-
Ο χρήστης vlasis-b έγραψε:
αλλα καλυτερα ας αφησουμε τη συζητηση για αστυνομιες και κρατος γιατι στην Ελλαδα με κατι τετοια μπορει να σκοτωθουμε και νομιζω οτι αυτος ειναι ο λογος που εχουμε φτασει σε αυτο το οριακο σημειο γιατι ο καθενας θελει να επιβαλει τη γνωμη του με το ζορι ακομη και αν ειναι παραλογηMην εκνευριζεσαι.Οπως ειπες εσυ την αποψη σου το ιδιο εκανε και ο octavia699.Kαι δεν νομιζω οτι θα σκοτωθουμε αν ο καθενας λεει τη γνωμη του χωρις να προσβαλει τον αλλο.
-
διαβασα αρκετες σελιδες απο το συγκεκριμενο τοπικ και μαλιστα δεν ξερω τι να πω,ολοι οι οδηγοι κανουμε παραβασεις μικρες ή μεγαλες πχ να διπλοπαρκαρεις για λιγα λεπτα να πας στο περιπτερο, λεω ενα απλο παραδειγμα ομως αυτο που κανουν μερικοι ειναι εγκληματικο στο παραδειγμα με τη γυναικα στα 80μετρα απο εκει που πηγε εχει σχολειο (να τρακαρει με αμαξι μικρο το κακο παλιοσιδερα ειναι) αλλα αν χτυπουσε ενα παιδακι τι θα ελεγε? τι θα εκανε ? δεν μπορω ουτε να το σκεφτω.
τωρα γραφω μια αστεια ιστορια για να αλλαξω τη διαθεση (μετα θα αρχισω τα σοβαρα) σε εμενα μου φανηκε πολυ αστεια πιστευω να σας αρεσει,λοιπον ηταν ενας απο ενα χωριο πριν απο αρκετα χρονια στη δεκαετια 50-60 και αποφασισε να αγοραση ενα τρακτερ για τη δουλεια του ομως δεν ηξερε να οδηγη και εκεινη την εποχη μου εχουν πει πρωτα επερνες το μηχανημα και μετα πηγαινες σε σχολη οδηγων και μαλιστα με το δικο σου μηχανημα τελοσ παντων ο πρωταγωνιστης της ιστοριας μου το πηρε και του ειπανε μερικα πραγματα απο την αντιπροσωπεια πως ξεκιναει τα φρενα το γκαζι καταλαβενεται λιγα βασικα πραγματα ελα ομως που οταν το πηγε αυτος βολτα ξεχασε πως σταματαει και ετσι αναγκαστηκε να κανει βολτες γυρο-γυρο σε ενα χωραφι μεχρι να σταματησει απο πετρελαιο.
πιστευω να σας αρεσε η ιστορια κατα 75% ειναι αληθινη και μας δειχνει πως ηταν η επαρχια σε εκεινα τα χρονια αλλα και την απλοτητα εκεινων των ανθρωπων που ζησανε τοτε -
γεια σε ολους
δεν ξερω αν υπαρχει παρομοιο θεμα στο φορουμ και αν υπαρχει σορρυ που ανοιγω καινουργιο.
καθε μερα κανω αρκετα χιλιομετρα και σε χωμα και σε δρομο και πολλες φορες συναντω περιεργα και καμια φορα εκνευριστικα παρατραγουδα τα οποια εκτος απο τη χιουμοριστικη τους πλευρα αποτελουν κινδυνο για ολους μας και θα ηθελα να ρωτησω ενταξει κρατος ΔΕΝ υπαρχει ,αστυνομια ΔΕΝ υπαρχει παρα μονο για κλησεις .Αλλα δεν πρεπει καποια στιγμη να μπει ταξη σε αυτη τη ζουγκλα ή μαλλον ανεκδοτο που λεγεται Ελληνικοι δρομοι, δεν θα επρεπε να υπαρχει καποιος που να ελεγχει τα οχηματα και τους οδηγους που κυκλοφορουν στο δρομο και ειναι απειλη οχι μονο για τους οδηγους αλλα και για ολους πεζους ,ζωα κτλ που θα εχουν την ατυχια να βρεθουν μπροστα τους. καποιος πρεπει να βαλει ταξη και δεν εννοω των τσακ νορρις.
ο λογος που γραφω αυτο το θεμα (σορρυ αν υπαρχι αλλο topic) ειναι επειδη χθες ενω καθουμουν ηρεμα μεσα στο λανος και ονειροπολουσα το κιτ extreme περναει απο μπροστα μου μια αρκετα μεγαλη γυναικα 50+ με πατεριτσες να προσπαθη να περπατηση και με γυψο στο αριστερο ποδι μεχρι το γονατο με λιγα λογια το ποδι κλαρα οπως θα ελεγαν και στο χωριο μου και επειδη ξερω απο αυτα λογο του επαγγελματος που σπουδασα (ναι σπουδασα αλλα ορθογραφια δεν εμαθα)ηξερα οτι αυτο το ποδι απο το γονατο και κατω ειχε χασει οποιαδηποτε κινηση κυριος λογο του δεσιματος ,τελοσπαντων στην αρχη τη λυπηθηκα γιατι κουβαλουσε και κατι ψωνια αλλα μετα νευριασα τοσο που μου ηρθε να τις σπασω και το αλλο ποδι παρολο που δεν ειμαι βιαιος.Παιδια δεν κανω πλακα αυτη η δολοφονος της ασφαλτου μπηκε σε ενα suzuki wagon r και οδηγησε ενω δεν μπορουσε να περπατηση ,ενω δεν μπορουσε καν να μπει μεσα στο αμαξι (το ποδι δεν λυγιζε απο το γονατο και κατω)αυτη αδιαφορησε τελειως και μπηκε στη θεση του οδηγου (το αμαξι ειχε χειροκινητο κιβωτιο) αφου τις εσβησε 5-6 φορες και αφου ο συμπλεκτης σκουνταγε βγηκε στο δρομο χωρις να υπολογιζει τιποτα
πειτε μου δεν θα επρεπε καποιος να τις πει να μην οδηγηση σε τετοια κατασταση,δεν θα επρεπε να εχει τη στοιχειωδη γνωση και ευαισθησια να πει η ιδια που παω ετσι και θελω και τιμονι , σκεφτητε να εβρισκε στο δρομο ενα παιδακι θα το σκοτωνε
καποιος πρεπει να βαλει ταξη
περιμενω τις δικες σας εμπειριεςΕσύ ως ενεργός πολίτης που ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει γύρω του τηλεφώνησες στο 100; Δήλωσες ότι οδηγεί μια 'κουτσή'; Ή απλά μπήκες στο forum να κράξεις την κοινωνία εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις υποχρεώσεις σου ως πολίτης;
Υ.Γ.: Σύντομα βλέπω συνένωση με το viewtopic.php?f=5&t=47983
-
και ομως πηρα και αφου εδωσα ολα μου τα στοιχεια και τα δικα της (πινακιδες κτλ) μου ειπαν ενα ωραιο ευχαριστω και οτι θα το κοιταξουν το τι εγινε μετα δεν μπορω να ξερω μπορει και να τη σταματησανε το θεμα ειναι οτι μερικοι εχουν αγνοια κινδυνου και οχι το ποσο ενεργος πολιτης ειμαι
-
και ομως πηρα και αφου εδωσα ολα μου τα στοιχεια και τα δικα της (πινακιδες κτλ) μου ειπαν ενα ωραιο ευχαριστω και οτι θα το κοιταξουν το τι εγινε μετα δεν μπορω να ξερω μπορει και να τη σταματησανε το θεμα ειναι οτι μερικοι εχουν αγνοια κινδυνου και οχι το ποσο ενεργος πολιτης ειμαιΔυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει προληπτικά κάτι για την άγνοια κινδύνου ορισμένων. Κάποιοι πρέπει να πάθουν (κλήση, αφαίρεση διπλώματος, κτλ) για να μάθουν. Οπότε έκανες αυτό που έπρεπε κι ας ελπίσουμε ότι έκανε και το 100 το καθήκον του
-
Ακριβως, πολλα ατυχηματα οφειλονται στην αγνοια κινδυνου και στην ελλειψη παιδειας η οποια χρονια τωρα καλα κρατει.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ακριβως, πολλα ατυχηματα οφειλονται στην αγνοια κινδυνου και στην ελλειψη παιδειας η οποια χρονια τωρα καλα κρατει.πολυ σωστο αυτο που λες και θα ηθελα να προσθεσω και την ελλειψη χρηματων, πετυχα πριν καιρο ανθρωπο με αρκετα ακριβο αμαξι (ασχετο) και ειχε χαλασμενη τρομπα φρενων μαλιστα οπως ελεγε στο συνεργειο επρεπε να κανει διπλοπεταλια για να χαζοπιασουν τα ειδη φθαρμενα φρενα του αλλα επειδη η τρομπα τσιμπαγε σε τιμη δεν την εβαλε αλλος ενας δημοσιος κινδυνος
-
Kαι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία Lokatzi!
Πρόσφατα είχε έρθει στη δουλειά ο Διευθυντης Τροχαίας Αγρινίου και στα πλαίσια συζήτησης που είχαμε τον ρώτησα για τις καταγραφές διαφόρων συμβάντων απο την τροχαία και κυρίως για παρανομες πράξεις οδηγών σε σχέση με ατυχήματα υλικών ζημιών. Η απάντηση ήταν ότι γινεται καταγραφή του συμβαντος χωρις η τροχαία να πάρει θέση.Μονομαχία στον ήλιο δηλ και όποιος αντέξει. Έτσι λένε οι κανονισμοί.Φαντάσου λοιπόν τον φίλο να βγαίνει αντίθετο να προκαλεί ατύχημα και να έρχεται η τροχαία να κανει καταγραφή.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
case study: Είσαι σταματημένος, 5ος στη σειρά σε φανάρι. Το 8ο αυτοκίνητο της σειράς σε προσπερνά-όπως και τους υπόλοιπους 7- και μπαίνει πρώτο στη σειρά πατώντας τη διάβαση. Πώς αντιδράς για να συνετίσεις/παραδειγματίσεις/υπερασπιστείς the american way of living κτλ σε αυτή την περίπτωση; Περιμένω ιδέες...Το περιστατικό μου συνέβη σήμερα το πρωΐ.
Αν εισαι εκει πισω, δεν μπορεις να κανεις τιποτα*. Αν εισαι ο πρωτος στο φαναρι, φροντιζεις να κανεις καλη εκκινηση κ να παρεις την στροφη οσο ανοιχτα χρειαζεται ωστε να τον στριμωξεις στο απεναντι πεζοδρομιο. Γενικα, να μην κανεις ακρη να περασει, αφου εσυ πας κανονικα στο δρομο σου.
*αυτο δεν ειναι αληθεια, μπορεις να βγεις εξω κ να του σκασεις σφαλιαρα οταν ο καφρος σταματησε τον πρωτο της ουρας που εκανε το απο πανω που περιγραφω, για να του τσαμπουκαλευτει...
Οποτε δεν βλεπει το φαναρι Κορναρε του για να ξεκινησει
Οχι γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα τρακαρει με τον απεναντι που περναει με πρασινο κ δεν φταιει σε τιποτα.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
case study: Είσαι σταματημένος, 5ος στη σειρά σε φανάρι. Το 8ο αυτοκίνητο της σειράς σε προσπερνά-όπως και τους υπόλοιπους 7- και μπαίνει πρώτο στη σειρά πατώντας τη διάβαση. Πώς αντιδράς για να συνετίσεις/παραδειγματίσεις/υπερασπιστείς the american way of living κτλ σε αυτή την περίπτωση; Περιμένω ιδέες...Το περιστατικό μου συνέβη σήμερα το πρωΐ.
Ας πουμε κατι παρομοιο... Φαναρι με βελακι για αριστερα, περιμενεις κυριος στην 1 λωριδα που εχει διαγραμμιση με βελακι.
Ξαφνικα σχηματιζεται αλλη μια λωριδα διπλα σου για να στριψουν αριστερα, παρανομα, στην λωριδα που ειναι για ευθεια.Τι κανεις?
Προσωπικα εγω αυτον που θα εχω διπλα μου τον πηγαινω ευθεια, μεσα στη μεση της διασταυρωσης, μεχρι να του κλεισει τον χωρο ο πισινος μου, και μετα να πρεπει να τον αφησει καποιος αλλος να περασει. Εγω τελευταια στιγμη κοβω ολο το τιμονι και στριβω σαν κυριος, κι αυτος στην ιδανικη περιπτωση ξεμενει μεσα στη μεση της διασταυρωσης οταν ανοιξει το απεναντι φαναρι και τρωει κορνες/βρισιδια/μουτζες/παναγιες απο ολους τους υπολοιπους!
-
Αυτό συνηθως συμβαινει στην διασταυρωση Κατεχακη -Μεσογείων. Στο φαναρι προς κέντρο αριστερά. Μου έχει τυχει άπειρες φορές. Ετσι είναι.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αυτό συνηθως συμβαινει στην διασταυρωση Κατεχακη -Μεσογείων. Στο φαναρι προς κέντρο αριστερά. Μου έχει τυχει άπειρες φορές. Ετσι είναι.Πλακεντιας στο φαναρι του Εθνους πρωι-πρωι.
-
Αρκει να ειστε σιγουροι οτι η δευτερη λωριδα (αυτη που σχηματιζεται στα δεξια σας) δεν ειναι κ αυτη νομιμη λωριδα για στριψιμο στα αριστερα, οπως ειναι πχ απο Πειραιως προς παραδρομο εισοδου στον Κηφισσο, οπου παω σαν κυριος κ καθομαι πρωτος στην δευτερη λωριδα (γιατι κανενας δεν την χρησιμοποιει) κ μερικοι εξυπνοι με κλεινουν νομιζοντας οτι εχω προσπερασει την ουρα. Το οτι δεν περναω τον πρωτο στην πρωτη λωριδα αλλα καθομαι διπλα του κ στριβουμε μαζι, δεν τους λεει τιποτα...
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αυτό συνηθως συμβαινει στην διασταυρωση Κατεχακη -Μεσογείων. Στο φαναρι προς κέντρο αριστερά. Μου έχει τυχει άπειρες φορές. Ετσι είναι.Αν λες από τη πολυτεχνειούπολη, προς κέντρο Αθήνα, εκεί είναι 2 λωρίδες για αριστερά. Ένας μου έκανε παρατήρηση με ύφος πριν 2-3 χρόνια και τον έκραξε τροχονόμος που ήταν παρών.
-
Έχει χαλάσει το φανάρι Κηφισιας και Πεντέλης και όσοι κατεβαίνουν την Πεντέλης δεν μπορούν να στριψουν αριστερά στην κάθοδο της Κηφισιας προς Αθήνα και τους κατευθύνουν υποχρεωτικά δεξια στην άνοδο προς Κηφισιά.
Στα επόμενα δυο φανάρια odeon και ΚΑΤ καθώς και σε ένα παράνομο άνοιγμα κάνουν όλοι επιτόπου και γίνονται επικά πράγματα. Πρώτη φορά είδα να τριπλωνουν φανάρι για επιτόπου. -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
...
είπα ζώο εμένα όχι για τον καθρέπτη εννοείται, αλλά γιατί ψιλο-δεν έπρεπε να αγχώσω τον παππού που άκουσε ένα 'ντουπ' στον καθρέπτη και ενώ ήταν αγάς ανάμεσα σε δυο λωρίδες, πανικοβλήθηκε και κόντεψε να στουκάρει από μονος του στις μπαριέρες.
Επίσης στα μέρη που συχνάζω για φωτό, ΠΟΤΕ κανείς ως τώρα δεν με έχει κορνάρει, κοιτάξει άγρια, αν ποτέ περνά κανείς. 95% των περιπτώσεων σταματώ ένα τρίλεπτο ολόκληρο, βγάζω τις φώτο, περπατώ πάνω στο δρόμο και μπαίνω μέσα χωρίς κανένας στην ανθρωπότητα να το αντιληφθεί.
οκ!το παιρνω πισω τοτε!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έχει χαλάσει το φανάρι Κηφισιας και Πεντέλης και όσοι κατεβαίνουν την Πεντέλης δεν μπορούν να στριψουν αριστερά στην κάθοδο της Κηφισιας προς Αθήνα και τους κατευθύνουν υποχρεωτικά δεξια στην άνοδο προς Κηφισιά.
Στα επόμενα δυο φανάρια odeon και ΚΑΤ καθώς και σε ένα παράνομο άνοιγμα κάνουν όλοι επιτόπου και γίνονται επικά πράγματα. Πρώτη φορά είδα να τριπλωνουν φανάρι για επιτόπου.Αυτο το ειδα ανεβαινοντας την Κηφισιας και κανοντας δεξια στην Πεντελης. Ειχαν κλεισει την προσβαση που αναφερεις κι αναρωτιωμουν γιατι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αρκει να ειστε σιγουροι οτι η δευτερη λωριδα (αυτη που σχηματιζεται στα δεξια σας) δεν ειναι κ αυτη νομιμη λωριδα για στριψιμο στα αριστερα, οπως ειναι πχ απο Πειραιως προς παραδρομο εισοδου στον Κηφισσο, οπου παω σαν κυριος κ καθομαι πρωτος στην δευτερη λωριδα (γιατι κανενας δεν την χρησιμοποιει) κ μερικοι εξυπνοι με κλεινουν νομιζοντας οτι εχω προσπερασει την ουρα. Το οτι δεν περναω τον πρωτο στην πρωτη λωριδα αλλα καθομαι διπλα του κ στριβουμε μαζι, δεν τους λεει τιποτα...O δρομος συγκεκριμενα εκει που λεω εχει 3 λωριδες με το ζορι... 2 για ευθεια και 1 για αριστερα.
Ασε που γινεται πανικος γιατι μενει μονο 1 λωριδα για ευθεια και γινονται και κει σκηνικα...
Ενας μονο ειχε το θρασσος να μου κορναρει οταν εβλεπε οτι δεν ειχα προθεση να στριψω και του εγνεψα χαμογελωντας 'ΓΕΙΑ ΣΟΥ' -
Αυτό που είδα χθες δεν παιζόταν με την καμμία... Αν ξέρετε κάποια στιγμή η Βείκου/Κύμης ακριβώς πριν την ανισόπεδη όπως πάμε (ευθεία) για Ολυμπιακό Στάδιο και Αττ. Οδό, έχει και δεξιά έξοδο προς Εθν. Αντιστάσεως προς κατεύθυνση Σίδερα και Χαλάνδρι. Υπήρχε λοιπόν άτομο με Getz νομίζω, το οποίο έχοντας σχεδόν βρεθεί στην Εθν. Αντιστάσεως απεφάσισε ότι έκανε λάθος. Και τί έκανε ο απίστευτος ηλίθιος. Πϊσω ολοταχώς σε τόξο 90 μοίρες και μήκος 500 μ. για να ξαναβρεθεί εκεί που ήταν δηλ. ξανά Βείκου με την όπισθεν.... Τράβαγα τα μαλλιά μου. Αν σκότωσε κανέναν δε ξέρω. Κάτι τέτοια κτήνη κυκλοφορουν και μετά παίζεται σε ατύχημα να ισχυριστούν ότι ο άλλος έπεσε πάνω τους ενώ πήγαιναν κανονικά. Εκτέλεση επί τόπου χρειάζεται...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στα επόμενα δυο φανάρια odeon και ΚΑΤ καθώς και σε ένα παράνομο άνοιγμα κάνουν όλοι επιτόπου και γίνονται επικά πράγματα. Πρώτη φορά είδα να τριπλωνουν φανάρι για επιτόπου.Πλέον έχουν βάλει jersey και στο φανάρι του Odeon γιατι και αυτό δέν δουλεύει.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]