-
Νόμιζα ότι το trolling απαγορέυεται στους μοδς ....
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
:ysterical:
Νόμιζα ότι το trolling απαγορέυεται στους μοδς ....To left και το right δεν εχουν 'Α'
Που πηγε το μυαλο του !!
-
Zώο εγώ που έσφαξα ψιλο-άθελα μου με τη μηχανή σήμερα το πρωί το φανάρι που περνάει κάτω από την εθνική από Ηράκλειο προς Κόκκινο Μύλο.
Ερχόμουν σχετικά σβέλτα βλέποντας πράσινο και όταν πλησίαζα έγινε πορτοκαλί. Δίστασα αν θα φρέναρα ή αν θα πέρναγα και όταν αποφάσισα οτι θα φρενάρω, αφενός ήμουν κοντά, αφετέρου η άσφαλτος σε συνδιασμό με την ταχύτητά μου δεν μου το επέτρεψαν. Μπλόκαρε το πίσω, στο τσακ ήταν να μπλοκάρει και το μπροστά, αναγκάστηκα να αφήσω και να ξαναπατήσω και ξαφνικά βρέθηκα σχεδόν στη μέση της διασταύρωσης και ενώ ειχε κοκκινήσει. Ε, δεν είχα άλλη επιλογή, άνοιξα το γκάζι ενώ οι άλλοι ξεκινούσαν και πέρασα γνέφοντας συγνώμη. -
Την έχουμε πατήσει όλοι λίγο πολύ έτσι... Η μόνη λύση είναι να έρχεται κανείς προς το φανάρι μαζεμένος εξ αρχής - όχι πάνω από 50-60 km/h.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και αν ο ενας ειναι αλλοδαπος ;
Γελασα πολύ!
Φωναζουμε τη Χ.Α. και τον δερνει!!!:ysterical:
Νόμιζα ότι το trolling απαγορέυεται στους μοδς ....To left και το right δεν εχουν 'Α'
Που πηγε το μυαλο του !!
Left και Right δεν παιζουν στα πλεούμενα, παίζει το Port και Starboard αντιστοιχα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Κανόνας: όσα Α εχει αυτο που κανεις, τοσες φορες σφυριζεις. δεξιΑ=1 σφυριγμα, ΑριστερΑ=2 σφυριγματα, ΑνΑποδΑ=3 σφυριγματα.
Ο τυπος στο παράδειγμα ειναι περα για περα τρόμπας.
Θα μπορούσε να σφυρίξει επίσης 3 φορές ο τύπος: Κάνω μΑλΑκιΑ !!!!!
(το ξεσκίσαμε!)
-
Αυτο με τα σφυριγματα πρωτη φορα το ακουω, κ αν εγω ειμαι σχεδον ασχετος με το αθλημα, ο καπετανιος μας που εχει το φουσκωτο ειναι 10ετιες σχετικος, κ πολυ τυπικος. Ουδεποτε εχει σφυριξει σε αλλο πλεουμενο.
Απο κει κ περα, μιλαμε για δυο σκαφη που διασταυρωνουν τις πορειες τους, αλλα το θεμα δεν ειναι το απο που θα περασει ο καθενας αλλα το πως. Το οτι ξεκινησε κ πατησε ενω θα μπορουσε να φυγει πιο ηρεμα, γνωριζοντας οτι θα περασει απο κοντα σας, τον κανει λιγο μαλακα. Αν γνωριζε οτι θα περασει απο κοντα σας, κ δεν προεκυψε στην πορεια αυτο. Γενικα δεν πιστευω να περιμενει κανεις ενα 80αρι Ferreti πχ να κοψει επειδη θα σηκωσει κυμα που θα κουνησει το 4.5μετρο φουσκωτο.
Για τους ερωτωντες πιο πανω: ισχυει η προτεραιοτητα απο δεξια, εκτος ο αλλος κινειται με πανι οποτε εχει παντα απολυτη προτεραιοτητα. ΑΛΛΑ, υπαρχει κ ο ΔΚΑΣ που μεσες ακρες λεει 'καλη κ σωστη η προτεραιοτητα αλλα δεν θα υποχρεωθει το κρουαζιεροπλοιο να κανει ακρη για το φουσκωτακι'.
Πραγμα που εχει συμβει . Σταματησαμε με 8,5μετρο φουσκωτο να χαζεψουμε ενα κρουαζιεροπλοιο που περναγε (οχι κοντα του, δεν ειμαστε ηλιθιοι) κ σταματησε σχεδον τελειως κ αυτο κ μας περιμενε να περασουμε
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο με τα σφυριγματα πρωτη φορα το ακουω, κ αν εγω ειμαι σχεδον ασχετος με το αθλημα, ο καπετανιος μας που εχει το φουσκωτο ειναι 10ετιες σχετικος, κ πολυ τυπικος. Ουδεποτε εχει σφυριξει σε αλλο πλεουμενο.Ισχύει όπως ακριβώς το έγραψε ο φίλος παραπάνω...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο με τα σφυριγματα πρωτη φορα το ακουω, κ αν εγω ειμαι σχεδον ασχετος με το αθλημα, ο καπετανιος μας που εχει το φουσκωτο ειναι 10ετιες σχετικος, κ πολυ τυπικος. Ουδεποτε εχει σφυριξει σε αλλο πλεουμενο.Απο κει κ περα, μιλαμε για δυο σκαφη που διασταυρωνουν τις πορειες τους, αλλα το θεμα δεν ειναι το απο που θα περασει ο καθενας αλλα το πως. Το οτι ξεκινησε κ πατησε ενω θα μπορουσε να φυγει πιο ηρεμα, γνωριζοντας οτι θα περασει απο κοντα σας, τον κανει λιγο μαλακα. Αν γνωριζε οτι θα περασει απο κοντα σας, κ δεν προεκυψε στην πορεια αυτο. Γενικα δεν πιστευω να περιμενει κανεις ενα 80αρι Ferreti πχ να κοψει επειδη θα σηκωσει κυμα που θα κουνησει το 4.5μετρο φουσκωτο.
Για τους ερωτωντες πιο πανω: ισχυει η προτεραιοτητα απο δεξια, εκτος ο αλλος κινειται με πανι οποτε εχει παντα απολυτη προτεραιοτητα. ΑΛΛΑ, υπαρχει κ ο ΔΚΑΣ που μεσες ακρες λεει 'καλη κ σωστη η προτεραιοτητα αλλα δεν θα υποχρεωθει το κρουαζιεροπλοιο να κανει ακρη για το φουσκωτακι'.
Πραγμα που εχει συμβει . Σταματησαμε με 8,5μετρο φουσκωτο να χαζεψουμε ενα κρουαζιεροπλοιο που περναγε (οχι κοντα του, δεν ειμαστε ηλιθιοι) κ σταματησε σχεδον τελειως κ αυτο κ μας περιμενε να περασουμε
Ισχύει αυτο με το πανί και τις προτεραιότητες κλπ, αλλα τα πολυ βαριά και μεγάλα ΔΕΝ υποχρεουνται να σταματησουν η να κανουν ελιγμό αποφυγης, περνάνε απο πανω σου χωρις τύψεις! (Οταν κατι εχει βυθισμα 10-20 μέτρα δεν κανει αυτο ελιγμο, εσύ κανεις).
Ο τυπος με το σκαφος παντως ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να ειναι βλάκας.
-
Είμασταν πάνω στο 4,5 μέτρα φουσκωτό σε κίνηση αυτός ξεκίνησε από αράδο και μας πέρασε με 40 κόμβους στα 5 μέτρα ...
αυτά όλα γινόταν αν όχι 1, μισό μίλι από την ακτή ...
Αν ξεκινησε κ ειχε σκοπο να παρει πορεια προς τα εσας, ε ναι ειναι λιγο ζωο. Λιγο, γιατι κ εσεις δεν ησασταν σταθεροι, να επιλεξει απο που κ πως να σας περασει για να μη σας ταρακουνησει.
Νομιζω οτι υπαρχει κωδικας ναυσιπλοιας που λεει απο που περνανε οταν διασταυρωνονται με αλλα σκαφη και πως πρεπει να φερονται.
Για καποιο λόγο χαθηκε το σχετικο ποστ μου, ΝΑΙ υπαρχει κώδικας σαν τον ΚΟΚ
Τα σφυριγματα που ακουμε οταν διασταυρώνονται πλεούμενα ειναι μηνυματα σε στυλ 'θα παω αριστερα', οχι 'Γεια σου καπετάν Μήτσο αβύθιστε'Κανόνας: όσα Α εχει αυτο που κανεις, τοσες φορες σφυριζεις. δεξιΑ=1 σφυριγμα, ΑριστερΑ=2 σφυριγματα, ΑνΑποδΑ=3 σφυριγματα.
Ο τυπος στο παράδειγμα ειναι περα για περα τρόμπας.
Εγραψες :rofl:
-
Μαγκιες στη θαλασσα δεν γινονται.. εκτιμας αν εισαι ο χειριστης την ασφαλη συμπεριφορα για το σκαφος σου, μπορει να εχεις δικιο αλλα δεν αξιζει να διακινδυνευσεις... η απλη λογικη πρεπει να πρυτανευσει... εαν καποιος κανει μαλακια... το λες στο λιμενικο οταν εχεις επαφη...μαζυ του. εαν καποιος περασει απο κοντα σου με 1000 χωρις λογο... παρα μονο την επιδειξη τοτε τον 'καρφωνεις' ειλικρινα ομως εχω διπλωμα 28 χρονια και φουσκωτο μικρο 5 μετρα... ποτε δεν μου ετυχαν τετοιες επικινδυνες συμπεριφορες... ισως στα νησια να ειμαστε πιο προσεκτικοι... (ιθακη π.χ.) οπου και πολλοι ξενοι με ιστιοπλοικα ερχονται και μηχανοκινητα μεγαλα 25μ+ κυκλοφορουν που μετα κατεβαζουν ταχυπλοα για σκι.κ.λ.π. ειναι τοσο απεραντη η Θαλασσα που δεν καταλαβαινω γιατι καποιος θα περασει στα 5μ??? ελεος...
-
μα τα ζωα τα καταλαβαινεις πριν καν μπουν στο νερο
θα αραδιασουν την καγιεν(Insert another 4x4 με γαματο στατους)τους με το τεραστειο τζετ σκι τους στην μεση της παραλιας μεσα στους λουομενους θα βγει εξω θα πεταξει 10 κιλα σκουπιδια γυρω απο το αμαξι του μολις μπει το τζετ σκι στην θαλασσα θα πατησει το καγιεν να πεταξει μια αμμοθυελλα σε οποιον ειναι διπλα ε εκει ξερεις οτι την μαλακια θα την κανει για τετοιους τυπους μιλαμε
τωρα αμα περασει κανας καμμενος με κανα Miss geiko με 200+μιλια ε δεν εχει και μεγαλο νοημα -
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Αυτο με τα σφυριγματα πρωτη φορα το ακουω, κ αν εγω ειμαι σχεδον ασχετος με το αθλημα, ο καπετανιος μας που εχει το φουσκωτο ειναι 10ετιες σχετικος, κ πολυ τυπικος. Ουδεποτε εχει σφυριξει σε αλλο πλεουμενο.
Ισχύει όπως ακριβώς το έγραψε ο φίλος παραπάνω...
Αναφερεται καπου αυτο? Εννοω σε ελληνικους ή διεθνεις κανονισμους κλπ κλπ.
Ισχύει αυτο με το πανί και τις προτεραιότητες κλπ, αλλα τα πολυ βαριά και μεγάλα ΔΕΝ υποχρεουνται να σταματησουν η να κανουν ελιγμό αποφυγης, περνάνε απο πανω σου χωρις τύψεις! (Οταν κατι εχει βυθισμα 10-20 μέτρα δεν κανει αυτο ελιγμο, εσύ κανεις).
Αυτο λεω απο πανω.
-
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
hahahahahahahahahhahahaha
Φιλε το θελω σε βιντεο .... !!! Τι λες τωρα !!!!
-
-
Με χάνεις !!!!!!
DrDino
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το καναμε στα μαθηματα ιστιοιπλοίας, δεν βρισκω κατι πιο επισημο αυτη τη στιγμη:
Διεθνης κανονισμός αποφυγης συγκρουσης:
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Regulations_for_Preventing_Collisions_at_SeaΣυζητηση σε φορουμ 2η 3η απαντηση
http://www.hornwhistleboard.com/viewtopic.php?f=8&t=140στα Γαλλικα link απο το προηγουμενο φορουμ
http://wg054.lerelaisinternet.com/Cours/activites.htm -
τα γυαλιά πώς εμειναν μέσα στη βαρκα ρε παιδιά;; θαυμα θαυμα
-
Το καναμε στα μαθηματα ιστιοιπλοίας, δεν βρισκω κατι πιο επισημο αυτη τη στιγμη:
Διεθνης κανονισμός αποφυγης συγκρουσης:
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Regulations_for_Preventing_Collisions_at_SeaΣυζητηση σε φορουμ 2η 3η απαντηση
http://www.hornwhistleboard.com/viewtopic.php?f=8&t=140στα Γαλλικα link απο το προηγουμενο φορουμ
http://wg054.lerelaisinternet.com/Cours/activites.htmήταν στην ύλη που έδωσα τον Ιούνιο εξετάσεις για δίπλωμα ταχυπλόου...
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]