-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η επιστήμη, από κολλημένους που ήθελαν να ορίζουν ακριβώς αυτό που λένε και όχι να μιλάνε στο περίπου. Το να σκοτωθείς επειδή πέρασες με κάκκινο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Είναι φυσική συνέπεια της πράξης σου. Δεν υπάρχει καμμία σχέση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο.
Τελοσπάντων. Επειδή δεν έχει νόημα να εξηγήσω γιατί η συνέπεια μιας ανόητης πράξης δεν έχει σχέση με τη φυσική επιλογή, το σταματάω εδώ.
Ειναι ο ορισμος της φυσικης επιλογης. Αυτος που ειναι τοσο ηλιθιος ωστε να περναει με το μηχανακι με κοκκινο πονταροντας στο οτι εσυ θα νοιαστεις κ θα σταματησεις, σκοτωνεται. Ο ορισμος της φυσικης επιλογης.
Ετσι εξαφανιζεται η δικια του ηλιθιοτητα κ δεν μεταφερεται στους μετεπειτα του ειδους. Ετσι γινομαστε καλυτεροι κ δυνατοτεροι σαν ειδος.
Κ ο ορισμος της φυσικης επιλογης εχει ως ξεκαθαρο οτι αναφερεται σε ατομα του ιδιους ειδους. Δηλαδη εντος του ειδους των ανθρωπων. ΕΚΕΙ εχει νοημα να μιλαμε για φυσικη επιλογη, οπου ατομα του ΙΔΙΟΥ ειδους προσαρμοζονται ή οχι, εχουν αμυνες ή οχι, εχουν τα χαρακτηριστικα εκεινα που τους επιτρεπουν να επιβιωνουν εναντι των αλλων ΙΔΙΩΝ ΕΙΔΟΥΣ ατομων. Ετσι βελτιωνεται το ειδος. Αν μιλαμε για διαφορετικα ειδη, δεν εχει νοημα η φυσικη επιλογη.
-
Μόνο που ο Δαρβίνος αλλιώς τα έγραψε ...
-
Ώρες ώρες κολλάτε στην τυπολατρία όπως οι μύγες στα σκατά. Η φυσική επιλογή σαν έκφραση περισσότερο αναφέρεται στην ''θεία δίκη'' παρά στην ουσία της θεωρίας του Δαρβίνου. Πιστεύω ότι απλά τρολάρετε όταν αναλύετε τα αυτονόητα.
Στην ουσία.
Το βλήμα που περνάει με κόκκινο εσκεμμένα και επιπλέον το παίζει τσαμπουκάς καθώς και οι όμοιοί του κατά συρροήν παρανομούντες τραμπούκοι κάθε είδους δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη, ευνομούμενη κοινωνία. Αν δε μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε σε αυτό τότε πάω πάσο.
Στην εκκαθάριση των ''προβληματικών'' προτιμώ τα όργανα της τάξης να αναλάβουν δράση, αλλά αν βοηθήσει και η ''φυσική επιλογή'' δεν με ενοχλεί καθόλου.
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η επιστήμη, από κολλημένους που ήθελαν να ορίζουν ακριβώς αυτό που λένε και όχι να μιλάνε στο περίπου. Το να σκοτωθείς επειδή πέρασες με κάκκινο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Είναι φυσική συνέπεια της πράξης σου. Δεν υπάρχει καμμία σχέση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο.
Παραπάνω γράφω:
Η φυσική επιλογή σαν έκφραση περισσότερο αναφέρεται στην ''θεία δίκη'' παρά στην ουσία της θεωρίας του Δαρβίνου
Αυτό κατάλαβα ότι εννοούν έμμεσα οι συνφορουμίτες και γι'αυτό το έκανα θέμα.
Όσων αφορά τα σκατά και τις μύγες δεν αφορούσαν εσένα, αλλά όλους μας όταν επιμένουμε να κολλάμε σε ασήμαντες λεπτομέρειες και να αναλωνόμαστε σε άχρηστες αντιπαραθέσεις, σχεδόν πάντα εκτός θέματος.
Δεν αμφισβητώ την επιστήμη, αλλά την ικανότητά μας να επικοινωνήσουμε αποδοτικά.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Μόνο που ο Δαρβίνος αλλιώς τα έγραψε ...για πες μας.
-
http://kkeram1441.wordpress.com/2009/08/03/φυσικη-επιλογη/
Να μην τα λέω εγώ να τα πει ειδικός επιστήμονας ...
-
Αυξάνεται τουλάχιστον το ρεπερτόριο.
Αντί να τσακωνόμαστε που ο Κέισι πλακώνει κόσμο στο δρόμο, τώρα τσακωνόμαστε για το τι λέει ο Δαρβίνος. -
Και να ξέρανε τι είπε ο Δαρβίνος...
-
Σίγουρα δεν είπε ότι τα γονίδια των ειδών μεταμορφώνονται για να επιβιώσουν οι οργανισμοί.
Ούτε ότι φυσική επιλογή είναι να τρώει ο καρχαρίας το μπαρμπούνι.Στο παραπάνω link δίνονται παραδείγματα (ένα εκ των οποίων το είχα χρησιμοποιήσει στο περίπου νωρίτερα κι εγώ).
-
djalma για πες μας κ εσυ...
jtblaster
Εγω λοιπον αυτο που καταλαβαινω απο αυτο που διαβαζω ειναι οτιτυχαια διαφορετικα χαρακτηριστικα/ιδιοτητες μεταξυ ατομων του ιδιου ειδους, αλλες ευνοουν κ αλλες χαντακωνουν την επιβιωση των ατομων που τις φερουν. Αυτοι με τις ιδιοτητες που ευνοουν επιβιωνουν περισσοτερο κ περισσοτεροι απο αυτους που φερουν τις 'κακες' ιδιοτητες, με αποτελεσμα οι απογονοι του ειδους να εχουν ολο κ περισσοτερο τις 'καλες' ιδιοτητες ή αντιστοιχα ολο κ λιγοτερο τις κακες. Μεχρι που φτανουμε στο σημειο οι κακες ιδιοτητες να εξαλειφονται, να υπερτερουν οι καλες, κ το ειδος να γινεται δυνατοτερο (δυνατοτερο = καταλληλοτερο για το περιβαλλον που ζει).
Με απλα λογια δηλαδη, οσο αφηνουμε τους ηλιθιους να σκοτωνονται κ δεν τους αποφευγουμε κ στη συνεχεια δεν το παλευουμε να τους σωσουμε στο νοσοκομειο, τοσο λιγοτεροι ηλιθιοι κυκλοφορουν, κ τοσο λιγοτερη ηλιθιοτητα περναει στους επομενους. Απλα πραγματα.
-
Προβοκατόρικες ερωτήσεις: πώς ορίζεται φυσική επιλογή σε μη φυσικό περιβάλλον(π.χ. στο περιβάλλον της πόλης); Πώς ορίζεται η φυσική επιλογή σε άτομα της ίδιας γενιάς, εγόσον αφορά την επιβίωση σε βάθος χρόνου; Πώς γίνεται να είναι κριτήριο για την 'καταλληλότητα' του ανθρώπου το αν περνάει το stop ή όχι; Πώς γίνεται να γενικεύεται μια θεωρία από μη βιολόγους την ώρα που κανείς βιολόγος δεν έχει τολμήσει να το κάνει;
Παρατήρηση Νο1. είναι πολύ πιθανότερο να καταστραφούμε από μια ιδιοφυία που θα κάνει πιστεύοντας πως είναι ο κυρίαρχος του σύμπαντος, παρά από τη διαιώνιση των ηλιθίων.
Παρατήρηση Νο2. Το βασικό εξελικτικό κριτήριο για την επιλογή ερωτικών συντρόφων είναι η ομορφιά-στην επιλογή γυναίκας από τους άνδρες-και η προστασία,στην επιλογή άνδρα από γυναίκες. Συσχέτιση με εξυπνάδα, ικανότητα κτλ. δεν έχω ακούσει πουθενά. -
Albert Einstein Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.
-
Προβοκατόρικες ερωτήσεις: πώς ορίζεται φυσική επιλογή σε μη φυσικό περιβάλλον(π.χ. στο περιβάλλον της πόλης); Πώς ορίζεται η φυσική επιλογή σε άτομα της ίδιας γενιάς, εγόσον αφορά την επιβίωση σε βάθος χρόνου; Πώς γίνεται να είναι κριτήριο για την 'καταλληλότητα' του ανθρώπου το αν περνάει το stop ή όχι; Πώς γίνεται να γενικεύεται μια θεωρία από μη βιολόγους την ώρα που κανείς βιολόγος δεν έχει τολμήσει να το κάνει;
Παρατήρηση Νο1. είναι πολύ πιθανότερο να καταστραφούμε από μια ιδιοφυία που θα κάνει πιστεύοντας πως είναι ο κυρίαρχος του σύμπαντος, παρά από τη διαιώνιση των ηλιθίων.
Παρατήρηση Νο2. Το βασικό εξελικτικό κριτήριο για την επιλογή ερωτικών συντρόφων είναι η ομορφιά-στην επιλογή γυναίκας από τους άνδρες-και η προστασία,στην επιλογή άνδρα από γυναίκες. Συσχέτιση με εξυπνάδα, ικανότητα κτλ. δεν έχω ακούσει πουθενά.α) Το περιβαλλον ειτε ειναι φυσικο ειτε ειναι 'αφυσικο' οπως το οριζεις εσυ, εχει αμεση σχεση κ δεν καταργει την διαδικασια: στο φυσικο περιβαλλον της ζουγκλας ο αργος θα φαγωθει, αντιστοιχα στο αφυσικο περιβαλλον της πολης, ο ηλιθιος που θα περασει κοκκινο θα σκοτωθει. Το καθε περιβαλλον εχει κ τις δικες του 'καλες' ή 'κακες' ιδιοτητες που πρεπει να εχεις για να επιβιωσεις.
β) Απο τα ατομα της ιδιας γενια ξεκινας, κ πας σε βαθος χρονου. Τι δεν καταλαβαινεις? Ετσι δουλευει το πραγμα. ΑΡΓΑ.
γ) Η φυσικη επιλογη κ η εξελιξη ΕΙΝΑΙ γενικη κ ισχυει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, εκτος απο οσα ειδη εμεις επιλεγουμε ΤΕΧΝΗΤΩΣ να βοηθησουμε να μην ισχυει. Με το να περιθαλπτουμε αυτον που πατηθηκε επειδη περασε το κοκκινο πχ.
νο1) Ναι.
νο2) δεν εχω δει πολλες εξυπνες γυναικες να κανουν παιδια με ηλιθιους. Ουτε νομιζω οτι καποια θα νιωθει προστατευμενη αν εχει εναν ηλιθιο διπλα της, εκτος βεβαια αν ειναι κ αυτη ηλιθια...
-
Πλζ, μην αναφέρετε ξανά την έννοια της φυσικής επιλογής του Δαρβίνου μαζί με το παράδειγμα με αυτόν που περνάει με κόκκινο. Τελείως διαφορετικές έννοιες!
-
Το όντι. Άλλο Δαρβίνος, άλλο κρετίνος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
djalma για πες μας κ εσυ...jtblaster
Εγω λοιπον αυτο που καταλαβαινω απο αυτο που διαβαζω ειναι οτιτυχαια διαφορετικα χαρακτηριστικα/ιδιοτητες μεταξυ ατομων του ιδιου ειδους, αλλες ευνοουν κ αλλες χαντακωνουν την επιβιωση των ατομων που τις φερουν. Αυτοι με τις ιδιοτητες που ευνοουν επιβιωνουν περισσοτερο κ περισσοτεροι απο αυτους που φερουν τις 'κακες' ιδιοτητες, με αποτελεσμα οι απογονοι του ειδους να εχουν ολο κ περισσοτερο τις 'καλες' ιδιοτητες ή αντιστοιχα ολο κ λιγοτερο τις κακες. Μεχρι που φτανουμε στο σημειο οι κακες ιδιοτητες να εξαλειφονται, να υπερτερουν οι καλες, κ το ειδος να γινεται δυνατοτερο (δυνατοτερο = καταλληλοτερο για το περιβαλλον που ζει).
Με απλα λογια δηλαδη, οσο αφηνουμε τους ηλιθιους να σκοτωνονται κ δεν τους αποφευγουμε κ στη συνεχεια δεν το παλευουμε να τους σωσουμε στο νοσοκομειο, τοσο λιγοτεροι ηλιθιοι κυκλοφορουν, κ τοσο λιγοτερη ηλιθιοτητα περναει στους επομενους. Απλα πραγματα.
Βαριέμαι sorry
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Πλζ, μην αναφέρετε ξανά την έννοια της φυσικής επιλογής του Δαρβίνου μαζί με το παράδειγμα με αυτόν που περνάει με κόκκινο. Τελείως διαφορετικές έννοιες!Διαφορετικες εποχες, διαφορετικα περιβαλλοντα, ιδια διαδικασια.
-
Με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ τον συλλογισμό σου . Το μόνο που ίσως καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σου, είναι ότι εφόσον ο Δαρβίνος μίλησε για την επιβίωση του είδους μέσω κατάλληλων προσαρμογών που εμφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου, έτσι και στο παρόν αντίστοιχα, ο μοτοσυκλετιστής ή ο οποιοσδήποτε δεν σέβεται τα φανάρια για παράδειγμα (οι αντίστοιχες προσαρμογές που πρέπει να αναπτύξει ) δεν θα επιβιώσει. Αυτό εννοείς?
-
Ζώο εγώ που χτύπησα τον μπροστινό μου σε διασταύρωση τύπου Τ (ερχόμουν από κάτω).
Ήμουν το 3ο αυτοκίνητο που περίμενε σε στοπ. Έστριψαν τα 2 πρώτα αριστερά, βγήκα και εγώ να δω αν έρχεται κανείς από δεξιά βλέπω οτι δεν έρχεται κάποιος σύντομα, κάνω σύμπλεξη και πριν προλάβω να γυρίσω το κεφάλι αριστερά, μπαμ!
Το πρώτο αυτοκίνητο είχε σταματήσει για να παρκάρει και το 2ο είχε σταματήσει από πίσω του, μην έχοντας προλάβει να ολοκληρώσει την είσοδο του στο δρόμο.Όλα αυτα επειδή είμαι βλάκας και δεν έλεγξα να δω αν έχω καθαρό πεδίο εκεί που κινούμαι.
Το'χω κόμπλεξ να θέλω να κοιτάζω μέχρι τη τελευταία στιγμή στα δεξιά αν έρχεται κανείς, γιατί στο συγκεκριμένο σημείο κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και δεν έχει ορατότητα λόγω σταθμευμένων.
Ευτυχώς ζημιές δεν έγιναν, αν και ανταλλάξαμε τηλέφωνα με τον κύριο (ευγενικότατος και συνεννοήσιμος, αν και είχε leasing οπότε στα @@ του) για να δει το πρωί αν έχει ζημιά.
Τι βλάκας που'μαι. -
Εχω κάνει παρόμοια χαζομάρα... ακόμα χειρότερα, με τη μηχανή!
Και αυτό σε κόμβο 'Τ', ερχόμουν από κάτω για να στρίψω αριστερά, αλλά... κοίταζα δεξιά γιατί γινόταν χαμός από κίνηση και περνούσαν όλοι με κόκκινο για να χωρέσουν. Ακουμπάω λοιπόν στη ρόδα ενός μπροστινού και γλυστράει το μηχανάκι κάτω.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ζητούσα και τα ρέστα μετά.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ζώο εγώ που χτύπησα τον μπροστινό μου σε διασταύρωση τύπου Τ (ερχόμουν από κάτω).
Ήμουν το 3ο αυτοκίνητο που περίμενε σε στοπ. Έστριψαν τα 2 πρώτα αριστερά, βγήκα και εγώ να δω αν έρχεται κανείς από δεξιά βλέπω οτι δεν έρχεται κάποιος σύντομα, κάνω σύμπλεξη και πριν προλάβω να γυρίσω το κεφάλι αριστερά, μπαμ!
Το πρώτο αυτοκίνητο είχε σταματήσει για να παρκάρει και το 2ο είχε σταματήσει από πίσω του, μην έχοντας προλάβει να ολοκληρώσει την είσοδο του στο δρόμο.Όλα αυτα επειδή είμαι βλάκας και δεν έλεγξα να δω αν έχω καθαρό πεδίο εκεί που κινούμαι.
Το'χω κόμπλεξ να θέλω να κοιτάζω μέχρι τη τελευταία στιγμή στα δεξιά αν έρχεται κανείς, γιατί στο συγκεκριμένο σημείο κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και δεν έχει ορατότητα λόγω σταθμευμένων.
Ευτυχώς ζημιές δεν έγιναν, αν και ανταλλάξαμε τηλέφωνα με τον κύριο (ευγενικότατος και συνεννοήσιμος, αν και είχε leasing οπότε στα @@ του) για να δει το πρωί αν έχει ζημιά.
Τι βλάκας που'μαι.Εμενα με εχουν χτυπησει ετσι, υπηρχε ενα φορτηγο στο βαθος του δρομου , ο απο πισω δεν το εβλεπε, ειδε αριστερα, κανεις, και ξεκινησε.....ΝΤΟΥΠ !! Ακριβως την στιγμη που γυρνουσα να του κανω σημα για το εμποδιο.
Ευτυχως χωρις ιδιαιτερη ζημια.
Το σχολιο του γιου μου.... Ο μπαμπας παλι μπαμ εκανε..
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]