-
-
Babbis** ευχαριστώ **
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Xωρίς να θέλω να προκαλέσω κάποια διαμάχη και να καταλήξουμε να διαπληκτιζόμαστε, θέλω να επισημάνω ότι συμφωνούμε σε κάποια, αλλά έχουμε
σημαντικές διαφορές στην οπτική γωνία που βλέπουμε τα πράγματα.
1ον. Εγώ διαχωρίζω την σύγκριση προιόντος ως προς το πιο είναι καλύτερο, από τη σύγκριση προιόντος ώς προς το πιο είναι πιο συμφέρουσα αγορά.
Το passat 2.0 είναι πιο συμφέρουσα και ορθολογική αγορά από την 320, αλλά σαν προιόν είναι χειρότερο.Στο μοναδικό που ΙΣΩΣ υστερεί το Passat είναι στην οδική συμπεριφορά και μην μου πεις για ποιότητα, την έχω γραμμένη, όπως και την εμφάνιση που θα αναλυθεί παρακάτω.
Χώροι,-ΑΧΑΝΕΙΣ- επιδόσεις -είτε σε 2.0 FSI είτε σε TFSI- το Passat υπερέχει -εξάρι κοντό κιβώτιο το ατμοσφαιρικό. Κι έστω ότι το TFSI υστερεί σε συμπεριφορά -αν συγκρίνουμε ισότιμες εκδόσεις- πιστεύεις πως υπάρχει πιθανότητα με ίδιο οδηγό στο τιμόνι ν'ακολουθήσει η 320 σε τυπικό ελληνικό επαρχιακό δρόμο; -Για ΕΟ ας το αφήσουμε
2ον Παραβλέπεις εντελώς την εμφάνιση όσον αφορά την σύγκριση δύο αυτοκινήτων. Το σέβομαι απόλυτα. Όμως πολλοί κι εγώ εξ αυτών θέλω το αυτοκίνητο πρώτα να με φτιάχνει μέσα-έξω και ας υπολείπεται του ανταγωνισμού σε επιδόσεις. Αρκεί να μην υπολείπεται σε οδική συμπεριφορά.
Για παράδειγμα ποτέ δεν θα έπερνα golf GTi και ας το θεωρώ ένα απο τα κορυφαία σήμερα αυτοκίνητα. Αντίθετα πήρα την GT που με φτιάχνει απόλυτα μέσα-έξω και μου ανεβάζει την λίμπιντο όταν την οδηγώ. Μάκάρι να είχε τα άλογα του GTi δεν λέω όχι.Φυσικά και την παραβλέπω, δεν προσφέρει τίποτα ούτε με 'φτιάχνει'. Λόγω πολυτεχνικής παιδείας κοιτάζω την ούσια κι όχι το 'θεαθήναι' τον εντυπωσιασμό και φρου φρου μ'αρώματα. Ούτε θα θα επηρεαστώ κατ' ελάχιστο σαν οδηγός από την εξωτερική εμφάνιση. Δεν προσφέρει τίποτα στην ΟΔΗΓΗΣΗ. Αν κάποιου του αλλάζει η διάθεση για οδήγηση ανάλογα με την εμφάνιση, πάμε σε άλλα θέματα που καμία σχέση δεν έχουν να κάνουν με την αυτοκίνηση.
Σημαντικό επίσης ότι δεν θέλω να με κοιτάνε για το αυτοκίνητο, ούτε θέλω να επιδεικνύομαι, μπορούσα πολύ άνετα να το κάνω -ευτυχώς δεν λείπουν τα ευρώ που λένε ορισμένοι- αλλά υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το να το παίζω γαμπρός με 'ωραίο' ή 'μουράτο' αυτοκίνητο.
Αφήνω εκτός το γεγονός ότι η εμφάνιση είναι υποκειμενικός παράγοντας και 'κρατικός' Ανάλογα με το σήμα στο καπό, 'ομορφαίνε' ή 'κουβαδιάζει' ένα αυτοκίντο
3ον Η κατηγοριοποίηση των αυτοκινήτων σε premium και μη. Η αν θες καλύτερα η κατηγοριοποίηση των 'brand names' μάρκες κύρους και μη.Κατ εμέ το κάθε αυτοκίνητο κουβαλάει πίσω του μια 'ποιότητα' η οποία αντικατοπτρίζεται και σε 'υλικά κατασκευής', και σε οδική συμπεριφορά, καισε ποιότητα κύλισης κοκ αλλά ουσιαστικά στο τι 'λαμβάνεις' μπάινοντας και χρησιμοποιόντας το κάθε προιόν.
Για παράδειγμα καταλαβαίνεις μπάινοντας σε μια 5άρα ότι είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο από μια 3άρα, ή σε μια CLK ότι υπερέχει απο μια
Sportscoupe. Ομοίως μπάινοντας σε ένα LEON και σε ένα Α3. iconcool:Oμόιως μια 320 ή μια 159 2.2 ή ένα Α4 1.8Τ υπερέχει 'σαν ολοκληρωμένη κατασκευή' από ένα passat 2.0TFSI, η μια laguna GT έστω και αν τα 2 τελευταία τσαγιάζουν στο δρόμο τα 3 πρώτα.
Επίσης πέρα από την 'ποιότητα κατασκευής' με την γενική έννοια όπως την περιέγραψα παραπάνω, υπάρχει και η 'μούρη' που λέμε η οποία σε άλλους είναι άχρηστη, σε άλλους είναι το παν, και σε άλλους όπως εγώ την θεωρώ απλά ακόμα ένα + δλδ δεν την αγνοώ εντελώς.
ούτε η εμφάνιση του εσωτερικού, ούτε η σκληρότητα των πλαστικών, ούτε ένα αυτοκίνητο γίνεται καλύτερο ανάλογα με τα... πλαστικά του Μπαίνοντας σ'ένα Leon ή σ'ένα Α3 δεν θα μου προκαλέσει καμία διαφορά, εκτός κι αν υπάρχουν εργονομικές παραξενιές -που δεν υπάρχουν σε αυτά τα 2.
Από τη στιγμή που συζητάμε για Alfa Romeo και ποιότητα κατασκευής, έχετε(ουμε) χάσει την μπάλα. Πότε ενδιέφερε; κι αν πεις ότι είναι σημεία των καιρών, φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολοι καιροί γιατί παίζεις εκτός έδρας -σαν το γαύρο στην Ευρώπη ένα πράμα -
Αν θες να λέγεσαι premium απόδειξέ στο δρόμο ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ κι όχι σε στάση
4ον Στις μέχρι τώρα διαμάχες μου στο φόρουμ η 'αντίθετη' πλευρά εκφραζόμενη κυρίως από σένα και άλλους 'παρατρεχάμενους' και μη, παρέβλεπε την εξτρά ποιότητα της 159 σε σχέση με τον ανταγωνισμό(premium και μη) τα άλματα εμπρός σε τομείς όπως η παθητική ασφάλεια, η ποιότητα κύλισης, η αίσθηση στιβαρότητας. Επίσης παρέβλεπε την ύπαρξη πλαισίου-αναρτήσεων μεγαλύτερης κατηγορίας (segment E) σε αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας (Segment D) κάτι που έχει μεν αρνητικές επιπτώσεις στο βάρος αλλά παρέχει ένα καλύτερο προιόν συνολικά. ]
Μην αρχίζεις πάλι με τις 'αναρτησιακές' συζητήσεις ποια είναι 'premium' ανάρτηση. Όσα είναι 'Ε' είναι υποχρεωτικό να 'χουν κάποιου τύπου ανάρτηση; και τι να το κάνω που είναι καλύτερο και βαρύτερο προϊόν συνολικά; που είναι για σένα κι όχι για μένα στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Απόδειξη το master test του AMS που σε όλες τις δοκιμασίες πήρε τα σώβρακα παρά το βάρος της και που καθόλου δεν σχολιάστηκε από σένα και από τους 'πολέμιους' της 159 οι οποίοι διατύνονται ότι είναι 'αντικειμενικοί'.:iconcool:
Άλλη καραμέλα αυτό το master test που όπου βρεθείς το αναφέρεις. Βέβαια το μοναδικό που αναφέρεται από το συγκεκριμένο έντυπο γιατί είναι γερμανικό και τι περιμένεις να γράφει
Το 2λιτρο passat είναι πιο γρήγορο από την 520, αλλά δεν είναι καλύτερο αυτοκίνητο από την 520.
... η 520 είναι 'Ε', πως συγκρίνεται με 'D' και με χαώδη διαφορά στην τιμή;
Η 159 ναι μεν δεν είναι η Alfa Romeo που θα θέλαμε σε επιδόσεις (απέχει αρκετά) αλλά είναι κατ'εμέ το κορυφαίο αυτοκίνητο στο segment αυτή την
στιγμή συνολικά ως προιόν.Και τελικά αφού είναι τόσο καλό σαν προϊόν γιατί δεν πουλάει; γιατί πουλάει λιγότερο από την 156; γιατί αλλάζουν οι τιμές κάθε... μήνα; γιατί ξεκίνησαν οι προσφορές -επιτρέπεται σε εταιρεία που θέλει να λέγεται premium;-
5ον Οι συγκρίσεις που γίνονται δεν με εκφράζουν. Δεν λέω ότι είναι λάθος !!! Τα πάντα μπορούμε να συγκρίνουμε. Κυβικά με κυβικά,
αμαξώματα με αμαξώματα, ιπποδυνάμεις με ιπποδυνάμεις κλπ. Απλά εγώ βλέπω με άλλο μάτι τις συγκρίσεις.Οι συγκρίσεις μου είναι ξεκάθαρες. Κατηγορία-ισχύς-τιμή. 'Κύρος' δεν παίζει, εντελώς άκυρο. Και φυσικά θα συγκρίνω πολύ άνετα ένα Passat ή ένα Octavia με μία 3άρα -με τη γνωστή τσόντα - Ή μήπως υπάρχει 'νόμος' που απαγορεύει τη σύγκριση TFSI με... 316
Παράδειγμα. Η 147 και το Α3 έχουν 2 εκδόσεις στα 1600. Η μία στα 102-105 άλογα και η άλλη στα 115-120 άλογα. Πέρα από το ότι όλα είναι
1600άρια εγώ βλέπω τον σκοπό που εξυπηρετούν. Είναι φανερό ότι η Αudi και η Alfa έχουν τις δυο πρώτες εκδόσεις ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ των 1400 κ.ε
άλλων κατασκευαστών. Δλδ αντί να μπει ο 1.4 16v 101 των ibiza-polo στο Α3 προτιμήσανε τον παλιό 1600άρη ώστε να έχουν περισσότερη ροπή και
καλύτερες επιδόσεις στα βαρυά αμαξώματα.Δεν τις έχουν για εναλλακτικές των 1.4. Για πιο προσιτές λύσεις τις έχουν κι όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στη συντηρήση. Με τον 8v εκτός από άλογα, παίρνεις και μία σχέση λιγότερη στο κιβώτιο κλπ κλπ. Και στο εξωτερικό η ασφάλεια έχει διαφορά ακόμα και για 12-15 ίππους διαφορά. Μην τα βλέπεις όλα 'ελληνικά'
Ομοίως η BMW με την 318 2000κ.ε 129 άλογα δεν θέλει να προσφέρει ένα 2λιτρο αυτοκίνητο αλλά ένα εναλλακτικό στα 1800 κ.ε.Με το ίδιο σκεπτικό προτιμάει τον 'de-tuned' δίλιτρο από έναν 'πειραγμένο' 1800άρη!!! Δεν μπορώ λοιπόν να συγκρίνω την 318 (ΣΑΝ ΠΡΟΙΟΝ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ) με τα άλλα 2λιτρα και να πω 'κοιτάχτε η BMW δεν βγάζει καλό δίλιτρο). Ο δίλιτρος της BMW είναι η 320 με 150 άλογα, όπως το 1600άρι της Alfa είναι τα 120 άλογα.
Βλ. παραπάνω. Εκτός από το κόστος συντήρησης, ο 129άρης μπορεί να έχει και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων που σε ορισμένες χώρες έχουν μειωμένη φορολογία/τέλη. Μην κολλάς στα κυβικά!
Έτσι και στην 159 γίνανε επιλογές κινητήρων τέτοιες ώστε να παρέχονται ικανοποιητικές επιδόσεις για το βάρος του αμαξώματος.
--Η 159 1.8 ξεκάθαρα αντικαθιστά την 156 1.6, και σαν προιόν στέκεται απέναντι στα passat 1.6, promera 1.6, avensis 1.6, 316, A4 1.6, κλπ. Αποτελεί entry level έκδσοση για αγορές όπως η Ελλάδα.
Πως στέκεται απένανται στα 1.6; με τι διαφορά τιμής; και γιατί να σταθεί απέναντι στα 1.6 τη στιγμή που με τα ευρώ της 159 παίρνεις πιο δυνατό αυτοκίνητο 'ταπεινής' καταγωγής μεν, αλλά πιο δυνατό; υπάρχει κάποιο πλαίσιο που πρέπει οπωσδήποτε να κινηθεί ο αγοραστής;
--Η 159 1.9 που ουσιαστικά έιναι 60κ.ε μεγαλύτερη από τα 1800άρια της αγοράς που κινούνται μεταξύ 1790-1799κ.ε στοχεύει το κομάτι των 1800κ.ε και όχι αυτό των δίλιτρων που έχουν 140κ.ε επιπλέον και άρα μεγαλύτερη ροπή, που είναι σημαντική σε αυτή την κατηγορία.
--159 2.2 στοχεύει στα 2λιτρα πρόλο που απέχει 200κ.ε από αυτά, όπως στόχευε στα δίλιτρα και η προηγούμενη 320(Ε46) που ήταν 2200 κ.ε!!!
άντε πάλι με τα κυβικά... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ!!!!
Επομένως η σύγκριση 320, passat 2.0 κλπ με 159 1.9 (σαν προιόν όχι σαν πρόταση αγοράς ξανατονίζω ) αδικεί την 159 και δημιουργεί λάθος
εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να φοβάται ο φίλος 'sprsk' και άλλοι ότι δεν θα μπορεί να προσπεράσει με την 159 . Τέτοιο κλίμα έχει δημιουργηθεί από την 'αντικειμενικοτητα' στο φόρουμότι ισχύει για τα 'premium' ισχύει και για την 159. Κανένα κλίμα δεν έχει δημιουργηθεί, απλώς 'βολεύει'. Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ όταν γράφω ότι η 159 είναι αργή, δεν είναι με ΑΠΟΛΥΤΑ κριτήρια -φυσικά από ένα αργοκίνητο Α4 1.6 είναι πιο γρήγορη- αλλά σε σχέση με τα ΕΥΡΩ και με άλλα οικογενειακά, κατα ΠΟΛΥ φτηνότερα.
Εκεί που συμφωνώ και κατακρίνω την 159 είναι ότι τα μοτερ που έχει αποδείχθηκαν ΑΣΘΕΝΙΚΑ για το βάρος της. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΗ για τις κατηγορίες της (1.8/1.6, 1.9/1.8, 2.2/2.0) αλλά δεν είναι όπως η 156 που στα 1600 κόντραρε τα 1800άρια της κατηγορίας, στα 1800 κόντραρε τα 2λιτρα και στα 2000κ.ε έπερνε τα σώβρακα!!! Εκέι έχω κι εγώ την απογοήτευση και πραγματικά ζορίζομαι σαν φίλος της αυτοκίνησης να μην βλέπω την 159 με το μοτερ της 325 ή τον TFSI
Πλέον η 159 απλά παλέυει με κατηγορίες λιγότερων κυβικών!! και δεν κυριαρχεί!
και φυσικά για το βάρος της και την έλλειψη κινητήρων φταίω εγώ και οι παρατρεχάμενοι που φυσικά απαγορεύεται να πουν τη γνώμη τους;
Tα ίδια ισχύουν για την Brera με το ΤΤ. H brera βασισμένη σε πλάισιο segment 'E' και όντας μεγαλύτερη παρέχει πράγματα που δεν τα παρέχει το ΤΤ που είναι βασισμένο σε πλαίσιο κατηγορίας C(golf/leon).
Μπορείς να μου πεις τι περισσότερο προσφέρει το επιπλέον μήκος της Brera σε σχέση με το ΤΤ; μήπως χώρους;;; πίσω θέσεις;;;; εκτός από ΒΑΡΟΣ προσφέρει τίποτα το επιπλέον μήκος -κοίτα και πόσο είναι το μεταξόνιο- σε ένα... διθέσιο ουσιαστικά COUPE;
Σύγκριση brera - TT είναι σαν να συγκρίνεις την SL350 με την SLK350 αν είχανε ίδια τιμή!!! Η SL350 είναι πιο αργή, αλλά είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Ομοίως η 630 με την 330. Ομοίως μια lotus με μια Jaguar XKR.
ποιος τα λέει αυτά; Ε ναι, η SLK 350 κοστίζει τα ίδια με την SL 350. Δεν υφίσταται σύγκριση Brera-TT επειδή η Brera έχει μεγαλύτερο... μήκος; ξανά: ποιος τα λέει αυτά; στο τέλος θα πουν ότι δεν συγκρίνεται γιατί το ΤΤ είναι από 69% αλουμίνιο και δεν πρέπει
Καλύτερα να μην συγκριθεί γιατί τα πρώτα στοιχεία... (για τις πωλήσεις ας το αφήσουμε )
-
Καλώς η κακώς η Brera έχει άμεσο ανταγωνιστή της το ΤΤ όπως παλιότερα η GTV το ΤΤ. Έτσι τουλάχιστον είναι για το 99% των καταναλωτών.
Το ΤΤ λόγω αλουμινίου έχει το πάνω χέρι. Από εκεί και πέρα η αδιάφορη σχεδίασή του (υποκειμενικά) και η μηδενική αποκλειστικότητα στα μηχανικά μέρη -πλαίσιο, κινητήρες- (αντικειμενικά) το θέτουν πίσω από τη Brera.
Ανυπομονώ να δω τα πραγματικά νούμερα για το ΤΤ και κατά πόσο θα έχουν απόκλιση από αυτά που ανακοινώνει η συνήθως υπεραισιόδοξη Audi.
Αν το TFSI έχει παρόμοια νούμερα με το Golf GTI τότε είναι λίγο πατάτα να δώσεις 15.000 παραπάνω μόνο και μόνο για να έχεις μια αεροτομή να ανεβοκατεβαίνει...
Χωρίς να ξέρω κατά πόσο ισχύει, λέγεται ότι από το 2008 θα κυκλοφορήσουν πιο ελαφριές και λίγο πιο δυνατές εκδόσεις της Brera.
ΥΓ: Για το ΤΤ 3,2 η Audi βγάζει νούμερα κοντά σε Μ3. Μήπως το χοντρύναν λιγάκι; -
Babbis
Σύγκριση brera - TT είναι σαν να συγκρίνεις την SL350 με την SLK350 αν είχανε ίδια τιμή!!! Η SL350 είναι πιο αργή, αλλά είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Ομοίως η 630 με την 330. Ομοίως μια lotus με μια Jaguar XKR.
Μπαμπη δε καταλαβαινω πως εφτασες στα παραπανω συμπερασματα.Εχεις οδηγησει SLK 350??Εγω την οδηγησα και επαθα πλακα...ειδικα απο το γκαζι.Και για την 630 και 330 ολοι λενε οτι ισχυει το αντιθετο απο αυτα που γραφεις,ασε που δε βλεπω και καμια 630 ολες 645 ειναι...Καλα τωρα πια lotus συγκρινεις με την XKR?? Δε το καταλαβα αυτο...
**Παντως το βασικοτερο λαθος που κανεις ειναι το παρακατω:
Μιλας για την BRERA kαι το ΤΤ που ειναι αυτοκινητα διαφορετικων εταιρειων.Kαι μετα συγκρινεις αυτοκινητα της ιδιας εταιρειας...Ο συλλογισμος σου ειναι εντελως αβασιμος.Συμφωνα με τα λεγομενα σου ,για παραδειγμα ,το KIA MAGENTIS ειναι πιο καλο αυτοκινητο απο τη 159 γιατι ανηκει σε μεγαλυτερη κατηγορια...ειναι και βαρυτερο...**
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Από τη στιγμή που συζητάμε για Alfa Romeo και ποιότητα κατασκευής, έχετε(ουμε) χάσει την μπάλα. Πότε ενδιέφερε;Όταν οι πωλήσεις είχαν φτάσει στα τάρταρα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
2ον Παραβλέπεις εντελώς την εμφάνιση όσον αφορά την σύγκριση δύο αυτοκινήτων. Το σέβομαι απόλυτα. Όμως πολλοί κι εγώ εξ αυτών θέλω το αυτοκίνητο πρώτα να με φτιάχνει μέσα-έξω και ας υπολείπεται του ανταγωνισμού σε επιδόσεις. Αρκεί να μην υπολείπεται σε οδική συμπεριφορά.
Για παράδειγμα ποτέ δεν θα έπερνα golf GTi και ας το θεωρώ ένα απο τα κορυφαία σήμερα αυτοκίνητα. Αντίθετα πήρα την GT που με φτιάχνει απόλυτα μέσα-έξω και μου ανεβάζει την λίμπιντο όταν την οδηγώ. Μάκάρι να είχε τα άλογα του GTi δεν λέω όχι.Φυσικά και την παραβλέπω, δεν προσφέρει τίποτα ούτε με 'φτιάχνει'. Λόγω πολυτεχνικής παιδείας κοιτάζω την ούσια κι όχι το 'θεαθήναι' τον εντυπωσιασμό και φρου φρου μ'αρώματα. Ούτε θα θα επηρεαστώ κατ' ελάχιστο σαν οδηγός από την εξωτερική εμφάνιση. Δεν προσφέρει τίποτα στην ΟΔΗΓΗΣΗ. Αν κάποιου του αλλάζει η διάθεση για οδήγηση ανάλογα με την εμφάνιση, πάμε σε άλλα θέματα που καμία σχέση δεν έχουν να κάνουν με την αυτοκίνηση.
Σημαντικό επίσης ότι δεν θέλω να με κοιτάνε για το αυτοκίνητο, ούτε θέλω να επιδεικνύομαι, μπορούσα πολύ άνετα να το κάνω -ευτυχώς δεν λείπουν τα ευρώ που λένε ορισμένοι- αλλά υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το να το παίζω γαμπρός με 'ωραίο' ή 'μουράτο' αυτοκίνητο.
Αφήνω εκτός το γεγονός ότι η εμφάνιση είναι υποκειμενικός παράγοντας και 'κρατικός' Ανάλογα με το σήμα στο καπό, 'ομορφαίνε' ή 'κουβαδιάζει' ένα αυτοκίντο
Όπως έχω πεί σέβομαι το ότι δεν σε ενδιαφέρει η εμφάνιση. Κι εσύ όμως πρέπει να σέβεσαι κάποιον που τον ενδιαφέρει. Με χαρακτηρισμούς του στυλ : 'κάνω τον γαμπρό', 'πουλάω μούρη ', 'με χαζεύουν για το αμάξι μου' 'φρου φρου και αρώματα' και άλλα ωραία δεν δείχνεις σεβασμό στην άλλη άποψη. Δλδ κάποιος που θέλει όμορφο αμάξι πρέπει να παριστάνει τον γαμπρό? Δεν μπορεί να το θέλει για τον ίδιο? Τι άπολυτες απόψεις είναι αυτές?
Απο εκεί και πέρα φυσικά κάτι όμορφο τους περισσότερους(όχι εσένα) σε φτιάχνει και σου δημιουργει διάθεση να πας γρήγορα. Σε μένα το πιάνει πάντως και έχω πάει και Πολυτεχνείο αφού το θέτεις έτσι:iconcool:
3ον Η κατηγοριοποίηση των αυτοκινήτων σε premium και μη. Η αν θες καλύτερα η κατηγοριοποίηση των 'brand names' μάρκες κύρους και μη.Κατ εμέ το κάθε αυτοκίνητο κουβαλάει πίσω του μια 'ποιότητα' η οποία αντικατοπτρίζεται και σε 'υλικά κατασκευής', και σε οδική συμπεριφορά, καισε ποιότητα κύλισης κοκ αλλά ουσιαστικά στο τι 'λαμβάνεις' μπάινοντας και χρησιμοποιόντας το κάθε προιόν.
Για παράδειγμα καταλαβαίνεις μπάινοντας σε μια 5άρα ότι είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο από μια 3άρα, ή σε μια CLK ότι υπερέχει απο μια
Sportscoupe. Ομοίως μπάινοντας σε ένα LEON και σε ένα Α3.Oμόιως μια 320 ή μια 159 2.2 ή ένα Α4 1.8Τ υπερέχει 'σαν ολοκληρωμένη κατασκευή' από ένα passat 2.0TFSI, η μια laguna GT έστω και αν τα 2 τελευταία τσαγιάζουν στο δρόμο τα 3 πρώτα.
Επίσης πέρα από την 'ποιότητα κατασκευής' με την γενική έννοια όπως την περιέγραψα παραπάνω, υπάρχει και η 'μούρη' που λέμε η οποία σε άλλους είναι άχρηστη, σε άλλους είναι το παν, και σε άλλους όπως εγώ την θεωρώ απλά ακόμα ένα + δλδ δεν την αγνοώ εντελώς.
ούτε η εμφάνιση του εσωτερικού, ούτε η σκληρότητα των πλαστικών, ούτε ένα αυτοκίνητο γίνεται καλύτερο ανάλογα με τα... πλαστικά του Μπαίνοντας σ'ένα Leon ή σ'ένα Α3 δεν θα μου προκαλέσει καμία διαφορά, εκτός κι αν υπάρχουν εργονομικές παραξενιές -που δεν υπάρχουν σε αυτά τα 2.
Από τη στιγμή που συζητάμε για Alfa Romeo και ποιότητα κατασκευής, έχετε(ουμε) χάσει την μπάλα. Πότε ενδιέφερε; κι αν πεις ότι είναι σημεία των καιρών, φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολοι καιροί γιατί παίζεις εκτός έδρας -σαν το γαύρο στην Ευρώπη ένα πράμα -
Αν θες να λέγεσαι premium απόδειξέ στο δρόμο ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ κι όχι σε στάση
Επίσης σέβομαι την άποψη σου να μην σε νοιάζει η ποιότητα εσωτερικού. Όμως πρέπει κι εσύ να σεβαστείς αυτούς τους οποίους τους ενδιαφέρει.
Ποιος είπε ότι η Alfa Romeo δεν συμβαδίζει με την ποιότητα. Παραδοσιακά η Alfa Romeo έβγαζε ποιοτικές κατασκευές με εξαίρεση την 20ετία μέσα 70 με μέσα 90. Η ιστορία της φίρμας δεν είναι μόνι αυτά τα 20 χρόνια στα οποία οφείλεται και η πτώση
Αν η 159 είχε μόνο ποιότητα κανείς alfista δεν θα έλεγε ότι είναι καλό αμάξι. Εφόσον έχει και κορυφαία εμφάνιση, και οδική συμπεριφορά κορυφαία δικαιούται να λέγεται Alfa. Οι επιδόσεις είναι το μόνο μελανό σημείο και αυτό επειδή λέγεται Alfa Romeo. Αν είχε σήμα mazda κανείς δεν θα έλεγε ότι είναι αργή.
Στο AMS απέδειξε και εν κινήσει!!!
4ον Στις μέχρι τώρα διαμάχες μου στο φόρουμ η 'αντίθετη' πλευρά εκφραζόμενη κυρίως από σένα και άλλους 'παρατρεχάμενους' και μη, παρέβλεπε την εξτρά ποιότητα της 159 σε σχέση με τον ανταγωνισμό(premium και μη) τα άλματα εμπρός σε τομείς όπως η παθητική ασφάλεια, η ποιότητα κύλισης, η αίσθηση στιβαρότητας. Επίσης παρέβλεπε την ύπαρξη πλαισίου-αναρτήσεων μεγαλύτερης κατηγορίας (segment E) σε αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας (Segment D) κάτι που έχει μεν αρνητικές επιπτώσεις στο βάρος αλλά παρέχει ένα καλύτερο προιόν συνολικά. ]
Μην αρχίζεις πάλι με τις 'αναρτησιακές' συζητήσεις ποια είναι 'premium' ανάρτηση. Όσα είναι 'Ε' είναι υποχρεωτικό να 'χουν κάποιου τύπου ανάρτηση; και τι να το κάνω που είναι καλύτερο και βαρύτερο προϊόν συνολικά; που είναι για σένα κι όχι για μένα στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Το segment δεν παει με το σχήμα αναρτήσεων. Eγώ ειπα ότι η 159 προσφέρει πλαίσιο μεγαλύτερου segment(e) σε αυτοκίνητο μικρότερου (d).
Επίσης είπα ότι το σχήμα ανρτήσεων εμπρός πίσω είναι το κορυφαίο στην κατηγορία.Δεν χρειάζεται πιστεύω ανάλυση το ότι είναι θετικό να έχεις πλάισιο 'εξελιγμένο' για μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο (159) ενώ είναι αρνητικο να έχεις πλαίσιο εξελιγμένο για μικρότερης κατηγορίας αμάξι (passat)
Απόδειξη το master test του AMS που σε όλες τις δοκιμασίες πήρε τα σώβρακα παρά το βάρος της και που καθόλου δεν σχολιάστηκε από σένα και από τους 'πολέμιους' της 159 οι οποίοι διατύνονται ότι είναι 'αντικειμενικοί'.:iconcool:
Άλλη καραμέλα αυτό το master test που όπου βρεθείς το αναφέρεις. Βέβαια το μοναδικό που αναφέρεται από το συγκεκριμένο έντυπο γιατί είναι γερμανικό και τι περιμένεις να γράφει
Eσύ όπου σταθείς και βρεθείς μας ζαλίζεις τα '@ρχίδια' για τα 0-100 και τις ρεπριζ με 3η κλπ. Εμένα θα με συγχωρέσεις αλλά η αυτοκινητιστική μου κουλτούρα δεν στέκεται μόνο σε επιδόσεις στην ευθεία (τις θέλω κι αυτές) αλλά στέκεται κυρίως στην δυναμική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου. **Το εν λόγω master test το οποίο αποφεύγεις 'όπως ο διάλος το λιβάνι' καταδυκνείει γιατί το πλαίσιο, οι αναρτήσεις και τα φρένα της 159 την αναδυκνείουν το κορυφαίο μεσαίο sedan σε οδικά χαρ/κα!!
**
Το ότι είναι Γερμανικό δίνει ακόμα μεγαλύτερη εγκυρότητα. ΑΝ ήταν Ιταλικό θα μπορούσες να υποψιαστείς στημένο απότέλσμα.Το αναφέρω συνέχεια γιατί είναι το μοναδικό. Αν μου φέρεις κάποιο άλλο τεστ με άλλα αποτελέσματα θα αναφέρω και εκείνο
Το 2λιτρο passat είναι πιο γρήγορο από την 520, αλλά δεν είναι καλύτερο αυτοκίνητο από την 520.
... η 520 είναι 'Ε', πως συγκρίνεται με 'D' και με χαώδη διαφορά στην τιμή;
κακώς έκοψες την φράση από το κείμενο. Δεν τα συγκρίνω. Θέλω να πώ απλά ότι είναι λογικό ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας να είναι χειρότερο σε επιδόσεις από ένα αντίστοιχης ιπποδύναμης-ροπής μικρότερο.
Η 159 ναι μεν δεν είναι η Alfa Romeo που θα θέλαμε σε επιδόσεις (απέχει αρκετά) αλλά είναι κατ'εμέ το κορυφαίο αυτοκίνητο στο segment αυτή την
στιγμή συνολικά ως προιόν.Και τελικά αφού είναι τόσο καλό σαν προϊόν γιατί δεν πουλάει; γιατί πουλάει λιγότερο από την 156; γιατί αλλάζουν οι τιμές κάθε... μήνα; γιατί ξεκίνησαν οι προσφορές -επιτρέπεται σε εταιρεία που θέλει να λέγεται premium;-
Και αυτό έχει ΧΙΛΙΟ-ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ. Έχω πει πως δεν μπορείς από την μια μέρα στην άλλη να 'κλέψεις' αγοραστές που παραδοσκιακά αγοράζουν Γερμανικό premium. Κάτι τέτοιο θέλει χρόνια. Απλά προσφέρεις ένα ισάξιο προιόν (κατ εμέ καλύτερο) και περιμένεις την αγορά να ωριμάσειι. Φυσικά και θα είναι δύσκολη η μετάβαση. Τα Lexus σαφώς υπερέχουν από πολλά Γερμανικά. Γιατί είναι 'πάτος' στην Ευρώπη? Για τον ίδιο λόγο
5ον Οι συγκρίσεις που γίνονται δεν με εκφράζουν. Δεν λέω ότι είναι λάθος !!! Τα πάντα μπορούμε να συγκρίνουμε. Κυβικά με κυβικά,
αμαξώματα με αμαξώματα, ιπποδυνάμεις με ιπποδυνάμεις κλπ. Απλά εγώ βλέπω με άλλο μάτι τις συγκρίσεις.Οι συγκρίσεις μου είναι ξεκάθαρες. Κατηγορία-ισχύς-τιμή. 'Κύρος' δεν παίζει, εντελώς άκυρο. Και φυσικά θα συγκρίνω πολύ άνετα ένα Passat ή ένα Octavia με μία 3άρα -με τη γνωστή τσόντα - Ή μήπως υπάρχει 'νόμος' που απαγορεύει τη σύγκριση TFSI με... 316
Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια για να συγκρίνει. Απλά πρέπει να ΣΕΒΕΣΑΙ(όχι αποδέχεσαι) τα κριτίρια του άλλου.
**Κατ εμέ όπως έχω πει υπάρχεί η σύγκριση 'καλύτερη αγορά στα Χ χρήματα' και η σύγκριση 'καλύτερο προιόν' στην Χ κατηγορία. Στην 1η περίπτωση θα συγκρίνω το passat TFSI με την 316 , ενώ στην 2η θα το συγκρίνω με την 325 (καθώς δεν υπάρχει 2λιτρη τούρμπο BMW και η 325 υπερτερεί μεν σε άλογα, υστερεί δε σε ροπή).
Και από τις δύο συγκρίσεις μπορεί να βγουν 'σωστά' αποτελέσματα αρκεί να προσδιορίσουμε το ζητούμενο της σύγκρισης**
Παράδειγμα. Η 147 και το Α3 έχουν 2 εκδόσεις στα 1600. Η μία στα 102-105 άλογα και η άλλη στα 115-120 άλογα. Πέρα από το ότι όλα είναι
1600άρια εγώ βλέπω τον σκοπό που εξυπηρετούν. Είναι φανερό ότι η Αudi και η Alfa έχουν τις δυο πρώτες εκδόσεις ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ των 1400 κ.ε
άλλων κατασκευαστών. Δλδ αντί να μπει ο 1.4 16v 101 των ibiza-polo στο Α3 προτιμήσανε τον παλιό 1600άρη ώστε να έχουν περισσότερη ροπή και
καλύτερες επιδόσεις στα βαρυά αμαξώματα.Δεν τις έχουν για εναλλακτικές των 1.4. Για πιο προσιτές λύσεις τις έχουν κι όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στη συντηρήση. Με τον 8v εκτός από άλογα, παίρνεις και μία σχέση λιγότερη στο κιβώτιο κλπ κλπ. Και στο εξωτερικό η ασφάλεια έχει διαφορά ακόμα και για 12-15 ίππους διαφορά. Μην τα βλέπεις όλα 'ελληνικά'
Δηλαδή λες με άλλα λόγια ότι τις έχουν σαν εναλλακτικές των 1400κ.ε καθώς αυτά προσφέρουν πιο οικονομικά αυτοκίνητα Eυχαριστώ που συμφωνείς
Ομοίως η BMW με την 318 2000κ.ε 129 άλογα δεν θέλει να προσφέρει ένα 2λιτρο αυτοκίνητο αλλά ένα εναλλακτικό στα 1800 κ.ε.Με το ίδιο σκεπτικό προτιμάει τον 'de-tuned' δίλιτρο από έναν 'πειραγμένο' 1800άρη!!! Δεν μπορώ λοιπόν να συγκρίνω την 318 (ΣΑΝ ΠΡΟΙΟΝ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ) με τα άλλα 2λιτρα και να πω 'κοιτάχτε η BMW δεν βγάζει καλό δίλιτρο). Ο δίλιτρος της BMW είναι η 320 με 150 άλογα, όπως το 1600άρι της Alfa είναι τα 120 άλογα.
Βλ. παραπάνω. Εκτός από το κόστος συντήρησης, ο 129άρης μπορεί να έχει και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων που σε ορισμένες χώρες έχουν μειωμένη φορολογία/τέλη. Μην κολλάς στα κυβικά!
δες κι εσύ παραπάνω ...
Έτσι και στην 159 γίνανε επιλογές κινητήρων τέτοιες ώστε να παρέχονται ικανοποιητικές επιδόσεις για το βάρος του αμαξώματος.
--Η 159 1.8 ξεκάθαρα αντικαθιστά την 156 1.6, και σαν προιόν στέκεται απέναντι στα passat 1.6, promera 1.6, avensis 1.6, 316, A4 1.6, κλπ. Αποτελεί entry level έκδσοση για αγορές όπως η Ελλάδα.
Πως στέκεται απένανται στα 1.6; με τι διαφορά τιμής; και γιατί να σταθεί απέναντι στα 1.6 τη στιγμή που με τα ευρώ της 159 παίρνεις πιο δυνατό αυτοκίνητο 'ταπεινής' καταγωγής μεν, αλλά πιο δυνατό; υπάρχει κάποιο πλαίσιο που πρέπει οπωσδήποτε να κινηθεί ο αγοραστής;
Καλως η κακώς η 159 είναι και κοστολογείται σαν premium. Και στα premium για τα ίδια κυβικά 'πλερώνεις' πιο πολλά λεφτά, με το έξτρα κόστος να γίνεται:
α. αέρας
β.μούρη
γ. ποιότητα
δ. λοιπά χαρ/κα όπως ποιότητα κύλισης (Mercedes), κράτημα (Alfa), fun to drive (ΒΜW) κλπ.Το ίδιο και χειρότερο κοστολογείται το saab 93 1.8, A4 1.6, 316, κλπ. Για τον ίδιο λόγο και ένα golf 1.6 κοστολογείται πιο ακριβά από ένα C4 1.6, και αυτό με την σειρά του πιο ακριβά από ένα Hyundai 1.6 και πάει λέγοντας.
--Η 159 1.9 που ουσιαστικά έιναι 60κ.ε μεγαλύτερη από τα 1800άρια της αγοράς που κινούνται μεταξύ 1790-1799κ.ε στοχεύει το κομάτι των 1800κ.ε και όχι αυτό των δίλιτρων που έχουν 140κ.ε επιπλέον και άρα μεγαλύτερη ροπή, που είναι σημαντική σε αυτή την κατηγορία.
--159 2.2 στοχεύει στα 2λιτρα πρόλο που απέχει 200κ.ε από αυτά, όπως στόχευε στα δίλιτρα και η προηγούμενη 320(Ε46) που ήταν 2200 κ.ε!!!
άντε πάλι με τα κυβικά... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ!!!!
Άντε πάλι, αφού ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ!!!!
Επομένως η σύγκριση 320, passat 2.0 κλπ με 159 1.9 (σαν προιόν όχι σαν πρόταση αγοράς ξανατονίζω ) αδικεί την 159 και δημιουργεί λάθος
εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να φοβάται ο φίλος 'sprsk' και άλλοι ότι δεν θα μπορεί να προσπεράσει με την 159 . Τέτοιο κλίμα έχει δημιουργηθεί από την 'αντικειμενικοτητα' στο φόρουμότι ισχύει για τα 'premium' ισχύει και για την 159. Κανένα κλίμα δεν έχει δημιουργηθεί, απλώς 'βολεύει'. Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ όταν γράφω ότι η 159 είναι αργή, δεν είναι με ΑΠΟΛΥΤΑ κριτήρια -φυσικά από ένα αργοκίνητο Α4 1.6 είναι πιο γρήγορη- αλλά σε σχέση με τα ΕΥΡΩ και με άλλα οικογενειακά, κατα ΠΟΛΥ φτηνότερα.
Η 159 και η 2.2 είναι από τα πιο γρήγορα δίλιτρα, και η 1.9 από τα πιο γρήγορα 1.8 . Aπλά δεν είναι στην κορυφή όπως η προκάτοχοι (75, 155, 156) και γι'αυτό τα 'χώνω'.
Εκεί που συμφωνώ και κατακρίνω την 159 είναι ότι τα μοτερ που έχει αποδείχθηκαν ΑΣΘΕΝΙΚΑ για το βάρος της. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΗ για τις κατηγορίες της (1.8/1.6, 1.9/1.8, 2.2/2.0) αλλά δεν είναι όπως η 156 που στα 1600 κόντραρε τα 1800άρια της κατηγορίας, στα 1800 κόντραρε τα 2λιτρα και στα 2000κ.ε έπερνε τα σώβρακα!!! Εκέι έχω κι εγώ την απογοήτευση και πραγματικά ζορίζομαι σαν φίλος της αυτοκίνησης να μην βλέπω την 159 με το μοτερ της 325 ή τον TFSI
Πλέον η 159 απλά παλέυει με κατηγορίες λιγότερων κυβικών!! και δεν κυριαρχεί!
και φυσικά για το βάρος της και την έλλειψη κινητήρων φταίω εγώ και οι παρατρεχάμενοι που φυσικά απαγορεύεται να πουν τη γνώμη τους;
Το βάρος εφόσον δεν μειώνει τα οδικά χαρ/κα και προσφέρει εξοπλισμό παθ. ασφάλεια και ποίότητα κύλισης δεν με ενοχλεί. Ας είχε τουρμπάκια και θα σου έλεγα εγώ αν σε χαλούσε το βάρος.
Tα ίδια ισχύουν για την Brera με το ΤΤ. H brera βασισμένη σε πλάισιο segment 'E' και όντας μεγαλύτερη παρέχει πράγματα που δεν τα παρέχει το ΤΤ που είναι βασισμένο σε πλαίσιο κατηγορίας C(golf/leon).
Μπορείς να μου πεις τι περισσότερο προσφέρει το επιπλέον μήκος της Brera σε σχέση με το ΤΤ; μήπως χώρους;;; πίσω θέσεις;;;; εκτός από ΒΑΡΟΣ προσφέρει τίποτα το επιπλέον μήκος -κοίτα και πόσο είναι το μεταξόνιο- σε ένα... διθέσιο ουσιαστικά COUPE;
ποιος τα λέει αυτά; Ε ναι, η SLK 350 κοστίζει τα ίδια με την SL 350. Δεν υφίσταται σύγκριση Brera-TT επειδή η Brera έχει μεγαλύτερο... μήκος; ξανά: ποιος τα λέει αυτά; στο τέλος θα πουν ότι δεν συγκρίνεται γιατί το ΤΤ είναι από 69% αλουμίνιο και δεν πρέπει
Καλύτερα να μην συγκριθεί γιατί τα πρώτα στοιχεία... (για τις πωλήσεις ας το αφήσουμε )
Το μήκος προσφέρει κάποια εξτρά στους χώρους, πίσω έστω και για μικρές διαδρομές μπορείς να βάλεις γυναίκες (όχι την σκλεναρίκοβα και την Κουλιανού!!), παιδιά και μετρίου αναστήματος άντρες, όπως επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αποθηκευτικός χώρος σε ταξίδι. Ομοίως προσφέρει και πορτ-μπαγάζ.
**Το τι προσφέρει το πλάισιο segment E(brera) σε σχέση με πλάσιο segment C (TT) θα το καταλάβεις αν οδηγήσεις σε ταξίδι μια 5άρα και μη 3άρα ίδιου κυβισμού, μια 7άρα και μια 5άρα, μια E-Class και μια C Class κλπ Μην λέμε τα βασικά. **
Το παράδειγμα της SL και της SLK το έφερα για να δείξω ότι η SL που είναι καλύτερο αυτοκίνητο από την SLK είναι πιο αργό από την SLK και κοστολογείται πολύ ακριβότερα 4Τροχοι---> 109000
-
Babbis
Μπαμπη ,διαβασες το παραπανω Post μου ή οχι??Απλα θελω να ξερω...Γιατι βλεπω οτι απαντας μονο στον ikar.Νομιζω οτι καταλαβαινεις τι θελω να πω και γιατι πιστευω οτι αυτα που γραφεις ειναι εντελως αβασιμα...
Ειλικρινα, εχει καταντησει ανεκδοτο ,το με πια αυτοκινητα πρεπει να συγκρινονται οι ΑLFA και με πια οχι...Ειπαμε...αλλα οχι και ετσι.
Δηλαδη τη spyder θα τη συγκρινεις με τη 3αρα τη cabrio και το Α4 cabrio?H μηπως με το volvo C70?Oxi με το ΤΤ roadster??Oυτε με τη Ζ4??
Ειναι πασιφανες πλεον οτι μολις μια αλφα δε μπορει να τα βγαλει περα με ενα ανταγωνιστικο μοντελο πατε να το βγαλετε οτι ανηκει σε αλλη κατηγορια για να αποδειξετε ή μαλλον να πεισετε τους εαυτους σας,οτι δε μπορει μια αλφα να ειναι χειροτερη απο αλλο αυτοκινητο...Το ιδιο αυτοκινητο βεβαια το συγκρινετε ανετα και αμεσα με τις μελλοντικες εκδοσεις των ΑΛΦΑ που θα εχουν 500 αλογα και θα παρουσιαστουν το 2050... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Καλώς η κακώς η Brera έχει άμεσο ανταγωνιστή της το ΤΤ όπως παλιότερα η GTV το ΤΤ. Έτσι τουλάχιστον είναι για το 99% των καταναλωτών.πολύ κακώς για την Brera, απ' ότι φαίνεται
...και η μηδενική αποκλειστικότητα στα μηχανικά μέρη -πλαίσιο, κινητήρες- (αντικειμενικά) το θέτουν πίσω από τη Brera.
το ΤΤ έχει αποκλειστικά δικό του πλαίσιο, όμοιο του δεν υπάρχει στο VAG
H Brera, που έχει αποκλειστικότητα ??Αν το TFSI έχει παρόμοια νούμερα με το Golf GTI τότε είναι λίγο πατάτα να δώσεις 15.000 παραπάνω μόνο και μόνο για να έχεις μια αεροτομή να ανεβοκατεβαίνει...
πώς γνωρίζεις από τώρα ομοιότητες/διαφορές ??
Χωρίς να ξέρω κατά πόσο ισχύει, λέγεται ότι από το 2008 θα κυκλοφορήσουν πιο ελαφριές και λίγο πιο δυνατές εκδόσεις της Brera.
ΥΓ: Για το ΤΤ 3,2 η Audi βγάζει νούμερα κοντά σε Μ3. Μήπως το χοντρύναν λιγάκι;
απίθανο είναι ??
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
BabbisΜπαμπη ,διαβασες το παραπανω Post μου ή οχι??Απλα θελω να ξερω...Γιατι βλεπω οτι απαντας μονο στον ikar.Νομιζω οτι καταλαβαινεις τι θελω να πω και γιατι πιστευω οτι αυτα που γραφεις ειναι εντελως αβασιμα...
Ειλικρινα, εχει καταντησει ανεκδοτο ,το με πια αυτοκινητα πρεπει να συγκρινονται οι ΑLFA και με πια οχι...Ειπαμε...αλλα οχι και ετσι.
Δηλαδη τη spyder θα τη συγκρινεις με τη 3αρα τη cabrio και το Α4 cabrio?H μηπως με το volvo C70?Oxi με το ΤΤ roadster??Oυτε με τη Ζ4??
Ειναι πασιφανες πλεον οτι μολις μια αλφα δε μπορει να τα βγαλει περα με ενα ανταγωνιστικο μοντελο πατε να το βγαλετε οτι ανηκει σε αλλη κατηγορια για να αποδειξετε ή μαλλον να πεισετε τους εαυτους σας,οτι δε μπορει μια αλφα να ειναι χειροτερη απο αλλο αυτοκινητο...Το ιδιο αυτοκινητο βεβαια το συγκρινετε ανετα και αμεσα με τις μελλοντικες εκδοσεις των ΑΛΦΑ που θα εχουν 500 αλογα και θα παρουσιαστουν το 2050...Απάντησα στον lkar και σε καλύπτει η απάντηση που έδωσα για το θέμα των SK/SLK, TT/Brera.
Την άποψη ότι οι alfisti 'επινοούμε' τρόπους να βγάζουμε άτοπες τις συγκρίσεις που δεν συμφέρουν την alfa είναι αβάσιμο και μπορώ να στο αντιστρεψω, δλδ εσείς προπσαθείτε να επινοήσετε συγκρίσεις ώστε να βγει η alfa υποδεέστερη.
Η πραγματικότητα είναι ότι τα segments δεν αναφέρονται μόνο σε χάτσπακ και σενταν αλλά αναφέρονται και σε κουπε. Eαν σαν αγοραστής, λόγω τιμής, εισαι μεταξύ του ΤΤ και της brera έχεις παρόμοιο δίλημα όπως αν ήσουν μεταξύ passat tfsi και golf tfsi. -
Τα κουπέ δεν είναι όλα σούπα και όλα ίδια. Άλλη κατηγορία η CL, άλλη η CLK, άλλη η Sportscoupe με μειονέκτημα επιδόσεων στις μεγάλες εκδόσεις. Άλλη κατηγορία η Brera, άλλη η GT όπου για παράδειγμα η τιμή της Brera 2.2 είναι παρόμοια με της GT 3.2.
Μεταξύ Αlfa-Audi η μάχη είναι ΤΤ-GT, ενώ η brera θα 'αναμετρηθεί' με το επερχόμενο Α5.
Αν αυτά τα θεωρείς 'επινοήσεις' δικές μου και υπεκφυγές τότε μιλάμε άλλη γλώσσα.
-
Φίλε technick η Audi δίνει για το 0-100 του Α3 ένα 10,9 αλλά στο δρόμο ψάχνει με το κυάλι την 147 του 10,6. Γι αυτό σου λέω ότι περιμένω να δω τα πραγματικά νούμερα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που ανακοινώνει. Αν όντως το 3,2 είναι κάτω από 6 τότε όντως μιλάμε για μεγάλη υπόθεση.
Απ΄όσο γνωρίζω το ΤΤ ακολουθεί την πεπατημένη του γνωστού πατώματος Golf-A3-Leon κλπ και όσον αφορά τους κινητήρες να μην τα ξαναλέμε. Θα έπρεπε να δώσουν κάτι διαφορετικό από το Golf.
Αν θες την προσωπική μου γνώμη πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό ελαφρύ αυτοκίνητο το οποίο όμως όπως και να το κάνεις έχει τους ίδιους κινητήρες με τα μοντέλα που προανέφερα ενώ από πλευράς σχεδίασης εσένα σου αρέσει (πάρ'το) εμένα δεν μου αρέσει (δεν θα το πάρω). Απλά πράγματα... -
Babbis
Προφανως και μιλαμε αλλη γλωσσα και εσυ εξακολουθεις να απαντας σε οτι σε συμφερει και να κλεινεις τα ματια ακομη και στα τονισμενα μαυρα γραμματα...Μπορεις να μου απαντησεις σε αυτο σε παρακαλω?'Δηλαδη τη spyder θα τη συγκρινεις με τη 3αρα τη cabrio και το Α4 cabrio?H μηπως με το volvo C70?Oxi με το ΤΤ roadster??Oυτε με τη Ζ4?? '
Babbis εγραψε
Την άποψη ότι οι alfisti 'επινοούμε' τρόπους να βγάζουμε άτοπες τις συγκρίσεις που δεν συμφέρουν την alfa είναι αβάσιμο και μπορώ να στο αντιστρεψω, δλδ εσείς προπσαθείτε να επινοήσετε συγκρίσεις ώστε να βγει η alfa υποδεέστερη.
Εγω επινοω τις συγκρισεις ή ολοκληρος ο ειδικος τυπος του κοσμου??Εγω τα συγκρινω τα αυτοκινητα?Τα ιδια ειχαμε και με το συγκριτικο με το r32.Δε βλεπετε που η brera δε παει βημα...και σε λιγο θα φτασει τη maybach σε βαρος...Αντι να μενετε στην ουσια της συγκρισης, μολις τα βλεπουνε σκουρα οι αλφα αρχιζουμε...δεν ειναι αμεσος ανταγωνιστης,εχουν μεγαλη διαφορα τιμης kok...Oλες τις συγκρισεις τις εχουμε επινοησει??
-
Προσωπικά το νέο ΤΤ μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν είναι σαν 'πατημένος' σκαραβαίος όπως το προηγούμενο και έχει αυξημένο μήκος που για το προσωπικό μου γούστο το κάνει 'πιο αυτοκίνητο' και λιγότερο 'παιχνίδι' όπως το προηγούμενο.
προσωπικά θα έδινα άλλα 3-4χιλιάρικα να πάρω την GT 3.2 αντί για το ΤΤ ΤFSI, αλλά αυτό είναι υποκειμενική επιλογή.
Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ την AUDI για την χρηση αλουμινίου που μείωσε το βάρος, και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές ώστε να μειώθούν τα βάρη.
*επιφύλαξη έχω για την παθητική ασφάλεια που προσφέρει ένα μικτό πλαίσιο αλουμινίου-ατσαλιού, όπως και για το κόστος επισκευής σε περίπτωση σύγκρουσης ενός τέτοιου πλαισίου.
Αλλά ας σταματήσουμε να μιλάμε για το ΤΤ το οποίο έχει δικό του thread.
Επίτέλους βγαίνει και η 8c
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=291&page_id=4227 -
Απ΄όσο γνωρίζω το ΤΤ ακολουθεί την πεπατημένη του γνωστού πατώματος Golf-A3-Leon κλπ και όσον αφορά τους κινητήρες να μην τα ξαναλέμε. Θα έπρεπε να δώσουν κάτι διαφορετικό από το Golf.
το ΤΤ εχει δικό του πλαίσιο, έστω κι αν η βάση ήταν το πάτωμα του Touran.
69% αλουμίνιο και σωστή κατανομή αλουμινίου-ατσαλιού
που απλά δεν έχει άλλο αυτοκίνητο στο γκρούπΑν θες την προσωπική μου γνώμη πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό ελαφρύ αυτοκίνητο το οποίο όμως όπως και να το κάνεις έχει τους ίδιους κινητήρες με τα μοντέλα που προανέφερα
αν έχεις έτοιμο (φτιάξει) έναν από τους καλύτερους δίλιτρους
κινητήρες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή,
θα ήταν κουτό να μην τον χρησιμοποιήσεις.έχεις άψογο μοτέρ, φτιάξε πλαίσιο καινούριο!
ενώ από πλευράς σχεδίασης εσένα σου αρέσει (πάρ'το) εμένα δεν μου αρέσει (δεν θα το πάρω). Απλά πράγματα...
γούστα είναι αυτά... την GT θα ήθελα να τη βλέπω στο γκαράζ μου,
τη Brera όχι... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Babbis
Προφανως και μιλαμε αλλη γλωσσα και εσυ εξακολουθεις να απαντας σε οτι σε συμφερει και να κλεινεις τα ματια ακομη και στα τονισμενα μαυρα γραμματα...Μπορεις να μου απαντησεις σε αυτο σε παρακαλω?'Δηλαδη τη spyder θα τη συγκρινεις με τη 3αρα τη cabrio και το Α4 cabrio?H μηπως με το volvo C70?Oxi με το ΤΤ roadster??Oυτε με τη Ζ4?? '
Babbis εγραψε
Εγω επινοω τις συγκρισεις ή ολοκληρος ο ειδικος τυπος του κοσμου??Εγω τα συγκρινω τα αυτοκινητα?Τα ιδια ειχαμε και με το συγκριτικο με το r32.Δε βλεπετε που η brera δε παει βημα...και σε λιγο θα φτασει τη maybach σε βαρος...Αντι να μενετε στην ουσια της συγκρισης, μολις τα βλεπουνε σκουρα οι αλφα αρχιζουμε...δεν ειναι αμεσος ανταγωνιστης,εχουν μεγαλη διαφορα τιμης kok...Oλες τις συγκρισεις τις εχουμε επινοησει??
Eαν μπορέις να συγκρίνεις Ζ4 με Α4 Cabrio και C70, μπορείς να συγκρίνεις και spider με Α4 Cabrio και C70.
Η spider είναι πιο κοντά σε roadster παρά σε cabrio. Πολλές φορές δεν βρίσκουμε μοντέλα που να πληρούν επακριβώς μια 'σωστή' σύγκριση.
Αν για παράδειγμα δεν υπήρχε η GT τότε αναγκαστικά θα έπρεπε εαν ήθελες κουπε να κοντράρεις TT-Brera όπως την δεκαετία του 90 μεταξύ GTV-TT. Αυτή την στιγμή η γκάμα της Alfa έχει 'επανα-οριστεί' με δύο πλέον κουπε. Στην 'μικρή' κατηγορία παίζει η GT, και στην μεγάλη κατηγορία η Brera.
Aπό εκέι και πέρα φίλε μου σύγκρινε ότι καταλαβαίνεις και αγαπάς. Αρκεί να χάνει η Alfa για να μην ξεχνιόμαστε.
Α και για κριτική στην Alfa που λες, την έκανα την κριτική μου οπότε δεν χρειάζομαι υποδείξεις για να ξυπνήσω και άλλα τέτοια χαριτωμένα
Μπορεις να διαβάσεις εδώ:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... start=1152Απλά επειδή 'κατηγορήθηκα' ότι άλλα έλεγα και άλλα λέω έπρεπε να κάνω κάποιες διευκρινίσεις.
Aπαράδεκτο το βάρος της Brera 3.2. Παρόλαυτά εγώ διαλέγω brera. Εσύ διάλεξε R32 αφού οι 4Τροχόι λένε ότι έχει καλύτερο 0-100. Αυτό άλλωστε μετράει σε ένα αυτοκίνητο. Όλα τα άλλα ειναι σαπουνόφουσκες
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Aπαράδεκτο το βάρος της Brera 3.2. Παρόλαυτά εγώ διαλέγω brera. Εσύ διάλεξε R32 αφού οι 4Τροχόι λένε ότι έχει καλύτερο 0-100. Αυτό άλλωστε μετράει σε ένα αυτοκίνητο. Όλα τα άλλα ειναι σαπουνόφουσκες
σε οδικά χαρακτηριστικά ήταν παντού καλύτερο (σύμφωνα με τους 4Τ)
-
Την έχεις δει από κοντά technik; Εμένα στα περιοδικά μου φαινόταν απλό hatch αλλά από κοντά έπαθα πλάκα και με αυτό που είδα και με αυτό που άκουσα...
Το R32 όντως δείχνει να είναι αξιόλογο αυτοκίνητο όμως θεωρώ κουταμάρα να δώσει κανείς 50 χήνες (αν δεν βάλεις το DSG και τα bucket άστο καλύτερα) για ένα Golf.
Αυτό που λανθασμένα κάνουμε πολλοί εδώ μέσα είναι να κρίνουμε αμάξια χωρίς να μπαίνουμε στη λογική αν θα το αγοράζαμε.
Προσωπικά πολλές φορές έχω στο μυαλό μου το Type R του οποίου το μοτέρ θεωρώ το απόλυτο sport και όχι τις τουρμπίνες και τις άλλες ιστορίες, αλλά στην τελική κοιτάω το εσωτερικό και πιο πολύ τον αστείο επιλογέα και αναρωτιέμαι 'Θα μπορούσες να οδηγείς κάθε μέρα αυτό το αμάξι;' ΟΧΙ
Ένας γνωστός παρήγγειλε το Α3 1,6 FSI με full extra και το μαλλί έφτασε τα 28 χιλλιάρικα. Καθένας όπως γουστάρει.... -
Από εκεί και πέρα η αδιάφορη σχεδίασή του (υποκειμενικά) και η μηδενική αποκλειστικότητα στα μηχανικά μέρη -πλαίσιο, κινητήρες- (αντικειμενικά) το θέτουν πίσω από τη Brera.Αυτό πως το θέτει πίσω από τη brera;;; Η αποκλειστικότητα της brera ποια είναι;;;;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
[...] Λόγω πολυτεχνικής παιδείας κοιτάζω την ούσια κι όχι το 'θεαθήναι' τον εντυπωσιασμό και φρου φρου μ'αρώματα. Ούτε θα θα επηρεαστώ κατ' ελάχιστο σαν οδηγός από την εξωτερική εμφάνιση. Δεν προσφέρει τίποτα στην ΟΔΗΓΗΣΗ. Αν κάποιου του αλλάζει η διάθεση για οδήγηση ανάλογα με την εμφάνιση, πάμε σε άλλα θέματα που καμία σχέση δεν έχουν να κάνουν με την αυτοκίνηση. [...]Συγγνωμη που μπαινω εμβολιμος στα ερωτικα τσαλιμια μεταξυ εσου και του babbis, αλλα lkar μου δημιουργηθηκε η εξης απορια: καθε ποτε πλενεις το αυτοκινητο σου και γιατι? Επισης το πλενεις ο ιδιος ή οχι?
ΑLFA ROMEO FORUM