-
Σε συνοικία στο Χαϊδάρι που είναι το πατρικό της γυναίκας μου, αν πας να παρκάρεις έξω από το σπίτι του άλλου (πιθανόν να πρέπει να μετακινήσεις καρέκλες, δοχεία ή δεν ξέρω και γω τι άλλο) γίνεται χαμός. Το θεωρούν κεκτημένο και αναυθαίρετο δικαίωμά τους να παρκάρουν μπροστά από το σπίτι τους.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Σε συνοικία στο Χαϊδάρι που είναι το πατρικό της γυναίκας μου, αν πας να παρκάρεις έξω από το σπίτι του άλλου (πιθανόν να πρέπει να μετακινήσεις καρέκλες, δοχεία ή δεν ξέρω και γω τι άλλο) γίνεται χαμός. Το θεωρούν κεκτημένο και αναυθαίρετο δικαίωμά τους να παρκάρουν μπροστά από το σπίτι τους.Μακαρι να το ειχαμε και σε αλλες περιοχες αυτο...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Σε συνοικία στο Χαϊδάρι που είναι το πατρικό της γυναίκας μου, αν πας να παρκάρεις έξω από το σπίτι του άλλου (πιθανόν να πρέπει να μετακινήσεις καρέκλες, δοχεία ή δεν ξέρω και γω τι άλλο) γίνεται χαμός. Το θεωρούν κεκτημένο και αναυθαίρετο δικαίωμά τους να παρκάρουν μπροστά από το σπίτι τους.Συμβαίνει και στην επαρχία αυτό το αισχρό φαινόμενο ( στην περιοχή Αφάντου ) εδώ στη Ρόδο.
Απλά πιστεύω πως οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν εξοικειωθεί και δεν τους ενοχλεί, και στους απαντούν εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς. -
Παραλίγο να με 'φάει' με το σκουτερ σήμερα μία κυρία καθως βγήκε αέρα από στενάκι καθως πέρναγα... Σταματάω και της λέω κάτι και με έστειλε.... «Έλα μου λεει δίκιο εχεις άλλα περίμενα πολύ να βγω είχε κίνηση και δεν άντεχα...»
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Παραλίγο να με 'φάει' με το σκουτερ σήμερα μία κυρία καθως βγήκε αέρα από στενάκι καθως πέρναγα... Σταματάω και της λέω κάτι και με έστειλε.... «Έλα μου λεει δίκιο εχεις άλλα περίμενα πολύ να βγω είχε κίνηση και δεν άντεχα...»ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ !!!!!!
-
Κάψωσε η γυναίκα. Τι να κάνει;
-
μιας και λέμε για γυναίκες...
γυρνάω από Ανάβυσσο χθες σούρουπο και είμαι περίπου στην Αγ. Μαρίνα, πριν τις τρύπες του Καραμανλή. Κινούμαι νορμάλ στη δεξιά κι εκεί που είμαι σε μια ευθεία βλέπω ένα γιάρις από αριστερά να έχει μπει κάθετα στο αντίθετο ρεύμα και να περιμένει να αδειάσει το δικό μας, ε οκ αδειάζει η αριστερή μας και τι κάνει η οδηγάρα, αντί να μπει στην αριστερή και να ορίσει την πορεία της μπαίνει στη δεξιά μπροστά μου και με αναγκάζει σε φρενάρισμα πανικού το abs έδωσε τα ρέστα του. την πιάνω παρακάτω στο φανάρι άκουσε τον εξάψαλμο και ο συνοδηγός έλεγε νόημα του τύπου άστην την κοπέλα την κατάλαβε τη μαλακία της μη της τα χώνεις κι εσύ. Αν ήμουν κάτω απ'τα ραδίκια τώρα ή με ολική το αμάξι τι θα έλεγε;
ε ρε φίλε έχουν τρελαθεί λέμε, όχι οι γυναίκες μόνο, ο κοσμάκης γενικά
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Απιστευτο ζωο ο καρακομπλεξαρας γειτονας, που εβρεχε το δρομο επιτηδες για να μη παιζουν μπαλα τα παιδακια, επειδη φωναζαν και εκαναν φασαρια!!
Λες και αυτος οταν ηταν 10 χρονων, δεν εκανε σαματα στη γειτονια και χαιροταν τα παιδικα του χρονια...
Λες και τα παιδακια αυτα οταν θα μεγαλωσουν θα ζουν σε μια ομορφη κοινωνια και τωρα θα πρεπει να αραξουν σπιτια τους χωρις να χαρουν οσο προλαβαινουν τα ομορφα της ηλικιας....Δεν έχεις άδικο. Αν δεν το ζήσεις όμως δεν το καταλαβαίνεις.
Φαντάσου ότι μένεις σε μια ήσυχη γειτονιά και κάποια στιγμή τα 20 παιδάκια της γειτονιάς αποφασίζουν να παίζουν κάθε μέρα 8.00-15.00 & 17.00 - 20.00 έξω από το σαλόνι σου, την κρεβατοκάμαρά σου και την κουζίνα σου. Φαντάσου επίσης ότι σε απόσταση αναπνοής από το χώρο που παίζουν βρίσκεται η ιδιόκτητη θέση στην οποία παρκάρεις το αυτοκίνητό σου, στο οποίο έχουν ήδη προξενήσει ζημιά. Και όλα αυτά με τις πλάτες των γονιών τους. Πίστεψέ με, ο πιο ήρεμος άνθρωπος του κόσμου να είσαι, όχι με το λάστιχο, με την καραμπίνα βγαίνεις...
Φυσικά τα παιδάκια δε φταίνε σε τίποτα. Λίγο νεράκι όμως, προκειμένου να αποφύγεις την καραμπίνα, μια χαρά μου φαίνεται. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Απιστευτο ζωο ο καρακομπλεξαρας γειτονας, που εβρεχε το δρομο επιτηδες για να μη παιζουν μπαλα τα παιδακια, επειδη φωναζαν και εκαναν φασαρια!!
Λες και αυτος οταν ηταν 10 χρονων, δεν εκανε σαματα στη γειτονια και χαιροταν τα παιδικα του χρονια...
Λες και τα παιδακια αυτα οταν θα μεγαλωσουν θα ζουν σε μια ομορφη κοινωνια και τωρα θα πρεπει να αραξουν σπιτια τους χωρις να χαρουν οσο προλαβαινουν τα ομορφα της ηλικιας....Δεν έχεις άδικο. Αν δεν το ζήσεις όμως δεν το καταλαβαίνεις.
Φαντάσου ότι μένεις σε μια ήσυχη γειτονιά και κάποια στιγμή τα 20 παιδάκια της γειτονιάς αποφασίζουν να παίζουν κάθε μέρα 8.00-15.00 & 17.00 - 20.00 έξω από το σαλόνι σου, την κρεβατοκάμαρά σου και την κουζίνα σου.Καταλαβαινεις υποθετω οτι μεχρι εδω εχεις αδικο...
-
Μέχρι εκεί είναι πιθανώς συζητήσιμο. Πρέπει να διαβάσεις το full story για να βγάλεις συμπέρασμα.
Επιτρέπεται το παιχνίδι (μπάλα, ρακέτες, κοκ) στο δρόμο;
-
Ναι παιδια ειναι ενοχλητικο... αλλα αυτο που με κανει εμενα να αγνοω την τοσο μεγαλη ηχορυπανση ειναι συγκεκριμενα πραγματα, τουλαχιστον στη δικη μου περιπτωση.
Παιδι ημουν και εγω σε εκεινη τη γειτονια, μαζι με τ'αλλα παιζει να εκανα περισσοτερη φασαρια... και αταξιες.
Χαιρομασταν τα παιδικα μας χρονια... δεν ηρθε κανεις ποτε να μας μαλωσει! ΠΟΤΕ σε εκεινη τη γειτονια.Οσο για τις ζημιες δεν μου εκαναν καμια ζημια ουτε ποτε εκαναν, μια φορα χτυπησαν του απο πανω το αμαξι με τη μπαλα και του χτυπαγαν κουδουνι λεγοντας του απο το θυροτηλεφωνο 'κυριε κυριε η μπαλα επεσε στο αμαξι σας, συγνωμη' ...!!
Ναι εχω φτασει και 'γω στα ορια μερικες φορες με τη φασαρια, η οποια ξεκιναει απο τις 7 και τραβαει μεχρι και τις 10 το βραδυ καμια φορα αλλα προτιμησα να κλεισω παραθυρα να βαλω και a/c στο σπιτι παρα να τους χαλασω τη στιγμη.
Χαιρομαι οταν κανουν πο#τανα τη γειτονια με φωνες και κακο παιζοντας, παρα να τη βγαλουν σαν τα φυτα μπροστα απο ενα PC η σε καμια καφετερια ολη μερα.Ναι δεν επιτρεπεται το παιχνιδι στο δρομο, αλλα λιγα μετρα πιο κατω, το σχολειο οταν κλεινει το μεσημερι περιφρασσεται σαν φρουριο και δεν επιτρεπεται να μπει πλεον η πιτσιρικαρια να παιξει στο προαυλιο !! (Σε αντιθεση με παλιοτερα, που ενα σχολειο ηταν το ιδιο γεματο ακομα και κλειστο μεχρι το βραδυ!)
-
και μενα κατω απο το σπιτι μου ο ιδιος χαμος γινεται καθε απογευμα τωρα το καλοκαιρι, ειναι ησυχο στενακι με λιγη κινηση και προσφερεται
ωρες ωρες ειναι ενοχλητικο αλλα δεν μπορω να τους την πω, παιδακια ειναι..
μια φορα μονο εκανα σκηνη για το τι λενε, ειχανε ξεφυγει και ολο βριζανε μ@λ@κα και μ@λ@κα και δεν την παλευα αλλο
(εχω και μικρα παιδια στο σπιτι..) -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Και δε μου λετε εσεις που γουσταρετε να παιζουν μπαλα τα μουλικα, αν προσγειωθει καμια μπαλια στον ουρανο του αυτοκινητου σας (ολικη καταστροφη), τι θα κανετε?Αντε με τον καθε μαλακα που αραδιαζει τα μαλακιστηρια του στο δρομο επειδη δεν τα αντεχει στο σπιτι.
Ψυχολογικά;
Δε σε άφηναν μικρό να παίζεις και δε θες κανείς να είναι χαρούμενος; -
αλλο αυτο που λες εσυ και αλλο αυτο που λεει ο παυλας...
θεωρω οτι εσυ μιλας γενικα ενω ο παυλας ναφερεται σε ωρες κοινης ησυχιας και σε περιπτωσεις που το παιχνιδι των παιδιων προκαλει ζημιές..
-
Δε μου αρέσουν τα υποθετικά σενάρια.
Υπάρχουν διάφορα που θα έκανα αλλά δε θα άρχιζα να βρίζω στα fora όλα τα παιδιά που παίζουν έξω. -
Σίγουρα δεν τα εκτιμώ παραπάνω από ένα παιδί.
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Και αν το κανει καταλαθος καποιο παιδι, ο γονιος θα επρεπε να αποκαταστησει τη ζημια.(αλλα στην ελλαδα ζουμε...)Σε αυτό συμφωνώ.
-
Καταστροφη απο το οτιδηποτε μπορει να γινει, ειτε ειναι η μπαλα απο απροσεκτα παιδακια, ειτε απο γλαστρα που επεσε απ'το μπαλκονι, ειτε απο τεντα που ξηλωσε ο αερας... ειτε απο μετεωριτη που επεσε στη γειτονια ειτε απο το ωστικο κυμα UFO που ειδε καποιος να περναει ξυστα....
Εαν εχεις λυσει το θεμα ΟΛΩΝ των κινδυνων στους οποιους ειναι εκτεθειμενο το οχημα σου και εμειναν τα παιδια, δεκτο λοιπον, αλλα πρεπει να βρεις μια μεση λυση και γι'αυτα και για 'σενα, ετσι;
Υπαρχει τροπος.... εξηγεις στα παιδια ομορφα, οπως και στους γονεις τους.
Οταν γυρναω σπιτι μου, δεν μαρσαρω, δεν κορναρω για να περασω με τη μηχανη η με το αυτοκινητο. Τα χαιρεταω, με βλεπουν που παρκαρω. Τους εξηγω ομορφα να προσεχουν, το ιδιο κανουν και οι γονεις τους, με τους οποιους, ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ, κραταω μια Α' σχεση... ανθρωποι ειμαστε αλλωστε.Οταν εγινε η στραβη, ζητησαν συγνωμη απο μονα τους, επεσε η μπαλα πανω στο αμαξι, δεν επαθε τιποτα ο ουρανος, ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ χτυπησαν το κουδουνι 'κυριε κυριε, ελατε να δειτε αν επαθε τιποτα το αμαξι, επεσε η μπαλα επανω του, συγνωμη!!'
Εαν εισαι σε μια κωλογειτονια, με βλακες αντικοινωνικους γειτονες που εχουν παιδια με ψυχολογικα, τοτε τα περι ζημιων και συμπεριφορας, ειναι αποτελεσμα ανατροφης και οσο και να τα πιεζεις θα 'χεις προβλημα, το κακο εχει γινει δηλαδη προ πολλου.
Ειναι κριμα ομως τα παιδακια να τα καταπιεζεις εξ'αρχης για να αποφυγεις καταστασεις.
Καλυτερα να τα ελεγχεις σωστα και με τον τροπο που πρεπει, αντι να καταβρεχεις το δρομο με 'υφακι' για να διωξεις μακρια.
Διοτι το μακρια, ειναι σχετικο καθως 1 - 2 τετραγωνα πιο περα ισως να ειναι πιο επικινδυνα...! -
Εγώ γιατί νομίζω ότι δεν παθαίνει τίποτα το αυτοκίνητο αν πέσει, από παιδια που παίζουν, η μπάλα στην οροφή του;
-
μπορει να επανελθει και να μην παθει τιποτα αλλα μπορει και να οδηγισει σε μονιμη λακουβα η ακομα και σε σπασιμο του χρωματος!
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]