-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παιδιά τον τελευταίο μήνα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ειλικρινά με την μέση ταχύτητα των περισσότερων αυτοκινήτων. Είπαμε οικονομία στην βενζίνη αλλά ρε φίλε όταν μπροστά σου είναι άδειος ο δρόμος τελείως και δεν έχεις εμπόδια δεν πας με 10-20 χλμ. Είπαμε. Αυτό γίνεται από πάρα πολλούς δυστυχώς και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να παίρνω το μηχανάκι γιατί είναι γελοίο. Τι πιστεύουν ότι με το να πάνε έτσι θα κάψουν λιγότερο? ξυπνήστεεεεεεεεεεεεε τα ίδια θα κάψετε μετά τα 100 αρχίζει και καίει παραπάνω το αμάξι. Μιλάμε για πολλά περιστατικά και καθημερινά. Φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που έχει αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση . Αλλά οι χειρότεροι είναι οι ταξιτζήδες σε αυτό.
Αν δεν υπαρχει ελαχιστο οριο ταχυτητας γιατι σε ενοχλει;
Το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό και είναι πολύ σπαστικό για πολλούς λόγους. Πρώτα απ όλα σε ενα φανάρι που θα μπορούσαν να περάσουν 10 αυτοκίνητα περνάνε μόνο 5. Αν στη διαδρομή σου έχεις 2-3 φανάρια να περάσεις, αυτό σημαίνει 5-10 λεπτά επιπλέον καθυστέρηση χωρίς λόγο.
Αλλο παράδειγμα, όταν είμαι με το μηχανάκι περνάω απο ένα στενό δρόμο που χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο, αλλά δέν έχει διασταυρώσεις και είναι ευθεία σε όλο το μήκος του. Στο τέλος του έχει ένα φαρδύ πλακώστρωτο σαμαράκι. Τα ζώα πάνε με 20-30 σε όλο το μήκος του δρόμου και όταν φτάσουν στο σαμαρι πέφτουν στα 10. Με το μηχανάκι είναι δύσκολο να κρατήσω ισοροπία στο ανώμαλο πλακόστρωτο με τόσο χαμηλή ταχύτητα, οπότε πρέπει να σταματήσω τελείως πρίν το σαμάρι και να περιμένω να φύγουν τελείως για να περάσω.
-
γιατί ειναι ζώα που σε στενό δρομο που χωράει μονο 1 αυτοκίνητο πηγαίνουν με 30 και στο σαμάρι πέφτουν στα 10;
αν είχε και ΣΤΟΠ θα ήταν ακομα περισσότερο ζώα αν σταματούσαν δλδ;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
γιατί ειναι ζώα που σε στενό δρομο που χωράει μονο 1 αυτοκίνητο πηγαίνουν με 30 και στο σαμάρι πέφτουν στα 10;αν είχε και ΣΤΟΠ θα ήταν ακομα περισσότερο ζώα αν σταματούσαν δλδ;
Αν ήθελα να πηγαίνω με τέτοιες ταχύτητες αντί για μηχανάκι θα έπαιρνα Asics
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
γιατί ειναι ζώα που σε στενό δρομο που χωράει μονο 1 αυτοκίνητο πηγαίνουν με 30 και στο σαμάρι πέφτουν στα 10;αν είχε και ΣΤΟΠ θα ήταν ακομα περισσότερο ζώα αν σταματούσαν δλδ;
+1!!! Τα 50χαώ (όριο πόλης) σε στενούς δρόμους όπου χωρά ένα αυτοκίνητο χωρίς πολύ χώρο αριστερά-δεξιά κάποιες φορές μού φαίνονται πολλά.
Το τι βλέψεις έχει ο κάθε οδηγός παπακίου/κτλ με αφήνει παγερά αδιάφορο. Δε θα πάω πιο γρήγορα εφόσον κρίνω ότι δε θα είναι ασφαλές (για τον οποιοδήποτε μπορεί να πεταχτεί μπροστά μου από το πουθενά)...
-
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι μονόδρομος πλάτους 1,5 λωρίδας όλο ευθεία με πολύ καλή ορατότηττα και χωρίς κάθετους δρόμους, μόνο στο τελείωμα διασταύρωση που είναι και το σαμαρι, αλλά και εκεί έχει προτεραιότητα. Οπότε είναι τελείως παράλογο να πάει κάποιος με 30 πόσο μάλλον με 20.
Ενδεικτικό είναι μια φορά ήταν μπροστά ένα τέτοιο ζώο, απο πίσω του περιπολικό και πίσω απο το περιπολικό εγώ και πισω κομβόι ολόκληρο. Σε κάποια φάση το περιπολικό τα παίρνει και αρχίζει να του παίζει σειρήνες για να πάει πιό γρήγορα
-
αν υπάρχει κάτι στο οποιο συμφωνεί το ελληνικό κοινο ειναι ότι οι μπατσαίοι ειναι για το , αλλά οταν κάνουν κατι που το γουστάρουμε, τοτε αυτόματα και ως δια μαγείας γινονται φίλοι μας
-
Ο ανθρωπας λεει για οσους βραδυπορουν χωρις κανενα λογο (κοινως βγηκαμε βαρκα γιαλο στο δρομο κ αρμενιζουμε), κ εσεις του λετε για ελαχιστα ορια ταχυτητας κλπ.
-
αναφέρθηκε συγκεκριμένο παράδειγμα.
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αλλο παράδειγμα, όταν είμαι με το μηχανάκι περνάω απο ένα στενό δρόμο που χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο, αλλά δέν έχει διασταυρώσεις και είναι ευθεία σε όλο το μήκος του. Στο τέλος του έχει ένα φαρδύ πλακώστρωτο σαμαράκι. Τα ζώα πάνε με 20-30 σε όλο το μήκος του δρόμου και όταν φτάσουν στο σαμαρι πέφτουν στα 10. Με το μηχανάκι είναι δύσκολο να κρατήσω ισοροπία στο ανώμαλο πλακόστρωτο με τόσο χαμηλή ταχύτητα, οπότε πρέπει να σταματήσω τελείως πρίν το σαμάρι και να περιμένω να φύγουν τελείως για να περάσω.
αν το ίδιο συνέβαινε στην εθνική οδο, τότε ΟΚ.
αλλά ας συμφωνήσουμε όλοι οτι οι μπλε ειναι φίλοι μας οταν βαράνε τις σειρήνες.
-
φιλοι μας μονο οταν οι σειρηνες δεν ειναι για εμας.αλλιως ειναι μαλακες.κριμα που καποιοι δυσκολευονται να καταλαβουν οτι τα αναγραφομενα ορια,ειναι τα ανωτερα κ οχι τα κατωτερα.
ντογκ80,να φανταστω κανεις κ σφηνες εν κινησει με το διτροχο σου?κ οχι μονο οταν το φαναρι ειναι κοκκινο κ τα αυτοκινητα σταματημενα? -
Δεν μπορώ να καταλάβω δεν έχει το δικαίωμα κάποιος να παεί με 30 εντός πόλης όταν το όριο είναι 50??
Δηλαδή στη Γερμανία πχ. που έχει όριο 30 σε κάποιους δρόμους με κάμερες τι θα κάνατε?? -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι μονόδρομος πλάτους 1,5 λωρίδας όλο ευθεία με πολύ καλή ορατότηττα και χωρίς κάθετους δρόμους, μόνο στο τελείωμα διασταύρωση που είναι και το σαμαρι, αλλά και εκεί έχει προτεραιότητα. Οπότε είναι τελείως παράλογο να πάει κάποιος με 30 πόσο μάλλον με 20.Ενδεικτικό είναι μια φορά ήταν μπροστά ένα τέτοιο ζώο, απο πίσω του περιπολικό και πίσω απο το περιπολικό εγώ και πισω κομβόι ολόκληρο. Σε κάποια φάση το περιπολικό τα παίρνει και αρχίζει να του παίζει σειρήνες για να πάει πιό γρήγορα
Με πλάτος δρόμου 1,5λωρίδα (>>1 αυτοκίνητο) μήπως κάτι δεν έκανες καλά για να μην μπορείς να τον προσπεράσεις με το παπί;
-
και πώς ξερεις οτι δεν εχει κάτι τετοιο;; http://chivethethrottle.files.wordpress ... =500&h=331
το παπί ηταν αυθαίρετο συμπέρασμα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αλλο παράδειγμα, όταν είμαι με το **μηχανάκι **περνάω απο ένα στενό δρόμο που χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο, αλλά δέν έχει διασταυρώσεις και είναι ευθεία σε όλο το μήκος του. Στο τέλος του έχει ένα φαρδύ πλακώστρωτο σαμαράκι. Τα ζώα πάνε με 20-30 σε όλο το μήκος του δρόμου και όταν φτάσουν στο σαμαρι πέφτουν στα 10. Με το μηχανάκι είναι δύσκολο να κρατήσω ισοροπία στο ανώμαλο πλακόστρωτο με τόσο χαμηλή ταχύτητα, οπότε πρέπει να σταματήσω τελείως πρίν το σαμάρι και να περιμένω να φύγουν τελείως για να περάσω.Με τον όρο 'μηχανάκι' κάποιος αναφέρεται συνήθως σε μεγέθη παπιού
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο ανθρωπας λεει για οσους βραδυπορουν χωρις κανενα λογο (κοινως βγηκαμε βαρκα γιαλο στο δρομο κ αρμενιζουμε), κ εσεις του λετε για ελαχιστα ορια ταχυτητας κλπ.αναφέρθηκε συγκεκριμένο παράδειγμα.
παραδειγμα
αν το ίδιο συνέβαινε στην εθνική οδο, τότε ΟΚ.
Εγω μιλαγα για τον πρωτο (ποστ του ikarus260).
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Με πλάτος δρόμου 1,5λωρίδα (>>1 αυτοκίνητο) μήπως κάτι δεν έκανες καλά για να μην μπορείς να τον προσπεράσεις με το παπί;Αν το αμάξι κάθεται ακριβώς στο κέντρο του δρόμου τότε είναι λίγο οριακά και δέν το διακινδυνεύω (έχω δεί άλλους που το κάνουν πάντως). Αν κάνει έστω και λίγο δεξια τότε δέν υπάρχει πρόβλημα.
Το μηχανάκι μου είναι ένα Honda Hornet.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Με πλάτος δρόμου 1,5λωρίδα (>>1 αυτοκίνητο) μήπως κάτι δεν έκανες καλά για να μην μπορείς να τον προσπεράσεις με το παπί;
Αν το αμάξι κάθεται ακριβώς στο κέντρο του δρόμου τότε είναι λίγο οριακά και δέν το διακινδυνεύω (έχω δεί άλλους που το κάνουν πάντως). Αν κάνει έστω και λίγο δεξια τότε δέν υπάρχει πρόβλημα.
Έλα ντε όμως που δεν κάνουν δεξιά και κάθονται σε 3 λουρίδες στην αριστερή λωρίδα και όχι στην δεξιά ακόμα και σε δύο. Τότε τι γίνεται? θα μου πεις τι δουλειά έχεις στην αριστερή που είναι μόνο για προσπεράσεις? έτσι όπως έχουμε καταντήσει όμως οι αργοί χρησιμοποιούν την δεξιά και οι 'γρήγοροι' (σε εισαγωγικά γιατί πλέον και οι αργοί εκεί πάνε) στην αριστερή. Οπότε όταν εγώ θέλω να μπορέσω να πάω στην δουλειά μου στην ώρα μου που θα πάω έτσι όπως έγινε η κατάσταση?
-
Εσυ θα διαλεγεις τη λωριδα με το λιγοτερο κοσμο κ δεν θα ασχολεισαι με τις αλλες λωριδες.
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Αν το αμάξι κάθεται ακριβώς στο κέντρο του δρόμου τότε είναι λίγο οριακά και δέν το διακινδυνεύω (έχω δεί άλλους που το κάνουν πάντως). Αν κάνει έστω και λίγο δεξια τότε δέν υπάρχει πρόβλημα.
Έλα ντε όμως που δεν κάνουν δεξιά και κάθονται σε 3 λουρίδες στην αριστερή λωρίδα και όχι στην δεξιά ακόμα και σε δύο. Τότε τι γίνεται? θα μου πεις τι δουλειά έχεις στην αριστερή που είναι μόνο για προσπεράσεις? έτσι όπως έχουμε καταντήσει όμως οι αργοί χρησιμοποιούν την δεξιά και οι 'γρήγοροι' (σε εισαγωγικά γιατί πλέον και οι αργοί εκεί πάνε) στην αριστερή. Οπότε όταν εγώ θέλω να μπορέσω να πάω στην δουλειά μου στην ώρα μου που θα πάω έτσι όπως έγινε η κατάσταση?
η αριστερη ειναι για προσπερασεις μονο στις εθνικες
-
Η πιο σωστή αντιμετώπιση έχει τα πιο κάτω σημεία και τα ακολουθώ τα τελευταία χρόνια (γιατί για κάποιο διάστημα και εκνευριζόμουν και χαλιόμουν και μάλωνα):
• Δεν εκνευρίζεσαι με αυτό που βλέπεις ή αυτό που σου κάνουν στο δρόμο
• Σε καμία περίπτωση δεν μαλώνεις ούτε προσπαθείς να δήξεις πιο είναι το σωστό διότι ως γνωστό όποιος τα βάζει με την βλακεία χάνει.
• Ποτέ δεν κάνεις στο δρόμο αυτά που κοροϊδεύεις (αυτό μας κάνει καλύτερους όλους)
• Προσέχεις πάντα στο δρόμο και έχεις τα μάτια σου 14 διότι “εσύ μπορεί να προσέχεις αλλά μπορεί να μην προσέχουν κάποιοι άλλοι”
*Σημείωση: Οποιονδήποτε από τους πιο πάνω κανόνες μπορείς να τους παραλήψεις εάν είσαι πάνω από 1.90, αθλητικός τύπος, τυχαίνει να έχεις το παιδί σου μέσα στο αμάξι και κάποιος που ανήκει στην πιο επικίνδυνη ομάδα οδηγών (μεσήλικες και καγκούρες δλδ) κοντέψει να σε σκοτώσει από μ@λ@κι@ του. -
ειμαι ακριβως 1.9μ,ασχολουμαι με καλαθοσφαιριση(τα τελευταια 2 ετη οχι..) κ κικμποξ(πλεον μονο με σακο στο σπιτι) αλλα δεν εχω παιδι στο αυτοκινητο.σε ποια κατηγορια ανηκω?
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]