-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Το πετρέλαιο πρέπει να ζεσταθεί πάνω απο 60 βαθμούς κελσίου για να αναφλεγεί
Και το καλοκαίρι στην ελληνική άσφαλτο τέτοιες θερμοκρασίες είναι απίθανο να αναπτυχθούν.
Ignition Temperature of Diesel Fuel Diesel 210°C'
http://hypertextbook.com/facts/2005/EileenTang.shtmlhttp://www.engineeringtoolbox.com/fuels ... d_171.html
-
Ζώο η αφεντιά μου, που έβρισα ταρίφα, ενώ το φταίξιμο ήταν δικό μου. Πήγα και χώθηκα με το ποδήλατο ανάμεσα στα αμάξια, ενώ κάτι τέτοιο ήταν παράνομο (όχι πως δε συνηθίζεται κατά κόρον βέβαια). Το θέμα είναι πως εκείνες τις στιγμές, με την αδρεναλίνη στα ύψη, δεν έχεις καθαρή εικόνα της φάσης και βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Πάντως, ήταν ευγενέστατος κι έτσι έσωσε την κατάσταση. Άξιος!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και το καλοκαίρι στην ελληνική άσφαλτο τέτοιες θερμοκρασίες είναι απίθανο να αναπτυχθούν.
http://hypertextbook.com/facts/2005/EileenTang.shtmlhttp://www.engineeringtoolbox.com/fuels ... d_171.html
Οι 210 βαθμοί είναι το auto-ignition temperature, δηλαδή η θερμοκρασία που αναφλέγεται το πετρέλαιο χωρίς την παρουσία φλόγας ή σπίθας
Οι 60 βαθμοί είναι το flashpoint δηλαδή η ελάχιστη θερμοκρασία στην οποία δημιουργούνται αρκετοί ατμοί ωστε να δημιουργηθεί αναφλέξιμο μείγμα (με την παρουσία σπινθήρα ή γυμνής φλόγας). Το αντίστοιχο νούμερο για τη βενζίνη είναι μείον 40 βαθμοί C.
Η άσφαλτος ακόμα και σε extreme περιπτώσεις δέν μπορεί να ξεπεράσει τους 65 βαθμούς, οπότε το να πάρει φωτιά απο σπίρτο μια κηλίδα θέλει πολύ κωλοφαρδία
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οι 210 βαθμοί είναι το auto-ignition temperature, δηλαδή η θερμοκρασία που αναφλέγεται το πετρέλαιο χωρίς την παρουσία φλόγας ή σπίθας
Οι 60 βαθμοί είναι το flashpoint δηλαδή η ελάχιστη θερμοκρασία στην οποία δημιουργούνται αρκετοί ατμοί ωστε να δημιουργηθεί αναφλέξιμο μείγμα (με την παρουσία σπινθήρα ή γυμνής φλόγας). Το αντίστοιχο νούμερο για τη βενζίνη είναι μείον 40 βαθμοί C.
Η άσφαλτος ακόμα και σε extreme περιπτώσεις δέν μπορεί να ξεπεράσει τους 65 βαθμούς, οπότε το να πάρει φωτιά απο σπίρτο μια κηλίδα θέλει πολύ κωλοφαρδία
Το ξερω,για αυτο το εβαλα.
-
Στις ταινίες πάντα παίρνει!
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Στις ταινίες πάντα παίρνει!Έλα τώρα, μην κάνεις έτσι. Άς πάρουμε μια γερή και τζούρα από hollywood:
Youtube Video – [04:04..] -
Ο χρήστης Maverick93 έγραψε:
Στις ταινίες πάντα παίρνει!
Έλα τώρα, μην κάνεις έτσι. Άς πάρουμε μια γερή και τζούρα από hollywood:
Youtube Video – [04:04..]Ναι τετοια εκανε ο Gibson και απο την πολλη βαρβατιλα βαρεθηκε και το εριξε στα καλσον !!
-
Ο χρήστης Maverick93 έγραψε:
Έλα τώρα, μην κάνεις έτσι. Άς πάρουμε μια γερή και τζούρα από hollywood:
Youtube Video – [04:04..]Αυτό είναι βενζίνη, που μπορεί να πάρει φωτιά με αυτό το τρόπο. Να ένα επιχείρημα για τα diesel!
Όσο για τον Mel:
-
Ζώο 1ο) Χθες το βράδυ πηγαίναμε με τον αδερφό μου Κοζάνη. Κατά τις 22:30 με 23:00 περίπου ήμασταν μετά το Βαθύλαγκο. Μπροστά μας ένα focus και ποιο μπροστά ένα αγροτικό που πήγαινε σιγά. Οπότε μέσα στα σκοτάδια και χωρίς ικανή ευθεία για προσπέραση δύο αυτοκινήτων περιμέναμε το focus να κάνει κίνηση. Ξαφνικά από το πουθενά βλέπουμε πίσω μας φώτα να μας πλησιάζουν γρήγορα. Ήταν μία Χ1 με πινακίδες Μητρόπολης (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος ποιας ήταν), βγαίνει αντίθετο ρεύμα (χωρίς να μπορεί να δει φυσικά αν μετά τη στροφή έρχεται κανείς...) και πάνω στη στροφή μας προσπερνάει και τους τρεις, χωρίς να κόψει καθόλου...
Μάλλον είχε κανονίσει με τον απο πάνω και δεν είχε πρόβλημα.Ζώο 2ο) Επιστρέφαμε σήμερα και στον κωλόδρομο πριν την Ελασσώνα ένας φορτηγατζής αποφάσισε ότι θέλει δύο ρεύματα για να στρίψει σε ανοιχτή καμπή. Φυσικά με τόσα που πήγαινε και λίγες ήθελε. Δυστυχώς τον είδα ενώ ήμουν ήδη πάνω στη στροφή, ευτυχώς ψύχραιμα πήγα όσο πιο άκρη γινόταν και γλιτώσαμε τα χειρότερα...
-
@zorz Δίκιο έχεις, εδώ μ έπιασες αδιάβαστο
PS: Ισχύει και το τελευταίο
-
-
Φωναξε κανεις την τροχαια;;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
ησουν μπροστα στη φαση???
-
Κατι θυμιζει η παραλια, Πετανοι - Κεφαλλονιά; Γίνεται ο κακός ο χαμός αν είναι εκεί.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
ησουν μπροστα στη φαση???
Όχι...
-
το λεω γιατι εχω κανει ακριβως το ιδιο κατ επαναληψη μια εποχη...( εκτός απο το να κολλησω βεβαιως )
και πιο κοντα στο νερο
γιατι ο πεθερος μου με το ζορι περπαταγε και τα μπανια θα του εκαναν καλο...ισως, λεω ισως να ηταν κατι αναλλογο....
-
το λεω γιατι εχω κανει ακριβως το ιδιο κατ επαναληψη μια εποχη...( εκτός απο το να κολλησω βεβαιως )
και πιο κοντα στο νερο
γιατι ο πεθερος μου με το ζορι περπαταγε και τα μπανια θα του εκαναν καλο...ισως, λεω ισως να ηταν κατι αναλλογο....
Το ειχες αφησει και εσυ ετσι χυμα μεσα στην μεση της παραλιας και μεσα στον κοσμο ? ή ειχες μαζευτει τουλαχιστον να μην ενοχλεις ? Γιατι αν το ειχες αφησει ετσι.......tragic
-
και πιο κοντα στο νερο
To έκανες σε παραλία με τόσο κόσμο?? Είναι παράλογο να κάνεις κάτι τέτοιο σε τέτοιο σημείο.
-
Εξαρταται τι εννοεις 'αφησει'...
η απαντηση ειναι ναι, αν εννοεις την ολη διαδικασια, βγαλτον απο το αυτοκινητο, βαλτον στο νερο, βεβαιωσου οτι.... επιπλεει, κατσε μαζι του αν δεν ειναι κανενας αλλος αυτα τα 5-10 λεπτα που κραταγε το μπανιο του, ξαναβγαλτον, σκουπισε τον, βαλτον στο αυτοκινητο και φυγε σιγα ωστε να μην σηκωσεις καν αμμο και λερωσεις οσους κοντα....σου ευχομαι να μην σου τυχει ωστε καποιος ενδεχομενως να πει tragic για σενα....
δεν ηθελα προφανως να πουλησω εξυπναδα επεμβαινοντας, διοτι ναι συνηθως κατι αναλλογο καποιος καφρος το εχει κανει. αλλα οχι ΠΑΝΤΑ. αυτο ηθελα να 'δειξω'
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
To έκανες σε παραλία με τόσο κόσμο?? Είναι παράλογο να κάνεις κάτι τέτοιο σε τέτοιο σημείο.
Επεδιωκα να ειναι ωρα που ΔΕΝ ειχε τοσο κοσμο, ακριβως για να εχω καπου χωρο να πλησιασω.
Εννοειται βεβαια οτι ουτε εμπαινα ουτε εβγαινα με χιλια...
κι επειδη με ειχαν μαθει καποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ χωρις να τους το ζητησω, αν δεν υπηρχε χωρος μαζευαν τα πραγματα τους και μου εκαναν χωρο κανοντας μου κουμαντο...Βλεπεις μπορει να τα φερει η μοιρα ωστε να βρεθει καποιος στην ιδια θεση....
κι οπως ειπα
σκοπός της παρεμβασης δεν ηταν να δικαιολογήσω τον συγκεκριμενο που βεβαιως ουτε εγω ξερω πως και γιατι βρεθηκε εκει..
απλά βλεποντας την φωτο μου θυμησε τα δικα μου.......
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]