεγαλυτερη τελικη (προ 4C-Giulia).... -
0-100 σε 6 δευτερα ? Δειξε μου για πια Alfa μιλας των τελευταιων 10-15 ετων.......Για την 330 μίλησα. Το 6άρι το θεωρώ γρήγορο, δεν είναι πολλά αυτοκίνητα που το πετυχαίνουν. Όμως κάπου εκεί είναι και η 147/156 GTA και η GT 3.2.
Εγω αναφερα ξεκαθαρα ενα απλο και 'φτωχο' Golf GTI....Δειξε μου ποια Alfa εχει καλυτερο 0-100 και μεγαλυτερη τελικη....
Η Giulietta QV. Εκτός αν τα 6.5 και τα 245 μας φαίνονται λίγα... Και επιτέλους, ένα αυτοκίνητο δεν κρίνεται μόνο στην ευθεία!!!
-
Οχι λοιπον 6 δευτερολεπτα αλλα 6.5....Δλδ 0.1δ περισσοτερο και 5 χιλιομετρα λιγοτερα απο ενα Golf GTI.....
Φυσικα και δεν το κρινεις ετσι αλλα οταν μιλαμε για γρηγορα αυτοκινητα δεν μιλαμε ουτε για στροφες αλλα ουτε και για εσωτερικο καμπινας...
ΑLFA ROMEO FORUM