-
Δηλαδή πλησίαζες σε πλατεία, όπου η κίνηση είναι υποχρεωτικά ανάποδα με τη φορά του ρολογιού, και έκανες αναστροφή αντί για τον γύρο της πλατείας-κυκλικού;
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Δηλαδή πλησίαζες σε πλατεία, όπου η κίνηση είναι υποχρεωτικά ανάποδα με τη φορά του ρολογιού, και έκανες αναστροφή αντί για τον γύρο της πλατείας-κυκλικού;Ι give up!!! Όλα καλά παιδιά!!!
Θέλω να κλάψω ρε γμτ μου.
-
Δηλαδή πλησίαζες σε πλατεία, όπου η κίνηση είναι υποχρεωτικά ανάποδα με τη φορά του ρολογιού, και έκανες αναστροφή αντί για τον γύρο της πλατείας-κυκλικού;Oχι βρε! Έμπαινε στον κόμβο θα έκανε τον γύρο και θα επέστρεφε αντίθετα απο εκει που ερχόταν (αν καταλαβαίνω τα κρητικά σωστα! )
-
Δηλαδή πλησίαζες σε πλατεία, όπου η κίνηση είναι υποχρεωτικά ανάποδα με τη φορά του ρολογιού, και έκανες αναστροφή αντί για τον γύρο της πλατείας-κυκλικού;Και εγώ αυτό κατάλαβα έτσι όπως το γραψε..
Τέλος πάντων ήταν λανθασμένη η χρήση της λέξης αναστροφή.Μάλλον εννοεί πως είχε εισέλθει (ο Megane) στον κυκλικό κόμβο και ο τύπος εισήλθε και αυτός από τον κάθετο δεξιά του. Εφ' όσον δεν είχε στοπ, είχε προτεραιότητα οπότε καλά έκανες και σταμάτησες.
-
Eγώ δεν κατάλαβα το σημείο που βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα μέσα στο roundabout και κάποιος βγήκε από δεξιά...
Μήπως το έχεις σε video; -
Αριστερό φλας γιατι έβγαλε;
-
Γιατί έχει ζήσει στη ΜΒ
-
Exω μιά απορία : Οσοι είναι δικυκλιστές αλλά ταυτόχρονα και οδηγοί ΙΧ, δεν αγανακτούν όταν βλέπουν την προκλητική ανυπακοή στα του ΚΟΚ απο τους πρώτους???
Εκτός αν -ξέροντας την νοοτροπία απο πρώτο χέρι- το ευχαριστιούνται και ... ξεκαρδίζονται στα γέλια.Γιατί εγώ, ώς μη δικυκλιστής, ομολογώ ότι με αυτά που βλέπω, δεν ξεκαρδίζομαι καθόλου!!!
Πρό ημερών, βαριά BMW κινούμενη αντίθετα σε κεντρικό σημείο στην περιοχή μου αλλά με μικρή ταχύτητα, αναγκάστηκε σε 'ταχεία' εγκατάλειψη, αφού η κυριούλα (65+) που ετοιμαζόταν να περάσει απέναντι, έλεγξε μόνο απο την πλευρά που έπρεπε να κινούνται οχήματα και όχι αντίθετα. Και με πεντακάθαρο πεδίο, ξεκίνησε να διασχίσει το οδόστρωμα.
Ο αναβάτης όμως, δεν περίμενε ότι θα κατέβει απο το πεζοδρόμιο και ... τα λοιπά προφανή, στην προσπάθεια να μην τη χτυπήσει . Σπασμένος καθρέφτης και δεν ξέρω τι άλλη ζημιά -εκτος απο πολλές γρατζουνιές- γιατί η μηχανή σύρθηκε 3-4 μέτρα στο δρόμο.
Δικυκλιστής -Κυριούλα : 0-1. Ευτυχώς δεν χτύπησε και ο αναβάτης, αλλά ... ' τά 'θελε και τά' παθε ' .Edit: Μην πεί κανείς την εξυπνάδα αν είχε διάβαση πεζών ή φανάρι στο σημείο, άρα και η πεζός έφταιγε, γιατί τότε..... ψάχνουμε μόνο για φτηνές δικαιολογίες!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Γιατί έχει ζήσει στη ΜΒMB δεν υπάρχει πιά... Εδώ και πολύ καιρό είναι ΗΒ
Εκτος αν με το ΜΒ εννοείς Mercedes Benz. -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Γιατί έχει ζήσει στη ΜΒ
MB δεν υπάρχει πιά... Εδώ και πολύ καιρό είναι ΗΒ
Εκτος αν με το ΜΒ εννοείς Mercedes Benz.Αποικιοκράτης ο Scotch !
-
Ο Scotch ή ο Megane98hp;
-
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Γιατί έχει ζήσει στη ΜΒ
MB δεν υπάρχει πιά... Εδώ και πολύ καιρό είναι ΗΒ
Εκτος αν με το ΜΒ εννοείς Mercedes Benz.Tο GB είναι γεωγραφικός όρος ενώ το UK αναφέρεται στο κράτος (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland). Έτερον εκάτερον (κολοκύθια εις το πάτερον, που έλεγε κι ο Βέγγος )
FYI: link
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Exω μιά απορία : Οσοι είναι δικυκλιστές αλλά ταυτόχρονα και οδηγοί ΙΧ, δεν αγανακτούν όταν βλέπουν την προκλητική ανυπακοή στα του ΚΟΚ απο τους πρώτους???
Εκτός αν -ξέροντας την νοοτροπία απο πρώτο χέρι- το ευχαριστιούνται και ... ξεκαρδίζονται στα γέλια.Γιατί εγώ, ώς μη δικυκλιστής, ομολογώ ότι με αυτά που βλέπω, δεν ξεκαρδίζομαι καθόλου!!!
Πρό ημερών, βαριά BMW κινούμενη αντίθετα σε κεντρικό σημείο στην περιοχή μου αλλά με μικρή ταχύτητα, αναγκάστηκε σε 'ταχεία' εγκατάλειψη, αφού η κυριούλα (65+) που ετοιμαζόταν να περάσει απέναντι, έλεγξε μόνο απο την πλευρά που έπρεπε να κινούνται οχήματα και όχι αντίθετα. Και με πεντακάθαρο πεδίο, ξεκίνησε να διασχίσει το οδόστρωμα.
Ο αναβάτης όμως, δεν περίμενε ότι θα κατέβει απο το πεζοδρόμιο και ... τα λοιπά προφανή, στην προσπάθεια να μην τη χτυπήσει . Σπασμένος καθρέφτης και δεν ξέρω τι άλλη ζημιά -εκτος απο πολλές γρατζουνιές- γιατί η μηχανή σύρθηκε 3-4 μέτρα στο δρόμο.
Δικυκλιστής -Κυριούλα : 0-1. Ευτυχώς δεν χτύπησε και ο αναβάτης, αλλά ... ' τά 'θελε και τά' παθε ' .Edit: Μην πεί κανείς την εξυπνάδα αν είχε διάβαση πεζών ή φανάρι στο σημείο, άρα και η πεζός έφταιγε, γιατί τότε..... ψάχνουμε μόνο για φτηνές δικαιολογίες!
κάτοχος βαριάς BMW αν δεν φορούσε κράνος-εξοπλισμό ανήκει στην κατηγορία κατόχων iphone, ipad, ΒΜW 316, A4 1.6 FSI κλπ σε διαφορετική περίπτωση (γνήσιος μοτοσυκλετιστής) αμφιβάλω αν θα έκανε την παρανομία ή τουλάχιστον δεν θα έτρεχε και θα περίμενε ότι η γριούλα θα περάσει απέναντι.
Είμαι σχετικά νέος δικυκλιστής και αγανακτώ με όλους γιωταχίδες και μηχανόβιους που είναι προκλητικοί, αλλά ειδικά εδώ ο κόσμος είναι πολύ ειστηνπουτσαν μου
-
Εγώ παιδιά ξέρω ότι σε τέτοια κυκλικά προτεραιότητα έχει αυτός που είναι μέσα στο κυκλικό, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει στόπ στους κάθετους δρόμους. Ξέρω επίσης ότι σε οποιαδήποτε αλλαγή πορείας ή στροφή πρέπει να βγάζουμε φλάς.
Γιατί σας μπέρδεψε η αναστροφή που είπα? Όταν είσαι σε μια κατεύθυνση και θες να κάνεις στροφή 180 μοιρών, είτε κάνεις την καραμπινάτη παρανομία και δεν πας μέσω κυκλικού, πλατείας. roundabout ή ... τσικλικοοού (στα κρητικά ) και στρίψεις πρίν απο αυτό, είτε χρησιμοποιήσεις το κυκλικό, αναστροφή δεν λέγεται?
Γαμώ τα κρητικά μου μέσα!!! -
Megane, βρίσκεσαι σε λάθος χώρα. Εδώ προτεραιότητα έχει αυτός που εισέρχεται στην 'πλατεία', εκτός αν υπάρχει σήμα που ορίζει διαφορετικά.
Επίσης, δυσκολεύομαι να φανταστώ αναστροφή 180 μοιρών -
Megane έχει αλλάξει εδώ και πολλά πολλά χρόνια ο κώδικας...
Κάποτε όμως ήταν έτσι όπως το λες!
Τώρα όμως είναι ανάποδα!
Κι εγώ μερικές φορές μπερδεύομαι, κολλάει το μυαλό μου και μπλοκάρω για το πώς θα ενεργήσω, γιατι αλλιώς το είχα μάθει και συνηθήσει τόσα χρόνια και δεν είμαι σίγουρος εκείνη την στιγμή πιό είναι το ισχύον σήμερα! (αν δεν μου έρθει γρήγορα η φώτιση δινω πάντα προτεραιότητα στον άλλο και ησυχάζω. ) -
@Megane
Για τις προτεραιότητες, τα είπαν και οι προηγούμενοι
Αναστροφή είναι στροφή 180Ο επιτόπου, εάν κάνεις γύρω-γύρω την πλατεία δε το λες και αναστροφή. Ισως στην Κρήτη έχει νόημα το «διασταύρωση σταυρωτή», αλλά για τους εκτός θέλει διευκρίνηση (οι άλλες, τί είναι διασταυρώσεις κροσσωτές;)
Στις πλατείες υπάρχει υποχρεωτική δεξιόστροφη πορεία άρα δεν έχει κανένα νόημα να βγάλεις αριστερό φλας. Έχεις στην είσοδο υποχρεωτική πορεία δεξιά. Στις πλατείες μόνο δεξί φλας για να βγούμε. Εκτός κι αν έχει πολλές λουρίδες κυκλοφορίας (σε μεγάλους κόμβους, όπου βγάζεις αριστερό φλας για μπεις στην εσυτερική λουρίδα, εάν πρόκειται να βγείς στην 3η, 4η, νιοστή έξοδο, οπότε πάλι δεξί φλας και αλλαγή). -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Megane, βρίσκεσαι σε λάθος χώρα. Εδώ προτεραιότητα έχει αυτός που εισέρχεται στην 'πλατεία', εκτός αν υπάρχει σήμα που ορίζει διαφορετικά.
Επίσης, δυσκολεύομαι να φανταστώ αναστροφή 180 μοιρώνΌπως όλοι γνωρίζουμε, σύμφωνα με τον παρών ΚΟΚ στις διασταυρώσεις (κυκλικές ή μη) ο 'δεξιά' μας έχει πάντα προτεραιότητα, εκτός κι αν τα σήματα διαχείρησης της κυκλοφορίας (πινακίδες) ορίζουν κάτι διαφορετικό.
Επειδή στην Ελλάδα σε κυκλική (δεξιόστροφη) πορεία που έχεις πάντα από δεξιά σου αυτούς που μπαίνουν στον 'κύκλο'/πλατεία, πάντα ο εισερχόμενος στην πλατεία έχει προτεραιότητα (εκτός αν τα σήματα ορίζουν διαφορετικά),κ άτι που φυσικά είναι στρεβλό γιατί έτσι στο τέλος δημιουργείς κίνηση πάνω στον κόμβο-πλατεία-κυκλική διασταύρωση (όταν ουσιαστικά σκοπός σου είναι να μειώσεις την κίνηση στις διασταυρώσεις ώστε να μην υπάρχει μποτιλιάρισμα και 'κόλλημα' αυτών που θέλουν να τη διασχίσουν.)
Στο εξωτερικό, έχοντας υπόψη το παραπάνω στρεβλό της υπόθεσης, για να δώσουν πάντα προτεραιότητα σε αυτόν που είναι μέσα στον κύκλο, βάζουν σε κάθε είσοδο στην πλατεία τα σήματα με το 'ανάποδο τρίγωνο' (παραχώρηση προτεραιότητας)
-
Στο ελλαδισταν ελαχιστα χρησιμοποιηται η Ρ - 1 πινακιδα και βαζουν το Στοπ που εχει τελειως αλλα χρηση.... ομως επειδη η αγωγη μας δεν καταλαβαινει το 'δινω πρωτεραιοτητα' καταληγουμε στη χρηση ΣΤΟΠ παντου....
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]