-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Προσωπικά πολλές φορές έχω στο μυαλό μου το Type R του οποίου το μοτέρ θεωρώ το απόλυτο sport και όχι τις τουρμπίνες και τις άλλες ιστορίες, αλλά στην τελική κοιτάω το εσωτερικό και πιο πολύ τον αστείο επιλογέα και αναρωτιέμαι 'Θα μπορούσες να οδηγείς κάθε μέρα αυτό το αμάξι;
Ποίον αστείο επιλογέα?Ένα απ τα καλύτερα κιβώτια έχει.Εννοείς δε σαρέσει εμφανισιακά σα ''μοχλός''?
Γούστα είναι αυτά βέβαια,περί ορέξεως κολοκυθόπιταΕννοείται εμφανισιακά. Και το καινούριο Type R ακόμα χειρότερη κατάσταση. Όπως είχε πει και ο Kyan είναι έτοιμο καγκουράμαξο για ΣΕΦ κλπ. Δεν χρειάζεται να δώσεις φράγκα για φωτάκια, πολυέλαιους κλπ. Κρίμα πάντως...
Η μοναδικότητα της Brera έγκειται στο ότι οι JTS δεν χρησιμοποιούνται από Fiat ή Lancia ενώ και το πλαίσιο δεν έχει σχέση με 147 ή GT. Τώρα αυτά που λένει οι ειδήμονες ότι τους χαλάει που έχει ίδια μάσκα με 159 αυτά είναι για μικρά παιδιά. Δείτε σε οποιοδήποτε βιβλίο για παλιές Alfa Romeo ότι το coupe επιδόσεων είχε σχεδόν πάντα την ίδια μάσκα με τη μπερλίνα.
Προτιμώ πάντως τη μάσκα της Brera που μοιάζει με την 159 παρά το καγκουρονίκελ του R32 που μοιάζει με το Jetta.....+1
Αν και η μοναδικότητα των μοτέρ δεν μου φαίνεται και τόσο σημαντική... Προτιμώ να είναι μοναδικο στην εμφάνιση και στα υπόλοιπα...δεν θα τα χαλάσουμε! Πάντως ότι το Type-R είναι από μαμά καγκουρέ...+1000! Δεν θα το άντεχα με τίποτε! Καλό χρυσό, αλλά ....ΔΕΝ! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
[...] Λόγω πολυτεχνικής παιδείας κοιτάζω την ούσια κι όχι το 'θεαθήναι' τον εντυπωσιασμό και φρου φρου μ'αρώματα. Ούτε θα θα επηρεαστώ κατ' ελάχιστο σαν οδηγός από την εξωτερική εμφάνιση. Δεν προσφέρει τίποτα στην ΟΔΗΓΗΣΗ. Αν κάποιου του αλλάζει η διάθεση για οδήγηση ανάλογα με την εμφάνιση, πάμε σε άλλα θέματα που καμία σχέση δεν έχουν να κάνουν με την αυτοκίνηση. [...]
To εννοείς αυτό;
Φυσικά.- το αυτοκίνητο είναι ΤΟ αυτοκίνητο, ούτε γυναίκα, ούτε 'μωρό' ούτε 'ερωμένη' είναι ΤΟ αυτοκίνητο και δεν έχει ψυχή. Πες ότι είμαι αναίσθητος, τεχνοκράτης, πεζός, υπάρχει πρόβλημα;
Κι όπως έχει γραφτεί άπειρες φορές, όταν είσαι μέσα δεν βλέπεις πως είναι εκτός κι αν κοιτάζεσαι στις βιτρίνες
Εσύ μπορείς να μου πεις αν θα στρίψει πιο γρήγορα ένα 'όμορφο' αυτοκίνητο;
@car_crazy: κλασικά και βέβαια το αυτοκίνητο το 'φοράς'
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Με αποπροσανατολίσατε πάλιΗ διάθεσή μου είναι να κάνω κριτική στην Alfa Romeo , αλλά πως καταφέρνετε να με μετατρέπετε σε υποστηρικτή είναι αξιο απορίας
Για να επιστρέψω λοιπόν θα πω το εξής:
- Για μένα δεν τίθεται το ερώτημα R32 με Brera. Φυσικά Brera από όλες τις απόψεις, **εκτός ίσως από τα φανάρια που κι εκεί ελέγχετε καθώς όλα τα VAG εμφανίζονται σε μετρήσεις με πολλά παραπάνω άλογα κάτι που ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ 'πείραγμα' της αντιπροσωπίας. ** ή εκτός αν το θέλουμε και για οικογενειακούς σκοπούς.
Το πρόβλημα είναι ότι καταντήσαμε να μπαίνουμε στην διαδικασία να συγκρίνουμε ένα μικρομεσαίο χάτσμπακ πόλης με ένα πολυτελές κουπς υψηλού τουρισμού από εταιρία με μεγάλη (ίσως την μεγαλύτερη) παράδοση σε σπορ κατασκευές
Αυτό και αν είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ, και δεν μπορεί παρά να με λυπεί αφάνταστα.
Θυμάμαι όταν πρωτοβγήκε η GTV οι 4Τροχοί είχαν κάνει συγκριτικό GTV-Maserati Gibli!!!
Πως ήμασταν και πως είμαστε..
έχεις αποδείξεις για τα 'πειραγμένα' αυτοκίνητα; Δυναμομετρήθηκαν παρεπιπτόντως
Είναι πειραγμένα όλα, ή τα 'δημοσιογραφικά' τα πειράζουν εδώ ή έρχονται πειραγμένα από το εργοστάσιο;
μόνο στα φανάρια υπερτερεί το R32; Να δούμε αν θα λες το ίδιο και με το S3 -βέβαια αυτό είναι 'premium' κι ότι ταπεινό μικρομεσαίο' ή για το TT -πλαίσιο Golf δεν είναι άλλωστε; -
ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
Η ιστορία Babbis ούτε στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει
-
Ούτε το σπίτι σου το φοράς. Να φανταστώ ότι ούτε εκεί σε απασχολεί το design?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Με αποπροσανατολίσατε πάλι
Η διάθεσή μου είναι να κάνω κριτική στην Alfa Romeo , αλλά πως καταφέρνετε να με μετατρέπετε σε υποστηρικτή είναι αξιο απορίας
Για να επιστρέψω λοιπόν θα πω το εξής:
- Για μένα δεν τίθεται το ερώτημα R32 με Brera. Φυσικά Brera από όλες τις απόψεις, **εκτός ίσως από τα φανάρια που κι εκεί ελέγχετε καθώς όλα τα VAG εμφανίζονται σε μετρήσεις με πολλά παραπάνω άλογα κάτι που ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ 'πείραγμα' της αντιπροσωπίας. ** ή εκτός αν το θέλουμε και για οικογενειακούς σκοπούς.
Το πρόβλημα είναι ότι καταντήσαμε να μπαίνουμε στην διαδικασία να συγκρίνουμε ένα μικρομεσαίο χάτσμπακ πόλης με ένα πολυτελές κουπς υψηλού τουρισμού από εταιρία με μεγάλη (ίσως την μεγαλύτερη) παράδοση σε σπορ κατασκευές
Αυτό και αν είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ, και δεν μπορεί παρά να με λυπεί αφάνταστα.
Θυμάμαι όταν πρωτοβγήκε η GTV οι 4Τροχοί είχαν κάνει συγκριτικό GTV-Maserati Gibli!!!
Πως ήμασταν και πως είμαστε..
έχεις αποδείξεις για τα 'πειραγμένα' αυτοκίνητα; Δυναμομετρήθηκαν παρεπιπτόντως
Είναι πειραγμένα όλα, ή τα 'δημοσιογραφικά' τα πειράζουν εδώ ή έρχονται πειραγμένα από το εργοστάσιο;
μόνο στα φανάρια υπερτερεί το R32; Να δούμε αν θα λες το ίδιο και με το S3 -βέβαια αυτό είναι 'premium' κι ότι ταπεινό μικρομεσαίο' ή για το TT -πλαίσιο Golf δεν είναι άλλωστε; -
ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
Η ιστορία Babbis ούτε στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει
έχεις πρόβλημα με τα Ελληνικά?
είπα ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ και μάλιστα με κεφαλάια. ΔΕΝ ΕΙΠΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΕΙ.
εαν συμβάινει δεν μπορούμε να το αποδείξουμε. Να έχουμε αμφιβολίες μπορούμε όταν συστηματικά τα αυτοκίνητα ενός γκρουπ δυναμομετρούνται από 5-25 άλογα επιπλέον.
Είναι ένα ενδεχόμενο, εσύ πες ότι δεν είναι και ότι κακώς υποπτέυομαι κάτι .
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Ούτε το σπίτι σου το φοράς. Να φανταστώ ότι ούτε εκεί σε απασχολεί το design?Μεγάλο ζόρι πρέπει να τραβάς
Στο σπίτι περνάς πολύ περισσότερες ώρες στο σύνολο απ' ότι στο αυτοκίνητο και μπορείς να το αλλάζεις κατά το δοκούν.
αλλά εγώ μένω σε γερμανική καλύβα
με τι χρώμα κουτί γράφεις; στο σπίτι από iMac
-
Βabbis τα παραπάνω άλογα από την ονομαστική ισχύ, δεν υπονοούν ότι έχει πέσει σκάλισμα από την αντ/πία, ότι υπάρχει σκάνδαλο κ.λπ.
Τέτοιες αποκλίσεις είναι φυσιολογικές. Και στο group VW δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι κινητήρες να αποδίδουν άλλα αντ' άλλων εν σχέση με τα ονομαστικά άλογα.Για να ισχυριστείς ότι 'κάτι δεν αποκλείεται', οφείλεις τουλάχιστον να έχεις κάποιες ενδείξεις, προς αυτή την κατεύθυνση.
Ότι φερ' ειπείν, δυναμομετρήθηκαν 10 αυτοκίνητα (τυχαίος ο αριθμός) ιδιόκτητα, και 10 test drive, και διαπιστώθηκε ότι τα test drive είναι +10 +40, +200 δυνατότερα. Αυτή θα ήταν μία ένδειξη.
Οτιδήποτε άλλο, απλώς δημαγωγία. -
Εντελώς ενημερωτικά llkar. Λένε συνέχεια ότι ο FSI 1,6 βγάζει 130 άλογα ή ότι ο 1,6 του Focus 130+ και φυσικά ο ταπεινός twin spark 120 με το ζόρι. Στο δρόμο... κυάλι.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εντελώς ενημερωτικά llkar. Λένε συνέχεια ότι ο FSI 1,6 βγάζει 130 άλογα ή ότι ο 1,6 του Focus 130+ και φυσικά ο ταπεινός twin spark 120 με το ζόρι. Στο δρόμο... κυάλι.ίδιο βάρος έχουν;
όσοι το 'λένε' βασίζονται σε δυναμομετρήσεις στον τροχό που έβγαλαν πχ 110 άλογα στα 115 ονομαστικά και υπολογίζουν ότι θα είναι 125-130
Τώρα το γυρνάμε στα φανάρια;
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Βabbis τα παραπάνω άλογα από την ονομαστική ισχύ, δεν υπονοούν ότι έχει πέσει σκάλισμα από την αντ/πία, ότι υπάρχει σκάνδαλο κ.λπ.
Τέτοιες αποκλίσεις είναι φυσιολογικές. Και στο group VW δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι κινητήρες να αποδίδουν άλλα αντ' άλλων εν σχέση με τα ονομαστικά άλογα.Για να ισχυριστείς ότι 'κάτι δεν αποκλείεται', οφείλεις τουλάχιστον να έχεις κάποιες ενδείξεις, προς αυτή την κατεύθυνση.
Ότι φερ' ειπείν, δυναμομετρήθηκαν 10 αυτοκίνητα (τυχαίος ο αριθμός) ιδιόκτητα, και 10 test drive, και διαπιστώθηκε ότι τα test drive είναι +10 +40, +200 δυνατότερα. Αυτή θα ήταν μία ένδειξη.
Οτιδήποτε άλλο, απλώς δημαγωγία.Να με συγχωρείς πολύ αλλά ως καταναλωτής και των περιοδικών, **και των εταιριών αυτοκινήτου ** ΑΠΑΙΤΩ εξηγήσεις όταν κάτι είναι έξω από τα όρια.
Όταν σε ένα μόνο όμιλο η πλειοψηφία των μοντέλων που δίνονται στα περιοδικά **συστηματικά **έχουν απόκλιση στις τιμές ισχύος, τότε πρέπει:
1ον το μεν περιοδικό να προσπαθήσει να αναλύσει γιατί υπάρχει η απόκλιση
2ον εαν δεν μπορέσει να ζητήσει από την Ελληνική αντιπροσωπία κάποια εύλογη εξήγηση
3ον εαν δεν μπορέσει ούτε αυτή να ζητήσει από το εργοστάσιο εξήγηση.Εαν δεν πάρει ικανοποιητική απάντηση τότε να επαναλάβει την μέτρηση με άλλο αυτοκίνητο.
Το δε εργοστάσιο πρέπει από μόνο του να δώσει εξηγήσεις για την απόκλιση άσχετα αν το ζήτησε το περιοδικό.
Όλα αυτά σε συστηματικές αποκλίσεις και μάλιστα ΜΕΓΑΛΕΣ όπως 1.6fsi 115-->130 άλογα, 1.4TSI 170-193 άλογα.
ΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ εγώ μπορώ να πιστεύω ότι θέλω.
Ευθύνη έχει αυτός που δεν κάνει σωστά την δουλειά του (περιοδικό) και αφήνει 'ομιχλη' και όχι ο καταναλωτής που επειδή δεν μπορεί να αποδείξει κάτι πρέπει να δέχεται ότι του σερβίρουν όσο ύποπτο και αν είναι αυτό.
-
Φανάρια; Απαπα. Αυτά για τα revo...
Και σχετικά με το βάρος διαφορές 50 κιλών δεν δικαιολογούν αυτό που έχω δει ο ίδιος και δεν περιμένω κανένα περιοδικό να μου το αποδείξει.
Εγώ απλά για τα νούμερα που ανακοινώνουν τα περιοδικά το ανέφερα.
Και μιλώντας για νούμερα και περιοδικά φαντάζομαι έχεις υπ' όψη σου ότι τα 0-100 που αναφέρονται για το R32 είναι προϊόν DSG και συγκεκριμένα launch control. -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
τα συμπερασματα δικα σας
Xωρίς να θελω να είμαι καχύποπτος μου φαίνεται(μπορεί να λέω και βλακείες βέβαια) ότι η 159 έχει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα απ το 407. Το αποτέλεσμα πάντως ειναι σίγουρα εντυπωσιακό ειδικά την πρώτη φορά που βλέπεις το τεστ.
ισως φιλε μου εχεις δικιο...
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Οτιδήποτε άλλο, απλώς δημαγωγία.Να με συγχωρείς πολύ αλλά ως καταναλωτής και των περιοδικών, **και των εταιριών αυτοκινήτου ** ΑΠΑΙΤΩ εξηγήσεις όταν κάτι είναι έξω από τα όρια.
Όταν σε ένα μόνο όμιλο η πλειοψηφία των μοντέλων που δίνονται στα περιοδικά **συστηματικά **έχουν απόκλιση στις τιμές ισχύος, τότε πρέπει:
1ον το μεν περιοδικό να προσπαθήσει να αναλύσει γιατί υπάρχει η απόκλιση
2ον εαν δεν μπορέσει να ζητήσει από την Ελληνική αντιπροσωπία κάποια εύλογη εξήγηση
3ον εαν δεν μπορέσει ούτε αυτή να ζητήσει από το εργοστάσιο εξήγηση.Εαν δεν πάρει ικανοποιητική απάντηση τότε να επαναλάβει την μέτρηση με άλλο αυτοκίνητο.
Το δε εργοστάσιο πρέπει από μόνο του να δώσει εξηγήσεις για την απόκλιση άσχετα αν το ζήτησε το περιοδικό.
Όλα αυτά σε συστηματικές αποκλίσεις και μάλιστα ΜΕΓΑΛΕΣ όπως 1.6fsi 115-->130 άλογα, 1.4TSI 170-193 άλογα.
ΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ εγώ μπορώ να πιστεύω ότι θέλω.
Ευθύνη έχει αυτός που δεν κάνει σωστά την δουλειά του (περιοδικό) και αφήνει 'ομιχλη' και όχι ο καταναλωτής που επειδή δεν μπορεί να αποδείξει κάτι πρέπει να δέχεται ότι του σερβίρουν όσο ύποπτο και αν είναι αυτό.
Αποκλίσεις μεταξύ πραγματικής και ονομαστικής ιπποδύναμης υπάρχουν είτε για φορολογικούς, είτε για λόγους μάρκετινγκ. Επιπλέον αποκλίσεις του +-3% θεωρούνται φυσιολογικές από μοτέρ σε μοτέρ.
Να προσθέσω εδώ, μιας και μιλάμε για group VW, ότι έχουν υπάρξει και αποκλίσεις προς τα κάτω, πράγμα, που αναιρεί τη 'θεωρία' του αόρατου χεριού της αντ/πίας, το οποίο φυσικά με το άγγιγμα του δίνει άλογα, και δεν αφαιρεί.
Π.χ. το 20V του Α4, έχει δυναμομετρηθεί έως και 20 άλογα κάτω από την ονομαστική του ισχύ. Και φυσικά δημοσιεύθηκαν οι τιμές ισχύος-ροπής.Ελπίζω, η ομίχλη να διαλύθηκε λίγο.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Αποκλίσεις μεταξύ πραγματικής και ονομαστικής ιπποδύναμης υπάρχουν είτε για φορολογικούς, είτε για λόγους μάρκετινγκ. Επιπλέον αποκλίσεις του +-3% θεωρούνται φυσιολογικές από μοτέρ σε μοτέρ.
Να προσθέσω εδώ, μιας και μιλάμε για group VW, ότι έχουν υπάρξει και αποκλίσεις προς τα κάτω, πράγμα, που αναιρεί τη 'θεωρία' του αόρατου χεριού της αντ/πίας, το οποίο φυσικά με το άγγιγμα του δίνει άλογα, και δεν αφαιρεί.
Π.χ. το 20V του Α4, έχει δυναμομετρηθεί έως και 20 άλογα κάτω από την ονομαστική του ισχύ. Και φυσικά δημοσιεύθηκαν οι τιμές ισχύος-ροπής.Ελπίζω, η ομίχλη να διαλύθηκε λίγο.
Δυστυχως ομως για αποκλισεις μεγαλυτερες του +13% (1.6fsi 115-->130 άλογα, 1.4TSI 170-193 άλογα) η ομιχλη παραμενει. Νομιζω καπου ειχα διαβασει οτι η ευρωπαικη νομοθεσια δινει ενα περιθωριο +-5% στις ανακοινωμενες ιπποδυναμεις.
-
pai mei,
για μένα:
- μπορεί να έχουν πειραχθεί τα αυτοκίνητα,
- μπορεί να έτυχε(τρελλή σύμπτωση) κάποια να παρουσιάζουν τέτοια απόκλιση
- Μπορεί επίτειδες η εταιρία να ανακοινώνει μικρότερες τιμές για φορολογικούς λόγους
- μπορεί , μπορεί , μπορεί ....
Τίποτα από αυτά δεν αποκλείεται . Γι'αυτό είπα στο αρχικό μου ποστ 'ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ'.
Και φυσικά δεν έιναι δικιά μου δουλειά α αποδείξω κάτι. Δουλειά άλλων είναι.
Απλά δεν είμαι 'πρόβατο' αναγνώστης/καταναλωτής, και ζώντας σε ένα 'κόσμο με διαφθορά' το μυαλό μου πάει ΠΡΩΤΑ στο πονηρό και μετά σε πιο 'ευνοικά' για την εταιρία σενάρια.Υ.Γ προς θεού δεν λέω ότι όποιος δεν έχει ίδια άποψη είναι πρόβατο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ούτε το σπίτι σου το φοράς. Να φανταστώ ότι ούτε εκεί σε απασχολεί το design?
Μεγάλο ζόρι πρέπει να τραβάς
Στο σπίτι περνάς πολύ περισσότερες ώρες στο σύνολο απ' ότι στο αυτοκίνητο και μπορείς να το αλλάζεις κατά το δοκούν.
αλλά εγώ μένω σε γερμανική καλύβα
με τι χρώμα κουτί γράφεις; στο σπίτι από iMac
Δεν τραβάω κανένα ζόρι. Απλά δεν εθελοτυφλώ
Προσπαθώ να δω τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και δεν γουστάρω τους κριτές των πάντων.Καταλαβαίνω κάποιον ο οποίος έχει ενα αυτοκίνητο και το γουστάρει και το λέει. Δεν καταλαβαίνω όμως κάποιον που κατακρίνει ότι δεν γουστάρει με τόσο πάθος.
Αν κάποιος είναι τόσο κολλημένος με την χρηστικότητα και την εργονομία του κάθε αντικειμένου και δεν 'δίνει μία' για την καλαισθησία μαγκιά του . Ας αφήσει τους άλλους που θέλουν κάποια φινέτσα στη ζωή τους να την επιλέξουν.Προσωπικά οτιδήποτε διαλέξω, είτε σπίτι, είτε ρούχο, είτε αυτοκίνητο, είτε σκάφος είτε αεροπλάνο, είτε διαστημόπλοιο, θέλω πάνω από όλα να μου αρέσει. Σίγουρα θα δώσω βάση και στα υπόλοιπα κριτήρια βέβαια
P.S. Το κουτί μου είναι μαύρο αν σε ενδιαφέρει
-
Δεν τραβάω κανένα ζόρι. Απλά δεν εθελοτυφλώ
Προσπαθώ να δω τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και δεν γουστάρω τους κριτές των πάντων.Καταλαβαίνω κάποιον ο οποίος έχει ενα αυτοκίνητο και το γουστάρει και το λέει. Δεν καταλαβαίνω όμως κάποιον που κατακρίνει ότι δεν γουστάρει με τόσο πάθος.
Αν κάποιος είναι τόσο κολλημένος με την χρηστικότητα και την εργονομία του κάθε αντικειμένου και δεν 'δίνει μία' για την καλαισθησία μαγκιά του . Ας αφήσει τους άλλους που θέλουν κάποια φινέτσα στη ζωή τους να την επιλέξουν.Επειδή δεν έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται ακριβώς, δεν έχω πει ότι δεν μ'αρέσει ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ η Brera ή η 159, αλλά ότι είναι αργές και ακριβές. Αυτά βέβαια απαγορεύεται να τα λένε εγκάθετοι. Και βέβαια είμαι και κολλημένος
Από την άλλη πλευρά βέβαια ότι δεν 'μας' αρέσει ή ότι δεν έχει 'φινέτσα' είναι κουβάς, πλυντήριο, καγκούρικο και λοιπά φαιδρά ε; Ποιος ισοπεδώνει είναι το θέμα μήπως;
Ή επειδή κάποιο αυτοκίνητο είναι 'ωραίο' αυτομάτως γίνεται και καλύτερο επειδή το άλλο 'δεν βλέπεται';
Προσωπικά οτιδήποτε διαλέξω, είτε σπίτι, είτε ρούχο, είτε αυτοκίνητο, είτε σκάφος είτε αεροπλάνο, είτε διαστημόπλοιο, θέλω πάνω από όλα να μου αρέσει. Σίγουρα θα δώσω βάση και στα υπόλοιπα κριτήρια βέβαια
Να αρέσει ΣΕ ΣΕΝΑ, κάτι το οποίο είναι εντελώς υποκειμενικό μιας και συζητάμε για εμφάνιση. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου δεν είναι εξίσου υποκειμενικά κι ορισμένα δεν αμφισβητούνται -εκτός από τους γνωστούς-άγνωστους
P.S. Το κουτί μου είναι μαύρο αν σε ενδιαφέρει
πρότυπο design ε;
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Δυστυχως ομως για αποκλισεις μεγαλυτερες του +13% (1.6fsi 115-->130 άλογα, 1.4TSI 170-193 άλογα) η ομιχλη παραμενει. Νομιζω καπου ειχα διαβασει οτι η ευρωπαικη νομοθεσια δινει ενα περιθωριο +-5% στις ανακοινωμενες ιπποδυναμεις.
Εκτός από τις ονομαστικές τιμές ιπποδύναμης, οι εταιρείες ανακοινώνουν και τιμές επιδόσεων. Από τη στιγμή που αυτές επιτυγχάνονται ή πλησιάζουν τις εργοστασιακές, σημαίνει πως οι 'ονομαστικές' έχουν και τις ανάλογες επιδόσεις.
Αν με τους '115' το FSI -μιας και εκεί εστιάζεται το θέμα- επιτυγχάνει το εργοστασιακό 0-100 σημαίνει πως αυτή η ισχύς είναι η 'σωστή'
Ακόμα και να συμβαίνει, θα παραπονεθώ αν τελικά βγάζει περισσότερα άλογα;;;; Η εταιρεία 'παραπλανεί' το κοινό ανακοινώνοντας λιγότερα από τα πραγματικά και είναι σε βάρος του αγοραστή αυτό;
κι έστω ότι η κακιά εταιρεία για τους δικούς της λόγους ανακοινώνει χαμηλότερη ιπποδύναμη από την πραγματική. Για τις εταιρείες που ούτε με οδηγό 40 κιλά, άδειο ρεζερβουάρ, με κενό αέρα, δεν επιτυγχάνεις το εργοστασιακό 0-100 τι θα πει ο αγοραστής;;;; Ή για τις εταιρείες που δεν φτάνουν ποτέ τα ονομαστικά άλογα περιμένοντας 'να ανοίξει' το μοτέρ;
Αν η ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει βάλει κάποιους όρους, είναι δικό της θέμα να βάλει και τα ανάλογα πρότυπα αν υπάρχει 'σκάνδαλο'. Τώρα αν είναι πραγματικά τα 193 και τον 'κορόιδεψαν' τον αγοραστή του GT να κάνει μήνυση
-
Eσύ είπες ότι δεν δίνεις σημασία στην εξωτερική εμφάνιση αλλά στην οδιγική ευχαρίστηση. Από εκεί ξεκίνησαν τα σχόλια μου. Φυσικά είναι υποκειμενικό το γούστο μου, αλλά τουλάχιστον έχω και δεν λεώ ότι δεν με ενδιαφέρει η εικόνα του μέσου με το οποίο κάνω 2000 χλμ το μήνα
Γιατί η 159 είναι ακριβή όταν ξεκινάει από 23900 η 1,8. Είναι πιο φθηνή από τους ανταγωνιστές και σίγουρα δεν υστερεί σε επιδόσεις από τις φθηνότερες εκδόσεις τους...
Kαι γιατί δεν είναι ακριβά τα Α3 όταν με τον 1,6 fsi στη φθηνότερη έκδοση έχουν 22000 euro. Μη μιλήσουμε για συγκρίσεις επιδόσεων σε αυτα
Υστερώ λίγο στο κουτί αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα
-
Eσύ είπες ότι δεν δίνεις σημασία στην εξωτερική εμφάνιση αλλά στην οδιγική ευχαρίστηση. Από εκεί ξεκίνησαν τα σχόλια μου. Φυσικά είναι υποκειμενικό το γούστο μου, αλλά τουλάχιστον έχω και δεν λεώ ότι δεν με ενδιαφέρει η εικόνα του μέσου με το οποίο κάνω 2000 χλμ το μήναγιατί εγώ που το λέω σημαίνει ότι δεν μ'ενδιαφέρει και λέω ψέμματα;;;; ή είναι υποχρεωτικό να μας αρέσει ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ το αυτοκίνητο που οδηγούμε; υπάρχει νόμος; έστω άγραφος;
Γιατί η 159 είναι ακριβή όταν ξεκινάει από 23900 η 1,8. Είναι πιο φθηνή από τους ανταγωνιστές και σίγουρα δεν υστερεί σε επιδόσεις από τις φθηνότερες εκδόσεις τους...
από ανταγωνιστές που έχουν ίδιους κινητήρες, ή εφάμιλλες επιδόσεις, ακόμα και μετά την έκπτωση, παραμένει αργή. Εκτός κι αν θεωρείς ανταγωνιστές μόνο τα 'κύρους'
Εκτός από την 159 υπάρχει κι η Brera, πακέτο πάνε
Υστερώ λίγο στο κουτί αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα
ε ναι, άλλοι κοιτάζουν το design του σπιτιού κι άλλοι θέλουν να το κυκλοφορούν. Προτιμώ να κυκλοφορώ με κουβάδες
edit: άλλος ένας που δεν παρακολουθεί αυτά που γράφω, παρά μόνο τα επιλεκτικά
Τα Α3, Α4, 316 και λοιπά πρίμιουμ είναι από τα 'αγαπημένα' αυτοκίνητα (αξίζουν θέση δίπλα σε Toledo, 1007 Kyron ) Αν νομίζεις πως δεν έχω κράξει το Α3 1.6, για τις επιδόσεις και την τιμή του, φοράς κόκκινα γυαλιά
ΑLFA ROMEO FORUM