-
Ο χρήστης alexisp έγραψε:
85k για X3 δίλιτρη κι ας είναι και πετρέλαιο είναι εγκληματική πράξη. Εφόσον δεν μπορείς να πας σε περισσότερα κυβικά, θα σου πρότεινα το δίλιτρο Α4 Allroad. Για την περιγραφή που διάβασα και την χρήση που προορίζεις το αυτοκίνητο, δεν χρειάζεσαι απαραίτητα SUV, απλά ένα τετρακίνητο ψηλό όχημα.Στην κατηγορία των SUV πάντως μεταξύ Χ3 και Q5 (την GLK ούτε που την συζητάω) θα επέλεγα Q5 κυρίως λόγω παράδοσης στην τετρακίνηση (torsen) και λόγω ομορφιάς. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο car βρήκα πολλά X3 σχεδόν καινούρια (προηγούμενα μοντέλα) με 30-35k. Σκέψου ότι τα 85 που δίνεις τώρα εσύ, είναι κάτι τελείως πλασματικό με βάση την αξία του αυτοκινήτου σου την επόμενη ακριβώς μέρα.
Αν επιτρέπεται το προηγούμενο αυτοκίνητό σου τι είναι; Πολύ γενναιόδωρο πάντως το δώρο που αποφάσισες να σου κάνεις! Εύχομαι τα καλύτερα όποια κι αν είναι η επιλογή σου
Καλησπέρα
Το 2λιτρο Α4 allroad έχει βασική τιμή κοντά 48.000. Δυστυχώς δεν είναι πετρέλαιο. Έχω αποφασίσει το επόμενο αυτοκίνητο να είναι πετρέλαιο μια και έχω ξεφύγει από το τρυπάκι των επιδόσεων. (όχι ότι σε αυτή την κατηγορία είναι ψόφια) Η μπέμπα είναι πιο γρήγορη από το q5 το 180άρι και μόνο στις ρεπρίζ σε ψηλές ταχύτητες υστερεί με παράλληλη κατανάλωση 5.5 λιτρα ανά 100 λιγότερη.Το τρέχων τουτού μου είναι corolla TS 5 door. Όσο αφορά την τετρακίνηση θεωρώ ότι και οι 2 είναι εξελιγμένες (όχι όμως τόσο όσο των σκούμπι και έβο.) Το κακό με τους τιμοκαταλόγους των γερμανικών είναι τα έξτρα. Αυτά ανεβάζουν το κόστος. Ο φόρος πολυτελείας είναι γύρω στο 15% στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.Το κορολλάκι ήταν το προηγούμενο καλό δώρο στον εαυτό μου πριν απο 8 χρόνια.Την παλία Χ3 την απορίπτω. Εκείνη δεν άξιζε τα λεφτά της
-
@babisp
Αν ζουσες σε μια πραγματικη Ευρωπαικη πολη, η 'εμμονη' σου με το πετρελαιο, θα ηταν απολυτα λογικη, με την γενικοτερη
εννοια του βιοτικου επιπεδου, των τιμων, αλλα και της ποιοτητας του πετρελαιου...
Με την μεση τιμη αυτη την στιγμη του πετρελαιου κινησης στο λεκανοπεδιο, στο 1,5ευρω περιπου, αν δεν κανεις τουλαχιστον 35-55κ χλμ το χρονο, δεν βρισκω καποιο προτερημα υπερ της πανακριβης διλιτρης diesel Χ3, απεναντι στην σαφως φθηνοτερη υπερτροφοδοτουμενη και οικονομικη σε καταναλωση πλεον Χ3 βενζινης...Στην θεση σου θα εκανα μια αναλυτικη οικονομικοτεχνικη μελετη στα δυο αυτα μοντελα, με βαση τις χιλιομετρικες αποστασεις που καλυπτεις καθε χρονο, πριν καταληξεις στην επιλογη diesel vs petrol -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@babisp
Αν ζουσες σε μια πραγματικη Ευρωπαικη πολη, η 'εμμονη' σου με το πετρελαιο, θα ηταν απολυτα λογικη, με την γενικοτερη
εννοια του βιοτικου επιπεδου, των τιμων, αλλα και της ποιοτητας του πετρελαιου...
Με την μεση τιμη αυτη την στιγμη του πετρελαιου κινησης στο λεκανοπεδιο, στο 1,5ευρω περιπου, αν δεν κανεις τουλαχιστον 35-55κ χλμ το χρονο, δεν βρισκω καποιο προτερημα υπερ της πανακριβης διλιτρης diesel Χ3, απεναντι στην σαφως φθηνοτερη υπερτροφοδοτουμενη και οικονομικη σε καταναλωση πλεον Χ3 βενζινης...Στην θεση σου θα εκανα μια αναλυτικη οικονομικοτεχνικη μελετη στα δυο αυτα μοντελα, με βαση τις χιλιομετρικες αποστασεις που καλυπτεις καθε χρονο, πριν καταληξεις στην επιλογη diesel vs petrolΝα με συγχωρήσεις Γρηγόρη αλλά δεν έχεις ιδέα για το τι γράφεις στην πρώτη παράγραφο. Στην δεύτερη το σωζεις και στην τελευταία πρόταση λές την μεγάλη αλήθεια που ισχύει παντού. Στην Ελλάδα ή στην υπόλοιπη Ευρώπη
Συγνώμη για το -
@Γρηγόρη
Έχω ένα προαίσθημα οτι μπορει η δίλιτρη με τα 250 άλογα θα είναι πιο ακριβή από τη 2λιτρη πετρέλαιο.Στη Χ5 για παράδειγμα η βασική 3λιτρη πετρέλαιο είναι πιο φτηνή από την 3λιτρη βενζίνη.Η αμέσως επόμενη 3λιτρη πετρέλαιο ελιναι πιο ακριβή.Η τελική τιμή θα είναι αποτέλεσμα της τιμολογιακής πολιτικής τησ bmw.Θα ρωτήσω πάντως και τι τιμή θα έχει η 2λιτρη τούρμπο.
Ότι είναι να γίνει θα γίνει στις αρχές του Ιούνη.Υπομονή μέχρι τότε
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
@babisp
Με την μεση τιμη αυτη την στιγμη του πετρελαιου κινησης στο λεκανοπεδιο, στο 1,5ευρω περιπου, αν δεν κανεις τουλαχιστον 35-55κ χλμ το χρονο, δεν βρισκω καποιο προτερημα υπερ της πανακριβης διλιτρης diesel Χ3, απεναντι στην σαφως φθηνοτερη υπερτροφοδοτουμενη και οικονομικη σε καταναλωση πλεον Χ3 βενζινης...Στην θεση σου θα εκανα μια αναλυτικη οικονομικοτεχνικη μελετη στα δυο αυτα μοντελα, με βαση τις χιλιομετρικες αποστασεις που καλυπτεις καθε χρονο, πριν καταληξεις στην επιλογη diesel vs petrolΝα με συγχωρήσεις Γρηγόρη αλλά δεν έχεις ιδέα για το τι γράφεις στην πρώτη παράγραφο. Στην δεύτερη το σωζεις και στην τελευταία πρόταση λές την μεγάλη αλήθεια που ισχύει παντού. Στην Ελλάδα ή στην υπόλοιπη Ευρώπη
Συγνώμη για τοΣυγχωρεμενος, αλλα αν θελεις, μιλησε συγκεκριμενα, για την διαφορετικη αποψη σου, στα περι της πρωτης παραγραφου, για να καταλαβω και εγω, καλυτερα...
-
Η ποιότητα του πετρελαίου είναι ίδια σε όλη την Ευρώπη. Αν στην Ελλάδα κάποιοι το νοθεύουν αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Η αναλογία diesel/βενζίνη δεν είναι ίδια σε όλες τις χώρες και ο μέσος όρος είναι στο 50-50 με την βενζίνη λίγο πιο πάνω απο το 50. Ο μέσος Ευρωπαίος αγοράζει πετρέλαιο για 2 λόγους: απο συνήθεια γιατί πιστεύει πως κερδίζει ή επειδή τα έβαλε κάτω και όντως μετά απο εύλογο χρονικό διάστημα όντως έχει κέρδος. Το πετρέλαιο ακόμα και σήμερα συνοδεύεται απο αρνητικά όπως ο θόρυβος, το εύρος απόδοσης και φυσικά τα λερωμένα χέρια στην αντλία. Βέβαια όλο και περισσότερα βενζινάδικα δίνουν γαντάκια ή έστω χαρτί κουζίνας Οπότε και ο Ευρωπαίος αγοράζει πετρέλαιο όχι λόγω βιοτικού επίπεδου αλλά επειδή θέλει να κερδίσει λίγα λεφτά μετά απο κάποια χρόνια. Αν είχε/έχει την οικονομική δυνατότητα θα προτιμήσει ένα βενζινοκινητήρα αντίστοιχης απόδοσης κι αυτά ακόμα και σε μια χώρα όπως η Γαλλία που το πετρέλαιο κάνει θραύση με τιμή κανα 10λεπτο κάτω απο αυτή της βενζίνης. Αν πάμε σε χώρες όπως η Ελβετία που η βενζίνη είναι φτηνότερη τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρα. Αυτός είναι κι ο λόγος που συμφωνώ με τα όσα γράφεις στην δεύτερη παράγραφο παρόλο που το πότε θα γίνει απόσβεση ένα πετρελαιοκίνητο δεν εξαρτάται μόνο απο τα χιλιόμετρα αλλά και απο την διαφορά των δύο καυσίμων, που δεν παραμένει σταθερή, την διαφορά τιμής σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο κλπ.
Υ.Γ. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις που το πετρέλαιο είναι μονόδρομος είτε γιατι δεν υπάρχει μοτέρ σε βενζίνη με ανάλογη απόδοση είτε γιατί δεν υπάρχει βενζινοκίνητη έκδοση. Παράδειγμα; Τα μεγάλα Γαλλικά -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η ποιότητα του πετρελαίου είναι ίδια σε όλη την Ευρώπη. Αν στην Ελλάδα κάποιοι το νοθεύουν αυτό είναι ένα άλλο θέμα.Το αποτελεσμα στον ιδιωτη, ειναι το ιδιο ή οχι? Δηλαδη ΣΚ@ΤΑ ποιοτητα πετρελαιου στις περισσοτερες περιπτωσεις, με οτι συνεπαγεται αυτο, σε συχνοτερες επισκεψεις απο το προβλεπομενο σε συνεργεια...
Τι με νοιαζει εμενα ΠΟΙΟΣ κανει την 'δουλεια'? Η ποιοτητα πετρελαιου στην Ελλαδα, που φτανει στα ρεζερβουαρ των αυτοκινητων ειναι χειροτερη απο τις περισσοτερες Ευρωπαικες ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ πολεις.
Τα υπολοιπα, ειναι να εχουμε να λεμε, συν το γεγονος, οτι ΣΩΣΤΑ , ΔΕΝ επιτρεπεται η χρηση ΙΧ κινουμενων με πετρελαιο, στις μεγαλες πολεις ΚΑΙ λογω της γενικοτερης, μορφολογικης συνθεσης.
Το πετρελαιο ειναι μονοδρομος σε χωρες πολεις, που ειναι αχανεις ΣΤΕΠΠΕΣ, FLAT εντελως, για να το πω οπως το λενε στο χωριο μου , ωστε τα 'ενοχα' μικροσωματιδια που ειναι πολυ πιο βλαβερα, απο το C02 να διασπονται απο την ατμοσφαιρα αμεσα, και γρηγορα, συν το γεγονος, οτι προοριζεται για αυτους που κανουν πανω απο 30κ χλμ το χρονο... -
Αν η ποιότητα του πετρελαίου είναι τόσο χάλια τότε όλα τα πετρελαιοκίνητα θα ήταν συνέχεια ακινητοποιημένα στα συνεργεία.Πολλοί συγγενείς μου και φίλοι που έχουν navara, hilux και άλλα αγροτικά και κάνουν ταξίδια για κυνήγι στην Ελλάδα δεν έχουν αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα.Και από κατανάλωση σαν 1000άρια
-
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Αν η ποιότητα του πετρελαίου είναι τόσο χάλια τότε όλα τα πετρελαιοκίνητα θα ήταν συνέχεια ακινητοποιημένα στα συνεργεία.Πολλοί συγγενείς μου και φίλοι που έχουν navara, hilux και άλλα αγροτικά και κάνουν ταξίδια για κυνήγι στην Ελλάδα δεν έχουν αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα.Και από κατανάλωση σαν 1000άριαΗ κακή ποιότητα καυσίμου δεν σημαίνει πάντα προβλήματα και βλάβες στον κινητήρα. Πάρε παράδειγμα τα τζιπάκια του στρατού...
-
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Αν η ποιότητα του πετρελαίου είναι τόσο χάλια τότε όλα τα πετρελαιοκίνητα θα ήταν συνέχεια ακινητοποιημένα στα συνεργεία.Πολλοί συγγενείς μου και φίλοι που έχουν navara, hilux και άλλα αγροτικά και κάνουν ταξίδια για κυνήγι στην Ελλάδα δεν έχουν αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα.Και από κατανάλωση σαν 1000άριαΕν πασει περιπτωση, δεν ξερω τι παιζει στα πρατηρια, εκτος λεκανοπεδιου, και γενικοτερα σε πολεις-χωρια, εκτος Αθηνων, η γενικοτερη αισθηση που εχω παντως στην πολη που ζω, αυτη ειναι...
Η ουσια νομιζω βρισκεται, οπως ειπα και πριν, περισσοτερο, στο ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ χλμ κανεις ετσι κι αλλιως το χρονο.
Κανε την δικη σου αναλυση, βαση ετησιων χλμ, συγκρινε τα με τις καταναλωσεις και τιμες των δυο αυτοκινητων, και ετσι θα εχεις μια καλυτερη εκτιμηση, για το τι σε ΣΥΜΦΕΡΕΙ να παρεις... -
Ο χρήστης nisiotis έγραψε:
Πάρε παράδειγμα τα τζιπάκια του στρατού...Τι εννοεί ο ποιητής;
-
Καλά τα GD240 μόνο απροβλημάτιστα δεν τα λες και το πιο συχνό θέμα τους είναι με ένα φιλτράκι πετρελαίου που την ακούει λόγω της άθλιας ποιότητας του στρατιωτικού πετρελαίου (σχεδόν θέρμανσης βασικά). Τα GD290 και GD290T δεν είχαν τόσο πρόβλημα.
-
Το καθαρό πετρέλαιο του Στρατού είναι πολύ καλύτερο από πολλά του εμπορίου...
-
Εμένα ο λοχαγός μου που πηγαίναμε μαζί με το Ρέο να φέρουμε πετρέλαιο από την Ταξιαρχία στις Σέρρες, μου έλεγε τα χειρότερα. Αλλά και εντελώς άσχετος να είσαι το καταλαβαίνεις απ' το χρώμα. Άσε που εμείς για να βάλουμε στους καυστήρες παίρναμε από την ίδια δεξαμενή που βάζανε και τα αυτοκίνητα.
-
Το θέρμανσης με το κίνησης, πέρα από το θείο και τον χρωματισμό, δεν έχουν διαφορές. Μπορείς άνετα να βάζεις κίνησης σε καυστήρες, την τσέπη σου βλάπτεις απλά.
Χρώμα; Ποιό χρώμα; Διάφανο είναι...
-
Μια χαρα ειναι το ΑΓΝΟ Κοκκινο παρθενο πετρελαιο για τα αμαξια . Θα το ξαναπω Alfa Romeo 159 1,9 με τετοιο κινειται και δεν εχει προβλημα . Αφηστε δε που το πετρελαιο θερμανσης με κινησης δεν εχουν πλεον καμια διαφορα παρα μονο στο χρωματακι
-
Το οδήγησα..... Το τριλητρο
Νο1 εντύπωση ο ήχος!
Νο2 εντύπωση έχει δύναμη.
Νο3 εντύπωση cockpit αεροπλάνου! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το θέρμανσης με το κίνησης, πέρα από το θείο και τον χρωματισμό, δεν έχουν διαφορές. Μπορείς άνετα να βάζεις κίνησης σε καυστήρες, την τσέπη σου βλάπτεις απλά.Χρώμα; Ποιό χρώμα; Διάφανο είναι...
Αυτό σου λέω! Το δικό μας ήταν πορτοκαλί σχεδόν! Greek army for ever!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το οδήγησα..... Το τριλητρο
Νο1 εντύπωση ο ήχος!
Νο2 εντύπωση έχει δύναμη.
Νο3 εντύπωση cockpit αεροπλάνου!Καλύτερο από Q5??
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάρε παράδειγμα τα τζιπάκια του στρατού...
Τι εννοεί ο ποιητής;
Από όσο θυμάμαι τα GD μια χαρά ήταν αναλόγως και του service που τους γινόταν…
ΝΕΑ BMW X3 F25