-
Μεγάλη προσοχή παιδιά, όσοι οδηγούμε στην έρημη Αθήνα. Είναι τώρα πολύ πιό επικίνδυνα.
Μεγαλύτερες ταχύτητες, ξενοιασιά ότι 'είμαι μόνος στο δρόμο' και τσούπ, η μιά μ@λ#κία μετά την άλλη τριγύρω μου.
Ακόμα και στα πράσινα φανάρια αυτή την περίοδο, .... 'ψιλοκόβω' !!! -
Το τι παραβιαση κοκκινου γινεται αυτες τις μερες στην Αθηνα δεν λεγεται. Ειδικα τα βραδια. Ακομα και σε μεγαλους κομβους. Το νου μας ολοι
Οπως επισης και η ομιλια στο κινητο ειδικα απο κοπελες -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μεγάλη προσοχή παιδιά, όσοι οδηγούμε στην έρημη Αθήνα. Είναι τώρα πολύ πιό επικίνδυνα.
Μεγαλύτερες ταχύτητες, ξενοιασιά ότι 'είμαι μόνος στο δρόμο' και τσούπ, η μιά μ@λ#κία μετά την άλλη τριγύρω μου.
Ακόμα και στα πράσινα φανάρια αυτή την περίοδο, .... 'ψιλοκόβω' !!!+1
-
Με αφορμή το θέμα, κατάρες σε κάθε πανίβλακα κομπλεξικό που είναι στην αριστερή και δεν κάνει δεξιά για όχημα πού έρχεται με +40 , +50 km/h αδιαφορώντας ακόμη και σε έντονο παίξιμο φώτων.
-
Στην εθνικη οδο Αντιρριου Μεσολογγιου πριν 30 λεπτα εβγαλε βοσκος προβατα. Εγω περνουσα με το Ζ ευτυχως με 100 χλμ φρενα αμεσως , ψυχραιμια ,κλωτσησα και μερικες προβατινες και περασα. Βασικα πρεπει να του εφυγαν γιατι τα πηγε παραλληλα του δρομου και ουτε που καταλαβα που ηθελε να τα παει. Με ενα φακο τυπου lazer.
Αν ηταν πριν 20+ χρονια θα ημουν στα λιθαρακια. Ποια 100!
Παναγια μου με φυλαξες! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πάντως, το αν θα με προσπεράσεις από δεξιά ή όχι περισσότερο εξαρτάται από εσένα, παρά από εμένα, σωστά;
Οχι κ τοσο: οι των 90-100 χαω στοιβαγμενοι στη μεσαια, 5-6 των κατι παραπανω χαω να 'προσπερνανε' τους πρωτους στην αριστερη κ να μη μετακινουνται με τιποτα, κ εγω θελω να παω με 130 (για να ειμαι κ στο οριο, οχι οτι ειναι δουλεια των αλλων οδηγων να ελεγχουν τη δικια μου ταχυτητα, ειδικα κανοντας τα κινητα εμποδια...) και η δεξια να ειναι τελειως αδεια, αντε να εχει κανα φορτηγο ή καναν ξεχασμενο...Στανταρ καθημερινο σεναριο. Που θα κινηθω?
Επισης, καταλαβαινεις υποθετω οτι αυτοι που 'δεν παω στη δεξια γιατι ειναι χαλασμενη/για να εχω περιθωρια αντιδρασης ΟΠΟΤΕ ειναι δικαιωμα μου' και ταυτοχρονα 'ουυυυ 666 αλητη κοντρακια επειδη με περνας απο τη δεξια', εχουν με το ετσι θελω καταργησει το 1/3 του δρομου...
Αν ο δρόμος είναι στοιβαγμένος - όπως λες - με οχήματα που πάνε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θεωρώ ότι ο μη-εγωκεντρικός ή / και εμμονικός άνθρωπος που πηγαίνει πιο γρήγορα, θα προσαρμοστεί: θα μειώσει την ταχύτητά του και θα περιμένει να αδειάσει η αριστερή. Ο βιαστικός (ίσως και λίγο εγωκεντρικός, όπως και εγώ ενίοτε) θα προσπεράσει από δεξιά. Ο εγωκεντρικός και εμμονικός θα προσπεράσει από δεξιά, κρίνοντας όλους ως μαλάκες, πιθανά χειρονομώντας και βρίζοντας ταυτόχρονα.
Καλώς ή κακώς, είτε ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι ζώα είτε όχι, είναι η πλειοψηφία. Δεν είναι σωστό ή λογικό να θεωρούμε ΟΛΟΥΣ αυτούς μαλάκες και τον εαυτό μας.. ανώτερο ον. Αν κινούνται έτσι, υπάρχει κάποιος λόγος: κακός δρόμος; Ανασφάλεια; Κακή παιδεία; Οτιδήποτε! Το να θέλεις εσύ καλά και σώνει να πας με τα 130 σου, ανεξάρτητα των συνθηκών και του τι κάνουν οι υπόλοιποι στο δρόμο (πόσο μάλλον να θεωρείς ότι οι άλλοι μπορεί να κάνουν επίτηδες τα κινητά εμπόδια για να ελέγχουν την ταχύτητά σου! ), κάτι πρέπει να λέει πρωτίστως σε εσένα για την ικανότητά σου να προσαρμόζεσαι και να ζεις σε ένα κοινωνικό σύνολο. Όχι προσωπικά σε εσένα, kacey, στον καθένα που θεωρεί τους άλλους στοιβάγματα.
Γενικά, η κουβέντα αυτή μπορεί να πάει άνετα σε άλλα χωράφια, κοινωνιολογικά κυρίως. Ενίοτε και ψυχολογικά.Και ειλικρινά απορώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι η δεξιά είναι κακής ποιότητας και γι αυτό το λόγο οδηγούν στη μεσαία. Και δεν είχα πότε αυτοκίνητο με άνετη ανάρτηση.
Αν δει κανένας και ζήσει στην πράξη το 'οδηγώ πάντα δεξιά και αλλάζω λωρίδα μόνο για να προσπεράσω', θα αναθεωρήσει. Τώρα έχουμε δρόμους 3 λωρίδων αλλά αξιοποιούμε τις 2. Because we 're worth it.Πραγματικά, απορώ πού οδηγείς! Η δεξιά λωρίδα της Αθηνών-Κορίνθου, που την διανύω συχνά, είναι σε πολλά σημεία φθαρμένη, τόσο που να έχει εμφανή διαφορά από τις άλλες. Χώρια τα βαριά και αργά οχήματα, χώρια τις εισόδους και εξόδους. Αν θέλεις να πας με μια λογική ταχύτητα ταξιδιού (120-140 ας πούμε), είναι πρακτικά αδύνατο να μείνεις δεξιά, χωρίς να αλλάζεις λωρίδα συνέχεια. Και, πραγματικά, η όλη αυτή συζήτηση θα πρέπει να γίνεται με τέτοιες ταχύτητες ταξιδιού στο μυαλό.
Όσο για το bold που γράφεις, είσαι εντελώς off και άδικος. Στη δεξιά λωρίδα κινούνται τα βαριά και αργά οχήματα (και εσύ ), έτσι ο υπόλοιπος κόσμος μπορεί να πηγαίνει με μια λογική ταχύτητα και ασφάλεια. Δοκίμασε ένα Κόρινθος-Τρίπολη ας πούμε, σε συνθήκες φόρτου πάντα, και θα καταλάβεις ότι μια χαρά αξιοποιούμε την τρίτη λωρίδα.Εγω παντως κινουμε παντα στην δεξια, εκτος αν τρεχω παρα πολυ οποτε ειμαι στην αριστερη/μεσαια αναλογα με την κινηση. **Μαλιστα χθες το απογευμα παλι, ενω ημουν στη δεξια με 120, συναντησα μπροστα μου καποιον με ~100, αλλα απο τη μεσαια ερχοταν καποιος με οχι πολλα παραπανω χιλιομετρα απο εμενα. Εκοψα, τον αφησα να με προσπερασει, κι αφου κι αυτος επεσε στα 100+2 επειδη υπηρχε κι αλλος στη μεσαια μπροστα του αμεσως μολις περασε και τους δυο μας, βγηκα ωραιοτατα στην αριστερη τους περασα και τους 3 και ξαναμπηκα δεξια πεφτοντας στα 120...**Πραγματικα δεν καταλαβαινω το κολλημα με τη δεξια..
Το bold πρέπει να αποτελεί κάτι σαν το λεπτό της Μαρμότας για σένα! Η μόνη περίπτωση να σου βγαίνει καλά αυτή η μέθοδος, είναι να πηγαίνεις σαφώς αργότερα από 120 ή να ταξιδεύεις το βράδυ. Αλλιώς, είτε είσαι πολύ τυχερός, είτε πολύ υπομονετικός! Ή γρήγορος φορτηγατζής!
@cliodriver
Δεν ξερω αν πηρες απο εμενα αφορμη να προβληματιστεις γενικα ή αν το ποστ παει σ εμενα αλλα σιγουρα συμφωνω οτι πολλες 'παναγιτσες' δω μεσα κανουν καποια στιγμη καποιο πολυ συγκεκριμενου τυπου ποστ που εκει φαινεται πραγματικα ποιοι ειναι και πως κινουνται αναμεσα μας...
Προσωπικα ναι κινουμαι στη δεξια οταν ειμαι στη Αθηνων-Κορινθου και Αττικη οδο που ειναι και 2 μεγαλοι κυριοι αξονες που εγω χρησιμοποιω.Νιωθω πιο ηρεμος στην δεξια και οτι εγω ειμαι αυτος που θα βγω να προσπερασω το πιο αργο στη δεξια και οχι να περιμενω ποτε θα μου σκασει ο αλλος απο αριστερη με +50km/h ή ο πιο γρηγορος απο δεξια γιατι εγω μπαστακωθηκα στη μεσαια με 100.Αφορμή από εσένα πήρα σίγουρα, εξίσου σίγουρα όμως δεν πηγαίνει το ποστ σε εσένα αποκλειστικά. Και να προσθέσω ότι ούτε εγώ είμαι παναγίτσα (μεγάλη η χάρη της σήμερα..) ή πάντα συνεπής.
Τώρα, η Αττική Οδός είναι εκτός συναγωνισμού, εννοείται ότι μπορείς άνετα να μένεις δεξιά, μέχρι και σωστές λωρίδες εισόδου και εξόδου έχει! Για την Αθηνών-Κορίνθου, έχεις το σεβασμό μου!
Όπως γράφω και παραπάνω, η όλη αυτή συζήτηση πρέπει να γίνεται με μια ταχύτητα ταξιδιού 120-140 στο μυαλό. Αν κάποιος πηγαίνει πιο αργά, πρέπει να πάει δεξιά -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Εγω παντως κινουμε παντα στην δεξια, εκτος αν τρεχω παρα πολυ οποτε ειμαι στην αριστερη/μεσαια αναλογα με την κινηση. Μαλιστα χθες το απογευμα παλι, ενω ημουν στη δεξια με 120, συναντησα μπροστα μου καποιον με ~100, αλλα απο τη μεσαια ερχοταν καποιος με οχι πολλα παραπανω χιλιομετρα απο εμενα. Εκοψα, τον αφησα να με προσπερασει, κι αφου κι αυτος επεσε στα 100+2 επειδη υπηρχε κι αλλος στη μεσαια μπροστα του αμεσως μολις περασε και τους δυο μας, βγηκα ωραιοτατα στην αριστερη τους περασα και τους 3 και ξαναμπηκα δεξια πεφτοντας στα 120...Πραγματικα δεν καταλαβαινω το κολλημα με τη δεξια..
Το καταλαβαινεις οτι αυτο που εκανες ειναι 50 φορες πιο επικινδυνο (ειδικα στην Ελλαδα), απο το να ησουν στη μεσαια και να χεις περασει απλα τον τυπο στη δεξια, και να μην ειχες συναντησει ποτε σου τον αλλο τυπο που υπηρχε στη μεσαια...?
Εγω μονο αυτο ειχα να προσθεσω, πλακωθειτε ελευθερα.
-
Λοιπόν, επειδή έγραψα το 'παράπονό' μου όχι για να δημιουργήσω έχθρες και αντιπαραθέσεις, αλλά για να τονίσω την αδιαφορία δυστυχώς πολλών για τον 'συνοδοιπόρο' τους στην ΕΟ, και λιγότερο για την αυστηρή τήρηση του ΚΟΚ :
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Τελος παντων, ο dbekos νομιζω εννοουσε οτι....
ακόμα και την νύχτα, στις 4 το πρωί που δεν κινείται ψυχή στην ΕΟ, πάω στη δεξιά λωρίδα και μόνο τότε, αν έχει ανωμαλίες ο δρόμος, μπορεί να κινηθώ κάποια διαστήματα στη μεσαία.
Ημέρα-νύχτα, χειμώνα-καλοκαίρι, αν έχει έστω και την ελάχιστη ροή, ποτέ στη μεσαία. Προσπερνάω και δεξιά, προσπερνάω και δεξιά, εκτός αν σε 15-20 δεύτερα πρόκειται να ξαναπροσπεράσω κάποιον 'αργό' που κινείται δεξιά και δεν με πλησιάζει κανείς απο πίσω.
Ακόμα και αν έχω φτάσει προσπερνώντας στην αριστερή και έχει μεγάλα 'κενά' μπροστά μου, επιστρέφω με τη μία στη δεξιά!
Δε στέκομαι ούτε για λίγο στη μεσαία ρε γμτ!!!Και ένα ακόμα quiz : Σε ΕΟ (πχ Κορίνθου-Πατρών), που έχει 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και προφανώς χωρίς προστατευτικό διάζωμα αλλά με δεξιά οριογραμμή, οδηγώ μισό-μισό πάνω στην δεξιά οριογραμμή.
Ετσι και ο ερχόμενος πίσω μου μπορεί να προσπεράσει άνετα χωρίς να στριμωχτεί, αλλά ειδικότερα αυτός που έρχεται απο το αντίθετο ρεύμα και θέλει να προσπεράσει ενδεχομένως πατώντας τη διπλή διαχωριστική (ναι-ναι, παρανομεί το ξέρω), να 'αντιληφθεί' ότι ο απέναντι είναι προσεκτικός και προσπαθεί να τον 'βοηθήσει'.BTW, για όσους στην ουσία δεν θέλουν να χαλάσουν το αυτοκινητάκι τους, αφού σχεδόν πάντα σε τέτοιες ΕΟ το οδόστρωμα στην άκρη δεξιά είναι σαν π@π@ριά 'σαμαρωτή' , είναι μιά καλή ευκαιρία ώστε 'νομίμως' να οδηγούν με αυτόν τον τρόπο.
Όμως σε τέτοια σημεία της ΕΟ , όσοι οδηγούν εντός οριογραμμής, κατ΄εμέ είναι ... νόμιμα ζώα!
Μην νομίζετε λοιπόν ότι και γω οδηγώ μόνο ... 'by the book', ενω στις ΕΟ (παλιές-νέες) είμαι της ταχύτητας των 110-120χλμ mαχ πλέον, κυρίως για λόγους οικονομίας.
Οδηγώ όμως προστατεύοντας-διευκολύνοντας τους άλλους και στην ουσία εμένα τον ίδιο, όχι αποκλειστικά και μόνο για την πάρτη μου ωρέ!!! -
Χρειάζεται βέβαια να σου κόβει και λίγο και να 'χεις και διάθεση να βοηθήσεις μια κατάσταση..
Π.χ. στο σκηνικό που περιγράφει ο Κωνσταντίνος, αν ήμουν ο τύπος που έρχεται στη μεσαία πίσω απ' τον Κων/νο, θα καταλάβαινα ότι πλησιάζει τον μπροστινό του στη δεξιά - ειδικά αν έβγαζε και φλας αριστερά, δείχνοντας ότι έχει πρόθεση να τον περάσει - και αφού τσέκαρα ότι δεν ερχόταν άλλος πίσω μου απ' την αριστερή, θα έβγαινα στην αριστερή, 'παραχωρώντας' του τη μεσαία να προσπεράσει. Κατ' αντιστοιχία, όταν είμαι στη δεξιά και πλησιάζω σε είσοδο σε αυτοκινητόδρομο και στη λωρίδα επιτάχυνσης δω αμάξι/-α, εννοείται ότι αν η μεσαία είναι ελεύθερη πάω σ'αυτήν δίνοντάς τους χώρο να μπουν στη δεξιά και αμέσως αφού τους περάσω ξανακάθομαι δεξιά.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Χρειάζεται βέβαια να σου κόβει και λίγο και να 'χεις και διάθεση να βοηθήσεις μια κατάσταση..Π.χ. στο σκηνικό που περιγράφει ο Κωνσταντίνος, αν ήμουν ο τύπος που έρχεται στη μεσαία πίσω απ' τον Κων/νο, θα καταλάβαινα ότι πλησιάζει τον μπροστινό του στη δεξιά - ειδικά αν έβγαζε και φλας αριστερά, δείχνοντας ότι έχει πρόθεση να τον περάσει - και αφού τσέκαρα ότι δεν ερχόταν άλλος πίσω μου απ' την αριστερή, θα έβγαινα στην αριστερή, 'παραχωρώντας' του τη μεσαία να προσπεράσει. Κατ' αντιστοιχία, όταν είμαι στη δεξιά και πλησιάζω σε είσοδο σε αυτοκινητόδρομο και στη λωρίδα επιτάχυνσης δω αμάξι/-α, εννοείται ότι αν η μεσαία είναι ελεύθερη πάω σ'αυτήν δίνοντάς τους χώρο να μπουν στη δεξιά και αμέσως αφού τους περάσω ξανακάθομαι δεξιά.
Ζητας πολλα απο τον Ελληνα οδηγο. Αυτο που λες εχω δει να το κανουν ανθρωποι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου.
Επισης δεν υπαρχει η ικανοτητα προβλεψης στον Ελληνα οδηγο... Δε νιωθουν τιποτα, μονο ο,τι βλεπουν μπροστα τους, κι αυτο θολα. -
Ζητάω αυτά που για μένα θα έπρεπε να 'ναι αυτονόητα.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ζητάω αυτά που για μένα θα έπρεπε να 'ναι αυτονόητα.Και για μενα αλλα δυστυχως αλλα βλεπουμε καθε μερα εκει εξω, αλλιως δε θα υπηρχε λογος να γραψουμε εδω περα.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Πάντως, το αν θα με προσπεράσεις από δεξιά ή όχι περισσότερο εξαρτάται από εσένα, παρά από εμένα, σωστά;
Οχι κ τοσο: οι των 90-100 χαω στοιβαγμενοι στη μεσαια, 5-6 των κατι παραπανω χαω να 'προσπερνανε' τους πρωτους στην αριστερη κ να μη μετακινουνται με τιποτα, κ εγω θελω να παω με 130 (για να ειμαι κ στο οριο, οχι οτι ειναι δουλεια των αλλων οδηγων να ελεγχουν τη δικια μου ταχυτητα, ειδικα κανοντας τα κινητα εμποδια...) και η δεξια να ειναι τελειως αδεια, αντε να εχει κανα φορτηγο ή καναν ξεχασμενο...Στανταρ καθημερινο σεναριο. Που θα κινηθω?
Επισης, καταλαβαινεις υποθετω οτι αυτοι που 'δεν παω στη δεξια γιατι ειναι χαλασμενη/για να εχω περιθωρια αντιδρασης ΟΠΟΤΕ ειναι δικαιωμα μου' και ταυτοχρονα 'ουυυυ 666 αλητη κοντρακια επειδη με περνας απο τη δεξια', εχουν με το ετσι θελω καταργησει το 1/3 του δρομου...
Αν ο δρόμος είναι στοιβαγμένος
κατ'αρχας δεν μιλησα για μποτιλιαρισμενο/με πολυ κινηση δρομο αλλα για 'καποια αυτοκινητα = οχι αδειος'. Ακριβως δηλαδη το καθημερινο φαινομενο καποιοι να πηγαινουν με μετρια ταχυτητα στη μεσαια, καποιοι να τους περνανε με λιγο περισσοτερα στην αριστερη, κ στη δεξια να μην ειναι σχεδον κανενας. Ειναι το ΣΤΑΝΤΑΡ στους ελληνικους δρομους με τρεις λωριδες, απο την παραλιακη μεχρι τις ΕΟ.
- όπως λες - με οχήματα που πάνε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θεωρώ ότι ο μη-εγωκεντρικός ή / και εμμονικός άνθρωπος που πηγαίνει πιο γρήγορα, θα προσαρμοστεί: θα μειώσει την ταχύτητά του και θα περιμένει να αδειάσει η αριστερή.
γιατι? καποιοι βλακες αποφασιζουν να καταργησουν τη δεξια λωριδα (η οποια ειναι αδεια κ ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να οδηγουν σε αυτη) κ εγω θα κατσω να τους περιμενω? Γιατι?
Ο βιαστικός (ίσως και λίγο εγωκεντρικός, όπως και εγώ ενίοτε) θα προσπεράσει από δεξιά. Ο εγωκεντρικός και εμμονικός θα προσπεράσει από δεξιά, κρίνοντας όλους ως μαλάκες, πιθανά χειρονομώντας και βρίζοντας ταυτόχρονα.
αφου ειναι. ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να μη χρησιμοποιουν μια απο τις τρεις λωριδες του δρομου, μειωνοντας τη χωρητικοτητα του κατα 33%, συνηθεστατα για αστειους λογους ή κ για κανεναν αλλα απλα επειδη ετσι εχουν μαθει στο ελλαδισταν.
Καλώς ή κακώς, είτε ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι ζώα είτε όχι, είναι η πλειοψηφία. Δεν είναι σωστό ή λογικό να θεωρούμε ΟΛΟΥΣ αυτούς μαλάκες και τον εαυτό μας.. ανώτερο ον.
γιατι οχι? οπως ειπαμε, στο ελλαδισταν κ για το μεσο ελληνα οδηγο, το οτι ειναι η πλειοψηφια δεν σημαινει απολυτως τιποτα. Γενικα αυτο που μου λες ειναι οτι αν 90% κανει μια μαλακια, τοτε δεν ειναι αυτοι οι μαλακες αλλα εγω που λεω οτι αυτοι ειναι μαλακες. Για ξανακοιτα το αυτο...
Αν κινούνται έτσι, υπάρχει κάποιος λόγος: κακός δρόμος; Ανασφάλεια; Κακή παιδεία; Οτιδήποτε!
Κανενας απολυτως. Ετσι εχουν μαθει, οπως οι πεζοι εχουν μαθει να περπατανε στο δρομο ακριβως διπλα στο πεζοδρομιο κ να μην ανεβαινουν σε αυτο. Κ ελαχιστοι εχουν κ τη καραμελα της 'χαλασμενης δεξιας λωριδας', που τελικα ειναι αληθης στο 1% των περιπτωσεων.
Το να θέλεις εσύ καλά και σώνει να πας με τα 130 σου, ανεξάρτητα των συνθηκών και του τι κάνουν οι υπόλοιποι στο δρόμο (πόσο μάλλον να θεωρείς ότι οι άλλοι μπορεί να κάνουν επίτηδες τα κινητά εμπόδια για να ελέγχουν την ταχύτητά σου! ), κάτι πρέπει να λέει πρωτίστως σε εσένα για την ικανότητά σου να προσαρμόζεσαι και να ζεις σε ένα κοινωνικό σύνολο. Όχι προσωπικά σε εσένα, kacey, στον καθένα που θεωρεί τους άλλους στοιβάγματα.
Ξαναλεω, αν 90% κανει μια μαλακια, τοτε αυτοι ειναι οι μαλακες, οχι εγω που λεω οτι αυτοι ειναι μαλακες. Κ φυσικα δεν θα και δεν πρεπει να προσαρμοστω στη μαλακια...
Γενικά, η κουβέντα αυτή μπορεί να πάει άνετα σε άλλα χωράφια, κοινωνιολογικά κυρίως. Ενίοτε και ψυχολογικά.
Ακριβως: μην πεις σε καποιον οτι ειναι λαθος, 'αφου ολοι ετσι κανουν'...
Κοιτα, ειναι πολυ απλο: οσο η δεξια λωριδα ειναι αδεια, οχι μονο επιτρεπεται να οδηγω σε αυτη με τη ταχυτητα που γουσταρω (αντε, εντος οριων) αλλα ειμαι κ υποχρεωμενος να ειμαι σε αυτη, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ειναι αδεια. Ολοι οι υπολοιποι που επιλεγουν να μην τη χρησιμοποιουν, ειναι οι παρανομοι της υποθεσης αλλα ΚΑΙ οι μαλακες της υποθεσης αφου καταργουν το 1/3 του δρομου χωρις κανενα λογο. Το επιχειρημα 'αφου ολοι ετσι κανουν μη μιλας' ειναι αστειο, το επιχειρημα 'αφου ολοι ετσι κανουν τοτε αυτο ειναι το σωστο' ειναι αναξιο σχολιασμου.
-
Scotch έγραψε:
Και ειλικρινά απορώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι η δεξιά είναι κακής ποιότητας και γι αυτό το λόγο οδηγούν στη μεσαία. Και δεν είχα πότε αυτοκίνητο με άνετη ανάρτηση.
Αν δει κανένας και ζήσει στην πράξη το 'οδηγώ πάντα δεξιά και αλλάζω λωρίδα μόνο για να προσπεράσω', θα αναθεωρήσει. Τώρα έχουμε δρόμους 3 λωρίδων αλλά αξιοποιούμε τις 2. Because we 're worth it.Πραγματικά, απορώ πού οδηγείς! Η δεξιά λωρίδα της Αθηνών-Κορίνθου, που την διανύω συχνά, είναι σε πολλά σημεία φθαρμένη, τόσο που να έχει εμφανή διαφορά από τις άλλες. Χώρια τα βαριά και αργά οχήματα, χώρια τις εισόδους και εξόδους. Αν θέλεις να πας με μια λογική ταχύτητα ταξιδιού (120-140 ας πούμε), είναι πρακτικά αδύνατο να μείνεις δεξιά, χωρίς να αλλάζεις λωρίδα συνέχεια. Και, πραγματικά, η όλη αυτή συζήτηση θα πρέπει να γίνεται με τέτοιες ταχύτητες ταξιδιού στο μυαλό.
Όσο για το bold που γράφεις, είσαι εντελώς off και άδικος. Στη δεξιά λωρίδα κινούνται τα βαριά και αργά οχήματα (και εσύ ), έτσι ο υπόλοιπος κόσμος μπορεί να πηγαίνει με μια λογική ταχύτητα και ασφάλεια. Δοκίμασε ένα Κόρινθος-Τρίπολη ας πούμε, σε συνθήκες φόρτου πάντα, και θα καταλάβεις ότι μια χαρά αξιοποιούμε την τρίτη λωρίδα.Κι εγώ στην Αθηνών-Κορίνθου αναφερόμουν
Δε θα πω τίποτε παραπάνω μιας και έχω δει πολλάκις στην πράξη ποιο είναι το σωστό για όλους τους χρήστες του δρόμου και είναι αδύνατο να αλλάξω γνώμη. Είναι προφανές ότι εσύ δεν το έχεις δει (χωρίς παρεξήγηση, δεν το λέω υποτιμητικά). Δοκίμασε να οδηγήσεις στο uk (για παράδειγμα) και τα ξαναλέμε . Μέχρι τότε όμως να είσαι σίγουρος ότι το 'η δεξιά είναι για τα βαριά οχήματα και οι υπόλοιποι βολευόμαστε στις άλλες 2' είναι λάθοςSent from my GT-N7100
-
Ρε παίδες δε το γαμησαμε με τις λωρίδες κίνησης?
Την κίνηση στο δρόμο την ορίζει ο κώδικας οδικη κυκλοφορίας και μαλιστα σαφώς
Ανατρέξτε να δείτε τι λεει για την κινηση σε Εθνικες οδούς και τις προσπεράσεις κλπ και μη μας τα κάνετε πλανήτες με το τι θεωρείτε κακοφτιαγμένο, χαλασμένο επικίνδυνο κλπ.
Άιντε δω μέσα γιατι για εξαιρετικά στατικά και σαφή πραγματα ο καθένας έχει και μια άποψη και ερμηνεύει πραγματα εξαιρετικά σαφή κατά το δοκούν και κατά το πόσο θεωρεί κάτι κακό, ανασφαλές κι επικίνδυνο.
Έλεος λεμε -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ρε παίδες δε το γαμησαμε με τις λωρίδες κίνησης? [...]
μη μας τα κάνετε πλανήτες [...]
Άιντε δω μέσα [...]
Έλεος λεμε -
Ε συγνώμη δηλαδή
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ρε παίδες δε το γαμησαμε με τις λωρίδες κίνησης?
Την κίνηση στο δρόμο την ορίζει ο κώδικας οδικη κυκλοφορίας και μαλιστα σαφώς
Ανατρέξτε να δείτε τι λεει για την κινηση σε Εθνικες οδούς και τις προσπεράσεις κλπ και μη μας τα κάνετε πλανήτες με το τι θεωρείτε κακοφτιαγμένο, χαλασμένο επικίνδυνο κλπ.
Άιντε δω μέσα γιατι για εξαιρετικά στατικά και σαφή πραγματα ο καθένας έχει και μια άποψη και ερμηνεύει πραγματα εξαιρετικά σαφή κατά το δοκούν και κατά το πόσο θεωρεί κάτι κακό, ανασφαλές κι επικίνδυνο.
Έλεος λεμε -
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Η δεξιά λωρίδα της Αθηνών-Κορίνθου, που την διανύω συχνά, είναι σε πολλά σημεία φθαρμένη, τόσο που να έχει εμφανή διαφορά από τις άλλες. Χώρια τα βαριά και αργά οχήματα, χώρια τις εισόδους και εξόδους.Υπερβόλα. Πάω σχεδόν κάθε μέρα Κινέτα και σήμερα πήγα μέχρι τη Ψάθα (μέσω Μεγάρων) και δεν έχω δει κάτι στα δεξιά. Συγκεκριμένα σήμερα, με το που πέρασα τα διόδια της Ελευσίνας, έπιασα τη δεξιά από το κλειστό πρατήριο της Αegean και μέχρι τα Μέγαρα ήμουν με 110χλμ/ωρα ΣΤΑΘΕΡΑ ενώ η μεσαία και η αριστερή πήγαιναν πιο αργά. Τα μοναδικά εμπόδια ήταν 2 πούλμαν, τα οποία προσπεράστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]