-
Το Prius σε μάρανε ρε ζώον, που έσφαξες το κόκκινο στην Ζαχάρωφ για να περάσεις κάθετα την Βάσ. Σοφίας. Οικολογική συνείδηση κατά τα άλλα...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Το Prius σε μάρανε ρε ζώον, που έσφαξες το κόκκινο στην Ζαχάρωφ για να περάσεις κάθετα την Βάσ. Σοφίας. Οικολογική συνείδηση κατά τα άλλα...go green Που λενε...
αυτος το κανε go red. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δικαίωμά του βέβαια αρκεί να πηγαίνει σε δρόμους που δεν είναι χαρακτηρισμένοι ως ταχείας κυκλοφορίας. Εκεί τα ποδήλατα-μηχανάκια 50 κυβικών-μηχανήματα έργων-τρακτέρ κλπ ΔΕΝ έχουν δικαίωμα κυκλοφορίας. Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο σημείο της Ποσειδώνος είναι τέτοιος δρόμος.Φυσικά και δεν είναι. Και τα όρια που έχει είναι μέχρι 70 από Γλυφάδα μέχρι το Δέλτα Φαλήρου. Από εκεί μέχρι το ΣΕΦ δεν έχω προσέξει, μπορεί να είναι και 90, αλλά γενικά δύσκολα θα πετύχεις ποδήλατο εκεί, καθώς υπάρχει καλύτερος δρόμος πιο κοντά στην θάλασσα.
Η Ποσειδώνος ΔΕΝ είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Δεν έχει πουθενά τέτοια σήμανση ή προδιαγραφές. Τέμνεται με δεκάδες σημαντικούς κόμβους, φανάρια, αλλά και στενάκια. Έχει εφαπτομενικά της εκατοντάδες καταστήματα και περίπτερα. Αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά σταματούν για χίλιους λόγους στο δεξί άκρο. Υπάρχουν πεζοδρόμια στα οποία κινούνται χιλιάδες πεζοί καθημερινά και δεκάδες διαβάσεις με ή χωρίς πεζοφάναρα...
Είναι όπως και να το δεις μια αστική λεωφόρος, όχι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Τα ποδήλατα έχουν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται εκεί και να κινούνται με όσα θέλουν και μπορούν στην δεξιά λωρίδα. Οφείλουν επίσης να τηρούν τον ΚΟΚ, να μην σφάζουν τα φανάρια και τις προτεραιότητες και να έχουν φώτα το βράδυ.
-
Πρωινή βόλτα (ποδαράτη) στη Νέα Σμύρνη. Όλα τα κακά του Ελληνικού οδικού πολιτισμού σε 500 μέτρα δρόμο. Ξεκινάω:
- Σε πεζοδρόμιο πλάτους 7 μέτρων δεν μπορείς να περπατήσεις, πρέπει να πας στο δρόμο. Αιτία ο κάθε κοπρίτης που έχει παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο. Το τραγικό είναι ότι παρκάρουν όπως να είναι, δεν ευθυγραμμίζουν τα αυτοκίνητα ώστε να μπορείς να περάσεις από μπροστά ή πίσω τους. Είναι λες και τα έχουν βάλει βάσει σχεδίου ώστε να καταλαμβάνεται ολόκληρο το πεζοδρόμιο.
- Μαλ**ας με μηχανή περνάει σφαίρα μπροστά από δημοτικό στις 8:25. Μπροστά στο σχολείο έχει διάβαση. Στα 10 μέτρα πριν τη διάβαση γκάζωσε
- Ταξιτζής έχει παρκάρει πάνω στη ράμπα για τους ΑΜΕΑ, μάλλον θεώρησε ότι το έφτιαξαν για να καβαλάει το πεζοδρόμιο χωρίς να σκαρφαλώνει
- Σε άλλη ράμπα, έτερος κοπρίτης με σκούτερ έχει παρατήσει το μηχανάκι με τρόπο ώστε να μην μπορεί να περάσει ο υποτιθέμενος ΑΜΕΑ. Χώρος υπάρχει άπλετος, μπορούσε να το βάλει 1 μέτρο πιο πέρα
- Μητέρα με καρότσι στο δρόμο, πάνω σε κατηφορική στροφή (!!!) ενώ το πεζοδρόμιο σε εκείνο το σημείο είναι ΟΚ (της έμεινε μάλλον η συνήθεια)
- Σε διάβαση που έχω ήδη αρχίσει να περπατάω, ραλίστας με κωλοφτιαγμένο Polo καταφθάνει μουγκρίζοντας (με 5000 rpm και πρώτη…) Φρενάρει και κορνάρει. Του κάνω σήμα (στο μεταξύ έχει περάσει ήδη και σταματάει). Τον περιμένω. Για το καλό του συνέχισε και έφυγε.
- Και κάπου εκεί περνάει μπροστά μου φορτηγάκι που πρέπει να κινείται με μαζούτ και λάδια καραβιού. Ο μάστορας έχει βάλει κάθε είδους μπιχλιμπίδι και κρεμαστό, αλλά το ντουμάνι που βγάζει το ρημάδι δεν τον ενοχλεί καθόλου
Τσαντίστηκα και γύρισα σπίτι
Και το τελευταίο: επιστρέφωντας στην Αθήνα την Κυριακή το βράδυ ακριβώς πριν απο το Σύριο. Κάποιος πάει με 80 στα δεξιά. Στη μεσαία λωρίδα, καμαρωτός βαρύμαγκας πηγαίνει με 81 έχοντας το χέρι με το τσιγάρο απέξω (να κρέμεται από τον αγκώνα). Πίσω του 15 αυτοκίνητα λες και είναι η πομπή των Αθηναίων σε νέα έκδοση. Εννοείται ότι και αφού τον πέρασε συνέχισε να πηγαίνει στη μεσαία λωρίδα.
-
Μεγάλο ζώο ο τύπος με το μπλε qashqai στα διόδια Ελευσίνας χθες το βράδυ. Πηγαίνω με 120 και βγάζω φλας για να μπω στην αριστερη λωρίδα, ώστε να περάσω τα διόδια με το epass. Αυτός αρχίζει κατευθείαν και πετάει φώτα για να μη μπω στη λωρίδα του, οπότε τον αφήνω να περάσει και ύστερα μπαίνω κατευθείαν από πίσω του. Η συνεχεια απλή, εγώ πέρασα τα διόδια ηλεκτρονικά και αυτός αφού δε με άφησε, και μπήκα πίσω του, σε 2 δευτερόλεπτα έβγαλε φλας και πήγε 3 λωρίδες πιο δεξιά για να περάσει πληρώνοντας μετρητα. Γιατί στο διάολο δε με άφησε να μπω μπροστά του ακόμα δε μπορώ να το καταλάβω...
-
Γιατι ειναι ελληνας μαλακας οδηγος.
Οσο για τους ποδηλατες σε δρομους σαν τη παραλιακη, τη Κηφισιας και τη Βουλιαγμενης, καλα κανουν και πηγαινουν εκει 'αφου εχουν καθε δικαιωμα', απλα θα τους σκοτωνουν οι μηχανοκινητοι, οι οποιοι θα τρωνε μια ποινη με αναστολη και θα πηγαινουν σπιτι τους, οι ασφαλιστικες θα πληρωνουν τους τεθλιμμενους συγγενειες και θα ειμαστε ολοι μια χαρουλα. Απλα πραγματα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Γιατι ειναι ελληνας μαλακας οδηγος.Οσο για τους ποδηλατες σε δρομους σαν τη παραλιακη, τη Κηφισιας και τη Βουλιαγμενης, καλα κανουν και πηγαινουν εκει 'αφου εχουν καθε δικαιωμα', απλα θα τους σκοτωνουν οι μηχανοκινητοι, οι οποιοι θα τρωνε μια ποινη με αναστολη και θα πηγαινουν σπιτι τους, οι ασφαλιστικες θα πληρωνουν τους τεθλιμμενους συγγενειες και θα ειμαστε ολοι μια χαρουλα. Απλα πραγματα.
so simple........
-
θέλω θέση ΧΛ πάνω σ΄αυτό
-
Τι θεση θες να δεις? Μιλαμε για πολυ μεγαλους δρομους που εξυπηρετουν τεραστιους ογκους οχηματων και για αυτο ειναι ακαταλληλοι για ποδηλαταδα, οποτε θα συμβαινουν ατυχηματα συνεχεια (και συνεχως περισσοτερα, οσο αυξανεται ο αριθμος των χαζων που κανουν ποδηλατο σε αυτους τους δρομους). Οτι θεση και να θελει να εχει, αυτη ειναι η πραγματικοτητα και αυτο θα συμβαινει, οσο και αν χτυπιουνται σαν τα χταποδια αυτοι που θελουν να κανουν ποδηλατο σε τετοιους δρομους.
και για αυτο το λογο ggab ειναι οντως τοσο απλο. Κοσμος θα σκοτωνεται, αυτος που τους εφαγε θα τρωει τις προβλεπομενες ποινες (δηλαδη τιποτα), και οι ασφαλιστικες θα πληρωνουν.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι θεση θες να δεις? Μιλαμε για πολυ μεγαλους δρομους που εξυπηρετουν τεραστιους ογκους οχηματων και για αυτο ειναι ακαταλληλοι για ποδηλαταδα, οποτε θα συμβαινουν ατυχηματα συνεχεια (και συνεχως περισσοτερα, οσο αυξανεται ο αριθμος των χαζων που κανουν ποδηλατο σε αυτους τους δρομους). Οτι θεση και να θελει να εχει, αυτη ειναι η πραγματικοτητα και αυτο θα συμβαινει, οσο και αν χτυπιουνται σαν τα χταποδια αυτοι που θελουν να κανουν ποδηλατο σε τετοιους δρομους.και για αυτο το λογο ggab ειναι οντως τοσο απλο. Κοσμος θα σκοτωνεται, αυτος που τους εφαγε θα τρωει τις προβλεπομενες ποινες (δηλαδη τιποτα), και οι ασφαλιστικες θα πληρωνουν.
Θα σκοτωσεις ανθρωπο που ειναι με το ποδηλατο του σε μια λεωφορο,στη δεξια λωριδα.........και δεν θα εχεις ποινες;;;;;;;;για τηψεις,ουτε λογος φανταζομαι
Δεν ξερω πως σκεφτεσαι και απο που πηγαζουν αυτα τα συναισθηματα σου για τους συναθρωπους σου.......
Προφανως δεν εχεις περασει ποτε τα συνορα του Ελλαδισταν,να δεις τι σημαινει οδηγικος πολιτισμος.Ο τελευταιος που εχει προτεραιοτητα εκει εξω,ειναι ο αυτοκινητιστης..... -
Πόσους θανάτους ποδηλατών έχετε ακούσει στην Βουλιαγμένης; Στην Ποσειδώνος; Στην Κηφισιάς; Πόσους με μηχανάκια; Πολύ περισσότερες πιθανότητες έχεις να πάθεις δυστύχημα οδηγώντας μηχανή, παρά ποδήλατο σε αστικούς δρόμους.
Όλες οι άλλες εξυπναδούλες του στιλ 'εγώ θα σε σκοτώσω, δεν θα μου κάνουν τίποτα και ενώ εσύ θα είσαι στο χώμα εγώ θα συνεχίζω την ζωή μου ακούγοντας Γονίδη από το stereo' είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Αν συμβεί το δυστύχημα αλλάζει η ζωή τόσο του θύματος, όσο και του θύτη.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν συμβεί το δυστύχημα αλλάζει η ζωή τόσο του θύματος, όσο και του θύτη.καλα, για το αν αλλαζει η ζωη του...θυματος δεν το συζητω!!
οσο για τον θύτη, λογικά θα πρέπει να το φέρει και λιγο...βαρέως. αναλογα βεβαια και τι ποινη θα εχει φαει-γλιτωσει και τι θα του εχουν πιπιλισει το μυαλο οι δικοι του (μην στεναχωριεσαι...δεν εφταιγες εσυ... τα ηθελε ο κωλος του εκει που πηγαινε μες την μεση του δρομου.... κλπ κλπ)
κοιτα να δεις ομως τι καθομαστε και αναλυουμε.... -
ggab
Ο νταλικιερης που εφαγε 5 ανθρωπους και τραυματισε 30κατι, προκαλωντας και ζημιες εκατονταδων χιλιαδων ευρω, διωκεται για ανθρωποκτονια κατα συρροη απο αμελεια, που ειναι ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ. Πες μου εσυ τι ποινη θα φας αμα φας ενα ποδηλατη που εκανε ποδηλατο στη Κηφισιας. Το μονο ΣΙΓΟΥΡΟ ειναι οτι θα ειναι με αναστολη και θα πας σπιτι σου (αν δεν μιλαμε για περιεργες καταστασεις πχ μεθυσμενος οδηγος κλπ).
Και μην εισαι και σιγουρος ποιο εκ των δυο επιχειρηματων
α) ειχε νομιμο δικαιωμα να κανει ποδηλατο στη Κηφισιας
β) εκανε ποδηλατο στη Κηφισιας αναμεσα σε χιλιαδες οχηματα που εξ΄ορισμου και ακομα και νομιμα, κινουνται με +50χαω τριγυρω τουθα σταθει καλυτερα.
Αν εκανε μαλακια και εκανα οτι μπορω για να το αποφυγω χωρις να κινδυνεψω ο ιδιος, δεν θα στεναχωρηθω καθολου. Ο καθενας πρεπει να φροντιζει τον εαυτο του και (υποτιθεται οτι) μιλαμε για νοημοντες ενηλικες = οι μαλακιες πληρωνονται, και η πρωτη και εντελως ενσυνειδητη μαλακια του ειναι οτι επελεξε να κανει ποδηλατο σε τετοιο δρομο.
Και δεν ειναι μαλακια γιατι το λεω εγω, ειναι μαλακια γιατι το λεει η πραγματικοτητα και οι νομοι της φυσικης: μιλαμε για δρομους οπου εισαι εκτεθιμενος απο παντου τη στιγμη που τριγυρω σου κινουνται ΧΙΛΙΑΔΕΣ αλλα οχηματα 1+ τονου και κινεισαι με -50χαω απο αυτα* ακομα και οταν ολοι πηγαινουν με το νομιμο οριο (εκτος αν εισαι αγωνιζομενος με κουρσα οπου και εκει υπαρχουν σημαντικες διαφορες ταχυτητας).
*επειδη ειπωθηκε και η καραμελα με τα μηχανακια, ναι περισσοτερα μηχανακια σκοτωνονται απο ποδηλατα αλλα αυτο γιατι κυκλοφορουν συντριπτικα περισσοτερα μηχανακια απο ποδηλατα. Ξερετε πολυ καλα οτι τα ατυχηματα τα δημιουργει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ η διαφορα ταχυτητας.
ΥΓ Αμα βλεπατε καποιον με rollerblades ή με πατινι οπως της παρακατω φωτο να κατεβαινει τη δεξια λωριδα της Κηφισιας, τι θα λεγατε?
-
Οι περισσότεροι δικυκλιστές ( αστυνομική / δημοσιογραφική έκφραση ) το κεφάλι τους το έδωσε ο θεός για να φοράνε ( όχι πάντα ) κράνος, μέσα είναι άδειο από φαιά ουσία, ίσως τους την αφαίρεσαν στο μαιευτήριο με σύρριγα.
-
Εγώ που οδηγώ και αμαξι και μηχανή και ποδήλατο σε ποια κατηγορία ανήκω ; για να ξέρω πόσο εγκέφαλο έχω δηλαδή, ότι τίποτε αλλο... :?
-
Συμφωνώ με τον Kecey ότι είναι μαλακία να οδηγείς με ποδήλατο σε δρόμους όπως η Ποσειδώνος. Φυσικά και είναι δικαίωμα του ποδηλάτη να πάει σε τέτοιο δρόμο, παντα στη δεξιά λωρίδα, με όλα τα μέτρα προφύλαξης, φώτα , κράνος κλπ. Δυστυχώς όμως πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι στην Ελλάδα πολλοί που οδηγούν αυτοκίνητο δεν έχουν το IQ να καταλάβουν ότι ο αυτοκινιστής δίνει ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ προτεραιότητα σε πεζούς , ποδηλάτες κλπ.
Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σκατά που κουβαλούν κάποιοι στο κεφάλι τους με μυαλό, ο σκεπτόμενος ποδηλατης πρέπει να αναλογιστεί τα ρίσκα που περνει.
-
Εξ' ορισμου προτεραιοτητα εχουν μονον οι στρατιωτικες φαλαγγες και τα μεσα σταθερης τροχιας. Ολοι οι αλλοι υπακουν στον ΚΟΚ. Οι ποδηλατες νομιζουν οτι μπορουν να περνανε τα κοκκινα, στοπ κλπ.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Δυστυχώς όσο περισσότεροι χιπστεράδες καβαλάνε το ποδήλατο νομίζωντας ότι ζούνε στο Άμστερνταμ τόσο περισσότερους θανάτους θα έχουμε. Το να κάνεις ποδήλατο πλάι-πλάι με αυτοκίνητα σε δρόμο με 2+ λωρίδες είναι αυτοκτονικό.
Για να συμπληρώσω την συζήτηση περί ευθύνης, στην περίπτωση που υπάρχει θάνατος πεζού ή ποδηλάτη ο οδηγός του αυτοκινήτου καταδικάζεται ΠΑΝΤΑ, ακόμα και αν δεν φταίει καθόλου, σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας και ΠΑΝΤΑ πάει σπίτι του. (Αυτονόητη εξαίρεση το αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα κλπ). -
Όσο οι Έλληνες εξακολουθούν να βλέπουν όσους πηγαίνουν με ποδήλατο την βόλτα τους, ή στην δουλεία τους ως... 'Hipsterάδες' και όχι ως μέρος της λύσης, τόσο θα αδυνατούν να καταλάβουν γιατί οι πόλεις του εξωτερικού είναι ανθρώπινες και οι δικές μας μπορντέλα.
Ατυχήματα δεν θα συμβαίνουν αν όλοι οι οδηγοί υπακούουν στον ΚΟΚ. Απλά πράγματα. Τηρώ αποστάσεις ασφαλείας, σήματα, φωτεινούς σηματοδότες και όρια, και είναι ΟΛΟΙ ασφαλείς στην πόλη τους. Ποδηλατες πεζοί και αυτοκίνητα. Πάνω από όλα, κατανοώ ότι δεν είναι υποχρέωση των άλλων να μην κινούνται στον δρόμο ώστε εγώ να μπορώ να... αγνοώ τον ΚΟΚ με άνεση και ασφάλεια.
-
Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα... Ας κρατάμε επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα, βοηθάει.
Με το 'χιπστεράδες' δεν υποτιμώ το ποδηλατικό κίνημα, τονίζω το γεγονός ότι εκεί που πριν μερικά χρόνια ποδήλατο έκαναν οι πολύ σπορτίφ τύποι, οι αλλοδαποί και κανένας μπάρμπας με τελάρο πίσω από τη σέλλα, τώρα βλέπεις πολύ περισσότερους μέινστριμ ποδηλάτες. (Και χίπστερ!) Και πολύ περισσότεροι ποδηλάτες σημαίνει πολύ περισσότερα ατυχήματα και νεκρούς, αναπόφευκτα.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]