-
καλησπερα.τωρα και 5 μερες τοποθετησε ο υδραυλικος την ξυλοσομπα.την συνδεσαμε στα καλοριφερ,τον κυκλοφοριτη τον εβαλε στην επιστροφη.δηλαδη να σπρωχνει το κρυω νερο στην σομπα.(με ανοιχτο δοχειο διαστολης.)το προβλημα που υπαρχει ειναι οτι 2 σωματα στο πανω δωματιο θελουν συνεχεια εξαερωση και μερικες φορες ακουγονται τα νερα στην σομπα.ο κυκλοφοριτης δουλευει στην δευτερη σκαλα.μηπως κατι δεν εχει γινει σωστα και μαζευει συνεχεια αερα;αν γνωριζει καποιος παρακαλω να βοηθησει γιατι μου εχει σπασει τα νευρα..
-
Ο χρήστης merfis106 έγραψε:
καλησπερα.τωρα και 5 μερες τοποθετησε ο υδραυλικος την ξυλοσομπα.την συνδεσαμε στα καλοριφερ,τον κυκλοφοριτη τον εβαλε στην επιστροφη.δηλαδη να σπρωχνει το κρυω νερο στην σομπα.(με ανοιχτο δοχειο διαστολης.)το προβλημα που υπαρχει ειναι οτι 2 σωματα στο πανω δωματιο θελουν συνεχεια εξαερωση και μερικες φορες ακουγονται τα νερα στην σομπα.ο κυκλοφοριτης δουλευει στην δευτερη σκαλα.μηπως κατι δεν εχει γινει σωστα και μαζευει συνεχεια αερα;αν γνωριζει καποιος παρακαλω να βοηθησει γιατι μου εχει σπασει τα νευρα..Εμείς είχαμε αυτό το πρόβλημα στο 4ο (τελευταίο) όροφο της πολυκατοικίας που μένω. Τελικά είχαν χαλάσει και δε δούλευαν κάτι 'αυτόματοι εξαερωτές' (δεν ξέρω πως τους λένε) οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι στο τέρμα του σωλήνα που έφερνε το ζεστό νερό προς τα πάνω και στο τέρμα του σωλήνα της επιστροφής. Πιθανόν κάπου στο κύκλωμά σου να χρειάζεται κάτι τέτοιο ή αν υπάρχει ήδη να χρειάζεται αντικατάσταση.
-
καλησπερα χρονια πολλα.μια απορια σχετικα με την σομπα για οποιον γνωριζει.χθες εβαλα ξυλα πολυ ξερα και αναψε για τα καλα η φωτια.αρχισε να κανει ενα θορυβο η σομπα.ενα βρρρρρρρρ.το ρολοι που εχει για τον φουρνο εδειχνε 190 βαθμους και το νερο ηταν γυρω στους 80.ανοιξα την πορτα για να πεσει η θερμοκρασια γιατι φοβηθηκα.ειναι φυσιολογικο ;δεν πρεπει να την ανεβαζω τοσο;αν αποφασισω να ψισω φαι δεν πρεπει να ανεβει και αλλο η θερμοκρασια του φουρνου;
ΥΓ:η σομπα ειναι ελληνικη με φουρνο και συνδεμενη στα σοματα με ανοικτο δοχειο διαστολης. -
Ξεθαβω το θεμα. Υπαρχει περίπτωση ελια με ελια να εχουν διαφορα στο βαρος;
Καθε χρονο επαιρνα 3 τονους ελια και μου εφερναν 6 τσουβαλια του κυβικού φετος που πηρα 3.5 τονους τα ξυλα γεμισαν μολις 5.5 τσουβαλια που εγω υπολογιζα για 7 τσουβαλια φυσικα τους την ειπα και η απαντηση ηταν πως αυτη η ελια ειναι απο την Καλαματα και εναι ποιο βαρια σαν ξυλο.
-
εξαρτάται από τη σόμπα που έχεις... εγω χρησιμοποιώ ξερά ξύλα στους 170 βαθμούς σε αυτή τη σόμπα http://www.lithodomin.gr/product/energeiaki-aerothermi-sompa-xilou-me-fourno-as-sy-02a/ και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα...
-
Ο χρήστης LLLEFTERIS έγραψε:
Ξεθαβω το θεμα. Υπαρχει περίπτωση ελια με ελια να εχουν διαφορα στο βαρος;Καθε χρονο επαιρνα 3 τονους ελια και μου εφερναν 6 τσουβαλια του κυβικού φετος που πηρα 3.5 τονους τα ξυλα γεμισαν μολις 5.5 τσουβαλια που εγω υπολογιζα για 7 τσουβαλια φυσικα τους την ειπα και η απαντηση ηταν πως αυτη η ελια ειναι απο την Καλαματα και εναι ποιο βαρια σαν ξυλο.
Παιζει ρολο και η υγρασια του ξυλου,δεν λενε οτι πολλοι 'εμποροι'βρεχουν τα ξυλα για να κερδισουν στο ζυγισμα....
-
Για αυτό και τα ξύλα πλέον τα πουλάνε με όγκο και όχι με βάρος.
-
Ξεθαβω το θεμα. Υπαρχει περίπτωση ελια με ελια να εχουν διαφορα στο βαρος;Καθε χρονο επαιρνα 3 τονους ελια και μου εφερναν 6 τσουβαλια του κυβικού φετος που πηρα 3.5 τονους τα ξυλα γεμισαν μολις 5.5 τσουβαλια που εγω υπολογιζα για 7 τσουβαλια φυσικα τους την ειπα και η απαντηση ηταν πως αυτη η ελια ειναι απο την Καλαματα και εναι ποιο βαρια σαν ξυλο.
Η απάντηση του επαγγελματία, για την διαφορά όγκου (5,5 τσουβάλια αντί πιθανώς των 7), με βάρος (Καλαματιανή...ελιά!!) θα με προβλημάτιζε σοβαρά για το εάν ο τύπος απέχει από κάθε εκλογική διαδικασία ή όχι...
Το πιθανότερο είναι να πίστευε ότι δεν θα θυμώσουν τι φαγητό έφαγες την προηγούμενη ημέρα, όχι να θυμάσαι τι σου είχε φέρει περσινή χρονιά...
-
Στην πωληση με τον ογκο και αν υπαρχει κλεψιμο!!!
-
που να ειναι ο ililias περασαμε καλα εδω και μαλλον εχει προσφερει ολες τις γνωσεις που υπαρχουν στο ελληνικο ιντερνετ γυρω απο το θεμα ξυλοσομπα.
λοιπον τον βρηκα εδω ειναι http://zitamas.gr/ -
Εχω βρει να παρω σε καλη τιμη μια ABX Polar 4654-8-III στα μισα λεφτα απο οσο εχει φυσικα μεταχειρισμενη αξιζει;
Το σπιτι ειναι 85ΤΜ και η τζακοσομπα που εχω δεν μπορει να μπει κεντρικα που θελω γιατι θα πρεπει να βαλω 4-5 μετρα οριζοντιο μπουρι. -
Εφυγε ο Ηλιας και ψοφησε το θεμα
-
Εφυγε ο Ηλιας και ψοφησε το θεμαΑλήθεια ξέρουμε γιατί έφυγε? Εξαιρετικό παιδί...
-
Καλο Χειμωνα
Δεν τραβαει καλα εχω μονο 3 μετρα καμιναδα μονωμενη και μαλλον θελει κανα δυο μετρα ακομα αν και τωρα που γραφω εχει ξεκινησει και τραβαει ισως να ειχε υγρασια η καμιναδα.
-
Πλεον δεν βρισκω καποιον λογο να ειμαι σε αυτο εδω το site αφου το παρον θεμα εχει πεθανει.
-
Πλεον δεν βρισκω καποιον λογο να ειμαι σε αυτο εδω το site αφου το παρον θεμα εχει πεθανει.κατσε εδω που ειναι ζεστα , που να πηγαινεις τωρα;
Σημερα καθαρισα για πρωτη φορα την καμιναδα , μιλαμε για 2 υψος μεσα 5 οριζοντιο μεσα-εξω και 6 καθετο εξωτερικο
μεσα μαντεμι η σιδερενιες βαριες και εξω ινοξ αμονωτες . τωρα πως τραβαει και εγω απορω , αλλα τραβαει.
το οριζοντιο τμημα ειχε 1 ποντο γυρω γυρω μουτζουρα , το καθετο 1 με 2 mm .
ξυλο ελια και ελαχιστο πουρναρι και ιτια ισως και λιγο λεύκα.
υπ οψιν πρωτη φορα την καθαριζω απο το 2012 νομιζω την πηρα. -
Καλο ΧειμωναΔεν τραβαει καλα εχω μονο 3 μετρα καμιναδα μονωμενη και μαλλον θελει κανα δυο μετρα ακομα αν και τωρα που γραφω εχει ξεκινησει και τραβαει ισως να ειχε υγρασια η καμιναδα.
Την ηθελες σε αυτη τη θεση;Δεν εμπαινε καπου αλλου ωστε να αποφυγεις το περασμα της καμιναδας απο την κουζινα;
...Καλο χειμωνα -
Βαζω το σχεδιο του σπιτιου για να καταλαβεις οτι ηταν δυσκολο να την βαλω καπου αλλου γιατι δεξια αριστερα εχω σπιτια και μπρος πισω τεντες αρα δυσκολο να βγαλω καμιναδα απο βεραντα και το μοναδικο σημειο ηταν να την βγαλω στην σκαλα και να κανω μια τρυπα στο κορφιατη να βγει πανω.
Την εβαλα εκει για να ειναι ποιο κεντρικα στο σπιτι και να εχω ζεστη στα παιδικα δωματια πρωτα την ειχα εκει που ειναι το μπλε τετραγωνο διπλα απο την κυρια εισοδο η μαλλον δεν ειχα αυτη αλλα μια τζακοσομπα που την εδωσα και πηρα αυτη που βλεπεις στην φωτογραφια την ABX
-
Αυτη ειχα παλια και ειχα δοκιμασει να την βαλω παλι εκει που εχω την αλλη τωρα αλλα εκτος απο οτι μου εκαψε τον τοιχο πισω ενω αυτη που εχω ουτε τον ζεσταινει ειχα προβλημα και με το τραβηγμα λογω οτι ηταν τζακοσομπα και δεν ηθελε οριζοντιο.
-
Λοιπον καποιες φορες ,οπως σημερα χωρις αερα και ψιλοβροχο βγαζει μια μυρωδια που ειναι η μυρωδια των σωληνωσεων .Ειναι δυνατον να ερχεται αερας απο εξω μεσα απο της σωληνες ; με την σομπα σβηστη και κρυα εννοειται
λογικα με 20 μεσα και 10 εξω πρεπει να χανω ζεστα .
Συμβαινει σε κανεναν αυτο;
Ξυλόσομπα