-
Σήμερα 12 το μεσημέρι στην π.ε.ο. Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Άσσου, 12 ποδήλατα,απο τα γλήγορα, πήγαιναν προς Πάτρα σε διπλή σειρά φυσικά και αρκετά κοντά μεταξύ τους. Πίσω τους ακολουθούσαν πάνω απο 20 αυτοκίνητα και ενα λεωφορείο.
Υ.Γ. Φορούσαν όλοι κράνος! Τώρα για τον άλλον στον Κηφισό,μάλλον θα του έπεσε απο το αυτοκίνητο που το είχε κρεμασμένο! -
Ο χρήστης Cyborg έγραψε:
Πάντως στην Γερμανία που ξέρω χρησιμοποιούν ποδηλατόδρομους και φοράνε κράνη τις περισσότερες φορές.Από την στιγμή που εδώ (λόγω έλλειψης ποδηλατόδρομων βέβαια) χρησιμοποιούν τον δρόμο δεν θα έπρεπε να ισχύει ο ΚΟΚ όπως για τα υπόλοιπα δίκυκλα;
Ισχυει. Το αν εφαρμοζεται ειναι το θεμα. Οπως και με ολους τους νομους της χωρας αυτης.
Ναι, το ρίσκο είναι σχετικά πολύ μικρό. Ο λόγος που το ποδήλατο είναι τόσο δημοφιλές για commuting σε αυτές τις χώρες είναι και ότι δεν χρειάζεται να ντύνεσαι σαν εξωγήινος. Βάζεις το κουστούμι σου, καβαλάς το city bike και πας στην δουλειά σου.
Εδώ φοράω κράνος, στην Ολλανδία δεν φορούσα.
Το κρανος δεν το φορας μονο για το αν θα πεσεις μονος σου (ωστε να παιζει ρολο η μικρη ταχυτητα).
-
λαππα στο σκι φορας κρανος?
-
Είπα να μην ασχοληθώ με το θέμα των ποδηλάτων αλλά το σημερινό μου δίνει έντονα την αφορμή να το κάνω. Είναι 9μιση το βραδάκι. Είμαι σε μονόδρομο όπου ένα αυτοκίνητο χωράει λόγω παρκαρισμένων δεξιά και αριστερά, με 'τυφλά' σημεία σε κάτι στροφούλες. Δύο ποδηλάτες σε ένα από αυτά τα σημεία, χωρίς φώτα, ανάποδα στο δρόμο, χωρίς να φοράνε μία μπλούζα φωσφοριζέ. Ευτυχώς το ζώο που ήταν κολλημένο πίσω μου δεν τα κατάφερε να με κάνει να πατήσω γκάζι. Αν το έκανα, οι ποδηλάτες θα ήταν ή στο καπό μου ή ποιος ξέρει που.
Το μόνο καλό που φορούσαν, είναι το....κράνος. Κρατήθηκα να μην κατέβω και τα χώσω και στους δύο ποδηλάτες και στον τρίτο που με κολλούσε και αν φτάναμε στα άκρα όσες έδινα και όσες έτρωγα.
Πρέπει να θέλεις να αυτοκτονήσεις για να πηγαίνεις ανάποδα σε μονόδρομο με στροφές νύχτα, χωρίς φανάρι, χωρίς μπλούζα φωσφοριζέ. Ή είσαι πολύ σταρχιδιστής και την έχεις δει πως ο νόμιμος πρέπει να σταματήσει, να φρενάρει ή να πάει να πέσει σε άλλο παρκαρισμένο αμάξι για να μην πέσει πάνω σου.
Ήτανε και δύο παιδάκια σε άλλο δρόμο χωρίς φωτισμό, κατά τις 10 παρά το βράδυ, να πηγαίνουν και αυτά ανάποδα στο δρόμο. Άναψα αλάρμ, σταμάτησα, πάω τα λέω να ανέβουν στο πεζοδρόμιο μην τα χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο και από πιο κάτω πετάγεται η μάνα τους 'τα προσέχω παλικάρι'. Δεν της είπα τίποτα. Τι να πεις σε έναν άνθρωπο που νομίζει πως με τα μάτια μπορεί να αποτρέψει ένα δυστύχημα με πιθανή απώλεια παιδικής ζωής;
Σχεδόν κάθε μεσημέρι 3μιση έχω και μία που έρχεται να πάρει τη μάνα της και πατάει κόρνα. Της το είπα μία, δύο αυτή τίποτα. Εκεί με την κόρνα για να βγει η μάνα της από το σπίτι. Τι δουλειά κάνει; Καθηγήτρια. -
Η δουλειά της τι σχέση έχει; Δικαιολογεί το 3:30;
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Η δουλειά της τι σχέση έχει; Δικαιολογεί το 3:30;Οχι αλλα αυτη η 'καθηγητρια' ειναι υποτιθεται μερος του εκπαιδευτικου συστηματος.
Ξερεις, μαθε μαθηματικα, μαθε ιστορια, ανθρωπος αγραμματος ξυλο απελεκητο και αλλα τετοια γουστοζικα.Οσο για το 3:30 το να πατας κορνα σε ωρα κοινης ησυχιας σε ενα στενο με σπιτια που εχουν παραθυρα ανοικτα και ο κοσμος ΗΡΕΜΕΙ ... ειναι ωραιοτατη αφορμη να ξαποστειλεις ενα 5λιτρο κουβα νερο.
-
Κάπως έτσι δηλαδή; Και μετά ακολουθεί ο κουβάς;
Άντε να πω κι εγώ ένα ποδηλατικό. Στο Cyclist υπάρχει ολόκληρο θέμα που σχολιάζονται άσχημες συμπεριφορές ποδηλατών.
Τρίτη βράδυ, στον Άγιο Κόσμα, απέναντι από το παλιό αεροδρόμιο. Υπερτούμπανο Kuota, με αερόμπαρες στο τιμόνι. Μάχιμος ποδηλάτης. Κατράμι μαύρο το ποδήλατο, κατράμι μαύρο κι η στολή του ποδηλάτη. Το παραμικρό φωτάκι πάνω του ή αντανακλαστική λωρίδα. Η ώρα; 9 παρά, είχε αρχίσει να πέφτει το σκοτάδι. Μα δεν έχουν μυαλό κουκούτσι; Πώς περιμένεις να σε δουν και να σε προσέξουν;
Και για να σας προλάβω, οι άσχημες συμπεριφορές ΔΕΝ περιλαμβάνουν το σφάξιμο των κόκκινων φαναριών όταν δεν ενοχλείται κανείς και δεν μπαίνει κανείς σε κίνδυνο. Κάτι στο οποίο συμφωνώ και με τα δυο μου χέρια.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ναι, το ρίσκο είναι σχετικά πολύ μικρό. Ο λόγος που το ποδήλατο είναι τόσο δημοφιλές για commuting σε αυτές τις χώρες είναι και ότι δεν χρειάζεται να ντύνεσαι σαν εξωγήινος. Βάζεις το κουστούμι σου, καβαλάς το city bike και πας στην δουλειά σου.Εδώ φοράω κράνος, στην Ολλανδία δεν φορούσα.
Λόγω της βροχής, θα ντυθείς και εκεί.
Και στην Ελλάδα, αν δεν θέλεις να οδηγείς μηχανή με γάντια, μπουφάν και κράνος full face, πάρε ένα σκούτερ, πήγαινε μέχρι 50 και φορά μόνο ένα ανοιχτό κράνος.
Επειδή ήμουν Ολλανδία το Πάσχα, και εκεί υπάρχουν ζωάκια ποδηλάτες, αλλά υπάρχουν και μηχανοκίνητα μοτοποδήλατα στους ποδηλατοδρόμους... Και εκεί το κράνος, το θεωρώ απαραίτητο, όπως φυσικά, και εκεί εγώ θα διάλεγα ένα σκούτερ αντί για το ποδήλατο, σαφώς ασφαλέστερη επιλογή.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Η δουλειά της τι σχέση έχει; Δικαιολογεί το 3:30;
Οχι αλλα αυτη η 'καθηγητρια' ειναι υποτιθεται μερος του εκπαιδευτικου συστηματος.
Ξερεις, μαθε μαθηματικα, μαθε ιστορια, ανθρωπος αγραμματος ξυλο απελεκητο και αλλα τετοια γουστοζικα.Οσο για το 3:30 το να πατας κορνα σε ωρα κοινης ησυχιας σε ενα στενο με σπιτια που εχουν παραθυρα ανοικτα και ο κοσμος ΗΡΕΜΕΙ ... ειναι ωραιοτατη αφορμη να ξαποστειλεις ενα 5λιτρο κουβα νερο.
Εγω θα τις πέταγα αυγα.
-
ελα στο σπιτι μου μια μερα τωρα που καλοκαιριαζει να κατσεις ενα μεσημερι
-
Να κορναρω 2 παρετατεμενες και 3 διακοπτομενες με ταυτοχρονο μαρσαρισμα να κατεβεις ;;
-
Κάτι θα κατέβει σίγουρα...
-
Τα πάντα είναι θέμα παιδείας όπως έχετε καταλάβει όλοι, από την 'καθηγήτρια' που πατά κόρνα 3.30 το μεσημέρι μέχρι τον μηχανόβιο που δεν φοράει κράνος και τον ποδηλάτη χωρίς αντανακλαστικό.
Και κάτι ακόμα Παρασκευή βράδυ γύρω στης 2.00 στην παραλιακή στο ύψος της Υ.Π.Α. με κατεύθυνση προς Πειραιά συνάντησα ομάδα ποδηλατών, νομίζω ότι η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα δεν είναι κατάλληλη για να κάνεις ποδήλατο στην παραλιακή αφού έχει αρκετή κίνηση και οι περισσότεροι οδηγοί έχουν καταναλωση αλκοόλ. -
Ο χρήστης epicouros έγραψε:
νομίζω ότι η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα δεν είναι κατάλληλη για να κάνεις ποδήλατο στην παραλιακή αφού έχει αρκετή κίνηση και οι περισσότεροι οδηγοί έχουν καταναλωση αλκοόλ.Δεν θα ήταν απείρως πιο λογικό να υπάρχουν συχνά μπλόκα για αλκοτέστ ώστε να μην τολμάνε οι οδηγοί να πιάνουν τιμόνι όταν έχουν πιει;
-
Τα πάντα είναι θέμα παιδείας όπως έχετε καταλάβει όλοι, από την 'καθηγήτρια' που πατά κόρνα 3.30 το μεσημέρι μέχρι τον μηχανόβιο που δεν φοράει κράνος και τον ποδηλάτη χωρίς αντανακλαστικό.
Και κάτι ακόμα Παρασκευή βράδυ γύρω στης 2.00 στην παραλιακή στο ύψος της Υ.Π.Α. με κατεύθυνση προς Πειραιά συνάντησα ομάδα ποδηλατών, νομίζω ότι η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα δεν είναι κατάλληλη για να κάνεις ποδήλατο στην παραλιακή αφού έχει αρκετή κίνηση και οι περισσότεροι οδηγοί έχουν καταναλωση αλκοόλ.Φωτα,αντακλαστικά ,φωσφορίζοντα γιλέκα είχαν;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και κάτι ακόμα Παρασκευή βράδυ γύρω στης 2.00 στην παραλιακή στο ύψος της Υ.Π.Α. με κατεύθυνση προς Πειραιά συνάντησα ομάδα ποδηλατών, νομίζω ότι η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα δεν είναι κατάλληλη για να κάνεις ποδήλατο στην παραλιακή αφού έχει αρκετή κίνηση και οι περισσότεροι οδηγοί έχουν καταναλωση αλκοόλ.Φωτα,αντακλαστικά ,φωσφορίζοντα γιλέκα είχαν;
Ειλικρινά δε θυμάμαι, λογικά σε μια μεγάλη ομάδα ποδηλατών κάποιοι θα έχουν και κάποιοι όχι, εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ημέρα και ώρα που επέλεξαν για να κάνουν τη βόλτα, εγώ αν είχα ποδήλατο δεν θα το έκανα.
-
νομίζω ότι η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα δεν είναι κατάλληλη για να κάνεις ποδήλατο στην παραλιακή αφού έχει αρκετή κίνηση και οι περισσότεροι οδηγοί έχουν καταναλωση αλκοόλ.
Δεν θα ήταν απείρως πιο λογικό να υπάρχουν συχνά μπλόκα για αλκοτέστ ώστε να μην τολμάνε οι οδηγοί να πιάνουν τιμόνι όταν έχουν πιει;
Φυσικά και είναι.
Μέχρι να γίνει αυτό είναι λογικό να το διακινδυνεύεις? -
νομίζω ότι η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα δεν είναι κατάλληλη για να κάνεις ποδήλατο στην παραλιακή αφού έχει αρκετή κίνηση και οι περισσότεροι οδηγοί έχουν καταναλωση αλκοόλ.
Δεν θα ήταν απείρως πιο λογικό να υπάρχουν συχνά μπλόκα για αλκοτέστ ώστε να μην τολμάνε οι οδηγοί να πιάνουν τιμόνι όταν έχουν πιει;
Εχεις την εντυπωση οτι κινδυνευετε μονο απο οσους εχουν πιει;
Η αγνοια κινδυνου ξερεις ειναι κακο πραμα. -
Φυσικά και είναι.
Μέχρι να γίνει αυτό είναι λογικό να το διακινδυνεύεις?Ναι. Πόσα ατυχήματα έχεις ακούσει με ποδήλατο; Απείρως περισσότερα γίνονται με μηχανές/αυτοκίνητα.
-
Ειλικρινά δε θυμάμαι, λογικά σε μια μεγάλη ομάδα ποδηλατών κάποιοι θα έχουν και κάποιοι όχι, εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ημέρα και ώρα που επέλεξαν για να κάνουν τη βόλτα, εγώ αν είχα ποδήλατο δεν θα το έκανα.
Mέρα ή νύχτα ήταν ;
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]