-
Τελικά αφού η ποικιλία είναι ανύπαρκτη για την καμινάδα που θέλω αποφάσισα να πάω σε pellet. Ποιοι είναι οι πιο αξιόλογοι κατασκευαστές? Βλέπω πχ Ravelli, Pallazzeti, Piazzetta, LaNordica, (για όμορφα μοντέλα, δεν θέλω αυτά που μοιάζουν με κλασσικά μανεμένια) κτλ και έχω πελαγώσει...
Από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών / τεχνολογικών καινοτομιών νομίζω οτι η Ravelli υπερτερεί... Από την άλλη κάποιες στα ίδια kw είναι σημαντικά βαρύτερες (πχ οι Ravelli είναι ελαφρύτερες από τις Piazzetta) (πράγμα που ίσως σημαίνει πιο χοντρό μαντέμι/ καλύτερη κατασκευή?)
Επίσης τι γίνεται με την αυτόματη προσαρμογή των παραμέτρων της καύσης? το κάνουν όλες οι μόνο αυτές που το διαφημίζουν? πχ ravelli?
ΥΓ. Είμαι πλέον στο σωστό thread ή υπάρχει άλλο για τις pellet?
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
ΥΓ. Είμαι πλέον στο σωστό thread ή υπάρχει άλλο για τις pellet?
λόγω της πολύ περισσότερης τεχνολογίας που απαιτείται και της σαφώς μεγαλύτερης απόδοσης για τις πελέτ συζητάμε εδώ viewtopic.php?f=15&t=20636
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
pellet?Βάλε προδιαγραφές. Τι σε ενδιαφέρει πρώτο? Η απόδοση. Βρες λοιπόν μοντέλα στην απόδοση που θέλεις (προσοχή: Μην συγκρίνεις κάποια που δίνουν μόνον ολική με άλλα που δίνουν κανονική, ή όλα μέγιστη ή όλα κανονική).
Μετά, τιμή. Ναι, ισχύει το ό, τι πληρώσεις παίρνεις.
Μετά, την αισθητική. Απ' όσες σε καλύπτουν σαν απόδοση κ είναι μέσα στα λ7 που θέλεις να δώσεις, πάρε αυτήν που σου αρέσει περισσότερο.Αν είναι jolly mec, είναι βέβαιο ότι θα έχεις κάνει την απόλυτα καλύτερη αγορά.
ΥΓ. Μπορείς να πας ανάποδα, πάντα πρώτα απόδοση αλλά μετά αισθητική κ στο τέλος τιμή, δλδ να πάρεις την φτηνότερη απ' όσες σου αρέσουν αισθητικά, αλλά μπορεί να καταλήξεις με λύση γ' εθνικής.
ΥΓ2. Στην αγορά υπάρχουν περίπου 180 σόμπες της προκοπής κ πάνω από 200 ... τεσπα ... δεύτερες.
-
Σχετικά με την ισχυ. Ο κύριος χώρος που θέλω να ζεστάνω είναι λιγότερο από 40m^2 αλλά υπάρχουν πόρτες που οδηγούν σε halls για το υπόλοιπο σπίτι. Επειδή βλέπω και ορισμένες που κυκλοφορούν τον αέρα μηχανικά μέσα στο σπίτι αξίζει να πάρω μια πιο δυνατή για να ζεσταίνω κάποιο μέρος από το υπόλοιπο σπίτι (100τμ σύνολο το σπίτι, θα μου αρκούσε να ζεσταίνονται τα 80) ή θα δε μπορω να καθίσω στο σαλόνι από τη ζέστη? Σκέφτομαι κάτι στα 8kw (για να ζεσταίνεται γύρω στο μισό σπίτι) και δεν ξέρω αν πρέπει να κοιτάξω σε 10-12 (φαντάζομαι ότι αφου ρυθμίζεται η ροή των pellets όταν δεν χρειάζεται να ζεσταίνω το υπόλοιπο σπιτι απλά κλείνω τις πόρτες και χαμηλώνω την ροή).
Στα καταστήματα που είχα πάει μου είχαν πει ότι για 40m^2 ότι και να πάρω δεν θα έχω πρόβλημα (μου έδειχνα μοντέλα 6kw). Αλλά τώρα σκέφτομαι και για τον υπόλοιπο χώρο..
Υπάρχει κεντρική θέρμανση με πετρελαιο και ο σκοπός είναι να ελαχιστοποιηθεί η χρήση της (θα κλείσω τα σώματα στον χώρο που θα μπει η σόμπα)
-
Για αυτή εδώ τι γνώμη έχετε?
http://www.ecoteck.it/english/mostra_sc ... eBiP05vzmR
Λέει ότι έχει και RDS
The RDS (Ravelli Dynamic System) allows the autoregulation of the combustion parameters, ensuring maximum efficiency and
increased security. -
........γεια χαρα στην παρεα και ιδιετερα στα Αγια Χωματα που τα επισκεφτηκα το Σαββατο , λεω να μπω στο κλαμπ των ξυλοφαγων αγοραζοντας μια all time classic στοφα για το μισο σπιτι των 96 τμ που μενω ( χωλ , μπανιο , 2 κρεβατοκαμαρες ) , αργοτερα το υπολοιπο σπιτι , βοηθωντας την αυτονομη θερμανση που εχουμε και ειμαστε μια χαρα , αλλα ομως και για τον φοβο που εχω οτι ''ΑΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΠΕΤΡΑΙΛΕΟ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ'' , και ΔΕΥΤΕΡΟ για να μαγειρευουμε καμια φορα ομορφα και οικονομικα , δεν εχω δοκιμασει φαγι απο στοφα αλλα απο οτι λενε αρκετοι εδω μεσα , θα φαμε καλα , λοιπον μου αρεσει μια απο Βιοφαν με 300e με φπα μονδελο Lux white 11W απο Τουρκια , η το μονδελο Στηλη 8W τιμη δεν ξερω παλι απο Βιοφαν , μια Prity που ειδα απο κοντα και εμοιαζε σαν γραφειο στα ιδια λεφτα δεν μου γεμησε το ματι , καθως και μια Κινεζικη Βεργινα μου γεμησε το ματι αλλα οπτικος δεν μου αρεσει , ξερει κανεις να προτηνει καποια αλλη στοφα απο εδω Αθηνα η καπου εδω γυρω ? Για την THORMA ΑΚS-200 ξερει κανεις ? ........
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Διαβαζοντας ολο το τοπικ, εχω βρει εδω μεσα τις κατωθι μαρκες...
Για μένα, Jolly Mec για τεχνολογία κ μεγάλη απόδοση (μονόδρομος αν θέλεις να ζεστάνεις μεγάλους χώρους) ή Lokaterm για ένα τίμιο (καλοφτιαγμένο κ αποδοτικό, σε λογική τιμή) προϊόν.
Α ωραια, οι δυο μαρκες που δεν βρηκα ουτε μια σομπα να μου αρεσει .
Καμμια αλλη απο τη λιστα που εχω γραψει?
-
@ ΖΟΖΟΣ
Απ' όσες ανάφερες, η θόρμα είναι μια (τσε βάλε) κλάση πάνω.
@kacey
Γράφω παραπάνω:Βάλε προδιαγραφές. Τι σε ενδιαφέρει πρώτο? Η απόδοση. Βρες λοιπόν μοντέλα στην απόδοση που θέλεις (προσοχή: Μην συγκρίνεις κάποια που δίνουν μόνον ολική με άλλα που δίνουν κανονική, ή όλα μέγιστη ή όλα κανονική).
Μετά, τιμή. Ναι, ισχύει το ό, τι πληρώσεις παίρνεις.
Μετά, την αισθητική. Απ' όσες σε καλύπτουν σαν απόδοση κ είναι μέσα στα λ7 που θέλεις να δώσεις, πάρε αυτήν που σου αρέσει περισσότερο.... -
Γεια σας παιδια ειμαι και εγω ενας υποψήφιος κάτοχος ξυλόσομπας .
Διάβασα το φόρουμ και μου λύθηκαν κάποιες απορίες σχετικά με κάποια θέματα
αλλά βέβαια μου δημιουργήθηκαν και άλλες.
Για να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή θέλω να ζεστάνω ενα ενιαίο χώρο 55τ.μ που επικοινωνεί μέσω ενός μικρού διαδρόμου με ενα υπνοδωμάτιο 15τ.μ (το Υ/Δ δεν με πειράζει να μην εχει αρκετή ζέστη). Απ'οτι εχω αντιληφθεί αρκεί μια ενεργειακή σόμπα των 6-7 KW για να καλύψει τον χώρο σαν ΜΟΝΗ λύση θέρμανσης αφου δεν διαθέτω κλιματιστικό ή άλλη πηγή θέρμανσης. Αλλο ενα καλό ειναι οτι βρίσκομαι στον τελευταίο όροφο της 3οροφου κτηρίου και θα ειναι εύκολη η εγκατάσταση των μπουριών. Το πρόβλημα ειναι ομως οτι λόγω ενοικίου και διαφωνίας με τον σπιτονοικοκύρη δεν μπορώ να ανοίξω τρύπα στον τοίχο και έτσι θα κάνω μια ξύλινη κατασκευή για να περνάει το μπουρί από τη συρόμενη μπαλκονόπορτα η οποία θα κουμπώνει στην ξυλοκατασκευή. Τί υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάμεσα στο μπουρί και την ξύλινη κατασκευή ώστε να μη καεί το υλικό ή το ξύλο ; Με μισό μέτρο οριζόντιο και 3 μέτρα κάθετο μπουρί βγαίνει πάνω απο το ύψος της ταράτσας , μήπως αυτό είναι λίγο και χρειάζομαι περισσότερο ή είναι αρκετό για να λειτουργήσει ιδανικά η σόμπα ; Η σόμπα απο την πίσω πλευρά πόση απόσταση θα πρέπει να έχει απο το τζάμι της μπαλκονόπορτας (δεν θέλω λόγω διαφοράς θερμοκρασίας να ραγίσει ή να σπάσει) και απο τους διάφορους διακόπτες/πρίζες και απο την ξύλινη κατασκευή ; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς και αφού θα την χρησιμοποιήσω σαν ΜΟΝΗ λύση θέρμανσης θα καταταναλώνω 2 κιλά/ώρα περίπου 16 ώρες την ημέρα άρα για να ζεστάνω επαρκώς το χώρο θα χρειάζομαι τόνο το μήνα . Εχω καταλάβει σωστά η κάνω κάποιο λάθος ; Το όλο εγχείρημα δεν θελο να ξεπερναει τα 600-700 ευρω (500-600 η σομπα και 100-200 τα μπουρια) και σε αυτο θα ηθελα την εμπειρια σας για να μου προτεινεται καποιες σομπες για το συγκεκριμενο σπιτι καθως τη μονη σομπα που εχω βρει σε αυτη την τιμη ειναι η Super Max apo http://www.e-sompes.gr/index.php?page=1&act=viewCat&catId=26 .iliilias μιας και εχεις προτείνει διάφορες σόμπες και είσαι και στο χώρο αυτό μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις με πμ διάφορες προτάσεις για σόμπες και τιμές ή ενα τηλ να επικοινωνήσω μαζι σου ?
Ζητάω συγνώμη για το μακροσκελές ποστ και αν σας ζάλισα ..
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την όποια βοήθεια .. -
2 κιλά ξύλα θα καις στα κρύα. Αν ο καιρός είναι καλύτερος θα πηγαίνει πιό χαλαρά, ενώ αν η εξωτερική θερμοκρασία περνάει τους 10 βαθμούς, πιθανόν θα την αφήνεις να κουτσοκαίει ή και να σβήσει πχ για μεσημέρι, για να μην σκάσεις από ζέστη.
-
Ο χρήστης ΖΟΖΟΣ έγραψε:
........γεια χαρα στην παρεα και ιδιετερα στα Αγια Χωματα που τα επισκεφτηκα το Σαββατο , λεω να μπω στο κλαμπ των ξυλοφαγων αγοραζοντας μια all time classic στοφα για το μισο σπιτι των 96 τμ που μενω ( χωλ , μπανιο , 2 κρεβατοκαμαρες ) , αργοτερα το υπολοιπο σπιτι , βοηθωντας την αυτονομη θερμανση που εχουμε και ειμαστε μια χαρα , αλλα ομως και για τον φοβο που εχω οτι ''ΑΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΠΕΤΡΑΙΛΕΟ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ'' , και ΔΕΥΤΕΡΟ για να μαγειρευουμε καμια φορα ομορφα και οικονομικα , δεν εχω δοκιμασει φαγι απο στοφα αλλα απο οτι λενε αρκετοι εδω μεσα , θα φαμε καλα , λοιπον μου αρεσει μια απο Βιοφαν με 300e με φπα μονδελο Lux white 11W απο Τουρκια , η το μονδελο Στηλη 8W τιμη δεν ξερω παλι απο Βιοφαν , μια Prity που ειδα απο κοντα και εμοιαζε σαν γραφειο στα ιδια λεφτα δεν μου γεμησε το ματι , καθως και μια Κινεζικη Βεργινα μου γεμησε το ματι αλλα οπτικος δεν μου αρεσει , ξερει κανεις να προτηνει καποια αλλη στοφα απο εδω Αθηνα η καπου εδω γυρω ? Για την THORMA ΑΚS-200 ξερει κανεις ? ........Ποιος σου ειπε οτι η βεργινα ειναι κινεζικη τουρκικη ειναι κ μαλιστα μαντεμενια ,τωρα πως γινεται να σου γεμιζει το ματι κ οπτικα να μην σου αρεσει μονο εσυ μπορεις να μας το εξηγησεις
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
........γεια χαρα στην παρεα και ιδιετερα στα Αγια Χωματα που τα επισκεφτηκα το Σαββατο , λεω να μπω στο κλαμπ των ξυλοφαγων αγοραζοντας μια all time classic στοφα για το μισο σπιτι των 96 τμ που μενω ( χωλ , μπανιο , 2 κρεβατοκαμαρες ) , αργοτερα το υπολοιπο σπιτι , βοηθωντας την αυτονομη θερμανση που εχουμε και ειμαστε μια χαρα , αλλα ομως και για τον φοβο που εχω οτι ''ΑΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΠΕΤΡΑΙΛΕΟ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ'' , και ΔΕΥΤΕΡΟ για να μαγειρευουμε καμια φορα ομορφα και οικονομικα , δεν εχω δοκιμασει φαγι απο στοφα αλλα απο οτι λενε αρκετοι εδω μεσα , θα φαμε καλα , λοιπον μου αρεσει μια απο Βιοφαν με 300e με φπα μονδελο Lux white 11W απο Τουρκια , η το μονδελο Στηλη 8W τιμη δεν ξερω παλι απο Βιοφαν , μια Prity που ειδα απο κοντα και εμοιαζε σαν γραφειο στα ιδια λεφτα δεν μου γεμησε το ματι , καθως και μια Κινεζικη Βεργινα μου γεμησε το ματι αλλα οπτικος δεν μου αρεσει , ξερει κανεις να προτηνει καποια αλλη στοφα απο εδω Αθηνα η καπου εδω γυρω ? Για την THORMA ΑΚS-200 ξερει κανεις ? ........
Ποιος σου ειπε οτι η βεργινα ειναι κινεζικη τουρκικη ειναι κ μαλιστα μαντεμενια ,τωρα πως γινεται να σου γεμιζει το ματι κ οπτικα να μην σου αρεσει μονο εσυ μπορεις να μας το εξηγησεις
.......................λοιπον , εκει στα αδυτα του Αιγαλεω , αυτη που ειδα , μουπαν οτι ειναι China , απο την αλλη οταν την βλεπεις και ειναι μαντεμι , χαιρεσε που δεν ειναι εμαγιε , αλλα μπορει να κανω λαθος και να δουλευει καλυτερα η εμαγιε , τωρα απο αισθητικη , δεν μ'αρεσει , το θεμα ειναι που θα βρω Thorma AKS-200 , εδω στην Αθηνα......
-
Υποθετω οτι 'μου γεμιζει το ματι = μου φαινεται καλη/ποιοτικη κατασκευση, αλλα οπτικως δεν μου αρεσει = δεν μου αρεσει το ντιζαιν'.
-
Ο χρήστης ΖΟΖΟΣ έγραψε:
Ποιος σου ειπε οτι η βεργινα ειναι κινεζικη τουρκικη ειναι κ μαλιστα μαντεμενια ,τωρα πως γινεται να σου γεμιζει το ματι κ οπτικα να μην σου αρεσει μονο εσυ μπορεις να μας το εξηγησεις
.......................λοιπον , εκει στα αδυτα του Αιγαλεω , αυτη που ειδα , μουπαν οτι ειναι China , απο την αλλη οταν την βλεπεις και ειναι μαντεμι , χαιρεσε που δεν ειναι εμαγιε , αλλα μπορει να κανω λαθος και να δουλευει καλυτερα η εμαγιε , τωρα απο αισθητικη , δεν μ'αρεσει , το θεμα ειναι που θα βρω Thorma AKS-200 , εδω στην Αθηνα......
Στο μοναστηρακι στα 590 ευρω (Σκοπια ) οντως ειναι ομορφη μάρεσει .
-
Καλησπερα κι απο μενα,ξερει κανεις αν μπορω να συνδεσω σομπα pellet μεσω του κολλεκτερ και να εχω θερμανση και στα σωματα του καλοριφερ.Αν γνωριζει κανεις ας γραψει μαρκες τυπους τιμες κτλ.
Ευχαριστω εκ των προτερω! -
Παράδειγμα: http://estianet.gr/index.php/Σ�% ... ducts.html
Δες 'σόμπα καλοριφέρ'. Για τιμές κλπ, ... πάρ' τους τηλέφωνο! -
Ηλία σ'έχουμε τρελάνει
Πιθανολογώ πως το τελευταίο διάστημα όπου σταθείς και όπου βρεθείς σου ρωτάνε τα ίδια πράγματα
Πες μου λίγο την άποψή σου για το εξοχικό. Χρειαζόμαστε θέρμανση το Πάσχα και 4 - 5 ΣΚ όλο το χρόνο. Έχει ένα τζάκι ανοικτού τύπου που καπνίζει και πρέπει να φτιαχτεί. Ο καυστήρας πετρελαίου έχει χαλάσει και σκεφτόμαστε τί στην ευχή να κάνουμε.
Βασικά κατέληξα να μην βάλω καυστήρα pellets γιατί είναι ένα προϊόν επεξεργασμένο και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για την τιμή. Και τούτο διότι όπως βλέπουμε πολλάκις ότι γίνεται μόδα ανεβαίνει ευραϊκά (κατά το άλλοτε δραχμικά ). Οπότε κάνω 2η σκέψη και ενώ αρχικά απέρριπτα τον λέβητα πετρελαίου τώρα σκέφτομαι να βάλω έναν και συμπληρωματικά ή ένα ενεργειακό τζάκι ή ενεργειακή σόμπα στο σαλόνι. Το σπίτι είναι μονοκατοικία 110 τ.μ μεγάλη σαλοκουζίνα, και μετά δεξιά και αριστερά της 4 δωμάτια και 2 μπάνια. Επειδή το σπίτι δεν κατοικείται σερί πολλές μέρες το ζητούμενο είναι όσο το δυνατόν γρήγορη και σχετικά οικονομική θέρμανση.Γείτονας ετοιμάζεται να βάλει λέβητα που καίει κοκ
-
-
-
Στα νιάτα του δούλευε εκεί;
ΕΛΕΟΣ τι άλλο θα ακούσουμε
Ξυλόσομπα