-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
και αυτο ξεκινησε πώς...?
Πανω στον δρομο της Καστελας, εχει μερικες καφετεριες. Επισης πουθενα πλην ενος σημειου δεν μπορεις να προσπερασεις. Κυρατσα μας εχει παει καροτσακι επι μισο χλμ κ τελικα στην μοναδικη μεγαλη ευθεια αποφασιζει να σταματησει κλεινοντας τον δρομο. Κοιταω τον καθρεπτη μου για κανα μηχανακι, κοιταω κ απεναντι που δια μαγειας δεν υπαρχει κανεναν οχημα σε ολη την ευθεια, κ βγαζω φλας κ προσπερναω. Κ τσουπ, σερβιτορος πεταγεται στον δρομο απο την απεναντι μερια (το αντιθετο ρευμα στο οποιο εχω βγει) χωρις να κοιταξει. Ξερετε τωρα πως περνανε τον δρομο οι σερβιτοροι που πηγαινοερχονται σε καφετεριες στην απεναντι πλευρα του δρομου...
Φρεναρω (ανετα), παθαινει ενα τραμπακουλο αυτος οταν καταλαβε οτι απο την αλλη ερχεται αυτοκινητο, κ μου λεει 'τι κανεις ρε ανθρωπε', οπου του απανταω 'προσπερναω ρε μεγαλε, εσυ γιατι πεταγεσαι ετσι?'. Κ εκει ληγει το θεμα. νομιζα. Οπως φευγω ακουω κατι χριστοπαναγιες οποτε βγαζω κ εγω ενα κωλοδαχτυλο απο την ανοιχτη οροφη, χωρις καν να κοιταξω πισω μου.
500μ πιο κατω με πλαγιαζει ο μηχανακιας, ο οποιος ειναι ο τραμπουκος του μαγαζιου που ανεβηκε στην μηχανη να με κυνηγησει. Μετα τα 2-3 'κατεβα κατω να σε γαμησω' κ 2 προειδοποιησεις δικες μου να κανει ακρη κ να φυγει γιατι θα παθει ζημια, απλωνει το χερι του να με αρπαξει δια μεσου του παραθυρου κ της ανοιχτης οροφης. Ε καπου εκει τον αρπαξα απο το φουτερ, περιπου στην μεση, κ πατησα γκαζι. 100μ μετα το μετανιωσε, τον αφησα κ εφυγε.
Δεν φοβήθηκες μην προκαλέσεις τραυματισμό κλπ κλπ? Άσε που και εσύ μπορεί να είχες χτυπήσει εξίσου άσχημα, φαντάσου να πάταγε κανένα φρένο τι θα γινόταν, τις υλικές ζημιές άφησε κατα μέρος, αλλά σπασμένα χέρια κ' οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να είχε γίνει άνετα. Άσε που μετά ποιος θα σε 'ξέπλενε' χώρια απο τον νόμο αλλά και τους 'δικούς του' (you mess with me, you mess with my whole family. Που έλεγε και ο Ντενίρο σε κάποια ταινία)
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
και αυτο ξεκινησε πώς...?
Πανω στον δρομο της Καστελας, εχει μερικες καφετεριες. Επισης πουθενα πλην ενος σημειου δεν μπορεις να προσπερασεις. Κυρατσα μας εχει παει καροτσακι επι μισο χλμ κ τελικα στην μοναδικη μεγαλη ευθεια αποφασιζει να σταματησει κλεινοντας τον δρομο. Κοιταω τον καθρεπτη μου για κανα μηχανακι, κοιταω κ απεναντι που δια μαγειας δεν υπαρχει κανεναν οχημα σε ολη την ευθεια, κ βγαζω φλας κ προσπερναω. Κ τσουπ, σερβιτορος πεταγεται στον δρομο απο την απεναντι μερια (το αντιθετο ρευμα στο οποιο εχω βγει) χωρις να κοιταξει. Ξερετε τωρα πως περνανε τον δρομο οι σερβιτοροι που πηγαινοερχονται σε καφετεριες στην απεναντι πλευρα του δρομου...
Φρεναρω (ανετα), παθαινει ενα τραμπακουλο αυτος οταν καταλαβε οτι απο την αλλη ερχεται αυτοκινητο, κ μου λεει 'τι κανεις ρε ανθρωπε', οπου του απανταω 'προσπερναω ρε μεγαλε, εσυ γιατι πεταγεσαι ετσι?'. Κ εκει ληγει το θεμα. νομιζα. Οπως φευγω ακουω κατι χριστοπαναγιες οποτε βγαζω κ εγω ενα κωλοδαχτυλο απο την ανοιχτη οροφη, χωρις καν να κοιταξω πισω μου.
500μ πιο κατω με πλαγιαζει ο μηχανακιας, ο οποιος ειναι ο τραμπουκος του μαγαζιου που ανεβηκε στην μηχανη να με κυνηγησει. Μετα τα 2-3 'κατεβα κατω να σε γαμησω' κ 2 προειδοποιησεις δικες μου να κανει ακρη κ να φυγει γιατι θα παθει ζημια, απλωνει το χερι του να με αρπαξει δια μεσου του παραθυρου κ της ανοιχτης οροφης. Ε καπου εκει τον αρπαξα απο το φουτερ, περιπου στην μεση, κ πατησα γκαζι. 100μ μετα το μετανιωσε, τον αφησα κ εφυγε.
Είχαν ακριβώς την συμπεριφορά που υιοθετείς ...
Είχαν δίκιο, στην συνέχεια για να 'συνετίσουν', σύμφωνα πάντα με τα πιστεύω σου, σε κυνήγησαν, και έγινε ότι έγινε.
Το να έπεφτε ο άλλος από το μηχανάκι ενώ τον έσερνες και είχες αρχικά άδικο, φαντάζομαι δεν το σκέφτηκες καθόλου ...
Συνετιστείτε εσείς μεταξύ σας ...
-
Ποιος ειχε δικιο? Αυτος που πεταχτηκε στον δρομο χωρις να κοιταξει κ του εκανα την χαρη να καταφερω να μην πατησω? Ή ο αλλος που ενω δεν ειχε καμμια σχεση με το περιστατικο κ δεν του μιλησε κανεις, αρχισε τις χριστοπαναγιες?
Ναι ρε γαμωτο, δεν το σκεφτηκα καθολου οτι μπορει να επεφτε απο την μηχανη...
Ηταν πεζος, πηρε την μηχανη για να με κυνηγησει, προσπαθησε με την μηχανη να αναγκασει αυτοκινητο να σταματησει, του ειπα 2 φορες να σηκωθει να φυγει πριν παθει τιποτα, απλωσε το χερι του μεσα σε αυτοκινητο για να με χτυπησει ή να με αρπαξει απο τα ρουχα (ενω προχωραω σε στενο δρομο με παρκαρισμενα δεξια διπλα μου), κατα τα αλλα παλι επρεπε να νοιαξει εμενα τι θα παθει εκεινος...
-
Μπα,.... δικιο θα είχε. Τι δουλειά έχει μηχανάκι να πατάει την διπλή διαχωριστική? Υπαίτιος ειναι ο μηχανάκιας.....
-
Ποιο μηχανακι? Διαβασε τι εγινε κ μετα μιλα.
-
Συγνώμη στο αντίθετο δεν βγήκες για να προσπεράσεις ? Οποιοσδήποτε περνάει δρόμο είναι υποχρεωμένος να τσεκάρει αν έρχεται και κανένας ανάποδα ???
-
'διάβαση'.
άλλη μια εννοια που έχει ξεχαστεί από τους ελληνάρες.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ποιος ειχε δικιο? Αυτος που πεταχτηκε στον δρομο χωρις να κοιταξει κ του εκανα την χαρη να καταφερω να μην πατησω? Ή ο αλλος που ενω δεν ειχε καμμια σχεση με το περιστατικο κ δεν του μιλησε κανεις, αρχισε τις χριστοπαναγιες?Ναι ρε γαμωτο, δεν το σκεφτηκα καθολου οτι μπορει να επεφτε απο την μηχανη...
Ηταν πεζος, πηρε την μηχανη για να με κυνηγησει, προσπαθησε με την μηχανη να αναγκασει αυτοκινητο να σταματησει, του ειπα 2 φορες να σηκωθει να φυγει πριν παθει τιποτα, απλωσε το χερι του μεσα σε αυτοκινητο για να με χτυπησει ή να με αρπαξει απο τα ρουχα (ενω προχωραω σε στενο δρομο με παρκαρισμενα δεξια διπλα μου), κατα τα αλλα παλι επρεπε να νοιαξει εμενα τι θα παθει εκεινος...
Κανένα πρόβλημα, ΟΚ, αλλά ενώ γνωρίζεις τι 'σόι' άνθρωπος είναι απλά φαντάσου το χέρι να μην ήταν 'νέτο' και να σου τράβαγε καμία...
Πάντως μην το παρεξηγήσεις θα σε ήθελα για φίλο μου ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί. -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
'διάβαση'.άλλη μια εννοια που έχει ξεχαστεί από τους ελληνάρες.
Δεν διαφωνώ καθόλου αλλά το πρόβλημα είναι εδώ μάλλον στο ότι δόθηκαν άδειες για τραπέζια απέναντι ...
-
Υπήρχε διπλή γραμμή; Υπήρχε διάβαση πεζών;
Όσο ζούμε στο Τατζικιστάν, αυτά τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. -
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Συγνώμη στο αντίθετο δεν βγήκες για να προσπεράσεις ? Οποιοσδήποτε περνάει δρόμο είναι υποχρεωμένος να τσεκάρει αν έρχεται και κανένας ανάποδα ???Εννοείται !
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Υπήρχε διπλή γραμμή; Υπήρχε διάβαση πεζών;
Όσο ζούμε στο Τατζικιστάν, αυτά τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά.παρακαλω να ανακαλεσεις, δε φταιει σε τιποτα το Τατζικισταν να το συγκρινεις με μας.
-
Υπαρχει διαβαση 100 μετρα πιο κατω, προφανως δεν περιμενω (κ ουτε ειχα την απαιτηση) να την χρησιμοποιει ο σερβιτορος που περναει 300 φορες την ημερα απεναντι για να παει/φερει δισκους. Επισης εδω να σημειωσω οτι στον συγκεκριμενο δρομο - που ετσι κι αλλιως δεν μπορεις να πας ουτε με τα νομιμα 50χαω - παντα αφηνω να περασει οποιος τετοιος κουβαλαει δισκο, στο μετρο του εφικτου (δεν θα καβαλησω κ το φρενο). Ο κυριος δεν κουβαλαγε τιποτα, απλα περασε τον δρομο χωρις να κοιταξει.
Κ το θεμα μας δεν ειναι ο σερβιτορος, ειναι ο τραμπουκος του μαγαζιου ο οποιος ανεβηκε στην μηχανη κ ηρθε να με βρει 500μ πιο κατω, κ δεν εφευγε παρα μονο οταν καταλαβε οτι εμπλεξε με πιο τρελο.
Συγνώμη στο αντίθετο δεν βγήκες για να προσπεράσεις ? Οποιοσδήποτε περνάει δρόμο είναι υποχρεωμένος να τσεκάρει αν έρχεται και κανένας ανάποδα ???Τωρα συγνωμη, πραγματικα το ρωτας αυτο? Τι ηλικια εχεις? Δηλαδη αν προσπερναει καποιος, ειτε νομιμα, ειτε παρανομα επειδη αναγκαστηκε, ειτε παρανομα επειδη ετσι γουσταρε, ειτε επειδη ειναι μηχανακι κ εχει βγει στο αντιθετο κ πηγαινει, εσυ ο πεζος που βασικο σου μελημα ειναι να μην βρεθεις κατω απο ροδες, θα κοιταξεις μονο απο την μια πλευρα οταν περνας τον δρομο 'επειδη δεν με νοιαζει αν ερχεται απο το αντιθετο ρευμα'?
Εντελως φιλικα, αν το εφαρμοζεις αυτο (που το εφαρμοζεις, κρινοντας απο την εκπληξη σου στα γραφομενα μου), απορω πως εχεις επιβιωσει στην Ελλαδα.
-
Συγνώμη στο αντίθετο δεν βγήκες για να προσπεράσεις ? Οποιοσδήποτε περνάει δρόμο είναι υποχρεωμένος να τσεκάρει αν έρχεται και κανένας ανάποδα ???Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΠΕΖΟΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ακόμα και όταν διασχίζει το μισό οδόστρωμα, εφόσον δεν υπάρχει διπλή διαχωριστική να απαγορεύει στο αυτοκίνητο να ανοιχτεί πέραν του 'δικού του' μισού
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Υπαρχει διαβαση 100 μετρα πιο κατω, προφανως δεν περιμενω (κ ουτε ειχα την απαιτηση) να την χρησιμοποιει ο σερβιτορος που περναει 300 φορες την ημερα απεναντι για να παει/φερει δισκους. Επισης εδω να σημειωσω οτι στον συγκεκριμενο δρομο - που ετσι κι αλλιως δεν μπορεις να πας ουτε με τα νομιμα 50χαω - παντα αφηνω να περασει οποιος τετοιος κουβαλαει δισκο, στο μετρο του εφικτου (δεν θα καβαλησω κ το φρενο). Ο κυριος δεν κουβαλαγε τιποτα, απλα περασε τον δρομο χωρις να κοιταξει.Κ το θεμα μας δεν ειναι ο σερβιτορος, ειναι ο τραμπουκος του μαγαζιου ο οποιος ανεβηκε στην μηχανη κ ηρθε να με βρει 500μ πιο κατω, κ δεν εφευγε παρα μονο οταν καταλαβε οτι εμπλεξε με πιο τρελο.
Συγνώμη στο αντίθετο δεν βγήκες για να προσπεράσεις ? Οποιοσδήποτε περνάει δρόμο είναι υποχρεωμένος να τσεκάρει αν έρχεται και κανένας ανάποδα ???
Τωρα συγνωμη, πραγματικα το ρωτας αυτο? Τι ηλικια εχεις? Δηλαδη αν προσπερναει καποιος, ειτε νομιμα, ειτε παρανομα επειδη αναγκαστηκε, ειτε παρανομα επειδη ετσι γουσταρε, ειτε επειδη ειναι μηχανακι κ εχει βγει στο αντιθετο κ πηγαινει, εσυ ο πεζος που βασικο σου μελημα ειναι να μην βρεθεις κατω απο ροδες, θα κοιταξεις μονο απο την μια πλευρα οταν περνας τον δρομο 'επειδη δεν με νοιαζει αν ερχεται απο το αντιθετο ρευμα'?
Εντελως φιλικα, αν το εφαρμοζεις αυτο (που το εφαρμοζεις, κρινοντας απο την εκπληξη σου στα γραφομενα μου), απορω πως εχεις επιβιωσει στην Ελλαδα.
OK έχεις δίκιο (όπως πάντα) μην φάμε και ξύλο διαφωνώντας μαζί σου, 17 χρονών παιδάκι είμαι, αμούστακο για αυτό και φοβάμαι μην με δείρουν ...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Συγνώμη στο αντίθετο δεν βγήκες για να προσπεράσεις ? Οποιοσδήποτε περνάει δρόμο είναι **υποχρεωμένος **να τσεκάρει αν έρχεται και κανένας ανάποδα ???
Τωρα συγνωμη, πραγματικα το ρωτας αυτο? Τι ηλικια εχεις? Δηλαδη αν προσπερναει καποιος, ειτε νομιμα, ειτε παρανομα επειδη αναγκαστηκε, ειτε παρανομα επειδη ετσι γουσταρε, ειτε επειδη ειναι μηχανακι κ εχει βγει στο αντιθετο κ πηγαινει, εσυ ο πεζος που βασικο σου μελημα ειναι να μην βρεθεις κατω απο ροδες, θα κοιταξεις μονο απο την μια πλευρα οταν περνας τον δρομο 'επειδη δεν με νοιαζει αν ερχεται απο το αντιθετο ρευμα'?
Kacey, ο jtblaster αναφέρεται σε 'υποχρέωση' ελέγχου κι όχι σε ανάγκη ελέγχου. Άρα τα υπογραμμισμένα ΔΕ σχετίζονται με υποχρέωση του πεζού, αλλά μόνο με το ένστικτο επιβίωσής του
-
Θεωρώ ότι είχατε κι οι δύο άδικο, και εσύ και ο τραμπούκος της Καστέλλας.
Η ευθύνη σου αναλώθηκε στο ότι πάτησες/δεν πάτησες το υποψήφιο θύμα βγαίνοντας στο αντίθετο. Όφειλες να ζητήσεις συγνώμη.
Ο άλλος είχε ευθύνη γιατί ήθελε να ρίξει 2-3 φάπες στον παρείσακτο που απείλησε τα συμφέροντα του καταστήματος και ν' ανέβει στην εκτίμηση του αφεντικό.
Κρίμα που δεν έπεσε κάτω ο Τζον Γουέιν, τα ήθελε ο κώλος του.
-
ρε Kacey εντάξει είπαμε αλλά πρέπει να ξέρουμε να βάζουμε και ένα όριο.
ΟΧΙ και να ελέγχουμε και από το αντίθετο ρεύμα τη στιγμή που υπάρχει διπλή διαχωριστική άρα απαγορεύεται η προσπέραση
Είσαι κατηγορηματικά ένοχος και ζητάς και το δίκιο με το μέρος σου.
Ναι, μαλακία του άλλου που σε κυνήγησε και καλά αυτό που του έκανες μετά, αλλά στο πρώτο κομμάτι (που δεν έχει σχέση με το δεύτερο) είσαι guilty as charged -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ρε Kacey εντάξει είπαμε αλλά πρέπει να ξέρουμε να βάζουμε και ένα όριο.ΟΧΙ και να ελέγχουμε και από το αντίθετο ρεύμα τη στιγμή που υπάρχει διπλή διαχωριστική άρα απαγορεύεται η προσπέραση
Είσαι κατηγορηματικά ένοχος και ζητάς και το δίκιο με το μέρος σου.
Ναι, μαλακία του άλλου που σε κυνήγησε και καλά αυτό που του έκανες μετά, αλλά στο πρώτο κομμάτι (που δεν έχει σχέση με το δεύτερο) είσαι guilty as chargedΑνέφερε ο Kacey ότι πάτησε διπλή διαχωριστική γραμμή; Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι στην Καστέλλα έχει (μπορεί να κάνω και λάθος). Αν έχει, προφανώς η ευθύνη είναι και των δύο: ο ένας προσπέρασε παράνομα κι ο άλλος περνούσε εκτός διάβασης.
-
βασικά σ'όλη την καστέλλα υπάρχει 1μιση λωρίδα με το ζόρι αφού έχει παρκαρισμένα δεξιά-αριστερά και πολλές φορές στενεύει αρκετά
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]