-
Κανενας για τους καυστηρες της mavil?
-
Κωνπέντε, η απάντηση στην απορία σου είναι πανεύκολη. Για ένα Πάσχα, και για 4-5 σαββατοκύριακα το χρόνο, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ασύμφορο να δώσεις λεφτά, πολλώ δε 4 χιλιάρικα.
Ιδιαιτέρως όταν λες ότι υπάρχει καλοριφέρ, το οποίο έχει βλάβη. Η χειρότερη βλάβη ενός συστήματος κεντρικής θέρμανσης είναι το τρύπημα του λέβητα (πολύ σπάνιο), έτσι ώστε να θέλει ολική αντικατάσταση. Δεν ξέρω πόσες θερμίδες είναι, αλλά ενδεχομένως καθαρίσεις και με 1.000 ευρά κομπλέ.
Δεν μιλάμε για βλαβούλες του στυλ εγκέφαλος του καυστήρα (το πιο σύνηθες), ή καθάρισμα αντλίας πετρελαίου, ή μπλοκαρισμένη ηλεκτροβαλβίδα. Με 100-150 ευρά καθάρισες.
Δίνεις και μερικά λεφτά για να βάλεις έναν ανεμιστήρα χαμηλών στροφών στην καμινάδα του τζακιού για να μην γίνεσαι καπνιστός όταν είσαι με κάνα κορδόνι και θέλεις ατμόσφαιρα, και είσαι τζετ. -
Nα΄σαι καλά φίλε για το ενδιαφέρον.
Το καλοριφέρ ήταν ένα κορεάτικο compact (όχι saturn) ελεεινό και τρύπησε ο λέβητας. Πάει για πέταμα.
Δεν έχεις και άδικο βέβαια τα χρήματα είναι πολλά για τις λίγες φορές που χρησιμοποιείται. -
Aυτά τα κόμπακτ είναι ωρολογιακές βόμβες και κάποια στιγμή παθαίνουν μεγάλη ζημιά, που αν ήταν ένα ένα κομμάτι φτιαγμένο το λεβητοστάσιο θα επισκευαζόταν εύκολα. Μακρυά.
-
Πέσαμε σε υδραυλικό τζιμάνι....
Την πατήσαμε φίλε δυστυχώς.
Αν βρεθεί τζάκι-καλοριφέρ με 2000 πρπ νομίζω πως αξίζει. Ειδάλλως μπέρδεμα -
http://www.telethermansi.gr/Default.asp ... tId=378878
Δεν έχω ιδέα τι λέει σαν λύση αλλά είναι κι αυτο μια άποψη. Εννοείται πως υπάρχουν και πετρελαίου γύρω στο χιλιάρικο -
Στα φετινά μοντέλα της Invicta, έχει ένα σαν το δικό μου με ενσωματωμένο boiler, τo Selenic Chaudiere http://www.invicta-sa.com/portail/image ... 678100.pdf .
Στο εξωτερικό το βρήκα ένα χιλιάρικο και κάτι. Δεν ξέρω αν θα το φέρει το Leroy, αλλά δεν χάνεις να ρωτήσεις, αφού θες ντε και καλά τζακολέβητα.
Αλλιώς περιμένεις να βρεις μισοτιμής, κάποιον λέβητα πετρελαίου από αντικατάσταση σε πέλλετ, νομίζω θα βρεθούν αρκετοί σχεδόν καινούργιοι. Για 5 ΣΚ τον χρόνο μην αλλάζεις το πετρέλαιο, πόσο να κάψεις...
-
Ενδιαφέρον!
Η kiturami είναι κορεάτικη αν δεν κάνω λάθος και έχει σχετικά καλό όνομα στην αγορά ? -
Ναι έχω ακούσει πως είναι ΟΚ αλλά δεν έχω άποψη. Γνώμη μου πάντως είναι να μείνεις σε κατι οσο το δυνατόν φτηνότερο. Η χρήση που κάνεις είναι ελάχιστη για να δικαιολογήσει μια τεράστια επένδυση εκτός αν θές και την ομορφιά του τζακιού οπότε πάω πάσο.
-
Δίκιο έχετε και οι δυο σας. Πολλά τα 4κ ιδίως αυτή την περίοδο. Ευχαριστώ παιδιά!!
-
Τόσες μέρες που το θες πάρε μια ξυλοσομπα κ ενα aircondition (αν εχει κιολας) κ θα εισαι κομπλέ! + θα σου βγει πιο φθηνά αν παρεις πιο οικονομική σόμπα!
Προσωπικά μετα το πρώτο ΠΣΚ με την σομπα στο χωριό περιμένω να περασουν 2 βδομαδες να ξαναπάω! Πας δινεις τη σομπα λιγο περισσότερο ξύλο κ στη 1-2 ωρες στο δωμάτιο της σομπας θα κάθεσαι άνετα!
**ΛΕΜΕ**
-
Μετά την αγορά της σόμπας (επιτέλους ) ήρθε η ώρα της εγκατάστασης. Η 'διαφωνία' μου με τον εγκαταστάτη ήταν σχετικά με την εξωτερική παροχή αέρα. Αυτός έλεγε ότι από τη στιγμή που ο χώρος είναι μεγάλος (>30-35m^2) δεν υπάρχει ανάγκη για να συνδεθεί η εξωτερική παροχή. Μάλιστα μου είπε ότι αυτή είναι η οδηγία από την Ιταλία και ότι χρειάστηκε σε μέρος με μεγάλη υγρασία να την αποσυνδέσει ώστε να λειτουργέι πιο σωστά η σόμπα. Πάντως μου είπε ότι όποτε θέλω, ακόμη και αργότερα, τη συνδέει.
Δε λέω.Έχει λογική αυτό που λέει. Και σίγουρα η σόμπα έχει μεγαλύτερη απόδοση αφού δεν χρειάζεται να ζεστάνει και τον εξωτερικό άερα ξανά. Περίπτωση να ξεμείνει από οξυγόνο η σόμπα δε νομίζω οτι υπάρχει αφού το σπίτι δεν είναι ερμητικά κλειστό.
Τελικά τι να κάνω? Να την αφήσω εσωτερικά? Δε νομιζω να υπάρχει περίπτωση από την εισαγωγή να φεύγουν σωματίδια/καπνος? πχ όταν ανάβει.
-
Νομίζω οτι η θέση του είναι σ αυτό το θέμα.
Kόρινθος: Ξεριζώνουν δέντρα για καυσόξυλαΜάχη να σώσουν και το φυτικό τους κεφάλαιο δίνουν πλέον οι αγρότες στην Κορινθία, καθώς άγνωστοι φθάνουν στο σημείο να κόβουν ακόμα και δέντρα για να εξασφαλίσουν τα ξύλα του χειμώνα.
Έτσι, ο αγροτικός κόσμος που αγωνιά το καλοκαίρι αν θα τρυγήσει τα αμπέλια, ή αν θα τους προλάβουν νύχτα κάποιοι άλλοι, τώρα κινδυνεύουν να χάσουν και τα δέντρα τους. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα κάποιοι ανέλαβαν δράση στην περιοχή Κουτουμάτσα Κορίνθου, με τον ιδιοκτήτη των δέντρων να μην πιστεύει σε αυτό που του είχε συμβεί.
Όμως, πολίτες καταγγέλλουν ότι είναι αρκετοί αυτοί που μπαίνουν ακόμα και στις αυλές για να κλέψουν ξύλα, προκειμένου να ζεσταθούν. Οι αγρότες πάντως δεν ξέρουν από που να φυλαχτούν, αφού φοβούνται πως κινδυνεύει και η ζωή τους ακόμα, αν βρεθούν αντιμέτωποι με αυτούς που εισβάλουν στις περιουσίες τους.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Μετά την αγορά της σόμπας (επιτέλους ) ήρθε η ώρα της εγκατάστασης. Η 'διαφωνία' μου με τον εγκαταστάτη ήταν σχετικά με την εξωτερική παροχή αέρα. Αυτός έλεγε ότι από τη στιγμή που ο χώρος είναι μεγάλος (>30-35m^2) δεν υπάρχει ανάγκη για να συνδεθεί η εξωτερική παροχή. Μάλιστα μου είπε ότι αυτή είναι η οδηγία από την Ιταλία και ότι χρειάστηκε σε μέρος με μεγάλη υγρασία να την αποσυνδέσει ώστε να λειτουργέι πιο σωστά η σόμπα. Πάντως μου είπε ότι όποτε θέλω, ακόμη και αργότερα, τη συνδέει.Δε λέω.Έχει λογική αυτό που λέει. Και σίγουρα η σόμπα έχει μεγαλύτερη απόδοση αφού δεν χρειάζεται να ζεστάνει και τον εξωτερικό άερα ξανά. Περίπτωση να ξεμείνει από οξυγόνο η σόμπα δε νομίζω οτι υπάρχει αφού το σπίτι δεν είναι ερμητικά κλειστό.
Τελικά τι να κάνω? Να την αφήσω εσωτερικά? Δε νομιζω να υπάρχει περίπτωση από την εισαγωγή να φεύγουν σωματίδια/καπνος? πχ όταν ανάβει.
Η καύση αέρα από το εσωτερικό του σπιτιού, σημαίνει αντικατάστασή του από κρύο αέρα από τις χαραμάδες. Κάθε κιλό ξύλου θέλει 4 κυβικά αέρα, αν θυμάμαι καλά, οπότε θα μπαίνει 4 κυβικά κρύος αέρας στο σπίτι για κάθε κιλό ξύλου που καις. Αντίθετα το αν θα καις ζεστό αέρα ή κρύο από έξω, δεν αλλάζει σημαντικά την θερμοκρασία καυσαερίων, που είναι 300-350 βαθμοί και πάνω. Άσε που κρύος αέρας είναι πιό περιεκτικός σε οξυγόνο.
Ασυζητητί από έξω ο αέρας καύσης. Εγώ έχω βάλει και τον αέρα χρήσης (αυτόν που ζεσταίνει το τζάκι) να έρχεται από έξω όταν θέλω. Έτσι δημιουργώ υπερπίεση μέσα στο σπίτι και οι χαραμάδες δεν μπάζουν καθόλου...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Νομίζω οτι η θέση του είναι σ αυτό το θέμα.
Kόρινθος: Ξεριζώνουν δέντρα για καυσόξυλαΜάχη να σώσουν και το φυτικό τους κεφάλαιο δίνουν πλέον οι αγρότες στην Κορινθία, καθώς άγνωστοι φθάνουν στο σημείο να κόβουν ακόμα και δέντρα για να εξασφαλίσουν τα ξύλα του χειμώνα.
Έτσι, ο αγροτικός κόσμος που αγωνιά το καλοκαίρι αν θα τρυγήσει τα αμπέλια, ή αν θα τους προλάβουν νύχτα κάποιοι άλλοι, τώρα κινδυνεύουν να χάσουν και τα δέντρα τους. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα κάποιοι ανέλαβαν δράση στην περιοχή Κουτουμάτσα Κορίνθου, με τον ιδιοκτήτη των δέντρων να μην πιστεύει σε αυτό που του είχε συμβεί.
Όμως, πολίτες καταγγέλλουν ότι είναι αρκετοί αυτοί που μπαίνουν ακόμα και στις αυλές για να κλέψουν ξύλα, προκειμένου να ζεσταθούν. Οι αγρότες πάντως δεν ξέρουν από που να φυλαχτούν, αφού φοβούνται πως κινδυνεύει και η ζωή τους ακόμα, αν βρεθούν αντιμέτωποι με αυτούς που εισβάλουν στις περιουσίες τους.
εδω δεν ξερω αν κοβουν ακομη δεντρα πειθουσιων, αλλα καθημερινα σε ολη τη περιοχη ακουγονται αλυσοπριονα! δεν εχουν αφησει πουρναρι και δεντρο ακοπο!
-
συρματόπλεγμα θα πρεπει να βαλω σε κατι λεύκες που εχουμε σ ενα χωράφι στο χωριο
είναι κ έτοιμες για πούλημα
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
@PuZzLe, ΖΟΖΟΣ κλπ:
Αφού ψάχνετε για κάτι οικονομικό, άρα έχετε κάνει σοβαρές παραχωρήσεις σε ό, τι αφορά την ολική ποιότητα του προϊόντος, θα σας πω τι θα έκανα εγώ στην θέση σας: Θα σταματούσα να ψάχνω κ θα έπαιρνα την σόμπα του Καρπέτη που θα ήταν κοντά στα λ7 που θα ήθελα να δώσω. Δεν είναι διαφήμιση, έχω στο κατάστημα σόμπες από ένα σωρό εταιρίες κ μάλιστα μερικές σε αποκλειστική εισαγωγή. Αλλά είναι εδώ, έχει δοκιμασμένο προϊόν πολύ αποδοτικό, το κατασκευάζει εδώ κ δίνει 5 χρόνια εγγύηση. Δεν κατάλαβα γιατί να πάρουμε εισαγόμενη σόμπα κατώτερης συνολικής ποιότητας! Αν μιλάμε για καλή, άψογα φινιρισμένη κατασκευή (σαν την οποία δεν έχει) το καταλαβαίνω, αλλά το να πάρουμε μια φτηνή κ φτηνιάρικη σόμπα για να την χρησιμοποιήσουμε για κεντρική θέρμανση στο σπίτι μας, για να 'γλιτώσουμε' 100 Ε?...να μου προτεινεται καποιες σομπες για το συγκεκριμενο σπιτι καθως τη μονη σομπα που εχω βρει σε αυτη την τιμη ειναι η Super Max apo http://www.e-sompes.gr/index.php?page=1 ... t&catId=26 .
Καλύτερη κατασκευή κ οικονομικότερη:
http://lokaterm.com/index.php?option=co ... 92&lang=sl............αυτο το ''φτηνιαρικη'' που ειπες , ακουγετε καπως , , πιστευω ομως οτι το ειπες λογω του ενθουσιασμου σου ........οσον αφορα τον Καρπετη , μια σομπα που μαγειρευει εχει 1600ε , δεν μου περισευουν χιλιαρικα για να μαγειρευουμε πιο φτηνα ουτε να ζεστενομαστε με ξυλα συνολικα για ολο το σπιτι εδω στην πολη της Αθηνας χωρις φτηνη καυσημη υλη , με ενα μεροκαματο της συμφορας μεσα στην κριση που ζουμε και με ενα σκασμο χρεη ενδεχομενως , τα δειαβαζω αυτα που γραφετε εκστασιασμενος (νουμερα-προδιαγραφες-gadget-εφαρμογες-xιλιαδες ευρω), αλλα εγω ζω αλλου , και ασχολουμε και με αλλα πραγματα που κοστηζουν , και προσπαθω χωρις εμπειρια (ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΖΑΚΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ) να μαθω απο εδω μεσα για να μην βαλω το ιδιο , και να χω τους εμπορους να πουλανε ''αερα'' ζεστο μιας και παραδειγματα δεν εχουν ολοκληρωμενα να δειξουν , πως ρε φιλε να ρισκαρω αυτο το καιρο χιλιαρικα ? Αντι να μας συμβουλεψεις με επειχηρηματα , να πιασουμε την ''βαση'' , δηλ αυτη η σομπα δεν εχει καλη μονωση και περνανε οι αναθυμιασεις στο φαγητο και ειναι επικυνδηνο , η θα καιει τριπλασια ξυλα και θα ειναι ασυμφορη για σενα που αγοραζεις τα ξυλα , η ακομα στις φτηνες που ψαχνεις ξεκινα απο ΕΚΕΙ , δηλ δεν σε καταλαβαινω -επειδη εχω δειαβαση ολο το post- και ησουν ηπιος , γιατι αντεδρασες ετσι ? Τελος παντων , ακομα ψαχνω για σομπα με η χωρις φουρνο και τζακι η τζακοσομπα , να σαι καλα , και αν κανω λαθος για σενα , νερο και αλατι............ΤΕΛΟΣ.
-
Ο Καρπέτης έχει σόμπες από 450 Ε περίπου, Ζόζο. Κ πάνω τους μαγειρεύεις κανονικά, αν θέλεις.
Φτηνιάρικες είναι οι σόμπες των 250 - 350 (με φούρνο) Ε, αυτό είπα. Εσύ ήρθες, είδες, μιλήσαμε: Τι τεχνικά να πούμε, όταν η μια είναι από μαντέμι κ η άλλη από σκέτη λαμαρίνα με προσαρμογές lada 20 χρόνων πίσω? Τον φτηνό φούρνο? Ναι, οκ, αλλά την θέλεις για το σπίτι σου φίλε, την μόνιμη κατοικία σου, όχι το εξοχικό! Κ δεν μιλάμε για 'χιλιάρικα', 500 Ε τοποθετημένη με τα μπουριά της λέμε, όταν η 'φτηνιάρικη' θα σου πάει 300. Κ εσύ άλλωστε μιλούσες για τζάκι, που θα περνούσε τα 2Κ!
Και, τι να κάνουμε, μια σόμπα που κοστίζει 350 Ε 'κ ψήνει' δεν μπορεί να είναι 'το ίδιο πράγμα' με μια άλλη που κοστίζει 1.600 ή 4.500 Ε 'κ ψήνει'.
Ειδικά λόγω οικονομικής δυσπραγίας πρέπει να το σκεπτόμαστε πριν ξοδέψουμε λ7, νομίζω. Είναι μια επένδυση κ σαν τέτοια πρέπει να την δούμε.
Τελικά, δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήθηκες!ΥΓ. Όσον αφορά τον Καρπέτη κ τον ενθουσιασμό μου, θα σου θυμίσω ότι στο μαγαζί μου έχω 3 σόμπες του Καρπέτη σε σύνολο 35.
Edit
Αν καταφέρουμε να πλακωθούμε για ... τις ξυλόσομπες, θ' αξίζουμε ΠΟΛΛΑ λ7. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ο Καρπέτης έχει σόμπες από 450 Ε περίπου, Ζόζο. Κ πάνω τους μαγειρεύεις κανονικά, αν θέλεις.
Φτηνιάρικες είναι οι σόμπες των 250 - 350 (με φούρνο) Ε, αυτό είπα. Εσύ ήρθες, είδες, μιλήσαμε: Τι τεχνικά να πούμε, όταν η μια είναι από μαντέμι κ η άλλη από σκέτη λαμαρίνα με προσαρμογές lada 20 χρόνων πίσω? Τον φτηνό φούρνο? Ναι, οκ, αλλά την θέλεις για το σπίτι σου φίλε, την μόνιμη κατοικία σου, όχι το εξοχικό! Κ δεν μιλάμε για 'χιλιάρικα', 500 Ε τοποθετημένη με τα μπουριά της λέμε, όταν η 'φτηνιάρικη' θα σου πάει 300. Κ εσύ άλλωστε μιλούσες για τζάκι, που θα περνούσε τα 2Κ!
Και, τι να κάνουμε, μια σόμπα που κοστίζει 350 Ε 'κ ψήνει' δεν μπορεί να είναι 'το ίδιο πράγμα' με μια άλλη που κοστίζει 1.600 ή 4.500 Ε 'κ ψήνει'.
Ειδικά λόγω οικονομικής δυσπραγίας πρέπει να το σκεπτόμαστε πριν ξοδέψουμε λ7, νομίζω. Είναι μια επένδυση κ σαν τέτοια πρέπει να την δούμε.
Τελικά, δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήθηκες!ΥΓ. Όσον αφορά τον Καρπέτη κ τον ενθουσιασμό μου, θα σου θυμίσω ότι στο μαγαζί μου έχω 3 σόμπες του Καρπέτη σε σύνολο 35.
............λογω της λεξης ''φτηνιαρικη'' , κατα επεκταση δημηουργητε συνηρμος που επηρεαζει αμεσα τον κατοχο του αφου ετσι και αλλιως η ''φτηνιαρικη'' ειναι φτηνη , anyway . Οταν ειρθα κατω και σε ειδα , δεν ειχα χρονο να περικυκλοσουμε το θεμα ''θερμανση'' , αλλα και συ δεν πηγαινες πισω , ουρα περιμεναμε (5) λες και πηγαιναμε στον γιατρο , και τρεχες δεξια και αριστερα , τι να προλαβεις , και τι να καταλαβω , παντα υπαρχει η χρυση τομη ακομα και τωρα στο ιδiετερο περιβαλον που ζουμε , δηλ για σενα λαμαρινα και καλη δεν υπαρχη πχ Τhorma AKS-200 , αρα ενοεις μονο απο μαντεμι αξηζει να ασχοληθουμε ............we shall see,,,,,,,,,
-
Φτηνιάρικη την λέω γιατί ... όταν την χτυπάω κάνει σαν τσίγκος. Παλιά, αλάνθαστη Ελληνική μέθοδος.
Δεν είναι υποτιμητικό, κ το μηχανάκι μου φτηνιάρικο το λέω κ το καινούργιο μου φορτηγάκι το ίδιο. Τις προτείνω για κανα εξοχικό σαν φτηνή λύση, ενστάσεις έχω όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε κύρια κατοικία. Παρ' όλα αυτά, έχω φέτος πουλήσει περισσότερες τέτοιες παρά άλλες. Αισθάνομαι, σε κάθε περίπτωση, την ανάγκη να πω την γνώμη μου. Λάθος μου ίσως επαγγελματικό, το έχω δει πολλές φορές που έχω χάσει πωλήσεις, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι, έτσι είμαι κ πλέον δεν αλλάζω. Για την θόρμα σου είπα κ πιό πάνω ότι γενικά είναι μια κλάση πάνω από τις άλλες που ανέφερες. Είναι, άλλωστε, κ ακριβότερη, αν πιάνεις το υπονοούμενο.
Ξυλόσομπα