-
Ένας μαλάκας τρισμέγιστο ζώο σήμερα μπροστά μου (σε κίνηση) βρήκε ευκαιρία να αδειάσει στον δρόμο ότι είχε και δεν είχε μέσα στο αμάξι. Επί 10-15 μέτρα (πηγαίναμε σταμάτα-ξεκίνα) άδεισε στάχτες, σελοφάν/περιτυλίγματα και ότι άλλο είχε μέσα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πήγαινα σε έναν πελάτη μου προς Ασπρόπυργο μεριά, είχα αργήσει και τα ΖΩΑ, αφού πρώτα έκλεισαν τον δρόμο, επιδεικτικά με πήγαν και καροτσάκι αγνονόνταν το κορνάρισμα μου...Uploaded with ImageShack.us
(αληθινό το περιστατικό και όντως βιαζόμουν)
τι μαρκα ηταν?
-
Πριν λίγους μήνες είχα αναφέρει ότι τα 150+ στην εθνική είναι επικίνδυνη επιλογή. Και βέβαια μερικοί εδώ γέλαγαν και χλεύαζαν. Λες και δεν ξέρουν που ζούμε. Λες και δεν είμαστε κράτος ανεύθυνων πολιτών...
80 στα 100 αυτοκίνητα κυκλοφορούν με φθαρμένα λάστιχα
Έρευνα Newsit: Κίνδυνος θάνατος τα φθαρμένα ελαστικά λένε οι ειδικοί, δεν έχουμε λεφτά να βάλουμε καινούργια απαντούν οι οδηγοί.
Κινητές βόμβες είναι εκατομμύρια οδηγοί που κυκλοφορούν τα οχήματά τους με φθαρμένα ακόμη και κατεστραμμένα ελαστικά γιατί δεν έχουν χρήματα να τα αντικαταστήσουν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Σοφίας που δήλωσε στο Newsit 'αμείβομαι με 750 ευρώ το μήνα, είναι πολυτέλεια να αλλάξω τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου'Όπως δήλωσε στο Newsit ο κύριος Κώστας, ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ στη Νέα Ιωνία, '80 στα 100 αυτοκίνητα σήμερα κυκλοφορούν με φθαρμένα ή κατεστραμμένα λάστιχα κάτι που είναι τρομερά επικίνδυνο. Ακόμη και όσοι μπαίνουν στη λογική να τα αλλάξουν ζητάνε μεταχειρισμένα και όχι καινούργια. Πάντως ευθύνη έχουν και οι εταιρείες καθώς από την αρχή του χρόνου τα ελαστικά εχουν ακριβύνει πάνω από 5% σε όλες τις εταιρείες'.
Ακούστε τι δήλωσε ο κύριος Κώστας: -
θελουν και αυτοκινητα ενο δεν μπορουν να τα συντηρισουν
τι παει να πει ρε κοριτσι μου παιρνω 750€ μησθο και δεν μπορω να δωσω 300€ για λαστιχα? να κυκλοφορεις με το λεωφορειο -
Ενταξει τωρα αμα το ειπε ο Κ. Κωστας ετσι θαναι.... λες και τα μετρησε η θα εχει την ευθυνη να αποδειξει τα λεγομενα του.... διαφημηση εκανε στη δουλεια του....
-
Μάλιστα. Η αλήθεια είναι ότι αλλάζουμε τα φθαρμένα λάστιχα, κάνουμε το σέρβις όταν πρέπει, περνάμε βέβαια και ΚΤΕΟ στην ώρα του ενώ η ασφάλεια είναι πληρωμένη στην λήξη της και το σηματάκι του έτους είναι στο τζάμι.
Ταυτόχρονα η νοοτροπία μας στην οδήγηση είναι η πρέπουσα, ακολουθούμε τον ΚΟΚ και οι δρόμοι είναι σε καλή κατάσταση.
Κατά τα λοιπά ο Κώστας φταίει... -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Μάλιστα. Η αλήθεια είναι ότι αλλάζουμε τα φθαρμένα λάστιχα, κάνουμε το σέρβις όταν πρέπει, περνάμε βέβαια και ΚΤΕΟ στην ώρα του ενώ η ασφάλεια είναι πληρωμένη στην λήξη της και το σηματάκι του έτους είναι στο τζάμι.
Ταυτόχρονα η νοοτροπία μας στην οδήγηση είναι η πρέπουσα, ακολουθούμε τον ΚΟΚ και οι δρόμοι είναι σε καλή κατάσταση.
Κατά τα λοιπά ο Κώστας φταίει...Τα καναλια και τα ειδησεογραφικα του ιντερνετ φταινε... ολα οσα λες ισχυουν και τα ξερουμε οπως και οταν δεν εχουμε λαστιχα παλι το ξερουμε.... και πραττουμε αναλογα.... αλλα για να πουνε μια λαλακια και να γεμισουν με ειδησεις πετανε κατι ανεπιβεβαιοτο... οπως το ποσοστο..... πιο πανω για να γινει τζερτζελες... και να γινει κουβεντα.... για τα αυτονοητα...
-
Ενώ αυτή η δήλωση δεν είναι για γέλια: >80 στα 100 αυτοκίνητα σήμερα κυκλοφορούν με φθαρμένα ή κατεστραμμένα λάστιχα
Όποιος έχει δει λάστιχο ΦΘΑΡΜΕΝΟ να βγει και να το πει γιατί εγώ έχω χρόνια να δω αμάξι με λάστιχο που να έχει λιώσει το πέλμα κάτω από το νόμιμο όριο.
-
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Ελαστικά 5-6 ετών που δεν φαίνονται διαλυμένα, είναι επικίνδυνα.
Εν πάσει περιπτώσει, ο ιθαγενής της χώρας είναι έτοιμος να ξεφουρνίσει οτιδήποτε αν είναι να βάλει το χέρι στην τσέπη ή να ξεβολευτεί.
Αναμένω επιχειρηματολογία του τύπου 'Και γιατί να ξηλωθώ ν' αλλάξω λάστιχα ρε φίλε, μου περισσεύουν; Ο Στρος-Καν πηδάει, εγώ θα πληρώνω;'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Ελαστικά 5-6 ετών που δεν φαίνονται διαλυμένα, είναι επικίνδυνα.5-6 είπες? Κάντα 7-8.
Γνωρίζω περίπτωση μητέρας που πάει τα παιδιά της στο σχολείο με τέτοια. -
Εγω είχα δει ενα L200 και ετριβα τα ματια μου......... σλικ
Παντως επειδη εδς λιγο πολύ είμαστε πιο εμπειροι καντε ενα οπτικο τεστ στα παρκαρισμενα στην γειτονια σας κοιταζοντας διακριτικα τα λαστιχα (μην πεσει και κανα ξυλο). Γραψτε μετα εδω τα συμπερασματα σας. Οποιος βρει λαστιχο παραγωγής
χχ00 ή χχ01 πρέπει να βαλει φωτο -
Εμένα που γλιστράνε και καινούργια τι να κάνω?
-
Ημερομηνία παραγωγής τους?
-
στη παρατημένη mercede e200 εχουμε λάστιχα απο το 01 πανω και μιλάμε ειναι σαν καινούργια προφίλ τζετ, σκισίματα γιοκ! Βεβαια απο το 01 σχεδόν δεν εχει κυκλοφορήσει κ ειναι παντα μεσα σε φυλασσόμενο-κλειστό γκαράζ!
Ενταξη η γομα λογικό ειναι πως θα εχει σκληραίνει περαν της καλης κατάστασης δε το συζητάω!
-
Καταπληκτικό ρεπορτάζ. Ρωτάμε δύο γνωστούς μας και μετά πηγαίνουμε στον μάστορα
-Να σου πω μάστορα, ο κόσμος δεν αλλάζει τα ελαστικά του, έτσι
Ο μάστορας, που βρίσκει την ευκαιρία να κλαφτεί, αρχίζει:
-Όχι, κανείς δεν έρχεται, όλοι κυκλοφορούν με φθαρμένα λάστιχα κτλ.
-Τί ποσοστό δεν αλλάζει τα ελαστικά του;
Ο μάστορας σκέφτεται πως πρέπει να πει κάτι αρκετά δραματικό για να κάνει αίσθηση
-Το 80%.Έτσι βγαίνει το ρεπορτάζ σήμερα. Και ο ψαγμένος αναγνώστης φυσικά και το χάβει, γιατί το βρήκε στο internet...
-
Πολύ σωστή περιγραφή της κατάστασης.
Ο δημοσιογράφος με την ερώτηση του τον αναγκάζει να πει αυτό που θέλει ο ίδιος να ακούσει.
Αλήθεια, υπάρχουν σοβαρά στατιστικά πουθενά;
-
Περίεργο πως δεν έχουν επιβάλλει μεγαλύτερη φορολογία στα ελαστικά, σερβις και ΚΤΕΟ. Αφού το κράτος θα είχε περισσότερα έσοδα.
-
Τότε είναι που κανείς δεν θα πατούσε έξω από ΚΤΕΟ και σέρβις..
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Περίεργο πως δεν έχουν επιβάλλει μεγαλύτερη φορολογία στα ελαστικά, σερβις και ΚΤΕΟ. Αφού το κράτος θα είχε περισσότερα έσοδα.Βρε , μη ρίχνεις ιδέες!
Θέλουμε να αλλάξουμε και λάστιχαΩραία υπογραφή
-
Ενώ τώρα έχει ουρές και στα 2...
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]