-
Πληρωνεις 3,20 στα διοδια για κωλοδρομο, ειναι και ασχημομουρα η ξινη στα διοδια..
Ναι ρε, πυροβοληστε μας και στα λαστιχα !! -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Κοίτα, εγώ χτες, προχτές και αντίπροχτες πήγα για πτησούλα και πέρασα υπέροχα. Το ότι υπάρχει κάποιος που νομίζει ότι χρειάζομαι την συμπόνια του είναι σίγουρα συγκινητικό. Ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση λοιπόν και εύχομαι να περνάς το ίδιο 'άσχημα' με εμένα.Ίσως βοηθήσει να ξελαμπικάρεις και λίγο.
Αχ, να 'σαι καλά βρε Λάππα μου που σκέφτεσαι κι εμάς! Έχω ματώσει στο ξύσιμο εδώ στο γραφείο και δεν βλέπω την ώρα να φύγω, με έχουν τρελάνει!
Τέσπα, δεν έρχεται κι αυτή η Τετάρτη, να φύγουμε για διακοπές...
Βέβαια, εγώ θα πάω με πλοίο (για να μην πληρώσω διόδια όπως κι εσύ, που πας είτε από την παλιά Ε.Ο , είτε πετώντας...) και ελπίζω να φτάσουν οι μέρες να ξελαμπικάρω, είπα αυτή τη φορά να εξαντλήσω όλη την άδεια, έχουμε success story και εγώ είπα να στηρίξω τον πρωθυπουργό μας και να γυρίσω τέλη Αυγούστου.
Νομίζω πως ξέρω και πως νοιώθεις Λάππα μου...
Είναι γιατί πολύ σε πίκρανε η ζωή,
είπες μακριά θα φύγω ένα πρωί
θ’ ανέβω σ’ ένα αεροπλάνο
να δω τον κόσμο από κει πάνωΚι όταν κοιτάς από ψηλά
μοιάζει η γη με ζωγραφιά
και συ την πήρες σοβαρά (γιατί βρε Χρήστο Λάππα μου; )
και συ την πήρες σοβαρά;;;Μοιάζουν τα σπίτια με σπιρτόκουτα
μοιάζουν μυρμήγκια οι ανθρώποι
το μεγαλύτερο ανάκτορο (της Γιάννας Αγγελοπούλου μάλλον)
μοιάζει μ’ ένα μικρούλι τόπιΚι όλοι αυτοί που σε πικράνανε (με τις 3.60 Λάππα μου...)
από ψηλά αν τους κοιτάξεις
θα σου φανούν τόσο ασήμαντοι
και στη στιγμή θα τούς ξεχάσειςΛάππα μου, μην κλαις
πάμε μαζί ψηλά, αν θες
να δεις τη γη απ’ τη σελήνη
ένα φεγγάρι είναι και κείνη (με τα κατάλληλα ναρκωτικά και χωρίς διόδια...)Κι όταν κοιτάς από ψηλά
μοιάζει η γη με ζωγραφιά
και συ την πήρες σοβαρά
και συ την πήρες σοβαρά;;;Μοιάζουν οι πύργοι με κουκλόσπιτα
και τα κανόνια με παιχνίδια
από ψηλά δεν ξεχωρίζουνε
οι ομορφιές και τα στολίδια (γι' αυτό εσύ να μείνεις φτωχός, ταπεινός, όπως είσαι τώρα!)Κι ό,τι σε πλήγωσε ή σε θάμπωσε (τα διόδια εννοώ)
από ψηλά αν το κοιτάξεις
θα σου φανεί τόσο ασήμαντο
που στη στιγμή θα το ξεχάσειςΓεια σου Χρήστο Λάππα,
που πετάς εκεί ψηλά,
κι ας μην έχεις λεφτά
να πας να κάτσεις σ’ ένα βουνό
και θα μας βλέπεις από ψηλάΘα βλέπεις εμάς και τη μιζέρια μας
αλλά δε θα μας έχεις ανάγκηΓιατί είσαι ο Λάππας!
-
-
επομενο σταδιο ειναι να βαλει και υγραεριο
-
HF
-
Αν ξεκινήσεις δε σταματάς ε
-
Ο χρήστης Aris Papachristou έγραψε:
Αλήθεια, φίλοι ιατροί, μπορείτε να μου εξηγήσετε, που δεν γνωρίζω, σε τι χρησιμεύει το σήμα του ιατρικού συλλόγου στα αυτοκίνητα;
Ο ιατρός μπορεί να κυκλοφορεί στο δακτύλιο ελεύθερα, αρκεί να είναι μόνος του στο αυτοκίνητο. Και φυσικά δεν αρκεί το σήμα στο αυτοκίνητο, αλλά θα πρέπει να επιδείξει και ιατρική ταυτότητα αν τον σταματήσουν για έλεγχο.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Για εφετζιλίκι και μπας και γλιτώσουν καμία κλήση είναι.
Όταν δούλευα στο νοσοκομείο πολλοί είχαν βάλει τέτοιο αυτοκόλλητο, όχι γιατροί εννοείται. Διοικητικοί υπάλληλοι πήγαιναν στον αποθηκάριο και παίρνανε όσα ήθελαν.Καλά, ξέρω περίπτωση γιατρού, που χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να γλιτώνει μποτιλιαρίσματα με τον εξής τρόπο: Μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα (ναι, καλά διαβάσατε) και αν τον σταματήσουν, δείχνει το σηματάκι + ταυτότητα και λέει ότι τον κάλεσαν επειγόντως γιατί πεθαίνει ασθενής!
Προφανώς, το ενδεχόμενο να σκοτώσει αυτός κανέναν άνθρωπο (ή και τον εαυτό του και τους επιβάτες του) δεν του έχει περάσει από το μυαλό...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Για εφετζιλίκι και μπας και γλιτώσουν καμία κλήση είναι.
Όταν δούλευα στο νοσοκομείο πολλοί είχαν βάλει τέτοιο αυτοκόλλητο, όχι γιατροί εννοείται. Διοικητικοί υπάλληλοι πήγαιναν στον αποθηκάριο και παίρνανε όσα ήθελαν.Καλά, ξέρω περίπτωση γιατρού, που χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να γλιτώνει μποτιλιαρίσματα με τον εξής τρόπο: Μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα (ναι, καλά διαβάσατε) και αν τον σταματήσουν, δείχνει το σηματάκι + ταυτότητα και λέει ότι τον κάλεσαν επειγόντως γιατί πεθαίνει ασθενής!
Προφανώς, το ενδεχόμενο να σκοτώσει αυτός κανέναν άνθρωπο (ή και τον εαυτό του και τους επιβάτες του) δεν του έχει περάσει από το μυαλό...
Υπάρχουν γιατροί και γιατροί, οι ελάχιστοι που φέρονται έτσι ή και χειρότερα, την έχουνε δεί αντιπρόσωποι του θεού στη γή.
Και θα δείς περίεργες συμπεριφορές κυρίως σε ορισμένες ειδικότητες. -
Ειπαμε σ'ολα τα επαγγελματα υπαρχουν καθε ειδους χαρακτηρες και φερσιματα.Δεν παιζει ( πρωτευοντα) ρολο η μορφωση για να δειξει ο αλλος τη γαιδουρια του....Και οπως λεει μια παροιμια 'Η κουραδα οσο και ζαχαρη αχνη να της βαλεις δεν γινεται κουραμπιες.'
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
...
Αλήθεια, φίλοι ιατροί, μπορείτε να μου εξηγήσετε, που δεν γνωρίζω, σε τι χρησιμεύει το σήμα του ιατρικού συλλόγου στα αυτοκίνητα;
Ο ιατρός μπορεί να κυκλοφορεί στο δακτύλιο ελεύθερα, αρκεί να είναι μόνος του στο αυτοκίνητο. Και φυσικά δεν αρκεί το σήμα στο αυτοκίνητο, αλλά θα πρέπει να επιδείξει και ιατρική ταυτότητα αν τον σταματήσουν για έλεγχο.
...not. Αποτελεί, ως φαίνεται, πάγιο αίτημα της συμπαθέστατης επαγγελματικής τάξης ('όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα') http://www.isathens.gr/syllogos/arxeio-drasewn-isa/arxeio-syndikalistiko/1250-2012-08-23-09-52-18.html>Αξιότιμε κε. Υπουργέ,
Σε συνέχεια του από 18.01.2012 έγγραφου μας, σας επαναφέρουμε το άμεσο και επιτακτικό ζήτημα της ελεύθερης κυκλοφορίας των ιατρών μελών του ΙΣΑ στο δακτύλιο της πόλης.
Σας τονίζουμε το γεγονός ότι ένας τεράστιος αριθμός ιατρών – μελών μας αντιμετωπίζει καθημερινά πρακτικό πρόβλημα στην περίπτωση που πρέπει εκτάκτως να μεταβεί για την αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού, καθώς και πληθώρα νοσοκομειακών ιατρών οι οποίοι εκτελούν εφημερίες από το σπίτι (on call) και ζητείται αιφνιδίως η άμεση παρουσία τους στο νοσοκομείο.
Υπενθυμίζεται το γεγονός ότι δυνάμει της ΔΜΕΟ/οικ./6146/2108/Φ.911 «Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας» (ΦΕΚ 1613/Β΄/17.08.2007) Κοινής Υπουργικής Απόφασης , από τους περιορισμούς του δακτυλίου εξαιρούνται μεταξύ άλλων: «…α… β… γ… δ. Αυτοκίνητα γιατρών με μόνο επιβάτη τον ίδιο τον γιατρό για εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών». Η γραμματική διατύπωση του όρου «εξυπηρέτηση επείγοντος περιστατικού» όμως δημιουργεί στην πράξη πρόβλημα καθώς εναπόκειται στην βούληση του εκάστοτε κάθε φορά αρμόδιου οργάνου η ερμηνεία του ανωτέρω όρου.
Δυνάμει των ανωτέρω λεχθέντων, τίθεται άμεσο ζήτημα τροποποίησης της προαναφερθείσας ισχύουσας διάταξης , προκειμένου να επιτρέπεται στα αυτοκίνητα των ιατρών τα οποία φέρουν το ειδικό σήμα και μοναδικό επιβάτη τον γιατρό να εισέρχονται ελεύθερα στο δακτύλιο. Η ανωτέρω τροποποίηση συνιστά πάγιο αίτημα των ιατρών – μελών μας καθώς και διασφάλιση της έγκαιρης μετάβασής τους από και προς τα νοσοκομεία και τους λοιπούς φορείς παροχής υγείας όπου απασχολούνται αλλά και στις κατ΄ οίκον επισκέψεις τους.
Ως εκ τούτου σας ζητούμε να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για να εφαρμοσθούν τα ανωτέρω.αλλά δεν έχει ικανοποιηθεί...http://www.odigostoupoliti.eu/metra-periorismou-kikloforias-ochimaton-sto-kentro-tis-athinas-daktilios/#sthash.nq5QYHqs.dpbs
...
στ. Αυτοκίνητα γιατρών με μόνο επιβάτη τον ίδιο το γιατρό για εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών.
...Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να επιβάλλεται κανονικά το πρόστιμο και, στη συνέχεια, να προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση του ασθενή ότι πράγματι κάλεσε το γιατρό σε επείγον περιστατικό εκείνη την ημέρα και ώρα, μαζί φυσικά με το μπλοκάκι όπου θα φαίνεται ότι ο γιατρός έκοψε την προβλεπόμενη απόδειξη. Φυσικά, όχι των 20 και 30 ευρώ. Κανένας γιατρός δεν παίρνει τόσο για κατ' οίκον επίσκεψη. Τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσαν να αναρτούν στο internet τα ονόματα των γιατρών και το ποσό που δήλωσαν ότι πήραν για την επίσκεψη ...ώστε να τους δίνουν κι υπόλοιποι πελάτες τους τα ίδια.
Άλλη επιλογή: αστυνομική συνοδεία του γιατρού στον τόπο του περιστατικού, για να πάει πιο γρήγορα και μην κινδυνεύσει ο ασθενής (και να δούμε πόσο καλά υποκρίνεται). Φυσικά, ο γιατρός θα πρέπει να διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό στο αυτοκίνητο, πέραν όσων προβλέπει η ΚΥΑ για το φαρμακείο που πρέπει να κουβαλούν (και που δεν πιστεύω ότι όχι δεν τηρεί αλλά ούτε ξέρει την ύπαρξή της η πλειονότητα των γιατρών). Που πας ρε φίλε με το στηθοσκόπιο για να αντιμετωπίσεις καρδιακό επεισόδιο;
Αλήθεια, γιατί να καλέσεις γιατρό στο σπίτι σου (που πρέπει να διασχίσει και το Δακτύλιο για να έρθει) και να μην καλέσεις το ΕΚΑΒ που μπορεί να παρέξει άμεσα τις πρώτες βοήθειες την ώρα που σε μεταφέρει; Δεν γουστάρεις την πλέμπα και τις καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού; ΟΚ, αφού έχεις να δώσεις το κατοστάρικο για την κατ' οίκον επίσκεψη του γιατρού, δώσε τα ίδια (ή και λιγότερα) και κάλεσε ιδιωτικό ασθενοφόρο, να πας με τις ανέσεις σου στο νοσοκομείο. Άσε που οι ιδιωτικές κλινικές (εκεί που θα σε πάει ούτως ή άλλως ο ιδιώτης γιατρός που κάλεσες), έχουν ασθενοφόρα και κανονικά διακομίζουν τους ασθενείς τους δωρεάν (δεν επιτρέπεται η είσπραξη κομίστρου).
Για τις υπόλοιπες πίπες περί εφημερίας από το σπίτι κλπ: αν πρέπει να διασχίσουν το δακτύλιο για να πάνε στο νοσοκομείο, ας πάρουν μηχανάκι ή δεύτερο αυτοκίνητο, ας αλλάξουν δουλειά ή ας κοιμούνται μέσα. Ποιος ξέρει, μπορεί να τους κάτσει και καμιά νοσοκόμα. Εμένα όταν μου κάνουν ανάκληση (24/7/360 το κινητό ανοιχτό, ακόμα και όταν έχω άδεια) μπαίνω στο αυτοκίνητο και πάω στην άλλη άκρη του Λεκανοπεδίου ΜΕΣΑ από το Δακτύλιο για να φτάσω εγκαίρως - δεν ξέρω τι θα βρω όταν θα φτάσω και δεν κάθομαι να σκεφτώ δικαιολογίες...
-
Καλα φυσικά και δε δικαιούσε να μπεις στο Δακτύλιο...
Εγω τα εβγαλα χθες τα αυτοκόλλητα.Μου τη βαρεσε. -
Κωστη αν επιτρεπεται τι ειδικοτητα εχεις κ που εργαζεσαι;
-
Οφθαλμίατρος είμαι. Στην Αθήνα!
-
Ζω για τη μέρα και τη στιγμή που ο δακτύλιος θα καταργηθεί. Είναι τελείως χαζό, άδικο και αναποτελεσματικό μέτρο.
Όσο για την κυκλοφορία γιατρού στο δακτύλιο... Μέχρι ποια απαίτηση μπορούν να φτάσουν οι γιατροί για να εξυπηρετηθούν καλύτερα; Μήπως π.χ. δικαιούνται να κυκλοφορούν και στις λεωφορειολωρίδες; Ή να παρκάρουν παράνομα για να εξυπηρετήσουν τον ασθενή τους καλύτερα / ευκολότερα;
(* Προσωπικό βίωμα: είμαι με τη μοτοσυκλέτα, κινούμαι σε λεωφορειολωρίδα κανονικά και από πίσω μου έχει κολλήσει στο μέτρο αυτοκίνητο... Σε παρατήρησή μου προς τον οδηγό του, ακούω τη δικαιολογία 'είμαι γιατρός'... Δεν είχε αναμένα τα αλάρμ ή τα φώτα, δεν πήγαινε σε κάτι έκτακτο, απλά ένοιωθε ότι είχε το δικαίωμα...)
-
Μην τσακωθεις στο δρομο με γιατρο ή δικηγορο
-
γιατι?αμα τον δειρεις θα αυτο-επισκευαστει επιτοπου σαν τον terminator??
-
Τώρα για να πω την αλήθεια εγω πρώτη φορά την ακούω την απαίτηση να κυκλοφορούν οι γιατροί ελεύθερα στο Δακτυλιο...
Άντε να έχει κανένας on call εφημερία και να πρέπει να πάει επείγοντος σε νοσοκομείο, αλλά και πάλι δε νομίζω να ασχοληθεί εκείνη την ώρα με το θέμα δακτύλιος... -
-
Τι βλεπουμε στην φωτο;
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]